Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. xangyalx

  xangyalx Új tag

  Hali

  Nem tudom ti hoyg vagytok vele de én leragadtam a magyar klasszikus szép irodalomnál a Nyugat nagy hős koránál Igaz az író kinek írásai fergetegesek nem volt tagja - ha jó forrásokból értesültem-az újságnak.
  Gárdonyi Géza mindenki ismeri neve egybefort az egri csillagokkal és kész ez itt a baj fontos megjegyezni azt hogy Gárdonyi nem egy egy könyves író.
  Rengeteg jó regénye novellái vannak . A láthatatlan ember talán legnagyobb műve azt mindkinek ajánlom aki egy kis Magyar nép eredete hun kora vágyik egy kis romantikus szálal .
   
 2. martailos

  martailos Állandó Tag

  Most olvastam, nagyon jó regény!

  Ljudmila Ulickaja: Odaadó hívetek Surik
  Az írónő szinte minden magyarul megjelent regényét ovastam már nagy élvezettel. Áradó mesélő kedv,finom irónia, az orosz-szovjet életben a polgári létet fenntartani akaró család, egy nagyon érdekels fiú (Surik) aki minden nőnek a nagyanyjának, az anyjának és minden őérte rajongó nőnek meg akar felelni.
  Nem lehet letenni.
   
 3. egylány

  egylány Állandó Tag

  Én utoljára Feldmár Andrástól olvastam a Feldmár mesél c. könyvet.
  A könyvben Feldmár András mesél terápiás történeteket, amelyek felvetnek a saját életünkkel kapcsolatos kérdéseket is, és láthatjuk, hogyan vesz részt Feldmár a terápiában. Tulajdonképpen csak együtt van a másikkal, egy másfajta élményt ad neki. Ugyanúgy, ahogy számomra a könyv elolvasása is egy új élményt jelentett.

  Ajánlóként még bemásolnék egy idézetet a könyvből:
  "Egy terapeutának és szerintem mindenkinek - a legfontosabb dolog arra rájönni, hogy a másik végtelenül másik. Tehát nemcsak úgy, hogy nern olyan, mint én vagyok, hanem azt se lehet tulajdonképpen feltételezni, hogy megértem a másikat. Mert mit jelent megérteni a másikat? Az, hogy én megértelek téged, azt jelenti, hogy beskatulyázlak a már meglévő gondolataimba. De lehetséges, hogy még a színek, amiket te látsz, azok sem ugyanazok a színek, amiket én látok. Nagyon megrázó felfedezés, de szerintem igaz. Hát akkor én mit csinálok? Nagyon prózainak hangzik, de én csak próbálok együtt Ienni a másikkal. Majdnem úgy, mintha egy tigrissel lennék egy ketrecben. A tigrissel is probálnék együtt lenni. Megérteni a tigrist? Én nem próbálnám megerteni a tigrist, azt nem lehet. Viszont lehet a tigrissel játszani, vagy lehet a tigrissel birkózni, vagy lehet a tigris által meghalni..."
   
 4. ursus filozĂłfus

  ursus filozĂłfus Állandó Tag

  Sziasztok,
  Nekem tanulnom kell, úgyhogy keveset olvasok, de nemrég a neten ráakadtam egy olyan könyvre, ami hmmm, megváltoztatja a gondolkodást, új nézőpontból mutatja be a világot:
  Daniel Quinn könyve, az Izmael.
  Fel is töltöm, olvassátok el ti is
   
 5. Naska

  Naska Vendég

  Mennyei páholy

  Én jelenleg ismét Vay Ilus - a neves komika, aki egy éve halt meg- Miközben bohóckodtam címú könyvét olvasom, nem is tudom, hányadszor. Nem pletykahalmaz az egykori kortársakról, hanem édes-bús olvasmány az életről, halálról, szerelemről, örömről, bánatról. Belenyugvásról.
   
 6. Ridita

  Ridita Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én most olvastam Charlene Harris True blood sorozatának második kötetét, aminek Élőholtak Dallasban a címe. Jó kis vámpíros kaland, szerintem a szerző nagyon jól eltalálta az arányokat az izgalom és a szerelem között. Nagyon megkedveltem a főhősnőt, Sookiet. Kíváncsi vagyok, valóban olyan gyakori-e ez a típus az USA déli részén. Már letöltöttem a könyvekből készült sorozatot is, de úgy gondoltam, első a regény. A harmadik részbe is belekezdtem volna, de észrevettem, hogy rajongói fordítás, úgyhogy inkább haladok kicsit az egyéb olvasnivalóimmal, hátha kijön az eredeti is hamarosan. Így is annyi könyv van betárazva a könyvespolcomon meg a számítógépem merevlemezén, hogy egy-két évig ellennék vele, ha nem jönne újabb.
   
 7. Blasio87

  Blasio87 Állandó Tag

  Szóval most hogy csappan az anyag egyre inkább elgondolkodom az utánpótlásról. Vannak hasonló horror/thriller szerető emberek itt? Mit tudnak ajánlani? Hallottam D'Lacey Hús c. könyvéről, állítólag egy hónapig vega lesz az ember tőle. Meg Ketchum A szomszéd lány c. könyve is elgondolkodtatja az embert. Olvasta már ezeket vki? Ajánlja? Még mit? Poe? H.P.Lovecraft?
  Köszi szépen a tanácsokat
   
 8. collinus

  collinus Állandó Tag

  Vámos Miklós: Tiszta tűz.

  Az "Apák könyve" az egyik legnagyobb kortárs magyar regény, nem véletlen, hogy legalább 18 nyelvre lefordították. "Az utazások Erotikában" és a fent említett "Tiszta tűz" sajnos nem éri el annak színvonalát - persz nem rossz, ajánlom mindenkinek (párhuzamos elbeszélések)
   
  mlado és Boros Sándor kedveli ezt.
 9. Ildusxx

  Ildusxx Állandó Tag

  Sziasztok!
  Pár ajánlás a kedvencekből:
  Susan Kay - A fantom: az operaház fantomjának története a gyermekkorától kezdve. Szívszorító történet, még ha nem is igaz.
  J.R. Ward- Fekte tőr testvériség sorozat: romantikus-vámpíros - harcolós, fanatic-ká válik tőle az ember
  Leon Uris-Exodus: Izrael létrejöttéről szól, a legjobb történelmi könyv, amit olvastam.
   
 10. Nefertiti77

  Nefertiti77 Állandó Tag

  Tegnap este : Coelho: Veronika meg akar halni

  Íme egy idézet a könyvből
  "Néhány súlyos elmekórtani esettől eltekintve az emberek többsége abba őrül bele, hogy megpróbál kitörni a hétköznapok egyformaságából."

  Coelhot mindenki szereti, mindenki falja. Sikere talán abból fakad, hogy a hétköznapi ember gondolati és érzelemvilágát tárja elénk történetein keresztül. Mindenki talál ismerős gondolatokat könyveiben, amiket megfogalmaz helyettünk. Magunkra ismerünk a prostituáltban a 11 percből, a Vilette lakóiban a Veronika meg akar halniból stb... Többen barátaim közül szívesen idézik őt leveleikben, és kérdéseimre válaszként őt kapom.
  Coelho jó, mégsem tudom eldönteni, hogy szeressem-e.
   
 11. Scoo79

  Scoo79 Állandó Tag

  Arkagyij Sztrugackij és Borisz Sztrugackij: Lakott Sziget.
  Nagyon jó sci-fi könyv (nincs benne technoblabla egyébként.) Valamikor a hatvanas évek végén írták és olyan komoly társadalom kritika van benne, hogy azon nyomban be is tiltották.

  Szerencsére olyan mázlim van, hogy a könyv folytatása viszont már régen megjelent és így mindössze 300 ft-ért hozzá tudtam jutni egy antikváriumban.
   
 12. Salefino

  Salefino Állandó Tag

  Sziasztok,

  Nem rég olvastam ki Tamási Áron: Jégtörő Máyás című könyvét. Csak ajánlani tudom, mindenkinek. Gyönyörű képhasználat, az érzések, godnolatok metafikus megfogalmazása, izgalmas, fordulatokban gazdag cselekmény.
  Egy erdélyi fiatal házaspár életét mutatja be egy szellem elbeszélésében, akinek a küldetése, hogy segítse a fiatlokat küzdelmes minden napjaikban.
  Keserédes, számomra letehetetlen könyv...
   
 13. Ridita

  Ridita Állandó Tag

  Én Julie Garwood Menyasszony című könyvét olvasom én. Történelmi romantikus regény, ami a skót Felföldön játszódik. A fiatal párnak a király parancsára kellett összeházasodnia, az esküvő előtt nem is találkoztak. Az ifjú menyasszony igencsak meglepődik, amikor találkozik a barbár skótokkal, akik "női ruhában" járnak és furcsa szokásaik vannak. Lassan kezdenek egymásba szeretni a férjével, de boldogságukat beárnyékolja az első feleség rejtélyes halála. Mindenki azt hiszi, hogy öngyilkos lett, pedig valaki megölte és az új menyasszonynak is ezt a sorsot szánja...
   
  Borzosland kedveli ezt.
 14. Petra0524

  Petra0524 Állandó Tag

  sziasztok

  én most végeztem J.R.Ward : Fekete tőr testvériség -ével.6 kötetből áll-eddig.A 7.még nincs kész,legalábbis a boltokban és a neten is ezt tudtam kideríteni.Aki szereti a romantikus,erotikus,misztikus thrillert annak ajánlom.Én végig könnyeztem,pirultam és izgultam mind a 6 könyvet.Szerelmes vámpírok,akik hol halandókba,hol saját fajtájukba szeretnek bele.Dúl a háború az "alantasokkal" akik élőhalottak és a vámpírokat ölik,nem riadva vissza az emberek felhasználásától sem.\\m/
   
  Ridita és Borzosland kedveli ezt.
 15. timy091

  timy091 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én Shakespeare-től olvastam A makrancos hölgyet...régi klasszikus, nekem tetszett. :) Egy makacs, nyers lányról szól akinek a húgát akarják először feleségül venni, de az apja nem egyezik bele, míg az idősebbnek nem talál párt. Így a fiatalabb lány udvarlói elkezdenek férjet keresni...találnak is, megtörténik az esküvő...és a férje elkezdi "nevelni" a makrancos lányt, a végén pedig engedelmes feleséggé válik :) Nagy vonalakban ennyi. Ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti ezeket a kis könnyed olvasmányokat. :)
   
  Ridita kedveli ezt.
 16. oldfield

  oldfield Állandó Tag

  Harlan Coben

  Harlan Coben -től olvastam Az ördög játszótere és Az erdő című könyveket. Nekem az Erdő jött be nagyon. Aki szereti az izgalmas, hátborzongató, letehetetlen történeteket, annak tudom ajánlani. Már alig várom, hogy a Dermesztő csend című Harlan könyvet valaki megossza.....;)
   
 17. Ridita

  Ridita Állandó Tag

  Nora Roberts

  Mindkét írónő romantikus könyveket ír, ennyi bennük a közös. Nem akarom megbántani Danielle Steel rajongóit, de a legtöbb könyve egy kaptafára húzható. Van egy törékeny, vörösesszőke, gyönyörű fiatal lány, aki nagy gazdagságból nagy szegénységbe kerül. Hozzámegy egy nála jóval idősebb, gazdag férfihoz, akit persze szívből szeret. Utána még sok megpróbáltatás éri, például leég a háza, meghalnak a gyerekei, teljesen összetörik az arca, elveszti a vagyonát stb. Végül a harmadik férje oldalán megtalálja a boldogságot.

  Nora Roberts könyvei ennél sokkal jobbak. Egyrészt nem kiszámítható a cselekmény, másrészt az írónő elkalandozik más műfajok felé is. A könyvei között van thriller, sci-fi, fantasy is és mindegyik érdekes. Én legjobban a könyvsorozatait szeretem, ahol a korábbi főhősök mellékszereplőként visszatérnek a sorozat későbbi részeiben. Nora Robertsnél a férfiak is jól megírt karakterek, nemcsak kétdimenziós statiszták a nagy romantikához, hanem egyenrangú partnerei az erős, érdekes főhősnőknek.
   
 18. netty092

  netty092 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én is nagyon szeretek olvasni és most amíg szünet volt sikerült 3 könyvet is kiolvasnom: Stephenie Meyer-Eclipse, Claudia Gray-Evernight és Alyson Noel-Evermore ( előre is elnézést kérek ha untatok ezekkel a könyvekkel vkit, biztosan azt gondoljátok, hogy Twilight mániában szenvedek, de ez nem igaz, csak megtetszettek ezek a könyvek). Azoknak szeretném ajánlani ezeket a könyveket, akik szeretik a vámpíros történeteket.
  Egyébként ezek előtt Vavyan Fable-t olvastam, a fantasy regényeit ezek is nagyon jó regények. :)

   
 19. missfleur

  missfleur Állandó Tag

  Helen Fisher- Te vagy az én Párom

  Sziasztok!
  Legutóbb Helen Fisher-től olvastam a "Te vagy az én Párom"-at, mely egy pszichológia témájú könyv. Mivel én erre a pályára készülök, ezért amellett, hogy érdekesnek találtam, még hasznossá is vált a tanulmányaimban.
  Fisher alapvetően a párválasztás problémájával, annak biológiai determináltságával foglalkozik könyvében, több saját kutatásának eredményét is figyelembe véve.
  A könyv tartalmaz egy kérdőívet is, melynek kitöltésével megtudhatod, hogy a 4 személyiségtípus közül melyikbe tartozol, melyek az alapvető személyiségjegyeid és tudat alatt mi vezérli a párválasztásodat.
  Nekem nagyon tetszett.;)
  missfleur
   
 20. Maanji

  Maanji Állandó Tag

  Indira Myles: A Viharfaló titka

  Kis kedves könyv, fantasy, lapozgatós (ha valakinek ez mond valamit), és azért jó szerintem az ilyen típus, mert a fiatalokat olvasás szeretetére tanítja azzal, hogy az olvasó a főszereplő.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás