Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Mai ebédterv: brokkolikrémleves, sertéspörkölt nokedlivel, savanyúsággal; desszertnek citromos répatorta.
Megvalósult a leves kivételével minden más! Nem tudom mi volt ma velem! Ennyit már régen bénáztam a konyhába. Először a sütit csináltam meg, amivel nem is volt semmi gondom. Míg sült feltettem a pörköltet és a levest. Amikor megpuhultak a zöldségek a levesbe gondoltam felrakom a helyére a nokedli vizét. Amíg az felforr leturmixolom a levest, lekevert a nokedlit; ha az utóbbi kifőtt felrakom a helyére a levest még megrotyantani egy kicsit és kész is az ebéd. A zöldségeket szűrőkanállal belepakoltam a turmixba, majd ráöntöttem a levet. A fele belekerült, amikor észrevettem, hogy folyik a lé a turmxiból! Akkor vettem észre, hogy a kését nem tettük bele, csak valaki rátette a tetejét az aljára, én hülye meg nem néztem meg. A gép ugyan elindul, de serceg benne valami, úgyhogy nem készült el a krémleves. Remélem csak ki kell száradnia, mert a fejem a falba verem, ha tönkrevágtam nem egészen 1 hónap alatt a vadi új turmixot!!!! Takarítás után gyorsan megcsináltam a nokedlit. Hagyományos nagy, kerek nokedliszaggatóm van, hosszú nyéllel. Mivel nagy a család és szeretik is két részletben szoktam kifőzni. Amikor a második adagot főztem és kotortam ki a tésztát a tálból a szaggatóba, az elfordult és a fele tészta egybe került a főzővízbe! Jó nagy lovak lettek belőle!!!!! De utólag azt kiszedtem. Még valami péksütit akartam csinálni holnapra, de elment a kedvem a konyhától most, pedig én voltam a béna! Lehet, ha lenyugszom azért sütök valamit, ha nem akkor boltit kapnak.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sovány vígasz ugyan, de nem vagy egyedül Dabadi75. :)a brokkoli leves ehetetlen lett, a botmixer szétfröcskölte a konyhapulton, eltörtem a cukortartót, kiömlött a liszt a spazba amikor feladtam Ma hideget eszik mindenki Ez van :)
Akkor csak beigazolódott a sejtésem, hogy volt valami a levegőbe! :rohog: Nemrég hazaért a férjem és elmeséltem Neki is a mai szerecsétlenkedésemet. Kipróbáltuk a turmixot is és működik! :dr_24::dr_24::dr_24:
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem-nem, én már tudtam főzni. Már nincs bepólyálva az ujjam, sőt, a vágás nyoma is tűnőben. A készletből a porcelán tálka meg már úgyis egyedül volt.
Lassan be kellene tenni ide egy "együttérzek" gombot is a "tetszik" mellé. Néha vannak ilyen napjaim, amikor nem akar összejönni semmi, de utána semmi gondom. Jobbulást Neked! A porcelán pótolható - igaz másmilyennel -, de az ujjad nem!
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk ma tojásos nokedli lesz fejes salátával desszertnek őszibarackos joghurt
A maradék nokedliből én is tojásosat készítek. ;) Vettem ki még csirkemájat is a fagyóból azt megsütöm és a maradék krumplival mi felnőttek megesszük. Desszertnek még maradt a répatortából. Nagy sikere volt, de nem mondtam meg mi az valójában. Majd ha elfogyott az utolsó morzsája is! :rohog:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére