Reiki!

Cosy

Állandó Tag
Állandó Tag
Etusmama

Kedves Etusmama!

Egy nagyon-nagyon hangyányi rosszallást hallok ki az amúgy nagyon kedves soraidból. Ùgy érzem félreértettél. Dehogy akarom én rajtad számonkérni a tudásod, az elkötelezettséged, pusztán kiváncsi voltam rá, hogy felmerül-e a reiki RAI-s ágazatánál a szimbólumok teljes titokban tartásának témája és ha igen, mi rá a válasz?

Szeretném mindjárt az elején leszögezni, hogy nekem nincs semmi bajom az összes további reiki ágazat képviselöivel, még Diana Stein-nel se! :-D Mindenkinek más az útja, a reikit is esetleg másként tanulja,másként éli meg, idegen mestertöl, talán nem is magyarul, de ez teljesen mindegy. Ami fontos, az a reikihez eljutott emberkék belsö indíttatása. Valamiért ott vagyunk, Te is én is. Mindegy mi az, Usui, vagy RAI, a lényeg a cél! :) Mit akarok elérni. Valami mocorog ott belül, szeretnék még többet adni, jobbá válni emberileg (számomra ez volt a legfontosabb).

Bevallom neked nagylányosan (köztünk maradjon :cool:), hogy a szimbólumokat pedig....az utolsó kivételével már évekkel ezelött is elfelejtettem. Azt hittem örökre törlödött a winchesteremböl. Eszembe se jutott a neten utánakutakodni, de most már örülök, hogy fellelhetö, így ismét hozzáférhetek
az elveszettnek hitt kincseimhez. :)

Szép napot, vagy ha azokhoz a szerencsésekhez tartozol, akiknek a péntek szabadnap akkor szép hosszú hétvégét kívánok neked! :))
szeretettel: Cosy
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Azért kérdezem ki hogyan látja, ugyanis engem annak idején megrázott.
Úgy éreztem méltatlan kezekbe is kerülhet.
Amíg én óvom és titokban tartom, addig valaki éppen ezt a darab papírt kidobja a kukába. :rolleyes: A szimbólumoknak töltése van, amik pont a kollektív tudatból töltödnek. Ha ez a kollektív tudat "felhigul", mert sokan már nem úgy tekintenek a már hozzáférhetö szimbólumokhoz, hogy "maga a csoda", hanem jésssszasz, mi ez kriksz-kraksz, akkor nem lehetséges, hogy rombolódik a hatásuk? :(

14 évvel ezelött én kérem ezt így tanultam és komolyan is vettem! :D
Egyrészt egyetértek, másrészt, ahogy már írtam - változik a világ.
Én még a Gutenberg galaxisban nyitottam ki az értelmemet (magyarul nagyon szerettem már gyerekként is olvasni). Többször láttam olyan számomra elborzasztó dolgokat, hogy könyveket (nem egyet, de néha tucatnyit) kidobtak a kukába és nem a tavalyi adóügyi közlöny elavult példányait, hanem klasszikus szépirodalmat.
A (volt) gazdájuk arra sem méltatta, hogy elajándékozza, vagy antikváriumba vigye őket. Vagy legalább egy nejlon zacsiban a kuka mellett hagyta volna, ha másért nem, a papírgyűjtők munkáját könnyítendő. Engem ez rázott meg.
Tudom kicsit elkanyarodtam, de arra akartam rávilágítani, hogy ami nekem érték, az másnak lehet szemét.
De mi az ami egyetemes érték? Hogyan definiálható?
A CH filozófiájával merőben ellentétes, hogy politizáljak (nem is fogok), de ezen a területen érzékelhetők leginkább az értékek mulandósága.
Nem is venném hazánk két aktuális "nagyformátumú" emberét, bár mindkettőt milliók istenítik és utálják, tehát velük is példálózhatnék.
Vegyük mondjuk az 1848-49-es szabadságharc bukását. Anno 150 évig nem koccintottunk a sörrel, Görgeyt szinte hazaárulónak kiáltották ki. Ma pedig egyértelműen állítják, hogy a világosi fegyverletétel volt a legésszerűbb, legkevesebb véráldozattal járó cselekedet.
Most akkor érték, vagy szemét? (mármint nem az ember, hanem a tette.)
Számos olyan dolgot hozhatnék fel példaként, hogy amit a mai megítélés becsmérel, azt a jövő magasztalja és fordítva.
Szóval (és ez csupán a magánvéleményem), aki értéknek tekinti pl. a szimbólumokat, bánjon velük akként. Az Ő szemében akkor is az marad, ha más lenézi, becsmérli, vagy netán negligálja. Úgyis az általuk elért eredmény a mérvadó (legalábbis számomra). Én nem azért tanultam meg őket, hogy páncélszekrényben tartsam elzárva, vagy akár vitrinben kivilágítva nézegethessék, hanem azért, hogy használhassam a mások (és néha a saját boldogulásomra). Ha ez önzés, akkor vállalom én önző vagyok. Persze ez nem azt jelenti, hogy osztogatnám, mint más a cukorkát a gyerekeknek.
Ahogy írtam már a nejemmel mindketten a hagyományos harmadik fokozatát járjuk, de én 10 év után is úgy ítélem meg, hogy a tudásom bárkivel megosztom, aki kéri, de ahhoz, hogy mesterként avassak - nem vagyok még kész. Persze lehet, hogy hibás az (ön)érték ítéletem, de elnézve a páromat inkább vállalom az alul értékeltséget, mintsem a kételyeket, hogy egyáltalán méltó vagyok-e rá. (A fenébe most nézem milyen pátosszal beszélek/írok magamról, pedig itt nem én vagyoka lényeg.)
Egyrészt: Nem tudom, hogy a reiki szimbólumokkal lehet-e ártani. Gondolom, ha az energiát nem lehet rosszra használni, a szimbólumok sem okozhatnak kárt senkinek. A közzététel mindenképpen profanizálja a szent tudást, az igazi beavatottak tudását lefokozza az avatatlanok szemében. Hasonlatos ez ahhoz, amikor a középfokon végzett egészségügyi káder belekontárkodik az orvos munkájába. Saját kútfeje után rendel gyógyszert a betegnek, mert "a doktor úr is ezt szokta adni". Csak azt nem veszi figyelembe, hogy az orvos hány más dolgot mérlegel, amiről ő nem is álmodik, mire eljut a gyógyszer rendeléséig. Lehet, hogy segít a betegen, de az is lehet, hogy valami fontosat nem vett számba és pont kárt okoz.
......
Ha a bioenergetikával ( a Reiki hivatalosan a nem konvencionális gyógyászat ezen ágához tartozik, bár az elnevezéseket szinte évente módosítgatják) -szóval ha a Reikivel bizonyítottan lehetne ártani, már rég betiltották volna, azonban szerencsére a 11/97-es népjóléti miniszteri rendelet szerint akár hivatalos (ETI) vizsgát is tehet, aki akar.
Igen manapság sikk kritizálni az orvosokat (sőt az egész orvostársadalmat), talán van is alapja a kritikáknak, de ha egészségügyi gond van mégis hozzájuk fordulunk és vakon hiszünk nekik. Most akkor hogy is van ez?
....Harmadrészt: Kedves gumicicám, hogy az ókori nagy birodalmak attól maradtak fenn évezredeken keresztül, hogy a tudást azok kapták, akik megfelelően tudták használni. Az egyiptomi papi rendben szigorú hierarchia uralkodott, senki nem léphetett "felsőbb osztályba" az ismereteinek, gondolkodásmódjának, emberi kvalitásainak szigorú megvizsgálása nélkül. Ma az utóbbi két tényezőt nem vizsgálják, bárki megkaphatja a tudás következő fokozatát, ha az ismereteinek szintje megfelelő. Gondolkodásmódot, emberséget nem igazán firtatnak. Azt hiszem, azért is ilyen a világunk, amilyen.
Azért szerencsére már nem az ó- vagy középkorban élünk és a tudás remélhetőleg nem csak a "kiválasztottak" szúk körében marad. Bár a mai rendszert elnézve egyre igazságtalanabbnak tűnik, hogy nem az tanulhat aki érdemes rá, hanem az akinek megvan a háttere hozzá. Remélhetőleg ez még nem politizálás (én csak szomorúan konstatálom a tényeket).
Kedves Cosy!
..
A különbséget csak akkor tudnám megmondani, ha mindkét ágát elvégeztem volna a reikinek - kár, hogy nem tettem meg ano.
Véleményem szerint azok az ágak tiszták és hasonlóak, melyek az ősi traídicionális iskolát követik, vagy abból alakultak ki.
Természetesen lehet eltérés a szinbólumokban, mert mire hozzánk elér a keleti tan, ezeregy elmén, kézen megy át, s elég egy apró mozzanat, s változhat valami, s akkor az így kerül továbbadásra.
Pontosan a nyugati hatás miatt alakult ki az a 35 40 ága a Reikinek, mert minden ág alapítója módosított, hozzátett valamit az eredetihez.
A párom elvégezte a hagyományos mellett a RAI-st is és érez különbséget, de azt mondja nem tudná definiálni, hogy miben más a két energia. Egyik sem jobb vagy rosszabb esetleg hatékonyabb mint a másik, csak eltér. Viszont mindkettővel egyformán jól lehet gyógyítani, szeretni
...
És mily érdekes a sors, egyik legkedvesebb barátnőm a másik ágat tanulta, s nagyon tisztességesen megértjük egymást, sohasem bántva a másikat azért, mert nem egyformát tanultunk. Tiszteletben tartjuk egymást, soha sem kértem, rajzolja le a szinbólumokat. Így is lehet egymás iránt érezni, egymást tisztelni és szeretetet adni.
...
Amikor még Veszprémben laktunk nem csak hagyományo és RAI-s Reikisekkel, hanem nadisokkal is összejártunk tapasztalatcserére és működött. Ha az a kiindulás, hogy egy dolgot többféleképp is megközelíthetsz, csak a cél (pl a gyógyítás az elsődleges szempont), akkor azt több irányból is elérheted.


Kedves tagtárs, ha ezt mind elolvastad már ezért megérdemled, hogy
 

bbking

Új tag
Bármi legyen a módszer: kézrátétel, Reiki, EMF egyensúlyozás, vagy bármely más módszer, aminek még elnevezése sincs, EGYTŐL-EGYIG növeli a lehetőséget, hogy jobban megértsétek ezeket.
<SMALL>Értsétek meg a következőket:</SMALL>
<SMALL>Mindezek energetikai technikák. Mindegyik érinti valamilyen szinten a hálót, vagy azt, amit mi Kozmikus Szövedéknek hívunk. Jóllehet, különbözőnek tűnnek számotokra és azt mondják, nem függnek össze egymással, mégis tudnotok kell, hogy mindegyik a valóságotok "magjához" nyúl… az ezzel való spirituális kapcsolatotok az, amit Istennek hívtok.</SMALL>

<SMALL>Épp ezért valahol összekapcsolódnak. Egyes rendszerek jobban kidolgozottak, mint mások. Néhány megközelítés más-más oldalról csatlakozik az energiához és néhány módszer még fejlődik. És végül úgy fogtok tekinteni ezekre, mit a puzzle darabkáira, melyből a lényeg összeáll és nem versenyeztetni fogjátok őket. Bölcsebb megérteni, hogy ugyanazt az isteni energiát látjátok különböző szemszögekből és néhány módszer arra vár, hogy egyesítsétek őket a többivel. Ismételten arra bátorítunk titeket, hogy hagyjátok a hátatok mögött a 4D paradigmáját… Régi út az, amikor behelyezitek a dolgokat kis dobozkákba, melyeknek különböző neveket adtatok. A Föld már elrendezte ezt Istennel. Hogyan szereztek erről tudomást? A válasz: sehogy.</SMALL>
<SMALL>Isten szeretete univerzális, nem osztható meg, nem darabolható fel. Ünnepeljétek ezeket a módszereket és keressétek azokat, melyek a gyógyítást új, interdimenzionális szintre emelik. Keressétek azokat, amelyek az emberi felemelkedés új paradigmájába "állíthatók".</SMALL>
 

bigbud

Állandó Tag
Állandó Tag
Reiki tanfolyam

Sziasztok Reiki-sek!
Tudtok valamit Paróczai Andrásról és a [FONT=&quot]Usui Shiki Ryoho – Tradicionalis Reiki[/FONT]-ről? Most kaptam egy e-mailt amiben egy itteni (Dublin) reiki tanfolyamról van szó. Csak sajnos nem tudok és nem is találok semmit az oktatóról...:confused:
Segítségeteket előre is köszönöm!
Íme a levél:
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Sziasztok Reiki-sek!
Tudtok valamit Paróczai Andrásról és a [FONT=&quot]Usui Shiki Ryoho – Tradicionalis Reiki[/FONT]-ről? Most kaptam egy e-mailt amiben egy itteni (Dublin) reiki tanfolyamról van szó. Csak sajnos nem tudok és nem is találok semmit az oktatóról...:confused:
Segítségeteket előre is köszönöm!
Íme a levél:
Paróczai Andrásról nem tudok (hacsak nem az atléta), de a[FONT=&quot]z Usui Shiki Ryoho – a "hagyományos" Reiki leírását ebben a témában is megtalálod, ha visszalapozol.
Ami viszont az árat illeti:??? (Én kicsit soknak találom a honi 5-20 ezer Forintos díjhoz képest)
[/FONT]
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok Reiki-sek!
Tudtok valamit Paróczai Andrásról és a [FONT=&quot]Usui Shiki Ryoho – Tradicionalis Reiki[/FONT]-ről? Most kaptam egy e-mailt amiben egy itteni (Dublin) reiki tanfolyamról van szó. Csak sajnos nem tudok és nem is találok semmit az oktatóról...:confused:
Segítségeteket előre is köszönöm!
Íme a levél:

Butaságot mondok? Mi lenne, ha megkeresnéd és kérnél tőle egy pár perces személyes találkozást... Többet mond minden kívülálló véleményénél.
Nekem egy tanfolyami jelentkezés kapcsán ajánlotta fel a főnéni, és jól működött a nemtudom hanyadik érzéke. Nem az én mesterem volt. Feszélyezve éreztem magam a társaságában, folyamatosan bakiztam, ő nem érzékelte a szándékaimat, szóval nyilvánvaló lett, hogy nem ő az, akitől tanulni fogok.
 

noel0210

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha szeretnétek többet megtudni a reikiről vagy esetleg a fórum olvasása közben az eddigieken felbuzdulva megszeretnétek tanulni ajánlom figyelmetekbe :
http://reikiy.mindenkilapja.hu/
Persze az hogy valaki reikizni kezdjen szerintem több kell mint buzgalom ,amikor elérkezik valaki a szellemi utján oda ,hogy érzi ő ezt akarja élni ...
a reiki leginkább életforma és egy semmi máshoz nem hasonlítható csoda 5 éve élem a reikit minden nap csoda ként élem meg az életemben ,nagyon sokat kaptam tőle ,nagyon sok embernek tudtam segíten általa és azt hiszem nagyon sok embert indítottam el egy másfajta élethez vezető úton ....
A reiki szerintem nagyban segít megérteni,megélni a minden és mindenki egy spirituális fogalmát ....
Minden kedves útkereső testvéremnek csak ajánlani tudom
 

Smaya

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!
Én most tanulom a Reikit, nem járok tanfolyamra és nincs Mesterem. Az internetről letöltött anyagok alapján próbálom elsajátítani ezt a csodálatos módszert.
Megtanultam a kéztartásokat, és a szimbólumok jelentőségét és használatát. Kisebb-nagyobb sikerrel próbálgatom alkalmazni. /Természetesen tiszteletbe tartva a Reiki etikát/
Szeretném kérdezni, hogy tényleg csak a Mestertől kapott összehangolások után tudom működtetni az univerzumban rejlő energiát?
Mindenkinek szép napot kívánok :)
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én most tanulom a Reikit, nem járok tanfolyamra és nincs Mesterem. Az internetről letöltött anyagok alapján próbálom elsajátítani ezt a csodálatos módszert.
Megtanultam a kéztartásokat, és a szimbólumok jelentőségét és használatát. Kisebb-nagyobb sikerrel próbálgatom alkalmazni. /Természetesen tiszteletbe tartva a Reiki etikát/
Szeretném kérdezni, hogy tényleg csak a Mestertől kapott összehangolások után tudom működtetni az univerzumban rejlő energiát?
Mindenkinek szép napot kívánok :)
Hát ugye mindjárt a nézőpont:Nem működteted az energiát, csupán felhasználod, illetve csatornázod. Nem mi működtetjük az energiát, az energia működtet bennünket. Biztos, hogy vannak megoldások, amelyek Mester segítsége nélkül is képessé tesznek erre. A Reiki azonban alapvetően beavatáson alapul, ez is része, enélkül nem Reiki a Reiki.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én most tanulom a Reikit, nem járok tanfolyamra és nincs Mesterem. Az internetről letöltött anyagok alapján próbálom elsajátítani ezt a csodálatos módszert.
Megtanultam a kéztartásokat, és a szimbólumok jelentőségét és használatát. Kisebb-nagyobb sikerrel próbálgatom alkalmazni. /Természetesen tiszteletbe tartva a Reiki etikát/
Szeretném kérdezni, hogy tényleg csak a Mestertől kapott összehangolások után tudom működtetni az univerzumban rejlő energiát?
Mindenkinek szép napot kívánok :)
Szia Smaya!
Vannak emberek, akik születésükkel kapták a kézzel történő gyógyítás képességét. Gyógyítanak mester, beavatás és szimbólumok nélkül. Ezt kézrátételnek hívják. Annak a gyógyítási technikának, amit ma Reikinek nevezünk és Usuitól származtatunk, a mester, a beavatás és az összes "körítés" része.
Próbálkozhatsz azzal, hogy az Univerzum energiáját közvetíted másnak, de ne nevezd reikinek. Ha működik, megérzed.

Halkan mondom. Ha mindenképpen a reikit szeretnéd művelni... Az I. fokozat tanfolyamának a díja megfizethető. A II. már húzósabb, de nem reménytelen. Az időigénye sem olyan nagy, hogy ne férne bele egy még olyan elfoglalt ember idejébe... Szóval, ha reiki, akkor javaslom, szánd rá magad a mestertől való tanulásra. Marad még tanulnivaló azután is bőviben.
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Halkan mondom. Ha mindenképpen a reikit szeretnéd művelni... Az I. fokozat tanfolyamának a díja megfizethető. A II. már húzósabb, de nem reménytelen. Az időigénye sem olyan nagy, hogy ne férne bele egy még olyan elfoglalt ember idejébe... Szóval, ha reiki, akkor javaslom, szánd rá magad a mestertől való tanulásra. Marad még tanulnivaló azután is bőviben.
Szia b.p.! (Tetszik ez a fordított monogrammom)
Ha már reiki akkor szeretnék kérdezni valamit.
Valamikor évekkel ezelőt elvégeztem a R.A.I. REIKI I. - est.
De bizony már el is felejtettem és akkoriban azt sem tudtam mi is ez és csak megcsináltam mert mások is, vagy csak kiváncsiságból?
Volt olyan a tanfolyamon, hogy párokat alkottunk és ki kellett tapintani. érzékelni ,hogy az illetőnek hol volt valamikor valamilyen problémája.
Én egyből éreztem mikor a tenyeremet végighuztam az illető felett, hogy az egyik részen melegebb. Ki is derült hogy ott volt a bibi valamikor.
Na a kérdésem az,hogy már régóta motoszkál a fejemben, hogy újra el kellene végezni, vagy az elsőt már nem lehet megismételni?
De nálam az első teljes feledésbe merült és úgy tudom akkor még nincs az a bizonyos csatorna (energia áramlás, táv gyógyítás)ami van a második fokozat elvégzése útán.
A Kérdésem :Neki lehet kezdeni így a második fokozatnak, vagy lehet ismételni az elsőtől?
 

Smaya

Kitiltott (BANned)
Szia Barbara!
Szerinten Neked elég lenne ha a könyveket átolvasnád. Én úgy fogtam hozzá, hogy szinte semmit nem tudtam a reikiről, csak jött egy sugallat, hogy gyógyítani szeretnék, mégpedig ingyen. Az MP3 portálon és a harmadikszem.hu oldalakon vannak fent reikivel kapcsolatos könyvek. Szerencsére ma már nem titkosak a szimbólumok sem nyitott az egész és könnyen hozzáférhető.
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok :)
-Minden megmutatkozik amikor a fény rávati sugarát, és bármi amire a fény rávati sugarát,maga is fénnyé változik.-
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia b.p.! (Tetszik ez a fordított monogrammom)
Ha már reiki akkor szeretnék kérdezni valamit.
Valamikor évekkel ezelőt elvégeztem a R.A.I. REIKI I. - est.
De bizony már el is felejtettem és akkoriban azt sem tudtam mi is ez és csak megcsináltam mert mások is, vagy csak kiváncsiságból?
Volt olyan a tanfolyamon, hogy párokat alkottunk és ki kellett tapintani. érzékelni ,hogy az illetőnek hol volt valamikor valamilyen problémája.
Én egyből éreztem mikor a tenyeremet végighuztam az illető felett, hogy az egyik részen melegebb. Ki is derült hogy ott volt a bibi valamikor.
Na a kérdésem az,hogy már régóta motoszkál a fejemben, hogy újra el kellene végezni, vagy az elsőt már nem lehet megismételni?
De nálam az első teljes feledésbe merült és úgy tudom akkor még nincs az a bizonyos csatorna (energia áramlás, táv gyógyítás)ami van a második fokozat elvégzése útán.
A Kérdésem :Neki lehet kezdeni így a második fokozatnak, vagy lehet ismételni az elsőtől?
Szia Barbi! Sztem nem tudom. Ha Usuis lennél, mondanám, hogy lehet ismételni, de nem tudom, ez a RAI-nál hogy van. Ha az avatást talán nem is ismétlik, ha már neked van olyan, a tudásanyagot meghallgathatod egy egyes tanfolyamon, sztem az nem sért semmilyen érdeket.
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Barbi! Sztem nem tudom. Ha Usuis lennél, mondanám, hogy lehet ismételni, de nem tudom, ez a RAI-nál hogy van. Ha az avatást talán nem is ismétlik, ha már neked van olyan, a tudásanyagot meghallgathatod egy egyes tanfolyamon, sztem az nem sért semmilyen érdeket.
Köszi hogy válaszoltál de szerintem én sem tudom. Majd utána járok már sokan mondták végezzem el, de olyan is volt aki óva intett a tanfolyam elvégzésétől mivel ő elég beteg lett. Különböző dolgokat kezdett látni és az ideggondozóban kötött ki.Az ő esete miatt nem mertem menni évekig reiki tanfolyamra.
Viszont ha a RAI-Reikit végeztem csak az elsőt akkor egy másik fajtába belevághatok e és teljesen az elejéről?
A Reikiről még egy kicsit mondanák: régebben az is visszatartott tőle,hogy a kezelési időt elég hosszúnak tartom.
Ezért is végeztem el helyette a Humán és egyetemes Energia Jógájának az Iskolája tanfolyamot, (itt a kezelések sem tartanak félóráig) az 5. szintig jutottam mivel csak addig volt megfizethető számomra a tanfolyam ára.
http://www.gportal.hu/gindex.php?pg=2626725
Az iskola alapítója Luong Minh Dáng Mester
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia b.p.! (Tetszik ez a fordított monogrammom)
Ha már reiki akkor szeretnék kérdezni valamit.
Valamikor évekkel ezelőt elvégeztem a R.A.I. REIKI I. - est.
De bizony már el is felejtettem és akkoriban azt sem tudtam mi is ez és csak megcsináltam mert mások is, vagy csak kiváncsiságból?
Volt olyan a tanfolyamon, hogy párokat alkottunk és ki kellett tapintani. érzékelni ,hogy az illetőnek hol volt valamikor valamilyen problémája.
Én egyből éreztem mikor a tenyeremet végighuztam az illető felett, hogy az egyik részen melegebb. Ki is derült hogy ott volt a bibi valamikor.
Na a kérdésem az,hogy már régóta motoszkál a fejemben, hogy újra el kellene végezni, vagy az elsőt már nem lehet megismételni?
De nálam az első teljes feledésbe merült és úgy tudom akkor még nincs az a bizonyos csatorna (energia áramlás, táv gyógyítás)ami van a második fokozat elvégzése útán.
A Kérdésem :Neki lehet kezdeni így a második fokozatnak, vagy lehet ismételni az elsőtől?

Bocsánat, most láttam meg... :oops:
Cathyhez hasonlóan én is tájékozatlan vagyok a technikai kérdésekben. Mestert kellene választanod és azzal megbeszélni. Abban sem vagyok egészen perfekt, hogy a magasabb fokozatú beavatás árthat-e. Azt hiszem igen. Ha valakinek megemelik a rezgésszintjét és még nincs felkészülve rá, akkor mindenek történhetnek... Ehhez kell a Mester, aki azt felméri, hogy nálad mi a helyzet.
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat, most láttam meg... :oops:
Cathyhez hasonlóan én is tájékozatlan vagyok a technikai kérdésekben. Mestert kellene választanod és azzal megbeszélni. Abban sem vagyok egészen perfekt, hogy a magasabb fokozatú beavatás árthat-e. Azt hiszem igen. Ha valakinek megemelik a rezgésszintjét és még nincs felkészülve rá, akkor mindenek történhetnek... Ehhez kell a Mester, aki azt felméri, hogy nálad mi a helyzet.
Értem és köszönöm a válaszod, érdeklődni fogok itt helyben a városunkban biztos találok egy megbizható Mestert.
Csak azt nem tudom még,hogy jelent e akadályt,hogy Reiki I.-em van már(RAI)?
 

SPIRIFERI

Állandó Tag
Állandó Tag
reiki

Értem és köszönöm a válaszod, érdeklődni fogok itt helyben a városunkban biztos találok egy megbizható Mestert.
Csak azt nem tudom még,hogy jelent e akadályt,hogy Reiki I.-em van már(RAI)?

RAI tanár vagyok és örömmel közlöm veletek hogy nincs akadálya a következő fokozat elvégzésének. A 2-es tanfolyam a teljes 1-es anyagának az ismétlésével kezdődik .
Areiki beavatás erre az életre szól, ha nem használod akkor sem megy feledésbe . Egyébként nem biztos hogy nem használtad, legfeljebb nem tudatosan!!!
Elképzelhetetlen hogy a beavatás bármijen kárt okozzon!!!
Szép estét nektek!!!
 
Oldal tetejére