Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
D

dolphin3

Vendég
Mentsd meg a világot,ne csinálj semmit!
1100 választási idézet
Salamon Gábor-Zalotay Melinda
Baromi jó!!:kaboom:

Nem akarok rossz hibát elkövetni.(Yogi Berra baseballjátékos)
Orwell 1984 című művét figyelmeztetésnek szánta nem használati utasításnak!
A demokrácia túl jó dolog ahhoz,hogy akárkivel megosszuk.
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Charlaine Harris: Holtak klubja (True Blood 3.)

Sorozatot inkább egyben szeretek olvasni és nem fél éves vagy éves megszakításokkal. Már ha erre van lehetőség. A True Blood esetében úgy nézett ki, hogy van lehetőség, ezért félreraktam a könyveket és most több részt egymás után fogok elolvasni.
Az első két részt korábban olvastam. Kicsit furának, döcögősnek tűnt néhány helyen a történet. Hogy ez tényleg így van, vagy csak a magyar fordítás sikerült döcögősebbre, azt nem tudom. Mindenesetre ez a 3. rész jobban tetszett, pörgősebb volt, mint az első kettő. Ennek megint két oka lehet: az írónő is jobban belejött az írásba, vagy az új magyar fordítónak köszönhető a változás.
Az sem volt utolsó szempont a történetben, hogy feltűnt egy jóképű vérfarkas. Nekem Sam kicsit vérszegény alakváltónak és nincs is annyi szerepe a könyvben, hogy igazán megismerhetnénk. Bezzeg Alcide. Na, igen. Remélem feltűnik még a következő kötetekben.
Azt hiszem végleg megfogott magának a sorozat. Most folytatom a következő résszel.
 

Misera

Állandó Tag
Állandó Tag
Gary Chapman: Szólóban
Nagyszerű, igazán érdemes elolvasni! Sokat meg lehet tudni belőle arról, hogy mások milyen szeretet-nyelven kommunikálnak és ez hogyan egyeztethető össze a sajátunkkal. Nagyon jó könyv!
 

greboo

Állandó Tag
Állandó Tag
Chrisine Feehan - Sötét herceget olvastam utoljára. Az írónő rengeteg érzelmet visz bele, néha már túl sokat is. A szereplők beszéde választékos, de nem élethű. Olyan az érzésed, mintha egy 17. századi párbeszédeket olvasnál, valójában a napjainkról beszél. A cselekménye viszont annál élethűbb. Egy akaratos férfi birtokolni szeretne egy akaratos nőt.
Mindenkinek ajánlom, nem csak vámpírrajongóknak!!!(ne nevezd őket vámpíroknak;))
 

Cicakuki

Állandó Tag
Állandó Tag
Harmonia Caelestis

Amikor Könyvesblogon ezt a kötetet a századunk első évtizedének legjobb magyar könyvének kiáltották ki, rögtön eldöntöttem: leolvasom. A modern magyar irodalom remekei közül amúgy is nagyon sok pótolnivalóm van, miért ne kezdhetném a legjobbal, nem igaz? Bevallom kissé meglepett a könyv első felét elfoglaló Édesapámok történelmi kaladjait ecsetelő szemelevények helyenkénti nyers stílusa, trágár szószedete, persze nem azért mert magam keményvonalas puritán vagyok, csak nehéz volt összegyeztetni a sok faszozást Esterházy Péter fizimiskájával, vagy inkább a bennem róla kialakított képpel. Az írás második fele már minden tekintetben hagyományosabb formában mutatja be országunk sorsát e nagymúltú család sorsán keresztül. Megható és tanulságos olvasmány, ajánlom mindenkinek. Mellesleg: fuck ügynökmúlt. Kit érdekel?
 

bogika2007

Állandó Tag
Állandó Tag
én is olvastam a harmonia caelestist!
szerintem az első rész borzalmas.
a második nem annyira, de meg sem közelíti a jót.
egyébként is, a magyar irodalom, a mai modern magyar irodalom nem színvonalas. müller pétert leszámítva senki nem írt jó könyvet egy csomó idő óta! lásd böszörményi silány harry potter utánzata- gergő és az...sorozatai. cáfoljon rám valaki, és csak egy jó mai magyar könyvet mondjon!
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Charlaine Harris: Vérszag (True Blood 4.)

Folytatom a sorozatot és egyre jobban tetszik.
Ebben a részben idegen boszorkányok elveszik Erik memóriáját és emiatt Erik kicsit furcsán viselkedik. Sookie-nak kell vigyáznia rá, amíg nem sikerül helyrebillenteni a dolgok menetét. Ez a szituáció több humoros helyzetet is eredményez. Nagy örömömre visszatér a történetbe Alcide is. Továbbra sem bánnám, ha még több és meghatározóbb szerepe lenne a következő könyvekben. Ja, és persze Jason is elég nagy bajba keveredik. De ezt már megszoktuk tőle és aki a sorozatot ismeri az tudja is, hogy mi vezeti mindig a problémák közepébe.
A fordítás jó, a cselekmény jól halad és Erik révén sok a humoros szituáció a történetben, ugyanakkor az izgalom is kellő mértékű. Összegezve: jó rész volt.
 

csedit

Állandó Tag
Állandó Tag
Lányom nélkül soha

Nem tudom, van-e valaki köztetek, aki olvasta ezt a könyvet. Én alig tudtam letenni. Egy amerikai nő iráni férjet választ, aki már "amerikanizálódott", legalábbis ezt gondolta, de visszaváltozik a hapsi, és mikor Iránba hazautaznak, onnan már a féj nem akar visszatérni Amerikába, és a feleségének és ezzel együtt a lányának sem akarja megengedni a távozást. Nagyon érdekes a sztory, bár nem tudok azonosulni a főhősnővel. Nem értem, és elképzelni sem tudom, hogyan lehetséges az, hogy valaki a férjével SOHA nem beszél a gyerekkori életéről, szokásairól, stb. Hogy lehet, hogy mindent utál, ami a férjének a családjával kapcsolatos. Kíváncsi vagyok a véleményetekre!!:rolleyes:
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Charlaine Harris: Lidércfény (True Blood 5.)

Valaki lövöldözik az alakváltókra. Többet is megöl vagy megsebesít Sookie ismerősei közül. Sookienak Jason miatt is izgulnia kell, hiszen teliholdkor ő is átváltozik és potenciális célpont lehet. A farkasfalka vezetője is balesetet szenved és meghal. A falkavezér posztért harc indul, aminek történéseibe Alcide Sookiet is belerángatja (ismerős ez valahonnan?).
Sookie körül is gyülekeznek a pasik , teszi neki a szépet, valamint feleségnek, élettársnak, vérfrissítésnek akarja két vámpír (Erik és Bill), egy vérfarkas (Alcide), egy vérpárduc (Calvin), egy alakváltó (Sam). Ha jól emlékszem nem hagytam ki senkit. Ez a csoportosulás is ismerős egy másik történetből, csak itt még kevesebb a szex a történetben. Viszont mindenki benne látja az életének megmentőjét, frissítőjét. Ennyi erős pasi és mind egy gyönge nőtől várják, hogy kisegítse őket. A sok természetfeletti lény már meg sem tud mozdulni Sookie nélkül.
Ettől függetlenül a történet jó és érdekes. Továbbra is a sorozat barátja vagyok.
 

lizigirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Hét végén pedig Jill Mansell: Vegyespáros c. regényt. Olyan igazi nyárra való, csajos, könnyed! Nagyon tetszett!
 

coldsilent

Új tag
Én legutóbb Havas Henriktől a Gasztner Rihmer elmeosztályát olvastam. Utálom havast, de akit érdekel a Lipótmező története annak ajánlom. Nagyon jó könyv
 

lilla1110

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Nora Roberts könyveket olvastam mostanában, ami az elején nagyon tetszett, mert nem csak romantikus de izgalmas is volt, de a legutóbbi pár könyv ami a kezembe került tőle azok már egyáltalán nem tudtak lekötni.Akik szeretik a tömény-nemtörténiksemmi-denagyonszerelmesvagyok- sztorikat azoknak ajánlom: Pl. Mézes puszedli stb.
 

gonczi

Állandó Tag
Állandó Tag
Frank McCourt: Angyal a lépcsőn

frankmccourt-angyalalepcson.jpg
Frank McCourt a világválság sújtotta Brooklynban látja meg a napvilágot, frissen Amerikába emigrált, ír szülők gyermekeként, majd az írországi Limercik nyomornegyedeiben nevelkedik. Édesanyjának, Angelának nincs miből ennivalót vennie a gyerekeinek, mivel az apa, Malachy csak nagyritkán dolgozik, s ha igen, akkor is elissza amit keres. Frank túléli a viszontagságokat. Pelenka helyett rongyokba bugyolálva, egy disznófejnek könyörögve a karácsonyi vacsoráért, az út szélén lehullott széndarabok után kutatva tűrni a nyomort, az éhezést, a rokonok és a szomszédok közömbös kegyetlenségét.

Drámai és gyönyörű történet.
 

brundzsi

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok en most olvastam Niccolò Ammaniti: Ti prendo e ti porto via c. konyvet, ami nekem nagyon tetszett es mar magyarul is megjelent Magammal viszlek cimmel! szerintem nagyon szorakoztato!
 

marcipan05

Állandó Tag
Állandó Tag
Kazinczy Ferenc-Budapesti tavasz

Pintér Zoltán a bölcsészeten tanuló diák, Gazsó a tárnák munkása, mint katona a II. VH idején. Egy családjától elszakitott zsidó lány és a megalkuvó rokon, a háromévesen nagyranőtt kislány akinek a látszat megőrzése mindenekfeletti. És a város rombahullása, az oroszok didala és kommunizmus.
 

Hunga19

Állandó Tag
Állandó Tag
Ken Follett

A katedrális

A cselekmény a középkorban, a XII századi Angliában játszódik, egy katedrális építése körül bonyolódik, melyért Benedek- rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén; körülöttük vér, ármány és szerelem.
 

Hunga19

Állandó Tag
Állandó Tag
Ken Follett

AZ IDŐK VÉGEZETÉIG (A KATEDRÁLIS FOLYTATÁSA)

Ugyanabban az angliai városban, Kingsbridge-ben játszódik a történet kétszáz évvel később a 14. században. A szereplők a katedrális építőinek leszármazottjai, akik ugyanúgy küzdenek az élettel, mint elődeik. Az Európán végigsöprő pestisjárvány a hajósok, kereskedők közvetítése révén felüti fejét az angliai kisvárosban is, s éveken keresztül változatlan erővel tombol, szedi áldozatait. A Benedek-rendi kolostor ispotálya az egyetlen hely, ahol a halálos beteg emberek menedéket kaphatnak. A járvány közepette sem állhat meg azonban az élet: meg kell erősíteni az életveszélyessé vált hidat, a katedrális megroggyant tornyát helyre kell állítani, s az elöljáróságnak és a céheknek biztosítaniuk kell a város megélhetését. Gyilkos indulatok, testvérharcok, árulások, minden nehézséget áthidaló szerelmek közepette zajlik az élet Kingsbridge-ben.
 

meneleke

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam maradt egy könyv, amit ismerősömnek vettem, de nem sikerült összefutnunk. Szex és nyugdíj a címe. Szerencsére nem olyan a könyv, mint amit a címéből gondolna az ember (nekem az jutott róla eszembe, hogy egy újabb szenny, amit kizárólag pénzszerzésből írtak, rossszul). Jól meg van írva (irodalmat tanít a szerzője) és tényleg van benne egy két érdekes gondolat.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére