Nálatok milyen az idő?

2003mte

Állandó Tag
Állandó Tag
GYEREKEK!!! BUDAPESTEN SZAKAD, SŐT ÖMLIK AZ ESŐ!!! 20 C fokra hűlt a hőmérséklet!!! VÉGRE, KAPUNK LEVEGŐT!!!

Este nyolckor pillanatok alatt besötétedett Budapesten, amikor megérkezett északnyugati irányból a jósolt vihar.
A szél erejére jellemző, hogy az index erkélyén eltolt egy bőrfotelt.
A meteorológiai szolgálat repülésmeteorológiai ügyeletese szerint a vihar Budán jégesővel érkezett,
negyed kilenckor az Index újpesti szerkesztőségénél is jégeső hullt.
A vihar eleje a meteorológus tájékoztatása szerint este kilenckor érhet el a város másik végére, Ferihegy környékére.
Teljesen este tizenegyre vonulhat el a város fölül. Tájékoztatása szerint a hetven kilométeres sebességgel keleti irányba mozgó vihar frontvonala a Szécsény-Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vonalon húzódik.
A leghevesebb viharok a főváros térségében vannak, de komoly vihargócok vannak Veszprém környékén is.
A viharban eddig száz kilométeres sebességet mértek a Dunántúlon, Budapesten 110km/h-s (28,2 m/s-s) széllökéseket mértek.
Sopronban a Hársfasor és a Fegyvessor kereszteződésében az erős szél leszakította a villanyvezetéket.
A közelben lévő Fertőhomokon faág zuhant a villamosvezetékekre, s miután leszakította azokat,
avartüzet is okozott, amit a helyi téesz dolgozói az eleredő heves záporral együtt oltottak el.
Mosonmagyaróváron a sétálóutcában két étterem teraszáról ragadta magával a napernyőket a szélvihar.
Ugyancsak itt, a Bartók Béla úton telefonvezetéket szakított el a szél.
Győrött egy lakótelepi ház erkélyéről szakította le a napellenzőt a szél.


Forrás: www.index.hu
 

2003mte

Állandó Tag
Állandó Tag
Iszonyatos felhőszakadás Óbudán

Nyolc óra körül csapott be a Budapestre érkező vihar Óbudára.

<!------ END SENDBYEMAIL ------><!------ END PRINTPAGE ------><!------ kapcsolodo cikkek start ------><!------ kapcsolodo cikkek end ------><!------ PRINTPAGE ------><!------ SENDBYEMAIL ------> A hegyekből patakokban zúdul le a víz, a hatalmas víztömeg sok helyütt a csatornafedőket is kinyomta, ezért gépkocsival igen óvatosan lehet közlekedni a környéken.

Az esővel érkező szélvihar ágakat tört le, az Óbuda alsóbb részeire bezúduló patakok miatt bokáig járnak az emberek a vízben. A Margit-híd alatt a budai oldalon már éppen hogy csak járható az út.

Forrás: www.stop.hu

 

2003mte

Állandó Tag
Állandó Tag
Vihar: menekülnek az emberek a Móricz Zsigmond téren!

Információink szerint augusztus 20-ra emlékeztető az vihar, amit a 61-es villamos végállomásánál, a Móricz Zsigmond térnél tapasztalható.

<!------ END SENDBYEMAIL ------><!------ END PRINTPAGE ------><!------ kapcsolodo cikkek start ------><!------ kapcsolodo cikkek end ------><!------ PRINTPAGE ------><!------ SENDBYEMAIL ------> A szél hatalmas erejű, az emberek menekülnek a szurkáló eső elől, leállt a forgalom is. Aki teheti, keressen fedezéket.

Forrás: www.stop.hu
 

2003mte

Állandó Tag
Állandó Tag
Katasztrofális eső a fővárosban!

Az augusztus 20-ihoz hasonló nagy intenzitású vihar tombol ezekben a percekben Budapesten. A STOP értesülései szerint már tízen megsérültek várossszerte a leszakadó faágaktól, épületelemektől, valamint az elesések által.

<!------ END SENDBYEMAIL ------><!------ END PRINTPAGE ------><!------ kapcsolodo cikkek start ------><!------ kapcsolodo cikkek end ------><!------ PRINTPAGE ------><!------ SENDBYEMAIL ------> A Petőfi Csarnokban a rendezők folyamatosan tartották a kapcsolatot a meterológiai szolgálattal, így időben fedett helyre tudták menekíteni a Beatrice koncertre várókat.

A szakemberek szerint egy a tavaly augusztus 20-i időjárási anomáliához hasonló intenzitású, szupercellás zivatarfelhő kering a közép-magyarországi régióban. Olykor 120km/órás széllökésekkel, szinte vízszintesen zuhog az égből sűrű, nagy cseppekben az eső.

A tömegközlekedési járművek, bár bajosan, de tudnak mozogni egyelőre, azonban már egy-egy metróaluljáróban is nagyobb mennyiségben csapadék gyűlt össze. A tűzoltók és a mentők ezekben a percekben, városszerte mentik az emberi életeket és az anyagi javakat.

Úgy tudjuk, a BKV már éjjelre villamos- és metrópótló buszokkal készül fel arra, ha a viharos erejű szél elszakítaná a villamosok és trolik felsővezetékeit vagy amire az utóbbi időben nem volt példa, le kellene zárniuk a metróvonalakat.

Városszerte több tucatnyi rendezvényt mosott el az eső.

Forrás: www.stop.hu
 

2003mte

Állandó Tag
Állandó Tag
Lezárták Ferihegyet a vihar végéig

A vihar miatt lezárták a Ferihegyi repülőteret, sem az 1-es, sem a 2-es terminálokról nem szállnak fel, és nem landolnak repülőgépek - közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője csütörtökön este az MTI-vel. A szóvivő elmondta, 20.20 órakor zárták le a Ferihegyi repülőteret, és ezt addig nem oldják fel, amíg a vihar el nem vonul Budapest felett.

A Budapest felé közeledő vihar miatt a Ferihegyi repülőtérről nem szállnak fel a nyugatra tartó gépek - közölte Szollár Domokos korábban

Piros viharjelzést, riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön késő délután. Polyánszky Zoltán, a vészjelző szolgálat munkatársa az MTI-nek elmondta: az egész országon átvonuló zivatarlánc, hidegfront halad át az országon Ausztria felől. A nyugati országrészt a kora esti órákban éri el a vihar, Budapestre este nyolc óra körül érkezik meg - mondta a meteorológus. A front vonalában felhőszakadásra, jégesőre és 90-110 km/órás széllökésekre kell számítani - tette hozzá.

Sérültek Budapesten
Eddig négy könnyebb sérültje van a Budapestre zúdult viharnak - mondta el az MTI-nek Balla Rozália, az Országos Mentőszolgálat ügyeletese csütörtökön este. A három ember, akire faágak estek, a fején sérült meg, egy embert a lábán sebzett meg a tetőről lesodort cserép. A tűzoltók nem sokkal a vihar kitörése után már százötven segélykérő telefont kaptak Budapesten - közölte az MTI-vel a Budapesti Tűzoltóság ügyeletese. Mintegy húsz helyen dolgoznak a fővárosban, eddig csak fakidőlésről érkeztek bejelentések - tette hozzá. Az ügyeletes arra számít, hogy hajnalig biztosan dolgoznak majd a tűzoltók.

Károk vidéken
opronban a Hársfasor és a Fegyvessor kereszteződésében az erős szél leszakította a villanyvezetéket. A közelben lévő Fertőhomokon faág zuhant a villamosvezetékekre, s miután leszakította azokat, avartüzet is okozott, amit a helyi téesz dolgozói az eleredő heves záporral együtt oltottak el.

Fejér megyében, Bicskén csütörtök este három fát döntött ki a szél, Vértesbogláron pedig egy mezőgazdasági telep trafójába csapott a villám - közölte a megyei katasztrófavédelem. Az ügyeletre folyamatosan érkeznek a bejelentések a viharkárokról - mondta el Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, Dani Miklós. Hozzátette: Gárdonyba villámcsapás miatt riasztották a tűzoltókat. Válon egy elektromos kábelt szakított le az erős szél, Érd és Martonvásár között pedig fákat döntött ki.

Forrás: www.hvg.hu
 

2003mte

Állandó Tag
Állandó Tag
Kidőlt fák, elakadt autók - Zugló járhatatlan

Az összes főbb útvonalon kidőlt fák teszik lehetetlenné a közlekedést Zuglóban.

<!------ END SENDBYEMAIL ------><!------ END PRINTPAGE ------><!------ kapcsolodo cikkek start ------><!------ kapcsolodo cikkek end ------><!------ PRINTPAGE ------><!------ SENDBYEMAIL ------> Nem járható a Kerepesi út, az Egressy út sem. A Hungária körúton a viharban kamionok ütköztek össze, sok helyütt faágak, vagy teljes fák a parkoló autókra zuhantak.

A Róna utcában pedig olyan magas a víz, hogy az arra haladó autók elakadtak vagy beáztak az összegyűlt esőlében. A vihar ezekben a pillanatokban érte el tetőpontját Zugló területén.

Forrás: www.stop.hu
 

2003mte

Állandó Tag
Állandó Tag
Vihar Budapesten: új multikulturális érték alakult a fővárosban

Egy eddig csak ritkán tapasztalt, újnak mondható multikulturális értéket teremtett a vihar Budapesten.

<!------ END SENDBYEMAIL ------><!------ END PRINTPAGE ------><!------ kapcsolodo cikkek start ------><!------ kapcsolodo cikkek end ------><!------ PRINTPAGE ------><!------ SENDBYEMAIL ------> Az aluljárókban behúzódó emberek beszélgetnek egymással, a gyerekek játszanak, mások kihangosítva mobiljukat zenét hallgatnak. Alapvetően mindenki békés, még a randevúra ácsingózó és annak elmaradása miatt méltán bosszús hangulatba kerülő fiatalok is.

Szociológusok korábban már tettek említést az ilyenfajta össztársadalmi változásokról, amelyeket katasztrófák, válsághelyzetek idéznek elő. Megjegyzendő ennek másik véglete, az, amikor egymás ellen fordulnak az emberek, és pánik alakul ki.

Erre ma Budapesten nem került sor, legalábbis a belvárosban semmiképp. Épp ellenkezőleg, egyfajta ideiglenes "kultúrházzá" változott a Ferenciek tere - régebbi közismert nevén a Felszab- , az Astoria és a Deák tér.

Értesülésünk szerint a Kossuth téren a Parlamentből és a Miniszterelnöki Hivatalból politikusok kisebb csoportja húzódott meg, és állítólag hozzávetőleg negyedórán keresztül nem került szóba a honi közélet aktuális helyzete.

Más forrásból úgy tudjuk, közimádat tárgyává váltak a busz- és villamosvezetők, akiket nem egy helyen arra kérleltek az utasok, hogy ne álljanak meg, csak a végállomáson, így "fedett helyen" vészelhetik át a vihart. Természetesen a közlekedési dolgozók nem tehettek eleget eme kérésnek.

Forrás: www.stop.hu
 
Oldal tetejére