Reiki!

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia!

Az eredeti, az Alapító beavatása, aki majd kidolgoz egy rendszert, hogy élő vonalban mehessen tovább, mindig hosszú út. Aszkézis nélkül még senkinek nem sikerült.

Először is, kellett hozzá szinte egy teljes élet. (Mások önzetlen szolgálata, az ego legyőzése már fiatal korában).

Amit ő 20 évesen elért, az önzés legyőzése. Ezért a Jagyu Ryu mestere lehetett 20 évesen. Teljesítményét elismerte Morihei Uesiba is, az Aikido alapítója. Volt satoriija, intuíciói, amik vezették.

Mégis, 57 éves koráig nem történt további érdemleges. Akkor, 3 éves intenzív Zen gyakorlásba fogott, már a megvilágosodás érdekelte, mint az élet értelme, és ezért szolgált, padlót súrolt, takarított, bármit, amit a kolostorban kellett végezni, hajnali 4 órától 23.00 óráig, mindennap. Zen mestertől kapott naponta tanítást akár, koan interjút. Ám a megvilágosodást ennyi szorgos gyakorlással sem érte el.

Ekkor fogott a 21 napos aszkézisbe, mestere útmutatóját követve. Fogadalmat tett, bodhiszattva fogadalmat a Lótusz szútra alapján, miután megfejtette az iratot. Hogy a megvilágosodást ő nem valami egoizmusból akarja - hanem még jobban szolgálni az embereket, és gyógyítani szeretné őket - ez volt a fogadalma.

Aszkézissel lett beavatott Buddha (éveken át gyakorolta), Szung Szán(100 napos elvonulásos böjt), Mikao Usui (21 napos böjt), Jézus (40 napos böjt) stb.

Usui a tiszta tudatot már korán elérte - de a beavatást, a megvilágosodást csak idős korára.

Nem jelent meg neki senki. Böjtölt, meditált, gyakorolt. A 21. napon került intenzív meditatív állapotba, azóta volt vele a Reiki.
 

fastsly

Új tag
Szia Gyorgy ugy erzem hihetetlen duhot erzel mindennel szemben ami nem illik bele a te vilagkepedbe,szerinted ez a reiki lenyege?
Mas pontositanad h miert is lehetetlen Strohm tortenete?Melyik resze az h usui kepes volt megjelenni valakinek mig ket reinkarnacio kozott volt,ha vki ezoteriaval foglalkozik 1 kicsit is ennel hihetetlenebb dolgokkal is talalkozik,vagy az az olyan nehez h mivel a vilag valtozik ezert a reiki is valtozott?Es masik te felkeszulesrol beszelsz Strohm mar 4 eves koratol mediumi kepessegekkel rendelkezett szal sztem azert ott elegge kozrejatszott azis h talan neki ez a feladata h ezert jott ide h talan mar regota fejlodik a lelke amig eljutott ide.De ezek cs otletek.
Viszont ami teny h engem Strohm fele reikibe avattak be es csodalatos erzes segiteni es az h tenyleg mukodik,ugyh Strohm ha kivalasztott ha n,ha igazi beavatott ha nem nem erdekel mivel a modszer mukodik.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia!

Ha dühöt éreznék, nem lehetnék tradicionális tanító. Előbb lettem tradicionális tanító, mint Usui Reiki tanító. Aki nem képes túllépni érzéseken, nem lehet tradicionális tanító. És ennek lassan 20 éve. Más kérdés, a nem tiszta tudatú ember, ha bármit olvas, abban érzéseket fedez fel - talán mert benne ott vannak?

Nincs semmilyen saját világképem, rég nincs rá szükségem. Lehet így is. Mindenben az üreséget meglátni. Nem ragaszkodom azon dolgokhoz, amik nincsenek valójában, csupán illuzórikusak. Nincsenek saját nézeteim. Mióta megtisztítottam a tudatom, sok év alatt, tapasztalásaim Buddha, Lao Ce, Scaligero, Osho, Usui tapasztalásaival egyeznek, nem Strohméval.

A Reiki lényege a másokon segítés, gyógyítás. Ismét felajánlom a műszeres vizsgálat lehetőségét - ott, éles helyzetben, a súlyos beteg mellett, műszerekkel kéretik ezt bizonyítani. Mi ezt tesszük. Japánban is ezt teszik. Már Amerikában is, és egyre több europai országban.

A műszeres vizsgálatokat, ha az eredmény reprodukálható, a tudomány is elfogadja. Nekem az ezotéria és a tudomány nem kettő. Usui is azt vallotta, ez egy. Nem félt módszere tudományos megvizsgálásától. Nem menekült előle misztikus fejtegetésekbe. Az Usui módszerét gyakorlók szívesen vesznek benne részt, folyamatosan.

Ha Strohm módszere valóban hatékony és jó, nem lenne fontos, mi a neve. Ez csak akkor fontos, míg saját néven nem megmérethető - és mérés elől megy folyton a kitérés. Hónapok óta.

Lehet, ezeket e tényeket nem ismered:

Már a kilencvenes évek elején a vitát eldöntendő, Király István és Papp Mária RAI tanítókat beavatták a Reikibe. Arról volt szó, bármi az eredmény, mindkét fél elfogadja. Mind a ketten utána kijelentették - TELJESEN más energia a RAI szervezeté és a REIKI-é.

Ezt elfogadta a RAI akkori magyar vezetője, amiért hamarosan Strohm eltávolíttatta a szervezete éléről. És ki lett mondva, a RAI tanítóinak, tagjainak azt kell állítaniuk, amit Strohm mond.

Utána jött a szakdolgozat, melyben önként vettek részt mindkét fél képviselői - döbbenetes különbséget hozott a vizsgálat: Strohm módszerének szinte semmi gyógyhatása!


Most ismét felajánlottam és tartom a műszerek előtti vizsgálat lehetőségét.


Hic Rodus, Hic Salta!


Én is olvastam Strohm csodálatos fantasztikus életéről már gyerekkorában. A gyerekek még tiszták - később ha önzők lesznek és egoisták, akkor romlanak el. Üzletember let, és cseppet sem szemérmes. Majd az ezotériában érzett meg üzleti lehetőségeket - számítása bevélt. Váltott Nagy Mágusnak - amit ő jelentett ki magáról - Szepes Mária tanítványai pedig az ő könyveit mint afféle vicckönyvet olvasták és jót szórakoztak rajta, miket hisz el a járatlan tömeg.

Strohm legjobb tanítványának Villás Béla tűnik. Pontosan azt teszi, amit tőle ellesett.

Nem sok igazi mágiában járatos ember áll ki a tömegek elé, ő nagy mágus. A ciprusi mágus teljesen más ember volt... Majd Reiki Nagymester Strohm utána - amit egyetlen valódi hiteles reiki szervezet sem fogadott el. Udvariasan felkérték tévedése belátására, aminek a világon egyedül ő nem tett eleget.

Petrezselyem József viszont a tibeti Reikinek hírdetett valódi energetikai módszert, az első kérésre más néven nevezte el. Spirituális embernek fontos a becsület, a tisztesség is. Ő Nepálba jár tanulni - van aki Indiába - mi Japánba - és van, aki álmait éli. Azt is lehet. A halálig tart. Aztán ébredés jön.

Strohm most éppen Esszénus Főpap -kár, az esszénusoktól, a valódiaktól minden ilyen távol állt. Nem hordtak katolikus papokra jellemző gallért, sem pedig katolikus püspöki öltözetet. És szellemiségben is teljesen mást képviseltek.

Strohm mindig másol valakit, valamit, külsőleg - szellemiéségvel viszont sose azonosulnak, akit másol. Se mágusok, se reikisek, se a katolikusok. Mindig ugyanaz a cél, csak más az öltözet: hogy saját magát valaki nagynak élhesse meg és adhassa el az ezoteriában, valódi szellemi tanításokban jaratlanoknak, alapfogalmakat sem ismerők széles táborának.

Gyurcsók pld. bár igazán hatalmas energiával rendelkezett, sose állította, az Reiki lenne.

Ezek tények, mindenki ellenőrizheti a Reiki Alliance nyilatkozatát is, a vizsgálatukat Strohm módszerével kapcsolatban, utána a nemzetközi Strohmtól és módszerétől, szervezetétől elhatárolódó nyilatkozatot.

120/80 a vérnyomásom, 72/perc a pulzusom most is.

Hogy Strohm módszere nem Reiki, valódi szakemberek, hozzáértők előtt bizonyosodott be. Noha az eredeti cél az volt: Ha valóban Reiki, bizonyosodjon be, akkor én is azt fogom tanítani, az ő módszere is Reiki. Én így álltam hozzá - mert engem csak bizonyítékokkal lehet bármiről megyőzni. A tudomány és a spiritualitás nem kettő !

Követtem én is asztrális tanítót fiatalkoromban, istenítettem, kiválasztottnak tartottam - majd rájöttem, reiki tanítóm az igazi mester.

A reinkarnáció szó jelentését se ismeritek - mégis érveltek vele. Soha, semmiféle személyiség nem inkarnálódik. Buddhista Főiskola, I. féléves tananyaga. És még nincs benne ezotéria, csak alapok, amit a New Age körökben félremagyaráznak.

Jó lenne az alapfogalmak: karma, reinkarnáció, atman, stb. fogalmát helyesen ismerni - sok tévedés elkerülhető lett volna, Strohmé is.

Mindenkinek van feladata - de ha eltéved, ha ego-mániákus lesz és nagy egot épít, hogy ő a legnagyobb, mindig az első helyre vágyik, mindig legfelülre - akkor nem tölti be. Ilyen valódi spirituális tanítóval még nem találkoztam. Más tanítóknál a tanítványaik túl is szárnyalják akár őket - engem is tanítványaim - ám sose hallok Strohm nagy gyógyító tanítványairól.

A reikiben I. avatott most is, kikezelte magát 4 súlyos betegségből, orvosilag dokumentáltan, ráadásul egy idős néni. Ő kérte, egyedül akarja. Megvannak a leletei, és a kontroll vizsgálatoké. És ez csak a Reiki I. avatásának hatása. Gyógyszert nem szedett.

Ha a módszer működik, várunk a műszeres vizsgálatokon! Szívesen segítünk bemutatni, Strohm módszere mire jó. Könnyen lehet, kiderülne, valamit mégis ér - miért nem akarjátok?

Mert ezt folyton leírják, sok sok név alatt, már politikai pártok is ezt vetik be - én viszont műszerek előtt szeretném ugyanazt látni egy RAI tanítótól, mestertől, amit egy Reiki I. avatott képes hatásban kifejteni.

Egy dolog a Strohm által kitalált stratégia, hogy ezer név alatt kell ugyanazt hajtogatni makacsul és kitartóan, akkor az emberek elhiszik. Más dolog a műszerek előtti bizonyítás esete. Miért nem válallja senki a RAI részéről?

Továbbra is áll az ajánlat! Sajnos, hiába hónapok óta, még egy RAI avatott sem jelentkezett.

Aki ezotériával foglalkozik, különbséget tud tenni az asztráltest feloszlási folyamata és a látomások (megjelenések) között.
Nem kívánok vitatkozni ilyen kérdésekről nyílvánosan - vedd fel a kapcsolatot Szepes Mária tanítványaival - de azt tanácsolom, ne te akard őket tanítani. És őket nem könnyű megtalálni.... Ha megtalálod őket és csendben maradsz és tanulni akarsz valóban, lehet kaphatsz valódi tanítást is. De amíg ragaszkodsz elképzelésekhez, Strohm tanításai alapján - ez lehetetlen. Csak üres pohárba lehet tölteni tudást.

Ha Strohmnak Usui jelent volna meg, ahogy állításai szerint rendszeresen vele volt kapcsolatban - miért nem ismeri a behangolási eljárást, a szimbólumokat mind, miért csak annyit amit a neten elolvashatott? Miért mondta ő is, Usuinak nem maradt fent semmi írásos anyaga - előkerültek sőt Japánban mindig is megvoltak.

Beismerni nyilvánosan a RAI tagok előtt, hogy Strohm tévedett? Az lehetetlen! Ilyet csak Buddha, Osho tesz, hogy beismeri tévedett. És ez nagy különbség.

Nem egy Rai tanító, mikor beteg, Reiki kezelőhöz megy - erről persze hallgatnak - aztán a Fórumon megint ő a nagy gyógyító - de saját magukal se tudtak mit kezdeni. Pedig még személyesen Strohm avatta sokukat.

Várom a RAI Központ írásos nyilatkozatát, ezúttal elfogadják a műszeres vizsgálatok eredményét, amit szakemberek végeznek el. Egyenlő feltételek lesznek biztosítva, a vizsgálatot végzők azt se fogják tudni, ki hova tartozik. Részünkről 21 napja - max 6 hónapja avatott Reiki I. avatottakat küldünk. A RAI-tól meg várjuk a tanítóikat, akik sok éve azok.

Elég korrekt ajánlat egy vita eldöntésére szerintem.
És minden rögzítésre kerül, a műszerek által mutatott értékek, stb.

A reiki nem fejlődik vissza - a világ igen, Magyarországon még több a kókler minden téren mint 10 éve, a Reiki viszont, a valódi, egyre több kíváló gyógyítót ad a világnak. Magyarországon is.

Én nem kicsit foglalkozom ezotériával - Hamvas Béla tanítványai, Szepes Mária, W. Charon tanítványai, Sínai Magda, Dr. Szász Ilma, Petroff Mária, buddhista és csan, zen tanítók voltak a Reiki tanítóm mellett, akiktől, tanultam vagy kaptam Tan átadást. Tanulhattam Kabbalát, Tarot, igazi mesterektől. Velük nincsenek vitáim - ugyanazt tudjuk, tapasztaltuk. Nem működtetünk valami hitrendszert, amit szinte vallásként vallunk.

Nincs rá szükségünk - jó az, ami van.


Apropó! Egyre többször a RAI tanítói igyekeznek magukat tradicionális reiki tanítóként eladni, újabb és újabb néven hoznak létre állítólagos Reiki irányzatokat - ezt írtam a szakdolgozatban 5 éve meg - a RAI felbomlik, és ez fog történni. Irányzatokra szakad majd telejsen megszűnik. egy egy fellángolás, egy egy hamis nagymester, stb, lesz - de aztán vége. Mi pontosan tudjuk, kik a valódi tanítók és névsoruk hamarosan rengeteg honlapon bukkan fel, egyszerre :- ) Sok más, elég meglepő és anagyközösnség által nem ismert információkkal együtt. Vártunk, míg lehetett, most már cselekvés jön.

Remélem, állításod, a módszer működik, vállalod megméretni műszerek előtt is! Más dolog, energetikai érzet - és más dolog a gyógyhatása. Az Usui, módszer energiája világhírű a gyógyhatásáról - ez az ismérve.

Várunk rá, a vizsgálatra!
Szép napokat!
 

Jessi

Kitiltott (BANned)
Szia Gyorgy ugy erzem hihetetlen duhot erzel mindennel szemben ami nem illik bele a te vilagkepedbe,szerinted ez a reiki lenyege?
Mas pontositanad h miert is lehetetlen Strohm tortenete?Melyik resze az h usui kepes volt megjelenni valakinek mig ket reinkarnacio kozott volt,ha vki ezoteriaval foglalkozik 1 kicsit is ennel hihetetlenebb dolgokkal is talalkozik,vagy az az olyan nehez h mivel a vilag valtozik ezert a reiki is valtozott?Es masik te felkeszulesrol beszelsz Strohm mar 4 eves koratol mediumi kepessegekkel rendelkezett szal sztem azert ott elegge kozrejatszott azis h talan neki ez a feladata h ezert jott ide h talan mar regota fejlodik a lelke amig eljutott ide.De ezek cs otletek.
Viszont ami teny h engem Strohm fele reikibe avattak be es csodalatos erzes segiteni es az h tenyleg mukodik,ugyh Strohm ha kivalasztott ha n,ha igazi beavatott ha nem nem erdekel mivel a modszer mukodik.


Tokeletesen egyet ertek veled!!
Az irasbol, ketto is lett beadva, hogy biztosan el legyen olvasva??
Az egesz irasbol kitunik a CsAK EN, CSAK MI, CSAK AZ EN MESTEREIM....csak az a jo, amit MI MONDUNK ES TANITUNK....????????? a tobbi hulye???????
Senki nem tud semmit, csak MI????????
 

Jessi

Kitiltott (BANned)
Megcafolom, hogy a Stromm fele reikisek nem tudnak gyogyitani!!!!
Alljon itt a kovetkezo tortenet, amihez nem kellettek semmifele muszeres bemeresek, mert az eredmeny az igazan fontos,nem a muszerek!!!!

"Véletlen" találkozásom a szellemvilág gyógyítóival

Anyám Szegeden volt, mert az öcsém kisfiára vigyázott. Egyszer csak telefonált nekem, hogy vigyem haza gyorsan kocsival, mert most hívta a család, hogy a férjét, az én nevelőapámat, a közeli városba vitték a mentők, mert az ábécében rosszul lett. Hódmezővásárhelyen a kórházban meg is találtuk, agyvérzést kapott.

Az orvosa elmondta, hogy a bal oldalára nem reagál egyáltalán, egy vérrög keletkezett az agyában. Jobbról, gondoltam mit sem értve az ilyen betegséghez. Talán félórája, ha van hátra, hogy meghalljon, folytatta a doktornő. Anyám természetesen elkezdett sírni, ami 30 évi együttélés után nem csoda. Felháborítónak tartottam, ezt a kijelentést, hiszen ha ez be is fog következni, azt mi ott, úgyis észre fogjuk venni.

Nevelőapám ágya majdnem a fal mellett volt, azért hagytak annyi helyet, hogy egy ember oda tudjon menni a beteghez. Én a fal felöli oldalon álltam, anyám, a másikon.

Annyira megijedtem, hogy jaj, mindjárt egy halott ágya mellett fogok állni, hogy elkezdtem szédülni. Sajnáltam a nevelőapámat, élhetne még nyugodtan, most hogy nyugdíjas, és annyit dolgozott életében, bár nem szerettem egyáltalán. Meg volt rá a jó okom, hogy miért. Öt éves voltam, amikor anyámat elvette feleségül, és azt követően nem telt el olyan hét, hogy ne lettem volna az útjában. Mindig ordított rám és anyámra, ha leitta magát, ha nem, azt kiabálta, hogy én más kölykét nem kerülgetem, takarítsd el a háztól.

Még azt is, hogy én állok a boldogságuk közé, mert ha én nem lennék, ők boldogok lennének. Mindig mondta anyámnak, hogy miért nem adod be a lelencbe, (a nevelőotthont így hívta.) Később, négy év múlva megszületett a húgom, majd három év múlva az öcsém is. Ettől kezdve hasznos lettem otthon, mert vigyázhattam a testvéreimre tanulás helyett, délutánonként. Hozzám soha nem jöhetett egyetlen barátnő sem, ha mégis, akkor kiutálták azonnal, és amikor elment a vendég, nagyon kiabáltak rám, hogy nincs neked más dolgod?

Olvasni sem lehetett, mert szinte súlyos bűn volt nálunk az olvasás, illetve naplopásnak minősítették. Mégis annyira imádtam olvasni. Eleinte meséket olvastam, órákra eltűntem a farakás tetején meghúzódva, úgy, hogy a ház felöl, ne vegyenek észre. Vagy éjjel olvastam a paplan alatt zseblámpával, amíg világított a lámpa. A királylányok és a királyfik élete izgatott elsősorban. Ezután a szegény emberek, napszámosok. Sajnos, a szomszéd Sándor bácsi árult be anyáméknak, hogy a farakás tetején olvasgatok napok óta, mert haragudott rám.

Egyszer, amint olvasgattam kora délután a tavaszi napsütésben a farakáson, látom ám, hogy a szomszéd Sándor bácsi olyan furcsán, óvatosan lépegetett előre, inkább settenkedett.

El akarta kapni, a kertjébe leszállt gyönyörű fácánkakast. Szinte már el is képzelte magában, vagy inkább megjelent lelki szemei előtt, amint kanalazza a finom fácánlevest a tányérjából. Ekkor, amikor éppen kinyújtotta a kezét és csak meg kellett volna markolnia a fácánkakas farkatollát, hangosan egy jó nagyot kiáltottam, hogy csókolom Sándor bácsi! Erre az öreg olyan mérges lett, mert felröppent a kakas, oda a fácánleves, hogy földhöz vágta a bunda sapkáját, amit fején szokott hordani, egész nyár elejéig. Egy óriásit káromkodott, beleszőve engem is meg anyámat is. Elsősorban anyámról mondott valami sértőt, nem emlékszem pontosan, hogy mit. Amikor megjelent, nálunk, a kapuban és bebocsátást kért, miközben villámokat szórt felém a szeme, tudtam, hogy nincs többé rejtekhely.

Tehát a nevelőapám ágya mellett álltam, és a következőket mondtam magamba. Nem tudom miért pont ezt, lehet, hogy ez jutott csak az eszembe. Néhány napja lettem csak reiki mester, ettől felbuzdulva, ezeket mondtam. Miközben a mesterszimbólumot is kirajzoltam magam elé óvatosan, hogy senki meg ne lásson.
Figyelem, figyelem: Aki hallja adja át, hívom a szellemvilágot, figyelem, figyelem!! Segítséget kérek, mert ez az ember mindjárt meghal, ha nem érkezik idejében valamilyen segítség. Kedves angyalok, hívjátok, gyorsan, azt, aki tud segíteni. Ha még van dolga ezen a világon, akkor ne engedjétek meghalni!!

Közben mindkét tenyerem nyitva volt, mert küldtem a fejéhez az energiát. A szemem csukva volt, és úgy tűnt, mintha egy nagy műtőben lennénk. A beteg jobbról helyezkedett el egy fehér vászon lepedővel leterített hosszúkás asztalon. Balról, félkörben, pedig nagyságszerinti sorban fehérköpenyes, fehér nadrágos orvosok álltak. Feltűnt, hogy egyiknek sem látom az arcát, bárhogy erőltetem. Először a rangidős orvos ment oda egyedül a beteghez, aki elöl állt, majd a többiek is követték, egyenként. Majd két-három perc telt el összesen, amikor mindegyik gyógyító visszaállt az előbbi helyére, egyedül hagyták a beteget az asztalon.

Ez alatt, megérkezett nevelőapám húga is, aki a város szélén lakott. Ő odahajolt a beteg fejéhez és sírva simogatta, hogy ne halj meg kedves bátyám, a másik bátyámat is így veszítettem el, legalább te maradj meg nekünk. Az energiázás közben a beteg falfehér arca, rózsaszínné változott, ekkor nyitottam ki a szemem, mire megszólalt a halálos beteg, gyenge, távoli síri hangon, hogy te vagy az Mariskám?

Úgy megijedtünk, én különösen, hogy majdnem átugortam a beteg ágyát ijedtembe. Azonnal csengettek a betegek a hívó csengőn, először a nővérke jött, majd az orvos is. Itt csoda történt! Kiáltott fel a doktornő. Majd jött több orvos is, és nem győzték megtapasztalni, hogy a betegnek nagyon fáj, ha tűvel szurkálják a talpát. A többi orvos is csodálkozott, hogy a beteg magához tért. Anyám ezután hazautazott, én még maradtam. Anyám néhány órával később, telefonált nekem, hogy mit csinál a férje. Mondtam, hogy az előbb vacsorázott, és most nézi a tévét. Alig hitte el. Még egy hétig kivizsgálták, mivel semmi nem maradt a betegségből, hazaengedték.

Néhány nappal később, meglátogattam az otthonában és nagyon el volt foglalva. Akkor betonozta ki egyedül a tyúkólat. Az agyvérzés nem hagyott semmilyen nyomot rajta. Nem sokkal később megköszönte, hogy segítettem visszajönnie, onnan messziről. Azt mondta, hogy nélküled most én már nem élhetnék. Köszönöm! Ezt én bocsánatkérésnek is vettem, így hát megbocsátottam neki.
Mindeközben ugyanabban a kórteremben feküdt, annak a nővérkének a nagypapája, aki legelőször jött be az ébredező haldoklóhoz. Kérdezte is, hogy ezt ki csinálta? Elkérte a telefonszámomat, és később miután megbeszélte otthon a családdal, megkértek, hogy csináljam ugyanezt az ő nagypapájának is.
"Véletlen" találkozásom a szellemvilág gyógyítóival
Harmadik rész

Időpont egyeztetés után, felkerestem a bácsit otthonában, mert időközben hazaadták a kórházból, menthetetlen címen. Örömmel fogadott, és kérte ő is, hogy ugyanúgy próbáljam meg meggyógyítani, mint ahogy a kórházban tettem, a nevelő apámmal. Elmeséltem neki részletesen, hogy mi történt, a gyógyítókat is, meg mindent. Aztán megkértem a szellemvilágot, úgy ahogy azt már leírtam.
Gondolatban betoltam a mostani betegemet az arcnélküli doktorok műtőjébe egy tolókocsin. Az egyik, a sor legelején álló doktor odament a betegemhez, és aztán, a helyett, hogy a többiek is követték volna, még ő is visszaállt a helyére. Hozzá sem nyúltak a bácsihoz.

Azt nem értettem, hogy miért nem segítenek, ezért ismét visszatoltam a gyógyító helyre, de most még a főnök sem ment oda hozzá, hanem mind kiment a helyiségből. Magára hagyták a bácsit. Ezt megismételtem makacsul még egyszer, annyira akartam, hogy segítsenek, de most meg, átlökték egy üres helyiségbe. Ekkor feladtam. Mondtam a bácsinak, hogy sajnos ez történt. Mire ő így válaszolt.
Tudom lányom, hogy meg kell halnom, mert nem érdemlem meg a segítséget, azért nem segítenek. Sok rosszat követtem el életemben. Inkább a feleségemet készítse fel arra, hogy meg fogok halni. Isten áldja magát, viszont látásra, köszönöm, hogy eljött, és megpróbálta mégis.

Másnap délelőtt 9 órakor értem a házukhoz. Csengetésre a néni nyitott ajtót. Azt mondta, hogy tegnap, amikor maga elment, nemsokára meghalt az uram. Köszönjük, hogy eljött. Viszontlátásra.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Sajnos, a szerver néha kihagy... Vár... Felesleges feltételezésekbe bocsátkozni. Hogy mi a -Reiki, nem érzelmi kérdés. Tényeké.

Vannak szakértők - egy szakdolgozatot előttük illik megvédeni. Vagy megcáfolni - valódi vizsgálatokkal, tényekkel.





Tokeletesen egyet ertek veled!!
Az irasbol, ketto is lett beadva, hogy biztosan el legyen olvasva??
Az egesz irasbol kitunik a CsAK EN, CSAK MI, CSAK AZ EN MESTEREIM....csak az a jo, amit MI MONDUNK ES TANITUNK....????????? a tobbi hulye???????
Senki nem tud semmit, csak MI????????
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Kedves Jessi- köszönöm, leírtad, mit ismersz Reikiként. Amit írtál, az nem Usui módszere - sok igazi reiki iskola van, de ilyen egyikben sincs. A Reiki nem így működik. Sajnálom.

Van magyarországon több irányzat jelen, ami azért jó, mert a gyakorlók maguk tapasztalhatják a különböző iskolák foglalkozásain - a reiki mindenütt energiában ugyanaz, a praxisnak is van egy jellegzetessége. Ez ugyanaz Japánban, ahol több iskola reikiseivel gyakorlhattam és Romániában is például, ott is együtt, közös gyakorláson vettem részt.

Strohm módszere teljesen más - ezért probléma, reikiként igyekeznek kezelni. A 21 napok is teljesen más lefolyásúak. Ha nem úgy állnának hozzá, mintha Reiki lenne, lehet kiderülne, másképp alkalmazva van esetleg gyógyhatása is, hisz a Prana-Nadinak is van, de teljesen más praxissal.


A szellemvilág, meg a velük való kapcsolat... Csak az vágjon bele, aki teljesen megtisztította testét, érzelmi testét (neked viszont heves kirohanásod volt érzelmileg) és tudatát is. Akkor, már nem annyira kockázatos a dolog, de akkor is szükséges ebben nagy tapasztalattal bíró ember támogatása, főleg az első 5 év napi gyakorlásánál.

Akinek szerencséje van, az csak képzelődik. Aki viszont nem megtisztított testtel kísérletezik az asztrállényekkel - kellemetlen meglepetések érhetik egy idő után. Először is, nem az angyalok jönnek, mivel a szellemi szférák egyik törvénye - hasonló a hasonlót vonzza. Meg nem tisztított testtel, érzelmi testtel - nem az angyalokat fogod vonzani magadhoz. Mégha az elbizakodott amatőr annak is hiszi őket, éveken át. Sok ilyen tragédia történt már azokkal, akik angyaloznak. Sok évig minden rendben, akár egy évtizedig vagy tovább is, az illető hajthatatlan, ezek angyalok, segítenek - aztán jön a hírtelen összeomlás. Igénybe veheted a segítségüket, az ő energiájukat - ezzel létrejön egy szerződés. Halálodkor vagy még korábban, ha már elég erősek lesznek ezen a síkon, a te életenergiádat használják majd ők. Ezt írta le Goethe a Dr. Faustban.Ő valódi beavatott volt, színdarabban adta át egyes ismereteit.

Pár évvel ezelőtt derült ki, több RAI tanító is küzd azzal, családtagjait "megszállják" ők maguk megusszák mert mindenféle mágikus védelmet használnak, amit tanultak - de családtagjaik védtelenek.

NEM JÁTÉK.

És az asztrális erőkkel való akpcsolathoz mindössze 3-5 év napi kemény gyakorlás szükséges, hogy a kockázatokat minimálisra lehessen csökkenteni.

Sajnos sok példát tudnék felsorolni, akik ezt nem vették komolyan - fejest ugrottak a praxisba előkészítő gyakorlatok végzése nélkül.

Nem igaz, ma már minden egyszerű - a felületesség megbosszulja magát. Nem véletlen, minden mágikus iskola hallgatója mestere felügyelete mellett évekig csak testei tisztítását végzi - kb. 5-10 év, mire belekezdhet az asztrális erőkkel való ismerkedésbe. Nincs miért rohanni, mert az élete és tudata épsége a tét.

Talán jobb lenne az asztrális erőkkel való játszadozást abbahagyni. Mert egyszercsak elfajul a játék - lehet 5 év múlva, lehet 15 év múlva.

Amit te leírtál, az számomra teljesen mást jelent, nem a Reikit. Tényleg nagyon sajnálom.
 

Fritzjani

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jessi- köszönöm, leírtad, mit ismersz Reikiként. Amit írtál, az nem Usui módszere - sok igazi reiki iskola van, de ilyen egyikben sincs. A Reiki nem így működik. Sajnálom.

Van magyarországon több irányzat jelen, ami azért jó, mert a gyakorlók maguk tapasztalhatják a különböző iskolák foglalkozásain - a reiki mindenütt energiában ugyanaz, a praxisnak is van egy jellegzetessége. Ez ugyanaz Japánban, ahol több iskola reikiseivel gyakorlhattam és Romániában is például, ott is együtt, közös gyakorláson vettem részt.

Strohm módszere teljesen más - ezért probléma, reikiként igyekeznek kezelni. A 21 napok is teljesen más lefolyásúak. Ha nem úgy állnának hozzá, mintha Reiki lenne, lehet kiderülne, másképp alkalmazva van esetleg gyógyhatása is, hisz a Prana-Nadinak is van, de teljesen más praxissal.


A szellemvilág, meg a velük való kapcsolat... Csak az vágjon bele, aki teljesen megtisztította testét, érzelmi testét (neked viszont heves kirohanásod volt érzelmileg) és tudatát is. Akkor, már nem annyira kockázatos a dolog, de akkor is szükséges ebben nagy tapasztalattal bíró ember támogatása, főleg az első 5 év napi gyakorlásánál.

Akinek szerencséje van, az csak képzelődik. Aki viszont nem megtisztított testtel kísérletezik az asztrállényekkel - kellemetlen meglepetések érhetik egy idő után. Először is, nem az angyalok jönnek, mivel a szellemi szférák egyik törvénye - hasonló a hasonlót vonzza. Meg nem tisztított testtel, érzelmi testtel - nem az angyalokat fogod vonzani magadhoz. Mégha az elbizakodott amatőr annak is hiszi őket, éveken át. Sok ilyen tragédia történt már azokkal, akik angyaloznak. Sok évig minden rendben, akár egy évtizedig vagy tovább is, az illető hajthatatlan, ezek angyalok, segítenek - aztán jön a hírtelen összeomlás. Igénybe veheted a segítségüket, az ő energiájukat - ezzel létrejön egy szerződés. Halálodkor vagy még korábban, ha már elég erősek lesznek ezen a síkon, a te életenergiádat használják majd ők. Ezt írta le Goethe a Dr. Faustban.Ő valódi beavatott volt, színdarabban adta át egyes ismereteit.

Pár évvel ezelőtt derült ki, több RAI tanító is küzd azzal, családtagjait "megszállják" ők maguk megusszák mert mindenféle mágikus védelmet használnak, amit tanultak - de családtagjaik védtelenek.

NEM JÁTÉK.

És az asztrális erőkkel való akpcsolathoz mindössze 3-5 év napi kemény gyakorlás szükséges, hogy a kockázatokat minimálisra lehessen csökkenteni.

Sajnos sok példát tudnék felsorolni, akik ezt nem vették komolyan - fejest ugrottak a praxisba előkészítő gyakorlatok végzése nélkül.

Nem igaz, ma már minden egyszerű - a felületesség megbosszulja magát. Nem véletlen, minden mágikus iskola hallgatója mestere felügyelete mellett évekig csak testei tisztítását végzi - kb. 5-10 év, mire belekezdhet az asztrális erőkkel való ismerkedésbe. Nincs miért rohanni, mert az élete és tudata épsége a tét.

Talán jobb lenne az asztrális erőkkel való játszadozást abbahagyni. Mert egyszercsak elfajul a játék - lehet 5 év múlva, lehet 15 év múlva.

Amit te leírtál, az számomra teljesen mást jelent, nem a Reikit. Tényleg nagyon sajnálom.
Szeretettel Üdvözöllek kedves Fodor György!
Nagy tudásu vagy!Sok igazság van szavaid mögöt.De én magam is simerek Ol tradisreikist6nem írok mestert-mivel nemtudom-tényleg mester-e?!/De a férje nagy beteg Szolnokon-s nemképes segíteni rajta-pedig tanít is!
De-nem feladatom az ítélkezés-csak arra írtam,hogy Te a rai ágat gorombítod mindíg-pedig mindkét irányzatnál ismerek hiteles gyógyítókat-s-hogy mivel gyógyít-Mivel ez az élefeladata!Üdv-Jani
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia Jani!

Nem mondtam soha, a Rainak nincsenek olyan tanításai, amikkel lehet segíteni betegeken - pld. Arolo, Tiffar. E Fórumban legalább 3x leírtam eddig is. Azonban azok nem a Reiki felső oktávjai, mint a RAI állította. Az is marketingfogás volt csupán, mint Strohm módszerét eladni Reikiként.

Ha nem csak arra figyelnétek, ami érzékenyen érint, látnátok, hogy rengetegszer írtam az úgynevezett tradicionálisokról is.

Usui megadta, kiket lehet reiki II.-re, III.-ra avatni - aki betartja, tradicionális. Aki nem, az már saját elképzeléseit tanító független reiki tanító. De valódi reiki tanító. Aki viszont nem kapott soha avatást Usui módszerébe, az nem reikis.

Valódi tradicionális reiki tanító még kevés van Magyarországon - nem attól lesz valaki tanító vagy mester, hogy megkapja a III. avatást. De jó esetben mestere ezt már utólag adta meg neki - előbb mesterré kellett válnia. De egyre többen követik a tradíciót, fogadják el a Shiki Ryoho tanítói közül is, és ez nem kötelező. Az emberek eldöntik, minőséget akarnak vagy okleveleket? Lehet bármelyiket választani. De az oklevél nem gyógyít meg senkit. A tulajdonosát sem.


Az avatások a tradicionálisnak nevezetteknél sem tabletta - megszerzem és gyógyító lettem. Nem. Reiki I. után kiderül, kiből lehet gyógyító, 3-12 hónap alatt egyértelműen, ha gyakorol. Hajasinál 6 hónap volt rá, de ő mindenap együtt volt tanítványaival! És ha a tanító éli a reikit, nem hobbiból hétvégeken éli meg magát tanítónak, mert jó kiegészítő kereset - hanem FIGYEL tanítványaira - akkor lehetséges ez. Igen, vannak nagynevű, magukat tradicionálisnak nevező tanítók is, akik bort isznak és vizet prédikálnak, amit nem tud magakadályozni hogy elkezdődjön a változás, akkor az élére áll, legalábbis megpróbálja.

De sokkal több, akik nem híresek, de teszik a dolgukat sok városban, településen, csendben, szorgalmasan. Tőlük érdemes tanulni. A mozdulataikon látszik, hogy ők tanítók, mesterek. a szavak lehet hamisak - a cselekdetek nem. Azok szívből jönnek. Nagyon sok Usui Shiki Ryoho tanító cselekszik szívből.

De lehet az is, a tanítvány azt választja, egyedül fejlődik és mesterével csak avatási időben vagy előtte találkozik - alkalmas-e már a következő szintre? Én mondjuk szeretek együtt lenni az avatottakkal, úgy megismerni őket, sokat. De nem vagyunk egyformák.


Valódi Reiki III. avatást is hiába szerzik meg nem tisztán. Akik megkerülik saját mesterüket például - maguk válnak beteggé. A Reiki nem támogatja ezt a fajta műveletet. Japánban 10-15 év is lehet, mire valaki tanító lesz.

Visszautasítom, a RAI ágat gorombítom - Rámutatok, nem Reiki amit így adnak el, visszaélnek egy névvel régóta ami anti-spirituális. Szerintem.

Ha egy szervezetnek vannak olyan módszerei, amelyre joggla lehet büszke, semmi szükség ilyen húzásokra. Igazi Reikis ilyet nem tesz, soha.




Szeretettel Üdvözöllek kedves Fodor György!
Nagy tudásu vagy!Sok igazság van szavaid mögöt.De én magam is simerek Ol tradisreikist6nem írok mestert-mivel nemtudom-tényleg mester-e?!/De a férje nagy beteg Szolnokon-s nemképes segíteni rajta-pedig tanít is!
De-nem feladatom az ítélkezés-csak arra írtam,hogy Te a rai ágat gorombítod mindíg-pedig mindkét irányzatnál ismerek hiteles gyógyítókat-s-hogy mivel gyógyít-Mivel ez az élefeladata!Üdv-Jani
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Az ERO szervezetben benn volt egy ideig pár tradicionális Reiki avatott, aki elhitte, ez ugyanaz, Reiki néven tényleg Reikit adnak. Tanítóvá avatták őket gyorsan. Ám a Reikit nem tudták átadni a Strohm féle módszer avatottjaiként - senkinek. Noha ők valódi Reiki avatottak voltak. Miután megtapasztalták, az egész a bevételről szól - visszatértek Reiki tanítóikhoz és elmondták: Jó tapasztalat volt, most már tudják, nagyon más a Reiki, más a Strohm féle módszer. Az Eronak már csak 8 tagja van jelenleg, illetve 9 van feltüntetve, de egyikük egy ideje nincs Magyarországon.

Most már értik, tanítónak lenni felelősség, és érettnek is kell lenni rá. Megértették Reiki tanítóik nem írigységből vagy féltékenységből nem avatták még őket tanítóvá.

Ha Reiki avatottak, II. valódi avatással, Strohm átadási ceremóniával nem tudták átadni a Reiki képességet - az azért jelenthet valamit... A RAI tagok számára is.
 

SPIRIFERI

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fodor György!
Egészen megijesztettél, ugyanis most a hétvégén tartok reiki 1-es tanfolyamot és az irásod lapján én mint RAI-os tanár nem fogom tudni beavatni reikibe a tanfolyamon résztvevőket. Letaglóztál! Most azon gondolkodom a Dunába fojtsam magam vagy mit csináljak szégyenemben!?
TE MIT JAVASOLSZ? Halasszam el atanfolyamot , vagy mondjam azt hogy ez nem reiki? Akkor mi az az energia amire beavatom őket a gyógyitáshoz?
Vagy általam a sátán gyógyit és mostmár általuk ő fog gyógyitani?
Tanácsodat várom, mint egy nagytudásu tradicionális reiki mester tanártól.és gurutól!!!
/tudod ugy 2000 éve is történt hasonló dolog, mikor is a sátán hatalmával gyógyitott és feltámasztott embereket egy nagy spirituális tanitó, aztán nem tetszett a világnak a tanitása és keresztre feszitették! Te engem is keresztre feszitenél?/
Egyébként USUI beavatására nem adtál kielégitő választ, igy azt nem tudom elfogadni. Csak őszinte mindenre kiterjadő választ fogadhatok el. Remélem nem félsz leirni a szin tiszta igazat?
Szerettel egy RAI-os mester-tanár!
 

gertrudisz

Új tag
Kedves Fodor György!
Egészen megijesztettél, ugyanis most a hétvégén tartok reiki 1-es tanfolyamot és az irásod lapján én mint RAI-os tanár nem fogom tudni beavatni reikibe a tanfolyamon résztvevőket. Letaglóztál! Most azon gondolkodom a Dunába fojtsam magam vagy mit csináljak szégyenemben!?
TE MIT JAVASOLSZ? Halasszam el atanfolyamot , vagy mondjam azt hogy ez nem reiki? Akkor mi az az energia amire beavatom őket a gyógyitáshoz?
Vagy általam a sátán gyógyit és mostmár általuk ő fog gyógyitani?
Tanácsodat várom, mint egy nagytudásu tradicionális reiki mester tanártól.és gurutól!!!
/tudod ugy 2000 éve is történt hasonló dolog, mikor is a sátán hatalmával gyógyitott és feltámasztott embereket egy nagy spirituális tanitó, aztán nem tetszett a világnak a tanitása és keresztre feszitették! Te engem is keresztre feszitenél?/
Egyébként USUI beavatására nem adtál kielégitő választ, igy azt nem tudom elfogadni. Csak őszinte mindenre kiterjadő választ fogadhatok el. Remélem nem félsz leirni a szin tiszta igazat?
Szerettel egy RAI-os mester-tanár!


Kedves barátaim(remélem nem sértek meg senkit ezel a kifejezéssel). Én nem vagyok Reiki mester, sőt még egy nagyon kezdő, gyakorló Reiki-s vagyok. A legelején nem jött, hogy higgyem én sem, de a tanfolyam alatt, nagy meglepetések értek. Gyakorlás közben senki nem érzett semmit "a kezelések" alatt. Majd miután befejeztük a gyakorlatokat, akkor kezdték mondani a társaim, hogy amikor az én kezem volt ott, akkor némelyek meleget, mások hideget és ismét mások bizsergést éreztek. Elkalandoztam egy kicsit, de visszatérve csak annyit szeretnék mondani, hogy miért bizonygatja mindenki azt, hogy: "Márpedig csak az én Reiki-m a jó"? (Itt megjegyezném, hogy ezt F.E. Eckard Strohm még idáig soha em hangoztatta, és nem is mondta nekünk.) Ha igazán a Reiki-vel foglalkoznánk, akkor az ilyen dolgok fel sem szabadna merüljenek. Ha jól tudom, akkor a következő kijelentés a Dr. Mikao Usui féle Reiki egyik u.n. "jelmondata", élatszabálya: " - Tiszteld tanáraidat, szüleidet és az időseket!, - Éppen ma ne mérgelődj!"(ami az F.E. Eckard Strohm által oktatott Reiki életszabályai is) Még csak annyit jegyeznék meg, hogy a Szentírásban - pontosan nem tudom, h az Újszövetségben, vagy az Ószövetségben van leírva de édemes elolvasni (pontosabban: Pál apostol Korinthusi első levele 13. fejezete, részlet):"És ha jövendõt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitemmegvan is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyükrõl, ha szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
Máté evangéliuma 7,2 :"Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek." Máté evangéliuma 7.3,4, :"Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedbõl; holott ímé, a te szemedben gerenda van?" Máté evangéliuma 17,20:" Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek."

Érdemes ezeken a dolgokon elgondolkozni, és én mondom, mindenki foglalkozzon a saját házatájával.
Az Atya áldjon meg mindannyiotokat.kiss:confused:
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia Feri!

Az öngyilkosság lehet sosem a legjobb megoldás. De ez itt persze hálisten nem komoly. Ezzel a dilemmával többen már szembesültek.

Először is, eszünkben sincs senkit keresztre feszíteni. A személyetek szóba sem került. Tanítótársaimnak ugyanaz a tapasztalata a RAI tanítókkal, már jó ideje: Jó szándékú, segítőkész emberek általában. Különösen, akik kitartanak - igyekeznek segíteni a betegeken. Egyik legkellemesebb gyakorlási tapasztalatomat légkörileg egy budapesti (közelebbit nem merek írni) RAI tanító foglakozásán szereztem. Igen felelősségteljesen foglalkozott tanítványaival, lelkiismeretesen, és ő se volt akárki - elmélyedt a keleti tanokban. Tisztában volt a tanító felelősségével. Sok tradicionális Reiki tanító vehetett volna példát róla - tanítványaim is voltak ott velem, ők is így gondolták és nagyon jó volt a légkör - pedig ott került szóba a szakdolgozat eredménye - ő akarta így, bármi is az eredmény, a tanítványai is ismerjék meg. És nem volt gond. Megértették, pedig a tények ismertetése után semmit nem szóltam. Azt mondták, mindegy nekik, mit tanít a tanítójuk - mert jó tanító és az a lényeg, amit átad - energián kívül.

Akik mind a két energia rendszerbe be lettek avatva, mind elismerik - más. Nálam is jelentkeztek többen, akik a RAI-ból jöttek. Ami a tapasztalatom, nekik a 21 nap sokkal nehezebb általában, erős fejgörcseik vannak. A másik probléma, hogy amiket elméleti alapban kapnak, ahhoz nagyon tudnak ragaszkodni - és addig nem nagyon haladnak az úton. Olyan alapokat kapnak, amik jól hangzanak, jól csengenek - csak nem igaz és nem hogy előre nem viszi őket, hanem hátráltatja.

Azt mondom, eldobni sem biztos kell - asztrális energiával is lehet gyógyítani akár. De meg kell ismerni, mi is valójában? Ha viszont ennyire nincs gyógyhatása valójában, csak hőérzet, stb, mint a vizsgálatnál derült ki - akkor betöltötte szerepét, Strohmra irányította a figyelmét sokezer vagy soktízezer embernek - és kész, nem kell vele foglalkozni. Ott az Arolo, vagy a többi.

Ha mint módszer érdekel titeket, javaslom azt, ne Reikiként szemléljétek - hanem csak azt figyeljétek: mire jó? Mi történik a behangolás után, milyen tapasztalatok? Gyűjtsétek össze! Vizsgáljátok meg... Mi történt az eltelt 20 évben az avatottakkal? Mik a tapasztalataik? És nektek? De őszintén,mindent összegyűjtve - és vizsgáljátok meg ami így felszínre kerül. Vezessetek kezelési naplót, és sose mondjátok, nem kell orvosi kezelés... vagy gyógyszer.

A RAI tanítóknál, ami történt, valamely más módszerrel lehet kapcsolatos, lehet az angyalozással. Az másokkal is előfordult. Valamit ne felejtsetek el - Strohmnak van Reiki avatása, ami sok mindenben védi őt! Így ő megengedhet olyan dolgokat, amit Reiki avatással nem rendelkezők viszont nem. A valódi Reikibe avatottaknak, hacsak I. szint is amit kaptak, akkor is erős védelmet ad. Strohm pedig nyilván kezel is betegeket, és mivel benne ott a Reiki, eredménnyel is. És bizonyos védelme is van.

Számomra olyan ő, mint aki keresi, mihez tudna hasonulni... hol Főmágus akar lenni, hol Reiki Nagymester, hol Atlantiszi Nagy Mágus vagy Főpap, vagy Esszénus Főpap.. keresi a neki való szerepet - amivel azonosulhat. Pedig lehetne önmaga is. Egy kereső, aki keres, de még nem találta meg az igazi útját. Sok mindenbe belekóstól - de sose jut el oda, mi van a korsó alján? Olyan,mintha enne egy tortát, de mindig a széléből harap, mert az egyik szeletet málnával ízesítették, a másikat vaníliával, a harmadikat csokival... és mindet meg akarja kóstolni - közben öregszik. Ám a közepén van a sütinek az, amire vágyik... a rumos meggy...De sose jut el oda, mert a torta széleit kostolgatja - egy tizedét már megkóstolta. Noha ennyi idő alatt eljuthatott volna, ha egy szelettel mélyre hatol, a közepéig...
Úgy hal meg, sosem jut el a közepéig. De lehet nem is akar - az nem olyan látványos. Arról nem lehet előadásokat tartani - ott már nincs vetítés... Csak a csend...

Sajnos akikkel történt a megszállásos eset, nem mondták el, mi történt, legalábbis nekem. Profi szakemberhez küldtem őket. Bár tanítóim beavattak mindenbe elméletben, ami a mágiában, mágikus úton történik, történhet - beleértve a ceremonális, az akarati, a kabbalista, a nekromanta praxis gyakorlóknál fellépő hallucinációkat, veszélyeket, illetve a gyors út tibeti mágikus szertartást, amit önként vállalnak sokszor, és tanítójuk nem léphet közbe. (És akinek nem sikerül a realizáció - az megőrül minimum) Ám gyakorlati szakértő nem vagyok. Ezért elméletben sem tanítom - meghagyom szakértőknek, akik bizonyítottak. Ilyenkor csak tapasztalt gyakorlati ember segíthet egyáltalán.

Bár sok utat ismerek és bármelyiknek a tanítójának kiadhatnám magam - némelyikre van is felhatalmazásom, akár taníthatnám is - nem teszem, mert egyet választottam. Usui csodás módszerét. És máig, 17 év alatt sem tudok betelni vele.

Kizárólag néha, pár évente ha van értelme, bemutatom mindet, a praxisaikat - útkeresőknek. De ha tanulni akarják - a téma, vagy az út mestereihez irányítom. Egymás után kipróbálhatja a sok tradicionális, biztonságos, élő mesterrel rendelkező utak alap praxisait egy kereső - és akkor megtalálhatja, ami neki jó, amire azt mondja: EZ AZ!

Amikor ezt először tettem - abból a társaságból a 80 % ma már mester vagy tanító - különböző szellemi utakon. Megtalálta mindenki az útját viszont. Semmi saját tanítás nincs benne - nem hivatkozok misztikus nevekre, akasha krónikákra - megadom a forrásokat, könyvtárakban megvannak: Ez Lao-Ce, ez Buddha, ez Nagarjuna, ez Csuang-Ce, ez Baktay Ervin, ez Hamvas Béla.. Nem piramísokról vetítek meg Stonehenge-ről és magyarázok bele valamit, amit nálam sokkal nagyobb koponyák, szakértők se tudnak biztosan.

Engem is érdekel sok minden, rég olvastam, valójában milyenek voltak az esszénusok... kik is voltak a kelták akik elintézték a Róma ellen vonuló Hanaibál seregének nagy részét, mire odaért... Vagy a vizigótok, érdekes volt a normann és arab kultúra találkozása is, csodás dolgok, érdekesek. De csak azért volt jó megismerni, ne dőljek be mindenféle jól hangzó kifejezésnek... Jézus mint esszénus, hát ez jó... Teljesen mást tett, mint az esszénusok.

Veszélyekről még mindig: Megtörtént, régi eset. Volt olyan magyar, aki amatőrként odáig jutott, hogy képes volt ugyanarra, mint Alexandra David Neal - szemmel láthatóan létrehozott egy embernek látszó alakot, akit a karaván többi tagja valódi embernek tartott. Ezt tette Alexandra. Aztán jött a neheze - aminek praxisát persze nem ismerteti könyvében - le kellett bontania, mert ha nem teszi, az végez vele előbb utóbb - az ő teremtménye. Hetekig tartott küzdelme a teremtménye felett. A magyar férfi egy nőt hozott létre magának, aki gyönyörű lett. De nem tudta lebontani. Bele szeretett. Teremtménye pedig végzett vele, majd lebomlott.

Ezért hagyja abba a spirituális gyakorló a karma teremtését - nem teremt - leáll vele - hagyja lebomlani gondolataiból lett teremtményeit. Ezért fegyelmezi érzelmeit, gondolatait egy gyakorló. Mert a halál után ez vár mindenkire - amit megteremtett, az vár rá. A pokol mindig személyes. Aki a halálig teremt, sok minden vár rá. Minden gyűlölködő, írigy, haragos gondolat ott lényeket teremt. Különböző ideig léteznek - de akinek a teremtményei, arra várnak - és élni akarnak.

A világ törvényei működnek - akár ismerik őket, akár nem. A valódi tudás őrzői, az általatok lebecsült (ma már más idők járnak, minden megváltozott már nem kell mester-tanítvány kapcsolat ebben a modern világban - pedig MOST kell igazán.) igazi mesterek és tanítók ezt mély tudást rég feltárták. Pld. Annie Besant: Az Ősi Bölcsesség. Mestermű. Ezt tanította budha és minden tanító. Érd el az üreséget. Ne játsz tovább. Ne teremts. Hagyd abba. Akkor másik állapot jön - teszel, de nem magadért. Már semmit nem magadért teszel. Másokért. Nem számít, hogy nem hálásak érte.

Az asztrálsíkon minden tanítványnak át kell mennie - még életében. Elkerülhetetlen. Ha tapasztalt mester van melletted, akkor ez gyors és könnyű és baj nélküli.
Azonban, aki mágikus praxist követ - az ezen a síkon kell boldoguljon először - évekig van benne! Előtte teljesen fegyelmezettnek és koncentráltnak kell lennie - már életében lebontja gondolatai következményeit. Ehhez évekig kell, előkészítő gyakorlatokat végeznie. Mielőtt bármi praxisba kezdhetne. Tiszta kell legyen teste és egészséges. Érzelmei kontrolláltak, minden félelemtől mentesnek kell már lennie - különben elbukik. És gondolatait is fegyelmeznie kell - és nagy koncentrálóképesség kell. Az angyali szintek fentebb vannak, odáig kevesen jutnak el.

Visszatérve a kérdésedhez: Vannak egyéni megoldások:

Van RAI tanító, aki Reikit kezdett tanulni, ezt választotta. Volt aki eljutott tanító szintig is.
Van, aki most vesz majd részt a japán mester tanfolyamán - méghozzá egyben tanulhatja a teljes rendszert! Átalakították a behangolásokat úgy, hogy ne okozzon kárt. Nem a szintes behangolást kapják a résztvevők - hanem egy olyat, ami biztonságos, amit Usui alkalmazott még a szintes behangolások előtt. Egy hátránya van - egyedül tudsz csak fejlődni - sokat kell másokat kezelni, csak úgy erősödik benned a Reiki. De egyszerre a 2 szint behangolása sok lenne. Azt gondolom, korrekt megoldás. Összeállítottak egy olyan Reiki rendszert Hajasi tanításából, ami egyrészt így is komplett, másrészt nagyon biztonságos és MINDENKI által gyakorllható! Az egész praxisrendszerüket egyben meg lehet hát tanulni. Direkt nyugati embereknek találták ki ezt a Reiki rendszert. Nagyon sok eredeti praxist tartalmaz, és aki gyógyító akar lenni - az úgyis elmélyed benne és a többire rájön. Ha gyakorol, növekszik benne a Reiki - nem kell a II. szint behangolása, magától eléri azt. Nagyon súlyos betegeket lehet eredményesen kezelni... És a tanító szintnek is, noha japán és eredeti rendszer, sokkal kisebbek a követelményei - de egyből nem engednek: Elő van írva, és nem kevés beteg meggyógyítása, mielőtt e módszer alapjait tanítani kezdheted - és ezt ellenőrzik, valóban megtörtént-e? Minden ilyen szintnek megvan a maga követelménye fejlődésben, mire valaki tanítót is avathat.

Magam nagyon örülök ennek a Reiki Intézetnek - az egész világon gyorsan terjed, és valóban biztonságos, míg amit páran gyakorlunk, azzal rosszkor rosz helyre nyúlva sajnos lehetne bajt okozni. Százalékosan 85%.-ban azonos mégis a praxis. És valódi Reiki.


Volt, aki azt írta - tanítja tovább az Arolót, stb, de a Reikit nem, mert számára ez lelkiismeretileg nem vállalható. Mivel tudja, nem Reiki - nem mondhatja többé rá, ma is a RAI tagja, de erről a témáról másokkal nem beszél.
Van RAI tanító, aki környezetében a szakdolgozatot a megbízhatónak tartott RAI tanítóknak megmutatta és elmondta - egyetért vele. .
Van RAI tanító, aki megírta - bár meggyőzte a vizsgálat és tudja, ez az igaz - ő továbbra is Reikinek fogja hívni, mert maradni akar a RAI szervezetben sok képzés van ott még, ami érdekli.
Volt RAI tanító, aki nem fogadta el az eredményt, küzdött ellene.

Ha Strohm valóban spirituális ember és igazi tanító - nem fog félni attól, beismerje, tévedett. Egyre nyilvánvalóbb tévedése.

Elmondhatjátok neki: Attól, hogy tévedett, nem tartjátok csalónak. De nektek is nagyon rossz, és az egész szervezetnek ez a helyzet. És lehet, spirituális szempontból sem helyes. Mi lenne, valaki Arolo néven szervezne valami teljesen mást, egy bődli dolgot és elkezdené állítani - ez ugyanaz, csak olcsóbban adjuk?

Takata unokáját, Phillyst is szembesítették a valósággal - először megdöbbent, de aztán elfogadta tényeket. Pedig egy világszervezet vezetője volt akkor épp - a REIKI Alliance sok ország mestereit tömörítette!

Ezt is teheted: Eckard Strohm módszerébe adok beavatást, amit kénytelen vagyok Reikinek nevezni, mert előírják hogy így nevezzem. Ha nem így nevezem, nem lehetek a szervezet tagja többé - és jól érzem magam e szervezetben. Az oklevélen Reiki van, de biztosan annyit tudok mondani - ez Strohm úr módszere, amit mi Reikinek nevezünk. Azonban élő tanátadási vonal nincs, (mégis próbálják ezt is utánozni, mintha lenne, de Strohmig tart csak) és minden Reiki iskola, kivéve a Strohm módszerből kiváltakat, nem fogadja el Usui módszerének vagy azon alapulónak ezt az energetikai rendszert.

És hozzáteszed a tapasztalataidat, amit ismersz.

Nem hiszem, sátáni energia lenne - nem hiszek a sátánban - csak az emberi butaságban, felelőtlenségben és annak sokszor súlyos következményeiben. Ám talán megállapítható, ez az energia asztrális.

Én nem tudom, mi az az energia, amibe avatod őket, ami nálatok megy végig. Ezt egyedül Strohm tudja valószínűleg. Lehet, tényleg csak bosszút akart állni a reikiseken, amiért nem lehetett reiki mester. Lehet, már ő is bánja. Vagy tévedett. Mindezt ő tudja egyedül.

A guru szó is érdekes - úgy tudom, eredetileg a legalacsonyabb papi tisztség volt a régi Indiában. Egyedül a guru-jógában nagy dolog a guru, a nyugat meg átvette e szót és mint nagy tisztséget tiszteli:- ) India kis rangú tanítókat küldött Amerikába - így lettek a Guru-k nagyon tisztelve. Ugyanis a guru-jógában valóban fontos a guru, és Milarepa tanításait az elsők között fordították le. Azonban a gurunak nem a tudása a fontos - hanem az alakja, amit Istenként szemlélnek, mintha egy élő isten volna... kivetítik rá a világ bölcsességének képzetét például, és ezzel azonosul egyszer a gyakorló, ha sikerül... ez is például a tudat egyesítés egy formája, másképp mint Mr. Spock végzi az Enterprise űrhajón a Star Trekben.

Ami a tudást illeti semmi jelentősége, a halállal elpusztul. Minden, amit olvastunk. Az a fontos, amit elérsz, realizálsz - semmi más. Ha most jönne a halál - kész lennél rá? Érzelmeid kordában tudod tartani? Mert azok mennek veled. Gondolatidat megfékezted már elég ideje, hogy az asztrális teremtmények közül ne sok várjon rád? Ezek a fontos kérdések talán.

Megijeszteni nem akartalak, érzelmi alapon nem lehet jó, megfontolt döntéseket hozni. Kizárólag minden lehetőség gondos megvizsgálásával, következményeinek hatásával számolva. És sok eredményre lehet jutni:

Az igazi kérdés ez: Mi a fontos számodra? Az ÉN-ed, annak megélése? Hogy mi lesz rólad a vélemény? Vagy esetleg már az, hogy szellemiségileg mi a helyes döntés, bármi is rád nézve személyesen a következménye?

Bárhogy döntesz, az most a lehető legjobb döntés lesz, ha mindent mérlegelsz. És jogod van híbázni. Én sokat hibázom. De lehetőleg egy hibát egyszer követek csak el.

Nem hiszem, Jézus asztrális energiába avatta volna az embereket. Tudod, mennyi követ kaptam én már tőletek? Haragos gondolatokat, gyűlölethullámhegyeket? Ajaj, megszámlálhatatlan...

Usui beavatására szerintem megadtam a választ - lehet, nem az, amire vártál. Mivel megkaptam japánban Usui eredeti szervezetének írásos belső kiadványát, amit a japán tanítók kapnak meg, illetve az eredeti Usui Reiki Ryoho magasabb szintjét elért tagok - azt írtam le. Usui kézikönyvében is van egy kis utalás. Lefordítottuk. Megjelent. Ő írta, kézzel, 1925.-ben. Reményeim szerint pár éven belül sok hiteles Reiki könyv jelenik meg, amik Japánban most is kaphatóak. Usui élete megvan mangában is például, úgy is kiadták Japánban :- ) Ha nem hiszed el, a neten rákereshetsz a balatonlellei helyi tv-re, felvettek a japán utunk után egy anyagot, a felvételen ott vannak eredeti reiki könyvek japánból, amiket ki is adhatunk. És egy időre látható Usui életéről a manga, szerintem felismerhető az arca az oldalakon.

Nincs miért hazudjak - Nincs értelme az úton járónak hazugságban élnie. Vállalom a felelősséget mindenért, amit tettem, odaálltam tanítványaim elé és megmondtam : Más a Reiki, elméletben is sokszor, praxisban is, mint ahogy 3 éven át tanítottam. Megkérdőjeleztem mindent, amit a Shiki Ryoho tanítói, akik maguk is úgy hallották, állítottak. Nem a tanítóm személyét kérdőjeleztem meg - hanem amit ő is tanult, annak valóságtartalmát. Nekem a buta fejembe nem fért bele, hogy Usui elégette volna minden feljegyzését vagy sose írta volna le.. Teljesen ellentmond egy spirituális ember következetes cselekedeteinek, noha természetes, bizonyos dolgokat sose írtak le és valószínűleg soha nem is fognak - ezek a japán mestereknél maradtak sokáig és igazuk volt. Az meg mindig sántított, hogy Usui keresztény pap lett volna... Japánban az 1900-as évek elején?

Tényleg, nem akartok erre a nemes célra gyűjteni? 4 könyv is megjelenhetne - segíteni tiszta információkat megjelentetni a Reiki történetéről, Usui életéről. Ha ti is támogatjátok, hamarabb megjelenik. Esetleg megkérdezhetnétek Strohm urat, nem szeretne-e erre a célra gyüjtést indítani? Az első kötet vagy kötetek 2010.-ben megjelennek. Szerintem minden reikis és reiki iránt érdeklődő érdeke, ez a 4 könyv megjelenjen. Egyik Usui mesterről szól és a Reikiről, történetéről, részletesen.
A másik az eredeti szervezet története a kezdetektől... igen érdekes lenne megismerni szerintem..

Úgy gondolom, az Usui Reiki Ryoho Gakkai kiadványai hitelesek, hisz Usui ezt a szervezetet alapította, nem a RAI-t. Becsületes szamurájok voltak a szervezet alapítói, akiknem a hazugság nem erény. Usui Usidát jelölte ki utódául és Taketomit és Hajasit és Ogawát, nem Strohm urat. Én Usuinak és azoknak hiszek, akik ismerték őt még személyesen és leírták.

Ez őszinte válasz, és a japán források ezt mondják. Nem tudom, te mit ismersz? Sokféle sztori kering a neten. Én bulldogként követtem az összes nyomot, éveken át, bármit állítottak: Chi Kung eredetű a reiki - jól hangzott - de nem. Singon eredetű - jól hangzott, de nem. Tendai eredetű, írtunk nekik is japánba - kiderült, nem. hogy kisgyerekkorában tendai iskolában tanult írni, olvasni - akkoriban itt is szinte csak egyházi iskolák voltak. És 6-8 éves gyerekeket ott sem oktatnak csúcs-mandala készítésre. Én is több változatot is szimpatikusnak éreztem - de az igazság érdekelt. Az pedig az, amit leírtam.

Nem félek az igazságtól - csak egy érdekel, a valóság. Nem mások álmai, ábrándjai. Világképem sincs - nem érdekel egy ideje.

Nem állsz könnyű döntés előtt - mármint ha valódi a szándékod és valóban meg akarod fontolni.

Talán keress meg pár olyan RAI tanítót, akik rég elhallgattak, de pár éve ők fórumoztak sokat és védték a mundér becsületét lekiismeretesen - miért hallgattak el? Mivel foglalkoznak most? Mi a véleményük e kérdésről - most?

Sok sikert, tényleg!

Kedves Fodor György!
Egészen megijesztettél, ugyanis most a hétvégén tartok reiki 1-es tanfolyamot és az irásod lapján én mint RAI-os tanár nem fogom tudni beavatni reikibe a tanfolyamon résztvevőket. Letaglóztál! Most azon gondolkodom a Dunába fojtsam magam vagy mit csináljak szégyenemben!?
TE MIT JAVASOLSZ? Halasszam el atanfolyamot , vagy mondjam azt hogy ez nem reiki? Akkor mi az az energia amire beavatom őket a gyógyitáshoz?
Vagy általam a sátán gyógyit és mostmár általuk ő fog gyógyitani?
Tanácsodat várom, mint egy nagytudásu tradicionális reiki mester tanártól.és gurutól!!!
/tudod ugy 2000 éve is történt hasonló dolog, mikor is a sátán hatalmával gyógyitott és feltámasztott embereket egy nagy spirituális tanitó, aztán nem tetszett a világnak a tanitása és keresztre feszitették! Te engem is keresztre feszitenél?/
Egyébként USUI beavatására nem adtál kielégitő választ, igy azt nem tudom elfogadni. Csak őszinte mindenre kiterjadő választ fogadhatok el. Remélem nem félsz leirni a szin tiszta igazat?
Szerettel egy RAI-os mester-tanár!
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Szia!

Hát, nálunk a Reiki képzéseken 1 perc múlva már érzik, és elég erősen, egyre erősebben. És látszik is a hatása, már a behangolás utáni percekben is.

Nagy tévedés, hogy azt mondanák, az én reikim a jó - ezt tanítják a RAI kiképzésen, hogy erről van szó, és ezt kell rá felelnetek. Úgy állítják be, hogy minden iskola a sajátját tartja jónak vagy nem simerik el egymást - ezzel máris több érzelmet felszítanak a kezdőkben, akik becumizzák ezt a manipulatív technikát: I: Sajnos, ilyenek az iskolák, szinte mind... II. De te, olyanban vagy, az egyetlen olyanban, mely nem ilyen - noha ezek az emberek nem süketek, nem vakok, sokan olvassák e fórumokat, honlapokat és pontosan tudják: HAZUDNAK a képzésen erről. Mert elő van írva, ezt kell mondaniuk, tanítaniuk. Ezt RAI tanítóktól tudom - csak Strohm tudja jóla dolgokat, senki más. Te csak taníthatod Strohm tudását! Tudják jól, hogy több valódi Reiki iskola van, amelyek mind elismerik egymást - kizárólag a hamis reikis szervezeteket nem ismerik el valódinak, és Magyarországon mind Strohm szervezetéből bújt elő.


Ismerjük már rég ezt a módszert - marketing, marketing, marketing, semmi más.
Betanítják a tanítókat, ők meg titeket. Ezzel az állítással és beállítással szemben vannak a valódi REIKI iskolák, amik mind elismerik egymást, és van Strohm módszere, ami energiai, de semmi köze Usui módszeréhez. És vannak emberek, akik nem élhetnek hazugságban. Egyik valódi reiki iskola sem állítja, csak az övé a jó - de azt igen, Strohmé nem a reiki.

Én meg azt mondom, megvizsgáltuk, RAI tanítókkal közösen és kiderült - nem lehet reiki, mert hatásai teljesen mások.

Tekintettel rá, ott voltam a vizsgálaton és mai napig megvannak az anyagai - tények alapján állítok dolgokat, nem azért, mert egy szervezet vezetője előírta, illetve tagjaként ezt muszáj tennem.
És szakemberek előtt lett az eredmény hiteles.

Téged is meghívlak a vizsgálatra, műszerek elé. Kérlek élj vele és nézd meg magad - a másik egy frissen avatott személy lesz.

Szerintem semmi szeretettelen nincs a műszeres vizsgálatban - miért ne lehetne a műszereket is szeretni?

Usui nem volt doktor. Usui útmutatóiban nem szerepel, hogy tiszteld tanáraidat... Lefordítottuk.

Sokszor leírtam, a szeretet szót félreértitek, egy érzelemmel azonosítjátok, pedig egy tudatállapot, ami elérhető, sok sok gyakorlással egyszer esetleg. De nem érzelem. ÁLLAPOT.

Ám a sok szeretethiányos ember persze nem arra az állapotra vágyik, hanem arra a szeretetre, amit a hétköznapi életben követel, kunyerál, koldul, trükkökkel igyekszik megszerezni vagy akár megvásárolni. Azt reméli, ezeken a képzéseken ezt megkaphatja... Aki egyszer már megtapasztalta, soha többé nem azonosítja érzelemként azt a szeretetet, amit valójában e művekben jelent.

Amit írtál, van benne pár mondat,ami TELJESEN mást fog egyszer számodra jelenteni. Hogy mit jelent a hegy szimbóluma például? Még egy mai igazi mestert se láttam, odébb akarta volna tenni akár a Gelllért hegyet. De van itt valami nagyon érdekes, valóban...

Strohm nagyon ügyes ember... De a Reiki mesterképzésre elment néhány tradicionális gyakorló, és döbbenten hallgatták, a képzés jó része az úgynevezett tradicionálisok szídalmazásából állt, tartotta Strohm úr földi helytartója, Lődi úr. Nem egy ilyen alkalom volt.

És megint más, mikor az ember telefonon érdeklődik, hova is menjen képzésre.

Egy dolog a kirakat és egy másik, ami akkor történik, aminek nincs nyoma.

A RAI marketingje mint minden MLM marketing filozófia alapján épülő szervezeté, nagyon szervezett és fegyelmezetten végrehajtott. Csomó honlap hírdeti az igét a RAI-ról, akkor is, ha már rég nem is foglalkozik vele tulajdonosa - ingyenes tárhelyen csinálták... ontja az igét, noha a tulaj már rég elfelejtette.

A fórumokon újra és újra újabb és újabb emberek bukkannak fel és mondják ugyanazt, mint a pártkatonák, mint a megmondó emberek.

De 10 év múlva - hova tünnek? Akkor már miért gondolják másként mégis? Mi történik a családjukban esetleg és kivel?


Mert ez is fontos. A RAI szervezetben csak Strohm neve szerepel a kezdetektől. Mindenki más cserélődik. A Reikiben nem így van.

Ezeken is érdemes elgondolkodni - de az emberek nagy része, különösen a kezdők, érzemek alapján működnek, tehát könnyen lehet őket manipulálni. És ha sikerült, nem fogja beismerni - becsapták - erre is bátran építhetnek. A magyar ember szégyelli, inkább a látszat a fontos, őt nem... Bárki mást , persze, mássaL, de amire ő ment el, amiért ő fizetett, az nem lehetett hamis...

És ez a rendszer sokáig tudott működni.

Kedves barátaim(remélem nem sértek meg senkit ezel a kifejezéssel). Én nem vagyok Reiki mester, sőt még egy nagyon kezdő, gyakorló Reiki-s vagyok. A legelején nem jött, hogy higgyem én sem, de a tanfolyam alatt, nagy meglepetések értek. Gyakorlás közben senki nem érzett semmit "a kezelések" alatt. Majd miután befejeztük a gyakorlatokat, akkor kezdték mondani a társaim, hogy amikor az én kezem volt ott, akkor némelyek meleget, mások hideget és ismét mások bizsergést éreztek. Elkalandoztam egy kicsit, de visszatérve csak annyit szeretnék mondani, hogy miért bizonygatja mindenki azt, hogy: "Márpedig csak az én Reiki-m a jó"? (Itt megjegyezném, hogy ezt F.E. Eckard Strohm még idáig soha em hangoztatta, és nem is mondta nekünk.) Ha igazán a Reiki-vel foglalkoznánk, akkor az ilyen dolgok fel sem szabadna merüljenek. Ha jól tudom, akkor a következő kijelentés a Dr. Mikao Usui féle Reiki egyik u.n. "jelmondata", élatszabálya: " - Tiszteld tanáraidat, szüleidet és az időseket!, - Éppen ma ne mérgelődj!"(ami az F.E. Eckard Strohm által oktatott Reiki életszabályai is) Még csak annyit jegyeznék meg, hogy a Szentírásban - pontosan nem tudom, h az Újszövetségben, vagy az Ószövetségben van leírva de édemes elolvasni (pontosabban: Pál apostol Korinthusi első levele 13. fejezete, részlet):"És ha jövendõt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitemmegvan is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyükrõl, ha szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
Máté evangéliuma 7,2 :"Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek." Máté evangéliuma 7.3,4, :"Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedbõl; holott ímé, a te szemedben gerenda van?" Máté evangéliuma 17,20:" Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek."

Érdemes ezeken a dolgokon elgondolkozni, és én mondom, mindenki foglalkozzon a saját házatájával.
Az Atya áldjon meg mindannyiotokat.kiss:confused:
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Staff member
Kormányos
Figyelmeztetés

...
A RAI marketingje mint minden MLM szervezeté, nagyon szervezett és fegyelmezetten végrehajtott.
...
Kérem a bizonyítását, hogy a RAI MLM szervezet, vagy töröld az írásod.
Az MLM-ben a terméket már a belépő szint is továbbértékesítheti és az "igazgatói" (legmagasabb) szintre bárki eljuthat az értékesítési eredményei alapján.
Azon kívül a "termék" árából az eladó ágán minden szint részesedik valamilyen mértékben.

 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Javítás

Átírtam:

A RAI marketingje mint minden MLM marketing alapján épülő szervezeté, nagyon szervezett és fegyelmezetten végrehajtott.

Az információt egyébként RAI tanárok mondták és teljesen jónak és valódinak tartották még pár éve.

Üdv!

Kérem a bizonyítását, hogy a RAI MLM szervezet, vagy töröld az írásod.
Az MLM-ben a terméket már a belépő szint is továbbértékesítheti és az "igazgatói" (legmagasabb) szintre bárki eljuthat az értékesítési eredményei alapján.
Azon kívül a "termék" árából az eladó ágán minden szint részesedik valamilyen mértékben.

 

Andi99

Állandó Tag
Állandó Tag
Mégis megszólalok, mert úgy érzem, meg kell. Nem szólítok meg senkit - tehát reagálást sem várok a hozzászólásomra, kivéve persze, ha a moderátor úgy dönt, hogy helytelen, amit beszélek :) -, mert azoknak szánom ezt a néhány sort, akik még nem ismerik a Reikit, illetve annak különböző ágazatait.

Usui tanfolyamokat végzett Reiki mesterként úgy érzem, kötelességem tájékoztatni az érdeklődőket, hogy az Usui-féle Reiki szemlélete és hozzáállása egyáltalán nem olyan, ahogy Fodor úr azt prezentálja. Amit ő mond, az csak az ő egyéni véleménye és hozzáállása a Reikihez, a társaihoz, a világhoz és önmagához.

Usui-Reiki mesterként elhatárolom magam ezektől a gondolatoktól és eszméktől.

Elnézést kérek azoktól, akik esetleg Usui-féle Reiki tanfolyamra készülnek és most megrettentek. Garantálom, hogy ha az olvasottak ellenére elmennek a tanfolyamra, nem a Fodor úr által képviselt eszmékkel fognak ott találkozni.
Sajnos ez nagyon rossz reklám az Usui Reikinek, de bízom abban, hogy azért emiatt nem pusztulunk ki erről a világról :)

A Reiki egy elfogadó, békés, toleráns, szeretettel teli, testet-lelket gyógyító energia, aminek a közvetítése az önmegismerés egyik lehetséges útja is. A reikisek javarészt együttérzésre, békére, szeretetteljes emberi kapcsolatokra törekvő emberek, legyenek RAI, vagy Usui vonalbéliek.

A két irányzat a Reiki gyakorlati alkalmazása terén részben különbözik egymástól, de mindkét irányzat tanfolyamán a Reiki energia közvetítésére hangolják be a mesterek a résztvevőket, amit azután ők a szintjüknek megfelelően használni is tudnak hasznosan és hatékonyan.

Aki Reiki tanfolyamot szeretne végezni, de még nem tudott dönteni, melyik irányzat tanfolyamára jelentkezzen, annak csak annyit: türelem, valami úgyis jön, ami segít dönteni, hogy melyiket válassza. Itt is, ott is a Reiki energia közvetítésére fogják megtanítani és behangolni.

Azért tartottam fontosnak elmondani mindezeket, mert sokan nem írnak a fórumban, csak olvasnak; valamint azért is, mert a fórum nyitott, nem kell az olvasásához bejelentkezni, tehát bárki erre tévedő, vagy a Google-n rákereső reikis, vagy nem reikis is olvashatja, ám kérdezni nem tud. Így nagy az esélye annak, hogy téves információkat kap, vagy téves következtetéseket von le az itt elhangzottakból akár a Reiki, akár a reikisek vonatkozásában.

Köszönöm, hogy meghallgattatok :)
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Kedves Andi99, úgy gondolom egyáltalán nem a RAI miatt ugrottál nekem - ez csak ürügy.

Inkább lehet azért írtál, mert a tradicionálisnak magukat nevező mesterekről is írtam és a felelőtlenségről - és ez érintett érzékenyen. Hogy az úgynevezett élő vonalú rendszerben történt dolgok sem mindenütt vannak rendben és a magyar országos együttműködés cselekvésre szánta el magát. Azt ugyanis a RAI szervezet is jogosan mondta, a magát tradicionálisoknak, Usui Reikiseknek nevezők között is akadnak felelőtlen személyek - ebben igazuk volt. És a saját sorainkat is rendezni kell - azt gondolom, téged mint független Reiki III. avatottat ez érint érzékenyen.

Azt mondod, te Usui Reikis vagy. Furcsa, hogy ha Usui Reikis vagy, hogyhogy nem ismered az Usui REIKI állásfoglalását?

Az Usui-féle Reiki szemléletet nem képviseled. Magad határolódtál el tőle az előző bejegyzésben.

Egyáltalán nem felel meg a valóságnak a RAi módszerével kapcsolatos állításod. Téged nem ismerünk, nem tudjuk ki vagy, nem vagy tagja az Országos Magyar Reiki Mesterek együttműködésének ismereteim szerint.

Véleményed nem az Usui Reikisek véleménye - te képviseltél egyéni véleményt.

Teljesen figyelmen kívül hagytad az USUI REIKI-t nemzetközi szinten képviselő hiteles, vonalvezető és vonaltartó mesterek nemzetközi, RAI szervezettel kapcsolatban kiadott és mai napig fennálló állásfoglalását. Tőlünk határolódtál el ezzel. Az Usui REIKI-től. Tudomásul vettük.

Saját neved alatt úgy képviseld a Reikit, ahogy neked jólesik, az a te dolgod.

Személyes saját véleményed nem egyenlő egy hiteles vizsgálat eredményével és nem írja azt felül.
 

Derzsi

Állandó Tag
Állandó Tag
A figyelemkeltés is egy reklám,bár ezesetben tényleg negativ.Biztosan nem mennék ilyen Reiki mesterhez avatásra akiben ekkora a gyűlölet.
Ugye ti sem hiszitek el hogy egy ilyen ember pozitív..vagy minimum kiegyensúlyozott ?? :656::656::656:
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Aki komolyan hisz a gondolatok teremtő erejében, miért kíván érzelmeket szítani egy vitához hozzászólásával, tények érvek helyett? És miért élvezi, hogyha esetleg sikerül, miért ettől lesz boldog?

:confused:

"logikátlan" - mondaná Mr. Spock.

Azt se értem,a Reikiről miért az avatás jutott rögtön eszedbe? Ahogy Andy99-nek is ennyi, amiről a Reiki szól? Az avatás csak egy kis része. A Reiki ennél sokkal több...
 
Top