Pro Darwin Part 2

Ernoe témája a 'Tudósok' fórumban , 2011 Július 13.

 1. pitti

  pitti Állandó Tag

  Ne fejjetek az Ernoe meg a Dawkins majd megmagyarazza, hogy a termeszetes kivalasztodas miert nem dolgozik a gen mutacio eseteben es az egyed majd jol atorokiti a mutalt geneket a jovo nemzedekeire amik aztan tovabb mutalodnak amig a baranybol ronda oregember lesz.....
   
 2. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Erről a kisvideóról az a történet jutott az eszembe, mikor a szerzetes úgy jutott pénzhez, hogy elkötötte a paraszt szamarát. Magát kötötte helyébe, és mikor a paraszt meglátta, megkérdezte a szerzetestől, hogy került oda. Mondta neki, hogy megvertem anyámat, így az elátkozott, most telt le az átok. Mikor a paraszt elment a vásárba újabb szamarat venni, ott látta a szerzetest, és mondta neki, hogy felismerte, többet nem veszi meg Béküljön ki az anyjával, és többé ne verje meg.
  Lehet, hogy ez is megvete az anyját?...
  Én inkább a földönkívüiek génmanipulációjára gyanakszom.....
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
  Kyra_ kedveli ezt.
 3. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Ezt a cikket olvastátok már?2014 decemberi.
  http://www.origo.hu/tudomany/20141203-nyilvanossa-tettek-darwin-evolucios-jegyzeteit.html
  A Cambridge-i Egyetem digitalizálta a biológus naplóját - online olvashatjuk az evolúcióról szóló első jegyzeteket.

  Az evolúcióelmélet megszületik
  Charles Darwin brit természettudós a 19. században olyan elméletet dolgozott ki, amely megváltoztatta az emberek világnézetét - bár már korábban is voltak hipotézisek, amelyek azt feltételezték, hogy a fajok fejlődés útján alakultak ki a Földön, ő volt az első, aki részletesen kutatta, majd elméletbe foglalta feltevéseit.

  [​IMG]
  Darwin egyik jegyzetfüzete

  Forrás: Flickr/Travis
  1831-ben indult el a Beagle fedélzetén arra az utazásra, amely alapján „A fajok átalakulása” című jegyzetfüzetét írta - ez egy olyan földkerülő út volt, amely során több egymástól eltérő terület élővilágát tanulmányozhatta. Bár geológiai cikkeket írt a brit újságoknak, saját magának a fajfejlődésről jegyzetelt,az is igaz, hogy ezeket a feljegyzéseit ekkoriban még senkinek nem merte megmutatni.

  A Beagle útja öt évig tartott. Darwin eljutott a Zöld-foki szigetekre, Brazíliába, Montevideóba és Buenos Airesbe, Tűzföldre, a Falkland-szigetekre, Patagóniába, Dél-Amerika nyugati partjára, a Galapagos-szigetekre, Tahitire, Új-Zélandra, Ausztrália több városába, a Kókusz (Keeling)-szigetekre, Mauritiusra és Fokvárosba is. Persze nem ült öt éven keresztül a hajón, hanem közben több kutatóutat teljesített a szárazföldön, és folyamatosan feljegyezte megfigyeléseit, tapasztalatait. Ezekből megírt könyvét, „A fajok eredetét” azonban csak sokkal később, 1859-ben adta ki, tartva a vallásos ország felháborodott reakciójától.

  Digitálisan elérhető Darwin-vázlatok
  Az eredeti jegyzetek, amelyeket most már digitális formában is megtekinthetünk, a Cambridge-i Egyetem tulajdonában vannak. Több mint 12 ezer kép került nyilvánosságra, rajtuk Darwin legfontosabb elméletének alapjai. A Transzformáció, a Metafizikai és a Ceruzavázlatcímű jegyzetfüzeteket publikálták a kutatók. Utóbbi azért fontos, mert ebben használta Darwin először a természetes kiválasztódás kifejezést. A szintén publikált D és E Jegyzetfüzetekben kezdett formálódni a természetes kiválasztódás elmélete, ezeket 1838-1839-ben vetette papírra.

  [​IMG]
  Darwin szobra a londoni Természettudományi Múzeumban

  Forrás: Photononstop/Philippe Lissac/Godong
  Ezek a dokumentumok valóban „A fajok eredete” alapjait tartalmazzák - nyilatkozta David Kohn professzor, a Darwin Kéziratok Projekt vezetője, aki együttműködött az egyetemmel a digitalizálásban. Darwin nagy vonalakban leírta bennük a természetes kiválasztódás alapjait - fűzte hozzá a szakember.

  A füzetek nem csak írásokat, de rajzvázlatokat is tartalmaznak. A digitalizált verzió több mint 30 ezer jegyzetoldalt tett nyilvánossá, amelyeket Darwin 1835-től 1882-ig vezetett. A természetes kiválasztódást pedzegető jegyzetekkel azonban még nincs vége a természettudós hagyatéka feldolgozásának - 2015 júniusában jön az újabb adag digitalizált jegyzet, amely „A fajok eredetének” előkészítését, az akkor készült írásokat mutatja majd be.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 4. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag


  -
   
  vandorcsillag és Kyra_ kedveli ezt.
 5. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kyra_, pitti és vandorcsillag kedveli ezt.
 6. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Ernoe!Megríkattál ezzel a két videóval. siro.gif
  Tüneményesek ezek az állatok. síró1.gif
   
  Ernoe kedveli ezt.
 7. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

  Na,tessék,szegény Darwin le van hurrogva ,hogy nem jól végezte a munkáját.
  Szerintem is,ahogy hanna írta az egyik topikban,hogy mindenki a legjobb tudása szerint cselekszik.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 8. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Nem Darwin tehet róla. Már egy vallást építettek köré a hívői.
   
  pitti és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 9. Bogoj

  Bogoj Állandó Tag

  de rég voltam erre.
  emlékszem, egyszer régen Ernoe írta, hogy a baglyoknak nincsen kloákájuk.
  neki hoztam ezt a videót:
   
  Ernoe és Kyra_ kedveli ezt.
 10. klari.suline

  klari.suline Állandó Tag

  Szia!

  Keresem ezt a filmet, ha esetleg tudsz valami fellelhetőséget, megköszönöm!
   
 11. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Bogoj köszi a meggyözö videot
  -
  Nem vagyok ornitologus, korrigálnom kell magamat. Van nekik kloákájuk amin keresztül a tojás, vizelet és gázok elhagyja a testüket.
  A videon pisilni és pukizni látjuk a bagjokat nem kakálni. :)

  -
  A bagjok egészben nyelik le az álldozataikat, szöröstül, böröstül és amit nem tudnak megemészteni azt kiokádják.
  Néha olyan sértetlenül, hogy a csontvázbol össze lehet állitani az egeret amit kiköptek.
  -
  A bagolynak nincs hugyhojagja és pisilöje, a veséböl rögtön az urinvezetékbe megy a folyadék és innen a szabadba.
  A bagoly vizelete nem büzlik, mert a nitrogén egy alacsonyabb oxidatios fokozaton, nehezen oldhato hugysav formájában találhato.
  Madárkaka csak akkor büzlik, ha egy nagy halomban van és anaerob bakteriumok eltudnak benne szaporodni.
  -
  Valahol olvastam, hogy a bagoly az egyetlen madárfajta amelyik képes a kék szint érzékelni.
   
 12. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Minden maélö élölény mögött egyforma hosszu fejlödési szakasz áll és ezért nem is mondtam, hogy "átmeneti lények" lennének. A létezésük azt bizonyitja, hogy az átalakulásnak nincsenek technikai akadályaik. Elölények képesek szép lassan az egyik mediumbol áthelyezni az otthonukat egy másik mediumba (viz, szárazföld, levegö).
  -
  Te aki még abban is kételkedsz, hogy egy Sziriai menekült magyar teritoriumon élve otthonra tudna találni, anélkül, hogy levetközze teljesen a kulturköréböl hozott értékeket, természetesen nehezen fogod fel az evolutios változásokat. :)
  -
  -
  A fajfejlödés összehasonlithato egy kicsit az egyedfejlödéssel, rollad sem lehetne elképzelni, hogy az életed elsö 9 honapját egy vizzel töltött burokban töltötted el, hogy ugy bujtál a világra egy normális állapotban alig egy zollos lyukon.
  -
  Ahogy az egyed egy fejlödésen megy át, ugyan ugy a világ és a benne képzödött lények sem mindig olyanok voltak mind ma. Nem a mostani bálna hanem a bálnák elödei éltek szárazon. Talán ha ezt megértenéd nem ellenkezne az agyad.
  -
  -
  Kétfejü borjut nem akar senki csinálni mert minek, már egy fejjel is alig tudnak az emlösök világra jönni. Hogy mégis vannak ilyen lények az mutatja, hogy a természet mindent kiprobál ami csak lehetséges. Ami nem elönyös, nem életképes az elpusztul.
  -
  Nem kell intelligens beavatkozás ahoz, hogy egy sziámi iker jöjjön a világra, (csak nem képzeled, hogy a Jézuska megbüntette a szülöket), a buzát amit ma eszünk is buta véletlen hozta a világra, mi csak kihasználjuk az elönyünkre. A szelid állatok májbetegek, ha egy nö naponta menstruálna mind egy tyuk hát orvost kéne hivni.
  -
  Nem ahoz kell intelligentia, hogy egy kö parabola-pályát irjon le röpülés közben hanem ahoz, hogy egy nem-kö azt felismerje.
  -
  -
  Nem voltál még temetésen? A "porbol vagyunk - porrá leszünk" a világ össze temetökertjében a standard liturgiához tartozik.
  Olvassad el a Bibliábol a Genezis 1,1+2-t.
  -
  Hogy ne legyen unalmas a beszélgetés, megemlitem, a nyugati országokban, lassan nem merik a papok ezt az idézetet felolvasni mert ezekben az országokban nem bomlanak le a halottak a temetöben. :)
  -
  A sok vegyszer, nehézfém, nitrogén miatt hiányoznak a földböl a hullákat lebonto bakteriumok. Az egyik ok az amalgán fogtömésekben keresendö. Vannak akik a talajban levö kevés vizre, mások a virágokkal diszitett sirhelyek tulöntözésére gyanakszanak.
  -
  Minden esetre, Németországban, Ausztriában, Schweizban, a sirhely lejártakor még ugy néznek ki a hullák mind Szent István jobbja, egészen frissek. :(
  -
  -
  Szerintem a Genezist iro Biblia szerzöi nem voltak buták, látták, hogy mit eszünk, látták mit esznek az állatok, mitöl gyarapodnak a növények és hogy a halottak szépen elporhadnak. Az ujszövetség iroi nagyon naivak voltak egy üres koporso láttán azt gondolták, a halott összecsomagolt és element sétálni.
   
 13. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves Jászladány @Jaszladany
  -
  Ha ha az evolutioselmélet alaptalan lenne akkor nem tudnánk megmagyarázni semmit a biologiábol, minden egy deus ex machina lenne.
  -
  -
  A kukac valoban a "rodhat husbol" jön ki és ez még mindig egy precizebb megfigyelés mind az ujcsettintö isten meséje. Hogy a kukac a husbol jön ki mutatja, hogy az élet anyagi, nélküle nincs élet.
  -
  Egyébbként nem az evolutio hanem az evolutio mechanizmusának a magyarázata ami finomul a tudásunkkal, a vallások azok akik nem tanulnak hozzá, szerintük kész lényeket helyeznek istenek a földre.
  -
  -
  Ki mondta, hogy a gének csupán spontán formálodtak? Te magaddal vitatkozol. Miért nem figyelsz arra amit a másik mond? A multunk a geneinkbe van irva, mind ahogy az élet a homlokunkon látszik.
  -
  -
  Rengeteg féle fajta fényre érzeékeny szerv (szem) jött létre az evolutio során, te ott követsz el hibát, hogy azt képzeled egy ez volt a cél. Ha sikerül valami ha nem te mindig azt mondod "az isten akarata". Ha tulélsz egy autobalesetet, az "örangyal megmentett", ha beteg leszel "megvert az isten".
  -
  Mi meglepö van abban, hogy az élölények látnak? A világ legnagyobb része foton-bol áll, az anyag csak ennek a "meggumosodása". Nézzd meg menyi "hézag" van a planeták között, de fénnyel szinte mindenüt találkozol. :)
  -
  -
  Nem a semmiböl kedves Jászladány hanem korábban élt élölények nyerte tapasztalatok lettek tovább-fejlesztve.
  Ahogy látod a csirke lábában megtaláltuk az informatiok amit a Dinoszauruszoktol örököltek.
  -
  -
  Nem az elsö galacsnyi kedves Jászladány, már megint magaddal vitatkozol. Van fogalmad menyi "sár-galacsnyi" formálodott már az univerzumban? Volt neki helye és ideje formálodni.
  -
  -
  Orjásmolekulák bizony létrejönnek maguktol, a DNS egyébbként egy nagyon unalmas molekula halmaz, mindig egyazon három betü. Ne széditsen meg téged, hogy nagyon sok kapaszkodik belöllük egymásba (sokszor olvasni, hogy az ember velamenyi sejtjében találhato DNS összhossza 1000-szer akkora mind a Föld-Nap távolsága. Ez széditö, de miért nem gondolkozunk el azon, hogy menyit pisilünk ki ebböl egy alkalommal, vagy, hogy hány milliard elektron van mozgásban ha felkattintjuk a lámpát...
  -
  -
  Már ne haragudj de eddig csak arrol tettél tanubizonyságot, hogy nem értesz a természettudományokhoz, honnan kaptad ugy hirtelenébe elö az Isten figuráját? Hol van a logika a mondottak és a bedobott fantázialény között? :(
  -
  -
  Az evolutioval kutatok foglalkoznak akiknek az a feladatuk, hogy kételkedjenek. Ezért fizetik meg öket.
  -
  Mi csak anyiban vagyunk bizosak, hogy az elmélettel nagyon sokmindent meglehet magyarázni a világba mig istenekkel semmit.
  -
  A tudományos kérdés egyébbként sem az kit tehetünk felelössé a világban történö események miatt, hanem hogy hogyan müköd a világ.
   
 14. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Dehogy kezdem én ezt a semmiből lett ember mese fölötti vitát Ernoe. Tiszta nevetséges, hogy azt kelljen magyarázni felnőtt embereknek, hogy semmiből nem lesz valami, a halott anyag nem kel életre, és a halból sosem lesz se gyík, se madár. Hagyjál már ilyen blődségekkel Ernoe, még egy óvodást se tudsz meggyőzni erről. Ahhoz, hogy ezt valaki elfogadja, nem kell más, csak egy jó nagy adag istentagadás. A józan észt ki kell zárni. És csak azért lehet behülyíteni vele az embereket, mert azt hazudjátok, hogy ez a képtelen mese tudomány, és a sok közönyös ember, akinek tökmindegy, csimpánz volt-e az ükanyja vagy sem, aki nem veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen, miért csinálnak majmot belőle, benyeli ezt a maszlagot, és beáll a bégetők sorába, nehogy tudományellenesnek titulálják.
  Tudomány egy frászt!

  A büdös életbe nem jött létre soha semmi magától, ami nem volt. Soha nem kelt életre halott anyag, és soha semmilyen kísérlettel nem sikerült új fajt előállítani, hiába bombázták szét szerencsétlen muslicákat radioaktív kütyükkel. Nevetséges képtelenség az egész elmélet, egy 19. századi unatkozó, kóválygó képzelgése, aki még csak nem is biológus volt. Ő maga se hitte komolyan, hogy igaza van. Azóta már ezerszer bebizonyosodott, hogy mindenben tévedett. Ha ma élne, ő lenne az első, aki visszavonná az egészet. Csak az ilyen vallásellenes materialista aktivisták ragaszkodnak még ehhez a bukott elmélethez, mint Te, Ernoe.
   
  pitti kedveli ezt.
 15. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Jászladány
  -
  Csak a teremtésmythoszok beszélnek arrol, hogy "semmiből lett ember", az evolutio az elödeinkböl proválja levezetni a létezésünket.
  -
  A kávézás közben nem tudok sokat irni, majd délután visszatérek. Ha ráérsz gndolkozzál el az Origamin.
  -

  -

  A sejtek osztodnak, ugyan ugy mind ahogy a papirt hajtogatjuk. Egyszerü müvelet. Az összes élölény sejtekböl áll, akár milyen különbözöen is nézünk ki. Az agyunk nem véletlen néz ki ugy mind egy karfiol.... a férfinek is van cicije mert nem volt idö lebontani... még jo, hogy a musink összefort és penisz lett belölle, a varradást megcsodálhatod, erröl nem beszél a biblia... :)
  -
  Probálj egy repülöt hajtogatni, mikor majdnem kész vagy észre fogod venni, hogy a lehetöségeid csökkennek, az összes következö hajtogatás csak cifrázni fogja a repülöt. Ezért van, hogy a kutyábol nem olyan könyü kutyátol teljesen eltéröt csinálni. Van egy csomo "hajtogatás" ami stabil ezeket nevezed te "tipusoknak"
  .....
   
 16. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Ernoe, én nem ismerem a teremtésmítoszokat.
  A materializmus, amit te vallasz hitednek, azt hirdeti, hogy az egész világegyetem a szingularitásból állt elő, ami, akárhogy csűrjük csavarjuk, a semmi. Ha nem semmi, (mivel a materialisták se tudják, hogy mi), akkor az állt elő a semmiből, amiből a szingularitás lett. Ákárhogy nézzük, egy nagy marhaság, már bocs. Semmiből nem lesz sem anyag, sem energia, még kevésbé információ. Úgyhogy olyan elmélettel, aminek ez az alapja, kár is a továbbiakban foglalkozni.

  A sejt osztódik Ernoe, ezt soha senki sem tagadta, de ahhoz hogy osztódjon kedvesem, kell egy program, ami alapján osztódik, tudod-e. Az az embrió, amiből az ember lesz, amire Te előszeretettel hivatkozol, egy pontosan beprogramozott információrendszer alapján osztódik és alakul ki, nem csak úgy a véletlenek folytán. Ha ebbe a programba csak egy apró hiba csúszik, az ember máris fejlődési rendellenességgel jön világra, ami életképtenné teszi, nem pedig egy fejlettebb faj felé tendál. És ne gyere nekem rezisztenciával és hasonlókkal, mert attól, hogy valaki kap egy oltás TBC ellen, még nem fejlődik fejlettebb fajjá. Jó lenne, ha végre nem kevernék a fajok alkalmazkodó képességét a fajfejlődéssel.

  És ahhoz, hogy egy sejt osztódjon, ahhoz a sejtnek létre kell jönnie. De a sejt is egy program alapján jön létre, amit a DNS-e tartalmaz. A sejt nem tud létrejönni DNS nélkül. DNS viszont nem alakul ki a sejten kívül. Már innentől dől az egész evolúció-mese.
  Lásd be végre, hogy a genetika véglegesen megdöntötte ezt az amúgy is gyenge lábakon álló darwini képzeletvilágot a lábakat növesztő halakról, a királyfivá változott békáról és hasonlókról.

  A múltkor a kedvedért belementem, hogy végigvegyük az evolúció összes többi képtelen állítását, mindről tök egyértelmű, hogy vagy hamis, vagy elferdít dolgokat, mint pl. amikor az élőlények fajokon belüli variációit és alkalmazkodó képességét az evolúció bizonyítékaként hozza fel, vagy a különböző kövületekről per has azt állítja, hogy azok egymásból alakultak ki, noha erre a világon semmiféle bizonyíték sincs, és soha, egyetlen köztes élőlényt se találtak.
  De semmi értelme ezekről se fecsegni, amikor már alapjaiban is téves az egész darwinizmus.
  Élet csak élőtől származik, az élőlények a génjeikbe kódolt információt adják tovább az utódaiknak, azoknak az alapján fogannak meg és fejlődnek ki. Ez a tény Ernoe, semmilyen más módot nem ismerünk az élet létrejöttére és fejlődésére. Információ pedig nem keletkezik magától, azt csak intelligencia tudja létrehozni. Ezek azok a tények, amit a tudomány ma alátámaszt, nem pedig az ilyen blőd fantáziálások, hogy a semmiből anyag lett, ami életre kelt, és emberré fejlődött.
   
  Utoljára módosítva: 2016 Április 1
  pitti kedveli ezt.
 17. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Utoljára módosítva: 2016 Április 1
 18. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Egy szóval se mondtam, hogy a világ mindig olyan volt, mint most. De mitől bizonyítaná ez a darwinizmust?
  A föld is volt üres, és a Nap is kihűlhet. Honnan veszed, hogy én másképp gondolom?
   
 19. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Ennek örülök. Akkor már csak azt kérdezném röviden hogyan, mikor és milyen sorrendben jelentek meg az élölények a Földön?
  -
  Mert ügye az evolutio erröl szol és nem arrol, hogy kész állatok emberek és cserepes virágok hullottak az égböl.
   
 20. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Az evolúció arról szól, hogy a semmiből keletkezett anyag egyszercsak magától életre kelt. És ember lett belőle.
  Mondj nekem olyan élőlényt Ernoe, amelyik genetikai kód nélkül jön létre.
  Mondj nekem esetet arra, hogy genetikai kód magától keletkezik.

  A darwini elméletnek fogalma sincs róla, milyen sorrendben jelentek meg az élőlények a földön, mint ahogy arról sincs fogalma, honnan és hogyan jelentek meg. Amit állít, hogy a kőzetek alsó rétegében van a kezdetleges (?) létforma, feljebb meg a fejlettek, szimplán nem igaz. Szép grafikákkal tölti meg erről a tankönyveket, és mélyen hallgat arról, hogy ez a "sorrend" nem létezik. Az élőlények össze-vissza találhatók meg a kőzetekben, az alsó rétegekben is van "fejlett" létforma, és a felsőben is vannak "fejletlen". Ahogy hallgat még sok más dologról is, mint pl. polisztratikus fosszíliákról, stb.

  És pont az evolúció állítja, hogy az állatok és emberek lehullottak az égből, mert semmiféle előzménye nincs egy-egy faj megjelenésének a kőzetekben. Nincsenek átmeneti lények, néhány véglényt csúfolnak annak, mint a szerencsétlen tüdőshalat, meg a kacsacsőrű emlőst. Holott ezek egyáltalán nem átmeneti lények, ezek kifejlett fajok.

  A darwinizmus nem tudomány, hanem filozófia, erősen megkérdőjelezhető etikával. Ez az elmélet az, ami azt hirdeti, hogy csak az erősebbnek van joga élni, a gyengébb pusztuljon, hogy átadja a helyét az életképesebbnek. Ezt a gonosz ideológiát a természet egyáltalán nem igazolja. Az állatok azonos fajokon belül segítik egymást, és egyáltalán nem tapossák el a gyengébbet. Darwin mindenben tévedett az elméletével, de táptalajt adott vele a fasizmusnak, a rasszizmusnak, a kommunizmusnak, és más embertelen ideológiáknak.

  A materializmus az egyik leggonoszabb vallás, aminek a darwinizmus a fő ideológiája. Nem csak hazudik, amikor tudománynak állítja magát, de még a legzsarnokibb módon kényszeríti is a tudományt, hogy kizárólag ennek az ideológiának az alapján vizsgálódhat, és csak materialista következtetésű eredményeket publikálhat. Ha egy tudós megpróbál szembeszegülni ezzel a cenzúrával, azonnal likvidálják, megbélyegzik, kirekesztik, nevetségessé teszik.

  Amúgy egyáltalán nem értelek Ernoe, hogy lehet az, hogy Te, aki annyira liberálisnak vallod magad, miként nem veszed észre a darwinizmusnak ezt a despotizmusát, amivel zsarnokoskodik a tudomány felett, és gátolja a fejlődését, amikor csakis ezt a 19. századi elavult elméletet engedi neki támogatni. Minden más eredményt megfojt, elhallgattat, félresöpör, megsemmisít.
   
  evapatocs és pitti kedveli ezt.

Megosztás