USA allas lehetoseg

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tobben kerestek munkat. Erdemes naluk erdeklodni mert mindig vannak ujabb lehetosegek.


CCUSA Állásbörze (Magyarország) - Szünidei munka magyar fiataloknak Amerikában!

A Magyarországon 1990 óta jelenlevõ CCUSA szervezet hamarosan megrendezi az Elsõ Állásbörzéjét Budapesten. 2004 január 21-én szerda délelõtt 9 órától délután 2 óráig 7 amerikai munkaadó találkozik magyar fiatalokkal, hogy szünidei munkát ajánljon fel nekik vidámparkokban, nemzeti parkokban és más turisztikai-vendéglátóipari helyeken az USA-ban a 2004-es nyári szezon idején. Ezen a napon több, mint 100 álláslehetõség várja a fiatalokat! (A levél végén csatoljuk a munkadók listáját, valamint egy angol nyelvû ismertetõt.)

19 és 29 év közötti nappali tagozatos diákok jelentkezését várják, akik június elejétõl augusztus végéig állnak rendelkezésre. A jelentkezési díjak tartalmazzák a Budapest-New York menettérti repülõjegyet és a négyhónapos átfogó biztosítást. Fizetésként a résztvevõk legalább mindenkori amerikai minimum órabért kapják. Az elmúlt évben több, mint 230 magyar fiatal utazott Amerikába a CCUSA programokon keresztül. Közülük sokan jelen lesznek az állásbörzén, hogy a munkadóknak segítsenek és, hogy információt adjanak az új jelentkezõknek.

Akit érdekel a CCUSA program és szeretné meggyorsítani a jelentkezési folyamatot, már a börze elõtt ki tud tölteni egy jelentkezési lapot, amelyet a 1-2447941-es telefonszámon, illetve a CCUSA Emõd u. 2., Budapest, 1031., alatti postai címen lehet igényelni. A CCUSA a e-mail címen. Az érdeklõdõknek azt javasoljuk, hogy ne csak az Állásbörze napján és helyszínén jelentkezzenek, hanem azt megelõzõen is (minél hamarabb) keressenek minket elérhetõségeinken, vagy jelentkezzenek on-line a www.ccusa.com weboldalon, mert így sokkal több idejük lesz az interjúkra és a munkaadók megismerésére.


CCUSA Állásbörze Magyarországon
Január 21, Szerda
Le Meridian Hotel
Erzsebet ter 9-10, 1051 Budapest
Délelõtt 9-tõl délután 2-óráig


Ha részletesebb sajtóanyagot szeretne kérni az eseményrõl, vagy érdekli a CCUSA program részletes tájékoztatója, kérem keressen fel minket a következõ cimen:


Mike Mitchell CCUSA
Emõd u. 2.
1031 Budapest
Tel/Fax: (1) 2447941
E-mail: [email protected]
Web: www.ccusa.com


Munkatársunk, Rasovszky Miklós szintén rendelkezésükre áll a 20-2572363 as mobilszámon.


Work and travel in the USA and don’t stress about finding a job! Mark your calendars now and come to the one and only CCUSA Job Fair. You will find out more details about the program, interview directly with Employers from major companies across America, and get your job right on the spot!
1. Dorney Park and Wildwater Kingdom Allentown, PA
2. Glacier Park, Inc. East Glacier, MT3. Grand Canyon Nat’l Park Lodges Grand Canyon, AZ4. Jenkinson’s Pavilion Pt. Pleasant Beach, NJ5. Recreational Enterprises Inc Laurel, MD6. Valleyfair Family Amusement Park Shakopee, MN7. Yellowstone Nat’l Park Lodges Yellowstone NP, WY…and more.

If you are interested in working in the US this summer, are a full-time student, between the ages of 19 and 29, and available from June 15th to September 1st, call now for more information, and a complete Application Package. We highly recommend you to check out and pre-register on our website and apply on-line, to plan ahead and avoid the rush that day.

When: Wednesday, January 21st
9:00 AM to 2:00 PM
Where: Le Meridien Hotel, Erzsebet ter 9-10
1051 Budapest (Deak ter Metro)
For more information contact:Mike Mitchell - CCUSA
Emõd u. 2 1031 Budapest
Ph/Fax: (1) 244-7941

E-mail: [email protected]
Website: www.CCUSA.com

Serving Hungary Since 1990!
Mike Mitchell
CCUSA Country Director - Hungary & Austria

BUDAPEST -
Emod u. 2
1031 Budapest
Hungary
Ph/Fax: 36-1-2447941

SZENTENDRE -
Ady Endre ut 6
2000 Szentendre
Hungary
Ph/Fax: 36-26-311568

E-mail: [email protected]
Website: WWW.CCUSA.COM
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Az allaspalyazatrol az alabbi linken lehet informaciot talalni:
http://www.bbc.co.uk/hungarian/cat1/archive/0402061748.shtml

---
A BBC Magyar Adása külsõ munkatársat keres az Amerikai Egyesült Államokban rendszeres tudósítások, interjúk, összeállítások elkészítésére. Elõny, ha a jelentkezõ Washingtonban vagy New Yorkban él.

Jelentkezési feltételek:

- legalább egy év újságírói gyakorlat;

- kiváló magyar és angol nyelvtudás;

- kiváló mikrofonhang, akcentustól mentes magyar beszédkészség;

- széleskörû nemzetközi és magyar politikai-társadalmi ismeretek;

- készség közérthetõ hírelemzések elkészítésére;

- a BBC Magyar Adásának idõpontjaihoz igazodó rugalmasság;

- határidõk pontos betartására való képesség.
 
C

csocsike

Vendég
Az USA vízumpolitikája 2001. szeptember 11-et követően igen megkeményedett. A szabadság és a demokrácia eredményeképp, olyan emberek is bejutottak a jenkik földjére, akik az ország ellenségeinek fanatikus fiai. Szeptember 11-e történelmet írt. Egy olyan világot változtatott meg, amely minden korábbi bevándorló álma volt. Lerombolta a szabadság addig sérthetetlennek hitt eszméjét. Amerika már a biztonságos jövőt kezdi építeni, és ezzel véget ért az amerikai legenda.

Ma már nem vár tárt karokkal mindenkit "Uncle Sam". Újjlenyomat ellenőrzés, megválaszolhatatlan, - és az USA törvényeiben járatlanok számára - sokszor érthetetlen kérdéseket tartalmazó nyomtatványok. A reptereken kaotikus állapotok, a követségek előtt sokszor kígyózó sorok, a konzulok személyes adataink mélységeibe vájkáló kérdései, ez a mai valóság. De mi lehet a gond velünk magyarokkal, kérdezhetjük, mi akik NATO és UNIO tagok is vagyunk. Az elmúlt pár évben jó ha minden 3.vízumkérelmet bírált el pozitívan az USA budapesti nagykövetsége. Természetesen ennek is igen megmagyarázható okai vannak.
A nemzeti katasztrófa után létrehozott "Homeland Security" olyan rendszert épített fel, amely az Amerikai Egyesült Államok valamennyi hivatalos szervével állandó kapcsolatban van. A haza védelmének új stratégiája a prevenció, így logikusnak látszik, ha visszautasítják a vízumkérelmét a "nem megfelelő hazai kötődéssel rendelkező magyaroknak". Továbbá mindazoknak, akik az USA törvényei szerint nem kívánatos személyek: Persona Non Grata-k. A vízum kényszer indokolt fenntartását mindezek mellett nagyrészt, főleg azon honfitársainknak köszönhetjük, akik turista vízummal az USA-ba látogatva elfelejtenek visszajönni. Az igen nagy számú magyar kolóniák közt, egyre több azok száma, akik bűncselekmények elkövetésével próbálnak érvényesülni, illegális munkavállalóként, névházasságok kötésével próbálnak kint maradni. A vízumot az amerikai hatóságok nagyon komolyan veszik. Lejárta után az "overstayed" státusz már illegális és azonnali kitiltást von maga után. Ugyanígy a fekete munkavállalás, amelynek jogkövetkezményei közt szerepelhet, hogy valószínűleg soha többet nem kap USA vízumot az illető. Mi magyarok megszoktuk, hogy nem kell komolyan venni a kérdőívekre adott válaszainkat, úgysem néznek utána, igazat írtunk-e? Ez az idő már elmúlt, a vízumkérőlapon történt "linkeskedést" az amerikaiak nem díjazzák, a megadott információknak utánanéznek. Ha fiatal csinos lány vagy, ne lepődj meg ha szinte semmi esélyed sincs a vízumra, köszönhetően az államokban illegálisan dolgozó több ezer magyar táncos lánynak és call-girl-nek. Sok legális módja is van az amerikai beutazásnak, de a rémhírek miatt sokan a vízumnepperekhez fordulnak, mert már ilyen is van. Hasonló módon működnek, mint a földhivatali tulajdoni lapok beszerzését intéző "szakemberek". Az USA vízumot garantáltan elintézni tudó "profik" a legkülönbözőbb módszerekkel dolgoznak. Az ügyintézés díja váltzó: 100.000 HUF - 1.000.000 HUF- ig terjedhet. Persze garancia nincs, mivel a vízumok kiadását végző amerikai munkatársaktól idegen a korrupció. Így azok, akik a vízum „tuti” elintézését vállalják, sima csalók, akik maximum a procedúra menetét ismerik, személyes ismeretségük nincs, mert nem is lehet. Persze a rendszer így is becsapható, mert Amerika még mindig a bizalomra épít. Aki tehát a vízum ügyintézéséért valakinek fizet tovább generálja azt a folyamatot, ami odáig vezetett, hogy ma már mindenki gyanús, aki vízumért folyamodik. A korábbi 10. éves vízumok helyett a jelenlegi gyakorlat a maximum egy év, de legtöbbször csak az ott tartózkodás pontos idejére kapunk lehetőséget. Megérteni kizárólag csak akkor tudnánk 100%-osan az USA jelenlegi bevándorlási- és vízumpolitikáját, ha egy olyan tragédiát éltünk volna át, mint amilyen szeptember 11-e volt. Szerencsére a terrorveszély mindeddig elkerülte Magyarországot és a terrorizmus elleni harcban azzal segíthetünk, ha elfogadjuk az újonnan kialakult helyzet biztonsági kihívásait.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Felsőfokú végzettségű, angolul jól beszélő és az Egyesült Államokban továbbtanulni kívánó magyarok számára írt ki ösztöndíjpályázatot a 2007–2008-as tanévre a Fulbright magyar–amerikai oktatási csereprogram bizottság. Pályázni bármely tudományterületen lehet. A pályázatot május 10-ig angol nyelven kell eljuttatni a bizottsághoz. További információ a www.fulbright.hu címen. VG<!-- Továbbtanulási lehetőség Amerikában -->
 

Gina_j

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekelne mindenképpen ez a lehetőség is,csak azt gondolom USA-ba illetve hozzátok eljutni, nagyon sok pénz és igen magas nyelvtudás szükséges,hisze anélkül nem hiszem,hogy el tuda az ember boldogulni. Veszélyben érezném magam és kiszolgáltatottnak.Egy lakást sem tudnék egyedül bérelni vagy hasonló.
 

blinki

Állandó Tag
Állandó Tag
Gina j !

Én szivesen mennék veled ! És együtt bérelhetnénk lakást is !

Ketten csak ki tennénk egyet !

Ezt most halál komolyan mondom !
 

blinki

Állandó Tag
Állandó Tag
Gina j nem mindenki beszél perfekt angolul , és mégis kint van . És sokan jól érzik magukat ! Aki nem beszél jól angolul az takarít , vagy pizzát hord ki . És eljár ingyenes angolra . Kezdetben a takarítói munka nekünk is megtenné . Aztán ha már jobban megy az angol , vállalhatnánk más munkát is !
Na mitszólsz hozzá ?
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt otthon is csinálhatnád, kb. ugyananni pénzért, kicsit alacsonyabb rezsivel. Megspórolhatod a repülőjeg árát.
 

blinki

Állandó Tag
Állandó Tag
Furcsa, hogy ezt éppen te mondod , pont az aki maga is kint él . Távol a szülőhazájától !
Amerika a lehetőségek hazája, nem Magyarország ! Sok fiatal nem rendelkezik megfelelő anyagi háttérel , de viszont ők is akarnak boldogulni . Ők is vágynak saját házra , autóra, gyerekekre . Amihez az anyagiakat nem hiszem , hogy rövid időn belül előtudnák teremteni itthon.
Szerintem te is többre tartod Amerikát , mint Magyarországot . Hiszen kint élsz !
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Furcsa, hogy ezt éppen te mondod , pont az aki maga is kint él . Távol a szülőhazájától !
Amerika a lehetőségek hazája, nem Magyarország ! Sok fiatal nem rendelkezik megfelelő anyagi háttérel , de viszont ők is akarnak boldogulni . Ők is vágynak saját házra , autóra, gyerekekre . Amihez az anyagiakat nem hiszem , hogy rövid időn belül előtudnák teremteni itthon.
Szerintem te is többre tartod Amerikát , mint Magyarországot . Hiszen kint élsz !

Kedves Blinki és Amigo!
A félreértések elkerülése végett szeretnék néhány dolgot elmondani.

1. Nem "kint élek", hanem kint tanulok. Távol a szülőhazámtól, ami nagyon, nagyon hiányzik. Tanulni itt jobban tudok (doktori program, késő-középkor, anglisztika - elég speciális terület ahhoz, hogy otthon nehezebb legyen benne dolgozni)

2. Legszívesebben nevetnék azon, amit a házról-gyerekről-autóról mondtál. Évi kb. 13E- dollárból élek, ez havi kb. 1000. Ösztöndíj+havi 700-750 dollár fizetés. Ebből laknom kell valahol, ennem kell valamennyit, könyveket kell vennem és évente egyszer haza is kell mennem, ha nem akarok megkergülni. Szóval hogy nekem mit kellene tudnom a meggazdagodásról, a "lehetőségek hazájáról", azt, kedves Amigo, tessék rám bízni. Köszönöm.

3. A fentiekkel tisztában voltam, mikor kijöttem. A program 5 éves. Nem áll szándékomban több időt itt tölteni, mint amennyi szükséges ahhoz, hogy azzal foglalkozzam a megfelelő szinten, amivel szeretek - és amihez értek.

4. Nem tartom többre Amerikát, mint Magyarországot. Legyen elég ennyi - ha részletekbe mennék, azt kimoderálnák.

5. Ha Te úgy gondolod, hogy Amerikában takarítással, angoltudás nélkül, a semmi közepén hamarabb lesz autód-házad-gyereked, mint Magyarországon, akkor menj. I was merely making an observation.
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugy tunik, hogy 5 labdaval probaltok 3-an focizni 1 palyan, ugy, hogy azt sem tudjatok, ki kivel van. :)

Engem csak az a kerdes nem hagy nyugodni mar egy ideje, hogy mi a fene vesz ra valakit, hogy 5 evet adjon az eletebol azert, hogy megtudja, mi tortent egy tobbszaz evvel ezelott elmult nehany szaz eves idoszakban? Es miutan megtudta, mit fog a tudasaval kezdeni? (ha megprobalod elmagyarazni, legyel velem a koagyu muszaki szakemberrel kimeletes;) )
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugy tunik, hogy 5 labdaval probaltok 3-an focizni 1 palyan, ugy, hogy azt sem tudjatok, ki kivel van. :)

Engem csak az a kerdes nem hagy nyugodni mar egy ideje, hogy mi a fene vesz ra valakit, hogy 5 evet adjon az eletebol azert, hogy megtudja, mi tortent egy tobbszaz evvel ezelott elmult nehany szaz eves idoszakban? Es miutan megtudta, mit fog a tudasaval kezdeni? (ha megprobalod elmagyarazni, legyel velem a koagyu muszaki szakemberrel kimeletes;) )

Kedves Rezső,
itt az értelmiségi lúzer beszél. Tudod, nem lehet mindenkiből "kőagyú műszaki szakember". Öt évnél jóval többet akarok az általad emlegetett témára áldozni. Az a "néhány száz év" nekem megéri, hogy még pár évig ne legyen kocsim-házam. És igen, pont mivel saját bevallásod szerint "kőagyú" vagy, magyarázhatnám én neked még pár száz évig, milyen érzés volt a Bodleian Library-ben (Oxford, UK) 12. századi kéziratot olvasni, vagy akár itt a Robarts Library egy homályos zugában megfejteni a rejtélyt, hogy melyik francia könyvből vette egy szorgos londoni nyomdász azt a bizonyos fametszetet, 1505 körül... és miért kellett neki pont az a kép pont abba a könyvbe!
Miután megtudtam, megírom. Úgy, hogy a "kőagyú" is megértse - és belássa, hogy mégiscsak érdekes, ráadásul szép és igaz is. Nem gyógyítja meg a rákot, nem előzi meg a szívinfarktust, nem járul hozzá, hogy még nagyobbra dagadjon a fogyasztói buborékgazdaság. Én tuti nem fogok tőle meggazdagodni. De tartalmat ad a napjaimnak - rájuk fér, ház-autó-gyerek stb. híján... bár utána sem lesz felesleges.

Na, hát kellett neked provokálni?? ;)
 

erwin27

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Rezső,
itt az értelmiségi lúzer beszél. Tudod, nem lehet mindenkiből "kőagyú műszaki szakember". Öt évnél jóval többet akarok az általad emlegetett témára áldozni. Az a "néhány száz év" nekem megéri, hogy még pár évig ne legyen kocsim-házam. És igen, pont mivel saját bevallásod szerint "kőagyú" vagy, magyarázhatnám én neked még pár száz évig, milyen érzés volt a Bodleian Library-ben (Oxford, UK) 12. századi kéziratot olvasni, vagy akár itt a Robarts Library egy homályos zugában megfejteni a rejtélyt, hogy melyik francia könyvből vette egy szorgos londoni nyomdász azt a bizonyos fametszetet, 1505 körül... és miért kellett neki pont az a kép pont abba a könyvbe!
Miután megtudtam, megírom. Úgy, hogy a "kőagyú" is megértse - és belássa, hogy mégiscsak érdekes, ráadásul szép és igaz is. Nem gyógyítja meg a rákot, nem előzi meg a szívinfarktust, nem járul hozzá, hogy még nagyobbra dagadjon a fogyasztói buborékgazdaság. Én tuti nem fogok tőle meggazdagodni. De tartalmat ad a napjaimnak - rájuk fér, ház-autó-gyerek stb. híján... bár utána sem lesz felesleges.

Na, hát kellett neked provokálni?? ;)

Kedves Ágnes, sajnos nagyon kevesek vannak akik az ilyen "ezoterikus" rejtelmeken törik a fejüket. Van egy bizonyos kiváncsiság amit nem lehet pénzzel mérni ami egy különleges tudásvágyon alapúl. Ez kapcsolatot teremt egy bizonyos korral vagy személyiséggel. Ilyesvalamihez a "köagy" nem alkalmas mert ez csak technikai dolgokkal foglalkozik. Amit csinálsz ahhoz egy különleges történelmi empathia tartozik amit nem könnyü megtanúlni,de ha egyszer megtanulod akkor e rejtéjek megfejtése hivatásoddá válik amiért sokszor sokmindenröl lemondsz.

Köszönöm, hogy ezt az életfelfogást olyan jól fejezted ki velõs válaszodban.
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Erwin,
köszönöm a bátorítást. Nem "ezoterikus" dolog ez - kicsit olyasmi, mint a régészet. Egyébként több köze van a jelenhez, mint sokan gondolnák - de ez most már tényleg bonyolult lenne, megyek vissza kutakodni.
 
Oldal tetejére