Winamp cím formázás

bolondpoli témája a 'Tudakozó - A CH technikai kérdései' fórumban , 2007 Szeptember 23.

 1. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Te milyen formázást használsz? Egyáltalán szükséges bármilyen más formázás az "Előadó - Szám címe" helyett?
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------​


  Nekem jelenleg ez a legmegfelelőbb:
  [%artist%][' ('%album%')']$if(%disc%,' '%disc%'-',' ')[$num(%tracknumber%,2)'.| ']$if2(%title%,$filepart(%filename%))[' /'%year%'/'][' /'%comment%'/'][' /'%composer%'/']


  [%artist%]: kiírja az előadót (artist), ha van ilyen tag az adott fájlban/a Media Library adatbázisában.

  [' ('%album%')']: tesz egy szóközt és kiírja az album címét, ha van ilyen tag az adott fájlban/a Media Library adatbázisában.

  : tesz egy szóközt és egy gondolatjelet.

  $if(%disc%,' '%disc%'-',' '): kiírja a lemez számát, előtte egy szóközzel és utána egy kötőjellel. Ha nem szerepel a lemez száma (disc) tag az adott fájlban/a Media Library adatbázisában, akkor csak egy szóközt ír.

  [$num(%tracknumber%,2)'.| ']: ha szerepel a sáv száma (track number) tag az adott fájlban/a Media Library adatbázisában, kiírja azt két karakteres formában (a tíznél kisebb számok elé egy nullát tesz), utána egy ponttal, egy függőleges vonallal és egy szóközzel.

  $if2(%title%,$filepart(%filename%)): ha szerepel a cím (title) tag az adott fájlban/a Media Library adatbázisában, kiírja, egyébként a fájlnevet használja helyette.

  [' /'%year%'/']: ha szerepel az év (year) tag az adott fájlban/a Media Library adatbázisában, kiírja "/" jelek közt, előtte három szóközzel.

  [' /'%comment%'/']: ha szerepel a megjegyzés (comment) tag az adott fájlban/a Media Library adatbázisában, kiírja "/" jelek közt, előtte három szóközzel.

  [' /'%composer%'/']: ha szerepel a szerző (composer) tag az adott fájlban/a Media Library adatbázisában, kiírja "/" jelek közt, előtte három szóközzel.


  Ilyen eredményeket produkál ez a formázás:

  Ákos (Az utolsó hangos dal) 2-04.| Hello /2004/
  Hobo Blues Band (Szofi Top 10) 10.| Térj vissza vándor /1996/ /Kazettáról/ /Tátrai T. - Tóth J. R. - Földes L./
  Zorán Csak játék


  A színeket természetesen csak az összefüggések átláthatóságának növelésére használtam.


  Érdekes téma még a Winamp Media Library-ben való viszonylag egyszerű lekérdezéses keresés is. Például, ha ezt beírod a Media Library keresőmezőjébe, akkor kilistázza Demjén Ferenc 1990-99-ig megjelent dalait (és videóit):
  ?artist="demjén ferenc" and year>=1990 and year<2000
   
 2. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 3. BBTeri

  BBTeri Állandó Tag

  "Érdekes téma még a Winamp Media Library-ben való viszonylag egyszerű lekérdezéses"
  Az ötlet tényleg jó, még soha nem használtam.

  A baloldali "Lybrary" menüben, hova kell állni?
   
 4. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  A Local Media csoporton belül működik ez a fajta keresés. Amikor kiválasztasz ebből a csoportból egy bejegyzést, akkor a Winamp kilistázza a megfelelő számokat. (Ha például az Audio bejegyzést választod, kilistázza az összes zenét, ha a Local Media-t választod, mindent listáz.) A lista felett megjelenik egy mező, ahová beírhatod, amit szeretnél.

  (Valójában a Local Media alatti bejegyzések mindegyike egy-egy ilyen kereső lekérdezés. Ha a jobb gombbal kattintasz valamelyiken és az Edit View... menüpontot választod, a megjelenő ablakban "kiválogatással" egyszerűen olyan lekérdezést szerkeszthetsz, amilyet csak szeretnél, majd az Advanced mode >> gombra kattintva megnézheted, hogyan is kell ezt szavakba önteni. Ennek az ablaknak a tetején előre beállított dolgok közül is választhatsz, amik alapján hamar meg lehet tanulni "írni".)

  (A Local Media - mint a neve is mutatja - leginkább a számítógépen tárolt zenék és videók gyűjtőhelye. Beállítását a beállítások ablakban, a Media Library/Local Media szekcióban végezheted el. A Local Media-ba háromféleképpen kerülhetnek fájlok: 1. fogd és vidd módszerrel (például a Windows Intézőből vagy a Media Library lejátszási listái közül); 2. fájlok lejátszásakor automatikusan (ha engedélyezve van a beállítások közt az Automatically add played files); 3. kiválasztott könyvtárakból, melyek tartalmát és változásait a Winamp automatikusan (vagy ha akarod, manuálisan) szinkronizálja a Local Media-val.)

  (?artist has edda or album has edda and lastplay>[9 days ago]: olyan számok listázása, amelyeknél az előadó (artist) vagy az album címe (album) tartalmazza (has) az edda szót, és maximum kilenc nappal ezelőtt voltak lejátszva (lastplay>[9 days ago]).)
   
 5. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Aktuális verzió: 5.531. Ha van kedved, letöltheted és használhatod. :)
   
 6. csoki_

  csoki_ Állandó Tag


  Nincs is ennél jobb!!:p
   
 7. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Szívek :D

  Mivel már letölthető a Winamp 5.54-es verziója, ezért (persze nem ezért:) kibővítettem a címek formázásának szabályát (a sortörések csak az olvashatóság miatt kerültek a szövegbe, valójában az egész egy sor):
  Kód:
  [%artist%][' ('%album%')'] –$if(%disc%,' '%disc%'-',' ')
  [$num(%tracknumber%,2)'.| ']$if2(%title%,$filepart(%filename%))
  [' '$repeat(*,%rating%)][' /'%year%'/']
  [' /'%comment%'/'][' /'%composer%'/']
  Az új rész:
  Kód:
  [' '$repeat(*,%rating%)]
  Mindez annyit jelent, hogy a dal címe (illetve a fájlnév) mögé egy szóközt és annyi csillagot ír a Winamp, amekkora a dal értékelése (rating), amennyiben a dal már értékelve van. Valójában a csillag (*) helyén nekem szív (♥) karakter szerepel, de nem biztos, hogy ez minden böngészőben jól jelent volna meg, ezért használtam a csillagot. :D
  És, hogy mire jó csillagokat/szíveket megjeleníteni? Kb. arra, amire a dalok értékelése. Ha használod az értékelés funkciót, jól jöhet, ha meg is jelenik valahogy.

  Az is megváltozott az első hozzászólás óta, hogy a nyitó tört jelek (/) előtt háromról kettőre csökkentettem a szóközök mennyiségét, mert két szóköz is kellő távolságot tart.
   
 8. sattila8

  sattila8 Állandó Tag

  Hi,

  Nem tudja valaki véletlenül, hogy lehet id3 tagból átnevezni a file-t ?:confused:
   
 9. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Ha Windowsra szeretnél programot, én ezt használom néha: MP3 Rename. Az ő és/vagy ű (már nem emlékszem) karakter(eke)t tartalmazó fájlneveket nem jól írja, de utólag ki lehet javítani.

  Ez ígéretesnek tűnik: ID3 renamer.

  Valószínűleg több általános célú fájl-átnevező program is elboldogul ilyesmivel (pl. a Bulk Rename Utility (a súgójában le van írva, hogyan használható)). Szerintem a Total Commanderrel is megoldható, bár erről szinte semmit nem tudok. :)
   
 10. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

  Ezzel csak az a baj, hogy a Winamp szerint akkor is értékeltnek számít egy dal, ha nem értékeltként értékeljük (amikor egy dal nincs értékelve, az értékelésnek nincs értéke, de, ha értékelünk egy dalt, az értékelés értéket kap; ha a dalt nem értékeltként értékeljük, az értékelés értéke nulla lesz, és a nulla már egy érték, ami nem egyezik a semmivel (azaz a nem értékeléssel)), ezért meg fog jelenni a szóköz akkor is, ha nem kell csillagokat/szíveket :) megjeleníteni. De van rá megoldás. A szóköz szöveget vágjuk annyi karakter hosszúságúra, mint az értékelés értéke:
  Kód:
  $cut(' ',%rating%)
  Ha az értékelés értéke nulla, akkor eltűnik a szóköz (mert a nulladik karakter utáni szöveget "töröltük"). Ha az értékelés értéke nagyobb nullánál, megmarad a szóköz (mert bármekkora az értékelés értéke, mindenképpen az első karakter utáni szöveg fog eltűnni (persze ott nincs szöveg, de ez most lényegtelen:)). Tehát a fenti két "kódrészlet" így néz ki egyben:
  Kód:
  [$cut(' ',%rating%)$repeat(*,%rating%)]
   
 11. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 12. eperfagyi

  eperfagyi Állandó Tag

  Ajánlom hozzá a Now Playing scriptet, ezzel úgy formázhatod MSN-ben is a címeket, ahogy neked tetszik. Sajnos az újabb verziók már fizetősek, ezért érdemes valami régebbit keresni.
   
 13. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 14. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 15. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 16. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 17. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 18. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 19. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

 20. bolondpoli

  bolondpoli Állandó Tag

Megosztás