Reiki!

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép estét , napot kivanok!

Régen volt mar - talan 1992-ben - amikor elvégeztem a Reiki I-et. Egy dologban nagyon biztos vagyok : a Reikis kezelésért TILOS barmilyen ellenszolgaltatast kérni és elfogadni . Talan ez az oka, hogy az elso hat oldal olvasasa - pontosabban - a Finnorszagban élo Attila arlistajanak lattan - feladtam e topic olvasasat .
Talan egy masik alkalommal mégegyszer probalkozom. Tapasztalataim és kérdéseim is lennének . Addig mindenkinek kivanok nyitott csatornakat !
Ez megérne egy misét. Én ennek éppen az ellenkezőjét tapasztaltam, és tanultam. Amit az ember ingyen kap, azt nem becsüli annyira. Mindent annak arányában becsülünk meg, amennyi energiát, bármiylen jellegűt, fektetünk bele. Sajnos így működünk. Csak azt becsüljük meg, amiért megdolgoztunk, vagy amit megfizetünk. És persze tisztelet a kivételeknek.
Kedves Caterina! Amikor a Reiki I-es tanfolyamot végeztem, az első, amit a lelkünkre kötöttek, hogy ingyen reikizni tilos. Ezt még Usui tapasztalataival indokolták, miszerint ami ingyen van, annak nincs becsülete. A közelítés számomra is idegen, hozzájárul ahhoz, hogy nincs indíttatásom folytatni a tanulást, bár eredetileg ez volt a szándékom.
Örülök, hogy van olyan Reiki ágazat, amely szerint az ingyen kapott energiát ingyen kell továbbadni.
Kérlek én is, hogy ne orrolj meg ránk. ;)
Ne másért, magadért csináld, ha kedved van. És saját örömödre gyógyíts vele, ha örömöd telik benne. Így is lehet.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Akkor mily jó nekem én meditációban kaptam a reiki és el, vagyok mindenki nélkül, ki befolyásolna, hogy ki is vagyok akkor. Teszem dolgaimat, és ingyen érdekes működik. Egyházként nem lépékbe egybe se az nem arról szól, amiért létre lett hozva ritkán van jó példa rá. Kutyám látása hála ingyen is visszakapta, és nem kellet fizetnie érte, mert csak adtam, amit tudtam neki és ezek után is így teszem (nuku mani)!
Tegyél úgy,a hogy a szíved diktálja. Senki nem várja el, hogy ingyen használd a képességedet.
Reiki beavatást avatott Reiki mestertől lehet kapni. Amit te meditációban kaptál, lehet, ugyanazzal az energiával gyógyít, mint amit a reiki is használ, mégsem nevezhető Reikinek, mert nem a reiki-vonalon szerezted. Ez a te saját különbejáratú gyógymódod, nevezheted, aminek akarod, csak a reiki elnevezés használata félrevezető lenne.
 

SPIRIFERI

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves ionon!
Ha megnem sértelek a te beavatásod a szeretet energiára történt.
Azzzal az energiával is csodákat lehet tenni!!!! Sőt még annél is többet!
Más! Volt olyan betegem akinek nagyon kellett a gyogyitó erő, aztán második alkalommal honorálni akarta a jobb közérzetét és én nem fogadtam el a pénzét, többé nem láttam.
Azóta is lelkiismeretfurdalásom van, tényleg nem szabad elfogadni a hálából adott pénzt????
 
I

ionon

Vendég
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Oké igazatok van, csak aki mestertől kapja a tudást, az tudhat, aki magától kapja, mert meg szerzi az nem tudás jó nekem, a tudatlannak kinek ily kicsi képessége van csak. Meditáció a kezdet volt én mára ingával adom az energiát vöröshagyma (dug hagymából, van). Egy kezelés 2-4 perc és nem sokszor egy vagy esetleg három alkalom nagyon többször nem kellet (kivéve a kutyámnál neki napi háromszor kellet három napig, de újra látott). Két alkalommal kellet kezelnem a kutyát először olyan homály ment a szemeire másodszor befelé fordultak a szemei, és nem lehetet látni a szemeit. Maradok az, aki vagyok így beavatás nélkül csak a gondolat által. Úgyis ő vezet minden hová!
 
L

Lady Freya

Vendég
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Oké igazatok van, csak aki mestertől kapja a tudást, az tudhat, aki magától kapja, mert meg szerzi az nem tudás jó nekem, a tudatlannak kinek ily kicsi képessége van csak. Meditáció a kezdet volt én mára ingával adom az energiát vöröshagyma (dug hagymából, van). Egy kezelés 2-4 perc és nem sokszor egy vagy esetleg három alkalom nagyon többször nem kellet (kivéve a kutyámnál neki napi háromszor kellet három napig, de újra látott). Két alkalommal kellet kezelnem a kutyát először olyan homály ment a szemeire másodszor befelé fordultak a szemei, és nem lehetet látni a szemeit. Maradok az, aki vagyok így beavatás nélkül csak a gondolat által. Úgyis ő vezet minden hová!
Ionon, egyszerűen arról van szó, amit te csinálsz, arra a "reiki" kifejezés nem használható... Ugyanazon energiának más-más módon történő "felhasználásáról", közvetítéséről van szó... De azt hittem, téged nem a szavak érdekelnek... A reiki irányzatok közötti "igazi-nem igazi" vitán egyébként mosolygok, mert lényegtelennek érzem - és megértettem, miért ahhoz a mesterhez vezéreltek engemet, akihez...

Viszont nagyon érdekel: miért van szükség arra, hogy ripsz-ropsz meggyógyuljon valaki? Honnan tudod, hogy meggyógyult?
 
I

ionon

Vendég
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Tudod, ha sántikálva jön hozzád az ismerősöd, mert el reped a sarkában valami, és fájdalma van mankóval, mászkál és adsz neki egy kis energiát ingával (mert a kézrátételtől nekem ez jobb, mint a rátételes dolog csak a balkezemben erőteljes). Kap egy kezelést, ami nem volt olyan párperc soha többet nem jön vissza és mondja semmi baja nem volt utána és nem érzet fájdalmat, sem akkor mit mondjak. Személyektől függ a gyógyulás mértéke alkoholista nőnél kéztörése, van két helyen törte el az egyik kezét nála egyszeri kezelés egy napig nem voltak fájdalmai. Orvoshoz be volt rendelve doki kérdi tőle, van e panasza, az hallgat, nézi a kezén a gipszet, és a dagadás lohad nála egy napig volt hatása másnak egyszeri kezelés és kész. Tudod fejre, nem szoktam kezelést adni de, anyámnak adtam és, először ahogy be volt csukva a szeme sötétet látott, ami fokozatosan világosodott végére hófehéret látott az orrát törte el kezelés végére (itt is párperc nem szoktam tovább kezelni senkit sem minek) meg tudta törölni az orrát nem volt fájdalma. Lehetsz „csindatra mester” bárminek jó, amit adsz, vagy nem neked legyen a Reiki nekem meg kitudja, minek nevezzelek dolog. Ahogy fejlődik a képzeletem a tudatos elme módszerekben, hiszek, amitől nő az energia szintem. Úgy olvastam, ha a kezeddel tudsz segíteni az a Reiki akkor én renegát Nem-Reiki tanítvány, vagyok, aki saját magát tanítja!
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Oké igazatok van, csak aki mestertől kapja a tudást, az tudhat, aki magától kapja, mert meg szerzi az nem tudás jó nekem, a tudatlannak kinek ily kicsi képessége van csak. Meditáció a kezdet volt én mára ingával adom az energiát vöröshagyma (dug hagymából, van). Egy kezelés 2-4 perc és nem sokszor egy vagy esetleg három alkalom nagyon többször nem kellet (kivéve a kutyámnál neki napi háromszor kellet három napig, de újra látott). Két alkalommal kellet kezelnem a kutyát először olyan homály ment a szemeire másodszor befelé fordultak a szemei, és nem lehetet látni a szemeit. Maradok az, aki vagyok így beavatás nélkül csak a gondolat által. Úgyis ő vezet minden hová!

Igen megtisztelő, hogy ennyire nagyra tartod a Reikit, de ez csak egy elnevezés. Nem a képességedet kérdőjeleztük meg, csak a képeséged nevén elmélkedtünk. Kicsit tedd félre, kérlek a sértődésedet, és gondolj bele, Usui mester is kapta ezt a képességet valahonnan. Azért Reiki, mert japánul így mondják azt, hogy univerzális energia, vagy a világegyetem energiája. Amit kaptál, az kincs. Használd, saját magad és környezeted örömére, és fejleszd benne magad.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Tudod, ha sántikálva jön hozzád az ismerősöd, mert el reped a sarkában valami, és fájdalma van mankóval, mászkál és adsz neki egy kis energiát ingával (mert a kézrátételtől nekem ez jobb, mint a rátételes dolog csak a balkezemben erőteljes). Kap egy kezelést, ami nem volt olyan párperc soha többet nem jön vissza és mondja semmi baja nem volt utána és nem érzet fájdalmat, sem akkor mit mondjak. Személyektől függ a gyógyulás mértéke alkoholista nőnél kéztörése, van két helyen törte el az egyik kezét nála egyszeri kezelés egy napig nem voltak fájdalmai. Orvoshoz be volt rendelve doki kérdi tőle, van e panasza, az hallgat, nézi a kezén a gipszet, és a dagadás lohad nála egy napig volt hatása másnak egyszeri kezelés és kész. Tudod fejre, nem szoktam kezelést adni de, anyámnak adtam és, először ahogy be volt csukva a szeme sötétet látott, ami fokozatosan világosodott végére hófehéret látott az orrát törte el kezelés végére (itt is párperc nem szoktam tovább kezelni senkit sem minek) meg tudta törölni az orrát nem volt fájdalma. Lehetsz „csindatra mester” bárminek jó, amit adsz, vagy nem neked legyen a Reiki nekem meg kitudja, minek nevezzelek dolog. Ahogy fejlődik a képzeletem a tudatos elme módszerekben, hiszek, amitől nő az energia szintem. Úgy olvastam, ha a kezeddel tudsz segíteni az a Reiki akkor én renegát Nem-Reiki tanítvány, vagyok, aki saját magát tanítja!

A halászlé is piros, a pörkölt is piros, meg a paprikáskrumpli is piros. Személy szerint a mind a hármat szeretem. Ha te pörköltet eszel krumplival, az nem paprikáskrumpli, amit én eszem, holott mindegyik hagymás alapon készül, finom és jól lehet lakni vele.
Nem fogok megsértődni, ha azt mondod, hogy az én paprikáskrumplim nem pörkölt krumplival. Mert nem az. De finom! Hagymás, paprikás, krumplis, de mégsem ugyanaz.
 
L

Lady Freya

Vendég
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Tudod, ha sántikálva jön hozzád az ismerősöd, mert el reped a sarkában valami, és fájdalma van mankóval, mászkál és adsz neki egy kis energiát ingával (mert a kézrátételtől nekem ez jobb, mint a rátételes dolog csak a balkezemben erőteljes). Kap egy kezelést, ami nem volt olyan párperc soha többet nem jön vissza és mondja semmi baja nem volt utána és nem érzet fájdalmat, sem akkor mit mondjak. Személyektől függ a gyógyulás mértéke alkoholista nőnél kéztörése, van két helyen törte el az egyik kezét nála egyszeri kezelés egy napig nem voltak fájdalmai. Orvoshoz be volt rendelve doki kérdi tőle, van e panasza, az hallgat, nézi a kezén a gipszet, és a dagadás lohad nála egy napig volt hatása másnak egyszeri kezelés és kész. Tudod fejre, nem szoktam kezelést adni de, anyámnak adtam és, először ahogy be volt csukva a szeme sötétet látott, ami fokozatosan világosodott végére hófehéret látott az orrát törte el kezelés végére (itt is párperc nem szoktam tovább kezelni senkit sem minek) meg tudta törölni az orrát nem volt fájdalma. Lehetsz „csindatra mester” bárminek jó, amit adsz, vagy nem neked legyen a Reiki nekem meg kitudja, minek nevezzelek dolog. Ahogy fejlődik a képzeletem a tudatos elme módszerekben, hiszek, amitől nő az energia szintem. Úgy olvastam, ha a kezeddel tudsz segíteni az a Reiki akkor én renegát Nem-Reiki tanítvány, vagyok, aki saját magát tanítja!

Kaptam: egy terjedelmes írást, részletezve, mi az amit csinálsz.
Nem kaptam: választ a kérdéseimre, hát megismétlem:
Miért van szükség arra, hogy ripsz-ropsz meggyógyuljon valaki?
Honnan tudod, hogy meggyógyult?
 

O.Jani

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ionon!

Gratulálok a képességeidhez. :)
A te képességed a lélek gyógyitó ereje a szeretet.
Mind ugyanazzal az energiával dolgozunk csak a módszer más és ezáltal az elnevezése is.
A Reiki mindenkiben és mindenben ott van volt és lessz is.
Csak így tovább!!!
 

Horváth Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
<META content=Word.Document name=ProgId><META content="Microsoft Word 11" name=Generator><META content="Microsoft Word 11" name=Originator><LINK href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml" rel=File-List><STYLE> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </STYLE> Oké igazatok van, csak aki mestertől kapja a tudást, az tudhat, aki magától kapja, mert meg szerzi az nem tudás jó nekem, a tudatlannak kinek ily kicsi képessége van csak. Meditáció a kezdet volt én mára ingával adom az energiát vöröshagyma (dug hagymából, van). Egy kezelés 2-4 perc és nem sokszor egy vagy esetleg három alkalom nagyon többször nem kellet (kivéve a kutyámnál neki napi háromszor kellet három napig, de újra látott). Két alkalommal kellet kezelnem a kutyát először olyan homály ment a szemeire másodszor befelé fordultak a szemei, és nem lehetet látni a szemeit. Maradok az, aki vagyok így beavatás nélkül csak a gondolat által. Úgyis ő vezet minden hová!
Én is végeztem Reiki I-t, és megvallom, hogy számos dologgal nem értettem egyet. Zavart az "iskolák" közötti rivalizálás, és a misztifikálás.
Tudok esetről, amikor a gyógyulás csodavárása késedelmes orvosi műtétet "eredményezett".
Azt hiszem a Gyógyító felelősségérzete/etikája, az adottság mellett elengedhetetlen, ez jelenti a Reiki alapját. Az iskolai képzés a módszerességben segíthet, de az egyéni ráhangolódás képessége döntő szerintem is. Hiszek az Őstehetségekben.
Kedves Ionon, érdekelne a módszered az ingával, ha nem itt, kérlek magánban [email protected] írhatnál róla, köszönve alex
 
I

ionon

Vendég
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Kedves Lady nem értem a kérdésedet mi, az hogy ripsz-ropsz gyógyul? Érdekes én nem mondok (olyan hókusz-pókusz) mondatokat a kezelés megkezdése előtt és nem kérek semmiféle energiát nem is értem minek ezek soha nem használtam ilyet és minek vagy van benned energia és tudsz adni vagy nincs. Azzal hogy ilyeneket tanítanak, tegyék, ha te több vagy tőle ám legyen de, nekem nem volt szükségem ilyenre és lényegbe vágó dolog a pénz, amit elkérnek tőled, mire végzel az egyetemes energia csak úgy áramlik, ha pénzt kérsz és visszaadott az egyetemesbe, hogyan teszed? Ami ingyen van, mért kell érte pénzt kérni! Gyógyulás nem értelek, ha vannak olyanok, mint én (tudok róla olyan, mondta, aki tud kevesen, vannak hogy magas az energia szinten és ez nagyon régen volt). Azóta magasabb lett hát mit tegyek, hazudjak és akkor jobb lesz, de kinek! Azért mert három kezelés elég valakinek a részére abban mia ripsz-ropsz nekik ennyi elég akkor minek adni többet és nem panaszkodik, mert vissza járok ellenőrizni, hogy mi van velük. Nem elég a válaszom sajnállak de, mit akarsz hallani azt én, nem tudhatom de, ennyi van bennem. Tudod nem szeretek adni energiát minek, ha van „HITE” és kitartása mindenkiben ott az energia keresse és találtatik. Nagyon ritkán teszem, mert az emberek képesek batyuban cipeltetni magukat egész életükben, hogy ők betegek minek tegyenek magukért bármit, adnak egy kis pénzmagot, és majd más megteszi helyettük, ami az ő dolguk volna hát ezért nem szeretek adni csak ritkán. Tudod, vannak segítőim az egyik az inga őt, kérdezem a másik a fények a fehér, kék, zöld, piros, fekete, és a legújabb az ibolya, ha valamire gondolok ők, jeleznek még csukott szemmel is, hogy jól teszem a dolgaimat. Érdekes annyi embernek beszéltem már e fényekről senki nem hallott róla „az én hibám lenne” azt hogy van egy kis tudás bennem. Itt a módszerem a netten, ami segítet, abban hogy a legyek, aki vagyok és „PÉNZT” sem kell érte fizetned! A legfontosabb mindenkitől megkérdezem, azt hogy „HISZ E BENNE” és kérem őket, hogy higgyenek benne csak ennyi a fizetség, mert elfogadok „a jó szó” semmit nem csak ennyit!
 

Horváth Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ionon!

Gratulálok a képességeidhez. :)
A te képességed a lélek gyógyitó ereje a szeretet.
Mind ugyanazzal az energiával dolgozunk csak a módszer más és ezáltal az elnevezése is.
A Reiki mindenkiben és mindenben ott van volt és lessz is.
Csak így tovább!!!

1/ lesz és más központozási hiátus -
2/ kissés bántónak tartom, az ex catedra stílust, a tanáros felsőbbséget mutató biztatást, a 3 felkiáltójel érzelmi túlzásával.
3/
Beleolvastam a honlap anyagába, és megakadt szemem a címlap fejlécén: "Gyógymódom a jelenlegi tudományt meghaladó Szellemi gyógyítás" - sokatmondó, ám forrásmegjelölést nélkülöző kijelentésén...ugye nem baj hogy érdeklődtem, mert az ördög a részletekben lakik/rejlik...és én lassan haladok...
(remélem nem bántottam meg érzékenységedet, de Usui tisztelőjeként, a hozzá méltó, keleti mértékletesség és igényesség lebegett szemem előtt,)
üdv.alex
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes én nem mondok (olyan hókusz-pókusz) mondatokat a kezelés megkezdése előtt és nem kérek semmiféle energiát nem is értem minek ezek soha nem használtam ilyet és minek vagy van benned energia és tudsz adni vagy nincs.

Kedves Ionon! Ahogyan olvaslak, az derül ki számomra, hogy te, amikor energiát adsz valakinek, a saját energiakészletedből adod. A reikis nem a saját energiáját adja. Nem kell magának energiával rendelkeznie. Ő csak közvetít, mint a vízvezeték a kúttól a vízcsapig, mint a villanyvezeték az erőműtől a lámpáig.
A reikis kér, megnyitja a saját testén levő energiaátadó helyeket, a kimenő végét (kezét) odateszi, ahol szerinte szükség van rá, és ezután már csak vár. Érzi az áramlás megindulását és az áramlás csökkenését a végén. Az átengedett (csatornázott) energia egy része az ő testében marad, így a kezelés végén a kezelő és kezelt is gazdagabb lesz energiában. Ha a sajátját adná, az ő energiája óhatatlanul csökkenne a kezeléssel.
 

Horváth Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Alex!
Ez már a "hejjesírás":D bírálása (persze nem szintaktikai, hanem szemantikai szempontból) amit ugye a CH szabályzata nem enged meg.:)
Kedves I! Igazad lehet.
Pardon!
Jószándék vezetett, de a jó, mindig elnyeri, méltó, büntetését - mondhatnám Szerb Antallal - nemigaz?
Néha, azt hiszem, valaki nevet, a háttérben!
Mindazonáltal, nem kifogásoltam a missziós önreklámot, amely minden megszólalás végén megjelent - azt szabad?
Ami pedig az egyházi, formai törekvéseket illeti, az önleleplező, de az önjelöltség útján akkora elődöket látni, mint Saulus/Paulus, akit tudomásom szerint nem kereszteltek meg, nem kapott Jézustól beavatást, mint apostol/tanítványai, ám mégis, egyházalapító szentként tisztelik. Hogy is van, akkor ez?
Üdv.alex
 

Horváth Sándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ionon! Ahogyan olvaslak, az derül ki számomra, hogy te, amikor energiát adsz valakinek, a saját energiakészletedből adod. A reikis nem a saját energiáját adja. Nem kell magának energiával rendelkeznie. Ő csak közvetít, mint a vízvezeték a kúttól a vízcsapig, mint a villanyvezeték az erőműtől a lámpáig.
A reikis kér, megnyitja a saját testén levő energiaátadó helyeket, a kimenő végét (kezét) odateszi, ahol szerinte szükség van rá, és ezután már csak vár. Érzi az áramlás megindulását és az áramlás csökkenését a végén. Az átengedett (csatornázott) energia egy része az ő testében marad, így a kezelés végén a kezelő és kezelt is gazdagabb lesz energiában. Ha a sajátját adná, az ő energiája óhatatlanul csökkenne a kezeléssel.
Kedves B!
Restellem, hogy alapvető dolgokkal kapcsolatban sem látok tisztán, de nem tudom megkülönböztetni magamban a saját életenergiámat, az univerzális reiki energiától - megvallom nem győzött meg a Reiki II. tananyag energiaküldés hely és idő programozása és az átirányítás rajzos/tükrözés magyarázata sem.
Örülnék, ha kaphatnék ezekre magyarázatot - előre is kösz., alex
 
L

Lady Freya

Vendég
Kedves Ionon! Ahogyan olvaslak, az derül ki számomra, hogy te, amikor energiát adsz valakinek, a saját energiakészletedből adod. A reikis nem a saját energiáját adja. Nem kell magának energiával rendelkeznie. Ő csak közvetít, mint a vízvezeték a kúttól a vízcsapig, mint a villanyvezeték az erőműtől a lámpáig.
A reikis kér, megnyitja a saját testén levő energiaátadó helyeket, a kimenő végét (kezét) odateszi, ahol szerinte szükség van rá, és ezután már csak vár. Érzi az áramlás megindulását és az áramlás csökkenését a végén. Az átengedett (csatornázott) energia egy része az ő testében marad, így a kezelés végén a kezelő és kezelt is gazdagabb lesz energiában. Ha a sajátját adná, az ő energiája óhatatlanul csökkenne a kezeléssel.
Kedves b.p., ez az első fokozat.
Iononnak abban igaza van, ez az energia mingannyiunknak ösztönösen rendelkezésére áll - gondolj csak arra, ha a kisgyerek elesik, megüti magát, anyja csak odateszi a kezét és csökken, majd megszűnik a fájdalom. Ha bevered a fejed, kezed, odakapsz és "csatornázod" a gyógyító energiát.

A pénz csúnyán és kuszán lett belekeverve a témába: az energia nem a sajátunk, tehát nem is kérhető érte ellenszolgáltatás.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves b.p., ez az első fokozat.
Iononnak abban igaza van, ez az energia mingannyiunknak ösztönösen rendelkezésére áll - gondolj csak arra, ha a kisgyerek elesik, megüti magát, anyja csak odateszi a kezét és csökken, majd megszűnik a fájdalom. Ha bevered a fejed, kezed, odakapsz és "csatornázod" a gyógyító energiát.

A pénz csúnyán és kuszán lett belekeverve a témába: az energia nem a sajátunk, tehát nem is kérhető érte ellenszolgáltatás.

A dolog anyagi részével nagyon egyetértek. Mintha már mondtam volna, de ismétlem: a kötelezően beszedendő pénz miatt nincs kedvem tovább tanulni.
Ha valaki hivatásszerűen űzi a gyógyítást, akkor nyilván meg kell élnie belőle, valamilyen szinten kérhet, vagy inkább elfogadhat pénzt a világképem szerint. Aki viszont nem a gyógyításból él, az a pénzt csak belekeveri, holott nem odavaló.

Az energia persze, hogy rendelkezésre áll. Vagy le tudod hívni, vagy nem. Vagy tudsz a kezeden keresztül energiát kiadni, vagy nem.
Láttam már gyógyítót, aki a saját energiáját adta és ha rosszabb passzban volt, a kezelés végére szinte leeresztett, mint a lufi.
Láttam anyukát, akinek a hasfájós babáját a kezemmel megnyugtattam. :oops: hitetlen család, egy szót sem szóltam arról, mit csinálok. Csak annyit látott, hogy a kezemet a baba hasára teszem. Utánam csinálta és hatott! Az anyai szeretet... Közös a forrás.
Mondhatom, hogy aki a saját energiáját adja át, az reikizett? Mondhatom, hogy az anyuka reikizett?
 
L

Lady Freya

Vendég
A dolog anyagi részével nagyon egyetértek. Mintha már mondtam volna, de ismétlem: a kötelezően beszedendő pénz miatt nincs kedvem tovább tanulni.
Ha valaki hivatásszerűen űzi a gyógyítást, akkor nyilván meg kell élnie belőle, valamilyen szinten kérhet, vagy inkább elfogadhat pénzt a világképem szerint. Aki viszont nem a gyógyításból él, az a pénzt csak belekeveri, holott nem odavaló.

Az energia persze, hogy rendelkezésre áll. Vagy le tudod hívni, vagy nem. Vagy tudsz a kezeden keresztül energiát kiadni, vagy nem.
Láttam már gyógyítót, aki a saját energiáját adta és ha rosszabb passzban volt, a kezelés végére szinte leeresztett, mint a lufi.
Láttam anyukát, akinek a hasfájós babáját a kezemmel megnyugtattam. :oops: hitetlen család, egy szót sem szóltam arról, mit csinálok. Csak annyit látott, hogy a kezemet a baba hasára teszem. Utánam csinálta és hatott! Az anyai szeretet... Közös a forrás.
Mondhatom, hogy aki a saját energiáját adja át, az reikizett? Mondhatom, hogy az anyuka reikizett?

Valamit nagyon félreérthettél... én még sehol nem találkoztam reiki kapcsán a "gyógyításért kötelezően beszedendő pénz" fogalmával...

Behangolás nélkül is képes voltam az univerziális gyógyító energia közvetítésére, de azt nem tekintem reikizésnek. Egyszerűen azért, mert az bizonyos feltételek meglétéhez kötött fogalom és ezt tiszteletben tartom. Ennyi. A lényegen nem változtat.

Számtalan névvel illetik az energiaközvetítést és nem tartom érdemesnek annak vitatását, melyik irányzat jobb, hatékonyabb, autentikusab stb... Szerintem csak az számít, aki csatornaként funkcionál, milyen indíttatásból teszi...
 

O.Jani

Állandó Tag
Állandó Tag
1/ lesz és más központozási hiátus -
2/ kissés bántónak tartom, az ex catedra stílust, a tanáros felsőbbséget mutató biztatást, a 3 felkiáltójel érzelmi túlzásával.
3/
Beleolvastam a honlap anyagába, és megakadt szemem a címlap fejlécén: "Gyógymódom a jelenlegi tudományt meghaladó Szellemi gyógyítás" - sokatmondó, ám forrásmegjelölést nélkülöző kijelentésén...ugye nem baj hogy érdeklődtem, mert az ördög a részletekben lakik/rejlik...és én lassan haladok...
(remélem nem bántottam meg érzékenységedet, de Usui tisztelőjeként, a hozzá méltó, keleti mértékletesség és igényesség lebegett szemem előtt,)
üdv.alex

Kedves Horváth Sándor!

:) köszi a ki igazítást:)

üdv
jani
 
Top