WC-s topic

szlemese témája a 'Humoros írások' fórumban , 2006 Október 13.

 1. fuligjimmy2000

  fuligjimmy2000 Állandó Tag

  Közös konferenciára utazik vonattal 10 jogász és 10 mérnök. Dacára a mélyen gyökerező, antagonisztikus ellentétnek, beszélgetni kezdenek, és kiderül, hogy mind a tíz jogász megvette a teljesárú menetjegyét, a mérnökök összesen csak egy jegyet vásároltak. Izgulnak hát a jogászok, tenyerüket dörzsölgetve várják, hogy a mérnökök jól lebukjanak. Amikor jön a kalauz a mérnökök berohannak a WC-be.
  A kaller odaér és dörömböl:
  "A jegyét, legyen szíves!", mire a mérnökök az ajtó alatt kidugják az egy szem jegyet. A kaller bekiált nekik: "Köszönöm, további jó. utat!"
  Égnek a jogászok, elhatározzák, hogy majd visszafelé ők is okosak és trükkösek lesznek. Visszaúton úgy tesznek, mint a mérnökök odafelé, viszont a mérnökök most egy jegyet sem vesznek. Ezt a jogászok végképp nem értették, és már előre várták a mérnökök tuti lebukását.
  Jön a kalauz a kocsi végében, ezért elindul a rohanás. Jogászok az egyik WC-be, mérnökök a másikba. Nyomorog mindenki, mikor az egyik mérnök odaoson a jogászok WC-jéhez, majd bekopog: "A jegyét, legyen szíves."
   
  Beka Holt és pitti kedveli ezt.
 2. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  [​IMG]
  -
  Egy könyv amibe mindig belelehet olvasni. Számos érdekes adat és történet a "locus" körül.
  Tréfás, informativ, elgondolkodtato.... egy kedves ajándék mindenki számára. Egészen szép kötés.
  -
  Nemrég Offoltunk egy topikban, arra terelődőt a szó, hogy illik e könyvet olvasni a budiban?
  -
  Voltak, akik megbotránkoztak és gusztustalannak találták az ilyen viselkedést holott fogalmuk sem volt milyen körülmények között és mekkora intenzitással történik ilyesmi a realitásban.
  -
  A könyvespolc gondolata egy mellékhelységben aztán kiverte náluk a biztosítékot, holott a statisztika szerint: fogkefék, púder-pamacsok, sminket eltávolító papír zsebkendők tömege található a legtöbb angol-WC mellett.
  -
  Ezeknek csak annyit tudok mondani a könyvekre leszálló baktériumok maximum a könyv borítójára csapodnak le, amit nem vesz senki a szájába, amivel nem pamacsolja be senki az arcát, törli le vele a sminket.
  -
  Vagy gondoljunk bele, hány háztartásban használnak "one way" kéztörlőt, valószínű kevesen a fél négyzetméteres frottírtörülközők viszont ott lognak és szivacskén szívják magukba a permetet ami a WC-lehúzáskor létrejön.
  -
  Ha ezzel összevetem az A3 méretű könyvecskéket akkor úgy érzem egyeseknél hyper-érzékenységet kell diagnosztizáljak. :(
  -
  Van egy német mondás: "Manchmal muss man anstößig sein, wenn man etwas anstoßen will.", ami magyarul körülbelül anyit jelent, hogy "Néha megkell botránkoztatnia a világot, ha valamit mozgásba akarunk hozni"
  -
  Valóban, a topikban arról van szó, hogy olvasni jó, olvasni mindenütt lehet. Jobb egy könyvbe belelapozni a WC-n mind ész nélkül SMS-eket küldeni, a csempét számolni....
  -
  A realitás, hogy mellékhelységekben nem IKEA Billy-könyvespolcok állnak hanem egy-két rövid deszka, a könyvtarto talán egy virágcserép, vagy váza friss virággal..
  -
  Amit mozgásba akartam hozni az a WC-kultúra, hogy a Toilette ne legyen egy kamra ahol seprű, porszívó, WC-papír Reservoir, tisztító- és mosószer flakonok... veszi körül az üllőket.
   
  Utoljára módosítva: 2018 Január 23
  setni kedveli ezt.
 3. fuligjimmy2000

  fuligjimmy2000 Állandó Tag

  Autóval utaztam Montreálból Quebec Citybe, a 20-as országúton, amikor megálltam egy pihenőnél, hogy használjam a WC-t. Az első fülke használatban volt, betértem a másodikba.
  Alig ültem le, amikor a szomszédból egy hang megkérdezi:
  - Hogy vagy?
  Nem tartozom azok közé, akik beszélgetésbe elegyednek egy férfi WC-ben mindenkivel, de ez alkalommal nem tudtam megállni, kissé zavartan válaszoltam:
  - Elég jól!
  Mire a szomszédos férfi megkérdezi:
  - És, mit csinálsz?
  Micsoda kérdés! Arra gondoltam, ez a beszélgetés határozottan kezd bizarr lenni, ezért csak annyit mondtam:
  - Mint Ön is, kelet felé utazom!
  A szomszéd idegesen megszólal újra:
  - Te, ide figyelj! Később visszahívlak, a szomszéd fülkében van egy hülye, aki minden kérdésemre válaszol...
   
  setni kedveli ezt.

Megosztás