NŐk

Melitta témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2005 Október 7.

 1. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Nesze neked, fiatalság! – 70 év feletti modellekkel lázad a holland fotós
  /cafeblog/

  Erwin Olaf holland fotós Mature (Érett) című sorozatával a társadalom azon rögeszméje ellen emel szót, amely a fiatalságot isteníti és helyezi a középpontba. A provokatív fotókon hetvenes éveiket taposó hölgyek állnak modellt pikáns fehérneműkben, csábító pózokban.

  A fotográfus megelégelte, hogy a médiából megállás nélkül a fiatal, üde, tökéletes testű, tizen-, és huszonéves generáció ömlik, ezért az ősz hajat, viszereket és ráncokat mutatta meg teljes valójukban és szépségükben. A sorozatban a hetvenes éveikben járó nők pin up-lányként, lenge viseletben, szexisen láthatók, akárcsak a napjainkban sokat sulykolt képek fiatal modelljei.

  És hogy mi a célja Olafnak azzal, hogy ezek az érett nők vadító nimfaként mutatkozzanak? Talán, hogy egyszer csak felnyissa a szemed a saját előítéleteidről.

  Mert ha úgy gondolod, hogy a portréknak, divatmagazinoknak, vagy akár a művészi fényképeknek a fiatalságot kell sugallniuk, akkor a képek nyilván sokkolnak. Ha szerinted ha a nőket kevéske, esetleg kurvás ruhában mutatják, az lealacsonyítja őket, akkor a képeket sértőnek fogod találni. Azonban ha te is úgy gondolod, hogy mindentől függetlenül a szépség nem életkortól függ, akkor ez a sorozat kifejezetten üdítő lesz számodra.

  Erwin Olaf a képekkel ugyanis elsősorban arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az ember bármelyik életkorban lehet szexi, szép, és szerinte ünnepelnünk kell korunkat ahelyett, hogy a társadalom szűk látókörű elvárásainak feleljünk meg.

  Az 1959-ben született fotós és filmrendező a hölgyeket – akiket különböző partikon, vonaton, barátokon és ügynökségeken, hirdetéseken keresztül ismert meg – szupermodellek után nevezte el. Itt van például a 66 éves Christy T., akinektestét a kádban ülve mindössze szappanbuborék fedi. A 75 éves Cindy C. pedig prém csizmában és szőrmében pózol (lentebb nem mindegyik fotót láthatjátok, a többi képért kattintsatok a a képek alatt található linkre.)

  Erwin Olaf a közönségtől egyet kér: próbálják meg felfüggeszteni egy kicsit a szexről, a fiatalságról a szépségről alkotott fogalmukat és előítéleteiket, miközben a képeket nézegetik.
  w7.png w6.png w5.png w4.png w3.png w2.png w1.png
  További fotók az Artctrldel magazin oldalán!
   
  Csilli Villi, kágyula és Zsafi kedveli ezt.
 2. A házasságban nincs olyan, hogy női illetve férfi munka, nincs olyan, hogy az egyiknek ez a dolga, a másiknak az. Pl. az én férjem bármikor szívesen elmosogat, takarít, mos, főz, gyerekre vigyáz, gyerekkel foglalkozik, én pedig akár a csapot is szerelem, ha épp nem tudom mi a baj :), körtét cserélek, ha kell fát vágok, megmosom a kocsit, a kertet együtt dolgozzuk, szóval kinek épp mire van kedve és ideje. És az én környezetemben illyetve családomban ez természetes. Ezért én soha nem értettem,, mikor azt mondják: ez női munka, ez férfi munka, illetve a férjem és megmosolyog minden ilyensmit :))

  bocsánat, lehet offtopicnak tűnik, ugyanis az első kommentre válaszoltam előbb :)
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2016 Július 6
  naivbalek és Zsafi kedveli ezt.
 3. Csilli Villi

  Csilli Villi Állandó Tag

  A nő élete minden percében nő,bármi van éppen az életében,akkor is nő és akkor is csodálatra méltó ;)
   
 4. huma99

  huma99 Állandó Tag

  ...és a férfi is élete minden percében férfi és ő is csodálatra méltó...de együtt az igazán csodálatra méltóak. Szükségük van egymásra.
   
 5. Csilli Villi

  Csilli Villi Állandó Tag

  A két fél együtt egy egész :)
   
 6. kaktusz1990

  kaktusz1990 Állandó Tag

  isten először csinált egy piszkozatot... utána megalkotta a művet.... vagyis a nőt :):)
   
 7. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  Ádám mikor egyedül volt, nem volt férfi, hanem ember. Akkor lett a nő amikor isten kivette belőle. (pl.: Müller Péter: Szeretetkönyv)

  Isten az embert
  megteremtette.
  Ádám lett neve,
  de nem volt neme

  Majd az emberből az egyik
  bordáját kivette
  a teremtő a nőt s férfit
  így nemesítette

  :)
   
 8. Achatius

  Achatius Állandó Tag

  "Nesze neked, fiatalság! – 70 év feletti modellekkel lázad a holland fotós"
  ...
  "Erwin Olaf a közönségtől egyet kér: próbálják meg felfüggeszteni egy kicsit a szexről, a fiatalságról a szépségről alkotott fogalmukat és előítéleteiket, miközben a képeket nézegetik."

  Nekem ez nem megy, mivel már a képek készítésekor is ugyanazokat a sztereotip beállításokat alkalmazza a fotós.
  Nem lehetett volna valami más beállítással, más környezetben megjeleníteni ezeknek a nőknek a szépségét?
  Ami a jobb modelleknél is belülről (!) kifele sugárzik, a lélekből jön és nem a (fotó)beállításokból.
   
 9. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  70 eves a bikini

  Luis Reard francia gepeszmernok, aki edesanyjatol vette at a fehernemugyarat, Parizsban (Piscine Molitor) 1946-ban piacra dobta a Bikinire keresztelt ketreszes furdoruhat (a nevet sajnos a Bikini-Atoll utan kapta, ahol az amerikai hadero atomfegyver-vizsgalatot hajtott vegre 1946 julius elejen), elsopro sikert nem aratott vele, csak 1-2 evtized utan, mikor hires szinesznok es modellek kezdtek viselni (Brigitte Bardot, Ursula Andress, Raquel Welch)

  Sokaig a Vatican be is tiltotta, miszerint bunt kovet el a no aki viseli.

  2015-ben (szinten)francia ceg (Spinali Design) egy inteligens szenzoros modellt fejlesztett ki, ami jelzi smartphonon keresztul, hogy sokat ultel a napon, vagy kend be magad napvedovel. Az applicatiot, The Connected Bikini, Androidra es iOS-re lehet tolteni, szemelyre szabni.

  Ma "a" noi furdoruha a bikini. Neve, egyesek szerint a Bikini Atoll formajabol szarmazik, masok szerint a Bikini robbanást jelentett, egyreszt atom- masreszt divatugyben.
  Ertelmezzuk izles szerint.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   

Megosztás