Pránanadi

susan.red

Állandó Tag
Állandó Tag
:DÖrülök, hogy találtam valakit, aki pránás. IV. fokozaton vagyok és komoly sikereket könyvelhetek el az ismeretségi körömben. Főleg rákos ismerőseim gyógyulnak. Van olyan napom, hogy három kezelést is végzek.Sajnos azonban saját magamra nem nagyon jut idő, pedig rám is rámférne.SŐT.
 

zsolt66

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Nadis Társaim!
Nagyon sok boldogságot, békét és sok szép élményt kívánok Nektek a közelgő ünnepekre.
Mellesleg engem is nagyon érdekelne a 100 tagú mantra fordítása!

Áldás legyen veletek

Zsolt
 

Levyathan

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Nadis Társaim!
Nagyon sok boldogságot, békét és sok szép élményt kívánok Nektek a közelgő ünnepekre.
Mellesleg engem is nagyon érdekelne a 100 tagú mantra fordítása!

Áldás legyen veletek

Zsolt

Akkor már engem is érdekel. Ha már ennyien érdeklődnek iránta, akkor biztos érdekes is!;)
Mostmár kíváncsi vagyok miről szól!
Úgyhogy...:cool:
 

Jessi

Kitiltott (BANned)
Hello sziasztok!

Engem nem csak a mantra erdekel, hanem az is, hogy mi a gyakorlati celja a mantranak? Ha lenne szives valaki elmagyarazna nekem. Elore is koszonom!
udv. Jessi
 

cslehel

Állandó Tag
Állandó Tag
Információkat kerestem a Pránanádiról és a következőt találtam. Kinek mi a véleménye róla?:confused::confused::confused:

"RINPOCSE VÁLASZA MAGYARUL
A prananadinak semmi köze a hagyományos buddhizmushoz, és Tibetből sem származik. Ez egy hírnévre vágyó ember által összetákolt rendszer.
Bármikor, amikor az emberek azt gondolják, hogy “működik”, akkor valójában vagy érzékcsalódásuk van (vagyis nem őrültek, hanem annyira látni akarnak valamit, hogy megteremtik azt), vagy pedig rendelkeznek bizonyos képességekkel, amiket akkor fedeznek fel. Vagy mindkettő. De nem azért, mert bármiféle erő lenne a “módszerben”. Természetesen ezer emberből lesznek olyanok, akik rendelkeznek/fognak rendelkezni némi belső tartással, erővel, ami gyógyításba vagy más egyéb dologba irányítható.
Azonban a helyes megértés és motiváció nélkül sekélyes ez a gyógyítás.
Ironikus módon, kapcsolatba lépett velem a rendszer egy “legmagasabb fokozatú mestere”, aki sok év elteltével rájött, hogy egy nagy csalás. Megmutatta az összes dokumentumot amit használnak. Sokmindent tartalmaz a tibeti buddhizmusból, csak épp rosszul felhasználva, megfosztva az eredeti jelentéstől, és néhány dolog pedig egészen ostoba benne. Egy példa: a “guru” hozzátett egy új “beavatási” szintet, titkos mudrákkal… E “titkos mudrákat” megnézve kiderül, hogy valójában ezek a megszokott felajánlási mudrák, vagyis azok a kéztartások, amik a nyolc felajánlást reprezentálják. Nagyon titkosak!
0022.gif

Nem mindenkinek van képessége arra, hogy gyógyítóvá váljon. Ha azt állítják, hogy néhány fizetett kurzusért biztosan szert teszel erre, az átverés. Ugyanúgy, mint ahogyan például nem egy hároméves elvonulás miatt leszel bölcs spirituális vezető! Hogy történhetne ez automatikusan? Ez szembenáll a karma helyes értelmezésével. Ami pedig az előző életeket illeti, az szintén elég gyerekes… Ez a szekta egyszerűen szórakozik a naiv emberek reménytelen kívánságaival.
Spirituális utat keresel? Akkor keress hiteles és képzett Lámát, aki a Buddhák szavait helyesen tanítja és alkalmazza. Esetenként ez talán kevésbé tűnik „izgalmasnak”, mint amit elhitetnek veled ezek a sarlatánok, viszont sokkal komolyabb, és el is juttat téged valahova. Végsősoron a Megvilágosodáshoz.
A prananadi kiüríti a pénztárcádat és a tudatodat is. De legkevesebb, hogy időt veszítesz; vagy legfeljebb lesz néhány „pikáns ál-spirituális” tapasztalatod; de többnyire az egódat fújod fel, és semmi esetre sem fogsz elérni semmiféle Megvalósítást, hátmég Megszabadulást vagy Megvilágosodást.

Sajnálom azokat, akik hisznek ebben. Találkoztam kedves emberekkel, akik pránanádival foglalkoztak, őszintén spirituális ösvényt keresve, akik jószívűek stb… De félrevezetettek. És néha olyannyira, hogy már képtelenek ezt látni, és engem hibáztatnának, hogy nem értem, csak mert megmondom nekik amit tényleg gondolok erről a szektáról. A pránanáditól van néhány ember, akik eljártak/eljárnak a tanításaimra egyedül csak azzal a céllal, hogy „energetikailag” támadjanak. Igen, igen
smile.gif
Leülnek velem szemben, és az egész tanítás alatt bámulnak, azt gondolván, hogy a „tudati energiájuk” vagy akármi destabilizálhat majd engem, vagy mit tudom én, majd megöl, megtérít, akármi…

Nehéz belátni, hogy hibás lépést tettünk, hogy becsaptak bennünket. De minél előbb nyitod ki a szemed és csatlakozol egy valódi spirituális, hagyományos, hiteles Ösvényhez, annál jobban jársz.
És ha már megértetted ezt, akkor végül is talán nem volt olyan rossz tapasztalat, talán tanultál valamit magadról, a képességeidről, és objektívabbá válsz majd a hiteles Tanítónak egy hagyományos közösségben való keresése során.
"
 

cilvija

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nem egy vallás.
Szerintem tök mindegy ki mit gondol egy fajta rendszerről. Ha működik, és emberek gyógyulnak tőle akár lelki, akár fizikai értelemben, akkor az egy jó rendszer, technika, nevezhetjük akárminek. Nincs olyan technika amit valaki ne támadna. Mindegyiknél van egy jobb, egy tutibb. Minden embernek más válik be. Én szeretem a pránanadit, az agykontrollt, a jógát, nekem ezek működnek. Hidegen hagy, ha valaki azt mondja, hogy a pránanadi egy nagy átverés, vagy hogy az agykontroll csak egy üzleti vállalkozás, vagy hogy a jógát csak az indiai emberek tudják tökéletesen elsajátítani, mert ők beleszületnek. Ha el hiszed, akkor igazak, ha nem, akkor nem. Én is látom és még sokan látják, érzik, hogy ezek működnek. Szerintem mindenkinek tiszteletben kellene tartani a különböző rendszereket, vallásokat, szektákat, bármit. Különbözőek vagyunk, rengeteg út lehetőségével, had válasszunk kedvünkre. :)
 

susan.red

Állandó Tag
Állandó Tag
Pránandi

Sajnos az utóbbi időben megjelentek a futószalagon avatott hetes és NYOLCAS szinten "képzettek", akik hatalmas összegeket fizetnek ki a mestereknek.Egy-két hónap alatt érik el a legmagasabb szintet. Az iwiwen is meglepett, hogy némelyek ott hirdetik magukat,fotókkal ilusztrálják tudományukat, s rendelőjüket. Ehhez mit szól vajon Táltos?
Ezektől valóban meg kellene kérdezni, hogy "ahol végeztek, ott nem mondták el, hogyan is kell gyakorolni a kapott tudást?":p
És vajon hányas szinten is vannak valójában?
Kedves Moira! Jó, hogy itt vagy. Mindig örömmel tölt el, ha pránással hoz össze az élet. Mindig tanulok valami újat.
Mindenhol vannak tudálékos emberek. Számonkérnek stb. bizonygatva fontosságukat. Ezért is szép az élet. Különbözőek vagyunk, s ez a jó. Így tudunk fejlődni. Ezért vagyunk itt,hogy tanuljunk.
 

ZZT

Állandó Tag
Állandó Tag
Pár gondolat Rimpocse válaszáról.
Szerintem ez a Rimpocse az a Rimpocse (sajnos a neve nem jut eszembe) aki még 2002 tájékán nagy előadásokat tartott, természetesen belépőért, majd külön pénzért áldást is osztogatott. Szintén jó pénzért szervezett elvonulásokat, akkortájt még a pránanadis táborban is részt vett, sőt volt egy alapítványa ahol pránanadis mesterek voltak a kuratóriumi tagok. (talán az alapítvány vezetője is?) Aztán tudtommal a nadisok kiléptek az alapítványból, mert látták, hogy a befolyt pénz nem a kitűzött célra megy, s gondolom a Rimpocse azóta nem ismeri el a pránanadit.
Én 2002-ben egy előadásán vettem részt és ott is fizettem annyit, mint egy pránanadi tanfolyamon, csak ott nem kaptam a pénzemért semmit. Ezután kérdéses, hogy ki üríti ki az ember pénztárcáját
Abban azonban igaza van, hogy a pránanadinak nincs köze a buddhizmushoz és Tibetből sem származik. Ezt senki sem állította! A pránanadit Tibetben őrizték meg ezért az átadásának van buddhista szertartása, de a rendszer nem kapcsolódik egyik valláshoz sem és önmaga sem vallás.
Zoli
 

susan.red

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek abban, hogy minden embernek más a véleménye. De nagyon rossz olvasni azokat a sorokat, amik úgymond ki akarnak ábrándítani abból amiben hiszek. Igen, a világban sokan vannak, akik a tudást pénzre váltották, váltják. Ezek azok az emberek, akik miatt nincs becsülete azoknak, akiket nem az anyagiak vezérelnek.
Már nemcsak a gyógyulni vágyókat vágják meg, hanem azokat is, akik tanulni szeretnének. Sajnos én is tudok olyan emberekről, akik egy hétvégén ill. egy tanfolyamon rengeteg pénzt szednek össze, s alig adnak valamit érte. Viszont néhány hete értesültem arról, hogy egy házaspár rövid időn belül jutott el egy szintre, nem akarok valótlant mondani.Nem tudom hányasra, de már a rendelőjüket megnyitották. Sőt. Már tanfolyamokat tartanak.
Akik pránások, tudják, hogy meg kell érni minden szint elvégzéséhez. Nem lehet hetek alatt eljutni a végére. Hát, éppen ezek is lehetnek azok az okok, amik miatt negatív vélemények is elhangzanak.
/Szerintem/
 

Persephonee

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, ha valaki, akkor én lassan haladok vele, de mi értelme sietni? Az egész életem tanulás. Nincs sietnivalóm. Van ezzel másképp valaki? :)
 

susan.red

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Persephonee, mi az a lassan Nálad? Abban tökéletesen igazad van, hogy tanulni jöttünk ide. Olvastad Aaron: Túlélők könyve-t?
 

ZZT

Állandó Tag
Állandó Tag
A Rinpocse neve LamaShenphen
Itt lehet adatokat találni róla: http://hu.wikipedia.org/wiki/Shenphen_Rinpocse
A teljes válaszát (meg mások véleményét) itt lehet olvasni: http://www.dharmaling.org/forums/index.php?showtopic=1274

A teljességhez hozzátartozik, hogy én nem róla írtam. Érdekes, hogy szektának tartja a pránanadit, az meg kifejezetten tetszik, hogy náluk minden tanfolyam, beavatás ingyenes, csat erősítik a tagokat finanszírozás szükségességében.
 

susan.red

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép a ruhád, szép a lovad...
Ne rontsd le a képet, amit magamban Rólatok elképzeltem. Kérlek.

Ez nem az én napom. Az előbb válaszoltam valakinek, aki időközben eltünt.
Vegyétek úgy, hogy nem írtam.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Off topic/tájékoztatás

Kérem a Tisztelt Tagtársakat, hogy maradjanak a topic eredeti témájánál.
Kritizálni lehet, de kulturált formában és érvekkel alátámasztva..
Különbem kénytelen leszek gyomlálni.
 

Hoka08

Állandó Tag
Állandó Tag
- Elöljáróban: hetes, nyolcas szintre nem lehet néhány hónap alatt eljutni. Az ilyen állításokat fogadjátok fenntartással!
- A Rimpocse Pránanadiról alkotott véleményéről:
Egy Rimpocse hosszabb időt töltött Magyarországon.
Nevére én sem emlékszem, de a leírtak alapján gyanítom, ugyanarról a személyről lehet szó.
Az illető valamilyen módon megismerkedett néhány hazai pránanadissal, akik villámgyorsan több találkozót szerveztek ismerettségi köreikben. Magam is nagy örömmel és várakozással mentem el egy ilyen találkozóra, hiszen ritka szerencsének tűnt, hogy egy igazi Rimpocséval találkozhatunk.
Ott nagy csalódás ért. Hamar kiderült róla, hogy a Pránanadihoz nincs köze. Először akkor vált gyanússá, amikor egy feltett kérdésre válaszolva az öt elem felsorolásába belezavarodott. Előadását többször megszakította, mobiltelefonján különböző találkozókat beszélt meg.
Sem a személye, sem a mondanivalója nem volt számomra meggyőző.
Többször nem találkoztunk. Nem lelkesített a lehetőség, hogy újra láthassuk.
Valószínű, más körökben sikeresebb volt a bemutatkozása.
Egy ideig népes tábor vette körül, de ahogy múlt az idő, egyre többen ébredtek rá, hogy reményeikben csalatkozniuk kellett.
Gondoljátok végig, hogy a bemutatott szövegben feltörő indulatok mennyire egyeztethetőek össze akár csak egy egyszerű szerzetes szellemiségével.
Végül egy példa, hogyan vélekedik egy mester egy hasonló kérdés kapcsán:
[FONT=&quot](Az ujságíró kérdez, Petrezselyem József válaszol)[/FONT]
[FONT=&quot]– Milyen a kapcsolat a társ- (vagy éppen konkurens) rendszerekkel?<o></o>[/FONT]
[FONT=&quot]– A keleti pszichikus gyógyító nem ismeri azt a féltékenységet és elõítéletet a természetes gyógyítás más formáival szemben, ami sajnos, Nyugaton olyan gyakori. A keleti gyógyító hisz abban, hogy minden igazi gyógyító mindig is ugyanazt az erõt, energiát alkalmazza, amit õ is használ – bármilyen legyen is az alkalmazás módja –, ennélfogva mindegyik gyógyításformát tiszteletben tartja. Természetesen legszívesebben a saját módszerét használja, de nem nézi le azt, aki egy másik módszert tart a legmegfelelõbbnek.<o>:p></o>[/FONT]
 

nucyka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Én nem vagyok tűl járatos a nadiban, de nagyon érdekel. A problémám az, hogy ivel sok csodálsatos gyógyulásról olvastam már érdeklődnék arról, hogy a rövidlátáson mennyire segit? nagyon köszönöm!
 

Joco29

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Én nem vagyok tűl járatos a nadiban, de nagyon érdekel. A problémám az, hogy ivel sok csodálsatos gyógyulásról olvastam már érdeklődnék arról, hogy a rövidlátáson mennyire segit? nagyon köszönöm!


Rövidlátással sajnos nem lehet mit kezdeni.
Nadis vagyok, próbáltam.
De ha fáj a szemed vagy fáradt, arra nagyon jó hatással van :)
 
Oldal tetejére