Társasjátékok

Erőleves témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2009 Február 7.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Catan

  városfal így néz ki a városfal 12 darab kell belőle színenként 3 db ha jól értelmeztem a játékszabályt tehát 3 piros, 3 narancs, 3 kék, 3 fehér (ha bővítéssel szeretnétek játszani, akkor még 3 zöld és 3 barna városfalra is szükség lesz). Egy városfal mérete 21mm x 21mm x 5mm.
  123 ezen a képen jól látszik, a városfal alkalmazása a gyakorlatban
  lovag így néz ki a lovag. Fa korongra ráragasztva mind a két oldal. A játékszabály elmagyarázza jól, hogy hogyan kell. 24 darab kell összesen. Tehát színenként 6 fakorongra lesz szükség. Ezekre ragasztjuk a megfelelő módon a lovagokat egy színen belül 2 lovag, 2 erős lovag, 2 hatalmas lovag. 2522. hozzászólásában az első doc. megtaláljátok úgy mint lovag bábuk. A 2482. hozzászólásban egy újabb változathoz készült lovagok találhatóak. ( ha bővítéssel szeretnétek játszani, akkor még 6 zöld és 6 barna lovagra is szükség lesz) A fakorong mérete 18mm x 6 mm.
  lovagok mas találtam még egy fajta megoldást a lovagokra. Hátha valakinek éppen ez tetszik. Így néz ki ez a fajta a gyakorlatban lovagok kesz
  lovag elhelyezes a lovag elhelyezése a gyakorlatban

  folytatás következik
   

  Csatolt fájlok:

 2. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Catan

  17005 ezen a képen jól látszik, hogy hogyan néz ki az építési kalendárium (2520 hozzászólásban ez a fejlődési táblázat). A 2515. hozzászólásban Gil-galad leírja, hogy hogyan néz ki és hogyan kell használni játék közben. A 2522. hozzászólásban megtaláltok hozzá mindent Építési kalendárium 1. szint, Építési kalendérium 2., Építési kalendárium 3., Építési kalendárium 4., Építési kalendárium 5. Összesen négy darabot kell készíteni belőle (ha bővítéssel szeretnétek játszani akkor még 2 példányra lesz belőle szükség). Ha esetleg valakinek megvan, hogy eredetiben ez mekkora, annak nagyon örülnék.

  Győzelmi pont kártya: hat darabra lesz belőle szükség. Megtalálható 2522. hozzászólásban első.doc, mint Catan megmentője kártyák. ( ha bővítéssel szeretnétek játszani még két darabra lesz szükség) A 2482. hozzászólásban is található egy másik változathoz készült példányt. A kártya eredeti mérete az alapjáték alapján 6,75 cm x 4,35 cm

  Árucikk kártya: 36 darab kell belőle összesen.
  12 papír kártya (fa) - (ha bővítéssel szeretnétek játszani még 6 darab kell belőle)
  12 pénz kártya (érc) - (ha bővítéssel szeretnétek játszani még 6 darab kell belőle)
  12 szövet kártya (gyapjú) - (ha bővítéssel szeretnétek játszani még 6 darab kell belőle)
  2522. hozzászólásba az első doc. megtaláljátok kártyák címszó alatt. Egy másik változatban megtaláljátok 2482. hozzászólásban. A kártya eredeti mérete az alapjáték alapján 6,75 cm x 4,35 cm
  nyersanyag személy szerint nekem ez tetszik a legjobban ezért feltöltöm ezt is.

  Fejlődési kártya: 54 darab kell belőle összesen. A sárga hátlapú a kereskedelem. A kék hátlapú a politika. A zöld hátlapú a tudomány. Mindet megtaláljátok a 2522. hozzászólás második.doc, harmadik.doc, negyedik.doc. A kártya mérete az alapjáték kártyái alapján 6,75 cm x 4,35 cm. A 2487. hozzászólásban pedig megtalálható, hogy melyik kártyából hány darabot kell nyomtatni.


  Hát ezt sikerült összehozni és megfejteni. Remélem, hogy valakinek a segítségére lesz. Amire nem sikerült rájönnöm, hogy mi lehet a 2520. hozzászólásomban a kellékek között a 2 lap lovagi cím.

  Ez részemről csak gyűjtő és rendszerező munka volt. Itt szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzátett ehhez valamit. Na és persze az eredeti feltöltőknek is. Ha valaki elkészíti a játékot meglephetne minket azzal, hogy lefényképezi és felteszi az elkészült művet, hogy hogyan sikerült. Sajnálom, hogy ez a kiegészítő már nem kapható csak az újabb változat (amit mi fa vagyis régebbi típusú catanosok már nem tudunk használni), de örülök, hogy így is sikerült összehozni. Ha valaki erre jár, aki ezzel a játékkal már játszott átnézhetné a dolgainkat, hogy mindent sikerült-e összegyűjteni. Nagy köszönet!

  Jó munkát és jó játékot!

  Szeretettel!

  Duplaeva   

  Csatolt fájlok:

 3. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Catan kockajáték

  Sziasztok!

  Még egy jópofa játékot találtam a neten miközben keresgéltem.

  Szép estét!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 4. gabcsanya

  gabcsanya Állandó Tag

  Catan junior

  Szia!
  Nekünk meg van a Catan junior, de sajnos csak fotózni tudom, nincs scennerünk. :( Ha így jó lesz, a jövő héten fel tudom tenni.
  Üdv: Cili

  Köszönöm a Catan lovagos munkádat!!!
   

  Csatolt fájlok:

 5. Gil-galad

  Gil-galad Állandó Tag

  Catan városok és lovagok 5-6 személyre szabály

  Sziasztok!

  Tessék a fordítás:

  Az első játék előtt:
  Ragassza fel a matricákat, emelje ki a keretből az új elemeket!

  A játék előkészítése:
  Szüksége lesz:
  1 Catan alapjáték
  1 Catan kiegészítés 5-6 játékosra
  1 városok és lovagok kiegészítő játék
  1 városok és lovagok kiegészítése 5-6 játékosra

  Építse fel a játékmezőket úgy, ahogy a 4 személyes játék esetén szokta. Helyezze el a következőképpen a meghosszabbító elemeket: x kerüljön a-a közé, y kerüljön e-e közé és z kerüljön g-g közé.
  Helyezze el a dupla tenger mezőt, aztán a többi tenger körben a keret mellett. A kikötők és üres tengerek váltakozva kerüljenek a helyükre.
  Keverje össze a 30 területkártyát, az egyik saroktól kezdve rakja ki az összeset alulról felfelé építkezve.
  Helyezze fel a számkorongokat (csak a kiegészítő játékokból) a betűvel felfelé. Az egyik sarokban kezdje, és spirálalakban tegye fel a korongokat a tábla közepe felé. A sivatagra nem kerül korong. Fordítsa fel a korongokat (piros számok nem lehetnek szomszédos mezőkön). A rabló a sivatagban kezd.

  A játék menete:

  A játékot alapvetően városok és lovagok kiegészítő szabályai szerint játsszuk, de megjelenik egy rendkívüli építési szakasz.
  Ha az épp soron levő játékos mindennel végzett, akkor a többi játékos is építhet (sorban). Tehát minden játékos építhet településeket, városokat, utcákat, ezenkívül városfalat, városi épületeket (kereskedelmi árucikk fejében), felrakhat lovagokat, azokat fejlesztheti és aktiválhatja. Ebben a fázisban viszont nem kereskedhet, a lovagjaival nem akciózhat és fejlődéskártyákat sem játszhat ki.

  Megjegyzés:
  Ha egy játékos a rendkívüli építési szakaszban aktivál egy lovagot, akkor ezzel a lovaggal, amikor rendes módon kerül sorra, azonnal akciózhat.

  Játékelemek listája:
  2 városi épületek füzet, 20 kereskedelmi áru (6 textil, 6 pénz, 6 papír, 2 pont), 3 keret, 6 városfal, matricák , játékleírás

  ________________________________________________

  Amúgy tapasztalataim szerint 5-6 ember már rettenetesen megnyújtja a játékot, ezért lelassulhat és unalmassá válhat. Mindenesetre jó hosszú estét szánjatok egy ilyen partira! :D

  Üdv!
   
  Brigicó, nikido, gabcsanya és 1 másik tag kedveli ezt.
 6. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Lovagok és városok - fejlesztési kártya almanach

  Sziasztok!

  Sikerült még megtalálni a fejlesztési kártyákhoz az almanachot, így még közelebb járunk, hogy teljes legyen a játék.

  Tengeri utazókkal hogy álltok? Érdeklődés lenne? Mit szóltok hozzá? Én neki állnék a régi típusúnak, mert ugye sajnos már az sem kapható :(, csak az újabb kiadáshoz való. Itt a fórumon eddig a 1728. hozzászólásban van valami. Némi anyagot már sikerült találnom ;). Valakinek esetleg valami ezen kívül? Én vállalom, hogy megcsinálom úgy, mint a lovagok és városokat, ha azt jónak találtátok, tehát a nyersanyagot.

  Tudom ez a kérdés nem ide tartozik, de mi történik itt a canadan? Használhatatlan a kereső kidob a googlba. Bejutni is csak körülményesen lehet, valamilyen nemlétező orosz oldalakra visz el. Ha sikerül belépni és beszeretnék jelentkezni visszadob googlba. Másnak is van ilyen tapasztalata? Vagy csak nálam van gond:confused:?

  Szép napot!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 7. Nanokereszt

  Nanokereszt Állandó Tag

  Catan változat

  A gyerekek szerették. Sokkal kiegyensúlyozottabban lehet vele játszani. Viszont hamar kinőtték. A "nagy" Catant viszont nem nagyon szeretik. Miközben más komoly társast játszanak. Szétcsúszik, s ha nem sikerül jó kezdőpozíciót felvenniük, akkor nincs sikerélmény. Ezért sokkal jobban szeretik ezt a kész változatot, a Paper & Pencilt. S könnyen elkészíthető házilag.

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 8. gabcsanya

  gabcsanya Állandó Tag

  Catan junior

  Hatalmas köszönet Emőnek, akinek a nicknevét nem tudom, de a lényeg, hogy beszkennelte a Catan juniorunkat.
  Itt az anyag, jó játékot kívánok!
  (A játékszabályt szedjétek le a 2534-es hsz-ból!)
   

  Csatolt fájlok:

 9. gabcsanya

  gabcsanya Állandó Tag

  Evo

  Régóta szemezem ezzel a játékkal, most megtaláltam hozzá a szabályát is, sajnos angolul. Ezúton kérem, hogy aki bír a nyelvvel, ültesse át magyarra, Köszönöm!!!
   

  Csatolt fájlok:

 10. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Evo

  Szia Cili!

  Nekem a csatolt játékszabály van meg egy másik kiadásához ennek a játéknak! Nem saját munka. Kerestem és találtam! Nézd meg hátha segít! A végén a dokumentumnak ott van, hogy hol tudod megnézni eredetiben. Köszönöm szépen a Catan juniort. Küldtem privát üzenetet.

  Üdvözlettel

  Évi
   

  Csatolt fájlok:

 11. gabcsanya

  gabcsanya Állandó Tag

  EVO folytatás

  ... és a vége.

  Csatlakozom Duplaevához, a "Köszönöm" gomb nekem is jól esett. Akkor is, amikor én hálálkodtam, mert ha csak egy gomb megnyomásával (nem "szétoffolva" a topikot), de legalább meg tudtam köszönni a feltöltéseket. És igen, akkor is, amikor láttam, hogy volt értelme időt szánni arra, hogy megosszam másokkal, ami nekem már meg van. Mert ez idő, amit valami mástól veszek el. Más kérdés, hogy én pl. most szembesültem vele, hogy mennyiszer vittek úgy, hogy azt a nyomorult gombot sem voltak képesek megnyomni. Ez elkeserít. Ettől függetlenül, ha lesz még valamim, ugyanúgy fel fogom tenni, mint eddig. Mert valóban úgy van meg az egyensúly, hogy ha kapsz, adj is. Sokat vittem, igyekszem adni. Még akkor is, ha sokan arra a gombra már nem bírtak rákattintani a sok letöltést követően. Nekik jó hír, hogy már nem is lehet.
  Az én lelkemnek jobb lesz, ha adok, mert rengeteget kapok itt. Úgyhogy:
  KÖSZÖNÖM NEKTEK!!! kiss
  Közben ismét van "Köszönöm" gombunk. Miután okafogyottá vált a fentebbi tirádám, elgondolkoztam, kitöröljem-e. Nem teszem. A véleményemet tartom. A "köszönöm" gomb használata egy pillanat a megnyomónak, egy örömöcske a feltöltőnek. Megéri az a pillanat! (Úgyhogy a szónoklat marad.)
   

  Csatolt fájlok:

 12. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Firgyláda

  Sziasztok!

  Úgy látszik catan témában nincs további érdeklődés, pedig sok mindent össze lehetne hozni közös erővel. Na akkor lapozzunk. Aki szereti Carcassone játékot, annak ez a játék nagyon be fog jönni. Mi nagyon-nagyon szeretjük a Carcassonnet a sok-sok kiegészítőjével együtt. Ez nem saját szkennelés. Találtam, miközben catan után kutattam. Köszönet az eredeti feltöltőnek, meg Thaurnak a játékszabály fordításáért. Ha duplázok szóljatok és törlöm. Kereső nem adta ki.

  Kedves letöltők!
  Nem akarom a témát tovább ragozni, ha megnyomod, hogy köszönöm, az mindenkinek jól esik, köztük nekem is;). Ha mással nem is, de ezzel hozzá tudsz járulni a fórum épüléséhez, ami neked is jó! Ahogy gabcsanya írta adni és kapni kiss.

  Szép napot és jó játékot!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 13. Nanokereszt

  Nanokereszt Állandó Tag

  Catan Paper & Pencil

  Sziasztok!

  Meghoztam a Catan Paper & Pencil gyorsfordítását. Igyekeztem csak azt leírni, ami másabb, mint az eredeti változat. Ha valami nem érthető, szóljatok. Fogalmazásban nem vagyok túj jó.
  A kép melletti összefoglaló:
  Ez a változat előrenyomott táblából áll, amit színes ceruzákkal lehet játszani. Szükség van hozzá játékosonként egy-egy színes ceruzára (piros, zöld, kék, fekete) és két dobókockára.
  A földterületek és a belőle kapható nyersanyagok ugyanazok, mint az eredeti változatban.
  A két megadott településsel és úttal kezdjük a játékot. A két település egyből két gyűzelmi pontot ér.
  Aki elsőként éri el a 7 pontot, az győz.
  A győzelmi pontokhoz utakat és településeket, valamint városokat kell építeni. Egy város két pontot ér. Ezekhez nyersanyagok szükségesek. A győzelmi pontot pipával jelöljük a táblán. A várost természetesen két pipával.
  Nyersanyagokhoz jutás ugyanaz. Dobbással történik.
  Az építéshez a nyersanyagok és a jelzésük a tábla sarkába van rajzolva (út - vonal, település - kör, város - kör kereszttel).
  Csere ugyanaz, kikötők jelölve.
  Egymással való csere ugyanaz.
  Két útnyi távolságra lehet építeni egy másik településtől települést, ez is ua.

  Egyéb:
  A játék négyfajta táblát tartalmaz (A, B, C, D) előrenyomott kezdőhelyekkel. 100 nyersanyagkártya, rablófigura (két részől áll). valamint szükséges hozzá 4 ceruza (ajánlott a piros, kék, zöld, fekete), valamint két dobókocka.
  Első játéknál az A tábla használata ajánlott. 3 játékos esetén egy színt egyszerűen ki kell hagyni, az utak, települések és a rabló változatlanok. Kezdéskor minden játékos egy agyag, egy érc és egy gyapjú nyersanyagkártyát kap.

  Különbségek:
  Nincs viszont kezdés szerinti nyersanyag (helyette megadott van). Ill. nincsenek plusz pontok, pl. leghosszabb út vagy fejlesztések.
  Rablónál vannak még változások: 7-es dobásnál mozog, és akinek 7-nél több nyersanyagkártyája van, annak feleződik. Amikor a rablót egy mezőre rárakja a hetet dobó játékor, akkor aki(k) annál a mezőnél áll(nak), azttól (azoktól) húz egy-egy kártyát, és a kezébe veszi. Ezután viszont, amikor azt a számot dobják, amelyik mezőn a rabló áll nem kapnak nyersanyagot. Ezt követően viszont rögtön visszakerül a rabló a sivatagba, nem blokkolja tovább a mezőt. A rabló csak hetes dobáskor mozog, akkor viszont kötelező mozgatni.

  Nanó
   
 14. Nanokereszt

  Nanokereszt Állandó Tag

  Carcassone

  A Carcassone-hoz korábban ezeket találtam. Szintén a játék kiadójának honlapján található meg.
  Egy kártyalista, amiről csak azért nem lehet közvetlenül kinyomtatni a játékot, mert mindegyik kártyából csak egy van, s alá írták, mennyi ilyen kártya van a játékban. De nem csak az alapkártyák vannak benne, hanem kiegészítők is. Valamint két pontozólap.


  Kártyalista
  Pontozólap
  Körszámláló
   
 15. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  tengeri utazó

  Sziasztok!

  Kis késéssel akkor hajóra fel :D! A tájegységmezők közül csak az újat töltöm fel, hiszen a többi megtalálható az alapjátékban! Ez a tengeri utazó kiegészítő a régebbi kiadású, amit már sajnos nem lehet kapni régebbi hozzászólásomba megtaláljátok a képet, hogy konkrétan melyikről is van szó. Ha valakinek van kérdése nyugodtan tegye fel. Folyt. köv.

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 16. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Tengeri utazó

  Sziasztok!

  És íme itt a folytatás. Kedves Zaubermaus és Gil-galad van pici német (ha aktuális lesz szólok), de az oroszlánrész inkább angol lenne, meg szerkesztés, photoshop ilyesmi. Egyedül nem vállalom (sajnos voltam olyan balga és bekukkantottam abba a fránya statisztikába:sad:), nekem ez több napos munka lenne. 1-2 százalék, igen ilyen is van. Tényleg csak ennyit ér a munkánk, hogy pár százalék mondja azt vittem, köszönöm (sokakról van szó és nem csak ezen a fórumon!!!)? Ígérem többet nem hozom fel ezt a témát. A mostani feltöltésemet nem úgy készítettem el, ahogy eredetileg terveztem:(, inkább Ticket to ride:wink: a családommal! Tudjátok adni és kapni, hogy épüljön a fórum! Na részemről tényleg lezárva ez a téma. Zaubermaus és Gil-galad és Gabcsanya nagyon örültem nektek, ti ösztönöztetek, hogy igen csináld, mi örülünk neki. Ha valami nem világos, akkor kérdezzétek! hdina80, 4xmami köszönjük sokak nevében, hogy felhoztátok a témát, remélem jártok erre és ti is örültök, hogy lassan halad a catan téma, eltüntetek - hiányoztok!

  Jó játékélményt mindenkinek!

  Szép estét!

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 17. hdina80

  hdina80 Állandó Tag

  Egy kérdés,kedves fórumozók...
  Tudna valaki a Citadellához Bónusz Karakterkártyákat /Varázsló,boszorkány.../?Valahol itt találkoztam vele,de ezek hiányoztak belőle,és a kereső nem dob rá találatot.

  Köszi :)

  7-8.oldalon:
   

  Csatolt fájlok:

  vinczeedit, rknzs, barbie43 és 1 másik tag kedveli ezt.
 18. nikido

  nikido Állandó Tag

  80 nap alatt a Föld körül

  A kereső nem adta ki, remélem nem ismétlek. (és sikerül a feltöltés)
   

  Csatolt fájlok:

 19. nikido

  nikido Állandó Tag

  80 nap alatt Föld körül

  Folytatás
   

  Csatolt fájlok:

 20. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  kereskedők és barbárok

  Sziasztok!

  Először is nagy köszönet Zaubermaus és Gil-galad! Felrakom ami van, bánjon vele mindenki belátása szerint! Látni fogjátok, hogy azért van mit csinálni. Ha valaki esetleg megszerkeszt belőle valamit felrakhatná a közösbe. A kereskedők és barbárok több kiegészítőnek a gyűjteménye. Én a régebbi kiadáshoz próbáltam meg összegyűjteni az anyagot. Az egyes játékleírásokat variációknak nevezik. A következő variációk vannak:
  - barátságos rabló
  - catan eseményei
  - a kikötőmester
  - kétszemélyes catan
  - catan halászai
  - catan folyói
  - karavánutak
  - a barbárok támadása
  - kereskedők és barbárok

  A következő dolgokat tartalmazza:

  24 lovag (6darab/szín)
  12 híd (6 darab/szín)
  4 szekér (1 darab/szín)
  36 bronz színű barbár
  22 bronz teve
  40 darab pénz vagy arany
  3 formázott karton lemezke (hülyén hangzik,de csak így tudtam lefordítani, fogalmam sincs, hogy ez mit takarhat a játékszabályból sem derült ki számomra Gil-galad van tipped?)
  1 színes kocka
  120 darab kártya

  Első körben felrakom a sok apróságot, hogy hogyan néz ki, hátha valakinek a segítségére lesz.
   

  Csatolt fájlok:

Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás