CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Így védi meg Izraelt a Vaskupola-rendszer a palesztin bombáktól
  • 84
  • 6
Az Izraeli Védelmi Sereg reggeli közlése szerint az elmúlt 38 órában több mint 1050 rakétát lőttek ki az országra Palesztina irányából.

Az Izraeli Védelmi Sereg hivatalos Twitter-oldalán több olyan videót is megoszt, amelyen a Vaskupola elnevezésű légvédelmi rendszer befogja az országra zúduló rakétákat.
Ez a felvétel Tel-Aviv belvárosa felett készült:Emmanuel Macront kihozták a sodrából egy katonák által írt nyílt levéllel
  • 70
  • 1

Emmanuel Macron francia elnök kormánya kissé ingerülten reagált hétfőn, miután a szolgálatot teljesítő francia katonák egy csoportja nyílt levelet tett közzé, amelyben arra figyelmeztettek, hogy “polgárháború” készülődik az iszlamizmusnak tett “engedményei” miatt.


A levél, amelyet a jobboldali Valeurs Actuelles magazin honlapján tettek közzé vasárnap késő este, felidézte az ugyanezen kiadvány által múlt hónapban közzétett levelet is, azonban úgy tűnik, hogy azt egy még aktív szolgálatban lévő fiatalabb katona írta.
Gerald Darmanin belügyminiszter, Macron közeli szövetségese a második levél névtelen aláíróit “bátorság” hiányával vádolta, míg Florence Parly védelmi miniszter “durva politikai cselszövésnek” titulálva utasította el a levelet.

Jean Castex miniszterelnök eközben a Le Parisien című napilapnak azt mondta, hogy a levél a “szélsőjobboldal politikai manővere”, eközben a szélsőjobboldali Marine Le Pen, akit Macron legfőbb...
Szenzációs fejlemény az évszázad egyik legnagyobb korrupciós botrányában
  • 75
  • 1
Az amerikai kormány visszajuttatott Malajziának a 1Malaysia Development Berhad stratégiai fejlesztési alapból (1MDB) eltulajdonított körülbelül 460 millió dollárt - közölte a malajziai pénzügyminisztérium.

Tengku Zafrul maláj pénzügyminiszter köszönetet mondott az amerikai kormánynak, és elmondta: bízik a további együttműködésben. A tárca szerint eddig körülbelül 3,8 milliárd dollárt sikerült visszaszereznie az 1MDB-alappal összefüggésben.

Az amerikai igazságügyi minisztérium 2016-ban kezdte meg az 1MDB-ből eltulajdonított eszközök és pénz visszaszerzését, amelyeket a feltételezések szerint az Egyesült Államokon keresztül moshattak tisztára, köztük New York-i ingatlanok, valamint Claude Monet- és Vincent van Gogh-műalkotások megvásárlásával. A tárca szerint akár 4,5 milliárd dollárnak megfelelő összeget is ellophattak az alapból.

Az 1MDB-botrány 2015-ben robbant ki, miután a The Wall Street Journal című amerikai napilap és a Sarawak Report, a londoni székhelyű oknyomozó portál...
Orbánnak tizenegy éve először van oka aggodalomra
  • 166
  • 8
Mind nemzetközi, mind hazai téren szorult helyzetbe került Orbán Viktor a Frankfurter Rundschau szerint. A miniszterelnök helyzetét rontják az abszolót többség melletti drámai járványügyi adatok, az ellenzék egységes fellépése, valamint elszigetelődése az Európai Unióban. A lap szerint Orbán számára megkezdődött a politikai végjáték.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szorult helyzetbe került a szörnyűséges koronavírus-mérleg, a megerősödött ellenzék és az Európai Unión belüli elszigeteltség miatt – állítja a Frankfurter Rundschau című, jobbára szociáldemokrata szellemiségű német lap. Felhívja a figyelmet arra, hogy az egymillió lakosonkénti 2960 COVID-halottal Magyarország a világ legrosszabb mérőszámát mutatja: lakosságarányosan közel tizenhétszer annyian vesztették itt életüket, mint a járvány által különösen súlyosan érintett Indiában, ahol egymillió lakosonként 178 a halottak száma.

Ezt a...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.
D
DE. Andi wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta kérem a fiókom törlését. Köszönöm!
benudori wrote on szjucus2's profile.
Szia!
Szeretném elkérni a English Plus 2 Second edition teszteket.
Előre is köszönöm!

Heni
Kedves mindenki szeretném kérni valakitől a 6.-as természet dogákat illetve esetleg irodalomból A küklópsz barlangjában Trencsényi-Waldapfel Imre nyomában című műnek az össze foglalását szeretném kérni.
Köszönöm aki segít

Statisztikák

Témák
36,453
Üzenet
4,399,238
Tagok
591,195
Legújabb tagunk
Sildikoka
Oldal tetejére