Reiki!

Andi99

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnézést, vacakol a net, időnként csak a felét küldi el, aztán meg rögtön az egészet. De lehet, hogy a leterhelt szerver tesz ilyen csodákat :)
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia!

Ismét kérdem: A reiki avatott a fontos vagy a beteg? Hogyhogy nálunk a közösségben mindenkinek gyógyulnak a betegei? Aki nem mester, annak is? A Reiki úgy döntött, csak a mi kezelőinken és pár másik avatotton keresztül működik?

Aki nem rendelkezik felhatalmazással a reikitől az átadásra, nem valódi behangolásokat kapott, nem tudja továbbadni. Strohm I-II avatást kapott, valódi reikit, mesternek azonban nem volt alkalmas - erre kidolgozott egy saját avatási rendszert, amiről kiderült - azzal nem tudja átadni...

Ez bebizonyosodott. Nincs REIKI. Van valódi Reiki iskola: usui shiki ryoho, usui reiki ryoho, jikiden stb, amiknek mind élő vonalon Usuiig visszavezethetőek a tanítói. Akinek megvan az élő vonala, de változtatott a behangoláson, ott se működött a reiki... Akárki nem változtathat a rendszeren...

Ezen el lehet gondolkodni.

Usui magát és tanítványait "tüntette fel" gyógyítóként - mégis megvilágosodott maradt és sok tanítványa is az volt... A japán mesterek valóban kíváló gyógyítók, nálunk könnyes szemmel, meghattottan tartanak előadást vagy tanfolyamokon beszélnek a Reiki kivételes gyógyhatásáról - olyan "mesterek", akik azt sose tapasztalták meg...

Igen, a reiki gyógyít, de csak reiki gyógyítókon keresztül.... Amihez eléréséhez szigorú képzési rendszert adott Usui, amikor nem a pénz a lényeg, hanem az alkalmasság. Nyugaton a pénz a lényeg, nem az alkalmasság sokszor.

Nyugaton Europát és Amerikát értem mellesleg. Attól, valaki reiki avatást kapott, és ráteszi a kezét pár helyen a betegre, meggyógyulhat, de lassan... Halálos beteg meghalhat.

Reiki gyógyító a betegre figyel, mindent a betegnek rendel alá.

Ha nem valódi reiki avatott valaki, ott nem a reiki dönt, valaki meghal-e... Ehhez a reikinek semmi köze, nem minden energia a Reiki. Porosz Tibor művét tessék már előbb áttanulmányozni... Miért nem megy, utánanézni szakértők véleményének, miért az ÉN VÉLEMÉNYEM a fontos újra és újra, miért nem a szakértőké?

Egy Reiki gyógyító pontosan tudja, a beteg elmegy-e, vagy sem? Más energia.

Nyugati mesterek továbbadják, amit mesterüktől hallottak.. Az én mesterem támogatta a visszatérési folyamatot. Mindent nem hitt el nekem, de fia is megtanult japánul - és visszaigazolta a források fordítását.

Szóval, továbbra is Usui útmutatásai a nyerők nekem is.. Azóta hogy megismerhettük, a betegek sokal gyorsabban gyógyulnak.. Nekem nem volt gond felülbírálni a szóban adott útmutatásokat, amik amerikából érkeztek, ha nem egyeztek az eredetivel.. Ennek a betegek örülnek sok sok éve.

Tényeket mondok, nem hallomásból alapuló vagy szubjektív ÉN-en alapuló tapasztalatokat.

Épp erről beszélek én is. A Reiki gyógyít és nem a reikisek. Ugyanarról beszélünk. A reikis kezel, a kezelés folyamán a Reiki pedig vagy gyógyít, vagy sem.
Inkább azt nevezném egóépítésnek, amikor valaki saját magát tünteti fel gyógyítóként a Reiki helyett. Ez veszélyes lehet, félreérthető azok számára, akik nincsenek tisztában a Reiki fogalmával és működésével :) Plusz a reikis is magára vesz egy teljesen szükségtelen felelősséget. Ha a Reiki úgy dönt, hogy nem gyógyít - hiszen épp a minap volt arról szó, hogy bizony akkor is halnak meg emberek, amikor Reiki kezelést kapnak -, akkor egyrészt a beteg rokonsága a reikist okolhatja, másrészt pedig a reikis is magát. Holott a Reiki az, ami - lévén nálunk sokkal bölcsebb - úgy döntött, ahogy döntött.

Azt meg, hogy nyugaton milyen dolgok rakódtak a Reikire, nem tudom, hiszen mindhárom fokozatot Magyarországon végeztem, ugyanannál a magyar mesternél és utána még évekig Magyarországon laktam. Itt nem vagyok kapcsolatban Reiki mesterrel, mert attól, hogy országot cserélek, mestert nem kell :)
Amiket itt írok, azokat a mesteremtől hallottam és azokkal teljesen egyetértek :)

Őszintén szólva furcsállom ezt a megnyilatkozásodat: "Hogy nyugaton milyen téveszmék, dogmák rakódtak a reikire, nekünk nem számít", hiszen elvileg minden Reiki tanfolyamon elmondják, hogy nem a kezelő számít, hanem a Reiki és az az ember, akit kezelünk.
Mindenhol emberek élnek, a Reiki mindenhol Reiki. Plusz, ahogy már említettem is, nem ismerem az itteni reikis hozzáállást, mert nem cseréltem mestert. Megdöbbentő, hogy egy reikis így kommunikál egy másik reikit gyakorlóval pusztán azért, mert nem ugyanabban az országban élnek. Sajnálom, hogy ez az uralkodó szemlélet :(
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Azt meg csak most vettem észre, külföldről írsz... Miért feltételezed, a másik tudja hol élsz?

Engem nem érdekel senki életkora, neme, származása, vallása.. nem így működök.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Azonban, amit képviselek, az az eredeti Reiki rendszer, az Usui Reiki Ryoho. Az gyógyításról szólt, gyógyítók képzéséről, mások segítése, szolgálatként. Ez fennmaradt a Jikiden Reikiben is, Hajasi rendszerében. Szintén így volt Takatánál, akihez az Usui Shiki Ryoho nevet köthetjük.

Japánban Egucsi és Tomita is, gyógyító módszereket hoztak létre a Reikin alapulva - a gyógyításról szólt, és aki alkalmatlan volt rá emberileg, azt nem tanították tovább.

Az Usui Shiki Ryoho nyugaton felhigult, már nem voltak megvilágosodott mesterek, belevitték az ÉN-t, egyéni elképzelések, nem szolgálat hanem ego megélés sokszor... Nincs öszefogás, ha kialakul egy csport, akkor az eredményét egy egy mester gyorsan saját nevéhez kívánja kötni, hogy továbbra is ő számítson a mérvadónak... Önzés, a végtelenségig akár. Közös ügyekre nincs sajnos pénz, de ha valamiből lehet egyéni ahszonra szert tenni, akkor száézezrek se probléma...

Bevételre szert tenni, nem pedig gyógyítani, szolgálni, áldozatot hozni...

Ugyanakkor az Usui Shiki Ryoho sok mestere visszatér a gyógyításhoz mára. Ismét a gyógyítás kerül fókuszba sok mesternél, és ez jó.

Ugyanakkor az Usui Shiki Ryoho felhigulása tette lehetővé Strohm megjelenését és vele az ál-irányzatokét. Mind a RAI-ból szakadt ki. Most már azt hangoztatják többen, behangolás se kell hozzá, semmilyen, elég valami bizsergést érezni a tenyérben, az is reiki - csak gyógyítani, azt nem tud vele a sok önmagától reikis, akit arkangyallok szolgálnak persze, mert Magyarországon már minden utcasarkon Arkangyallok várják, szolgálhassák a sok nagy egost... Hogyne. Csak ha beteg, akkor máshoz fordul, mert magát se tudja meggyógyítani, noha az Arkangyalok arkangyala avatta be személyesen ugye.

És mindez a reiki nevében folyik jelenleg.

Javaslom, senki ne a REIKI nevében írjon, hanem saját véleményét írja meg vállalva saját véleménye ha független tanító, vagy irányzata álláspontját ismertesse egy egy kérdésről - ha van az irámnyzatnak letisztázott álláspontja. Abból kialakulhat valami. Meg lehet ismerni. Az Usui Shiki Ryoho a legérdekesebb talán ebből a szempontból, sokáig közös praxis ajánlás se volt, most több magyar szervezet elkészítette saját ajánlását, és ebből lehet egy közös ajánlás akár. Valamint a reiki elméleti alapkérdéseit illetően is, egy kérdéshez való hozzáállást is letisztázhat, juthatnak valamire.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Például, pár alapkérdés:

I. Ki kaphat Reiki I. avatást, mik a kizáró tényezők egyes esetekben?

II. Ki kaphat Reiki II. avatást, mik a feltételei irányzatoknál, vagy kinek erről mi a véleménye?


Nemrég óta fordul elő, hogy jelentkeztek más tanítóknál avatottak a foglalkozásokon, és elmesélték, úgy tudják 3 hónapig nem adják meg a II. avatást I. után, de volt akinél a tanító úgy gondolta, már lehet - ám ő úgy érzi, korai volt. Akik máshonnan jönnek hozzánk, a gyakorlást hiányolják, annak biztosítását. Nálunk több tanító is foglalkozik velük Budapesten felváltva.

Egyik tagunk egy éven át "mindössze" Usui meditációját gyakorolta és osztotta meg velünk tapasztalatait - köszönjük. Most kíván csak tovább lépni, úgy gondolja, most érett rá. Van tehát ilyen vélemény is, olyan is.

A Reiki II. avatását mi nem időhöz kötjük, hanem alkalmassághoz. Az az eddigi tapasztalatunk, hogy azzal hogy 2 hetente tudunk közös gyakorlást szervezni, noha a tagok naponta gyakorolnak, így kb. 6-8 hónap, míg valaki megérik Reiki II. vagy Okuden avatásra.

Azonban, Hajasinál 3 hónap volt ez az idő... Azt gondolom, nem felejthetjük, Hajasinál naponta pár órát gyakoroltak a tanítványok munkájuk után a kezelőhelyen. Így nyilván elég volt 3 hónap is, hisz hagyományos mester-tanítvány kapcsolat keretében láthatta, ki hogy fejlődik, hol tart...

Takatánál ugyanez volt a helyzet, klinikáján gyakorolhattak tanítványai.

Vajon a magyar Reiki tanítók mind tartanak fenn ilyen gyakorlóhelyeket, és biztosítják hogy naponta rendelkezésre állnak tanítványaiknak akár?

Hány ilyen magyar tanító van jelenleg az országban, aki így foglalkozik a Reikivel?

Ezek érdekes és lényeges kérdések.

Ahol a Reiki a gyógyításról szól, ott a Reiki II egy nagyon nagy ugrás, lépés - és a III. avatással válik a folyamat teljessé. Aki eljut Reiki II.-ig, ő náluk a III. behangolás is könnyen elérhető - nálunk így van. Aki viszont nem ügyes reiki I.-el, nem lép addig tovább. Nálunk előfordult, valaki egy hónap alatt II. után teljesítette a II. szint követelményeit ÉS emberi kizáró ok sem merült fel - tehát megkapta a III. avatást, feklksézült gyógyító - de még nem mester, ahhoz minimum 25 beteg dokumentált gyógyítását kell felmutatnia. Mesteri cím csak szerezhető - nem avatás tesz valakit azzá. 1997.-ben kaptam a III. avatást, tanítónak,a ki a Reiki alapjait taníthatja, 2002 óta tartom magam alkalmasnak, addigra értem el azt a szintet. 2005. óta merek foglalkozni egyéni tanítványokkal és 2007.-ben avattam először reiki III. szintre embereket. 1994.-ben kezdtem a Reikivel foglalkozni, és jártam tanítóm kezelőhelyére kezelést gyakorolni hetente. Emlékszem, volt köztünk orvos is... ?Már akkor.
Őt nagyon átjárta a Reiki, a közelében mindig éreztem, szívügye volt a gyógyítás.


Van olyan japán Reiki iskola, ahol viszont megadják kb. fél év után a kevésbé ügyeseknek is a II. behangolást. Ők arról számoltak be, előfordult, valaki utána lett ügyes.

Nyugaton a tanítók sokszor szinte rábeszélik az embereket Reiki II. avatásra, gyere... A tanító felelőssége eltűnt, a pénztárca hízott. Maximum a III.-hoz állítanak inkább szigorúbb feltételeket.

Kinek melyik a szimpatikus? Miért?
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
EL a KEZEKKEL a GYEREKEKTŐL!

Szomorúan láttam a RAI-ból kivált, magukat minden reiki irányzatot elfogadó szervezetként hírdető ERO szervezet honlapján, hogy már a gyerekekre is kivetik a hálót, gyermek "reiki" tanfolyamot ígérnek és persze a Strohm féle, nem tisztázott hatású energiába avatják szegény, védekezni nem tudó ártatlanokat.

EDDIG ÉS NE TOVÁBB!

ELÉG a pénzéhségből, elég a mohóságból. Erre már lehet az égben sincs bocsánat.

Mi jöhet még, milyen gátlástalanság a Reiki nevében? Felkérek minden valódi Reiki mestert - ne hallgassanak tovább!

HAGYJÁK békén a gyerekeket!

Az ERO alapítója mára tisztában van vele, a módszer amit használt nem a Reiki, a japánok válaszát elküldtem neki. Amit elindított, már kontrollálhatatlan számára, úgy tűnik. Ide vezet a meggondolatlanság. Szerintem ő se ezt akarta. A szervezet foglalkozon a szellemsebészettel inkább, ha abban vannak eredményeik.

Fodor György
 

Fritzjani

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod-György-nagy tudásu ember vagy,de-néha megijedek tőled-számodra-lassan nem a magad útja-vagy "fénye a lényeg-hanem a rai-irányzat gyalázása-pedig te nemleszel attól nagyobb-sem hitelesebb!
Tévelygőket nemcsak a rai soraiban látni,hanem a tradicionálisok között is bőven-akad!Dicsekszel-vele,hogy rákot gyógyít az egyes beavatott-de akkor 2évvel ezleött miért halt meg hasonló Kórban 2 nagytudásu reikimestertanár!???Jani
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Nem érdekel semmi egyéni, sem saját, elég rég. Se nagyság, se hitelesség. Amire úgy vágytok, nekem semmit nem jelent. Üres. Jelentéktelen.

Nem volt ebben sem gyalázás. Miért nem az a baj, amit elkövetnek?
Arra sosincs egy szavatok se. Azt lehet.

De szóvá tenni... Miért az kap tőletek, aki SZÓVÁ MERI TENNI, amit tesztek, hogy "megszenteletlen kézzel nyúltok" e dolgokhoz? (Hamvas Béla)

Fejére szól, ki szót emel - inkább a korrupt lét, maradjon a korrupció, az olyan jó, mikor elég szerepeket játszani, elég látszódni valakinek, minek azzá vállni akkor fáradságos munkával?

A halálig lehet ezt játszani, vagy a küszöbéig... aztán a valóság jön, vége az álmoknak. Talán jobb lenne előtte ébredni.

A kóklerokról írva már, aki előítélet nélkül olvas, minderre választ talált.

Ki az a két reikimestertanár, aki rákban halt meg? Reikiben ilyen címek nincsenek például. A magyar tanátadási vonalakat elég jól ismerem. Várom a neveket.




Tudod-György-nagy tudásu ember vagy,de-néha megijedek tőled-számodra-lassan nem a magad útja-vagy "fénye a lényeg-hanem a rai-irányzat gyalázása-pedig te nemleszel attól nagyobb-sem hitelesebb!
Tévelygőket nemcsak a rai soraiban látni,hanem a tradicionálisok között is bőven-akad!Dicsekszel-vele,hogy rákot gyógyít az egyes beavatott-de akkor 2évvel ezleött miért halt meg hasonló Kórban 2 nagytudásu reikimestertanár!???Jani
 

Andi99

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem értelek... mondjuk azért feltételezem, mert oda van írva... hiszen te is észrevetted... :D Aki tud olvasni, láthatja :D Meg aztán nem lehet olyan nagy meglepetés egy külföldön élő magyarok által létrehozott oldalon, hogy egy külföldön élő magyar ír rá... :D

Azt hiszem - most már így a következő kommentjeidet is elolvasva -, hogy hiába végeztünk mindketten Usui Reiki tanfolyamot, hiába vagyunk mindketten mesterek, teljesen más emberek vagyunk, másképp közelítünk a Reikihez, a világhoz, az emberekhez, önmagunkhoz. Nem látom értelmét a további kommunikációnak kettőnk között. A te világod nem az enyém és fordítva.

Szerintem próbálj meg lenyugodni, mert ilyen folyamatosan felpörgetett lelkiállapotban nem tudod megtalálni a belső középpontodat, békédet, ami viszont szükséges ahhoz, hogy hatékonyan tudd közvetíteni a Reikit. Nem bántani akarlak, jószándékkal mondom.
Ez a fröcsögés, gyűlölködés, diszkriminatív hozzáállás nem való hozzánk, reikisekhez, a Reiki nem erről szól és nekünk sem erről kell szólni.
Ha bosszant, amit a "szomszéd", csinál, akkor ne őt nézd folyamatosan. Foglalkozz magaddal és azokkal az emberekkel, dolgokkal, akik/amik nem ingerelnek föl. A világot megváltani nem a mi dolgunk - főleg nem a saját szánk íze szerint. Van egy sokkal nagyobb és erre jóval hivatottabb hatalom. Bízd rá magad nyugodtan, hidd el, nem fogsz csalódni :)

Búcsúzóul azt kívánom neked, hogy találd meg a békédet és tanulj meg szeretettel, békében tevékenykedni. Sok sikert hozzá! :)




Azt meg csak most vettem észre, külföldről írsz... Miért feltételezed, a másik tudja hol élsz?

Engem nem érdekel senki életkora, neme, származása, vallása.. nem így működök.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Pedig egyszerű a válasz - van egy kifejezés - Felelősség-érzet. Ami nélkül tradicíóban nincs mester.

A fiatalok, akik pedig már tiszta lapokkal tanulják, már Reiki II. előtt értik, amit sokan, akik előttük kaptak avatást, nem. Ők évtizedek alatt sem értik meg. De az új, fiatal reikisek értik. Lehet, mert nincsenek megfertőzve semmi ideológiával? "Mesterek" nagy nagy felismeréseivel, igazságaival, nézeteivel? Talán mert "csak" gyakorolnak, naponta? Ők szavak nélkül is értik.

Tanítóim megvannak, ha kell tanács, hozzájuk fordulnék - sok éve nem volt rá szükségem. Ők tradicionális tanítók, sok szellemi úton. Vannak eredményeik, van miért rájuk hallgassak. Valamint azok véleményét veszem még figyelembe, akikkel a közös célokért együtt dolgozunk. Aki nem tartja közös ügynek ezeket, azzal nincs dolgunk és véleménye sem érdekel minket.

Nem baj ha nem érted. Lényeg, már japán reiki mesterek tanítanak Magyarországon Reikit, megismerkedtek más magyar reiki mesterekkel és megértették, itt más a színvonal mint általában nyugaton. Így megnyíltak olyan kapuk, ami csak keveseknek, és van kapu, ami eddig csak magyar reikiseknek nyílt meg.

Velem felesleges vitázni a Reikiről - a Gakkai japán mestereit győzd meg igazadról Usui egyenes tanátadási vonaláról.

Nekem az az öröm, hogy egyre több független mesterben is megjelenik a FELELŐSSÉG.

Azt se hiszem, avatással lehet mesterré válni. Japánban sem osztogatják a mester címet könnyen. Más a III. avatás, és más kérdés, lesz e belőle valaha Mester? Ez is egyre nyilvánvalóbb.Magyarországon van legalább 150 III. avatással rendelkező ember - és találkoztam köztük igazi mesterekkel, nem is kevéssel! Egész jó az arány!

Teljes lelki nyugalommal írom e leveleket. Vérnyomásom 120/80, szívverésem 72/perc. Lehet így is - mégha nem is értik. 10-15 év napi gyakorlás, rendszeresen - és el lehet érni. Túl lehet lépni minden Én, Enyém, Nekem-en és nem érdekes, mi a látszat. Vagy hányan próbálják manipulálni. Nem számít, valami más számít már. .
 

licsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden reikivel kapcsolatos kerdest varok.Beszelgeto partnereket keresek.Gyogyitast es kezelest is valalok.Akit a tema erdekel keressen meg.[/b]

En gyakran meditálok .a volt tanárommal erről beszéltünk aki reiki mester és azt monja mennyek el a a beavatásra -de pontosan nem tudom mit is takar a reiki a gyógyitáson kivül??ha van kedved mesélhetnél róla.előre is köszi
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Staff member
Kormányos
Tájékoztatás

En gyakran meditálok .a volt tanárommal erről beszéltünk aki reiki mester és azt monja mennyek el a a beavatásra -de pontosan nem tudom mit is takar a reiki a gyógyitáson kivül??ha van kedved mesélhetnél róla.előre is köszi
Györgyi csak elindította a topic-ot de már vagy 4 éve nem látogatja.
Ezért kérdésedet bárki megválaszolhatja
bár, ha figyelmesen átolvasod a témát a válaszokat magad is megtalálod.
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Licsi!


Én mindenképpen lebeszélnélek a reiki tanfolyamról: ne azért menjél el tanfolyamra, mert egy reiki mester fűz téged a részvételre (aki valószínűleg csak a pénzbevétel miatt teszi), hanem mert valamilyen pozitív tapasztalatod van a reiki módszerével és úgy gondolod erős késztetést érzel, hogy ezt kitartóan gyakorold a mindennapokban, segíts magadon és másokon is!

Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy elmennek a reiki mester vagy mások unszolására, netán kíváncsiságból reiki tanfolyamra. A vége az lesz, hogy nem is igazán tudják elhelyezni az egészet a világképükben, életükben. Eredmény: egy újabb oklevél a fiókban... olyan is van, hogy kóklerhez mennek és úgy megy el a kedvük a reikitől, hogy azt valóban megismerték volna...

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy alapos utánajárás, informálódás, és a reiki módszerével szerzett pozitív tapasztalat után jusson el az ember oda, hogy elmegy tanfolyamra - ahhoz a reikimesterhez, akiben megbízik és abban a bizonyossággal, hogy kész tőle tanulni és leendő mestere megfelel mindazon követelményeknek, melynek egy reikimesternek meg kell felelnie - azzal a késztetéssel, hogy a reikit valóban élni akarja a mindennapokban: tehát következetesen végzi a meditációt, kezeli saját magát és másokat, van igénye a reikiben való további elmélyedésre.

A reiki nem egy olyan dolog, hogy beavatnak és várjuk, hogy a sűlt galamb a szánba szálljon... az igazi munka a tanfolyam után kezdődik: kikezelni magunkat a betegségeinkből, megtanulni hatékonyan alkalmazni saját magunkon és másokon. Mindeközben csiszoljuk magunkat, a sok reikizés hatására fejlődünk jellemileg és spirituálisan is... Sok év munkája míg kitisztul a tudat és évek múltán is van hova fejlődni... a reiki egy komplex szellemi út és gyógymód! Egy életre szól !!! Jól fontoljuk meg!


En gyakran meditálok .a volt tanárommal erről beszéltünk aki reiki mester és azt monja mennyek el a a beavatásra -de pontosan nem tudom mit is takar a reiki a gyógyitáson kivül??ha van kedved mesélhetnél róla.előre is köszi
 

rekazita

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves György és mindenki aki olvassa!
Az ERO alapitó górét, R.G-t személyesen nem ismerem, ugyanakkor náluk végeztem tavaly decemberben reiki mesteriig, akkori mesteremtől, bár tiszteletlenség, de mára nem tartom annak, a nyitott pénztárca kielégitéséig többszöri kérésem dacára nem kaptam segitséget, három hónap alatt a "semmiből" engedett az általuk tanitott reiki (tanárit leszámitva) legmagasabb fokozatáig eljutnom, pusztán befizetett összegek tükrében (akartam, vágytam, rá, vonzott a személyisége, holott anyagilag nem a polcról vettem le a felesleges köteget, bár ez egyéni szocprobléma); többször kértem a hölgyeményt, üljünk össze, beszéljük át, gyakoroljunk, javasolja-e a következő fokozat elvégzését, a válasz mindig igenlő volt, gyere csak, képes vagy rá; különösebb kommentár nélkül megrázó fizikai és érzelmi élményeken mentem keresztül, a reiki energia ténylegesen pozitiv és gyógyitó hatásai mellett ez év őszére sikerült magamra találnom és elhatárolnom magam ettől az "irányzattól".
Örülök hogy végre "szóba"/emlitésre került az ERO, remélem minél több ember tudomására jut, miszerint nem mind arany, ami fénylik, a reiki és minden energetikai út egy magunkhoz, másokhoz vezető csoda, de ha valaki nem is olyan apró pénzre váltva gyors utakat és egyszerű, azonnal kézzelfogható megoldásokat (holnap beavatlak, ha akarod, csak keccsölj) választ, nem fog nyulat a bokorban, tüske persze akad bőven .

Szép estét mindnyájatoknak:)
 

SPIRIFERI

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves rekazita!
Kérlek homályositsd fel gyenge elmémet mi az a ERO, meg az alapitója nevét is ird ki léccci!!! Teljes homályban vagyok, infó hiányában.
Szép napot mindenkinek!
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Villás Béláék

Köszönöm a privátban érkezett üzenetet.

Villás Béláék is "gyermek Reiki" képzést szerveznek, persze a Reikihez semmi közük. 46 név szerepel a listájukon, akiket kiképeztek gyermek reiki képzésre.

Én egyetlen Reiki mestert ismerek, akire mernék gyermek avatást bízni, néha megteszi, mert az egyik legjobb gyerekpedagógus volt az országban. De ez nagyon ritka és indokolt esetben lehetséges.

Nincs mesz az idő, mikor messze kerülik az ilyen tevékenységet végzőket.

Mindettől a gátlástaláanságtól minden tisztességes reiki tanító és reikis elhatárolódik.

Elég volt a Reiki "Nagymestereiből". Valamiben tényleg nagyok- de az nem Usui módszere.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Ero

Amyg válasz érkezik, én is leírom,amit tudok:

Az E.R.O a RAI mintájára alakult, egy onnan kilépett RAI tanító, R.G és tanítványai alkotása. European Reiki Organisation - nak nevezték el magukat.

A Strohm módszer tanítása mellett, amit reikinek neveztek ők is, szellemsebészettel foglalkoztak még.

Egy időben egyik igen tiszteletreméltó tanítótársunk pár tanítványa is megjelent e szervezet tagjai között, azt híve, tényleg Reiki avatással lettek ott tanítók - mert hamar azzá avatták őket, ami vonzónak tünt akkor még számukra - ám lehet megdöbbentek, mikor rájöttek, Strohm módszerébe kaptak valójában avatást.

Vezetőjük nekem írt egy levelet, melyben leírta asztrális utazását, mely szerint ő Usuival egy kolostorban élt előző életében. Teljesen hitt benne, ez érződött, igyekeztem felébreszteni. A baj csak az a sztorival, hogy nincs olyan kolostor azon a környéken. Az egész Takata történetén alapult, aki Amerikában sok mindent másképp mesélt el, megváltoztatva helyszíneket, személyeket, városneveket, mint eredetileg történt.

Az egész történet bizonyítja az ilyen úgynevezett asztrálutazások valóságtartalmát. Nem mintha nem lenne valódi asztrálutazásra lehetőség - de az más, mint a tudatalatti vágyakból táplálkozó, elme által gyártott képzelődés.

Valódi asztrálutazásra a ciprusi mágus, Daskalos és néhány tanítója pld.képes volt. Pár év vagy évtized szorgalmas gyakorlás után.


Megírtam neki, neki semmi alapja a történetének, Japánban ellenőrizték. Nem igazán örült, és nem fogadta el, más mestereknek is írt - de nem volt vevő történetére. Az egész azon alapult, tanítója azt mondta neki, már biztos előző életében is reikis volt, stb, stb.

Jelenleg őt magát se találom az ERO tagok között sem.

Kezdődött azzal, Strohm kitalálta, neki megjelent Usui és beavatta, stb. Ilyen sincs. Minden ilyen történet, valódi ezoteriában képzettek számára világos, hogy lehetetlen.

Folytatódott hát ilyen előző életre hivatkozó történettel.

Ma már ott tartunk, arkangyalok avatják be az embereket. Biztos elunták magukat.

Sőt, feltartja kezét az égre kicsit, megérzni a nap melegétől a bizsergést és kész az újabb reiki mester.

Egész jó játék - a halálig tart maximum. Akkor ami jön közben utána, az keserves ébredés lesz és keserves felismerések.

Ahogy Lin-Csi mester mondta: Az ilyen vaksi szörnyektől is egyszer számon kérik a köles árát és bizony mondom, izzó vasgolyóbisokat fognak nyelni az öreg Jama előtt. Mert már jó családból származó gyermekeket rontanak meg ezek a fickók.
 

SPIRIFERI

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon köszönöm a felvilágitásokat, igy m ár tisztábban látok.
Kedves Gyögy, hogyan is történt Usui beavatása? Kérlek mond el nekem! Én is tudok egy verziót,de ha már kettő verzióm lesz jobban tudok következtetést levonni. Talán okosabb leszek a reiki beavatásokkal kapvsolatban, vagy nem!
Legyen szép napod!
 
Top