Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

tiwcsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nagyon beképzelt dolog azt gondolni, hogy nincs értelmes élet rajtunk kívül. Nézzetek körbe! A Földön elképesztően sok formája van az életnek. Szerintetek elképzelhető, hogy ez a végtelenül nagynak tartott világegyetemben csak itt jött létre?
És miért ne jöhetnének/jöhettek volna ide? A távolság csak nekünk akadály, de ha az "idegenek" gyorsabban léptek a fejlődés mezejére, akkor simán megvalósíthatták a térhajtóművet, képesek lehetnek térugrásra. Gondoljatok csak bele, hogy 60 év alatt nálunk is mennyit fejődött az űrtechnika, ha egy másik civilizáció csak néhányszáz évvel jár előttünk, akkor már akár képesek lehetnek rá, vagy ha olyan szerencsések, hogy nem voltak előttük más domináns fajok a bolygójukon, mint nálunk voltak a dinók, akkor évezredekkel is előrébb lehetnek. Szerintem bármi lehetséges, és nem hiszem, hogy amerikai vadász pilóták viccből nyilatkoznák azt, hogy Roswell-ben UFO zuhant le, mert ha valakik megtudják különböztetni az időjárási ballont egy földönkívüli űrhajótol, akkor azok ők.
 

tiwcsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
A csehek nagy rajongói lehetnek az eredeti, idén épp 18 éve startolt X-Com/UFO sorozatnak. 2003-ban a cseh Altar Interactive elindította az UFO: After- sorozatát, amely 2007-ig 3 részt élt meg (Aftermath, Aftershock, Afterlight - és nem, nem fogok elsütni egy aftershave-es vagy afterparty-s poént sem), és bár merített ötleteket az őstől, mégis csavarintott a jól bevált elemeken. Ez valószínűleg nem tetszett a szintén cseh Chaos Concept-nek, akik 2007-re kijöttek az ő elképzelésükkel. Az UFO: Extraterrestrials ha jószívűen szeretnék fogalmazni, az eredeti X-Com előtti tisztelgés, ha kevésbé finoman, akkor pedig paradox kifejezéssel élve a legnagyobb rókabőr, ami idáig valaha is lekerült a kis szürke emberekről.
 

tiwcsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Kis szürke emberek kis gonosz tervei

Szeretném feltételezni, hogy az olvasók közül mindenki játszott legalább egy kicsit az eredeti X-Com játékokkal, hisz ezek olyan klasszikusok, melyeket csak a legnagyobbakkal egy szinten szokás és illik emlegetni. Ám ha netán mégis erre tévedne pár olyan lélek, akinek kimaradt életéből fiatalkorom egyik legmeghatározóbb játéka, annak pár szóban összefoglalnám, miből is áll a kis szürke emberek szakszerű hatástalanításának módszere – avagy a játékmenet. Bár meg kell jegyezni, hogy kis szürke emberekkel sajnálatos módon nem fogunk találkozni, a cseh srácok kihagyták az ellenfelek állományából a földönkívüliek egyik legnagyobb jelképét, amit már annyi filmben és játékban (egyesek akár élőben is) láthattunk. Nem szeretnék arra gondolni, hogy ez netán a szürke népség PR-tevékenységének köszönhető, bármennyire is csábító lenne kidolgozni egy finom kis idegen összeesküvés-elméletet, így ezt tudjuk be egy elhibázott tervezési döntésnek.
 

tiwcsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Mihelyst végigkínlódjuk magunkat a siralmas minőségű intrón, és megkapjuk az irányítást, máris szembesülünk a tevékenységünk egyes számú helyszínével: a bolygóval, melynek neve Esperanza. A név sugallatával ellentétben nem szerelmi ügyeket és hatalmi intrikákat kell vezényelnünk, hanem a planéta egyetlen védelmi szervezetét, amely megpróbálja elhárítani az idegenek támadását: az Idegenelhárító Parancsnokságot! Kezdetben adott egy darab bázisunk, benne három épphogycsak működő repülővel, egy-egy kutatóállomással és gyárral, továbbá pár kapcsolódó épülettel. Ennyi eszköz áll rendelkezésünkre a nagy feladat végrehajtásához. Tevékenységünk eleinte a bázis menedzselésében ki is merül: kezdhetünk újabb laborokat, gyárakat építeni, illetve a kutatóinkat megbízhatjuk új technológiák kutatásával, hogy azért lehetőleg mégse pár ócska légpuskával és egy vastagabb télikabát védelmét nyújtó páncéllal kelljen szembeszállnunk az ultramodern csillagutazó idegenekkel.
 

tiwcsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahogy telik az idő (amit 3+1 fokozatban irányíthatunk, a +1 a megállítást jelenti), megjelenik az első idegen űrhajó: szerencsére csak felderítőkre számíthatunk, az idegenek nem annyira intelligensek, hogy rögtön a legkeményebb csatahajóikat küldjék, ezzel kb. 1 hét alatt eldöntve a csata sorsát (nyilván nem látták a Függetlenség napját sem). Ekkor a kis felderítőre máris ráküldhetjük vadászgépeinket, remélve, hogy előbb sikerül lelőni őt, mint ahogy a rozsda miatt leszakad a gépek szárnya. Optimális esetben tehát lezuhan az UFO, mi pedig hozzákezdhetünk tevékenységünk második fontos részéhez: a roncsokhoz kiküldhetjük csapatunkat, hogy likvidálják a túlélőket, és einstandot mondjanak az űrhajóra.
 

tiwcsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikor csapataink megérkeznek az – egyébként véletlengenerált – harctérre, a játék átvált taktikai módba, ugyanis az egységeinket körökre osztott csatában kell győzelemre vezetnünk. Adott akciópontból gazdálkodva kell felderítenünk az eleinte még teljesen ismeretlen, fekete terepet, meg kell találnunk, és el kell pusztítanunk minden idegen életformát, mielőtt ő talál meg, és pusztít el minket a saját körében. Ha ez sikerült, akkor örülhetünk, és a küldetés végén az esetlegesen előléptetett katonáink tulajdonságai (erő, gyorsaság, pontosság, gránátok, egészség, bátorság, reakcióidő) között eloszthatunk néhány pontot, majd a bolygótérképre visszakerülve nekikezdhetünk a kapott zsákmány kutatásának, eladásának. Minden hónap végén kapunk egy teljesítményünktől függő pénzösszeget a bolygó népeitől, de emellett jelentős bevételül szolgál az idegen holmik értékesítése is (el tudom képzelni, milyen jó ára lehet a feketepiacon egy plazmagránátnak). A kikutatott zsákmány után újabb technológiák válnak elérhetővé és gyárthatóvá, amivel nagyobb eséllyel szállhatunk szembe az egyre keményedő ellenfelekkel, akiktől újabb technológiai dolgokat szerezhetünk, és így tovább. Lesznek majd idegen bázisok, terrorizálni fogják a civil lakosságot, sőt ha nem figyelünk, még a saját bázisaink se lesznek biztonságban.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére