CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Veszélyes reakció indult Csernobilban, ami új atombalesettel fenyeget
  • 313
  • 5
Harmincöt évvel azután, hogy az ukrajnai csernobili atomerőmű a világ legnagyobb nukleáris katasztrófáját okozva felrobbant, újra beindultak a hasadási reakciók a reaktorcsarnokban. Több elmélet létezik, hogy mi erősítette fel a folyamatot, de még keresik a pontos magyarázatokat. Néhány éven belül megoldást kell találni a problémára, mert a folyamat vége olyan robbanás lehet, amely kárt tesz a szétolvadt erőművet körülvevő betonszarkofágban.

Olyan ez, mint a parázs egy grillgödörben
- kommentálta a Science tudományos lapnak Neil Hyatt, a Sheffieldi Egyetem nukleáris anyagokkal foglalkozó vegyésze azt a hírt, hogy egyre intenzívebbé váltak a hasadási reakciók a csernobili atomerőmű mélyén a szétroncsolt reaktorcsarnok alatt. A hasonlat azért találó, mert a nem megfelelően eloltott tűz, ha van éghető anyag a közelben, újra lángra lobbanthatja az előző esti...
Aki megdöntötte Pavlov elméletét
  • 246
  • 1
Izgalmas pályát kellett bejárnia annak a tudósnak, aki a hipnózis kutatásával akart foglalkozni évtizedekkel ezelőtt. Ma már a rák kezelésében is alkalmazzák a módszert.

Noha a hipnózishoz hasonló módszert már az egyiptomi orvoslásban is használtak –amiről papirusz tekercsek tanúskodnak-, nem volt minden időben elfogadott. Egyébként még Hell Miksának is van köze a történethez, akit főként csillagászként ismerünk, de foglalkozott úgynevezett magnetikus gyógyítással is, ami másokat is új gyógymódok felfedezése felé irányított. A kutyakísérleteiről is híres Ivan Petrovics Pavlov úgy vélte, hogy a hipnózis egy alvásszerű állapot, ez az elmélet az egész világon elfogadott volt.

És egyszer jött Bányai Éva. A hatvanas években járunk, Magyarországon tiltották a hipnózis kutatását, ami már csak azért is izgalmas, mert a Szovjetunióban, például a leningrádi egyetemen lehetett tanulni. Bányai Éva nem hagyta ezt annyiban, és azóta sem enged, közben volt az ELTE...
Baj van a paksi atomerőműben, a kormány nem ad tájékoztatást
  • 336
  • 6
Hajnalban eltűnt a paksi áramtermlés fele, az okokról egyelőre nem jelent meg hivatalos tájékoztatás.

Ha nem lesz nagyon felhős az ég, akkor a dél körüli idősávban zömmel a napelemekkel termelt áramot fogyasztja az ország – írta a napi.hu vasárnap délelőtt.
Vasárnap hajnal 3 óra körül

történt valami a paksi atomerőműben,

majd egy órával később beszakadt a villamos energia termelés is Pakson – jelentette a gazdasági portál.

A termelés vasárnap dél körül is csupán fele a névleges 2000 megawattos teljesítménynek, ami akkor is feltűnő és kevés, ha április 30. óta az 1-es blokkon előre tervezett nagyjavítási munkálatok zajlanak, és az az 500 MW most (azóta) nem adódik a hálózatra.

Paks jelenleg fele teljesítményen termel, a napi.hu információi szerint a Paks-2 és a Paks-3 reaktorblokkok teljesítménye csökkent.

Utóbbinál a termelés fele esett ki; a 2-es blokkon nagyjából egyharmados a visszaesés.
A Vatikán nemet mondott rá, a német katolikus egyház mégis áldását adja az azonos nemű párokra
  • 214
  • 9
A Vatikán hittani kongregációja március közepén nemet mondott a kapcsolatban élő azonos neműek esetleges megáldására. Ezzel szembeszállva azonban a német katolikus egyház bizonyos tagjai úgy döntöttek, mégis áldásukat adják az azonos nemű párokra.

„Meggyőződésem, hogy a homoszexuális orientáció nem rossz, ahogy nem számít bűnnek a homoszexuális szerelem sem” – mondta az AP-nek Jan Korditschke, egy berlini jezsuita pap, aki hozzátette, hogy nem fél a következményekről, és szerinte fontos, hogy a homoszexuálisok a katolikus egyházban is meg tudják mutatni magukat. Korditschke úgy fogalmazott, feldühíti az egyház homofóbiája.

A német püspöki konferencia vezetője a múlt hónapban kritizálta azokat a papokat, akik áldásukat adják a meleg párokra, támogatta viszont őket a Német Katolikusok Központi Bizottsága. Utóbbi szóvivője, Birgit Mock az AP-nek azt mondta, „mélyen az evangéliumon alapszik”, hogy ezek a párok „Isten áldását kérik”...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.
D
DE. Andi wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta kérem a fiókom törlését. Köszönöm!
benudori wrote on szjucus2's profile.
Szia!
Szeretném elkérni a English Plus 2 Second edition teszteket.
Előre is köszönöm!

Heni
Kedves mindenki szeretném kérni valakitől a 6.-as természet dogákat illetve esetleg irodalomból A küklópsz barlangjában Trencsényi-Waldapfel Imre nyomában című műnek az össze foglalását szeretném kérni.
Köszönöm aki segít

Statisztikák

Témák
36,453
Üzenet
4,399,238
Tagok
591,195
Legújabb tagunk
Sildikoka
Oldal tetejére