Technikai kérdések és válaszok az Xszemes,ill. minden hímzéssel kapcsolatban

dorka73 témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2007 Október 15.

 1. Borboly

  Borboly Állandó Tag

  Nekem vékonyan kenve nem ütött át. A kétoldalas néha becsillan a lyukakon át.
   
  ormika és evelyn13 kedveli ezt.
 2. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Nagyon szivesen:)
   
 3. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Nekem nem csillan be,mert egyszallal varrtam suru szovesu anyagra.;)
   
  ormika és evelyn13 kedveli ezt.
 4. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Asszonykák, lánykák,meg aki "Patter Maket" programot használ!

  Sajnos újra kellett telepíteni a gépemet és sok "font"(symbol,karakter) eltűnt.:( Mivel nem tudom a nevüket így esélyem sincsen,hogy letöltsem valahonnét.
  Ha ide tudnátok a nevét írni,hogy milyen "font" van a gépeteken amit a program is használ, az nekem nagy segítség lenne a keresésnél.
   
 5. macleod

  macleod Állandó Tag

  Nem értem pontosan a kérdést. A PM saját karakterkészletet használ, 3 különböző csomagban. Ezeket ő saját magának telepíti, mind a 3-t. Ha újratelepíted a programot, az is fog. Vagy, bocsánat, nem értem jól.
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 6. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Nekem most más karakterek vannak a programomban. Van ami nem volt és lett és van ami volt és éltűn. Az eltűnteket keresem de nem találom. Én nem értek ezekhez,de a fiam azt mondta,hogy ami fontok a gépemen van azt használja a program is. Szerinte. Bár ezzel nem oldódott meg az én problémám. A tudásom meg véges.
   
  macleod kedveli ezt.
 7. macleod

  macleod Állandó Tag

  Ha gondolod. Annyit tudok segíteni, ha ez segítség, hogy egy Word 2016-tal dolgozó Dell laptop fonts készletét elküldöm 8 mappába tömörítve (összefüggő mappában, mind a 8-t le kell tölteni). Kicsomagolod, gépházadban megkeresed a betűkészlet mappát, egyszerű összkijelölés után az én mappámból behúzod a gépedébe. Ami már nálad is van, ott rá fog kérdezni, mi legyen. Kihagyod, vagy felülírod. Ez egy átlagos készlet, csak lesz közte olyan, ami pótolja az elveszett régieket. Van közte néhány különleges, mint pl. állattappancsos, karácsonyi, .... a mappát előtte nézd át, töröld, ami nem kell, iskolában szoktam használni őket rejtvényekhez, játékhoz, oklevél gyártáshoz, stb.
  Egyenként összevadászni az egészet az sziszifuszi munka lenne.
   

  Csatolt fájlok:

  evelyn13 kedveli ezt.
 8. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  :hurra::hurra::dr_24::dr_24::dr_33:
   
 9. sarolta51

  sarolta51 Állandó Tag

  Sziasztok! Most bajban vagyok. Egy mtsa mintát szeretnék hímezni (nans sous Sainte Anne), meg is van teljes egészében, a színkódokat megadja DMCben és Anchorban is,
  de az Anchor színek négyjegyu számokban vannak megadva, pl. a DMC 948-nak az Anchor 4221 felel meg. Ezek milyen fonalak? Nagyon koszonom, ha segítetek.
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 10. macleod

  macleod Állandó Tag

  No. Ez jó feladat volt, szerettem. :D Először is azt kérdezem, hogy te láttad azt odaírva, hogy Anchor, vagy csak gondoltad? (Hiszen nem látom, miből varrsz, csak azért kérdezem.) Előfötörtem az eredeti kiadványt, nagyon aprólékosan nem néztem végig, csak ott, ahol a kész munkák átváltanak a mintagyűjteménybe, gondolván, hogy annak márpeniglen infó oldalnak kell lennie. :D És annak az utolsó mondatát beguggliztam a fordítóba. Les chiffres places a droite aux references de fils de soie Au ver á Soie = A jobb oldali ábrák selyemszálakra és selyemhernyókra utalva.... Amire félig-meddig hüleséget adott ki, lásd, de azt levontam, hogy selyemcérnára utal, és akkor a nagybetű biztos valami cégnév. És találtam is egyet, akinek ez a neve, hogy Au ver... itt: http://www.silk-thread.com/ Ergo, hagyd a másik oszlopot, és kézi vezérléssel váltsd át a DMC-ket Anchorba, az már biztosan jó lesz. Hm? Én erre jutottam.
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 11. sarolta51

  sarolta51 Állandó Tag

  Elfelejtettem csatolni a minta színkódjait, utólag csatolom is. Már átváltottam a dmc fonalakat anchorra ma délután, ki is válogattam a megfelelo színeket, holnap elokotrom az anyagot és kezdem a hímzést. Koszonom, hogy válaszoltál! :):):dr_24:
   
  evelyn13 és macleod kedveli ezt.
 12. macleod

  macleod Állandó Tag

  :eek::eek::eek: lehet, hogy akkor mi nem is egyről beszélünk. Bocsánat. Ez, amiről én, ez nem 2012, hanem pár évvel ezelőtti kiadványa a tervezőnek, az a címe, hogy Voyages. Mindenféle tájképecskék, mezei szépségek, világítótorony... ez, amiről.én beszéltem, abban van, ugyanilyen két oszlopos megoldásban, Anchor felirat nélkül, csak a tájékoztató mondja, hogy selyemszálak. Akkor elbeszéltem a dolog mellett, de legalább ezt is tudom, ha varrni akarnám. :dr_33:
   
  evelyn13 kedveli ezt.
 13. koka1220

  koka1220 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Macleodnak lesz igaza ezzel kapcsolatban, rákerestem a legelső színkódra, és belinkeltem, mit találtam. Az az Anchor megjelölés a második oszlop felett elírás lehet. A kód szerint ez egy Au Ver A Soie márkájú selyem hímzőfonal. :)
   

  Csatolt fájlok:

  evelyn13 és sarolta51 kedveli ezt.
 14. sarolta51

  sarolta51 Állandó Tag

  Koszonom, hogy keresgéltél! Nem tortént tragédia, nekem segítettetek, de ilyen tévedéseket nem kellene elkovetni senkinek. Aki nagyon szeretne ilyen instrukciók alapján hímezni, az keresgélhetne. Még egyszer koszonom Andinak és Neked is! :cool::cool:
   
  evelyn13 és macleod kedveli ezt.
 15. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Tök durva ha a tervező téved! Aztán az is lehet,hogy több kézen ment keresztül a minta, míg a nyomdába ért és nem szakértőknek meg így jött le.
  Én többször jártam már úgy főként régi mintáknál,hogy vagy elírták ,mert az is lehet simán vagy egy olyan számú DMC-t adott meg a minta amit már nem gyártanak vagy más számon fút. Ilyenkor a saját kútfőmet használom. :p
   
  Edet és sarolta51 kedveli ezt.
 16. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Segítsetek!
  Elakadtam az átváltásban.
  A képen szereplő fonalakat akartam átváltani DMC- re de nem találtam ilyen számú gamma fonalat így átváltani sem tudtam. Lehet,hogy Ti ügyesebbek vagytok nálam.
   

  Csatolt fájlok:

 17. Edet

  Edet Állandó Tag

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Itt találtam egy részletesebb váltót..(van amire nincs megfelelö szín, de ez a legjobb)
   
  Utoljára módosítva: 2020 Május 28
  evelyn13 kedveli ezt.
 18. sarolta51

  sarolta51 Állandó Tag

  Ezt valahol találtam DMC-Gamma -Anchor-Madeira átváltó.
   

  Csatolt fájlok:

  • 1.jpg
   1.jpg
   Fájlméret:
   69.1 KB
  • 2.jpg
   2.jpg
   Fájlméret:
   74.6 KB
  • 3.jpg
   3.jpg
   Fájlméret:
   75.6 KB
  • 4.jpg
   4.jpg
   Fájlméret:
   75.6 KB
  • 5.jpg
   5.jpg
   Fájlméret:
   74.1 KB
  • 6.jpg
   6.jpg
   Fájlméret:
   76.9 KB
  • 7.jpg
   7.jpg
   Fájlméret:
   76 KB
  • 8.jpg
   8.jpg
   Fájlméret:
   76.9 KB
  • 9.jpg
   9.jpg
   Fájlméret:
   77.4 KB
  • 10.jpg
   10.jpg
   Fájlméret:
   76.5 KB
  • 11.jpg
   11.jpg
   Fájlméret:
   56.8 KB
  • 12.jpg
   12.jpg
   Fájlméret:
   20.9 KB
  • 13.jpg
   13.jpg
   Fájlméret:
   22.9 KB
  evelyn13 kedveli ezt.
 19. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Köszönöm Sarolta! :dr_24:
  Ez nekem is megvan de nem tökéletes. :(Viszont én is találtam egyet exelben. :hurra:Ide felrakom. Benne vannak azok amik nekem hiányoznak és zárójelben,hogy mi az eltérés.
  Lehet,hogy ez másoknak is segítség lesz.
   

  Csatolt fájlok:

 20. evelyn13

  evelyn13 Állandó Tag

  Köszönöm! :dr_24::dr_24::dr_24::dr_24::dr_24:Én is ezt találtam meg.!
   
  Edet kedveli ezt.

Megosztás