Személy keresése

imported_kata témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2004 Január 23.

 1. dalta

  dalta Állandó Tag

  Keresek egy Kiss - családot

  Szeretettel üdvözlök mindenkit !

  Szeretnék ráakadni nagyapám barátjának, Kiss Lászlónak a családjára Kanadában. Kiss László - ill. Ladislav Kiss - a felvidéki Kálosáról ( vagy: Alsó-Kálosáról ) került Kanadába, szerintem közvetlenül a II. világháború után.
  Nagyapám neve Hercsuth Tibor - ő volt aki Kiss Lászlót, aki a tisztiszolgája volt, a hátán hozta ki a Don-kanyarból. Cserébe Kiss László 1945 után gyógyszert küldött neki Kanadából, amivel édesanyám életét mentette meg. Nagyapám 1963-ban járt Niagara Falls-ban, ahol még módja volt találkozni régi barátjával. Ennyit tudok, és ez nagyon kevés. Szeretném megtalálni Kiss László családját, hátha kölcsönösen újabb dolgokat tudhatnánk meg felmenőink hősies életéről. Arra szeretnék kérni mindenkit, segítsen ezt megvalósítani, Isten segítségével.
  Köszönöm, hogy elolvasták:
  Szántai Gábor
   
 2. Csilla/63

  Csilla/63 Új tag

  Sziasztok!
  Keresem kint élő unokatestvéreimet, John Bodnar és Steven Bodnar-t.
  Gyermekkorukban Calgary (Alberta) -ban laktak. Az utolsó tartózkodási hely ahol laktak, British Columbia.
  46-48 év közöttiek. John nős, és van egy 11-12 éves gyermeke. Apjuk Bodnár János és a nagyapjukat is Bodnár Jánosnak hívták. Borsod-Abaúj-Zemplén megye!!! Kép a könnyebb felismerés érdekében, előre is köszönöm a segítséget. Canada.jpg
   
 3. titti77

  titti77 Állandó Tag

  Sziasztok

  Segítséget szeretnék kérni rokonaim kereséséhez.Sajnos mar mindenki kihalt a csaladbol szinte.
  Ok 56-ban disszidáltak kanadába. Apai ágon rokonaim, pontosabban a keresztszülei.
  Több, mint 15 éve nem tudunk róluk semmit, egész kicsi voltam még amikor utoljára találkoztunk.

  A nevük: Elizabeth Weiler (eredeti neve: Hévizi Erzsébet) és Charles Weiler.(ő Karcsi bácsi, ahogy én ismertem őt, úgy tudom néhány éve meghalt)
  Nem tudom,vannak e gyerekeik. Annyi infóm van még, hogy volt valami éttermük kint,magyaros jellegű konyha.


  Utolsó cím,amit egy régi karácsonyi üdvözlőlapon találtam:

  Canada, Ontario, Sudbury Maple street.

  Aki tud róluk valamit,kérem keressen fel (privát üzenet)
  Köszönöm előre is a segítséget.
   
 4. Pandora's Box

  Pandora's Box Állandó Tag

  Kanadai telefonkönyv


   
  titti77 kedveli ezt.
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  titti77 kedveli ezt.
 6. Schevi49

  Schevi49 Új tag

  Keresem unokatestvéremet John Bezzeg,született 1945.09.05.Magyarországon.1962 körül ment ki Kanadába.1993-ig tartotta a kapcsolatot édesanyámmal,azóta nincs hirem róla.Utolsó ismert munkahelye ENSZ környezetvédelmi terület.Ha valaki tud róla,kérem értesitsen a [email protected] email cimre.Előreis köszönöm!
   
 7. Tar_nok

  Tar_nok Vendég

  Keresek egy regi baratomat, Kiss Kornelt. 1970-ben vagy 1971-ben disszidalt csaladjaval Nyugatnemetorszagba, o akkor 16-18 eves lehetett. Apja vegre lelkeszi palyara mehetett, amit mindig is akart. Elotte Mo-n esztergalyost faragtak belole kommunista vasakarattal. Kornel nyelvesz lett. Vele Burgh Kastlban ismerkedtem meg, nagyon mely baratsagba kerultunk. Apro beszedhibaja volt, mivel egyik fulere suket.

  Hetvenhatvan kijott latogatoba Torontoba. Hetvenotben en latogattam meg ot, es egy Europa-turat tettunk affele szukpenzu diakmodra. Romaban voltunk negy napot, Koblenzban utana. Auroraban elt egy nagynenyje, vagy el meg most is, ott is meglatogattam ot. Az aurorai nagyneni ferje gyepfarmer volt. Elfelejtettem a nevuket.

  Mikro google-tam Kornelt kb. hat evvel ezelott, kb. harom Kiss Kornel nevu nyelvesz letezett, arra emlekeszem, egy valahol Nyugatmagyarorszagon, es egy masik, valahol nemet nyelvteruleten. Forditassal foglalkozott, professzionalis modon.

  Most mikor Google-om, egyetlen nyelvesz vagy tolmacs, fordito sem jon fel Kiss Kornel neven Europaban. Lehet, hogy elhalt?

  Huga volt, es papa, mama, legutobb Koblenzban, az Elba folyo egyik partjan, ahol a "nagy folyokanyar van", szokta mondani Kornel, hogy engem idegesitsen ezzel, viccbol. "Mert miert mondod, hogy "nagy kanyar"? Minden kanyar nagy, ha a a fordulosugar eleg nagy szogu," de annak mar negyven eve.

  A Kiss vezeteknev nagyon suru, es meg Kornelbol is sokan vannak Kissek. Most egy kosarlabdasz ezzel a nevvel futott fel, nem o az. Lehet, hogy rokon, de o nem az.

  Aki tud valamit arrol a Kiss Kornelrol, akit keresek, legyen szives vagy itt, vagy a kovetkezo emailen irjon nekem: [email protected]

  Mint lathato, Kornel is, ha meg el, es en is, hatvan fele kozeledunk, de rohamosan.
   
 8. izabella50

  izabella50 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Keresem Czobor Lajos leszármazottait aki a Felvidéki Palást falubol vándorolt ki Kanadába.
   
 9. Dodi121

  Dodi121 Új tag

  Szép Napot!
  Keresném Százhalombattáról elhunyt nagypapám PÓTH PÁL testvéreit: Mrs J Kovács 21 Friars Lane Etobicoke ONT Canada,Mrs L Horváth 1060E 33rd AVE Vancouver-böl.
  Segítséget köszönöm.

  Szép Napot!
  Keresném Százhalombattáról elhunyt nagypapám PÓTH PÁL testvéreit: Mrs J Kovács 21 Friars Lane Etobicoke ONT Canada,Mrs L Horváth 1060E 33rd AVE Vancouver-böl.
  Segítséget köszönöm.
   
 10. gyuruora

  gyuruora Állandó Tag

  Sziasztok!
  Sajnos, én is szeretnék valakit, egy régi kolléganőmet megtalálni. Csóka Györgyné, Farkas Erika a neve. Magyar, gyorsírás, gépírás szakon végzett a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. Kb. 10 éve már Kanadában, Guelph-ben lakott és véletlen összefutottunk Budapesten. Három fia van. Akkor megadta az email-címét, de sajnos nem találom. Nagyon szeretném megtalálni.
  Ha valaki esetleg tud róla valamit, megtenné, hogy megírja nekem a [email protected] címre?
  Kívánom mindenkinek, hogy megtalálja, akit keres!
  Nagyon tetszik ez az oldal és ahogy összetartotok, törődtök egymással. Jó érzés ide tartozni.
  Üdv. mindenkinek. Czégény Juli
   
 11. Nati76

  Nati76 Új tag

  Sziasztok!
  Sajnos, én is szeretnék valakit megtalálni. Édesapám egykori kollégáját és barátját Baliczky Károlyt. Én 36 éves vagyok és amikor utoljára találkoztunk vele úgy kb 13 éves lehettem. Ő is és mi is Kaszásdűlőn laktunk a 3. kerületben. Édesapámat Major Györgynek hívják. Annyit tudunk, hogy Toronto mellett lakott. Hogy azota onnan elköltözött azt sajnos nem tudjuk :( Ha valaki tud segiteni azt nagyon szépen meg köszöném. e-mail cimem: [email protected]
  Elöre is köszönöm és Üdv mindenkinek. Major Ágnes
   
 12. Frakk0310

  Frakk0310 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Szeretnék egy zártkerti ingatlant megvásárolni, viszont a tulajdonosa kint él, és sajnos nem tudtam a faluban semmilyen elérhetőségét megtudni. A hölgy Piróth Irén, aki 1957-ben született talán Majosházán, vagy esetleg Budapesten. Kivándorlása előtt Majosházán élt és jó 25 éve biztos kint is él. Ha jók az infóim akkor Torontoban, esetleg a környékén lakik. Anyukáját Sipos Irénnek hívják. Az e-mail címem [email protected]. Köszönöm mindenkinek.
   
 13. HJudit62

  HJudit62 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nagyon-nagyon régóta foglalkoztat a gondolat, hogy megkeresem a szüleim kivándorolt rokonait. Sajnos nem tudok róluk sok mindent. Igazából azt sem, hogy hol élhetnek. Az édesanyám Erdőbényéről származik. Onnan vándoroltak ki a rokonok nagyon-nagyon régen. Sokszor emlegette a mamám, az Ohio ill. Michigan helységneveket. Ha tudtok segítsetek.
   
 14. frusi90

  frusi90 Új tag

  Sziasztok. Én is keresnék valakit!

  Sajnos nem sok mindent tudok róla, annyit, hogy még anno '56-ban vándoroltak ki Kanadába, sajnos azt sem tudom, hogy melyik részére. Kocsis Matildnak hívják, minden bizonnyal családja is van. Ha bárki bármit tud róla, vagy hallotta már a nevét, örülnék neki, ha válaszolna, ugyanis a nagynénémről van szó, akivel még sajnos sosem sikerült találkoznom!
   
 15. PirosBuborek17

  PirosBuborek17 Új tag

  Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni Kanadában -valószínűleg Vancouverben élő rokonaink felkutatásában!
  Üknagymamám Léka Ernestina 1928-ban költözött ki Velkenyéről Vancouverbe,ahol új családja lett- a sajószentpéteri születésű Joe Ambrus lett a férje,akivel külföldön egy közös gyermekük született: 1932-34 körül,akinek a neve Ambrus Margit. De üknagymamám itthon hagyta az első gyermekét Léka Zoltánt,aki 1919-ben született,annak a reményében,hogy majd őt is ki tudja vinni magával-az ő leszármazottai vagyunk mi,mert ez sajnos nem sikerült.Később még egy ideig tartották a kapcsolatot,de az 1950-60-as évek óta nem tudunk róluk semmit. Léka Zoltánnak itthon 3 gyermeke született,közülük az egyik,az én nagymamám.

  Mit gondoltok,van esély megtalálni őket,abban az esetben,ha az Ambrus Margitnak vannak leszármazottai? Vagy esetleg próbálkozzak facebookon,vagy egyéb helyeken? Kérésre tudok képet küldeni Léka Ernestináról.

  Email: [email protected]
  Előre is köszönöm,ha valaki valamilyen információval szolgál.

  Üdv,Anna
   
 16. zsogrefe

  zsogrefe Új tag

  Én ismerem Őt, ha olvassa ezt az üzenetet vegye fel velem a kapcsolatot.
   
 17. eliza53

  eliza53 Tag

  Keresem rokonomat Kanadában
  Volt címük: Juliane Nagy
  46 Sherwood Ave
  KITCHENER ONT
  CANADA
  Ha valaki tud róla vagy családjáról valamit kérem értesítsen a megadott e-mail címen:
  előre is nagyon megköszönöm.
  Keresi: Erzsebet Nagy Magyarországról.
  e-mail cimem: [email protected]
   
 18. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Melitta által ajánlottal boldogultam én is:
  http://www.canada411.ca/ hátha segítséget jelent.
   
  Pákozdi Tünde és Melitta kedveli ezt.
 19. Pákozdi Tünde

  Pákozdi Tünde Új tag

  Sziasztok!

  Keresek több embert is. Nem tudom, még élnek-e egyáltalán, nem sokat tudok róluk.
  Ismert adatok: Tóth Ferencné: született Karvas Klára. Édesanyja neve Radics Mária, és 1933- ban született.
  A címe is megvan, de van egy gyanúm,hogy ez így nem valami helyes cím, mármint lehet, hogy egy o betű e-nek lett írva,és egyebek. Ebben is segítséget kérek.
  Tehát a cím: Canada N5C 2C4 12. Chishotm Dr. Ingersall Ont.

  A fenti személy testvére is keresett, ő 1928-ban született, neve Karvas Ferenc.
  Címe: Canada RR.1. Grand Bend ON. Nom 1TO


  Még egy valaki van: Dennes Bogar

  Sajnos Róla semmit nem tudok, csak a címét: Canada, 172 Woodstock Way S.W Calgary Alberta T2W6G1


  Kérlek segítsetek legalább abban,hogy ezek valós címek-e, ha egy levelet feladok, és létező címre megy,már fél siker!


  Köszönettel: Tóthné Pákozdi Tünde
   
 20. Pandora's Box

  Pandora's Box Állandó Tag

  ---------------------------------------------------
  Kedves Tünde,
  Javaslom olvasson vissza ebben a topic-ban...érdemes.
  Az elsö "találata" az Ön levele elött hozzászólás... :)
  Itt a kanadai (nyilvános) telefonkönyvben lehet keresni.
  Ezt olvashatja az elözö levélben:

  http://www.canada411.ca/

  Hofi-val szólva "babra munka", de gyakran vezet eredményre.
  További keresés lehetséges a Magyar Vöröskereszt Keresöszolgálata által.

  http://www.keresoszolgalat.hu/

  Címük:
  Magyar Vöröskereszt Keresőszolgálat
  1051, Budapest, Arany J. u. 31.

  Telefon:

  (06-1) 374-13-05
  (06-1) 374-13-23

  Fax:

  (06-1) 374-13-23

  e-mail:

  [email protected]
  [email protected]

  Üdv: Pandora's Box
   

Megosztás