Reiki!

reelc

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves mindenki! Köszönöm szépen a hozzászólásokat és a privát üzeneteket mindenkinek.

Kedves Flamingo: ezt nem tudhattad, de tudom kezelni a Google-t. A keresés trükkös dolog. A "reiki Debrecen" keresésre valóban rengeteg találat jön fel, én is így találtam rá pl. Kövesi Péter honlapjára nemrég. Csakhogy akkora már lefutott a kihírdetett tanfolyama. A rengeteg találatból a használhatóak nagy része az Ő honlapjára mutatnak... így még rosszabb a találati arány, ha sok link mutat egyetlen honlapra.
Ráadásul úgy néz ki, hogy ebben a nagy városban senki más nem tanít.

Igipapa: köszönöm az infót, türelmem van, inkább a ráérek-e dolog a kérdéses.

Most hogy rátaláltam erre a fórumra, el is fogok mélyedni benne.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves mindenki! Köszönöm szépen a hozzászólásokat és a privát üzeneteket mindenkinek.

Kedves Flamingo: ezt nem tudhattad, de tudom kezelni a Google-t. A keresés trükkös dolog. A "reiki Debrecen" keresésre valóban rengeteg találat jön fel, én is így találtam rá pl. Kövesi Péter honlapjára nemrég. Csakhogy akkora már lefutott a kihírdetett tanfolyama. A rengeteg találatból a használhatóak nagy része az Ő honlapjára mutatnak... így még rosszabb a találati arány, ha sok link mutat egyetlen honlapra.
Ráadásul úgy néz ki, hogy ebben a nagy városban senki más nem tanít.

Igipapa: köszönöm az infót, türelmem van, inkább a ráérek-e dolog a kérdéses.

Most hogy rátaláltam erre a fórumra, el is fogok mélyedni benne.
Örülök, hogy tudod kezelni.
Nyilván akkor azt is tudod, hogy a beírod negatív előjellel a "mester" nevét (-Kövesi) - akkor kihagyja a keresésből azokat a lapokat, ahol ő szerepel és ha hozzáteszed, hogy 2101 november - ez jelentősen leszűkíti a találatok számát mintegy 250-re.

Mindjárt az első találatok egyike (milyen érdekes, hogy ilyen jól optimalizálták) a gyógyítás királya - aki nálunk Fodor Györgyként cvolt tag kizárásáig - , potom 50000 Ft-ért (ami 3-10 szerese az átlagárnak).
De persze a 250-ben még rengeteg szűrendő találat van.
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak egyetlen reiki van, nincs jó reiki vagy rossz reiki. Ez az emberi elme szüleménye. Az egyetlen különbség a különböző reiki iskolák között az, hogy mennyire térnek el az eredeti Usui módszertől.
Mindazonáltal meg kell jegyezni, hogy a reiki rendszere nem statikus. Az 1914-es kezdetektől folyamatos változáson ment keresztül az 1940-es évek végig; talán ez a folyamat a japán reiki irányzatokban sem állt meg napjainkban sem. A 80-as éveket követően a nyugati reiki az egyéni elképzelések bevitelének sokasága miatt elkezdett tovább burjánzani...
Lehet ítélkezni, hogy rossz e, hogy ennyiféleképpen tanítják a reikit szerte a világon, de ezen a tényen változtatni nagyon nem lehet.


Elég sajnálatos tény, hogy Magyarországon a fő reikis téma a különböző iskolák, tanárok közti rivalizáció, köpködés, sárdobálás... sértődésre ad okot, ha valaki más városban is oktat reikit. Egyes emberek saját territoriumuknak kezelik azt a megyét ahol élnek...
Észre kellene venni, hogy elmúltak azok az idők, hogy csupán néhány tanító tanította a reiki módszert egy országban.
A különböző reiki csoportoknak sokkal inkább közösen kellene együtt dolgozniuk, de legalább békés együtt élés mellett kellene tevékenykedniük.

Úgy gondolom, hogy minden reiki iránt érdeklődő elég felnőtt kéne legyen ahhoz, hogy eldöntse melyik reiki iskolában, távoktatásban, félnapos, egynapos, kétnapos kurzuson szeretné megtanulni a reikit és ezért mennyit hajlandó kifizetni.
(amikor lemegyünk a boltba ott is dönteni kell, melyik terméket/szolgáltatást emeljük le a polcról)

Természetesen lehet vitatkozni arról, hogy a tanítások sokaságában melyek a hamisságok, de ezeket a kéréseket sokkal inkább szakmai vitákon, tárgyilagosan, tényeket figyelembe véve, személyesen kellene megbeszélni, elfogadva a szakmai ajánlásokat. (vannak erre kezdeményezések, de nehéz országosan és széles körben elfogadtatni az ajánlásokat) Azt hiszem ez az idő még messze van a merev nézetek miatt...
 

reelc

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Flamingo: amint írtam tudom kezelni a Google-t, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ismerek és használok különböző keresési trükköket. Köszönöm a - előjelű módszert, nem ismertem, valószínüleg hasznát fogom venni. Mindíg tanulhat az ember valami számára újat.

Mivel Kövesi Péternél a "mester" szót idézőjelbe tetted, arra tudok következtetni, hogy valamiért nem vagy jó véleménnyel róla.

Amit írtál - Fodor György ötvenezres tanfolyamát - megtaláltam, nem semmi árai vannak.

giyandeva: Érdekes amit írsz, mint a téma iránt érdeklődő, de a témában tapasztalatlanként magam sem tudom, kinél, és hol kellene elvégeznem a Reiki 1-es tanfolyamot. Ezért kértem segítséget, véleményeket ezen a fórumon. Itt sok tapasztalt ember van. Az pedig törvényszerű, hogy nem minden ember vélekedik ugyanúgy egyazon dolgokról. Viszont azt tudom, hogy a Reiki energiával való kapcsolat nagyon komoly, és felelősségteljes dolog, és nem valami kóklertől kellene tanulni, aki pl. nem vagy rosszul tanítja meg a fontos dolgokat. Ezt nem lehet könyvből megtanulni.

Másfél éve elvégeztem az Agykontrollt. Ebből a módszerből egyfajta van, nem volt semmi vita. Nincsenek irányzatok. Nincsenek kétségek, érvek, ellenérvek melyik változatát és kinél kellene elvégezni. Mivel városomban volt tanfolyam, nem volt kérdéses számomra, hogy attól az oktatótól sajátítom el, aki eljött, de mint írtam: itt nem voltak viták és érvek, ellenérvek, kinél érdemes tanulni, milyen irányzatot. Nekem azt mondták, hogy mindegy kinél tanulom, jól tanítanak, a többi rajtam áll. Ez így van.
 

geog

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég végeztem el a Reiki I-es tanfolyamot Debrecenben. Úgy vélem fontos kinél tanulja meg az ember az alapokat (jöhet az intuíció), de az még fontosabb, hogy a továbbiakban hogy használja és hogyan fejleszti tovább, ezzel teljes mértékben egyetértek.
 

WRocco

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves reelc,

anno én is agykontrollal kezdtem.
Ha a Neked megfelelő mestert keresed, akkor itt az alkalom , hogy használd az agykontrollt, hisz nem hiába tanultad meg anno.

Biztos oka van , hogy az akaraterő kihegyezése és a tudatalatti kontrollálásának nagyszerű technikája után a folytatást a szellemi út mélységeibe bevezető reiki tanításokban keresed.

Habár jól tudom, hogy minden út ugyanoda vezet, de az utak közt van átjárás is, és ha az egyik úton nem találjuk a folytatást, akkor átváltunk egy másik útra, ahol akkori fejlettségi szintünknek megfelelőbb válaszokat találunk.

Én arra bíztatlak használd a már megszerzett tudást és a képességeidet, hogy megtaláld a mestered! Vagy tán így jutottál ide is? :)
 

WRocco

Állandó Tag
Állandó Tag
Emlékeztek olyan esetekre, amikor látszólag rosszul döntöttetek, mivel sok kellemetlenséget okozott mindez nektek, de több év távlatából visszatekintve már azt mondjátok, hogy ennél többet másképp nem is tudtatok volna tanulni, azaz /Teher alatt nő a pálma/.

Akár azt is kérdezhetném, hogy volt e olyan aki rossz mestert választott , de pont ebből tanult sokat. (No persze , azt is mondhatjuk, hogy a rossz mester nagysága épp abban rejlik, hogy lealacsonyítja magát , hogy gyarlóságával emeljen fel másokat. - ezzel semmiképpen sem akarok bókolni a hamis reiki mestereknek :-D )

Vagy követtetek már el hibát reikizés közben, amit utána többszörösen kaptatok vissza, és mik voltak ezek a hibák, és mik voltak a bűntetések cserébe?
 

reelc

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves WRocco: Agykontroll: sajnos elkövettem azt a ballépést, hogy a lelkesedésem alábbhagyott, és nem használtam. Pedig voltak kis sikereim. Nagyon örültem, mert a kis siker is siker. Mostanában tértem vissza hozzá. Az intuícióm azt súgja, hogy hallgassak meg minél több véleményt, mert A Reiki a szimbólumok, és maga az energia miatt számomra nagyon komoly dolog.
Ez a szememben nem olyan dolog, mint pl. jársz angol magántanárhoz, és két óra után úgy gondolod, hogy a tanár számodra nem megfelelő és mész máshoz (nem éltem át ilyet, csak próbáltam példával szemléltetni, hogy a Reiki fajsúlyosabb dolog).
Nem tartom kizártnak, hogy rosszul gondolkodom, de én most így gondolom.

Igen, ha tömören össze akarom foglalni, így jutottam ide. :) Nyitottabbá váltam az ezoterikára (is) az agykontroll után, és volt aki biztatott (az agykontroll nagyon jó és hasznos dolog, olvasd el a könyvet, nézd meg az ismertető előadást, és meglátod, van-e számodra értelme... a Reikit elvégeztem, fontos kinél tanulja az ember, nagyon hasznos dolog. Olvass utána, majd eldöntöd szeretnéd-e. A megérzésem pedig azt mondta, hogy igen, szükségem van az agykontrollra. Változni, változtatni akarok, és ez egy remek eszköz.). Szóval kaptam ötleteket, nézzek utána, és döntsek, számomra mi a jó, érdekel-e. Kutassak fel témákat, ha kedvem van hozzá, és mélyedjek el benne. Épp így vagyok most a mester kereséssel is. Meg kell ismerni a lehetőségeket, és utána az intuícióm alapján dönteni. Nem konkrétan a csalódás élményétől félek - hanem mint fentebb írtam - számomra fontos, hogy jó tanítótól tanuljak.
Most nem arra gondolok, hogy xy nekem miért nem szimpatikus, hanem olyanra, hogy valaki elvégezte, utána mondjuk pár év múlva elment ismételni máshoz, és csupa olyan fontos dolgot hall, amit előző alkalommal nem. Vagy előfordulhat, hogy elvégzed a Reikit, majd összehoz a sors olyan valakivel, aki szintén elvégezte ugyanazt a tanfolyamot, csak más mesternél, és olyan dolgokat mond neked, amiről te nem is hallottál, holott te is pl. a tradicionális Reiki 1-et tanultad és ő is. A rossz mester téma.

Hidd el, elvégezném a tanfolyamot, és ha valamiért elégedetlen vagyok - mondjuk fél év múlva rendszeres alkalmazás után -megismételném másnál, és ha az utóbbi mester másképp tanítja, és jobban is (nem azt gondolnám, hogy hú akkora a különbség, hogy előző alkalommal kidobtam a tanfolyam árát, mert annyival rosszabb a másiknál), hanem azt, hogy ha nem megfelelő módon tanítják, akkor jobb esetben nem érek vele semmit, rosszabb esetben ártok vele.

Láttam itt 1-2 hozzászólásból, hogy nagy viták voltak bizonyos személy(ek) körül. Nem olvastam el - ki tudja mennyi hozzászólást kellene átolvasnom, és egyáltalán lenne-e értelme számomra - de én ebből is látom, hogy fontos a jó döntés. Jól dönteni vagy fejlett intuícióval lehet (mégy gyakorlok, egyre jobban megy), vagy meglévő tények ismeretében, és fejlett intuícióval.

Elvégre, ez egy fórum, többek között a hasonló érdeklődésű emberek gyűjtőhelye, vélemények kifejtésének és ismeretek cseréjének, megvitatásának a helye. Úgy gondolom, ennél jobb helyen nem is érdeklődhetnék.
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Reelc!

Nehéz megmondani, kitől tanuljál reikit, ezt csak Te döntheted el az intuíciódra bízva magadat.

Személyes tapasztalat alapján mondhatom azt, hogy tanulj a Kövesi Pétertől, más meg más mestert fog javasolni. De én is tudok javasolni, még legalább 3-5 olyan reiki mester akivel közelebbi kapcsolatba kerültem és szívesen ajánlom őket. De én hogy döntsem el hogy neked ki a legmegfelelőbb?

Mindazonáltal, csak Te ismerheted fel azt az embert, aki a Te reiki mestered lesz és aki, - ha szorgalmasan gyakorolsz - végigvezet a reiki útján míg magad is eléred a tanári szintet.

Van olyan, hogy elsőre megtalálod ezt az embert, van hogy több reiki mesternél tanulsz, amíg megtalálod a megfelelőt.


A reiki mester - tanítvány kapcsolat egy nagyon különleges dolog: közös munka, barátság és nem jön csettintésre. Mindkét félről kell jönnie a felismerésnek, hogy a Mestered elfogad tanítványának és Te is felismered benne a Mestered. Ez a kapcsolat, barátság, közös munka egy életre szól.


giyandeva: Érdekes amit írsz, mint a téma iránt érdeklődő, de a témában tapasztalatlanként magam sem tudom, kinél, és hol kellene elvégeznem a Reiki 1-es tanfolyamot. Ezért kértem segítséget, véleményeket ezen a fórumon. Itt sok tapasztalt ember van. Az pedig törvényszerű, hogy nem minden ember vélekedik ugyanúgy egyazon dolgokról. Viszont azt tudom, hogy a Reiki energiával való kapcsolat nagyon komoly, és felelősségteljes dolog, és nem valami kóklertől kellene tanulni, aki pl. nem vagy rosszul tanítja meg a fontos dolgokat. Ezt nem lehet könyvből megtanulni.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
... a Reikit elvégeztem, fontos kinél tanulja az ember, nagyon hasznos dolog. Olvass utána, majd eldöntöd szeretnéd-e. ... Meg kell ismerni a lehetőségeket, és utána az intuícióm alapján dönteni. ...

Láttam itt 1-2 hozzászólásból, hogy nagy viták voltak bizonyos személy(ek) körül. Nem olvastam el - ki tudja mennyi hozzászólást kellene átolvasnom, és egyáltalán lenne-e értelme számomra - de én ebből is látom, hogy fontos a jó döntés. Jól dönteni vagy fejlett intuícióval lehet (mégy gyakorlok, egyre jobban megy), vagy meglévő tények ismeretében, és fejlett intuícióval.

Elvégre, ez egy fórum, többek között a hasonló érdeklődésű emberek gyűjtőhelye, vélemények kifejtésének és ismeretek cseréjének, megvitatásának a helye. Úgy gondolom, ennél jobb helyen nem is érdeklődhetnék.
Kedves Tagunk!

Mint az élet oly sok területén, itt is igaz, hogy gondolj bele (a kivastagított sorok mögött rejlő ellentmondásba).
Pedig a vita kb pont arról szólt, hogy kit lehet elfogadni hiteles Reikisként.

Információ nélkül dönteni=lutri.

 

reelc

Állandó Tag
Állandó Tag
Flamingo: igen, így kiragadva a szövegkörnyezetből valóban ellentmondásosnak lehet látni egynémely mondatomat.

Utánaolvastam, szeretnék reikit tanulni.
Meg kell ismerni a lehetőségeket: használtam a Google-t (ide is így jutottam el), és ezen a fórumon megkérdeztem amire kiváncsi voltam, ill. elmondtam amit el akartam mondani.

Valóban nem olvastam el, miről ment a parázs vita. Egyrészt mert nem is tudom, hogy hányadik hozzászólástól kell elolvasni, másrészt ez olyan emberek vélemény nyilvánítása, akik tapasztaltak az adott témában és - érthető módon - véleményt nyilvánítanak. Nekem ebbe nincs beleszólásom, mert nincsen tapasztalatom. Sem megerősíteni nem tudom, xy milyen mester, sem megcáfolni. Az eredeti kérdésem elsősorban egy bizonyos emberre irányult, azzal együtt, hogy nem zárkóztam el másoktól sem.

Nem szeretem a focit, nem is nézem, és amikor beszélgetés megy róla a környezetemben mélyen hallgatok, vagy arrébb megyek. Nem szeretem, nem értek hozzá, honnan tudjam, hogy xy jól játszik-e? Van éppen elég szakértő ebben a témában.:) Ez nem olyan, mint pl. egy festmény, ránézel, és vagy tetszik, vagy nem.

Reiki témában annyit tehetek, hogy visszamenőlegesen olvasom a fórumot, ill Google-zom tovább. Nem kis idő, jó sok hozzászólás van. Egy jó ideig nem szólalok meg itt, mert nincs értelme.

giyandeva: Köszönöm ezt a hozzászólást. Számomra nagyon érdekes. Át fogom gondolni.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Flamingo: igen, így kiragadva a szövegkörnyezetből valóban ellentmondásosnak lehet látni egynémely mondatomat.
Amit csak magad oldhatsz fel.
Utánaolvastam, szeretnék reikit tanulni.
Tudod - kicsit talán nagyképűen, de több, mint 10 év Reiki-zés után - én is.
Komolyabbra fordítva - inkább megélni kellene megpróbálni, mint például a gépjárművezetést (legalábbis szerintem).
Meg kell ismerni a lehetőségeket: használtam a Google-t (ide is így jutottam el), és ezen a fórumon megkérdeztem amire kiváncsi voltam, ill. elmondtam amit el akartam mondani.
Mi meg reagáltunk rá.:D
Valóban nem olvastam el, miről ment a parázs vita. Egyrészt mert nem is tudom, hogy hányadik hozzászólástól kell elolvasni,
Segítek: az elsőtől.:D
másrészt ez olyan emberek vélemény nyilvánítása, akik tapasztaltak az adott témában és - érthető módon - véleményt nyilvánítanak.
Te még sohasem beszélgettél az etióp kisgyereke áldatlan helyzetéről, vagy az iszapkatasztrófa áldozataival kapcsolatban nincs véleményed?
Biztos, hogy van róla váleményed és remélem nem a saját bőrödön tapasztaltad meg a negatív hatásukat egyik témában sem.
Mindezt csak azért írtam (mert írhattam volna az űrkutatásról is akár), mert egy felnőtt ember (és gondolom Te már az vagy), tud véleményt kialakítani - és képviselni - közvetett információk alapján is.
Nekem ebbe nincs beleszólásom, mert nincsen tapasztalatom. Sem megerősíteni nem tudom, xy milyen mester, sem megcáfolni. Az eredeti kérdésem elsősorban egy bizonyos emberre irányult, azzal együtt, hogy nem zárkóztam el másoktól sem.
Személyesen én sem ismerem pl. a miniszterelnökünket, de attól még van bennem kialakított kép róla. Hogy milyen az már más lapra tartozik és erősen off lenne. (Magamat meg ne akarnám kizárni a fórumról offolásért.:D)
Nem szeretem a focit, nem is nézem, és amikor beszélgetés megy róla a környezetemben mélyen hallgatok, vagy arrébb megyek.
ezek szerint nem Te vagy Gálvölgyi.:p
Nem szeretem, nem értek hozzá, honnan tudjam, hogy xy jól játszik-e? Van éppen elég szakértő ebben a témában.:) Ez nem olyan, mint pl. egy festmény, ránézel, és vagy tetszik, vagy nem.
De pont hogy olyan. Ránézek és azt mondom: teszik, vagy azt, hogy nem tetszik.
Aztán legfeljebb megkérdik miért és ha akarom válaszolok, aztán legfeljebb megpróbálnak meggyőzni a helytelen értékítéletemről. De az, hogy elfogadom-e az érveket és hagyom meggyőzni magamat csakis és kizárólag rajtam múlik, hacsak nem beosztott katona vagyok, vagy elítélt rab. (bár véleményem ott is lehet, csak nem adhatom ki magamból, ha "ellenkezik a felsőbb erővel".
Reiki témában annyit tehetek, hogy visszamenőlegesen olvasom a fórumot, ill Google-zom tovább. Nem kis idő, jó sok hozzászólás van. Egy jó ideig nem szólalok meg itt, mert nincs értelme.

...
Szerintem meg hallgatni nincs értelme, mert ha nem tudod kérdezz, ha tudod válaszolj, vagy ütköztesd a véleményed, persze a CH színvonalának megfelelő stílusban,
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Flamingo: igen, így kiragadva a szövegkörnyezetből valóban ellentmondásosnak lehet látni egynémely mondatomat.
Amit csak magad oldhatsz fel.
Utánaolvastam, szeretnék reikit tanulni.
Tudod - kicsit talán nagyképűen, de több, mint 10 év Reiki-zés után - én is.
Komolyabbra fordítva - inkább megélni kellene megpróbálni, mint például a gépjárművezetést (legalábbis szerintem).
Meg kell ismerni a lehetőségeket: használtam a Google-t (ide is így jutottam el), és ezen a fórumon megkérdeztem amire kiváncsi voltam, ill. elmondtam amit el akartam mondani.
Mi meg reagáltunk rá.:D
Valóban nem olvastam el, miről ment a parázs vita. Egyrészt mert nem is tudom, hogy hányadik hozzászólástól kell elolvasni,
Segítek: az elsőtől.:D
másrészt ez olyan emberek vélemény nyilvánítása, akik tapasztaltak az adott témában és - érthető módon - véleményt nyilvánítanak.
Te még sohasem beszélgettél az etióp kisgyereke áldatlan helyzetéről, vagy az iszapkatasztrófa áldozataival kapcsolatban nincs véleményed?
Biztos, hogy van róla véleményed és remélem nem a saját bőrödön tapasztaltad meg a negatív hatásukat egyik témában sem.
Mindezt csak azért írtam (írhattam volna az űrkutatásról is akár), mert egy felnőtt ember (és gondolom Te már az vagy), tud véleményt kialakítani - és képviselni - közvetett információk alapján is.
Nekem ebbe nincs beleszólásom, mert nincsen tapasztalatom. Sem megerősíteni nem tudom, xy milyen mester, sem megcáfolni. Az eredeti kérdésem elsősorban egy bizonyos emberre irányult, azzal együtt, hogy nem zárkóztam el másoktól sem.
Személyesen én sem ismerem pl. a miniszterelnökünket, de attól még van bennem kialakított kép róla. Hogy milyen az már más lapra tartozik és erősen off lenne. (Magamat meg nem akarnám kizárni a fórumról offolásért.:D)
Nem szeretem a focit, nem is nézem, és amikor beszélgetés megy róla a környezetemben mélyen hallgatok, vagy arrébb megyek.
Ezek szerint nem Te vagy Gálvölgyi.:p
Nem szeretem, nem értek hozzá, honnan tudjam, hogy xy jól játszik-e? Van éppen elég szakértő ebben a témában.:) Ez nem olyan, mint pl. egy festmény, ránézel, és vagy tetszik, vagy nem.
De pont hogy olyan. Ránézek és azt mondom: teszik, vagy azt, hogy nem tetszik.
Aztán ha megkérdik miért, ha akarom válaszolok, aztán legfeljebb megpróbálnak meggyőzni a helytelen értékítéletemről. De az, hogy elfogadom-e az érveket és hagyom meggyőzni magamat csakis és kizárólag rajtam múlik, hacsak nem beosztott katona vagyok, vagy elítélt rab. (Bár véleményem ott is lehet, csak nem adhatom ki magamból, ha "ellenkezik a felsőbb erővel".)
Reiki témában annyit tehetek, hogy visszamenőlegesen olvasom a fórumot, ill Google-zom tovább. Nem kis idő, jó sok hozzászólás van. Egy jó ideig nem szólalok meg itt, mert nincs értelme.

...
Szerintem meg hallgatni nincs értelme, mert ha nem tudod kérdezz, ha tudod válaszolj, vagy ütköztesd a véleményed, persze a CH színvonalának megfelelő stílusban,
 

levi66

Állandó Tag
Állandó Tag
érdeklődés

" Mi a reikit Dávid Zsuzsától, Eördögh Kristóftól, Draskóy Györgytől, Párdányi Miklóstól, Carl Everdingtől, Paula Horantól, Kun Istvántól, Bacskai Katitól, Szabó Erzsébettől, Jóna Éva Havától, Király Ritától, Gorzó Andreától tanultuk és ők nem ilyenek. Ha Németországban ez a stilus kell a reikibe, sok sikert hozzá - ott. "

No akkor most mondja ki kend.
széna e vagy szalma? :)

A multkor azt írtad az Usui shiki ryoho azt jelenti Usui rendszeréhez / szellemiségéhaz hasonló ....

Meg azt is hogy amit eddig tanultak tanítottak az egyfajta reiki light....
Meg azt is hogy a Magyarországi reikisek nem örültek annak amit hallottak (tőled) de már készek elfogadni....
Meg azt is hogy ennek szellemében Magyarországon ma rajtad és még néhány Japánban lézengő mesteren kívül nincs hiteles legitim reiki mester, csak legfeljebb független mester lehet.
No
Akkor most széna vagy szalma ? :)
Tisztelt hozzászóló!
Az általad írtakban látom Szabó Erzsi nevét.Ő az én közvetlen mesterem.Tőle kaptam az I-II-es hangolást.Pár éve elveszítettem vele a kapcsolatot.Ha tudsz valami iránymutatát Róla kérlek segíts.Köszönöm.:p
 

nmarie

Silver Tag
Állandó Tag
Emlékeztek olyan esetekre, amikor látszólag rosszul döntöttetek, mivel sok kellemetlenséget okozott mindez nektek, de több év távlatából visszatekintve már azt mondjátok, hogy ennél többet másképp nem is tudtatok volna tanulni, azaz /Teher alatt nő a pálma/.

Akár azt is kérdezhetném, hogy volt e olyan aki rossz mestert választott , de pont ebből tanult sokat. (No persze , azt is mondhatjuk, hogy a rossz mester nagysága épp abban rejlik, hogy lealacsonyítja magát , hogy gyarlóságával emeljen fel másokat. - ezzel semmiképpen sem akarok bókolni a hamis reiki mestereknek :-D )

Vagy követtetek már el hibát reikizés közben, amit utána többszörösen kaptatok vissza, és mik voltak ezek a hibák, és mik voltak a bűntetések cserébe?

Amikor elmentem a tanfolyamra, azt szerettem volna, ha a mesterem úgymond egy kicsit többet foglalkozik velem, mert úgy éreztem hogy másoknak, régebbi ismerősöknek nagyobb figyelmet szentel. Emiatt kicsit csalódottnak éreztem magam.
De ahogyan az lenni szokott, ez volt a "szerencsém" is egyben, mert elindultam a magam útján. Magam fedeztem fel és tapasztaltam meg szinte mindent.
Ha nem így lett volna, talán a mostani felfedezéseim, ismereteim sem lennének.

Maga a mesterem nem rossz mester, ezt láttam már a tanfolyam előtt és alatta is, illetve utána sokáig jártunk össze amolyan klubfoglalkozásra. A mai napig tisztelem és becsülöm, bár régóta nem találkoztam vele, de készülök egy ideje, csak úgy meglátogatni, hogy mi van vele.

Igen, követtem el hibát, egy szimbólum alkalmazása volt az. A büntetésre vonatkozó részre nem tudok mit mondani, mert nem volt olyan.

Annyit tennék hozzá, nem tisztán a reikit használom, kialakult egy sajátos módszer, amire még azt sem mondhatnám, hogy állandó, mivel mindig az adott helyzetnek megfelelően változik. Talán a mágiához áll a legközelebb. Ezért is vagyok többet csendben mint beszélek.
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Szerintem meg hallgatni nincs értelme, mert ha nem tudod kérdezz, ha tudod válaszolj, vagy ütköztesd a véleményed, persze a CH színvonalának megfelelő stílusban, "

Erről egy hülye vicc jutott eszembe.

Elmegy a család az állatkertbe, ahol a gyerek megkérdezi apukát a zsiráf előtt: appppaa ez mi?
Tudja a nyű.
Ugyan ez a kérdés a lónál, a tevénél, a sasnál a zergénél, mira anyuka megunja .
Hagy már békén a papát Samuka.
Mire a papa: hagyd csak szívem hagy kérdezzen, hiszen úgy tanul a gyerek :)
 

Igipapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt hozzászóló!
Az általad írtakban látom Szabó Erzsi nevét.Ő az én közvetlen mesterem.Tőle kaptam az I-II-es hangolást.Pár éve elveszítettem vele a kapcsolatot.Ha tudsz valami iránymutatát Róla kérlek segíts.Köszönöm.:p

Igazán sajnálom de nincs szerencsém ismerni, sőt RAI reikis vagyok.
Üdv Igi
 
Oldal tetejére