Pránanadi

H

Hétszűnyű

Vendég
tessék a félreértések és fikázások helyett.

Persze ebbe is bele lehet kötni.!

"1994.02.01.Szolnok REIKI Mesterek találkozója. A résztvevők: Tradicionális USUI REIKI; RAI REIKI; Tibeti REIKI Mesterek. A Tibeti REIKI mestereket ( 3 fő) Petrezselyem József avató mester vezette. Jó magam mint a találkozó társ házigazdája vettem részt a megbeszélésen. Nem sorolom fel az összes résztvevőt név szerint akiknek aláírását az emléklapon, valamint az általunk írt levelezési lista (címjegyzék ) egy példányát a mai napig őrzöm. Meg kell viszont említenem, hogy a találkozón részt vett egy Buddhista tisztánlátó Porosz Tibor ( Ő fordította a Lótusz Szútrát is) aki minden résztvevő közös akaratából volt jelen. Az egész napos indulatoktól sem mentes, de nyílt önmagunkat, tapasztalatainkat felvállaló eszmecsere a következő megállapodást hozta: A nevezett iskolák I. fokozatú résztvevői jogosultak iskolák közötti szabad átjárásra tapasztalat gyűjtés céljából, hogy eldönthessék melyik utat járják. Ezért nem kell fizetniük! Új és ezért hagyományos technikához nem köthető az Tradicionális USUI vonal! Új és a Tradicionális USUI vonalhoz csak részben köthető a RAI REIKI vonal! Élő tradicionális vonal része a Tibeti REIKI néven futó iskola ( a mai napig Petrezselyem József által vezetett Pránanadi ) amely kolostorig visszavezethető Buddhista résztechnika ( Buddhista képzés része)! Ezen tények hatására ( miután Porosz Tibor egyértelműen azonosította a technikákat ) Petrezselyem József a következő kijelentést tette: Záros határidőn belül ÚJ nevet adnak a módszernek, konzultálva az avató mesterével és ezentúl kerülik a félre értelmezhető REIKI kifejezést is. Ez a név amely a találkozó révén született a Pánanadi lett.”

Békesség minden lénynek!"

ez egy idézet volt: az eredeti itt található:
"http://forum.index.hu/Article/showArticle?go=98511179&t=9025058"
 

TR23

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves fórumtársak!


Elég egyértelmű és pontos az idézet. A saját mesterem ( mestervonalam) teljes mértékben visszaigazolja. Sajnos nem tudják kik voltak PJ mellett a Prána részéről a résztvevők. Kik lehettek ezek a mesterek? Hol vannak most? Az biztos, a szűk belső kör kellett, hogy legyenek ha ilyen tárgyalásra jogosultak voltak.......


Nagyon érdekes ez a rész:
A nevezett iskolák I. fokozatú résztvevői jogosultak iskolák közötti szabad átjárásra tapasztalat gyűjtés céljából, hogy eldönthessék melyik utat járják. Ezért nem kell fizetniük!”


Tanulságos olvasni a jelzett fórumot. Ti is azt gondoljátok, hogy ezek az iskolák azonos alapon jöttek létre? Erre utal az ingyenes átjárhatóság, vagy nem? Mi ez az alap? És ha azonos az alap mitől ágazik el a technika a 2. fokozattól? .........
 

novella

Kitiltott (BANned)
Kedves Hétszűnyű!
Semmi értelmét nem látom, hogy hogy minden egyes kifakadásodra külön reagáljak, ezért csak röviden válaszolok.
Azon felül, hogy félreértesz utalásokat (az "itt lebzsel" pl. nem a fórumra vonatkozott, hanem a Föld nevű bolygóra), és nem érted a viccet (Sziddhárthára való utalás), a motivációmat is teljesen félreérted. Teljesen felesleges betámadnod, mert nincs okod a védekezésre. Ha attól félsz, hogy lebeszéllek a nadiról, hát nem kell félned, sem Veled, sem mással nem teszek ilyet. Azok, akik objektívebben olvassák a fórumot és nyitottak (szeretnének lenni) az igazságra, majd szépen elolvassák mindkettőnk hozzászólásait és döntenek bölcs belátásuk szerint, hogy min érdemes elgondolkozni, és mit érdemes elfogadni belőlük.
Az értelmes emberek egyébként felismerik, hogy a kritika jó, hasznos, sőt nélkülözhetetlen az életben.

Sajnálom, hogy válaszaidban nem a nadi körül felmerülő konkrét kérdésekre, kétségekre kerestél választ, ill. nem az ellentmondásokat próbáltad feloszlatni, hanem amolyan "az én apukám erősebb, mint a Tiéd" stílusban léptél fel, mert ez sztem kevésbé konstruktív az érdeklődők számára.
De ha ez kell a népnek, ám legyen!(De ha nem baj, én kimaradok belőle.)

És felőlem lehet a Te apukád az erősebb, ha ez Neked jobb így.
 

novella

Kitiltott (BANned)
Az is több mint fura, ha belegondoltok, hogy egy bevallottan 20. századi találmány (reiki) ilyen mérvű hasonlóságot mutat egy állítólagos 8700 éves ősi tannal, mind a tanítás lényegi kérdéseit, a módszereket és az eszközöket, a beavatási hagyomány jellegét, sőt még a célközönségét tekintve is.
Azt sem értem, hogy miért a nadisok hívták magukat a kezdetekben tibeti reikiseknek, hiszen, ha a nadi a régebbi, akkor a reiki megjelenésekor a reikiseket kellett volna inkább "japán nadisok" néven illetni. Vagy akkor még a nadisok sem tudták, hogy ők a régebbiek?Az is meglehetősen beszédes infó, hogy a nadit külföldön kizárólag "the new method" néven illetik, ugye ez sem épp az ősiség jellegét hangsúlyozza.
Mindezeket az észrevételeket minden rosszindulat nélkül írom, bár ezt nem kellene külön ideírnom, de szeretném megelőzni, hogy az érdemi beszélgetés, vita helyett az én (vélt) motivációim kerüljenek (újfent) a topik középpontjába.
 
H

Hétszűnyű

Vendég
nah jó, akkor tisztázzunk valamit, én senkit nem fogok támadni, mert mindenki maga bajának kovácsa.. csak kezdett feltűnni,hogy nem nagyon olvastam építő kritikát ( amit mondtál igaz szavakból álltak, csak a tartalma megcsúszott) a Kritika csak és kizárólag akkor ér valamit, ha építő jellegű.
Én úgy gondolom, hogy nincs rossz út kivéve ha tényleg arra használjuk hogy ártsunk valakinek. KI meri meghatározni, hogy kinek milyen utat kell bejárnia a megvilágosodáshoz? Évek óta tanítok (nem ezoteria) és a mai napig van, hogy az oktatás alatt egy mások által ostoba szemléletnek tekintet kijelentés világít meg számomra egy ordító összefüggést. Nem jelenthetjük ki soha, hogy aki mást csinál az szar. Úgy gondolom, hogy a fórum lényege az lenne, hogyha valaki segítséget kér, akkor annak segítetek (tünk) és nem a földbe döngölitek,hogy mekkora hülye.
A kissé fenhéjázó stílusod a Tied, elfogadom, az enyém sem egyszerű,de hogy kinyissam a szemed..: nekem nincsenek kétségeim és nem is lesznek. Én ide kíváncsiság miatt jöttem. Nagyon kevesek vagytok hozzá, hogy bármiben is megingassatok. De nem is akarom hinni,hogy ez lenne a célotok. (bár egy két megnyilvánulás erősen erre hajazott)
Úgy gondolom,hogy ez így normális mindenki részéről. Tehát ezt a vonalat kilőhetjük.
Ellent mondások mindig is lesznek/voltak. Amíg emberi lény létezik, így is marad. Az viszont érdekelne,hogy neked miért is csípi a szemed, ha valaki nem azt vallja amit Te ? Engem személy szerint nem zavar, mindenki abban hisz,amiben akar, csak érezze jól magát és fordítsa jóra. Ha másnak is segít, az külön jó. De legalább ne ártson. Hol itt a gond? Ez melyik tanítással ellenkezik? Amúgy meg előbb vagy utóbb, mindenki ugyanarra az útra lép...akármit is választ. Ki előbb, ki utóbb.
Mivel baromi sokat olvastam , megtennéd, hogy csak úgy körvonalakban leírnád konkrétan a motivációidat? mert nekem nem nagyon derült ki egyértelműen.
Köszönettel, szeretettel
:)
 
H

Hétszűnyű

Vendég
jah és egyértelmű, hogy én apukám farka hosszabb mert újjászületett már és 2,5 méteres csődör lett belőle:D
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
nem az a baj, hogy vannak más utak és módszerek, hanem az, hogy a pnadi HAZUDIK!! Arról, aki úgy érzi hogy hazudnia kell, miért hiszik az emberek, hogy bármilyen igazságot tanítani tud??? Hiszen nem is mer szembenézni az igazsággal!

Lámával személyesen beszéltem, de az interneten is olvasni a véleményüket....
 

novella

Kitiltott (BANned)
jah és egyértelmű, hogy én apukám farka hosszabb mert újjászületett már és 2,5 méteres csődör lett belőle:D

Mielőtt még bármire válaszolnék Neked, és mielőtt kimoderálnának Téged a nemi szerv említése kapcsán (milyen fura, ha azt írjuk le, hogy fül vagy vese, vagy akár vastagbél, akkor annak semmilyen következménye nem lesz:)), szóval az ilyen pillanatok sztem örömteliek, amikor valaki felül tud emelkedni a sértettségén meg mindenféle indulatán és képes bedobni egy jó (?háát:)) poént.
 

novella

Kitiltott (BANned)
Kedves Hétszűnyű, ez a hangnem már sokkal jobban tetszik, mert így legalább van értelme beszélgetni, vitázni valamiről, és már ebből az egy hsz.-dből körvonalazódik, hogy mik azok az axiómáid, amiket sztem kritikai vizsgálat alá kellene vetned, nyilván megvannak az én axiómáim is, bármennyire is törekszem a leépítésükre.

Vegyük sorra:
Örülök, ha nem támadsz (ebben a hsz.-ben már nem is véltem felfedezni ilyet). Örülök, hogy a kritikáim tartalmi részével nem értesz egyet, mert ezt van lehetőségünk megvitatni. Mutass rá, hogy mik azok a pontok, ahol elcsúsztam az érveléssel, és Te ki tudod igazítani tényekkel és az enyémnél is logikusabb érvekkel.

Mi számít Neked konstruktív kritikának?
Úgy vélem, számodra az a "konstruktív", ami nem kelt bizonytalanságérzetet a másik emberben, nem támaszt kétségeket. Mivel én konstruktív kritika alatt nem ezt értem, hanem olyan észrevételeket, érveket, amiknek átgondolása hosszútávon előnyhöz juttatják az embert (vagy hátrányok elkerüléséhez), még azon az áron is, hogy ideiglenesen nő a bizonytalanságérzetük és számos kétséggel kell megküzdeniük, ezért a kérdéseimet és észrevételeimet abszolút konstruktívnak szánom és látom.

Te azt gondolod, nincs rossz út, hacsak nem direktben ártunk vele. Sztem ezt érdemes volna átgondolnod, van ugye az a mondás is, hogy "a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve", mondjuk sztem ez a helyzetek nem túl széles spektrumára érvényes csak, és egyébként is utálom az ilyen közhelyeket.:) A lényeg az, hogy tudnék reggelig példákat sorolni olyan esetekre, amikor jószándékú emberek félrevezetés áldozatai lettek és így végeredményben ártottak maguknak és másoknak is.

Természetesen senki sem határozhatja meg nekünk, hogy mi kell a megvilágosodásunkhoz (azért érdemes hallgatni a bölcsekre), de azért nem kell másokat letorkollni, ha felhívják a figyelmet, valami alapvető tévedésre, csapdára, ami valószínűsíthetően az emberek zömének inkább kárára van, semmint hasznára. Ha valaki érvel nekem amellett, hogy miért ne csatlakozzak a Nagy Rózsaszín Béka szektához, akkor nyugodt szívvel meghallgathatom az érveit, mérlegelhetek és lehet, hogy még időben rájövök, hogy nem való ez nekem. Persze úgy is dönthetek, hogy való. Azonban a jó döntéshez sok információra van szükségem, melyek nem egyoldalúak, hanem szerteágazóak, és kritikákat is tartalmaznak, ráadásul még el is kell gondolkoznom ezeken.

Nem emlékszem rá, hogy bárkit is a földbe döngöltem volna, aki itt segítséget kért. Nézd meg a legutóbbi esetet, annyit írtam az illetőnek, hogy normális dolog, hogy kételkedik (sőt, ezt még csak nem is neki címeztem), és ajánlottam egy könyvet, amiben válaszokat kaphat (nem kap, hanem kaphat!) számos kérdésére, ami felmerült benne.

Nem hiszem, hogy azzal "nyered meg a csatát", hogy nem hagyod magad megingatni. Sztem akkor lennél valódi nyertese z életednek, ha megtanulnád tisztábban látni a helyzeteket, amikben vagy, és megtanulnál nyitott lenni másokra, a kritikákra is. Az önbizalom nem szinonímája a "rendben levésnek", aki megingathatatlan és tele van önbizalommal - az személyes tapasztalataim alapján - nincs teljesen rendben. Különösen akkor, ha szellemi úton kíván járni. Esetleg ezt fontold meg, lehet, hogy nagyon idegen gondolatnak fogod találni, mert az egész modern nyugati civilizációnk az önbizalmat (és az önmarketinget) tűzte zászlójára, ebben nőttünk fel.

Ellentmondások szinte mindenben vannak, de nem mindegy, hogy milyen jellegűek, illetve milyen mértékben fordulnak elő. És hogy hogyan keletkeztek.

Szted előbb vagy utóbb mindenki ugyanarra az útra lép, akármit is választ. Én ezzel megint nem értek egyet, sztem ezt amolyan vígasznak találták ki az emberek. Van, aki jól választ és szerencsés és az máshová fog jutni, mint aki ostobán választ vagy pechje van. De addig is, egészen más minőségben éli az életét.Sztem kár ezt szépíteni.

Engem sem az zavar, hogy más másban hisz -és akkor itt jöhet a motivációim egy része, ha már elengedhetetlen az önanalízisem a fórum keretei között - , csak ha megtehetem, hogy felhívom a figyelmet valamire, akkor meg is teszem (sajnos nem mindig), hátha segítek ezzel valakinek. Vannak dolgok, amiket vszinűleg jobban látok, vannak, amiket kevésbé, ezért általában nem kijelentő módban fogalmazok meg kritikát (kivéve, ha biztos vagyok magamban), hanem rámutatok a visszás dolgokra, az ellentmondásokra, a logikátlanságokra. Szeretném megérteni a dolgok menetét, akkor is, ha hiteles dolgokról van szó és akkor is ha hazugságra épülő tákolmányokról. Így a jövőben el tudom kerülni a hasonlóan építkező dolgokat, vagy ki tudok húzni másokat is, mielőtt az építmény maguk alá temetné őket. Velem is tettek már hasonló jót mások, én is megteszem, hisz nem kerül sok energiámba. Nem beszélve arról, hogy milyen érdekes dolog emberekkel beszélgetni és megfigyelni a reakciójukat.

Remélem, eleget írtam, érthető voltam és érezted bennem a (már-már túláradó:)) jóindulatot.
 

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát igen a megvilágosodás útja nem mindig egyenes,néha göröngyös de az a lényeg hogy fejlődünk!
"Hétszűnyű" nagyon jó vagy.
 
E

elke

Vendég
jah és egyértelmű, hogy én apukám farka hosszabb mert újjászületett már és 2,5 méteres csődör lett belőle:D
:D:D:D:D


nem az a baj, hogy vannak más utak és módszerek, hanem az, hogy a pnadi HAZUDIK!! Arról, aki úgy érzi hogy hazudnia kell, miért hiszik az emberek, hogy bármilyen igazságot tanítani tud??? Hiszen nem is mer szembenézni az igazsággal!

Lámával személyesen beszéltem, de az interneten is olvasni a véleményüket....

Az energia gyógyászat ősibb bármilyen ismert és elnevezett dolognál.
Egyetértek. Mindenki hazudik legalább egyszer. Dr House szerint meg folyamatosan:D

Mielőtt még bármire válaszolnék Neked, és mielőtt kimoderálnának Téged a nemi szerv említése kapcsán (milyen fura, ha azt írjuk le, hogy fül vagy vese, vagy akár vastagbél, akkor annak semmilyen következménye nem lesz:)), szóval az ilyen pillanatok sztem örömteliek, amikor valaki felül tud emelkedni a sértettségén meg mindenféle indulatán és képes bedobni egy jó (?háát:)) poént.

Valóban jó poén volt. Nem találtam durvának vagy szeméremsértőnek másokra nézve.

Kedves Hétszűnyű, ez a hangnem már sokkal jobban tetszik, mert így legalább van értelme beszélgetni, vitázni valamiről, és már ebből az egy hsz.-dből körvonalazódik, hogy mik azok az axiómáid, amiket sztem kritikai vizsgálat alá kellene vetned, nyilván megvannak az én axiómáim is, bármennyire is törekszem a leépítésükre.

Jobban örültem volna ha a te sajátmagad kritikai vizsgálatát is mellé teszed.

Bármiről érdemes beszélgetni a másik és a közösség sértegetése nélkül. Mert akkor az érvek előre visznek vagy téged, vagy a másikat, de megesett hogy valaki évek múltán csodálkozott rá idegenek írott párbeszédére és találta meg azt amit keresett.


Remélem, eleget írtam, érthető voltam és érezted bennem a (már-már túláradó:)) jóindulatot.

Annyira érezhető volt, hogy felállt a hátamon az összes pihe:p

Remélem építő jelleggel folyik majd a további eszmecsere minden irányból és a belefeccölt energiák kiigazodnak.

Hiszem
Hiszem,
Hogy a jó erősebb a gonosznál
A szeretet hatalmasabb a gyűlöletnél
A megbocsátás erősebb a bosszúnál

Hiszek
Az ember jóságában mely minden hamisságon,
Minden álnokságon, rosszindulaton és gonoszságon,
Minden emberi durvaságon és önzésen túl létezik.

Mert hiszem, hogy az ember eredendően jó.


Jobb annál, mint amit tesz,
igazabb annál, mint amit mond,
finomabb annál, mint amilyennek látszik

/ Henry Boulard: A szeretet győzedelmeskedik /

Mindig minden körülményben :D
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha mindenki folyamatosan hazudik, akkor Dr. House is hazudik.......tehát mindenki igazat mond. Akkor Dr. House is igazat mond... :)
 

novella

Kitiltott (BANned)
Kedves elke, azért nem nagyon látom érdemesnek folytatni ezt a beszélgetést (azokkal a tagokkal, akik épp most itt vannak), mert úgy tűnik, kézzel-lábbal ragaszkodtok azokhoz az ezoterikus "okosságokhoz", amiknek a fele sem igaz (és ha valaki benyög egy ilyet, akkor tapsoltok neki), csak marketingfogások az ezoterikus nagyiparnak jelenleg. Ti besétáltok a csapdába és jó vásárlóként folyamatosan piacot jelentetek azzal, hogy kielégítitek a mások által generált szükségleteiket. Ezen felül még véditek is azt, aki becsap benneteket. (Pl. azzal, hogy elbagatellizáljátok a hazugságokat.)Ha valaki felhívja erre a figyelmeteket, akkor azt nagyon utáljátok, ez érthető reakció, de semmiképpen sem konstruktív (ha már ennyit emlegetjük ezt a szép szót).

Az energiagyógyászat egész biztosan baromi régi, de sem régen, sem most nem kellettek hozzá titkos szimbólumok és beavatások. Született képességek kellettek hozzá leginkább, ezek voltak fejleszthetőek. Továbbá füstölök, meg pláne tibeti lámák képei a falon sem kelletek és kellenek hozzá.
Boszorkányok és mindenféle mágiát használó emberkék is ismerték és ismerik, csak ők tisztában vannak azzal is, hogy nem csak jót lehet vele tenni - legalább ebből a szempontból nem hülyítik magukat.
A mágia egy olyan "tudomány", amit nem lehet hétvégi tanfolyamokon elsajátítani, és nem is érdemes megpróbálni, mert általában ugye nem előzi meg hosszas és megfelelő mérlegelés a döntést. Ráadásul a mester kompetenciáját sincs időtök és lehetőségetek felmérni ennyi idő alatt.
Másrészt nem hiszem, hogy itt mindenki mágus akar lenni, az a kevés, aki komolyan gondolja, az elég gyorsan megtapasztalhatja, hogy ez nem olyan mókás,mint a harry potterben.
Lyzy meg például meg akar világosodni (ahogy kivettem a szavaiból), és úgy tűnik, nem tudja, hogy ehhez nem a mágia a megfelelő (de legalábbis az egyetlen) út. Pl.lehetne akár buddhista is, valódi buddhista gyakorló.Óriási kavar van a fejekben, azt sem tudjátok mit akartok, azt pláne nem, hogy hogyan érhetitek el. Valaki mond valamit és Ti elhiszitek. Még a célokat is a szátokba adják.

Ráadásul egyfolytában harcban álltok valakivel (a Bennetek vagy a másokban lévő Gonosszal), és amíg ezen a kvázi-keresztény zsigeri ösztönreakción nem tudtok felülemelkedni, esélyetek sincs, hogy megértsétek a keleti vallások mélyebb rétegeit. Maradnak a füstölők, meg a csengettyűk, meg az üres rituálék.

Ezeket nem sértésnek szántam, csak gondolkodónak.
Na további jó szórakozást!
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves elke, azért nem nagyon látom érdemesnek folytatni ezt a beszélgetést (azokkal a tagokkal, akik épp most itt vannak),!
Drága novella!
Már megint nem megfelelő neked ez a társaság sem?
Vajon miért?
Azért kedves novella,mert folyton kritizálsz mindenkit,és azt hiszed,hogy Te vagy a Mindentudó!
Természetesen sok mindenről van tapasztalatod,esetleg még papirod is róla(!),ezt nem vitatja senki.
Már kértelek,hogy "világosits" fel minket,hisz csak igy lehetünk konstruktivak veled.
mert úgy tűnik, kézzel-lábbal ragaszkodtok azokhoz az ezoterikus "okosságokhoz", amiknek a fele sem igaz (és ha valaki benyög egy ilyet, akkor tapsoltok neki), csak marketingfogások az ezoterikus nagyiparnak jelenleg. Ti besétáltok a csapdába és jó vásárlóként folyamatosan piacot jelentetek azzal, hogy kielégítitek a mások által generált szükségleteiket. Ezen felül még véditek is azt, aki becsap benneteket. (Pl. azzal, hogy elbagatellizáljátok a hazugságokat.)!
Ha jól megfigyeled,csak eszmecsere folyik,figyelünk,és valaki reagál.Aki hallgat annak is lehet véleménye,de pontosa a hallgatásával "figyel",és a végén levonja a konzekvenciát!
A konstruktiv társalgás nem "nyalást" jelent,de nem is durva kioktatást!;)
Ha valaki felhívja erre a figyelmeteket, akkor azt nagyon utáljátok, ez érthető reakció, de semmiképpen sem konstruktív (ha már ennyit emlegetjük ezt a szép szót).!
Senki nem utál senkit,kérlek felejtsd el,töröld ki a "szótáradból" ezt a szót!!kiss

Az energiagyógyászat egész biztosan baromi régi, de sem régen, sem most nem kellettek hozzá titkos szimbólumok és beavatások. Született képességek kellettek hozzá leginkább, ezek voltak fejleszthetőek. Továbbá füstölök, meg pláne tibeti lámák képei a falon sem kelletek és kellenek hozzá.
Boszorkányok és mindenféle mágiát használó emberkék is ismerték és ismerik, csak ők tisztában vannak azzal is, hogy nem csak jót lehet vele tenni - legalább ebből a szempontból nem hülyítik magukat.
A mágia egy olyan "tudomány", amit nem lehet hétvégi tanfolyamokon elsajátítani, és nem is érdemes megpróbálni, mert általában ugye nem előzi meg hosszas és megfelelő mérlegelés a döntést. Ráadásul a mester kompetenciáját sincs időtök és lehetőségetek felmérni ennyi idő alatt.
Másrészt nem hiszem, hogy itt mindenki mágus akar lenni, az a kevés, aki komolyan gondolja, az elég gyorsan megtapasztalhatja, hogy ez nem olyan mókás,mint a harry potterben.!
Na végre,hogy van épitő jellegű véleményed,látod ebből tudunk tanulni,mégha "erőszakosan" is adod elő.:D
Lyzy meg például meg akar világosodni (ahogy kivettem a szavaiból), és úgy tűnik, nem tudja, hogy ehhez nem a mágia a megfelelő (de legalábbis az egyetlen) út. Pl.lehetne akár buddhista is, valódi buddhista gyakorló.!
Miért, ki nem szeretne megvilágosodni?
Erre sincs előre megirt recept.;)
Hiába megy valaki buddhista iskolába,ha a fejébe más van.
Nem beszélve a szivébe!!!
Óriási kavar van a fejekben, azt sem tudjátok mit akartok, azt pláne nem, hogy hogyan érhetitek el. Valaki mond valamit és Ti elhiszitek. Még a célokat is a szátokba adják.!
Kavar az van a fejekben kedves novella,de hidd el mindenki el tudja dönteni,hogy mit is akar!!

Ráadásul egyfolytában harcban álltok valakivel (a Bennetek vagy a másokban lévő Gonosszal),!
Helyben vagyunk,és itt jönnek a démonok...;)
és amíg ezen a kvázi-keresztény zsigeri ösztönreakción nem tudtok felülemelkedni, esélyetek sincs, hogy megértsétek a keleti vallások mélyebb rétegeit. Maradnak a füstölők, meg a csengettyűk, meg az üres rituálék. !
Dehogy nincs esélyünk,ha valakinek van rá egy kis affinitása..akkor igen!

Ezeket nem sértésnek szántam, csak gondolkodónak.
Na további jó szórakozást!
Köszönöm mindenki nevében,de azért szivesen "hallgatnálak" még!!kiss
szeretettel:Éva
 

novella

Kitiltott (BANned)
Kedves evapatocs!

Abban igazad van, hogy nem vettem figyelembe a fórumot passzívan használókat, csak a hozzászólók írásai alapján tudok következtetni arra, hogy érdemes e folytatni a beszélgetést. A társasággal úgy egyébként nincs baj (a többség biztosan kedves aranyos emberke), de tapasztalataim alapján, elmondhatom, hogy rendszeresen előfordul az, hogy mikor én, vagy bárki más fórumozó felvet valamilyen kritikát, vagy megosztja a kétségeit, néhányan erre reagálva kérdéseket teszünk fel, amire valódi válaszokat várnánk, ehelyett az eddig passzívan hallgató tagok sorra jönnek és megmondják nekünk, hogy miért nem szabad/illő dolog kételkedni a nadiban. Ezután felsorakoztatnak jónéhány közhelyet, amin a modern ezo-sulik stabilan megállnak, és ennyiben kimerül az érvelésük. Ezen a ponton szoktam úgy érezni, hogy felesleges tovább beszélgetni. Hozzátenném, hogy mindig vannak itt nyitottabb emberek, akár nadisok, akár nem, illetve a kimondottan nadi-párti hozzászólók is néha mernek nyitni, de mikor épp bebástyázzák magukat a hiedelmeikbe, akkor valóban "nem megfelelő" a társaság az értelmes vitára. De ez kölcsönös ilyenkor gondolom, én sem vagyok megfelelő számotokra, ezért nem is folytatom tovább.

Sztem a konstruktív társalgás lehet akár kioktatás is, ez pusztán formai kérdés, a konstruktivitás viszont a tartalomtól függ (és nem a formától). A forma eszköz lehet ahhoz, hogy a mondandó átmenjen. Azt nem vitatom, hogy időnként rossz eszközöket választok a mondandómhoz.(De igazából hosszútávon értékelhető a dolog.)

Oké, tudomásul veszem, hogy itt mindenki meg akar világosodni. Nem is értem, hogy merülhetett fel bennem, hogy nem mindenki ezt akarja. Úgy tűnik, elszántabb ez a társaság, mint egy szerzetesrend:)

Örültem a beszélgetésnek, minden jót mindenkinek, legyenek veletek az angyalok meg Mária.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezen a ponton szoktam úgy érezni, hogy felesleges tovább beszélgetni. Hozzátenném, hogy mindig vannak itt nyitottabb emberek, akár nadisok, akár nem, illetve a kimondottan nadi-párti hozzászólók is néha mernek nyitni, de mikor épp bebástyázzák magukat a hiedelmeikbe, akkor valóban "nem megfelelő" a társaság az értelmes vitára. De ez kölcsönös ilyenkor gondolom, én sem vagyok megfelelő számotokra, ezért nem is folytatom tovább..
Már megint feladod??
Emelkedj felül a sértettségeden! kiss
Vegyél példát rólam..anno,amikor ketten is támadtatok(és nem is akármilyen eszközöket bevetve)..és mégis itt vagyok!;)

De döntésedet tiszteletben tartom,akármi is legyen az!!
A jó Isten kisérje minden léptedet!kiss
szeretettel:Éva
 

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia "novella"!
Légy türelmes mindenkihez és önmagadhoz is! A nadi szeretetre és megértésre tanít,önmagunk lelki és testi fejlődésre.Menj békével utadon!
L.
 
E

elke

Vendég
Kedves elke, azért nem nagyon látom érdemesnek folytatni ezt a beszélgetést (azokkal a tagokkal, akik épp most itt vannak), mert úgy tűnik, kézzel-lábbal ragaszkodtok azokhoz az ezoterikus "okosságokhoz",

Szia novella,
Ragaszkodom ahhoz, hogy az energia létezik.Lehet vele gyógyítani IS.
Nem érdekel minek nevezik vagy mi a módszer neve amivel "használni" kívánják.
Csak azt nem tudom, te mihez ragazkodsz mert az még nem világos számomra;)

amiknek a fele sem igaz (és ha valaki benyög egy ilyet, akkor tapsoltok neki), csak marketingfogások az ezoterikus nagyiparnak jelenleg. Ti besétáltok a csapdába és jó vásárlóként folyamatosan piacot jelentetek azzal, hogy kielégítitek a mások által generált szükségleteiket.

Jelentem semmilyen szinten nem tartozom a vásárlók közzé;)



Az energiagyógyászat egész biztosan baromi régi, de sem régen, sem most nem kellettek hozzá titkos szimbólumok és beavatások.

Régen nem voltam ott, Ha ott voltam arra viszont nem emlékszem:) Nem tudom mi kellett hozzá. Te honnan tudod? Emlékezel?
Született képességek kellettek hozzá leginkább, ezek voltak fejleszthetőek.

Ez igaz. De az is igaz hogy mindenkiben ott van a képesség nem egyforma irányú,erősségű de ott van.

Továbbá füstölök, meg pláne tibeti lámák képei a falon sem kelletek és kellenek hozzá.

Szeretem a szantál füstölőt , meg a gyertyákat, de az nem baj szerintem, ez a vonzalmam elég régi.

Boszorkányok és mindenféle mágiát használó emberkék is ismerték és ismerik, csak ők tisztában vannak azzal is, hogy nem csak jót lehet vele tenni - legalább ebből a szempontból nem hülyítik magukat.

Bizony ismerték és ismerik.

A mágia egy olyan "tudomány", amit nem lehet hétvégi tanfolyamokon elsajátítani, és nem is érdemes megpróbálni, mert általában ugye nem előzi meg hosszas és megfelelő mérlegelés a döntést.

Nos nem tudom hogy került ide a mágia, de minden hosszas sőt folyamatos tanulással sajátítható el, valamint a képességek fejlődése is ugyanígy történik.



Másrészt nem hiszem, hogy itt mindenki mágus akar lenni,

Tessék megmondani nekem, hogy került ebbe a topikba bele a mágia? Ez nem a pránanadi-ról szóló topik?? Vagy azt mondod az energia átadás egyenlő a mágiával?


az a kevés, aki komolyan gondolja, az elég gyorsan megtapasztalhatja, hogy ez nem olyan mókás,mint a harry potterben. [/QUOTE]

Óriási kavar van a fejekben, azt sem tudjátok mit akartok, azt pláne nem, hogy hogyan érhetitek el.

Te tudod hogy mi mit akarunk elérni?;) Mert akkor nagy mágus vagy;)
Valaki mond valamit és Ti elhiszitek. Még a célokat is a szátokba adják.

Sose voltam hiszékeny fajta, mindig a sokszoros saját megtapasztalásom vágott orrba-újra és újra:D
Ráadásul egyfolytában harcban álltok valakivel

Te nem harcolsz éppen most? De vajon kivel?

Ezeket nem sértésnek szántam, csak gondolkodónak.
Na további jó szórakozást!

Annak idején volt egy topik ott a két tábor gyilkolta egymást főleg a vezérürük.;) Miután sem egyik sem másik nem volt hajlandó egy jottányit sem engedni sem belátni sem megtapasztalni. Végül sértegetéseket vágtak egymás fejéhez elegáns ellenérvként becsomagolva, sem elegáns nem volt sem ellenérv. Végül azt sem tudták min vitatkoznak. Elgondolkoztam a mondandódon, ne hidd hogy nem. Sok dolgot idéztél az emlékezetemben újra fel. Ezeket köszönöm neked.
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Már megint feladod??
Emelkedj felül a sértettségeden! kiss
Vegyél példát rólam..anno,amikor ketten is támadtatok(és nem is akármilyen eszközöket bevetve)..és mégis itt vagyok!;)

De döntésedet tiszteletben tartom,akármi is legyen az!!
A jó Isten kisérje minden léptedet!kiss
szeretettel:Éva


jellemző, hogy egy pár hozzászólásoddal korábban még a Tanítódat fedezted fel novellában, és hálát rebegve könnyes szemekkel hullottál lábai elé. aztán amikor ez a nagy odaadás nem bontakoztatott ki reményeidnek megfelelően romantikus tanítvány-guru viszonyt, és novella nem kezdett el önhitten a tanító szerepében tetszelegni, ahogy a legtöbb pnadis tenné, akkor most gyorsan visszahelyezkedsz az észosztó pozícióba, és úgy csinálsz, mintha bármi rálátásod lenne a jellemére. Egyszer erőszakos kritizálónak hiszed, aztán hirtelen a gurudnak, aztán amikor ez sem jött be, akkor meg sértett, megkeseredett fórumozónak :D hát, komolyan mondom röhej, hogy ezt te nem veszed észre magadban.... és még úgy teszel, mint belelátnál a lelkébe. nem vagy te kicsit árnyékbokszoló??

hidd el, hogy puszta jóindulatból piszkálom az illogikus és önpusztító mechanizmusaidat
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
jellemző, hogy egy pár hozzászólásoddal korábban még a Tanítódat fedezted fel novellában, és hálát rebegve könnyes szemekkel hullottál lábai elé. aztán amikor ez a nagy odaadás nem bontakoztatott ki reményeidnek megfelelően romantikus tanítvány-guru viszonyt, és novella nem kezdett el önhitten a tanító szerepében tetszelegni, ahogy a legtöbb pnadis tenné, akkor most gyorsan visszahelyezkedsz az észosztó pozícióba, és úgy csinálsz, mintha bármi rálátásod lenne a jellemére. Egyszer erőszakos kritizálónak hiszed, aztán hirtelen a gurudnak, aztán amikor ez sem jött be, akkor meg sértett, megkeseredett fórumozónak :D hát, komolyan mondom röhej, hogy ezt te nem veszed észre magadban.... és még úgy teszel, mint belelátnál a lelkébe. nem vagy te kicsit árnyékbokszoló??
Fogalmad sincs,hogy mit gondolok róla.
Talán nem akarom "elvesziteni" innen a fórumról,és láss csodát,pontosan az ő eszközeit használom.
Úgy látszik neked ez sem tetszik.Jó lenne,ha nem osztanád az észt,mert én nem osztottam lapot Neked,ha nem vetted volna észre.Sajnálom.
 
Oldal tetejére