TV-ben láthattuk,könyvben olvashatjuk

donvackor témája a 'Irodalom' fórumban , 2009 Szeptember 7.

 1. ribatotem

  ribatotem Állandó Tag

  Nemrég kezdtem el olvasni Anita Blake történeteit. Átlagban heti 2-3 részt olvasok el. Már a 13. résznél (Haláltánc) tartok. Most már beillenek a részek pornókönyvbe is. A történet és a leírások nagyon tetszenek. Én is szeretném megnézni filmben, kíváncsi vagyok egyes részeket, hogy tudnának megoldani a rendezők. Szerintem is a könyv mindig jobb, mint a film. én még nem találtam kivételt.:p
   
 2. Puxika

  Puxika Állandó Tag

  Mikszáth Kálmán - A Noszty fiú esete Tóth Marival
   
  SzucsM kedveli ezt.
 3. Boog90

  Boog90 Állandó Tag

  Vizet az elefántnak-Sara Gruen A könyv szerintem nagyon jó, és lényegében a film is követi a sémát, persze itt is van jó pár változás, mint minden könyv alapú filmnél, de nekem tetszik a film is :D
   
 4. luca2020

  luca2020 Állandó Tag

  Suzanne Collins : az èhezok viadala-nekem nagyon tetszett a konyv,a filmmel se volt kulonosebb bajom,jo szinèszek,jo tortènet,kicsit rovid sztem ahhoz h minden lènyeget beletegyenek.Nekem bejott :)
   
  Müller Alexandra kedveli ezt.
 5. Pruntyi

  Pruntyi Állandó Tag

  Nekem is nagyon tetszett a konyv de nem "merem" megnezni a filmet mert bennem kirajzolodott egy kep a szereplokrol. Lattam egy reszletet a filmbol es en mashogy kepzeltem el pl. Peetat magam elott... illetve egy baratnom - aki latta a filmet - azt mondta, hogy a filmbol nem jon at a szerelmi vonal... Errol nem tudok nyilatkozni mert nem lattam... de ezen okok miatt nem akarom megnezni....

  "Suzanne Collins : az čhezok viadala-nekem nagyon tetszett a konyv,a filmmel se volt kulonosebb bajom,jo szinčszek,jo tortčnet,kicsit rovid sztem ahhoz h minden lčnyeget beletegyenek.Nekem bejott [​IMG]"
   
 6. dvlac

  dvlac Állandó Tag

  Olvasás közben az ember saját magának képzeli el a személyeket, a helyszíneket. Ehhez képest a film majdnem mindíg kevesebbet képes nyújtani.
   
 7. Solya626

  Solya626 Állandó Tag

  Alkonyat könyvek mindenkinek!!!!!!!!

  Mindenkinek aki keresi- kereste vagy keresni fogja!!! :)

  Alkonyat - összes

   

  Csatolt fájlok:

 8. Gina90

  Gina90 Állandó Tag

  David Nicholls - Egy nap, előbb a filmet láttam és beleszerettem, majd megvettem a könyvet és ha lehet még jobban beleszerettem :) a könyv nyilván sokkal részletesebb, de a film kiválóan visszaadta amit az író papírra vetett szerintem :)
   
 9. Seeaussicht

  Seeaussicht Állandó Tag

  Valaki nem tudja, hogy milyen a Jövő kezdete című könyv? A film annó egyik kedvencem volt, s most tudtam csak meg, hogy az eredetije egy könyv...
   
 10. Timo79

  Timo79 Állandó Tag

  Miután hétvégén elolvastam Ken Follett:A Katedrális című könyvét megnéztem a filmet is, ami nagy csalódás volt a számomra.
   
  feketemacska11 kedveli ezt.
 11. rm.vivo

  rm.vivo Állandó Tag

  Most nemrég ment az egyik csatornán a minisorozat, és én addig nem is foglalkoztam ezzel a Katedrális c. könyvvel, mert a tartalom alapján nem érdekelt...viszont miután megnéztem már alig várom, hogy elkezdhessem a könyvet (jelenleg még olvasok egy másikat, addig nem akarom elkezdeni, még azt be nem fejeztem!)...akkor én mégjobban fogom szeretni a könyvet?
  Lassan kezdek rájönni, hogy talán mégis csak az a jó sorrend, ha előbb filmben nézi meg az ember, és aztán a plusszt hozzá kapja a könyv által! :D
   
 12. dvlac

  dvlac Állandó Tag

  Nálam pedig a "fordított sorrend" az igazi (előbb a könyv, aztán a film..). Elolvasva a könyvet a film csaknem mindig csalódást okozott. Valószínüleg azért, mert a könyvet olvasva a saját fantázia-világomat építem a cselekmény köré; a film készítőit pedig idő- és költséghiány inkább korlátozni szokta egy könyv megfilmesítésében, vagy egy részlet kibontásában.
   
 13. kovacs0

  kovacs0 Állandó Tag

  Én nemrég a Tv-ben láttam egy nagyszerű filmsorozatot, az Acu hercegnőt, ami egy japán regény alapján készült. Az író nevét sajnos nem tudom és azt sem, hogy a regény magyarul megjelent-e, de ha valaki tud róla valamit, szívesen venném, ha jelezné, esetleg feltöltené.
   
 14. siskot

  siskot Állandó Tag

  Én a George R. R. Martin által alkotott világot követem nyomon mind könyvben mind sorozatban. Mindig a könyvet olvasom előre és utólag nézem meg a sorozatot. Még mindig így csináltam, nem tudom jobb lenne e fordítva. Ha először nézném meg a filmet, akkor már nem lenne akkora szükség a képzeletre. Akkor már kap az ember egy képi világot és nem nagyon tud tőle eltávolodni. Akaratlanul is olyannak képzeli el a szereplőket, mint ahogy a filmen látta.
   
  derbar81 kedveli ezt.
 15. Claire 959

  Claire 959 Állandó Tag Silver tag

  Én is mindig a könyvvel kezdem. De a thrillert megnézem, így a szereplőket már ez alapján képzelem el az olvasás alatt. Kivétel volt a Szürke 50 árnyalata trilógia. Kellemes meglepetésben volt részem, amikor megláttam a férfi szereplőt, Matt Bomer-t. A másik pedig a Burok , Stephenie Mayer-től. A filmet épp ma láttam egészben.
  Nagyon örültem, hogy megtaláltam az egyik tárhelyen. A könyv jobban tetszett, de ez így szokott lenni.
   
  Müller Alexandra kedveli ezt.
 16. apwbdum

  apwbdum Állandó Tag

  Az aranyiranytu-t olvastam es filmen is lattam szinte hihetetlen de ez az elso ilyen kombinacio aminel a film jobb. Mert mindig a konyv a jobb a kepzelet szarnyalasa miat, de most szerintem a szornyu forditas miatt a konyv nyert.
   
  Müller Alexandra kedveli ezt.
 17. tamasszilagyi

  tamasszilagyi Állandó Tag

  Harry Potter első rész franciául. :)
   

  Csatolt fájlok:

  happyfun kedveli ezt.
 18. ametiszt99

  ametiszt99 Őstag Platina támogató

  Akkor még nem láttad a Katedrális folytatásának Az Idők végezetéig-nek a feldolgozását.Az aztán valami borzalom.Fontos szereplőket hagynak ki és átírják a karakterek életét.Szörnyű!!
   
 19. reveszandi

  reveszandi Állandó Tag

  Volt egy film a mozikban úgy harminc éve, az olasz rendőr családját megölik, a rendőr bosszút esküszik, és a kivitelezésben titokban segítenek az idős nyugdíjas nagynénik. Nálunk a filmet szemet szemért, fogat fogért címmel vetítették, amúgy filmvígjáték volt, de sajnos az imdb-n sem találom, mert akkoriban még az eredeti címet ügyesen titkolták, én meg már nem emlékszem.. Ha valaki a címét megmondja, így péntek 13-án, hát biztosan szerencsés leszek!:))
   
 20. nagyzsofi2345

  nagyzsofi2345 Állandó Tag

  Szerintem a Gyűrűk ura könyvben és filmen is egyaránt jó nem véletlenül nyert három Oscar-díjat a film, de vannak olyan filmek mint például az Eragon ami könyvben szerintem ezerszer jobb mint filmen.
   

Megosztás