Történelem

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ivan

Kitiltott (BANned)
Thaumiel!
Szeretném a saját véleményemet kiegészíteni.. Először is van egy kötelezettségem az Arvisurával kapcsolatosan, amely eléggé leköt. Azonban időrendi -jó- táblázat valószínű megkereshető a Google-val, az Arvisura szónál..
A másik: a magyar ókor /kora középkor s e m választható el a hunoktól, az avaroktól, a kabaroktól, manysiktól és sok más közeli, velünk ROKON NÉPTŐL. Ha elválasztjuk, az zavart okoz az értelmezésben. Javasolom az időrendi táblázattal való foglalkozás elhalasztását, egy alaposabb ismerkedés érdekében. Ha úgy érzed..
Hát igen, az etruszkok, jól írod...én ide valaha feltettem arvisura vázlatokat , végig, az összeset. Ott megtalálhatóak az etruszkok is, hatalmas a történetük, hosszú és bonyolult, valamikor a Szantorin felrobbanásával kezdődik az itáliai honfoglalásuk az Arnó folyónál(ie. 1480) . Ők sem voltak homogén nép, többféle rokonnépből (hun, avar, kevéske sumér, szavárd stb..) állnak/-tak. Róma... Remus és Romus.. szóval..Ők egy hun harcos gyermekei voltak...én ezt Paál Z.-nak elhiszem. Átkellene nézned a vázlatokat az un. o s c u s tábláknál, vagy elolvasni a könyvet. Fantasztikus az etruszkok története..Mit gondolsz miért járt Náluk tanulni Atilla vagy -egy fél évig- Árpád? A magyar koronával kapcsolatos történet főszereplője Fekete Arnó is etruszk származású volt..
Szép estét!
 

Thaumiel

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Iván!

Köszönöm a hozzászólást, azt hiszem, ma sem alszom sokat az éjjel, hála Neked :) lesz mit néznem a neten...
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Thaumiel!
Ennyire ne törd magad, csak normális ütemben tájékozódj. Ha belemerűlsz, úgyis eltelik akár egy év is mire felsejlik valami..a sietség pedig nem teszi lehetővé gondolom, az elmélyűlést. Ilyen nehéz témákban.
Addigis ajánlom a Tamana c. honlapot (Vámosi Tóth Bátor honlapja ez)
Lánszki Imre honlapját (Atilláról)
Ezek alapdolgok, kiegészítik Paál Z. könyvét és egyben igazolják is..
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Hakima!
A félremagyarázás -mondhatni ezt- örök. Kétféle van: a szándékos megtévesztés (pl a habsburgi dumák) és a téves, de jószándékú magyarázatok. Ezek is legalább kétfélék: a Paál Zoltán féle könyv előttiek, tehát mondhatni a régiek és azok amellyek újabb írások (1990 utániak) , de valamilyen okból az Arvisurát nem veszik figyelembe.
Vannak olyan, magukat fenoménnak tartott történészek is, akik a korábbi tévedéseiket nem szeretnék elismerni ( a nagyközönség előtt) és ismerik ugyan már a helyes válaszokat de hallgatnak...az állásukért, tekintélyükért. Vagy csak.
Lényeg az, hogy ebben a mezőnyben száz oldalakat vagy ezer oldalakat lehetne írogatni az előbbi ügyekben, de akkor nem maradna idő másra, a sokkal fontosabb dolgok tanulmányozására.
Valahogy így képzeld el a dolgok állását. A hosszadalmas cáfolatok időigényesebbek sokszor mint a téma megismerése. Azután meg a cáfolatot is lehet kétségbevonni...
Például irom László Gyula egyik megállapítását: a székelyek szerinte a honfoglaló avarok utódai. Ennek az egyszerű marhaságnak a cáfolata talán pár oldalon elvégezhető lenne...de erre ki vállakozik? Ehhez először az avar honfoglalás és az avar fejdelmek ismerete szükséges, azután a harcaik, Nagy Károllyal például...ezt követően pedig megkellene ismerni -amiről csak beszélünk- hogy kik a székelyek, hányfélék, hogyan kerűltek ide, az itteni történelmüket is ismerni kellene..stb.....stb..
Nagyon sok árpádházi fontos ember családi viszonyait sem ismerik az un szakemberek...Ki tudja pl hány gyermeke, felesége volt Álmosnak, Árpádnak...mi az a kettős fejedelemség..Mit jelentett az Álmos honfoglalásakor Jászvásár? Miért maradt ott a Gyula és a Béla törzs? Álmos hol van eltemetve mi történt vele? Kik voltak a Nyék törzs tagjai? Egyeltalán kik az Árpádház ősei? Nem folytatom..Az idő telik és a hivatalos válaszok sehol...azaz késnek a homályban. Miért? A magyarok történelme egyeltalán mikor kezdődött?
Föltettél ide egy hunokról szóló mesketét...de előtte megkérdezném, hogy miért kell a magyart a hunoktól külön tárgyalni? Jogos ez? Vérszerint (genetikailag) lehetünk mi is hunok? Sohasem keveredtünk nagyobbmértékben velük? Ha igen, akkor miért, hol, hányszor és hát erről valamit jó lenne tudni. ..Történészeink egyeltalán mit csinálnak? Egymást nézik?
Hogy lehet, pl hogy Aladárnak -Buda fiának- egyik utódja, Ambenik a Magyar Törzsszövetség fejedelme volt a Magna Hungáriában? Na, de hol vannak a hunok? A Csabával ittmaradt hunok hol vannak? Bennünk? Elpárologtak?
Az általad föltett írás -a hunokról, Atilláról- elég jó, szerintem, de nagyon sok kiegészítés kellene hozzá. Talán egyszerűbb Paál Z. könyvében erről a témáról olvasni, ott meglehetősen teljesnek látszó a történet.
 

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindenkinek!

Ma András napja van.
I. András és hitvese Anasztázia(Tihany)

PB1700541.jpg
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves Piroska!
Remélem a Szíriusszal kapcsolatosan nem a fehér lovakra hagyatkozik. A Szíriusz ókori jelentése nem fehér ló, hanem Kaltes fiát hívták így.. az Arvisura szerint.
A kozmikus órák pedig az égitestek, ehhez nem kell a mi koronánk, de még lovak sem. Mint ahogyan ez a valami ajálja. Egy birkapásztornál, utazónál stb -véletlenűl- nem volt mindíg kéznél a korona, de a "vas ég" csillagai sötétedés után jó esellyel láthatók. Már a tóremek szerint is.
A Kheopsz csillagászati szerkezete--kifejezés pedig hadova. Értelmezhetetlen ugyanis. A piramis-irodalom több tízezres oldalszámú könyveinek, irodalmának egy állítása biztosan igaz: Vannak piramisok.. jelentenek is valamit. De mit? Némely szentet hússzor előlehetne varázsolni a templomi relikviáiból, de fogalmunk sincs róla melyik összeállítás szerinti az igazi ....könyvet azonban lehet írni róla..........
 

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Iván!

Természetesen ez azt bizonyítja hogy Ő sem ismeri az Arvisurát.
Sajnos már annyian magyarázták a piramisok és a csillagos ég kapcsolatát, hogy nagyon érdekeset a korona hozzátételével kellett kitalálni.

Kedves Iván! Most értem ahhoz a részhez, hogy a kimenekités megtörtént, és (300/B)
"Füzesgyarmaton jelentették az Öregek Tanácsának, hogy sikerült az Arvisura kincseket a manysi-hantik haderejének átadni, akik most már biztonságosan viszik rénszarvas fogataikon az Urál-Bérc Öregéhez.
1063 nyarán Miltény fia, Zombor és Kökény fia, Pereg jelentette I. Béla királynak, hogy a kardok-dárdák és prémes-szánkók csatája után sikerült a manysi-hantik seregének átadni az Élet-Kegyhelyének titkait és az Uruki-Karnaki-Ordoszi Szövetség Ládáját. Ezzel a magyarság kilépett a sokezer éves álomvilág keretei közül!" Hallottam, hogy már nem a manysiknál vannak az Arvisurák.

Az itt leirtak alapján a hantik is résztvettek az elrejtésben, akkor pedig Schmidt Éva személye aki náluk kapott beavatást bizton állitható, hogy valami nagyon fontos dologra jött rá. Nem véletlenül lett öngyilkos és nem véletlenül nem adták ki a hagyatékát.
Talán emlékszik rá, kérdeztem merre található " Boristén", meg lett erre is a magyarázat a Tenisur görög elnevezése.
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves Piroska! A Magyar Törzsszövetség kialakulása után (181) nemsokkal szétválltak, elköltöztek a közeli rokon manysik és a hantik , ez utóbbiaknál "asszonyuralom" volt. A hantik északabbra a Kondáról elnevezett folyóhoz távoztak. Kapcsolatban maradtak ugyan, de a könyv a hantikat ezután nem említi, csak jóval később, amikor Botond (Taksony fia és Koppány apja) egy Ipolyságra települő hanti lányt, Szoláncsut veszi feleségűl.
Amikor a relikviákat innen elvitték az Urálba -50 szekérrel- akkor már régen külön éltek, de lehet együtt fogadták az érkező magyarokat, ezt biztosan nem lehet tudni úgytűnik.
Egy fontos dolog lehet, ami számunkra még nem ismert, úgygondolom: hol van ez az "Urálbérc Nagy Öregje", vagyis melyik hegy az, amelyik tartalmazza a barlangot, a rejtekhelyet?
Elég lenne ezt akkor megtudni, ha már az őstörténetünk általánosan elfogadott lesz és ehhez -utolsó bizonyságként-még a relikviák is megkerűlnek.
Ha pedig sohasem lesz ilyen állapot, akkor sohasem kell, hogy kiderűljön a rejtekhely holléte. Nem gondolom, hogyha most váratlanúl kiderűlne a kincsek helye, hogy ez jó lenne a magyaroknak. Mások ne gazdagodjanak belőle és ne "csemegézzenek" ebből..és ne magyarázzák az amúgyis túlmagyarázott történelmünket végzetesen félre.
Smidt Máriának nem hiszem, hogy elárulták -ha egyeltalán tudják ezt a hantik- a relikviák helyét.
Szép napot!
 

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Iván!
Igen ebben egyetértünk, jó helyen van bárhol van. Addig jó mig nem tudják megtalálni.
A Világhónap még eltart egy ideig.
Olvasok azért!

Szép napot Piroska
 

platon

Állandó Tag
Állandó Tag
Hetven éve, 1937. december 3-án hunyt el József Attila, a magyar költészet egyik legnagyobb alakja.

A Ferencvárosban született 1905. április 11-én. Apja 1908-ban elhagyta a családot, gyenge egészségű felesége mosásból tartotta el három gyermekét. A külváros nyomorgó szegényeinek életét élték, Attila többet járt az iskola mellé, mint az órákra, ám olvasni nagyon szeretett. Anyja korai halála után sógora, Makai Ödön lett a gyámja. 1920-tól a makói gimnáziumban tanult, első verseskötete, a Szépség koldusa 1922-ben jelent meg s Juhász Gyula írt hozzá előszót. 1923-ban otthagyta a gimnáziumot, később magánúton leérettségizett.

1922 és 1925 között írta műveinek felét, verseit közölte a Nyugat is, s az irodalomszerető és -értő közönség felfigyelt rá. 1924-ben a Kékmadár folyóirat leközölte a Lázadó Krisztus című versét, amelyért istengyalázás miatt perbe fogták, majd felmentették. Ugyanebben az évben a szegedi egyetem magyar-francia-filozófia szakos hallgatója lett, de egy év múlva Tiszta szívvel című verséért Horger Antal professzor "eltanácsolta". Ekkor a bécsi egyetemre iratkozott be, majd Párizsban a Sorbonne hallgatója lett, 1927-től a pesti bölcsészkaron két szemesztert járt végig. 1928-ban megismerkedett Vágó Mártával, akinek apja beajánlotta a Magyar Külkereskedelmi Intézethez francia levelezőnek. 1929-ben Vágó Mártával kapcsolata megszakadt, ekkor jelent meg a Nincsen apám se anyám című kötete.

Ezt követte közösségkereső próbálkozásainak időszaka, különféle politikai csoportosulásokhoz csatlakozott, 1930-ban az illegális kommunista párt tagja lett. Itt ismerkedett meg Szántó Judittal, aki 1936-ig élettársa volt. Noha lelkesen vetette bele magát a mozgalmi munkába, a szűklátókörű, vakbuzgó pártbürokráciától idegenkedett, s ezt a maga költői eszközeivel kifejezésre is juttatta. A párt sem tudott vele mit kezdeni: 1931-ben a moszkvai Sarló és Kalapács szociálfasisztának bélyegezte, 1932-ben a Külvárosi éj című kötetét kritizálták, s végül 1934-ben kizárták. Az ekkor már - különböző neurotikus zavarai miatt - pszichoanalitikai kezelés alatt álló költő légüres térbe került, s magánélete is válságba jutott. 1933-ban szerelmes lett Marton Márta művészettörténészbe, ez az érzés ihlette egyik legszebb szerelmes versének, az Ódának megírására. Szántó Judit féltékenységében öngyilkossági kísérletet követett el, ezt követően kapcsolatuk végleg megromlott, s 1936-ban külön is váltak.

1935 elejétől Gyömrői Edithez járt pszichoanalízisre, de az iránta érzett viszonzatlan szerelme, amely egészen agresszív kitörésekre is késztette, csak meggyorsította lelki szétesését. Gyömrői biztatására készült el a Szabad ötletek jegyzéke két ülésben című írása, amelyet olykor obszcenitásba hajló szabadszájúsága miatt évtizedekig elzártak az olvasók elől. 1936 elejétől, Ignotus Pál mellett szerkesztője lett a Szép Szó című baloldali szellemű folyóiratnak, amelynek belső köre baráti társaság, irodalmi műhely és szellemi közösség is volt számára. Nekik panaszolta el 1936-os Nagyon fáj című kötetének teljes visszhangtalanságán érzett keserűségét is.

Későn jött ajándék volt életében 1937 elejétől a Kozmutza Flóra iránt érzett szerelem. A hozzá és róla írt Flóra-ciklus már "a reménytelenség bizonyosságával volt terhes". 1937 júliusában idegösszeomlás miatt három és fél hónapig a Siesta Szanatóriumban ápolták, majd kezelőorvosai nővéreire bízták, akik balatonszárszói panziójukba vitték.

1937. december 3-án este sétálni indult, ám soha nem tért vissza, a szárszói állomáson áthaladó 1284. számú tehervonat halálra gázolta. (Halálának körülményeiről azóta is vita folyik, az egyik tábor szerint véletlen baleset okozta, a másik tábor viszont az öngyilkosság mellett érvel.) Halála után egy évvel posztumusz Baumgarten-díjat nyert, 1948-ban pedig életművét Kossuth-díjjal tüntették ki. Az ő emlékére születésnapja a költészet napja Magyarországon, a 2005-ös évet, születésének századik évfordulóját József Attila-emlékévnek nyilvánították.
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves Piroska!
Azthiszem helyes úton jár. Ez az új P.Z. könyv egy borzalom a számomra, már alig van köze az Arvisurához és nyílvánvalóan az anyagiak motiválták a kiadását.
A 36. oldalon végetérő hosszadalmas bevezetetőt pedig 4 alapvető hiba terheli, amellyek nem lennének, ha ennek írója -a szerkesztő- olvasta volna az eredeti könyvet. A többi részét pedig...inkább nem minősítem. Semmi újdonságot nem tartalmaz viszont..Később még írok eről részletesen. Ha nagyon kritizálni akarom röviden, akkor ez egy felhígított elképesztő zagyvaság. Karácsonyra nem ajánlom..Sajnálom, hogy ezt kell erről röviden mondanom. Mást szerettem volna..
Úgyhogy, csak rajta..tudom itt már többen abbahagyták, pedig fogadkoztak..
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
gabika bácsika!
A világ furcsa, nem más..furcsa dolgokról csak furcsákat lehet írni, ha objektívek szeretnénk lenni. Ez mindíg így volt...nem írhatok olyat Piroskának ami nem igaz, mert ez a téma nagyon érdekli Őt és nem szeretném félrevezetni. Téged dettó.
Előrfordulhat, hogy tévedek, de amit biztosan tudok azt nem csomagolom be, valami valótlan ködös papírba.
Jól haladsz a könyvvel? Merrefelé barangolsz ennek a lapjain? Mint észrevehetted, nincs tartalomjegyzéke és időbeli ugrások is előfordulnak benne. Meg ismétlések. Ezeket fogadd el, ez a könyv ilyen, más könyv pedig sem égen, sem földön nincs amely az ókorunkkal foglakozik.
A megjegyzést pedig ne vedd magadra.
 

gab71

Állandó Tag
Állandó Tag
érdekesség

kaptam egy pps-t ami a magíarokról szól.nézzétek meg,szerintem nagyon érdekes.
 

gabi bácsi

Állandó Tag
Állandó Tag
ivan ! nem veled(és veletek) kapcsolatban vannak itt furcsaságok.én szeretem az olyan embereket,kik szeretik a hazájukat,népüket.de mikor valaki genocidium kérdésében egy überlapot keres, akkor azt hiszem kár a szóért.van egy és vitathatatlan fajirtás és a többi smafu. én ennél a résznél besokaltam.megnézem,mindig megnézem soraitokat.jol esik látni hogy egyre többen vagyunk,kiknek már dereng valami....sőt a határon túliaknak tisztelet,hisz nekik ezerszer nehezebb...nagyon sok ember foglalkozik már a hagyományőrzéssel.hm.ez jó,és akár mit tesznek a passzát szelet fújók,az igazság az igazság marad....hiába ,a toldozás-foldozás mindig felfeslik valahol....
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
gabi bá!
Ne idegesítsd magad, van elég ebből úgyis más területeken. Olyan helyre pedig -ajánlom-ne lapozz, ahol mindent öszekevernek és mindent bebizonyítanak mindenről, túlzott vehemenciával. Hagyd ki ezeket a lehetőségeket, a trombitálásuk úgysem jut az égig, csak képzelik.
Vannak olyan határontúli ismerőseim akik őszinte akarással vetik bele magukat a magyar történelembe. Ahogyan én is "vetettem magam" valaha. Sajnos nem tudnak eligazodni a sok idejétmult hazudozás és a mai haszonelvű hazudoncok szövegeiben, előadásain. Vannak notórius előadók is, akik folyton előadnak és nem tudják, hogy mit, vagyis az etalonhoz képest marhaságokat. Így azután ez megtévesztő. Ahhoz, hogy valaki nagyközönség előtt beszéljen, nem kell semmiféle jogosítvány, így mindíg felkell tenni a kérdést, hogy ki is ez az illető? Ez sokkal fontosabb mint előszörre hinné a halandó..ugyanez vonatkozik arra, ha könyvet akar vásárolni az ember. Engem most nagy csalódás ért ,mert megvettem a Vérrel pecsételve c. könyvet, mely arra hívatkozik, hogy Paál Z. hagyatékából adták ki. Hát egen, abból..Szerintem a címétől kezdve nem rám szabták..Lehet, hogy P.Z. sohasem akarta kiadni, mert talán arra érdemtelennek ítélte? Fogalmam sincs..
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére