Reiki!

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Miért nem hallunk a sikeres tanitványaidról sem, Igi? Nálunk pár hónap alatt egy gyógyitót más megyékből is keresnek, hire megy.... Hol van ez sok sikeres gyógyitó, miért nem állnak a műszerek elé, te magad miért nem?
 

Kalin

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért nem hallunk a sikeres tanitványaidról sem, Igi?
----
Nézzük csak, mit tanult és mit tanít Igi?

....
Mesterem annak idején felhívta mindőnk figyelmét egy el nem hanyagolható kitételre amit minden csodadoktornak ajánlanék szíves figyelmébe.

- akarata ellenére nem teheted a delikvenst sem boldoggá sem egészségessé.
ergo a meggyógyítalak ha belepusztulsz is , valahogy nem megy :)
- Ha egy "gyógyítás " során eredményt érsz el, az eredményhez semmi közöd nem lehet.
ergo ha az erő Istené, a kegyelem Istené, a gyógyítás vajon lehet e a tied?

;)
 

furrier75

Kitiltott (BANned)
"Azután jött a szeptemberi Reiki I és Szellem gyógyászat I - II, az októberi Reiki II és Arolo I. a novemberi Arolo II és végül a decemberi Reiki mester avatás."
Ez aztán szép teljesítmény!:confused: 4 hónap alatt olvasni nem lehet megtanulni rendesen!

"
Nem vonom soha kétségbe egyik Reiki irányzat vagy egyéb ezoterikus iskola tanítását"
Eddigi hozzászólásid nem ezt bizonyítják!:confused:
Szerintem azzal sem vagy tisztában mi az, hogy ezoterikus iskola!

"
A mesterré avatásomon pedig, olyan gyönyörű ajándékát kaptam az életnek ami keveseknek adatik.
Meditációm közben az Isten szülővel, Máriával találkoztam."

Hát barátom ajánlom figyelmedbe Lin Chi mester szavait: Ha találkozol a Buddhával, öld meg!
Egy olyan embertől aki Sri Chinmoy-t olvas elvárható lenne, hogy a meditációt ne tévessze össze az elme képzelgéseivel!:confused:


"
Valahol olvastam egy bölcs mondatot, miszerint a bennem élő Isten kinyújtja kezét a benned élő Isten felé."
Nos, az eredetiben szó nincs Istenről!:confused:

"
Soha ne ítéljünk meg hát senkit."
De nehéz ezt betartani! Ugye, ugye?!?

Tudod, a korodnál, és a mesteri címednél fogva tisztelettel meghajolhatnék előtted, hogy: Ó nagy mester! - de a szavak mögül eltűnt a mester, vaj'h hová lett???

E sorokat semmi esetre sem bántásként írtam,csak elgondolkodtatónak szántam annak akinek.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Igi, láthatod, ez már más helyzet mint 5 éve volt a Fórumotokon, ami azóta behalt. Én is játszhatnám mint Kalin, hogy segitséget hivok, és beregisztrál ide - nem egy ember, hanem kb. 30 mester és sok reikis még, hogy elmondják a véleményüket - ami nagyon nem esne jól neked sem.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Az eltelt években nagy változások történtek.

Legfontosabb, hogy összefogás lett.

Akit az amerikai reiki érdekel - gyakorolja azt, tisztán, képviselje - és gyógyítanak, teszik a dolgukat.

Akit a japán reiki irányzatok érdekelnek, megnyilt az út oda is: tanulhat kint, gyakorolhatja kint, előbb utóbb itthon is. Tanithatja ha engedélyt kap rá és gyógyítanak.

Akik szinvonalas reiki iskolát hoztak létre itthon vagy független mesterként végeztek érdemi munkát: gyakorolhatja - tanithatja - már nemzetközileg elismerten.

Mig Japánban tájékoztattam a reiki mestereket, egyik kollégám ezt a Reiki Alliancenél tette meg.

A reikiben béke lett - amerikai vagy japán, saját maga által létrehozott minőségi reiki iskola, független mester - ha jó amit tesz és nem önérdekű - elismerést hoz és már nemzetközileg elismerten teheti ezt.

Kevesen tudják, mivel nem ismerték a magyar, tisztrán a rekiért dolgozó mesterek erőfeszitéseit, már ki voltak jelölve nemzetközi szinten olyan, angolul jól beszélő norvég, angol, francia mesterek például, akiknek a magyar reiki rendbetétele lett volna a feladata... Így viszont, miután megismerték milyen érdemi lépéseket tettek a magyar reiki mesterek, szervezetek közösen, egymást támogatva - hamarosan magyar reiki mesterek mehetnek akár más országokba segíteni.

Kanadai magyar Reiki Mester is akadt, aki először azt hitte, a Jahusc Reiki valami új irányzat - mivel már visszajöttem, más válaszolt neki, valójában mi ez, igy már örül és több nagyon kedves levelet irt nekem is.

Változások:

1, nem lehet a magyar mestereket már egymásnak ugrasztani. Ismerjük egymást, együtt dolgozunk. Aki egy mestert támad közülünk, mindnyájunkat támadja. Ismerjük a kóklerek minden trükkjét, színeváltását. Van benne tapasztalatunk bőven. Már nem bírják le a kóklerek a reikiért dolgozókat, egyenként se...

2, Bármelyik magyar reikis szervezet dolgozik valamin a reiki megtisztításáért, ügyén, nincs egyedül, számithat benne a többiek támogatására - közös ügyekké váltak. Bár egy egy projectnek egy egy mester a felelőse - nem egyedül dolgozik rajta.

3, Bár egyszerre sok project van finanszirozás alatt, amik csak viszik a pénzt, 10 milliókat, de tudjuk: spirituális szempontból megéri és máris látszódnak a munka eredményei. Azt is tudjuk, mikor a munak véget ér, az áldozathozatal rész véget ért, jönnek majd az érdekes elképzeléseket követők, akiket mikor dolgozni kell, sose látunk, mindig meg tudják indokolni miért, de a munka gyümölcsét elsőnek tépné le. De már kevés ilyen van a reikiben. Kénytelenek másra váltani, hamarosan.

Akadt magyar mester, aki szó szerint éhezett, de akkor is finanszirozta a projectet, amit választott... nagyon nagy áldozatokat hoztak sokan meg, mert senkinek közülünk nem volt amerikai nagybácsija... valahonnan mindenki elvonta magától, saját családjától, amit a reiki ügyére költött.

Hogy japánban Magyar reikisek előtt kinyilt a kapu, az annak köszönhető, hogy:

I, az Univerzum Törvényeit nem könyvből olvassuk.

II, Tiszta szivvel tett áldozathozatalok nem maradnak eredmény nélkül - sok sok évi megpróbáltatás után, aki kitart, célba ér. Egobol tett erőfeszitések nem kapnak támogatást viszont.

III, Ha 1 vagy 5 reikis dolgozik a célokért, melyeket közösnek fogadtak el több mint egy éve a magyar reiki mesterek, nem sikerül... De mivel sok mester dolgozik érte, mindenki akár egy kicsit, igy sikerült.

IV: Hogy én voltam kint elsőként, semmit nem jelent - talán csak azt, mesterek nem könyöklik le a másikat, azt gondolták, aki a legtöbet tett ezért eddig, ő menjen ki elsőnek. Váltják egymást kint a magyar mesterek és gyakorlók. Mind a fiatal mesterekért, gyógyitókért dolgozunk, őket mutatjuk be a japán mestereknek - mert rajtuk mérhető elsősorban, milyen munkát végeztünk az eltelt években. Japánban is sok a fiatal mester - nem verik a mellüket, ilyen nagy mester vagyok... de látszik rajtuk, a REIKI járja át őket. Fiatal, immár közös tanítványaink bátran állhatnak a japán mestertársak elé, vagy Takata még élő tanitványai elé. És a régi mesterek közül is jó páran.

V: Közösen tartjuk fent az irodát, és aki éppen kint van, még japánnal is ismerkedhet. Bár bőven van kint feladat, jut idő a Meiji Parkra, Tokyo Towerbe feljutni, Ueno parkot megtekinteni, Shibuja, Sindzsuku, Aszakusza, Akihabara, a CSÁSZÁRI PALOTA GYÖNYÖRŰ KERTJE ami ingyenesen látogatható, minderre jut idő... Re4iki gyakorlásokon részt venni is... Még tradícionális Nó szinházba is el lehet menni, egy nagy élmény az is. Lehet élvezni a pontosan érkező vonatokat, belekóstolni a japán életbe.. ami azért gyönyörű, mert nem stresszes. Aki nem teljesítménnyel akar ott előrejutni, azt az egész társadalom teszi helyre... Még anyuci se áll mellé... hamar azt veszi észre - egyedül van.

Akik őszel mennek ki, ők Kyoto, Osaka, Nara térségével ismerkedhetnek majd meg a mester-találkozón kivül.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Sajnos, a jen árfolyama drasztikusan emelkedett, míg kint voltam, igy könnyen előfordulhatna, pár meghívott mester most nem tudna kijutni Japánba - pedig az egész magyar reikis társadalomnak jó, ha mind kijutnának, akiket meghivtak. Mivel ők azok, akik a projeceket finanszirozták, finanszirozzák, nincs rá anyagi lehetőségük. És ilyenkor jön az az öszefogás, ami egyre inkább jellemző a magyar emberekre is. Hogy együtt, összefogva, kijuttatjuk őket. Egyikük például már jelezte, Europa más országában van fontos ügye a reikit illetően, amit már nem tud lemondani, igy ő leirja, amit szeretne elmondani, kérni és átadják, felolvassák, képviselik a többiek.

Készitettünk egy olyan webboltot, ahol egyenlőre csak pólót vehet lenni - japán minőség az anyag, és a rajta lévő emblémát Shora szenszei tervezte, aki japánban nagyon híres művész. A Reikit, történetét megismerve, dlgozta ki az emblémát a magyar-japán reikis kapcsolatoknak. Különböző szinben lehet japán reikis pólókat vásárolni. Japán anyagból készül...

Minden póló megvásárálása a magyar reiki ügyét szolgálja - a magyar reiki iroda fenntartását, a magyar reikisek kiutazását segiti. Pár év alatt ott fogunk tartani, még a legszegényebb magyar gyakorló is kijuthat japánba, ha ügyes, tanulni, gyakorolni. Előre tudom, most jön majd az erős támadás.... Micsoda, reikis póló? Igen, méghozzá japán reiki mesterek ötletére... Sokan vettünk máris, noha egyáltalán nem olcsó, és szivesen vettem én is a tesztüzem alatt már, mert minden pólóval más kiutazását támogatom meg.

Aki csatlakozna ahhoz, hogy segitsen így, június 15.-től a jahusc reiki honlapján talál egy linket a webbolthoz. Később japán füstölőket, (most tesztelik a magyar reiki mesterek amiket hoztam mintákat, mely füstölőket válasszuk kezelőhelyhez, gyakorláskor, ünnepségekre, meditációhoz, amikből egyszerre nagyob tételt szerzünk majd be) bento dobozokat, ügyes konyhai kiseszközöket (fantasztikus tojás és virslivágóik vannak a japánoknak, mióta a gyerekeimnek másfél éve azzal készitem a tizórait, nagyon boldogok... kismadár tojás, polip virsli... teknős tojás... ). Minden vásárlással a magyar iroda fenntartását segititek, illetve most a meghivott magyar mesterek kijutását. Később ugyanebben a webboltban lehet megvásárolni majd a japán reikis könyveket magyar nyelven.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Ha nem derült volna ki, már ismét itthon vagyok, és az itéletidőnek vége :)
Mai napon kéknyelűzöm egyet Badacsonyban, csemetéim meg lovagolnak, golfoznak, rétest esznek palacsintával :) Hisz ennek van az ideje...

Alig várom, a bölcs Szeremley Huba társaságában kicsit elücsörögjek... a 2004.-es kéknyelűje számomra "A" Kéknyelű.. és vitorlásversenyzésben is nagyon szépen domborit... Gyönyörűen hasít a hajója, természetesen tradicionális balatoni Cirkáló... Azok közé tartozik, akiket nagyon tudok tisztelni - a szürkemarhák és a mangalicák megmaradását neki köszönhetjük. Akkor foglalkozott velük, vásárolta meg az utolsó példányokat, mikor senkinek nem kellettek. Csak mert magyar fajták, megvette őket. Demján pedig megvásárolta a Tihanyi Apátság Pincészetet, és azóta megint nagyon jó a Tihanyi vörösbor... Vagyonából minden évben milliárdokat költ nem hirveréssel a magyar gyermekek iskolai étkezésére sok szegény megyében neki köszönhető, van mit enni, inni a gyerekeknek legalább a suliban.

Példájukat hálisten egyre többen követik.
 

csik

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha nem derült volna ki, már ismét itthon vagyok, és az itéletidőnek vége :)
Mai napon kéknyelűzöm egyet Badacsonyban, csemetéim meg lovagolnak, golfoznak, rétest esznek palacsintával :) Hisz ennek van az ideje...

Alig várom, a bölcs Szeremley Huba társaságában kicsit elücsörögjek... a 2004.-es kéknyelűje számomra "A" Kéknyelű.. és vitorlásversenyzésben is nagyon szépen domborit... Gyönyörűen hasít a hajója, természetesen tradicionális balatoni Cirkáló... Azok közé tartozik, akiket nagyon tudok tisztelni - a szürkemarhák és a mangalicák megmaradását neki köszönhetjük. Akkor foglalkozott velük, vásárolta meg az utolsó példányokat, mikor senkinek nem kellettek. Csak mert magyar fajták, megvette őket. Demján pedig megvásárolta a Tihanyi Apátság Pincészetet, és azóta megint nagyon jó a Tihanyi vörösbor... Vagyonából minden évben milliárdokat költ nem hirveréssel a magyar gyermekek iskolai étkezésére sok szegény megyében neki köszönhető, van mit enni, inni a gyerekeknek legalább a suliban.

Példájukat hálisten egyre többen követik.

..és ez mind reiki.....
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
..és ez mind reiki.....

Nem tudom, mire gondolsz...

Nekem a bor bor, a rétes rétes, a beszélgetés beszélgetés... Minden csak az, ami. Mikor bort iszom, nem reikizem. Mikor beszélgetek, nem reikizem. Az valami más... Mindegyiknél sokkal jobb.

Most kikapcsolódom egy hétvégére. Badacsonyban vár egy másik öreg barátom - ő szürke.
 

Fodor György

Kitiltott (BANned)
Magatartásforma? Az általam ismert reiki mesterek, gyakorlók igen széleskörű skálán vannak magatartást tekintve... nem akarnak semmilyennek látszódni, bátran önmaguk... nem akarnak senki elvárásainak megfelelni, azonosulni bármivel vagy bárkivel... nem akarnak Buddhává vagy Usuivá válni, és ettől gyönyörűek... Megismételhetetlenek és mégis egyek... semmi szerepjátszás, csak őszinteség, nyiltság... Természetesen önmaguk. És mivel nem játszanak semmilyen szerepet, fantasztikusak!!!! Annyira különbözőek és olyan jól el vannak együtt, táborokban is, nagy rendezvényeken is vagy akár kis csoportban... És szenzációs a humoruk is. Folyton keresik egymás társaságát a hétköznapokban is... IMÁDOM!

Gondolkodásmód? Azt gondolom, az a közös a spirituális utak gyakorlóiban - nincs gondolkodás. Spontaneitás, semmi számitgatás, tervezés - csak ráhagyatkozás. Mint a madarak a szélre... És akkor szárnyalás van - erőfeszítés nélkül...

Sport? Az például 10 nap múlva lesz, labdarúgó VB-nek hivják :)

Szerintem a reiki az élet művészetének egyik, de nem egyetlen útja... Usui a gyógyítás művészetének útjának nevezte ... Nekem ez megfelel.
 
A

altungar

Vendég
Igi, láthatod, ez már más helyzet mint 5 éve volt a Fórumotokon, ami azóta behalt. Én is játszhatnám mint Kalin, hogy segitséget hivok, és beregisztrál ide - nem egy ember, hanem kb. 30 mester és sok reikis még, hogy elmondják a véleményüket - ami nagyon nem esne jól neked sem.

Én üdvözölném ha sokkal több Mester regisztrálna ide be, hisz elég jelentéktelen számú "világnézetet" képviselő van itt, ugy értettem, hogy mindenkinek megvan a saját világa és nézete még irányzatokon belül is. Én megköszönném, ha más tradicionális mester is eszmecserézne itt...
 
A

altungar

Vendég
Sajnos, a jen árfolyama drasztikusan emelkedett, míg kint voltam, igy könnyen előfordulhatna, pár meghívott mester most nem tudna kijutni Japánba - pedig az egész magyar reikis társadalomnak jó, ha mind kijutnának, akiket meghivtak. Mivel ők azok, akik a projeceket finanszirozták, finanszirozzák, nincs rá anyagi lehetőségük. És ilyenkor jön az az öszefogás, ami egyre inkább jellemző a magyar emberekre is. Hogy együtt, összefogva, kijuttatjuk őket. Egyikük például már jelezte, Europa más országában van fontos ügye a reikit illetően, amit már nem tud lemondani, igy ő leirja, amit szeretne elmondani, kérni és átadják, felolvassák, képviselik a többiek.

Készitettünk egy olyan webboltot, ahol egyenlőre csak pólót vehet lenni - japán minőség az anyag, és a rajta lévő emblémát Shora szenszei tervezte, aki japánban nagyon híres művész. A Reikit, történetét megismerve, dlgozta ki az emblémát a magyar-japán reikis kapcsolatoknak. Különböző szinben lehet japán reikis pólókat vásárolni. Japán anyagból készül...

Minden póló megvásárálása a magyar reiki ügyét szolgálja - a magyar reiki iroda fenntartását, a magyar reikisek kiutazását segiti. Pár év alatt ott fogunk tartani, még a legszegényebb magyar gyakorló is kijuthat japánba, ha ügyes, tanulni, gyakorolni. Előre tudom, most jön majd az erős támadás.... Micsoda, reikis póló? Igen, méghozzá japán reiki mesterek ötletére... Sokan vettünk máris, noha egyáltalán nem olcsó, és szivesen vettem én is a tesztüzem alatt már, mert minden pólóval más kiutazását támogatom meg.

Aki csatlakozna ahhoz, hogy segitsen így, június 15.-től a jahusc reiki honlapján talál egy linket a webbolthoz. Később japán füstölőket, (most tesztelik a magyar reiki mesterek amiket hoztam mintákat, mely füstölőket válasszuk kezelőhelyhez, gyakorláskor, ünnepségekre, meditációhoz, amikből egyszerre nagyob tételt szerzünk majd be) bento dobozokat, ügyes konyhai kiseszközöket (fantasztikus tojás és virslivágóik vannak a japánoknak, mióta a gyerekeimnek másfél éve azzal készitem a tizórait, nagyon boldogok... kismadár tojás, polip virsli... teknős tojás... ). Minden vásárlással a magyar iroda fenntartását segititek, illetve most a meghivott magyar mesterek kijutását. Később ugyanebben a webboltban lehet megvásárolni majd a japán reikis könyveket magyar nyelven.

Mi a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy csak vészhelyzetben (ha ugyanaz nincs meg magyar gyártótól) vásárolunk külföldi cikkeket. Egyébként csak Magyar dolgokkal foglalkozunk így is rengeteg pénzt kivittek már az országunkból a külföldiek....
 
A

altungar

Vendég
Ha nem derült volna ki, már ismét itthon vagyok, és az itéletidőnek vége :)
Mai napon kéknyelűzöm egyet Badacsonyban, csemetéim meg lovagolnak, golfoznak, rétest esznek palacsintával :) Hisz ennek van az ideje...

Alig várom, a bölcs Szeremley Huba társaságában kicsit elücsörögjek... a 2004.-es kéknyelűje számomra "A" Kéknyelű.. és vitorlásversenyzésben is nagyon szépen domborit... Gyönyörűen hasít a hajója, természetesen tradicionális balatoni Cirkáló... Azok közé tartozik, akiket nagyon tudok tisztelni - a szürkemarhák és a mangalicák megmaradását neki köszönhetjük. Akkor foglalkozott velük, vásárolta meg az utolsó példányokat, mikor senkinek nem kellettek. Csak mert magyar fajták, megvette őket. Demján pedig megvásárolta a Tihanyi Apátság Pincészetet, és azóta megint nagyon jó a Tihanyi vörösbor... Vagyonából minden évben milliárdokat költ nem hirveréssel a magyar gyermekek iskolai étkezésére sok szegény megyében neki köszönhető, van mit enni, inni a gyerekeknek legalább a suliban.

Példájukat hálisten egyre többen követik.

elnézést de miért nem írja a privát naplóját egy saját blogban a saját weboldalán? Annak meg ott lenne a helye...
Ne higgye már, hogy valakit is érdekel, hogyan borozgat, és golfoznak a csemetéi, valamint, hogy milyen miliárdossal puszipajtáskodik...
Ez egy Reiki fórum...úgy hittem, be be tévedhet más téma is de a privát naplóvezetést inkább az élményei...topicba kellene közzétenni.
 
L

Lady Freya

Vendég
Ha nem derült volna ki, már ismét itthon vagyok, és az itéletidőnek vége :)
Mai napon kéknyelűzöm egyet Badacsonyban, csemetéim meg lovagolnak, golfoznak, rétest esznek palacsintával :) Hisz ennek van az ideje...

Alig várom, a bölcs Szeremley Huba társaságában kicsit elücsörögjek... a 2004.-es kéknyelűje számomra "A" Kéknyelű.. és vitorlásversenyzésben is nagyon szépen domborit... Gyönyörűen hasít a hajója, természetesen tradicionális balatoni Cirkáló... Azok közé tartozik, akiket nagyon tudok tisztelni - a szürkemarhák és a mangalicák megmaradását neki köszönhetjük. Akkor foglalkozott velük, vásárolta meg az utolsó példányokat, mikor senkinek nem kellettek. Csak mert magyar fajták, megvette őket. Demján pedig megvásárolta a Tihanyi Apátság Pincészetet, és azóta megint nagyon jó a Tihanyi vörösbor... Vagyonából minden évben milliárdokat költ nem hirveréssel a magyar gyermekek iskolai étkezésére sok szegény megyében neki köszönhető, van mit enni, inni a gyerekeknek legalább a suliban.

Példájukat hálisten egyre többen követik.

Az ország ázik, eddig az eső okozott problémát, most már a nagyobb folyók is áradnak, tönkretéve azokat az utakat is, amiket eddig mág ellenálltak a víznek... családok százait költöztetik ki a víz elől, kialvatlan emberek dacolnak a vízzel... mert ott ennek van az ideje :shock: ?

"Felelős" vezetők ostoba kijelentései súlyosbítják a katasztrófát...

... erre jön maga az öntelt szöveggel és dicsekvéssel... :shock:

Ha maga "szüntette meg" az ítéletidőt, akkor az itteni pofázás helyett irány Edelény... Ott nagy szükség van most csodatévőkre.... :( Bocsánat, tévedtem, ott nem gyógyítóra és prófétára van elsősorban szükség...

Az ebben a hozzászólásban tanúsított magatartásformát hozta Japánból? ... mert akkor kár volt a pénzért és időért...
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Staff member
Kormányos
Félig off

Magatartásforma? Az általam ismert reiki mesterek, gyakorlók igen széleskörű skálán vannak magatartást tekintve... nem akarnak semmilyennek látszódni, bátran önmaguk... nem akarnak senki elvárásainak megfelelni, azonosulni bármivel vagy bárkivel... nem akarnak Buddhává vagy Usuivá válni, és ettől gyönyörűek... Megismételhetetlenek és mégis egyek... semmi szerepjátszás, csak őszinteség, nyiltság... Természetesen önmaguk. És mivel nem játszanak semmilyen szerepet, fantasztikusak!!!! Annyira különbözőek és olyan jól el vannak együtt, táborokban is, nagy rendezvényeken is vagy akár kis csoportban... És szenzációs a humoruk is. Folyton keresik egymás társaságát a hétköznapokban is... IMÁDOM!

Gondolkodásmód? Azt gondolom, az a közös a spirituális utak gyakorlóiban - nincs gondolkodás. Spontaneitás, semmi számitgatás, tervezés - csak ráhagyatkozás. Mint a madarak a szélre... És akkor szárnyalás van - erőfeszítés nélkül...

Sport? Az például 10 nap múlva lesz, labdarúgó VB-nek hivják :)

Szerintem a reiki az élet művészetének egyik, de nem egyetlen útja... Usui a gyógyítás művészetének útjának nevezte ... Nekem ez megfelel.

Ha nem derült volna ki, már ismét itthon vagyok, és az itéletidőnek vége :)
Mai napon kéknyelűzöm egyet Badacsonyban, csemetéim meg lovagolnak, golfoznak, rétest esznek palacsintával :) Hisz ennek van az ideje...

Alig várom, a bölcs Szeremley Huba társaságában kicsit elücsörögjek... a 2004.-es kéknyelűje számomra "A" Kéknyelű.. és vitorlásversenyzésben is nagyon szépen domborit... Gyönyörűen hasít a hajója, természetesen tradicionális balatoni Cirkáló... Azok közé tartozik, akiket nagyon tudok tisztelni - a szürkemarhák és a mangalicák megmaradását neki köszönhetjük. Akkor foglalkozott velük, vásárolta meg az utolsó példányokat, mikor senkinek nem kellettek. Csak mert magyar fajták, megvette őket. Demján pedig megvásárolta a Tihanyi Apátság Pincészetet, és azóta megint nagyon jó a Tihanyi vörösbor... Vagyonából minden évben milliárdokat költ nem hirveréssel a magyar gyermekek iskolai étkezésére sok szegény megyében neki köszönhető, van mit enni, inni a gyerekeknek legalább a suliban.

Példájukat hálisten egyre többen követik.
Kedves Gyuri!

Attól tartok hogy a két kivastagított sor arra utal, hogy a gondolkodáson kívül az empátia is hiányzik.
Mert nem irigylem én a golfozást de a jelen helyzetben - még, ha megérdemelt is - nem ildomos vele hencegni. (Gondolok itt az árvíz okozta vészhelyzetre. Te magad is ítéletidőt emlegetsz.)

Az viszont dicséretes (lenne), ha Szeremley úr tényleg milliárdokat költene a a saját vagyonából a köz javára, de gyanítom, hogy azt az adózás előtti pénzéből teszi, nem az utániból és valószínüleg a milliárdok is költői túlzás - inkább milliók.
Ettől persze még elismerésre méltó a tett, mert legalább tesz valamit a lehetőségeihez mérten.
 

szuicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Áhháhháháhá! :)

Erről a Kárpáthy Zoltán jut eszembe, amiben az áradó Dunán a dzsentrik csónakázva mulattak, miközben a külvárosban házak omlottak össze. Nagyon édes ez a Fodor Mester!

:(

Egyébként itt taláható a Vöröskereszt smsszáma, inkább azt kéne löködni, nem a csolnakot.
 
A

altungar

Vendég
Ha jól emléxem volt egy saját topic-ja, ahová írkálhatott volna nyugodtan, DE...

Privát bejegyzésekről van szó és nem pedig a Reiki álláspontokról...de ez érthetően meg lett fogalmza.
De igazad van mint mindíg... a TE világodban.
Az Én világomban viszont furcsának találom és nevetségesnek is ezt a fajta fellépést.
Belököm, hogy éppen most ébredtem Tokajban (bocsi Tökilyó-ban) de nagyon boldogságban egyetértésben örömben és a megvilágosodottságban sütkérezve éppen Japán nagymester, vagy magyar miliárdos barátaimmal, akikkel azonosulhatgatok ááááhhhh ilyenkor elönt a szomorúság, hogy van még mit tenni, és azok kiabálják a leghangosabban a divatszavakat (hamis budhák, kóklerok, elme trükkjei) akiket ahogyan azt ők mondják az elme már 1000 szer vert át.

Havonta változtatgatják az itteni aláírásaikat, öld meg Buddhát akkor, most meg ...vágytalan bla bla, a Holra sokáig csak az "anyagba sülyedve" mára pedig " a szív csendjébe" Minek ezek a nagy szavak és jelmondatok.... mit akar ez kasírozni?
 

csik

Állandó Tag
Állandó Tag
Azok közé tartozik, akiket nagyon tudok tisztelni - a szürkemarhák és a mangalicák megmaradását neki köszönhetjük. Akkor foglalkozott velük, vásárolta meg az utolsó példányokat, mikor senkinek nem kellettek. Csak mert magyar fajták, megvette őket. ....... pedig megvásárolta a Tihanyi Apátság Pincészetet, és azóta megint nagyon jó a Tihanyi vörösbor... Vagyonából minden évben milliárdokat költ nem hirveréssel a magyar gyermekek iskolai étkezésére sok szegény megyében neki köszönhető, van mit enni, inni a gyerekeknek legalább a suliban.

Példájukat hálisten egyre többen követik.


Hát ja. Valamennyien tudunk mondani olyan vásárlót, aki anno időben volt jó helyen.....Aztán hogy adakozik már, mert megszaladt neki, hát Istenem: Gyurcsány is ezt tette.
Azt gondolom, hogy természetes ilyenkor a csurrancsöppen. Az arányokról ne vitatkozzunk!

Mindenki másképp csinálja. Ha lett volna akkor lehetőségem a húsos vagy látszólag/csontos fazék közelében lenni, akkor ma nemcsak adakoznék,hanem valamennyit megtartanék magamnak és a nagyobb rész visszaszállna a haza javára./Pontosan tudom, hogy hova és kiknek./
Mondom, ha....mert ahhoz bizonyos személyiségjegyek szükségeltetnek, hogy fazekak körül ácsorogjunk.....és ahhoz is, hogy milyen hányadról mondunk le.
 
Top