Vegetarianizmusról mindenkinek

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak egy kérdésem lenne a vegetáriánusokhoz,amikor a zöldségeket felaprítják,hallják-e a növények sírását?hisz ők is ugyan olyan élőlények mint az állatok.Bocs, csak érdeklődöm,ez egy visszatérő gondolat,mert állandóan arra hivatkoznak a vegetáriánusok,hogy az állatok mit élnek át amikor leölik őket.
 

Nechatian

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos, az állati és növényi életforma között érzékelhetően nagy különbség van. Főbb fiziológiai különbségek az állatoknál, az idegrendszer megléte, agyi működés, lélekzés, vérkeringés). Míg az állatoknak vannak egyszerűbb érzelmeik, érzéseik(például szeretet, félelem), kezdetleges fogalomalkotási, és gondolkodáshoz hasonló képességeik (itt érdemes megnézni a jelbeszédre megtanított csimpánzokat, gibbonokat és egyéb összetettebb kommunikációs formákra megtanított fejlettebb emlősállatokat), egyfajta jellemük, viselkedésük(például háziállataink, kutyák, macskák, akár nyulak is), addig a növényeknek mindez nincs. Felmerülhet, hogy az emberek többsége ezen megemlített állatokat nem eszi meg, de a többi állat melyeket sokak megesznek, például disznó, csirke, pulyka, a már említett nyúl, egyes esetekben ló értelemszerűen ugyanezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek, az állat fejlettségi szintjének megfelelően.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos,köszönöm az értékes felvilágosítást,ha jól értelmezem -mert ugye az vagy amit megeszel,buta,szőke tyúk,de már barnul a hajam-a növények alacsonyabb rendűek az állatoknál és így nyugodtan lehet darabolni ,megfőzni,stb,mert nincsenek érzelmeik.Éppen a napokban olvastam a növényekről ,hogy komolyzenét játszottak le naponta és a növekedésük látható volt,vagy a másik ami nagyon tetszett,hogy féltékeny volt a növény .Jó ,tudom ezek szobanövények,nem pedig ehetőek,bocsánat,még egyszer köszönöm az értékes felvilágosítást .
 

puligirl9

Állandó Tag
Állandó Tag
vegetáriánus

én már régóta szeretném kipróbálni a vega étrendet, de azt hiszem egyszerűen nem tudok lemondani a húsról
 

Nechatian

Állandó Tag
Állandó Tag
Valóban, a növények is rendelkeznek egyfajta intelligenciával, tudattal, s a műveszetek hatással vannak rájuk. A nem szerves, a mai természettudomány által élettelennek nevezett, anyagokra is hatással van, s ezek képesek befogadni saját fejlettségi szintjükön. Nos, ez egy érdekes kérdés, mely napjainkban minden gondolkodó emberben felmerülhet. Az ember, jelenlegi fejlettségi szintjén úgymond még rászorul, hogy növényeket egyen mert még nem képes feldolgozni jó hatékonysággal a finomabb energiaforrásokat, és befogadni a belőlük felvehető finomabb energiát. A fejlődés folyamata lehetővé teszi majd az ember számára, hogy elhagyja a növényeket is mint táplálékát, s elég lesz neki a víz a levegő, és a napfény, s később a levegő és napfény is.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Még csak annyit szeretnék elmondani,hogy évekkel ezelőtt volt egy talpmasszőr csoport,ahol a 21 főből 19 Reiki beavatott volt,és 6voltak vegetáriánusok és vega-azt mondta az más mint a vegetáriánus-betegségük annyi volt mint a tenger,egyszerűen nem lehetett hozzáérni a talpukhoz .Gyümölcsöt és zöldségeket ettek,de még egy ilyen frusztrált csoportot soha nem láttam.
További kellemes hetet kívánok.
 

Nechatian

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos, a helytelen vegetáriánus étkezés, mint minden egyéb helytelen étkezési forma káros. Manapság igen sok olyan ember van aki nem megfelelő módon táplálkozik, ami járhat különböző túlérzékenységekkel, allergiás tünetekkel, hiánybetegségekkel. Ha az ember odafigyel arra, hogy mit eszik, és tudatosan válogatja meg ételeit, rendszerességre, és teljességre törekedve, akkor minimálisra csökken a táplálkozás hatására fellépő bajok megjelenésének esélye.

Köszönöm, viszont kívánom!
 

zord01

Állandó Tag
Állandó Tag
Magas proteintartalmú diétán vagyok, szal húst-hússal.
Bár biztos nem a legegészségesebb étrend.
De én a vegaságban sem hiszek. Szerintem az ember azért mindenevő hogy mindent egyen.
 

pestisrc

Állandó Tag
Állandó Tag
Eszembe jutott egy naív, de kedves gondolat. Az alma, a görögdinnye, de akár a káposzta is elképzelhető napszimbólumként. Tehát bennük van az élet lehetősége, míg pl. ha egy sült csirkét fogyasztunk, az már bizonyosan nem kapirgál újra, fogyasztás előtt sem. Tehát ha egy almát eszünk, életet eszünk.
 

fallamanuel

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem mindenk egye azt, ami jólesik neki (én hús-, gyümölcs- és zöldségevő vagyok).
A vegetárianizmus egyetlen hátránya szerintem az, hogy kevés fehérjét, viszont sok gyorsan felszívódó szénhidrátot (pl. gabonát) visznek be. Ez pedig tápanyaghiányhoz vezethet (a szervezet nem tudja hosszú távon újjáépíteni magát).
 

formica

Kitiltott (BANned)
A tápanyaghiány újabb tévhit.
Ha ésszel csinálja az ember, mint minden mást, ez sem okozhat problémát.
 

t79

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.Egy kéréssel szeretnék hozzátok fordulni. Van ötletetek ,hogy honnan lehet letölteni a HERBÁCIÓ MAGAZIN számait ,ill. FEKETENÉ BOKOR KATALIN könyveit.Ha valaki tud bármilyen infót ,kérem szóljon nekem,hálásan megköszönném.Szép napot mindenkinek, üdv. t79.
 

lótuszvirág29

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.
Hentes lányaként elmondhatom, már utálom a húst, többre értékelek egy lecsót, tökfőzeléket, paprikás krumplit, vagy rántott cukkinit....:)
A vega étkezés felé fordulok, sokkal jobban érzem magam.
 
D

dolphin3

Vendég
Hát igen ha végig nézel egy állat lemészárlását igaz,nincs kedvem húst enni.De amikor csak zöldség van a tányérodon hetek óta:confused:
Ne értsd félre 2 és fél évig voltam vegetáriánus,de tovább nem
ment!
 

csevicus

Új tag
vega...

szuper hogy van egy ilyen oldal is.
Vegan vagyok, és csak annyi a kérdésem, bár már utanajárogadtam a dolgoknak, hogy akik régota vegák hogy potolják a B12 vitamint, vagy tapasztaltatok már valami tunetet a hiánya miatt?
Amugy tok jo a sok uj recept!!!! Lehet csemegézni...

Most készul amugy a reggelim:
rizstejben főtt köles, gyumolcsokkel, dióval és kis mézzel a tetején...
Nyammi, de szeretem a gyumolcsos, édes reggeliket!! :D
 

Angeltouch

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem van egy vegán ismerősöm, már hosszú évek óta így eszik. nagyon szép és egészséges, és semmilyen hiánya nincs. ja, és extra izmos, gyönyörű fiú. :))))))
 
Oldal tetejére