1. Matek68

  Matek68 Állandó Tag

  Szerintem több veszélye van, mint előnye a torrent letöltésnek.
   
 2. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Kifejtenéd, hogy miért?:confused:
   
 3. Winged_Soldier

  Winged_Soldier Új tag

  Minden internethasználatnak számos veszélye van. Ha ész nélkül csinálod, akkor beszerezhetsz vírusokat, trójai programokat, , vagy véletlenül hozzáférést biztosíthatsz a számítógéped tartalmához. Aki mindent észnélkül letölt a gépére, annak gyakran meg fog gyűlni a baja ezekkel a dolgokkal. De ugyanez a veszély leselkedhet rád, egy biztonságosnak hitt weboldalon, vagy akár egy ismerős e-mail címéről kapott levélből is. Nem véletlenül vannak vírus kereső-írtó programok, illetve többízben leírt, terjesztett "íratlan" szabályok arra, hogyan védjük meg magunkat a kártékony szoftverektől. Én évek óta használok torrent-et, és soha semmi bajom nem származott még belőle. Az öcsém azt sem tudja mi az a torrent, ő csak barangol a weboldalakon, és ha valami megtetszik neki, akkor letölti, telepíti. Neki kb. havonta kell lepucolni a gépéről azt a sok kártékony programot, amit összeszed...
   
 4. divan

  divan Állandó Tag

  Na, erre én is kíváncsi lennék!
   
 5. szempont

  szempont Állandó Tag

  Torrentel nem lehet sört letölteni

  Azóta semmi?
  Lehet, hogy mégis letöltötte? :p
   
 6. szempont

  szempont Állandó Tag

  Én is. Mi a baj a Torrentekkel?
   
 7. rinpocse34

  rinpocse34 Állandó Tag

  Jó lenne tudni, hogy milyen veszélyei vannak a torrentezésnek...
   
 8. tocy777

  tocy777 Állandó Tag

  szerintem nagyon nincs veszélye...
   
 9. be01dö

  be01dö Állandó Tag

  Veszélye elvileg a nyitott trackereken van, mert az ip cím alapján már jó néhány felhasználót elkaptak már a kopirájtosok.
  Vannak és lesznek is elrettentő perek pl. Amerikában ahol harminc! zeneszámért több százezres büntetést róttak ki.
  Itt az Eu-ban is elég erős a lobbi, hogy a szolgáltatók gyűjtsék ki a torrentező "gonosz userek" adatait és pl. egyszerűen kapcsolják le a netelérést (Francia ötlet azt hiszem).
  Mellesleg a kliens aktív módban való futtatásához portot kell nyitni ami nem elhanyagolandó biztonsági kockázat. (tűzfal legyen a talpán aki állja a portszkennes hacker palántákat ;)).
  Persze azért lehet biztonságossá tenni a dolgot:
  van vpn, adattitkosítás, proxy stb...
  És persze előbb utóbb mindent meg lehet szerezni legálisan - idővel olcsóbban, reális árakon.
   
  bessy1 kedveli ezt.
 10. colorbox

  colorbox Állandó Tag

  Szerencsére a torrentoldalak használatának illegális része (feltöltés) nem bizonyítható. Azaz ha a netszolgáltató segítene a jogvédőknek (érdekvédőknek), akkor bizonyatható lenne. De nincs így.
  A P2P protokoll sajátossága, hogy a készforrást (film, zene, akármi) rengeteg darabra "szedi", és ezeket a darabokat utólag visszaellenőrizhetetlen módon dobálja szét a peerek között.
  Persze szoftvert már letölteni is illegális, nem csak fel. :)
   
  bessy1 kedveli ezt.
 11. szandal

  szandal Állandó Tag

  Sziasztok!

  Ncore meghívót tudna valaki küldeni nekem, kreatív hollandhoz szeretném letölteni a hang anyagot.

  Köszi!
   
 12. rodnag

  rodnag Tag

  Azt beszélik júliustól teljesen dekriminalizálva lesz a torrentezés (Magyarországon...), mégpedig pont azért mert irtó nehéz és költséges bizonyítani, a magnet linkeknél pedig majdnem lehetetlen is a feltöltés tényét.
   
 13. Rmade

  Rmade Állandó Tag

  Erről én is hallottam foszlányokat már csak azért is mert a magnet linkeket is lehetetlen lenyomozni.
   
 14. .:Skagen:.

  .:Skagen:. Állandó Tag

  A torrentnek addig és ott van létjogosultsága, ahol és amíg az életszínvonal alacsony (elsősorban).
  Amíg a programokat és a BD-ket, mozijegyeket, CD-ket az átlagfizetéshez mérten horrror áron adják (Mo-n is pl.), addig mindenki megpróbálja letölteni.
  A programok feltörése pedig mindig is kihívás lesz a hackerek számára, így akár torrent akár más oldalakon, de elérhetőek lesznek. Ha a torrentet nem is tudják szankcionálni, de a feltört programok használatát igen, ehhez viszont más jogalapot kell szerezni, hogy egyáltalán eljusson a hatóság a gépedig.
   
 15. dnftm

  dnftm Állandó Tag

  jelen törvények szerint a feltöltés számít búncselekménynek.

  viszont a ISP (internet service provider) nem hülye és a kormány sem. Mo-n sokkal kisebb k kapacitás van arra, hogy visszanézzék és szűkítsék a lehetőségeket, de így is megvannak a lehetőségek. ajánlatos, akárhonnan nézve bekapcsolni a titkosítás funkciót a torrent kliensben. így a fejlécét egy adat csomagnak titkosítja, így a szolgáltató max annyit lát, hogy nagy a forgalom, de azt nem, hogy milyen fajta.
   
 16. dnftm

  dnftm Állandó Tag

  és igen, ajánlatos vpn-t, vagy proxy-t használni. 3-4-5 dollárért, havi szinten már vannak vpn-ek, korlátlan nettel, ami valszeg jobb, mint az otthonid, így nem fogja le a gép netjét. merthogy azzal, még az ip sem a saját ip-d lesz.
   
 17. h.v.évi

  h.v.évi Állandó Tag

  Semmi gond itt egyelőre a torrentezéssel, minden változatlan.. ami a proxyt meg a többit illeti meg tiltja az összes torrentoldal.. ugyhogy ez sem megoldás..
   
 18. dnftm

  dnftm Állandó Tag

  nem mind tiltja. a proxy tiltja a torrentet

  mielőtt valaki a TOR-t kezdené használni, tegyen le róla, mert a letöltési ip, még mindig a sajátja lesz.
   
 19. h.v.évi

  h.v.évi Állandó Tag

  Nem próbáltam még letölteni a TOR-ral, de különböző torrent-meghivós oldalakon és másutt is eleve kitiltanak ha valaki proxyval megy fel..a szerver meg olyan hogy arról le kell szedni a letöltött cuccot, és az is már a saját ip-m re látszik forgalomnak nem???? nem okoskodok, kérdezem.. :) de van más proxy is nem csak a TOR alapu,..
   
 20. dnftm

  dnftm Állandó Tag

  általában az oldalak, még anno a piratebay kapcsán beállítottak egy -no log- webszervert, így, hiába viszik el a szervert, azon nem találnak semmit. ezért is említettem az előbbiekben, hogy az ISP-nél lehet lekövetni az adatforgalmat.

  ha az ISP-n keresztül nézik, milyen ip-ket látogatsz, vagy direkt szűrnek a torrent oldalak látogatásaira, akkor azt igen egyszerűen proxy-val, vagy vpn-nel lehet eltitkolni.

  ezeket amúgy a lifehacker oldalán olvastam, keressetek rá és töbet olvashattok a témában.

  a lényeg, hogy a kliensben állítsátok be a beállítások/bittorrent-nél a titkosítást be kell kapacsolni forced-ra.

  mint említettem, Mo-n annyira nem is, de pl a franciáknál nagyon nézik, az angoloknál is harcot hirdettek a torrentezés ellen. az USA én Canada is erősen figyeli a forgalmat. (megj. az USA-ban az ISP prioritás szinten korlátoz, azaz a főbb forgalmakat engedi, a többit háttérbe helyezi. főbb forgalmak, netezés, e-mailezés. második szint vpn, ftp. 3. szint minden más)
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2014 Július 2

Megosztás