Az evolúció mint előre programozott önpusztítás

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem folytassuk a beszelgetest az Oktoberfesten felszolgalt sor minosegenek elemzesevel, mert ebben a temaban hatha jobban otthon vagy
Kedves Pitti

Nem rossz ötlet az Oktoberfest és szivesen találkoznék veled gondolom
egy-két Maß után hajlando leszel az álltalad féltve örzött igazságot velem közölni
mert amiota én téged ismerlek csak bizonyitványokat osztogatsz. :D

Az állásfoglalásod a véka alatt tartod de mindenki más inkompletens a számodra. Kár! ;)

url

 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernő!
Éééésss... Megvan!!! :D Örülök a leírt bizonyítékoknak.

De még mielőtt bárki azt gondolná, az ima tényleg semmit nem ér, se nem oszt, se nem szoroz, beidézek egy részt egy orvosi oldalról:

Dale Matthews a Georgetown Egyetemről úgy véli, ha az imából pirulát lehetne készíteni, egy patika se tudna eleget készletezni belőle. A doktor könyvet is írt a témában. Szerinte a kutatások háromnegyede azzal az eredménynyel zárult, hogy az imádság igenis jótékony hatású. Több tucat vizsgálat bizonyítja, hogy a rendszeresen imádkozók és misére járók tovább élnek azoknál, akik ezt nem teszik. Az imádság lelkierőt ad, csökkenti az aggodalmat, a magány és az élettel szembeni elégedetlenséget. A Duke Egyetemen négyezer 64 év feletti beteget vizsgáltak, és kiderült, hogy az imádkozóknak alacsonyabb volt a vérnyomásuk. Egy másik, hasonló kutatás egészségesebb immunrendszert mutatott ki. A Miami Egyetemen azt mutatták ki, hogy az AIDS-betegek közül kedvezőbbek azoknak az életkilátásai, akik gyakorolják vallásukat - és önkéntesként a többieknek is segíteni próbálnak. Az imádság enyhíti az alkoholizmust, a depressziót és a kábítószer-függőséget, segít a csípőműtét vagy az agyvérzés utáni lábadozásban, kifejezetten javallott szívroham után, és különben is csodákra képes.

http://www.orvosnet.hu/index.php?c=view&type=articles&id=198

Még egy cikk az ima tárgykörében végzett tudományos kísérletről:

http://www.pszichologia.hu/cikk/cikk.phtml?id=15
 

najahuha

Állandó Tag
Állandó Tag
Meglehet, nem számoltam még utána. :D

Pedig már az előző hozzászólásaimban is részleteztem. ( Csak mellékesen jegyzem meg, családi vonatkozásban valami kis közöm van a fotózáshoz és a nyomdatechnikákhoz: egyik lányom a Képzőművészeti Egyetemen tanul...)

Szerintem egy jo elmélet az szép, és elegáns is lehet. Ilyen értelemben mondtam.


Igen, de ez az adott elmélet tarthatósága szempontjából másodlagos.

En nagyra becsülöm a müvészetek minden faját, ök a számomra az Istenpotlok. :D

"....Kinek a pap, kinek a papné...."


Most nem másolom be a DE után mondottaidat de azt hiszem, nem néztem el semmit,
és mindenben egyeznek a nézeteink.

Megnyugtató, bizakodásra ad alkalmat.

Hogy hogyan lehetne a közérdeket az egyéni érdekekkel (tudomány ami az emberiséggé, profit ami privat stb) a legjobban összeegyeztetni arra sajnos nekem sincs válaszom. Ha valaki egy patentot használ azért fizetni kell de ha megnyitjuk a vizcsapot akkor nem kell a vizvezetékszerelönek kölest adjunk az számomra egy dilema.


Nos pedig valamikor el kell kezdeni. És hol ? Nyilván a magunk szűk környezetében. Egész egyszerűen és természetesen: ahogy a gyerekek: FIGYELÜNK a MÁSIKRA is, nem csupán önmagunkra.....


A paradigmárol mondottaiddal is (ahogy irtad) egyet értek.
En is irtam már hasonlot valamelyik topikba.

Dolgozik a kollektív tudatalatti......


Szerintem meg kell szokni, hogy posztulátumokkal kell éljünk. Valamit megragadunk és arra épitünk. Teljesen igazad van.

Szerintem ott történt a hiba a rendszerben, amikor a TUDOMÁNY erőszakkal ledobta magáról a metafizikai burkot. Pedig azzal együtt EGYSÉGES a vizsgálandó rendszer...
( Ilyen volt az ASZTRO-LÓGIA is 1780-ig, amikoris a francia tudósok önkényesen leválasztották belőle az ASZTRO-NÓMIÁT, a kézzelfogható-szemmellátható MÉRHETŐT, a többit pedig kikiáltották szemétnek.. Mint ahogy tette a pszichológiával a marxizmus-leninizmus.....)

Sok embert ez elkeserit mert nem számolhatnak abszolut dolgokkal.
Számomra a mértékado, hogy elörejussunk, hogy egy kellemesebb, boldogabb létet teremtsünk magunknak. (Nem kell mondjam, hogy ez csak közösen megy)

A tartós egyéni boldogulás és boldog lét csak a közösségi úton át vezet. Ennek legkisebb egysége a család , majd a nagycsalád, a nemzetség, és végül a nemzet. ( Ez utóbbi már nem a vérségi kapocs szerint, hanem nyelvi és kulturális alapon való összetartozás szerint.)

Kétségtelen, hogy az ismereteink egyre nönek és finomulnak.
En csak attol félek, hogy a nagy "jolétben" fellép egy "fárasultság" a technologia iránt és a felépitett rendsz amiben élünk instabil lesz.

Lehet is félni, ugyanis nem hogy fel fog lépni a fásultság, hanem már jelen van.
Már RÉGÓTA a TECHNIKA RABJAI vagyunk. GÉPEK határozzák meg a napi ritmusunkat:
ébresztőórák, menetidők, teljesítmények stb. formájában .

Kiderült mára, hogy a GDP alapú fokmérő semmit nem jelent egy társadalom jólétének és boldogságának meghatározásához.
Ezért kezdenek egy új mérőeszközt létrehozni: a társadalmi BOLDOGsági szempontokat. ( Lásd BHUTÁN..)

A vallásos fundamentalizmusnak az agressiv terjedése aggodalommal tölt el.

Minden kornak ott vannak a kort leképező fundamentalistái.

Töllem lakhatunk falusi házakban, háziállatokkal müszlit falatozva ha az növeli a stabilitást.Elbucsuzhatunk a konzum-örülettöl is de a "visszavonulást" nem lehet hanyathomlok csinálni.


Igen. A körültekintő megoldások mindennél fontosabbak.

Kösz a beszélgetést.


Nincs mit. Ezért vagyunk itt.
 

najahuha

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernő!
Éééésss... Megvan!!! :D Örülök a leírt bizonyítékoknak.

De még mielőtt bárki azt gondolná, az ima tényleg semmit nem ér, se nem oszt, se nem szoroz, beidézek egy részt egy orvosi oldalról:



http://www.orvosnet.hu/index.php?c=view&type=articles&id=198


Kedves cathy222 !

Ezt magam is meg tudom erősíteni.

Az 1980-as évektől újra erőre kapott a többezer éves tudással rendelkező HOLISZTIKUS MEDICÍNA nyugaton is.
Ebben a gyógyító eljárásban a HIT-nek kimagasló szerepe van.

Lásd erről bővebben:


Dr. Debreceni László: Gyógyítás és Hit ( Naturmed Kft, Mohács, 1977. 233p.)

Dr. Debreceni gyakorló orvos és tudományos kutató, az orvostudományok kandidátusa. Neuroendokrinológiai és belgyógyászati témák, ill. akupunktúra hatásmechanizmusával összefüggő kérdések foglalkoztatják.
A New York-i Tudományos Akadémia tagja, a New York-i Szívbetegkutató Alapítvány Intézetének munkatársa.


Egy rövidke rész a 110. oldalról:
( Könyvből gépelem, így nehezézkesebb.....)

"...A fizikában az energia a klasszikus meghatározás szerint munkavégzó képesség. Az élő szervezetek rendelkeznek az életműködésükhöz szükséges ún. VITÁLIS energiával. De a hétköznapi életben beszélünk ideg-energiáról, pszichikus energiáról, lelki-szellemi energiáról és az ezoterikus tanításokban találkozunk a rendkívüli, titokzatos , kozmikus energiákról szóló tanokkal is.
Véleményünk szerint az élettelen természet és az élővilág között nemcsak quantitatív, de lényegbeli különbség van. Egy élő szervezet - legyen az a legkisebb élő organizáció - magasabbrendű, illetőleg valamiféle többlettel rendelkezik bármilyen bármilyen életelen anyagi rendszerrel való összehasonlítás tekintetében , továbbá , az egésznek a célirányos műköséde nem magyarázható meg az egyes - önmagukban véve élettelennek tekinthető - alkotórészek működésének az integrációjából sem...

..

Aki ezt a biológiai rendszerekben működő , azokra vonatkozólag sajátosnak tekinthető energiát tagadja, az tagadja azt is, hogy az élet lényegét tekintve több egy anyagi mozgásjelenségnél.Hiszen éppen ez a sajátos energia az, amely az élőlény anyagi alkotórészeit összműködésükben "élővé" alakítja. Ez az energia, amely ANTIPATOGÉN hatású ( ez a tradicionális kínai orvoslásban a "QI" ) a gyógyító energia, és a lelki ldal felöl is befolyásolható , aktiválható. Ez az energia a maga eredetiségében mérőműszerekkel nem ragadható meg, csak a kísérőjelenségeiben, mint amilyen a térerőváltozás, különböző rezonancia-jelenségek, vagy egyéb hatások. Ha ez az életre jellegzetes energia nem volna, ha ezt azonosítanánk a szervezetben végbemenő energiatermelő folyamatok képződményeivel, akkor az élő lényegében nem volna több az élettelen alkotórészek komplexumánál..."

( Debreceni i.m. 110.p)



De ugye megemlíthetnénk a NEVETÉS által fölszabaduló endorfinok szerepét.. stb.... Még a kényszeredett nevetés is megteszi ugyanazt az endorfin-felszabadító hatást....
Keleten (főként Japánban) vannak kimondott NEVETŐ-társaságok...


.
.
 

najahuha

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti

A biologiai evolutioselmélet manapság bele van ágyazva a biokémiai elméletekbe az élet keletkezésének az élettelen anyagbol valo létrejöttén keresztül, a geologiai elméletekbe a földtörténeten keresztül és a kozmologiai elképzelésekbe a világmindenség létrejöttének
és fejlödésének elméletén keresztül.

Ha valaki ezt az "aszatlrol akarja söpörni" akkor ahoz sokkal többet kell megmozgatnia mint egy hiányzo csontra hivatkozás.



Kedves Ernoe !


Ez mind így van.

De mindezek újrastrukturálódása ellenére sem jutottak közelebb ahhoz, hogy elfogadható magyarázatot adjanak a SZEM evolúciós kialakulásához.
Amikor mondjuk a SZEMre terelődik a beszéd, az evolúciós folyamat levezetése helyett mindig a KÉSZ SZEM MŰKÖDÉSÉT kapjuk válaszul. Magyarán nem a kérdésre válaszolnak.

Újra elmondom:

a SZEM kialakulására az evolúcionista elméletben 40 variáció létezik. Természetesen minden nézet a maga "álláspontját" tartja kizárólagos igaznak.


És egy idézet:


[SIZE=-1]„Nem akarok Istenben hinni. Ezért azt választottam, hogy abban hiszek, amiről tudom, hogy tudományos képtelenség: az evolúcióhoz vezető spontán keletkezésben." (1972)

"Újabban arra jöttem rá – be kell vallanom, hogy ez először megdöbbentette tudományos érzékenységemet – ... hogy az elme nem az élet evolúciójának kései következményeként bukkan fel, hanem mindig létezett mint a fizikai valóság mátrixa, forrása és feltétele – hogy az a nyersanyag, amelyből a fizikai valóság ki van alakítva: az elme anyaga. Az elme szerkesztett meg egy fizikai univerzumot, amelyben megszületik az élet, és így végül kifejlődnek olyan lények, akik tudnak és teremtenek: tudományt, művészetet és technikát létrehozó lények." (1992)

George Wald (1906-1997),
az 1967. évi fiziológiai és orvostudomány Nobel-díj kitüntetettje



Egy fontos dolgot szeretnék leszögezni és tisztázni:


[/SIZE]"Az evolucionisták körében általános csúsztatás, miszerint az értelmes tervezettség a kreacionizmus egyik válfaja volna, noha nyilvánvaló, hogy a két irányzat kiindulópontja teljesen más: a kreacionizmus abból indul ki, hogy a bibliai teremtéstörténet igaz, és ennek a kiindulópontnak a fényében kívánja értelmezni a természettudomány eredményeit, miközben az értelmes tervezettség a jelenségeket vizsgálja, és a jelenségek vizsgálata alapján jut el arra a következtetésre, hogy a világot (vagy legalábbis a földi életet és biodiverzitást) egy értelmes tervező hozta létre.
A természettudományban – a működéstudományokban – az elméletek úgy szoktak kialakulni, hogy a megfigyelt jelenségeket megpróbáljuk egy összefüggő keretben összefoglalni. Gyakorlatilag minden természettudományi elmélet így jött létre. Kivéve az evolúcióelméletet. Az evolúcióelméletet nem a megfigyelt tények egyetlen keretbe való beillesztésével hozták létre, hanem kifejezetten filozófiai előfeltevések révén. A kiindulópont az volt, hogy az életnek az élettelenből az élettelen természet törvényei alapján kellett létrejönnie, a biodiverzitásnak a primordiális élőből (sejtből) kellett létrejönnie, azután megindult a lázas keresés, hogy egy ezeknek az előfeltevéseknek megfelelő elméletet hozzanak létre. Több próbálkozás történt: egyrészt a lamarckizmus, azután ennek továbbfejlesztése, a micsurini-liszenkoi biológia néven rövid ideig tisztán ideológiai alapon, illetve pontosabban egy, a naturalista ideológiát államvallássá tevő politikai rendszer támogatása révén a színpadon megjelenő neolamarckizmus; másrészt a szigorú tudományos elveknek egyáltalán nem megfelelő, de tisztán filozófiai-ideológiai alapon támogatott darwinizmus, illetve annak újabb formája, a neodarwinista szintézis. Ez utóbbi alapjaiban véve nem különbözik az előbbitől: mindkettő illegitim módon létrejött, tisztán ideológiai alapon álló konstrukció, amely nem a tudomány belső fejlődéstörvényeinek az alapján jött létre, hanem egy a priori
ideológiai előfeltevés alapján, amelynek igazolásával több mint két évszázada eredménytelenül próbálkoznak. Ezért nem kell csodálkoznunk azon, hogy miközben az összes többi természettudományi elmélet általános elfogadottságnak örvend, addig az evolúcióelméletet megjelenésétől kezdve számos bírálat illette. Elgondolkodtak-e az evolucionisták azon, hogy vajon mi az oka elméletük ilyen egyedi fogadtatásának?
[SIZE=-1]

[/SIZE]Ha szociológiailag elemezzük az evolucionizmushoz való elkeseredett ragaszkodás pszichológiai-szociológiai mozgatórugóit, három ilyenre is rábukkanhatunk. Az egyik az ahhoz való ragaszkodás, amit tanultunk. Sajnos, kevés olyan biológus van, aki végiggondolja, hogy az, amit öt éven át hallott az egyetemen, valóban igaz-e. Ebben a vonatkozásban érvényesül egy meglehetősen rossz értelemben vett konzervativizmus. A másik a pszichológusok által peer pressure-nek nevezett jelenség. Kevés ember képes arra, hogy szembeszálljon annak a közösségnek a lelki nyomásával, amelyhez tartozik, kiváltképpen ha ezzel karrierjét, sőt egyenesen az egzisztenciáját kockáztatná. (Lásd például az Expelled című filmet!) Ezek a tényezők világosan felfedezhetők a vallásos, de az evolucionizmussal szembe nem helyezkedő teista evolucionisták viselkedésében.

Itt érdemes megjegyeznünk, hogy az evolúcióelmélet kritikusai között sokan vannak olyanok is, akik nem biológusok. Ezt az evolucionisták olykor úgy szokták interpretálni, hogy az antievolucionisták „nem szakemberek”. Ki kell mondanunk, hogy ez nem így van. Egyrészt a tervezettség modern megfogalmazását előterjesztő tudósok közül többen magasan kvalifikált biológusok, kémikusok, biokémikusok; például Michael Behe, Scott Minnich, Charles Thaxton, vagy Dean Kenyon. Másrészt az evolucionizmus felülbírálatát kezdeményező nemzetközi petíciót is több mint száz, doktori fokozatú, biológiai végzettséggel rendelkező tudós, egyetemi tanár és professzor írta alá (www.dissentfromdarwin.org)."
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Cathy222

Beleolvastam a linke amit adtál de én ezt olvastam ki belölle:
"A Mantra-program keretében 750, életveszélyes szívbetegségben szenvedő ember sorsát vizsgálják.
A feléért különböző közösségek imádkoznak - karmelita apácák, buddhista szerzetesek, szufi mohamedánok
és evangélikusok. Néhány hónap alatt ki fog derülni, mit ér az imádság, ha a beteg nem tud az érte szorítókról."

Várjuk elöször meg az eredményeket! ;)
"A St. Louisi Egyetem pszichológusa, John Chibnall szerint a távgyógyítás semmilyen formája nem lehet tudományos."
En is igy látom. :D
"Egy a témával foglalkozó vallásos doktor úgy véli, a mechanizmust sosem fogják tudni megmagyarázni,
de az imádság - akárcsak a diéta vagy a testgyakorlás - mindenképpen egészséges. "
Erröl irtam. Ugy látszik hogy a "várakozás" eltöltésének az idelyét vészeli át az ember e modon.
Imádkozol, hogy az ovodás gyereked épkézlább hazaérjen az ovibol és mivel a dolgot nem tudod befolyásolni
megörülni nem akarsz, morzsolod a rozsafüzért. (vagy szidod a gyereket)
"
Az amerikaiak kilencven százaléka azt állítja, hogy rendszeresen imádkozik, nyolcvan százalékuk pedig abban
is hisz, hogy ez jót tesz az egészségének. "

Talán ezért nem siet Bush elnök az egészségbiztosítási reformmal, jóllehet Amerika-szerte több mint 40 millió
ember van ellátás nélkül. Számukra valóban csak
En is igy látom, az Istenhez fordulni olcsobb mint a betegbiztositot fizetni. :D

Egyébbként beakartam tenni egy grafikont ahol jol láthato, hogy azokban az államokban ahol a fizetési arányok
nagyobbak (szegény-gazdag közötti különbbség) ott gyakrabban imádkoznak az emberek.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
A biologiai evolutioselmélet manapság bele van ágyazva a biokémiai elméletekbe az élet keletkezésének az élettelen anyagbol valo létrejöttén keresztül
Kedves ernoe, a tudomány a mai napig még a szerves vegyületek mesterséges előállításával is gondban van, az pedig hogy az élet hogyan jöhet létre élettelen anyagból még a legjobb indulattal is csak találgatják.

Pitti kérdését ismételten hárítottad, a válaszod pedig csak azokat elégíti ki akiknek a vallása a "tudomány", mert ez nem több. Bizonyítani, megismételhető kísérlet keretében modellezni nem tudod, de hiszel benne mert ez szerinted így van.

Sajnálatos hogy ezen a fórumon az evolúció elmélet legelkötelezettebb híve szó szerint hívő, mert nem hogy magyarázatot képtelen adni a világ keletkezésére, még egy 4x feltett kérdésre sem hajlandó válaszolni.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Erröl irtam. Ugy látszik hogy a "várakozás" eltöltésének az idelyét vészeli át az ember e modon.
Imádkozol, hogy az ovodás gyereked épkézlább hazaérjen az ovibol és mivel a dolgot nem tudod befolyásolni
megörülni nem akarsz, morzsolod a rozsafüzért. (vagy szidod a gyereket)
Imaginációs tréning ernoe.
Orvosilag (nem ezoterikusokról van szó hanem orvosokról) elismert és alkalmazott terápia többek között rák gyógyításban és mit ad a jó isten, statisztikailag igazolt a működése.

De tudod mit, ne is menjünk ennyire előre.
Placebo effektus. Kíváncsian várom hogyan magyarázod ezt a szintén tudományosan és orvosilag is igazolt fogalmat amelynek elég kemény múltja is van ami a 2. világháborús ember kísérletekig nyúlik vissza.

Érdekes módon a tudomány már többször bebizonyította hogy a tudat, a hit kihat a környezetére és a testre. A hangsúly kedves ernoe pedig a bizonyításon van, mert ez bizonyítva van, többek között megismételhető kísérletek által ellentétben az egekig hangoztatott homokból élőlény elméleteddel szemben.

A tudomány sajnos nem téged igazol barátom.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Az evolúcióelméletet nem a megfigyelt tények egyetlen keretbe való beillesztésével hozták létre,
hanem kifejezetten filozófiai előfeltevések révén. A kiindulópont az volt, hogy az életnek az élettelenből
az élettelen természet törvényei alapján kellett létrejönnie, a biodiverzitásnak a primordiális élőből
(sejtből) kellett létrejönnie, azután megindult a lázas keresés, hogy egy ezeknek az előfeltevéseknek
megfelelő elméletet hozzanak létre.
Kedves Najahuha

Ne haragudj de ez nem felel meg a tényeknek!

Számomra teljesen érthetetlen, hogy hogyan tudjátok az evolutioselméletet alátámaszto kézzel foghato
adatokat, amik puszta emberi érzékszervekkel is minden féle technikai segitség nélkül ellenörizhetöek
ignorálni.

Ne haragudj de mit kavarod itt össze az egyszerü mamák, papák fejét szakkifejezésekkel: neolamarckizmus,
primordiális, a micsurini-liszenkoi biológia ......

Nem csoda, hogy aztán szeretremélto emberek mint a Jászladány párezer éves földtörténetröl beszélnek......

Belegondoltál már abba, hogy mekkora "sürüséget" kapunk ha az összes fosszisis létezését
erre a rövid idöszakra összepréselnénk.?

Képzeld el, hogy az az örült nagyszámu növény és állat amit mi most fosszilliák, köolaj, földgáz,
szén stb formájánban ismert mind egyszerre élt volna! :rolleyes:

Hár egymás hátán sem fértek volna el mint a Bremai muzsikusok.

url


Többszáz millio év bioszférája, összekompimálva párezer évre. Jézus! Maria! Szent Jozsef :D

Gyerekek ehez nem kell tudományegyetem, ehez elég ha megtudja valaki mondani mi fér a zsákba egyszerre.

Boldog Ujévet mindenkinek.


 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag

Kedves ernoe, a tudomány a mai napig még a szerves vegyületek mesterséges előállításával is gondban van, az pedig hogy az élet hogyan jöhet létre élettelen anyagból még a legjobb indulattal is csak találgatják.

Pitti kérdését ismételten hárítottad, a válaszod pedig csak azokat elégíti ki akiknek a vallása a "tudomány", mert ez nem több. Bizonyítani, megismételhető kísérlet keretében modellezni nem tudod, de hiszel benne mert ez szerinted így van.

Sajnálatos hogy ezen a fórumon az evolúció elmélet legelkötelezettebb híve szó szerint hívő, mert nem hogy magyarázatot képtelen adni a világ keletkezésére, még egy 4x feltett kérdésre sem hajlandó válaszolni.


Kedves Karesz28

Kérlek olvassad el mégegyszer amit irtam:

A biologiai evolutioselmélet manapság bele van ágyazva a biokémiai elméletekbe az élet
keletkezésének az élettelen anyagbol valo létrejöttén keresztül, a geologiai elméletekbe
a földtörténeten keresztül és a kozmologiai elképzelésekbe a világmindenség létrejöttének
és fejlödésének elméletén keresztül.


Tömören fogalmaztam, hiszen nem várhatod el töllem, hogy egy ilyen álltalános elméletet kielégitöen,
az összes részleteiben itt és röptében szervirozzam. Egyébbként sem az én szakom.

A kérdés az volt, hogy "milyen tudományok" támogatják az evolutioelméletet és az szerintem
kielégitöen benne van a mondataimba.

Ha konkret dologrol szeretnéd a véleményemet hallani akkor adj hangot neki, veszem a fáradságot.

A tudományban az az érdekes, hogy mindig is lesznek és vannak nyitott kédések amiket nem tud
(néha per pillanat, néha talán soha) megválaszolni, de ez nem ront az értékén.

Ha megkérdeznélek téged a Budapesti metrorol eltudnád nekem magyarázni és az a kis
"szépséghiba", hogy a menetrend nincs a fejedbe még nem jelenti, hogy nincs is Metro Bp.-en.

Es végül, kikérem magamnak, hogy "felszolitásokat" intézzen valaki is hozzám! ;)

Ha én válaszolok akkor azt önként, és szeretböl teszem nem kényszerböl. OK.

Nem tudom, hogy holnap visszajövök e, még meglátom de ha az élet eredetén és a DNA-val
akarjátok törni a fejeteket ajánlom gondolkodjatok el azon, hogy

"Mit ér egy programm hardware nélkül?"

"Mire van elöször szükségünk, egy számitogépre, vagy a programm DNA-ra?"

Mondom BUEK kiss

 

najahuha

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe !

Kedves Najahuha

Ne haragudj de ez nem felel meg a tényeknek!

Számomra teljesen érthetetlen, hogy hogyan tudjátok az evolutioselméletet alátámaszto kézzel foghato adatokat, amik puszta emberi érzékszervekkel is minden féle technikai segitség nélkül ellenörizhetöek ignorálni.



Ha kérhetnék erre konkrét, bizonyító erejű alátámasztást ?


Ne haragudj de mit kavarod itt össze az egyszerü mamák, papák fejét szakkifejezésekkel: neolamarckizmus,
primordiális, a micsurini-liszenkoi biológia ......

Bocsánat. A továbbiakban igyekszem mellőzni az eféléket.


Nem csoda, hogy aztán szeretremélto emberek mint a Jászladány párezer éves földtörténetröl beszélnek......

Jaszladany direktben: FÖLDI időskála szerint értelmezi a teremtés hosszát.
Ha visszatekintenél, ebben messzemenően nem ezen az állásponton voltam.
A magam részéről a 6 nap és 6000 ezer év nem több KABBALISZTIKUS számoknál. Jelképes utalás lehet bennük, de értelmes magyarázatot még nem adtak nekik....

Belegondoltál már abba, hogy mekkora "sürüséget" kapunk ha az összes fosszisis létezését
erre a rövid idöszakra összepréselnénk.?


Azért nem gondoltam bele, mert eleve több millió években számolok, így a gondolata is meddő.


Képzeld el, hogy az az örült nagyszámu növény és állat amit mi most fosszilliák, köolaj, földgáz, szén stb formájánban ismert mind egyszerre élt volna! :rolleyes:
Hár egymás hátán sem fértek volna el mint a Bremai muzsikusok.


A mai TUDOMÁNY állítja, hogy 100 millió évenként minden 20 kg nagyobb tömegű élőlény kipusztul egy "kellően" (15-20 km átmérő) nagy meteorit becsapódása és annak utóhatásai következtében.

( Ez a 20 kg-os határ még foglalkoztat, mi az alapja ennek a feltételezésnek.......)


Többszáz millio év bioszférája, összekompimálva párezer évre.
Gyerekek ehez nem kell tudományegyetem, ehez elég ha megtudja valaki mondani mi fér a zsákba egyszerre.


Ezt a gondot nem velem kell megbeszélni.


Boldog Ujévet mindenkinek.


Boldog Új esztendőt kívánva:

üdvözlettel:

najahuha
 

najahuha

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe !

És még sorolhatnám az EVOLUCIÓS elmélet gondjait:


Keith Stewart Thomson 1992-ben ezt írta Az amerikai zoológusban (American Zoologist ):
Míg a nagy morfológiai újdonságok problémájára továbbra sincs megoldás, makacsul kitartó makroevolúciós érdeklodésnek vagyunk tanúi...ez kihívást állít a vaskalaposságnak: szembeszáll azzal a nézettel, hogy az összefoglaló elmélet mindent megmagyaráz, amit csak az evolúciós folyamatokról tudnunk kell.​
Az, hogy a nagy morfológiai újdonságok megjelenésére nem tud magyarázatot adni, nem az egyetlen hibája az evolúciós elméletnek. Néhányan állítják, hogy a molekuláris struktúrákat még nehezebb megmagyarázni. A közelmúltban Michael Behe sejtbiológus úgy jellemezte a sejtek molekulaszerkezetét, hogy azok megmásíthatatlanul bonyolult rendszerek, melyeknek minden komponensük jelenlétére szükségük van ahhoz, hogy muködoképesek legyenek. Errol mindjárt a csillangók molekuláris muködése, az elektronátvitel, a fehérjeszintézis és a sejtkiválasztás jut az eszünkbe. Ha a rendszerek megmásíthatatlanul összetettek, akkor hogyan alakulhatnak ki lassan, hosszú ido alatt olyan rendszerekbol, amelyeknek eredetileg valami más volt a rendeltetésük? Míg az utóbbi tíz évben a Journal of Molecular Evolution cikkek százait közölte a különféle fehérjék és nukleinsavak molekuláris homológiájáról és a törzsfejlodésrol, nem közölt egyetlen olyan cikket sem, amely megpróbált volna magyarázatot adni az egyszeru biomolekuláris rendszer eredetére. Azok, akik a molekuláris evolúciót életmuvüknek tekintik, buzgón tanulmányozzák az emberi citokróm c molekula és a baktériumokban eloforduló citokróm c molekula kapcsolatát, ahelyett, hogy arra az ennél alapvetobb kérdésre adnának választ, hogy honnan is származik maga a citokróm c molekula! Kétségtelen tehát, hogy akár a fo morfológiai újdonságokról esik szó, - mint például a denevérek és a madarak szárnya, a halak és a bálnák úszáshoz való alkalmazkodása, az emberi szem, - vagy akár a mitokondriumok és a riboszómák molekuláris szub-mikroszkópikus muködésérol, - az evolúciós elméletnek nem sikerült magyarázatot adnia arra, hogy ezek a struktúrák hogyan jöhettek létre kizárólag saját maguktól.


Richard Dawkins 1986-ban megjelent, A vak óraműves című könyvében ilyen abszurditásokat ír:

"...Hogyan lettek a szárnyak? Sok állat ágról ágra ugrál, és néha leesik a földre. Különösen kicsi állatoknál, a légáramlat a teljes testfelületet felkapja, és ez megkönnyíti az ugrást, vagy megállítja a zuhanást, miközben a test, mint egy repülőgép szárnyszelvényeként működik. Segítene a felületnek a súlyhoz viszonyított arányának növelése, például az ízületek között kinövő borlebenyek által...Nem számít, hogy az első szárnylapok mennyire kicsinyek voltak és mennyire nem voltak szárnyszerűek. Kell lennie egy bizonyos magasságnak, nevezzük m-nek, amelynél az állat éppen kitörné a nyakát, ha abból a magasságból leesne. Ebben a kritikus zónában, a testfelület szélfogó és zuhanást megállító képességének akármilyen módon történő javulása,- bármennyire kicsi is ez a javulás, - dönthet életről és halálról. A természetes kiválasztódás tehát kedvez az apró szárnylebeny prototípusoknak. Amikor ezek a kis lebenyecskék már általánossá válnak, a kritikus m magasság kissé nagyobb lesz. Most a szárnylebenyek csekély növekedése dönt élet és halál között. És így tovább, a megfelelő szárnyak kifejlődéséig..."


Az első kétséges feltevés az, hogy a természet képes biztosítani egy bizonyos faj azon kedvező mutációinak egész láncolatát, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy folyamatos fejlődés során a mellső lábak szárnyakká változzanak. Mi a nagyobb csoda, a pillanatnyi változás, vagy apró változások ezreinek egész sorozata?
A második feltételezés az, hogy "minden egyenlő." Ezeknek a mutációknak nem szabad, hogy legyenek másodlagos ártalmas hatásai. Hogyan oldódik meg ezeknek a teremtményeknek a kapaszkodási képessége, mialatt ezek a szárnylebenyek nőnek? Ezeket a kis sárkányszerű állatokat lassan meg is lehet fogni akkor, amikor éppen veszítik el fákon való alkalmazkodóképességüket, de "kifejlődő" szárnyaikat még nem tudják teljesen használatba venni. Vagy pedig lehetnek olyan, a dologgal látszólag kapcsolatba nem hozható és előre nem látható hatások, amelyek ezeknek az állatoknak a túlélését veszélyeztetik. A harmadik hibás feltevés a mesterséges kiválasztás gyakran használt analógiája. "Ha a mesterséges kiválasztással oly sokra lehet menni pusztán néhány év alatt," mondogatják, "akkor gondoljuk csak el, hogy a természetes kiválasztódás mit képes produkálni évmilliók alatt." A mesterséges kiválasztás azonban azért működik, mert benne az előrelátás a céltudatossággal ötvöződik, melynek hiánya alkotja a vak órásmester meghatározó tulajdonságát. Ráadásul, a mesterséges kiválasztás ténylegesen demonstrálja a változás korlátait, mivel a kiválasztási folyamat végpontja rendszerint nagyon hamar elérkezik.
A vak óraműves hipotézis, ha gondosan elemezzük, a fantáziaszülte történeteknek abba a kategóriájába tartozik, amelyek szórakoztatóak, azonban a valósághoz semmi közük nincs.


A fennmaradt kövületek a szervezeteknek egyik formából a másikba történő fokozatos kifejlődése helyett „hirtelen megjelenésről" és „állandóságról" tanúskodnak. Az új típusok hirtelen jelennek meg, és megjelenésük után csak nagyon kevéssé változnak. A kövületekben megmutatkozó fokozatos változások ritka voltát, mint a paleontológia gyártási titkát, Steven J. Gould of Harvard hozta nyilvánosságra. Gould paleontológiai szempontból az állandóságra, mint „adatokra" hivatkozik. Ezek jelentős megfigyelések.
Darwin kiszámította, hogy a fajok között végtelen sok átmeneti formának kell lennie. A paleontológia, - a kövületek tanulmányozásának tudománya szerint azonban az igazság az, hogy az új formák hirtelen, az evolúciós elmélet által hangoztatott „fokozatos" változások minden nyoma nélkül jelentek meg. Nemcsak hogy hirtelen jelentek meg, de a megjelent új formák viszonylag változatlanok maradtak mind a mai napig, vagy amíg ki nem haltak. Néhány állat és növény változatlan maradt szó szerint több százmillió évig. Ezek az „élő kövületek" az evolucionistákat még annál is jobban zavarják, mint amennyire azt gyakran beismerik. Nagyon tanulságos főleg az egyik teremtmény, a tüskés hal példája. Az első élő tüskés halat 1938-ban találták Madagaszkár partjainál. Azt gondolták, hogy a tüskés halak már 100 millió éve kihaltak. A legtöbb evolucionista azonban ebben a felfedezésben azt a nagyszerű lehetőséget látta, hogy egy négylábú ős megnyilvánulásának lehetnek majd szemtanúi. A tüskés halak hasonlítanak a kétéltűek feltételezett őseire. Azt remélték, hogy a mai tüskés halnál találnak nyomokat arra nézve, hogy a halak hogyan alkalmazkodtak a szárazföldi élethez, mivel nem csupán a teljes csontváz, hanem minden belső szerv is rendelkezésre állt. A vizsgálat eredménye nagy csalódást okozott. A mai tüskés hal nem mutatta semmilyen jelét a szárazföldi körülményekhez alkalmazkodott belső szerveknek. A tüskés hal egy hal - sem több, sem kevesebb. Csontos uszonyai kivételesen jól tervezett evezőként a mélytengeri környezetben az irányváltoztatást szolgálják, nem pedig a későbbi kétéltűek ősvégtagjai.





.
 

najahuha

Állandó Tag
Állandó Tag
.

Nem tudom, hogy holnap visszajövök e, még meglátom de ha az élet eredetén és a DNA-val
akarjátok törni a fejeteket ajánlom gondolkodjatok el azon, hogy

"Mit ér egy programm hardware nélkül?"

"Mire van elöször szükségünk, egy számitogépre, vagy a programm DNA-ra?"

Mondom BUEK kiss



Kedves Ernoe !

A humán párhuzam , mint EMBERALKOTTA TÖKÉLETLENSÉG nem igazán szerencsés .

Egyértelmű, hogy az ELMÉLET van előbb, a SZOFTVER, és ahhoz vagy készíthető a rendelkezésre álló technika által hardver, vagy még várni kell pár évtizedet....

Természetesen a hardver fejlesztései is ötleteket adnak a szoftver újabb generációinak elkészítéséhez...




.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
Ha konkret dologrol szeretnéd a véleményemet hallani akkor adj hangot neki, veszem a fáradságot.

Megtettem és kérdeztem kedves ernoe:
Placebo effektus. Kíváncsian várom hogyan magyarázod ezt a szintén tudományosan és orvosilag is igazolt fogalmat amelynek elég kemény múltja is van ami a 2. világháborús ember kísérletekig nyúlik vissza.

Figyelmen kívül is hagytad az egészet mint az várható volt.
A tudomány kedves ernoe már igazolta hogy a tudat, hogy maga a hit képes olyan élettani reakciókat kiváltani amik külső ráhatás nélkül is halálhoz vagy gyógyíthatatlan betegségekből való gyógyuláshoz vezetnek.

Mindezt azért írom mert ez tényszerűen bizonyítva van, és bármikor megismételhető bármilyen kísérlet keretében ellentétben a porból élőlény elméleteddel.

A tudományban az az érdekes, hogy mindig is lesznek és vannak nyitott kédések amiket nem tud (néha per pillanat, néha talán soha) megválaszolni, de ez nem ront az értékén.

Igen azt hiszem ez a legjobb definíciója a vallásnak kedves ernoe.
Saját szavaiddal élve: vannak kérdések amelyekre soha nem lesz képes bizonyítékot szolgáltatni, de ez (legalábbis számodra) semmit nem ront az értékén.

Ez a töretlen, alapok nélküli hit.

Es végül, kikérem magamnak, hogy "felszolitásokat" intézzen valaki is hozzám! ;)

Így van, mert eljátszani a sebzett szárnyú béke galambot még mindig egyszerűbb mint belátni hogy semmi épkézláb információval nem tudsz szolgálni.

Ha én válaszolok akkor azt önként, és szeretböl teszem nem kényszerböl. OK.

Az egyetlen kényszerítő erő ami ezen a fórumon bellül hat rád kedves ernoe az az egod-hoz kapcsolódik és nem a vita partnereidhez. Kár hogy ezt képtelen vagy belátni.
 

luklaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Film az evolúció megdőléséről

Nem is olyan rég láttam egy filmet a Discon, maiben evolúció kutatók vallották be, hogy bizonyítékokat találtak arra, hogy szükség volt egy inteligenciára, mely teremtette az élőlényeket és bebizonyították, hogy már egyszerű állatoknál sem működhetett egyedül az evolúció. Hát nagyon érdekes flm volt az tuti és elgondolkodtató. Én a magam részéről nem vagyok hívő emeber, de azt gondolom az Universumban van egy magasabbrendű inteligencia, ami nem az ember.

Szerintem semmi sincs ok nélkül. Nem viszgálhatjuk az igazságot egy olyan helyen amit mi teremtünk, alakítunk. Szerintem ezért nem is érjük fel ésszel ezeket a dolgokat.

Lesley
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem is olyan rég láttam egy filmet a Discon, maiben evolúció kutatók vallották be, hogy bizonyítékokat találtak arra, hogy szükség volt egy inteligenciára, mely teremtette az élőlényeket és bebizonyították, hogy már egyszerű állatoknál sem működhetett egyedül az evolúció. Hát nagyon érdekes flm volt az tuti és elgondolkodtató. Én a magam részéről nem vagyok hívő emeber, de azt gondolom az Universumban van egy magasabbrendű inteligencia, ami nem az ember.

Szerintem semmi sincs ok nélkül. Nem viszgálhatjuk az igazságot egy olyan helyen amit mi teremtünk, alakítunk. Szerintem ezért nem is érjük fel ésszel ezeket a dolgokat.

Lesley

Sajnálom, hogy nem láttam. Amikor már műsor készülhet a nyilvánvaló dolgokról, akkor van remény, hogy lassan a hivatalos tudomány is rákényszerül, hogy elismerje tévedéseit.

Erwin Schrödinger az “Élet eredete” c. művében az emberi elmék közötti titkos egységről írt. Nemrég pedig az amerikai fizikus, John Wheeler olyan diagrammokat közölt, amelyek az anyag és a szellem szimbiózisát illusztrálták. Az ábrák leginkább középkori kabalisztikus képekre emlékeztettek. A tudomány a metafizikát eddig mint gyermekbetegséget tekintette a megismerés felé vezető úton, viszont ma egyre nagyobb figyelmet kénytelen fordítani az ősellenségre, az Ismeretlenre, a Megismerhetetlenre.
Forrás:A tudomány mai állása

Nem lehet mindent az anyagi világból eredeztetni. Majd végre olyan tudósokat és feltalálókat is idézni fognak talán, mint Szentgyörgyi Albert és Tesla és végre nem lesz szégyen a metafizika ismerete...
 

najahuha

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnálom, hogy nem láttam. Amikor már műsor készülhet a nyilvánvaló dolgokról, akkor van remény, hogy lassan a hivatalos tudomány is rákényszerül, hogy elismerje tévedéseit.

Erwin Schrödinger az “Élet eredete” c. művében az emberi elmék közötti titkos egységről írt. Nemrég pedig az amerikai fizikus, John Wheeler olyan diagrammokat közölt, amelyek az anyag és a szellem szimbiózisát illusztrálták. Az ábrák leginkább középkori kabalisztikus képekre emlékeztettek. A tudomány a metafizikát eddig mint gyermekbetegséget tekintette a megismerés felé vezető úton, viszont ma egyre nagyobb figyelmet kénytelen fordítani az ősellenségre, az Ismeretlenre, a Megismerhetetlenre.
Forrás:A tudomány mai állása

Nem lehet mindent az anyagi világból eredeztetni. Majd végre Szentgyörgyi Albert és Tesla és végre nem lesz szégyen a metafizika ismerete...


Kedves siriusB !

A tudósok legtöbbjének világfelfogása PANTEISTA.


http://galaxy.elte.hu/~patkos/tudkomm/komm-09-1.doc
 

Asperrimus

Állandó Tag
Állandó Tag
"......mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek: .."
( Károlyi: ApCsel, 17:30 )

És ez alkalmat teremtett arra, hogy a kereszténység vagy a kereszténység nevében szó szerint tűzzel-vassal terjesztődjön.
.

Kedves Najahuha!

A keresztény hit valójában ultimátum. Isten parancsolja mindenkinek mindenhol, hogy megtérjen. Ugyanakkor Isten senkire nem kényszeríti rá a kegyelmét. Nem kell az új szellem? Megtarthatod a régit. Nem kell a megváltás? Megtarthatod a rabságot. Nem kell az evangélium? Nem kell az élet? Nem kell Isten országa? Nem kell a gyógyulás, a szabadulás, az áldás? A tied maradhat a rossz hír, a vereség, a kudarc, tied maradhat a halál, a pokol, megtarthatod az összes nyavalyádat, az összes démonodat, és az összes átkodat.De biztos, hogy a következményeket hordozni fogod.
A keresztesek és mindazok, akik erőszakkal "térítettek", valójában egy politikai hatalom térnyerését szolgálták a kereszténynek nevezett ideológia köntösében, aminek semmi köze nem volt a Bibliához.Jézus azt mondta hallgatóságának, akik - ahogy maga Jézus is - egytől-egyig zsidók, esetleg a nemzetekből áttértek voltak, hogy lesz idő, amikor majd az Ő nevében fogják gyilkolni őket. Ez igaznak bizonyult a történelem során Jézus követőire is, és a zsidóságra is. De Jézus azt is egyértelművé tette, hogy bár a gyilkosok azt gondolják, hogy ők valójában isteni tiszteletet végeznek a gyilkolás által, de ennek semmi köze Istenhez. Jézus sem, és a követői sem voltak gyilkosok, így az a logikus, ha a gyilkosokat nem tekintjük Jézus követőinek akkor sem, ha ők Jézusra hivatkoznak. Jézus senkinek nem adott ilyen jogot, hogy erőszakkal kényszerítse rá az emberekre azt, amit nem is lehet. Jézus azt mondta, hogy amikor eljön az Igazság Szelleme, vagyis a Szent Szellem, Ő megfeddi vagy meggyőzi a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről. Ahol nem a Szent Szellem kenete, hanem az erőszak próbálja az embereket megnyerni, ott az emberek legfeljebb arról lesznek meggyőzve, hogy az agresszorok mögött nagyobb erő áll, mint mögöttük, és jobban járnak, ha beadják a derekukat, ez azonban nem változtat meg senkit sem. Jézus azonban azt mondta, ha újjá nem születtek, nem láthatjátok az Isten országát. Az Isten országáról pedig azt mondja a Biblia, hogy nem beszédben áll, hanem erőben. Ez az erő azonban nem politikai erő, nem katonai erő, hanem szellemi erő, ami nem manipulatív, hanem tiszteletben tartja az ember szabad akaratát.
Még annyit, hogy Pál apostol megtérése után soha - előtte igen , de utána soha - nem akarta az akaratát ráerőszakolni senkire sem. Athénba sem katonai sereg élén érkezett, és nem katonai erőfölénnyel a háta mögött mondta el az idézett beszédet. Az hogy esetleg egyesek felhatalmazva érzik, vagy érezték magukat az erőszakos "térítésre", akár Pál beszédére hivatkozva, még nem jelent semmit. Ha valaki kifogást keres az erőszakos szándékainak az alátámasztására, az valószínűleg még a tánc és illemórák tanításait is fel tudja használni.
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
A keresztény hit valójában ultimátum. Isten parancsolja mindenkinek mindenhol, hogy megtérjen. Ugyanakkor Isten senkire nem kényszeríti rá a kegyelmét. Nem kell az új szellem? Megtarthatod a régit. Nem kell a megváltás? Megtarthatod a rabságot. Nem kell az evangélium? Nem kell az élet? Nem kell Isten országa? Nem kell a gyógyulás, a szabadulás, az áldás? A tied maradhat a rossz hír, a vereség, a kudarc, tied maradhat a halál, a pokol, megtarthatod az összes nyavalyádat, az összes démonodat, és az összes átkodat. De biztos, hogy a következményeket hordozni fogod.
Ha jól emlékszem az ótestamentumban ezek a bizonyos következmények nem egy ember halálát okozták, mégpedig nem is másodkézből hívők vagy papok által (ami mondjuk tény hogy sokkalta gyakoribb volt) hanem maga a jó isten megtorlásai által.

Persze nem vagyok biblia szakos, de azért végeredményben mégis csak oda lyukadunk ki hogy a jó isten szanaszét terrorizálta az emberiséget de legalábbis az ő népét majd miután látta hogy azok átveszik a tendenciáit, leküldte egyetlen egy fiát mint ügyvédet hogy szerződés módosítás lesz és belátja hogy kénytelen vállalni ennek költségeit.

Ha az ótestamentum nem létezne, azt mondanám hogy rendben, elfogadható az érvelésed, azonban így... hát nem tudom. Még legjobb esetben is kétségesnek tartom hogy az a bizonyos mindenható úr isten tudja hogy mit csinál.
 
Oldal tetejére