Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Receptek

Szeretnék Veletek megosztani egy pár finomságot. Persze nem csak a húsz hozzászólás miatt, hanem azért, hogy ott távol a hazától legyen egy kis étel ami magyar.
Mindenkit szeretettel üdvözlök!
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Receptek_1

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra zúzzuk. A sajtot felszeleteljük. A feltéthez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vastagabbra szeleteljük.
Elkészítés:

1. Tócsni
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a liszttel, a petrezselyemmel, a tejföllel, a tojással és a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kanálnyi burgonyamasszát teszünk bele. A kanál hátával kissé ellapítjuk, és a lepénykék mindkét oldalát megsütjük.

2. A tócsnikat sütőlemezre tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.


3. Innen kétféleképpen járhatunk el: vagy a tócsnira rakjuk a felszeletelt sajtot, és a sütőben rápirítjuk, vagy a továbbiak szerint járunk el.


[FONT=&quot]4. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben visszamaradt olajban átpirítjuk. A tócsnik tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd mindegyik tetejére egy szelet sajtot teszünk. A sütőben a tócsnikra pirítjuk a sajtot. Forrón tálaljuk.
[/FONT]
[FONT=&quot]A tócsnihoz:[/FONT]
·[FONT=&quot] 60 dkg burgonya[/FONT]
·[FONT=&quot] 2 gerezd fokhagyma[/FONT]
·[FONT=&quot] 10 dkg liszt[/FONT]
·[FONT=&quot] 1 evőkanál vágott petrezselyem[/FONT]
·[FONT=&quot] 1 evőkanál tejföl[/FONT]
·[FONT=&quot] 2 tojás[/FONT]
·[FONT=&quot] 4 evőkanál olaj[/FONT]
·[FONT=&quot] A tócsnira:[/FONT]
·[FONT=&quot] 20 dkg mozzarella[/FONT]
·[FONT=&quot] 1 paradicsom[/FONT]
·[FONT=&quot] 1 kis cukkini[/FONT]
·[FONT=&quot] 1 piros kaliforniai paprika[/FONT]
·[FONT=&quot] 10 dkg gomba[/FONT]
·[FONT=&quot] 3 evőkanál olaj[/FONT]
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_2

Sajtos-tejszínes pulykamell

500g pulykamell, szeletben
5 dl tejszín
Egy kevés margarin
Minél több sajt

A pulykamell szeleteket kicsit kivered, és besózod, vagy én pl. vegetát szoktam rászórni. Utána kikened egy kis margarinnal a tepsit, belerakod a szeleteket, és leöntöd a tejszín kicsit több mint felével (jó, ha kicsit ellepi).
Letakarod alufóliával, és berakod a sütőbe, kb.40-50 percre, hogy jól megpárolódjon. Ha megpuhult, akkor ráöntöd a maradék tejszínt, és jó alaposan megszórod reszelt sajttal.
Most már fólia nélkül tedd vissza a sütőbe, hogy szépen rápiruljon a sajt. Elég egyszerű, nem?


Mi kukoricás rizzsel vagy krumplipürével szoktuk enni, és mondhatom ISTENI! (csirkemellből is lehet készíteni, akkor elég a pároláshoz 30-40 perc)
 

bauferi

Állandó Tag
Állandó Tag
Recept_3

Tejfeles szelet Nagyitól

Sertéshús (comb v. karaj)
Hagyma
Pirospaprika
Zsiradék
Liszt
Egy pohár tejföl
Paradicsom, paprika


A kivert hússzeleteket besózod, borsozod, és megforgatod lisztben. A húsokat kevés zsiradékon kicsit elősütöd, éppen annyira, hogy kifehéredjen (kicsit lepereg róla a liszt - az a jó!).

Miután mindegyiket elősütötted, a forró zsíron készítsél egy lecsós alapot (persze ha kerül bele igazi paprika és pari, akkor az igazi, de nem kell csak egy-egy db) hagyma, piros paprika! Utána erre rakd vissza a husikat, most már nyugodtan kerülhetnek egymásra, úgyis fel kell önteni vízzel, hogy ellepje. (Ezt még ízesítheted tetszés szerint, én mindenbe nyomatom a vegetát.)

[FONT=&quot]Innentől kezdve, ha már felforrt, akkor kis lángon addig főződ, míg a husik megpuhulnak. (vajpuha lesz!) Ha ezzel is végeztél, akkor belerakod a tejfölt, és még egyet rottyantod. Mi krumplipürét és főtt tésztát eszünk hozzá jó sok szafttal. Mmm![/FONT]
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére