Válaszolj NEKEM és kérdezz TŐLE!

Santane témája a 'Szójátékok és játékok' fórumban , 2008 Július 2.

 1. ovineni

  ovineni Állandó Tag

  Egy ölelés, egy érintés megerősít abban, hogy aki így közeledik, az szeretettel, megértéssel fordul felém, nincsenek rossz szándékai. A gyermekeimnek is fontos a efféle kontaktus, még a serdülő korban levő nagyfiam is átölel, ha hazaér.
  Minden ember más! van aki "bújós", és van,aki ezt nem tudja elviselni! Sokan azt vallják, ha valakit szeretünk, az tudja ezt, nem kell mondogatni állandóan. Nekem erről az jut eszembe, hogy az életünk véges, nem tudjuk, hol, mikor fejeződik be. Ezért akit tényleg szeretünk, ne csak érezze, de hallja is ezt, hiszen nem tudhatjuk, meddig mondhatjuk el neki.
  Erről mit gondolsz?
   
 2. Santane

  Santane Állandó Tag

  Én is úgy gondolom, hogy amíg lehet, addig beszéljünk az érzéseinkről.
  Viszont van, aki ezeket a gesztusokat: kedvesség, szeretett teljesség, figyelmesség negédes mézes-mázos randaságoknak tartja és éppen ezért mindent elkövet, hogy megbántsa azt, aki ilyen típusú, és akinek ez tetszik.

  ***
  Szerintetek van joga egyes embereknek arra, hogy másokat megbántsanak, lenézzenek azért, mert nem olyanok mint ők és nem gondolkoznak úgy, ahogy ők?
   
 3. Light79

  Light79 Állandó Tag

  Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
  ***
  Ha az ember azt hiszi, hogy megbocsátott valamit, de mégis gyakran gondol rá. akkor az mégsem megbocsátás?
   
 4. NADUDVARI

  NADUDVARI Új tag

  Nem igazi a megbocsátás ha utána is arra gondolsz vagy ha rossz érzésed van töle

  Miért kénne mindig megbocsátani?
   
 5. Light79

  Light79 Állandó Tag

  Az igazi egészség és boldogság útja a megbocsátás. Ha nem ítélkezünk, elengedjük a múltat, és jövőnket megszabadítjuk a félelemtől. Ha így teszünk, meglátjuk, hogy mindenki a tanítónk, és hogy minden pillanat újabb lehetőség a boldogságban, békében, szeretetben való gyarapodásra. (Jampolsky G.)

  ***
  Mikor válik igazán felnőtté egy ember?
   
 6. Vianne

  Vianne Állandó Tag

  "...Akkor leszel igazán felnőtt, ha rájössz, hogy egy napon meg fogsz halni" - szerintem ez a lehetne a legfrappánsabb válasz erre a kérdésre (lehet, h nem pontosan idéztem). legalábbis nekem ez ragadt meg a fejemben a Holló c. filmből /kedvencem/
  Hú, kicsit furcsa lesz a kérdésem:
  Szereted Magyarországot? (s most nem csak a táji adottságokról és kulturális dolgokról beszélek, hanem mindent egybevetve)
   
 7. Santane

  Santane Állandó Tag

  Nagyon szeretem!
  Nálam áll a mondás: Ha kell, bármikor tűzbe megyek Istenemért, Szerelmemért és a Hazámért!

  ***
  Tovább adom a kérdést: szereted Magyarországot? Mit jelent neked a hazád?
   
 8. Filmőrült

  Filmőrült Állandó Tag

  Őszintén, nem tudom. Egy kicsit ez is, az is. Talán a magyar hozzáállással van bajom. De az a fura, hogy amikor szóba jön, hogy külföldön kéne élnem, akkor elfog a rosszullét. Pedig sokkal több és jobb lehetőségem lenne kint, mint itt. A szülőföldemet, az anyanyelvemet szeretem. Biztos talaj a lábam alatt.

  (Csak az öleléses témához fűzném még hozzá: én azért nem szeretem, ha egy idegen, vagy kevésbé közeli ismerős megölel, mert sok buta libával hozott össze a sors, akiknek érthetetlen okokból mániájuk, hogy mindenkit ölelgessenek, csípkedjenek és ráüljenek. Ezt szó szerint értem, kollégiumban fordult elő, hogy már aludni készültem, és egy ilyen "tündérke" bellibbent a szobánkba, és egyszerűen rámült, majdnem eltörve ezzel a bordámat. És ez nem egyedi eset volt. Ja, meg nekem ne mondja, hogy szeret, amikor nem is ismer! Arról nem is beszélve, hogy ez a típus folyton mások ölében üldögél. A frász kerülget ezektől az emberektől, így alakulhatott ki, hogy csak nagyon kevés embert ölelek meg szívesen. A mai tinilányok nagyon buták tudnak lenni, tisztelet a kivételnek!)
  ~~~
  Neked mi a véleményed a te diákéveidről, kortársaidról?
   
 9. B.U.

  B.U. Állandó Tag

   
 10. draco girl

  draco girl Állandó Tag

  Szerinted ma az emberek mennyire empatikusak:confused:
  Szerintem egyáltalán nem. Mindenki csak magára gondol. Az én munkám arra épül, hogy segítsek az arra rászorulókon, de ez mostanában már nem is nehéz.

  Szerinted mennyit ér ma egy diploma?
   
 11. Santane

  Santane Állandó Tag

  Hát nem sokat! Sőt! Valahol olvastam, hogy túlságosan sok a diplomás. Nem tudják őket foglalkoztatni.
  Elég érdekes világot élünk...

  ***
  Szitu: Éjjel 11-12 óra, szomszédban buli folyik, remegnek a falak, dübörög minden. Mit csinálsz?
   
 12. Filmőrült

  Filmőrült Állandó Tag

  Én személy szerint tűrök. Másnap pedig megpróbálom finoman közölni a szomszéddal, hogy eléggé rossz éjszakám volt.
  Ha pedig ez sokadjára fordul elő, és nem használ a jó szó, akkor feljelenteném. De nekem nagyon rendes szomszédaim vannak, akik ha buliznak, normál hangerővel teszik ezt.
  ~~~
  Ha már ilyen kérdéseknél tartunk, nekem is van egy.
  Jó ismerőssel közösen szervezel egy bulit a te házadban. Megveszed a kaját, de a barátod elfelejt bele adni pénzt. Nem akarsz az illetőnek szólni, de később valahogy mégis visszajut a fülébe, és elrejti a teljes összeget egy alkalommal, amikor nálad jár. Mit teszel?
   
 13. Filmőrült

  Filmőrült Állandó Tag

  Jó, én nem akartam megakasztani a fórumot, ezért új kérdést teszek fel. Mi a kedvenc kikapcsolódásod?
   
 14. muter

  muter Állandó Tag

  Igazából nem sok lehetőségem van a kikapcsolódásra manapság, de szeretek olvasni, mostanában a magyar őstörténet, ill. a néprajzi témájú dolgok érdekelnek, vagy zenét hallgatni (szimfónikus zene, opera). Leghőbb vágyam ugyanakkor, hogy kirándulások, utazások alkalmával unokáimmal felfedezzük hazánk szépségeit.

  Kérdésem: Szerinted meg lehet-e állítani és visszafordítani azt az erkölcsi romlást, ami ma Magyarországon tapasztalható? Hogyan?
   
 15. ovineni

  ovineni Állandó Tag

  Megbeszélném vele a dolgokat, s ha nem fogadná el a visszajáró összeget, szerveznék egy másik bulit, ahol felhasználnám az összeget.
   
 16. B.U.

  B.U. Állandó Tag

  És mi a kérdésed:confused:
   
 17. Herufer

  Herufer Állandó Tag

  Hy all most vagyok elsőnek itt, de érdekel a fórum... :]

  Ha válaszolhatnék én, akkor azt mondanám muter, hogy lehetséges.
  De 1-2 generáció múltán vagy a jelenleg felnövő generációból csak. A bölcsitől kezdve bele kellene nevelni (v. hozzászoktatni) a gyerekeket a csoport-csapat munkákhoz de ehhez a nevelőknek és szülők szemléletét is hozzá kellene igazítani.
   
 18. Zsütemény

  Zsütemény Állandó Tag

  Hol van az ember hónja? Mivel van hónom alja, hónaljam, akkor hol van a hónom? :mrgreen:[/quote]

  A "hón" ma már nem használt szavunk, ami régen a vállat, ill. a vállizületet jelentette.
  Legenda a'la national geographic:
  A monda szerint ugyanis, amikor IV. Béla király először került szemtől szembe az ország romlására törő tatár hordákkal, uralkodóhoz méltó nyugalommal nézett farkasszemet a hatalmas veszéllyel. Legbátrabb hadvezéreinek szinte egytől egyig inába szállt a bátorsága, egyedül királyuk tartotta bennük a lelket. Egyikük - a történetíró szerint - ekkor megkérdezte tőle:

  - Királyom, az Te bátorságod, mely oroszlánénál is nagyobb, nem csökkend ily túlerőnek az tekéntetbe foglaltatván? Az verejtéknek patokjai nem folyandanak dicső halántékid mentén?

  A király így válaszolt:
  - Nem, hős vitízem, heon az vállam alatti fertályon tapasztalék az imént csekély nedvet gyöngyödzeni. Heon e rút szagú alj árulója aggódásimnak.

  Megvan tehát, úgy tűnik, az eredet: "heon az alj", vagyis: "csupán a váll alatti terület". Innen már könnyedén követhető, miféle változásokon ment keresztül ez a meghatározás, amíg elnyerte mai formáját és jelentését: a váll alatti terület, a hónalj, amely klasszikus indikátora mindenfajta izgalmi állapotnak, illetve mostoha környezeti tényezőnek, főként a hőségnek.

  A válasz tehát a kérdésre, hogy hol is az ember hóna, így hangzik: sehol, az embernek nincs hóna. Csupán egy régi-régi szó él így tovább nyelvünkben, összekapcsolva a jeles, bár vészterhes XIII. századot korunk feszültségterhes viszonyaival.


  Miért miért a miért?
   
 19. smilinghouse

  smilinghouse Állandó Tag

  Azért, amiért az azért azért :)  Véletlenek márpedig nincsenek. Mit gondolsz?
   
 20. kicsibo77

  kicsibo77 Állandó Tag

  Ha, abból indulunk ki, hogy mindennek oka és célja van ezen a világon, akkor kijelenthetjük azt is, hogy nincsenek véletlenek. Viszont mindig lesznek szkeptikusok, akik fáradtak belegondolni ezekbe a nagy sorsszerű összefüggésekbe:)
  Már arra is gondoltam, hogy a szkeptikusokra igenis nagy szükség van.
  Mert mit is teszek én? Végiggondolom, átrágom magam az életen és sokszor ugyanoda jutok ahonnan indultam. A végén úgyérzem, semmit se tudok erről a nagy világmindenségről, semmit se tudok az összefüggésekről. Mit tesz a szkeptikus? Már az első pillanatban tudja és érzi, hogy nem lehet ez másképp csak úgy ahogy van és kész. Minden az aminek látszik.
  Tehát ő képes továbblépni..:)Szóval ezzel a gondolatommal is odajutottam el, hogy fogalmam sincs..Talán vannak véletlenek, de az is lehet hogy nincsenek?:)

  Kérdés:
  Boldog vagy?
   

Megosztás