Pránanadi

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
a habostorta.hu - n pedig valaki így kommentálta Balázs remekművét, és benne a petrezselyem józsef-féle 'szuperbizniszt' (mondanom sem kell mennyire egyetértek):

"Petrezselyem.J. úgy tűnik egy csaló ugyanis a kövei csak hasított üvegcserepek. Ha mégis azt hiszi valaki,hogy előtte csinálja , akkor tudd , hogy fedő víziót küldenek az agyadba, de csak előkészületek után, ezért neki fizetnie kell, és ezért nem tudja mindig csinálni. Ez a fedővízió mutatja és fedi a hókuszpókuszt. Ugyanúgy , mint az indiai jógi és a gyerek a csodakötél tetején esetében , az is csak vízió az ott levőknek.
Ha majd valami hasznosat tud materializálni , akkor talán lesz idejük például egy szeméttelep átválogatására , hogy egy üvegcserép vagy fémdarab se maradjon szanaszét a földben az utókornak. De ha már annyira ügyes és eltüntetni is eltudja , elmehetne valamelyik szemétfeldolgozóba üvegcserép-eltüntetőnek.
A rendszere meg annyira nem tibeti , hogy reikiből avanzsált , arról meg mindenki tudja , hogy 1922-ben Usuitól ered, meditációs víziókból, ezt pénzhaszon ígéretében többen kiegészítették és a néhány formából mostanra lassan többszáz szimbólum rajzolódott, ha a technika őseredeti lenne , nem kellett volna megváltoztatni sem a nevet , sem a metódusát , sem a formákat, sem a hozzá a tállítólagos többezeréves technikával hallgatott zenét( ::)) ), ezt valahogy végül kivették belőle érdekes módon. Igen jó tanács még ezen többezer éves technika keretében , hogy gyufa helyett CSAK öngyújtót szabad használni!! Szerencsére egyre többen vagyunk , akiknek sikerült az internet és különböző tanítók által a lényeget erről a szuperhazugságtömkelegről kitalálni, így már ide is le lehet írni.
Csak tudatnám , hogy valaki azt rebesgette , eljárást indítanak ellene és a Révbíróék stb. ellen , mert iszonyatos mennyiségű cd-t másoltak és adtak el feketén. Hát csíkosban biztos jól fognak mutatni. Bírságot meg elég könnyen majd kifizetik , állam bácsi meg jól jár. Juttassák a szegényeknek..."
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Küldök egy linket olvasd szeretettel:

a moderátor eltávolította ezt a zseniális linket. elég vicces, hogy korábban volt itt egy relatíve művelt pránanadis fórumozó, akivel oldalakon keresztül tárgyaltuk a keleti nyelvek mélységeit, és rendelkezett bizonyos ismeretekkel a vallástörténet területén is, csak valahogy ennek a kisiskolás fogalmazványnak a színvonala nem szúrt szemet neki. A helyesírását e remekműnek most nem is tárgyalnám, esetleg később mulattatom vele a nagyközönséget. Először vegyük inkább szemügyre azt a rengeteg okosságot, amit a buddhizmusról, a karmáról és egyéb dolgokról ír. Ha mondjuk az egyetemen vagy főiskolán ilyen szakirányra akarna felvételizni, az első körben úgy vágnák ki mint a macskát, és jóesetben nem a jelenlétében röhögnék ki a felvételiztetők. Ezzel csak arra szeretnék rámutatni, hogy a buddhizmusról és a keleti filozófiákról csak kezdő ismeretekkel rendelkező is többet tud ezekről a filozófiai rendszerekről, mint ez az agyonművelt szélhámos.

A karma még véletlenül sem az, amit leír, és abszolút nem úgy működik, ahogy ő elképzeli. Sajnálom a naiv embereket, hogy eleve ilyen hamis információkkal futnak neki a spiritualitásnak. Nem elég a saját bajuk, még hülyeséget is töltenek a fejükbe, nehogy véletlenül kikeveredjenek a slamasztikából. A reinkarnációs rész is elképesztően ostoba tündérmese. Miért nem jártok utána hitles forrásokban? Őrület mit meg nem etet veletek ez az ember. Nem tudom elhinni, hogy a rengeteg ember közül, aki átment ezen az agymosáson, egy sem volt, aki olvasott volna a reinkarnációról hiteles forrásokból.
A "Nagyon rövid áttekintés Buddháról és a buddhizmusról" még jó hogy nagyon rövid, így is épp elég korrigálnivaló van benne. Mellesleg megjegyezném, hogy a buddhizmus NEM térítő vallás. csak ez a nagyon okos hiszi, hogy "a legkorábbi misszionárius vallás a világon". Ez volt az első, amire keletkutatóink keresztény hátterükkel rámutattak, hogy a buddhizmus NEM térítő vallás, és amit a buddhisták is nagyon jól tudnak. Olyan keletkutatóra gondolok, mint Kőrösi Csoma Sándor, akit mellesleg a buddhista világ Bodhiszattvaként tisztel.
Nem nekem, hanem magatoknak tesztek szívességet, ha nem ültök fel a kábításnak. Nem értem miért ilyen igénytelenek az emberek a saját sorsukkal kapcsolatban. Aztán meg csodálkoznak, hogy ott vannak, ahol.
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
ja, és nem történik semmi, ha megkérdeztek másokat is a kételyeitekkel kapcsolatban. ez az egész megfélemlítéses titoktartási fogadalom csak arra jó, hogy ne tudódjanak ki a hazugságok. kihasználták azt a lelkiismeretre alapuló pszichológiai fogást, amit egy fogadalom megtartása és megszegés esetén a beígért büntetésekbe vetett hit tesz lehetővé. Egyre többen merik nyíltan feltenni a kérdéseiket, és az ég világon semmi bajuk nem származik belőle. Az egyetlen következménye a megfelelő helyen való kutakodásuknak, hogy végül meg is tudják az igazságot, tájékozottak lesznek, illetve működésben tartják az értelmüket. A tudatlanság nem áldás...
 

havert

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdések:

Pránanadizáshoz el kell-e lazuluni, és gondolatmentesnek lenni, hogy áramoljon az energia mint a reikiben?

Pránanadinál mennyire lehet érezni az energia áramlását a tanfolyam után, és később?

Mennyi idő alatt lehet megtanulni sikeresen alkalmazni az 1. és 2. szintet, ha egyedül gyakoroljuk?
Naponta hány órát kell gyakorolni, kell-e meditálni.

Pránanadi 1-el minden betegséget lehet-e gyógyítani, mik a korlátai a 2-eshez képest?
Lelki betegségeket lehet-e Pránanadi 1-el gyógyítani?
Súlyos betegséget kb. mennyi idő alatt lehet meggyógyítani ?
Komolyabb gyógyulási tünetek lehetnek-e közben?

Ha pl. több évig nem használjuk a pránanadit mennyire csökken le az energia áramlása, pl. leáll-e teljesen?

Pránanadi miben külünbözik van-e különbség:
[A csodálatos prána gyógyítás - Choa Kok Shui (ha jól tudom ott nincsen beavatás), könyvben leírt Rövidlátás gyógyítását használhatnám-e ?

Gyakorlásnál árthatunk-e magunknak, elronthatunk-e valamit, pl. túltölthetjük-e magunkat?

Melyik az egyszerűbb, hatásosabb a reiki vagy pránanadi?

30 éves rövidlátást, kancsalságot lehet-e, és mennyire nehéz meggyógítani, kb mennyi idő?

Köszönöm.
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
mivel ingyen és bérmentve jutottam hozzá ehhez a tanulmányhoz, ezért azt gondolom nyugodtan megoszthatom itt mindenkivel. (legalábbis egy részét. lenne mit vitatni a tanulmányon, de a bekopizott részt hasznosnak tartom)

Hogyan tévesztenek meg napjaink
szellemi vezetői?

3/1. rész​
De honnan került elő ez a sok mester...?​
Akik rendszeresen olvasnak apróhirdetéseket, az elmúlt néhány évben érdekes jelenségre figyelhettek fel: robbanásszerűen megnőtt a lelkünk rendbetételére jelentkező szellemi vezetők, tisztánlátók, guruk, jósok, boszorkányok, kineziológusok, pszichológusok, trénerek, mindenféle tanácsadók száma.

Ha mesterre van szükségünk, jelöltek százai közül válogathatunk, a legkülönbözőbb szempontok alapján. A piac törvényei szerint ekkora kínálat hosszú távon elképzelhetetlen volna számottevő kereslet nélkül.

Az igény tehát akkora, hogy a lelki vezetésre szép lassan egész iparág épült. Ennyien estünk kétségbe hirtelen? Esetleg már régóta szenvedünk, ám valamiért csak most jutottunk el oda, hogy tegyünk ellene valamit? Szorongunk? Megcsömörlöttünk? Vajon, mit keresünk, amikor úgy döntünk, hogy egy idegen útmutatására bízzuk életünket?


"Nézz ki jól, és érezd magad remekül!" - hangzik a fogyasztói társadalom jelmondata, amely már jó ideje meghatározza életünket. A diadalmas individualizmus korszakában, a reklámok civilizációjában élünk, amelynek szlogenje szerint bármi lehetséges és minden megkapható - az élet kellékei által a tökéletes boldogság is. Csupán a kellékeket kell megszerezni, ami viszont a legtöbbünket alapvető nehézségek elé állít. Ugyanakkor immár Magyarországon sem egészen szokatlanok a karrier-vagyon-luxus szentháromságára épülő sikertörténetek, melyeknek megvalósítóiról egyre többet hallhatunk.

Persze ha a sorok között is tudunk olvasni, hamar gyanút fogunk. A remek közérzethez ugyanis azok sem feltétlenül jutnak közelebb, akik irigylésre méltóan néznek ki, megengedhetik maguknak a síelést Svájcban és a nyaralást Dubaiban, miközben egyetlen telefonnal óriás gépezetet hoznak mozgásba, s mindenhová elér a kezük.

A sikeremberek és a "lúzerek" mára épp úgy tanácstalanul állnak életük megoldatlanságai előtt, csupán egyiküket a "miért nem sikerül?", másikukat az "akkor miért nem tudok örülni?" problémája gyötri. A fogyasztói civilizáció nem ad választ alapvető kérdésekre, az intenzív élvezetek és a luxuscikkek mámora csak ideig-óráig képes elnyomni a belül kongó ürességet, a szorongást és az élet valódi értelmének hiányát.

A hiányérzet piacot teremtett, s ezen a piacon a valódi segítők mellett hamar megjelentek a kétségbeesés vámszedői is, akik jól csengő hirdetésekben kínálnak megoldást kátyúba jutott életünk problémáira.


Több ezer éves szellemi iskolák követői versengenek a modern tudományok képviselőivel, így kerül egy lapra a buddhizmus az NLP-vel, a kabbalizmus a kineziológiával, a taoizmus az agykontrollal. E zavarba ejtő kínálat sokszor egyszerűen "ezotéria" vagy "oktatás" címszó alatt szerepel, mi pedig úgy válogathatunk a mesterek között, akár a zsibvásáron a megunt játékok, kinőtt cipők és divatjamúlt kalapok kupacában.

Más módszerek segítségével, de mindegyikük ugyanazt ígéri. Megelégedettséget a hiányérzet helyett, változást a defektállapot helyett, életprogramot a sodródás helyett, függetlenséget a kiszolgáltatottság helyett, kompetenciát az inkompetencia helyett.

Hogyan döntsük el, melyik hitre, módszerre, programra van szükségünk, s ki az, akire nyugodt szívvel rábízhatjuk magunkat? Minek alapján mondhatjuk ki az ítéletet: ez a mester, ez pedig a szélhámos? Mire figyeljünk, hogy a kétségbeesés legsötétebb órájában se keveredjünk egy csaló vagy egy szekta hálójába?

A 32 éves Csilla megszokott élete szinte napok alatt omlott össze, amikor egyszerre mondtak fel neki munkahelyén, és derült ki, hogy férje már jó ideje megcsalja valakivel. Kétségbeesésében saját maga számára is meglepő lépést tett: jelentkezett egy újsághirdetésre. Az ígéretes néhány sor feladója olyan egyedülálló módszert kínált, amelynek elsajátításával bárki jelentősen javíthat életminőségén. Hamarosan kiderült, hogy ezt a technikát egy meglehetősen drága hétvégi tanfolyam keretében lehet elsajátítani, ám Csilla úgy érezte, hogy jelenlegi helyzetében nincs sok veszítenivalója.

Kezdeti bizalmatlansága hamar feloldódott, amikor egy szuggesztív erejű előadó és egy maroknyi, de egyre lelkesebb csoport társaságában találta magát. A rendkívül jól felépített, magával ragadó előadások hatására rövid idő után úgy érezte, eddig szomorúságban, fásultságban és tudatlanságban tengette mindennapjait, s számára az élet csak most kezdődik igazán. A második nap végére már teljes eufóriában volt, korábbi problémái jelentéktelennek tűntek a káprázatos új lehetőségek fényében. Külön örült neki, hogy a kétnapos előadás valójában nem is kétnapos, mert még számos találkozón fogják tökéletesíteni az elsajátított módszert, és újabbakat tanulni. Még az sem rettentette el, hogy ezek az alkalmak - bár olcsóbban kínálták őket, mint az első hétvégét - az ő pénztárcájára szabva így is nagyon drágák voltak.

A hétvégét követő napok hihetetlen felszabadultságban teltek - soha nem volt még ennyire sugárzó és magabiztos. Váratlan állásajánlattal keresték meg, hűtlen férjének pedig könnyű szívvel adta ki az útját, bízván abban, hogy rövidesen megtalálja az igazán hozzá illő partnert. A tanfolyam csapata az időközben heti rendszerességűvé sűrűsödött találkozók során valódi közösséggé nőtte ki magát, a csodás módszer oktatója pedig olyan lelki mesterré, aki az élet minden területén pontos útbaigazítással szolgált.

A pozitív élményektől kivirágzott Csilla hamarosan megismerkedett egy vonzó férfivel. A kapcsolat ígéretesen indult, ezért Csilla enyhe lelkiismeret-furdalással ugyan, de minden második hétvégéjét szabaddá tette udvarlója számára. Igencsak meglepődött, amikor mestere dühösen kérte számon mulasztásaiért, és azt állítván, hogy a férfi "veszélyezteti megújult személyiségét", arra buzdította, hogy azonnal szakítson vele. Csilla megzavarodott az addig tapasztaltaktól szögesen eltérő reakciótól: erős bűntudatot érzett, ugyanakkor józan kritikai érzéke jelezte, hogy valami nincs rendben.

Eleinte megpróbálta összeegyeztetni kapcsolatát és a tanfolyamot, amely új magabiztossága forrását jelentette - ám próbálkozásaira csak még nyugtalanítóbb reakciókat kapott. Csoporttársai egyre hűvösebben bántak vele, a mester nyomán ők is azt sugallták, hogy súlyos hibát követ el - egyikük száján még az "áruló" szó is kicsúszott, amiért minden második alkalmat elmulaszt. Mestere többször megfenyegette, hogy ha nem hajlandó követni a "helyes utat", kitaszítják maguk közül, ám az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor felszólította, hogy fizesse ki azokat a találkozókat is, amelyeken nem vesz részt, hiszen ő sem követelhet más elbírálást, mint a többiek. Csilla ekkor döntött - és becsukta maga után az ajtót.

A fenti epizód óta másfél év telt el, és Csilla azóta is boldog, harmonikus kapcsolatban él új partnerével.
"Abban a kétségbeesett élethelyzetben nagyon jól jött, hogy találtam egy közeget, ahol elfogadtak, bíztattak, és azt állították, mindenre képes vagyok." - mondja - "Így utólag átgondolva, az 'egyedülálló módszer' lényege csupán ennyi volt, minden más eleme nélkülözhető. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy jókor találtam rájuk, s még hálásabb, hogy időben szállhattam ki. Ma már ugyanis tudom, hogy ez a közösség egy szekta volt. Mindenhez a mester jóváhagyása, bölcs ítélete kellett, aki az eredményeket csak addig támogatta, ameddig nem váltunk általuk túlságosan függetlenné - és legfőképpen ameddig fizettünk. Erre talán a mai napig sem döbbentem volna rá, ha akkor nem találkozom a jelenlegi barátommal. Mindenkinek azt javaslom, bármennyire is kétségbeesett, arra a néhány percre még őrizze meg lélekjelenlétét, amíg kiválasztja, kitől kér segítséget."



Csilla esete egyáltalán nem egyedi, és nem is a legkirívóbbak közül való. Ugyanakkor szép számmal akadnak pozitív példák is, olyan tanácsadók, akik egy-egy nehéz élethelyzetben valóban képesek segíteni rajtunk. A kérdés csupán az, miként találhatjuk meg őket a sok önjelölt próféta között.

3/2. rész​
Fát vágni fejetlen baltával...​
...avagy hogyan segítsenek rajtad, ha azt sem tudod, mit akarsz?
[FONT=&quot]Ahhoz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb segítőt, először is nem árt tudnod, mit keresel. Ez a látszólagos közhely valójában jóval bonyolultabb feladat, mint amilyennek első hangzásra tűnik, sőt általában épp itt kezdődnek a problémák.

Sokszor csak annyit tudsz, hogy valami nem működik az életedben, rosszul érzed magad a bőrödben, és akár komoly áldozatokra is kész vagy a változásért. Nincs konkrétabb vágyad, mint hogy "legyen már jó végre".

Ez a bizonytalanul várakozó, befogadásra kész állapot akár veszélyes is lehet. Ilyenkor hiheted el könnyedén egy szélhámosnak, hogy ő jövőbeli boldogságod egyedüli letéteményese. Ilyenkor képzelheted azt egy szektáról, hogy ráleltél igazi családodra, s egész addigi életed tévedés, rossz álom volt csupán. Ilyenkor válhatsz fanatikus hívévé egy módszernek, egy vallásnak, egy eszmének. És ilyenkor történhet meg az, hogy szeretteid rémülten nézik, miként fordulsz ki önmagadból, de kétségbeesett meggyőzési kísérleteikben csupán tudatlanságuk, ne adj isten irigységük bizonyságát látod.


[/FONT][FONT=&quot]Hogyan fogj hozzá a kereséséhez?[/FONT][FONT=&quot]
(válogatás)

[/FONT] - Ha az adott tanácsadó vagy mester hirdetésben kínálja szolgáltatásait, fordíts némi figyelmet annak nyelvezetére. A szenzációhajhász, túl sokat és túl gyorsan ígérő szöveg rendszerint semmi jót nem jelent. Az emberi lélek bonyolult, érzékeny szerkezet - hogyan ígérhetné valaki felelősséggel, hogy úgy rázza ki belőle a problémákat, akár egy nejlonzacskóból a szemetet? Bíztató a logikus, tömör, korrekt megfogalmazás és a referenciák.


[FONT=&quot]- Noha önmagában sem a diploma, sem annak hiánya nem dönti el, hogy valaki alkalmas-e lelki vezetőnek, azért nem árt, ha mesterünk korábban behatóan foglalkozott választott területének ismereteivel, módszertanával, s nem közvetlenül a motoros fűrész mellett határozta el, hogy holnaptól kezdve tanácsadással foglalkozik.
[/FONT] "Más dolog valakinek megmutatni, hogy téved, és megint más az igazság birtokába juttatni."
(John Locke)

Mikor kezdj el gyanakodni?

"A búzakalász, ami érett, fejét lehajtja. Minden, ami érett, fejét lehajtja. Ha peckesen áll, abból tudhatod, hogy üres, s hamar eltörik a szára."
(Zurab Murvanidze)

- Ha látatlanban vagy az első találkozáskor biztos sikert ígér, aminek érdekében tőled nem vár semmiféle erőfeszítést, csupán a pénzedet.

- Ha a vele való beszélgetés során többször is erőszakkal nyomod el a belső hangot, amely valamiért tiltakozik az együttműködés ellen.
[FONT=&quot]- Ha személyiségedtől független, általános, "egyedül üdvözítő" módszert kínál.

- Ha olyan stílusban hirdet egy lelki vagy szellemi fejlődést megcélzó módszert, mint egy kereskedelmi szolgáltatást.

- Ha feltűnően sokat ad a külsőségekre.

- Ha gyors, könnyű, fájdalommentes eredményekkel kecsegtet.

- Ha kezded úgy érezni, nélküle már nem boldogulnál a világban, ő pedig nem gyengíteni, hanem erősíteni próbálja ezt a meggyőződésedet.

- Ha tevékenységét megpróbálja a titokzatosság ködébe burkolni.
[/FONT][FONT=&quot]- Ha tanfolyamán két hét alatt elsajátítható, amit máshol több év alatt tanítanak meg.

- Ha "nincs múltja", vagyis az első találkozáskor nem mesél saját magáról, a módszeréről, hitéről, lelki-szellemi útjáról, a kérdésekre pedig kitérő vagy homályos válaszokat ad.

- Ha van múltja, de az nem tűnik meggyőzőnek.

- Ha irreálisan magas összeget kér a segítségért.

- Ha nem ismeri azt a választ, hogy "nem tudom", ha soha nem tépelődik, egyetlen pillanatra sem bizonytalanodik el. Még a nagy próféták és vallásalapítók is küzdöttek olykor kétségekkel - ő volna az egyetlen, aki minden kérdésben tévedhetetlen?

- Ha pátosza mindent beborít, s akár egy bulvármagazin, kizárólag sorstragédiákban és tökéletes harmóniában képes gondolkodni. Nem feltétlenül érzékenyebb vagy hatékonyabb az a segítő, aki minden problémához könnyes szemmel, kenetteljes stílusban közelít.
[/FONT] És hogy a végén szolgáljunk némi jó hírrel is: ha a fentieket mind figyelembe veszed és betartod, az még nem garantálja, hogy adott esetben nem eshetsz áldozatául egy karizmatikus gazembernek. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy ígérjen bárki bármit, Te mindig tartsd fenn magadnak a kételkedés jogát.
 

N.Ildiko

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenki maga döntse el miben hisz...mert a hit melyel müködik minden..ha nem hiszel akkor nem mozdul körülötted semmi..
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
mire gondolsz? a tudat egyformán működik, akár keresztény, akár buddhista vagy akármi más.

Egy keresztény vagy egy lappföldi eszkimó nem hinném, hogy tibeti démonokat látna, amikről nem is tudja, mi az. (mivel csak a tudat kivetülései). Inkább ördögöket meg angyalokat, vagy ami a saját vallásában ennek megfelel, gondolom...
 

Cshimbjed

Állandó Tag
Állandó Tag
Halál után az elfojtott tudatalatti tartalmak kerülnek előtérbe, az illető "saját, belső démonjai"... de hogy ezeket milyen formában látja, az már lehet kultúrafüggő.

De azért nem ilyen egyszerű... külön téma a földhözragadt lelkek világa, amit egy pszichiáter évtizedeken keresztül, tudományos igénnyel tanulmányozott, médium felesége segítségével:

http://new-birth.net/booklet/30_years_among_the_dead.PDF

(30 Years among the Dead, angolul)
 

Dóri71

Állandó Tag
Állandó Tag
Már érintette ez a fórum ezt a témát, de nem értem hogy Bodolai Éva végül is miért vált ki konkrétan a pránanadiból? A honlapján is csak olyasmi van úgy emlékszem, hogy a "lámaságával" volt problémája, és a nepáli utazása alatt érték csalódások. Biztosan mély oka volt, ha ekkora lépésre szánta el magát.
 

james25

Állandó Tag
Állandó Tag
Már érintette ez a fórum ezt a témát, de nem értem hogy Bodolai Éva végül is miért vált ki konkrétan a pránanadiból? A honlapján is csak olyasmi van úgy emlékszem, hogy a "lámaságával" volt problémája, és a nepáli utazása alatt érték csalódások. Biztosan mély oka volt, ha ekkora lépésre szánta el magát.

Nem tudom, most kezdtem én is böngészni a fórumot. Csak azt tudom, hogy mostanában sok pránanadis csalódott. Ok? Szeretnék ebben én is tisztán látni sok mester társammal egyetemben.

Áldás minden lény számára!
 

james25

Állandó Tag
Állandó Tag
válasz

A tanultakban, a tanítókban vagy az elvárásaikban?

Jó a kérdés, de csak a saját szemszögemből tudom megválaszolni.

Én mindennap foglalkozom a tanultakkal. Így van tapasztalatom, hogy igen is működik a módszer - sokan gyógyultak meg általa. (Igaz olykor én lepődöm meg a legjobban, hisz a nyugati orvoslás terén is képzett vagyok).

Azonban nagyon elkeserít ami az avató mesterek között folyik. A múltkor beszélgettem egy láma szinten lévő kezelővel és nagyon megdöbbentett amit mondott. Nagyon gyorsan jutott a láma szintig, tette mindezt úgy, hogy a tanfolyam napján elrakta az anyagot, nem foglalkozott a tanultakkal, megkapta a meghívóját a következő tanfolyamra és ment (nem kevés pénzért). Közben ha segítségre lett volna szüksége a mestere nem volt elérhető, e-mailben is ritkán válaszolt, majd elérkezett az idő, amikortól a mester tanácsot a következőkép ad: 25 perc 5000 Ft, 50 perc 10000 Ft. Persze előtte telefonon időpontot kell kérni...

Az én mesterem ezzel szemben bármikor segít a tanítványainak, nyomon követi fejlődésüket. Tanít, példát mutat. Nagy tisztelettel beszél mesteréről, annak ellenére, hogy mostanában sokszor került olyan helyzetbe, amely megrendíthette a feltétlen bizalmát mesterében. Példa értékű.

Tudom, a mesterek is emberek, hibázhatnak. De azok az avatómesterek, akik már csak az üzletet látják a tanításban (lásd 100 fős avatások) sajnos olyan bélyeget nyomnak a tanra, amely a fórumon többször felizzott vitákhoz vezet.

Itt az ideje, hogy végre tiszta víz kerüljön abba a bizonyos pohárba!
Váljanak az avatómesterek tiszta mesterekké, és a Tan és Tanításvédelmező Gyógyító Lámák ténylegesen a tan és annak átadásnak tisztaságát védjék (tisztelet a kivételnek), ne a mundér becsületét. Félek, hogy PJ tisztában van ezekkel a dolgokkal, de nem akar (vagy nem mer) szembenézni vele.

Szeretettel
 

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogyan került fel erre az oldalra a szimbólum? Tilos.
Az én mesteremhez Dr.Szabó Lászlóhoz bármiben,bármikor fordulhatok segít.

"Nagyon gyorsan jutott a láma szintig, tette mindezt úgy, hogy a tanfolyam napján elrakta az anyagot, nem foglalkozott a tanultakkal, " erre mondta az én mesterem hogy az ezoterikus tudást nem tanulják hanem ADJÁK"
L.
 
Oldal tetejére