Megválaszolatlan kérdések - félremagyarázott tények...

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdeklődéssel várok minden "imfót" -jöjjön bármilyen forrásból.

Majd közösen szelektálunk.;)
Akkor lássunk néhány, a Tesla-maffia által elhallgatott információt a Tunguzka-rejtélyről (biztosan hanyagul tüntették el, hogy ennyit sikerült összegugliznom;)):

Valamikor 1970 után kezdték meg az epicentrum környékének geológiai felmérését, akkor azonosították be azt a mélyedést, amit Kulikovszkij-kráternek, vagy Tunguzka-depressziónak is neveznek. Ovális alakú, 8-10 km átmérőjű, határát trappbazalt intrúziók jelzik, a belsejét különböző korú üledékek és vulkáni kőzetek töltik ki, ebből emelkedik ki középen a Sztojkovics-hegy kb. 200 m magasságba.
1999-ben a Lunar and Planetary Science-ben publikált egy érdekes cikket egy Hrjanyina nevű geológus " THE BOUQUET OF THE METEORITE CRATERS IN THE EPICENTRE OF TUNGUSKA IMPACT 1908 YEAR" címmel. Ő részletesen feltérképezte és megvizsgálta a kráterben található kőzetfajtákat, és a nagy kráter belsejében vagy egy tucat kisebb krátert, és a középpontban sugarasan összefutó törésvonalakat talált eltemetve, valamint megállapította, hogy hogy a környéken fellelhető perm-triász homokkő kvarcszemcséi olyan "sokkos" elváltozásokat mutatnak, ami gyakran meteorit becsapódások helyszínén figyelhető meg. Ebből arra a következtetésre jutott, hogy - amint arra a cikk címe is utal - a kisebb krátereket egy ősi meteorit becsapódás hozta létre, ami aztán a későbbi trappbazalt-vulkanizmust kiváltotta.
Ezután persze többeknek szemet szúrt, hogy földi körülmények között milyen kicsi a valószínűsége egy nagy meteorit becsapódásának egy másik becsapódási kráter kellős közepébe. Köztük volt egy bizonyos J. P. Morgan is, az USA Cornell Egyetem geofizikusa. Ő már korábban elhíresült egy "alternatív", de tudományos szempontból korrektül megalapozott ötletével, az ún. "verneshot"- hipotézissel. Nagyon röviden;): ha egy a Föld mélyéből induló konvekciós feláramlás egy kontinentális pajzsba ütközik és átégeti azt, előfordulhat, hogy a vastag üledékrétegből felszabaduló illékony gőzök-gázok a hatalmas nyomás hatására olyan sebességgel törhetnek ki a kőzetek repedésein át, hogy a magukkal sodort anyag egy részét akár Föld körüli pályára is juttathatják, akárcsak Verne ágyúja a lövedékét. Szerinte az ilyen kitörések apraja hozhatta létre az ún. kimberlit-kürtőket, amik a gyémánt legfontosabb lelőhelyei.
Ezek után Morgan társaival felkereste a "tetthelyet", és az eredményekről beszámolót mutatott be az Amerikai Geofizikai Egyesülés (AGU) 2010-es év végi ülésén " Was the Tunguska 1908 event a late byproduct of a Permo-Triassic Verneshot?" címmel. Ebben megerősítette, hogy jelenkori becsapódási kráter nem található a térségben, viszont a másfél kilométer vastag trappbazalt réteg alól származó, sokkolt kvarcot tartalmazó homokkő kisebb-nagyobb (akár több méteres) darabjai az egész környéket elborítják, erre pedig sem egy Perm-Triász kori, sem egy 1908-as becsapódás nem ad kielégítő magyarázatot. Véleménye szerint az 1908-as eseményt robbanékony gázok kitörése okozta, ami kapcsolatban áll a szibériai bazaltfennsíkot 250 millió évvel ezelőtt létrehozó Khusminszkij vulkáni komplexummal.
2010-ben és 2011-ben egy kutatócsoport (G. T. Szkublov, J. B. Marin, Sz. G. Szkublov, és tsi.) két cikket is publikált az epicentrum környékén fellelhető sziklák és kőzettörmelék, laza üledékek és a katasztrófa idejéből származó mohák geokémiai különlegességeiről. A minták kémiai vizsgálata és az adatok statisztikai elemzése után arra a következtetésre jutottak, hogy a térségben a 250 millió év előtti kitörés után egészen a geológiai közelmúltig intenzív utóvulkáni működés zajlott iszapvulkánokkal, gáz- és gőzfeltörésekkel (csak én teszem hozzá: mint pl. mostanában a Yellowstone-kalderában) - ezek hozták létre a Hrjanyina által megfigyelt kisebb kráterek többségét -, és több alkalommal robbanásszerű kitörésekkel, amik a sokkolt kvarcokat tartalmazó szilárd üledéket és port produkálták. Ezek közül a legutolsó pedig a kormeghatározások alapján 1908 körül történt. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a tágabb környéken a folyami üledékekben sok gyémánt van, amiknek az elsődleges forrását (a kimberlit-kürtőket) még nem találták meg, és lehetséges, hogy ezek éppen itt rejtőznek valahol a föld alatt.

(A geológiai szakkifejezésekről Zsuzsannát kérdezzétek, nekem kínaiul vannak.)
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Morgan örökzöld gőzei...
Ezek a nagy kutatók által publikált zagyvaságok semmitsem érnek.
Morgan nagys. úr vajon milyen sugárzásokat mért?
Morgan nagys. úr szerint milyen hatás sokkolta a homokot?
Az orosz kutatók leírásai is léteznek, ők jártak először a helyszínen. Minta -ugyanis- ez orosz terület lenne, ezért nem a Vogézekben van. De permanes forradalmi mifenéik -az oroszoknak- miatt a ruszkik tunguzkai látogatása jó sokára vált csak lehetségessé. Így tehát a forrdalmak akadályozzák a tudomány kiterjedését! Őrület...Ez a geológia veszte is egyben,,,,
Legjobb, ha abbahagyjuk ezt ideiglenesen. Hátha tovább zöldűl a dolog.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Morgan örökzöld gőzei...
Ezek a nagy kutatók által publikált zagyvaságok semmitsem érnek.
Morgan nagys. úr vajon milyen sugárzásokat mért?
Morgan nagys. úr szerint milyen hatás sokkolta a homokot?
Az orosz kutatók leírásai is léteznek, ők jártak először a helyszínen. Minta -ugyanis- ez orosz terület lenne, ezért nem a Vogézekben van. De permanes forradalmi mifenéik -az oroszoknak- miatt a ruszkik tunguzkai látogatása jó sokára vált csak lehetségessé. Így tehát a forrdalmak akadályozzák a tudomány kiterjedését! Őrület...Ez a geológia veszte is egyben,,,,
Legjobb, ha abbahagyjuk ezt ideiglenesen. Hátha tovább zöldűl a dolog.


******

Igazad is van, meg nem is.
Biztosat tényleg nem tudhatunk, holott szerintem már rég "megfejtették" a nagy rejtélyt, csak épp nem publikus az eredmény.

A számunkra elérhető geológiai eredmények semmitmondóak, ezért nem is tartom fontosnak a magyarázatokat.

Néhány "apróság" ami ellentmondó:

Azért csak cirka húsz év után kezdtek tapogatozni, mert nehezen megközelíthető, egyéb akadályok, etc....

Nem igaz !
A terület sugárfertőzött volt.

Csak a néhány milliónyi fa dőlt és égett el, és egy tucat rénszarvas, valamint egy-két ember vesztette életét.

Nem igaz.
Rengeteg ember és állat pusztult el, a messzebbben lévő helyeken is sok élőlény szenvedett sugárfertőzésben, amit a korabeliek leírásai szerint "járványnak" könyveltek el.

Korabeli dokumentumok így említik: csak a "járvány" elmúltával merészkedtek a területre.

/nem véletlenül nen mentek csak húsz évnyi idő után/

Az eseményt leíró szemtanúk elmondása alapján: láttak egy óriási "tűzgömböt", viszont láttak egy henger/cső alakú "valamit" is, ami a leírások alapján:"manőverezéssel" közeledett.

Ezekből akár -/vagy leginkább/- arra lehet következtetni, hogy valóban egy aszteorida közeledett/közeledhetett a Föld felé, de a becsapódását vami vagy valaki megakadályozta.

Az óriási robbanás egyértelműen iszonyatos erejű nukleáris töltetre enged következtetni.
Ennek ellenkezőjét még nem bizonyították, vagy legalábbis nem kötötték az orrunkra.

Az nyilvánosságra hozott mérési eredmények csupán arra adnak némi magyarázatot, hogy mi nem lehetett...!

Összehasonlító méréseket végeztek bizonyított meteor kráterekből, amiket hasonló időpontra datáltak.

A Tunguzkán nem találtak száz évesre becsülhető becsapódási nyomokat.

Aztán jött a sokkolt kvarc. /Szibéria dugig van ilyenekkel, de azt nem a "Tunguz meteor" hozta létre./
A "sokkolt kvarc" előfordulása azzal a jeletőséggel bír, hogy amennyiben van a környéken "C", azaz szenet tartalmazó üledék, azokban a nagy hőmérséklet és nyomás hatására gyémánt alakukhatott ki.

A másik, hogy sokkolt kvarcot nukleáris robbanás is létrehozhat.
Kísérletekkel bizonyított.

A következő a kis Csalkó tó.
"Ő" már rég megvolt a tunguz robbanás előtt is cirka 100 évvel, sőt már sokkal régebben is.
A formája sem kürtő alakú, hanem ugyanolyan, mint sok "rokona", inkább hosszűkás, oválisnak mondható.

Ez még persze nem zárja ki azt, hogy az olasz geológusok valóban találhattak benne meglepő dolgokat.

Az iszonyatos erejű robbanás többszáz kilométerre igencsak átmozgatta a környéket, és juthattak érdekes dolgok a tavakba, mocsarakba.

A többi teóriával nem érdemes foglalkozni, egyik bárgyúbb, mint a másik.


Umaksuman:

"ha egy a Föld mélyéből induló konvekciós feláramlás egy kontinentális pajzsba ütközik és átégeti azt, előfordulhat, hogy a vastag üledékrétegből felszabaduló illékony gőzök-gázok a hatalmas nyomás hatására olyan sebességgel törhetnek ki a kőzetek repedésein át, hogy a magukkal sodort anyag egy részét akár Föld körüli pályára is juttathatják, akárcsak Verne ágyúja a lövedékét."

Verne biciklin is elkarikázott a Holdig.:D - /elméletben/
Egy gázkitörés nem tud olyan méretű pusztítást okozni, mint egy nukleáris bomba.

/ Utólagos számítások szerint a robbanás a hirosimai bomba energiájának ezerszeresét szabadította fel, vagyis körülbelül 15-25 megatonna (a források eltérnek) konvencionális robbanóanyagnak megfelelő intenzitású volt.
A Föld számos szeizmológiai állomása regisztrálta a rezgéseket; az eseménytől 500 kilométerre délnyugatra húzódó transzszibériai vasút sínpárja felemelkedett és meggörbült.
Az explóziót követő mágneses vihar négy órán keresztül tartott, s a fényjelenségeket még Portugáliában, Írországban és Nagy-Britanniában is észlelték.

- a keletkezett légnyomásfront átlagsebessége meghaladta az ezer kilométert óránként./


Miután "volt szerencsénk" megismerni a Hirosímára ledobott bomba "teljesítményét", innentől lazán összevethető a tunguz robbanás erőssége és lehetséges "fajtája".

A továbbiak megismerése azon múlik, hogy az illető urak, hölgyek meddig óhajtanak még hazudozni a világnak, és mi meddig vagyunk hajlandók "lenyelni a békát".
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Igen, úgy gondolom magam is, hogy itt nukleáris test, bomba robbant fel. De 1908-ban elvileg ilyen még nem volt, Hirosima pedig csak 37 év mulva következett.... Itt bizony fejreáll a "tudósok" tudása.
Nem hinnéd el amit még tudni lehet erről a dologról és ezt a sumákságot megis oldja, mert van válasz...ezért nem írok erről. A válasz igazolna egy általam kedvelt könyvben fogaltakat.
Igaz ám: Több dolgok vannak Földön és égen Horatió/Mintsem bölcs elmétek/Álmodni képes (Shakespeare)
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
A számunkra elérhető geológiai eredmények semmitmondóak, ezért nem is tartom fontosnak a magyarázatokat.
??? Geológiai, geofizikai szakfolyóiratokban ill. konferenciákon lepublikálták a 250 millió éves nagy kráter, és benne a kisebb kürtők létét, valamint a másfél kilométer vastag bazaltréteg tetején tömegesen megtalálható, a réteg alól származó üledékeket, és ezeket az állításokat szakmai fórumokon eddig még nem is vonták kétségbe. Ha Neked ez semmitmondó, akkor tényleg sziklaszilárd bizonyítékaid lehetnek a "manőverezést" látó tanúk vallomásaira, a halálos "sugárfertőzésre", és a járványra vonatkozóan. Talán félsz megosztani velünk ezeket?

Egy gázkitörés nem tud olyan méretű pusztítást okozni, mint egy nukleáris bomba.
Itt nem közönséges gázkitörésről van szó, hanem olyanról, ami 50+ kilométer mélységből jön az ottaninak megfelelő hőmérséklettel és nyomással egy szűk kürtőn át. Ha pedig ez a gáz éghető, és levegővel elkeveredve egy idő után berobban, annak a hatása megint csak ismert: így működnek az amerikaiul;) "fuel-air bomb"-nak nevezett szerkezetek (magyarul valamiért vákuum-bombának" szokták fordítani). Ezek a bomba méretének megfelelően kisebb területen, de egy atomrobbantáséval megegyező erősségű lökéshullámot - és ezzel járó rombolást - produkálnak az atomfegyver sugárzása nélkül.
De ha már a sugárzásnál tartunk: azt még el tudnám képzelni (igaz, nem könnyen:)), hogy a gonosz összeesküvők a sugárzás és a járvány minden nyomát eltörölték a tudományos szakirodalomból (de érdekesképpen a női magazinokból, puha fedeles "leleplező" könyvecskékből és kamu-tudományos netes fórumokról nem tudták), és a helyiekre is úgy ráijesztettek, hogy még most sem mernek beszélni róla a ma már tömegével arra járó külföldieknek. De azt mivel magyarázod, hogy a nemzetközi expedíciók mostanában ennek a sugárzásnak a legfejlettebb analitikai eszközökkel sem találják semmi nyomát?
Amit a földrengésről írtál, az pedig éppenséggel nem erősíti a felszín feletti robbanás hipotézisét. (A verneshot-hipotézisnél a rengéseket nem a robbanás, hanem a kürtő kialakulása, és a rajta nagy sebességgel áthaladó anyag okozza.) Ráadásul Te, mint geológus, pillanatok alatt kiszámolhatod, egy felszíni robbanásnál várható "sekély fészkű" rengés terjedési törvényszerűségei alapján az epicentrumban milyen erősségűnek kellett volna lennie egy 500 km távolságban ilyen hatást okozó rengésnek. Ugye, hogy nem stimmel? Ráadásul a korabeli tanúvallomások és az irkutszki geológiai obszervatórium regisztráló műszere minimum 15 percen át tartó rengéssorozatot rögzítettek.
Mágneses vihart az ionoszférán áthaladó lángcsóva (plazma) is okozhat, mivel az is jó elektromos vezető, a megfigyelt "fényjelenségeket" pedig magyarázhatja a kitöréskor a sztratoszférába jutott por is. (Félreértések elkerülése végett: nem a robbanás fényét észlelték Európában, hanem az esemény után napokig lehetett ún. "éjszakai világító felhőket" látni.
Annak a bizonyos tónak a neve oroszul Чеко, angol átírással Cheko. A csak magyar nyelvű lapokon olvasható Cselko v. Cselkó valószínűleg ugyanabból a (kamu) forrásból származhat, a többi "eltitkoltan nyilvános" információval együtt.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem rejtélyes, de kevésbé ismert létesítmények I.

Svalbard Globale Frøhvelv - Spitzbergák Nemzetközi Magbunker


20828.jpg


Félúton az Északi-sark és Norvégia között fekszenek a Spitzbergák.
A norvég kormány a jövőben esetlegesen bekövetkező apokalipszisektől (atomháború, meteoritbecsapódás, klímaváltozás) tartva egy magbankot hozott létre a Svalbadon – konkrétan egy bunkert abból a célból, hogy megőrizzék az ismert élelmiszernövények magvait egy esetleges globális katasztrófa esetén. Noé bárkája a növényeknek.


3851515439_329071d4d0.jpg



A Spitzbergák Nemzetközi Magbunker alapkőletétele 2006. június 19-én volt.​
A projekt jelentőségét jelzi, hogy az eseményen megjelent Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia és Izland miniszterelnöke is.
A bunker építését 2007 márciusában kezdték el, és 2008 végén fejezték be. A norvég kormány 5 millió euróval járult hozzá az építési költségekhez.​



arktiskFrolagerNO_404.gif


A létesítmény a Spitsbergen-szigeten, 120 méter mélyen egy homokkőhegy gyomrában kapott helyet.
A sziget mentes a tektonikus mozgásoktól, és az örökké fagyott talaj eleve biztosít bizonyos fokú hűtést, amelyet (helyben bányászott szén energiájával üzemeltetett) hűtőberendezésekkel tartanak a kívánt szinten.
A magokat tároló kamrákat egy méter vastag, megerősített betonfalak, légkamrák és nyomásálló ajtók védik.
A kutatók igen körültekintőek voltak a jövőt illetően. Megvizsgálták a hegyben a sugárzási szinteket, és a terület geológiai szerkezetét.
Emellett 200 évvel előre modellezték a klímaváltozást meglehetősen drasztikus módon, melyben az Északi- és a Déli-pólus, valamint Grönland jégtakarójának elolvadása is szerepelt. Így biztosan tudni lehetett, hogy a kiválasztott helyszín a megemelkedett vízszint felett lesz.


_reference_svalbard_global_seed_vault_lager-355x196.jpg


A magbunkerben a két évvel ezelőtti nyitáskor 268 ezer növény mintegy 100 millió vetőmagját helyezték el, a fajták száma két év alatt megduplázódott.
A létesítmény a norvég államé, kivéve a magokat, amelyeket csak megőrzésre vesznek át.
Négy és fél millió növényfaj kétmilliárd magjának jut hely.
A sziklába vájt föld alatti termekben mínusz 18-20 fokon tárolják a magokat, de a szakemberek szerint az állomány akkor sincs veszélyben, ha a hűtőgépek elromlanak, mert a hőmérséklet sosem megy mínusz 4 fok fölé.

A sziklába vájt föld alatti termekben mínusz 18-20 fokon tárolják a magokat, de a szakemberek szerint az állomány akkor sincs veszélyben, ha a hűtőgépek elromlanak, mert a hőmérséklet sosem megy mínusz 4 fok fölé.

A magbankot a már eddig is működő magbankok készleteiből töltik fel.
A világon mintegy 1300 további magbank működik, jelentős részük azonban különböző szempontból „veszélyeztetett” országokban.
A politikai kockázatok mellett komoly problémát jelent, hogy sok magbank meleg égövi területen fekszik, az elöregedő hűtőrendszerek elromlása a teljes készlet megsemmisülését okozhatja.
/Nemrégiben egy tájfun elpusztította a Fülöp-szigeteki magbankot, megsemmisítve a teljes ott tárolt készletet./
Az új magbunker készleteit csak végső esetben használnák fel, amikor a többi már valamilyen okból megsemmisült.


Paa_vei_inn_i_hvelvet_med_fro_536_F_Kjell_Werner_ANB.jpg


A létesítmény gyűjteményét a Global Corp. Diversity Trust gondozza majd. A magokat -18 °C hőmérsékleten tárolják, így akár évszázadokon keresztül megőrizhetőek. Az üzemeltetéshez nincs szükség állandó személyzetre.​

1984 óta a skandináv országok már működtetnek egy magbankot a szigetcsoporton, egy elhagyott szénbányában. Nagyobb szabású létesítmény felépítését azonban nem kockáztatták meg, mivel a szigetcsoporthoz a Szovjetunió is könnyen hozzáférhetett.
Az új magbunker megnyitását követően az itt tárolt mintákat is áthelyezik majd.

2008 januárban érkezett meg az „ítéletnapi raktárba” szánt, első magszállítmány.
Harminchat afrikai országból származó, mintegy hétezer magmintát tartalmazó 21 dobozt küldött a nigériai székhelyű Trópusi Mezőgazdasági Nemzetközi Intézet a raktárba.
Az utazás utolsó szakasza során jutnak el a magok a sarkköri szigetre.

A 330 kilogrammot nyomó magvak között háziasított kukorica, szójabab és bambara földimogyoró is volt.
Utána az egyéb, nemzeti magraktárak is megkezdték a kollekciók összepakolását és elszállítását a raktárba.
Ezek között megtalálhatóak kolumbiai, etiópiai, indiai, kenyai, mexikói, perui, Fülöp-szigeteki és szíriai magkollekciók is.

<IFRAME height=315 src="http://www.youtube.com/embed/lXW_vzQppGI" frameBorder=0 width=420 allowfullscreen></IFRAME>​



A toochee.postr.hu nyomán
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Állítólag a denveri új repülőtér is illeszkedik az előző témához, de itt nem, vagy nem csak növényi magvak vagy lefagyasztott állati eredetű szaporítóanyagok tárolására vállalkoztak, hanem emberek számára is lakható menedéket készítettek.

Aki láthatta a repülőteret, az állítja, hogy furcsa és hátborzongató hely, pedig csak nagyon kis részét láthatja az utazó közönség.

Építésekor az a hír járta, hogy rengeteg munkást foglalkoztatnak és periodikusan elbocsátják őket. Ebből arra a következtetésre jutott a környék, hogy az építkezés vezetősége nem akarja, hogy a munkások, illetéktelen szemek belelássanak a munkálatokba. Jobb, ha mindenki csak egy-egy szeletét látja a tervnek, így a részletek nem állnak össze egésszé.

Az elbocsátott alkalmazottak beszéltek és hamar híre ment, hogy a felszínen zajló építkezés csak apró mozaikdarab a nagy egészben. Az igazi munkálatok hat emelet mélyen zajlanak.

1995-ben épült, annak ellenére, hogy Denvernek volt már jól működő reptere, ráadásul az új kevesebb felszállópályát biztosít, viszont jóval nagyobb területen épült. Az építtetők (a CIA vásárolta meg a területet) azt a magyarázatot adták, hogy az extra hely a további bővítések miatt kellhet. A terület, melyre a reptér épült, tökéletesen alkalmas volt az építkezésre. Sima, mindenféle földrajzi kiemelkedés nélkül, mire az építtetők 110 millió köbméter föld mozgatásával bizonyos területeket megemeltek, míg másokat alacsonyabbra ástak...

A munkálatok a tervezett 1.7 milliárd helyett 4.8 milliárdba kerültek. A hatalmas deficitre senki nem adott magyarázatot. A repülőtér az egyik legkényelmetlenebb, legtöbb gondot okozó reptere lett az Egyesült Államoknak. Az új reptér a környék legszelesebb területén épült, sok leállást okozva, míg a régit, a szokott módon, széltől óvott helyre építették.

A Nagy Teremben, - Great Hall, ahogy a szabadkőművesek nevezik a központi helyiséget - megtaláljuk az alapkövet, melyen szintén a szabadkőművesek jelképe, a szögmérő-körző páros látható, s a felirat, New World Airport Commission.

stone+denver+airport.jpg


A reptér előtt ez a démoni kinézetű lószobor áll, amely nagyon emlékeztet a Jelenések könyvének ördögi fakó lovára. “Amikor feltörte a negyedik pecsétet, hallottam, hogy a negyedik élőlény szólt: Jöjj! Erre fakó lovat láttam.”

denver-airport-horse.jpeg

Ezen a bőröndös szobron a is elgondolkodik az ember...

denvergaroyle2.jpg



A reptér tetőzete teflon bevonatú, vagyis visszatükrözi a napfény 90%-át, ebből következően nem vezeti a hőt, vagyis sem radarral, sem hőérzékelő műszerekkel nem látható sem az épület, sem a benne zajló történések.

A reptér vezetősége állítja, hogy nincs a repülőtér alatt semmi...
Viszont a repülőtér felé közelítve látni lehet a földalatti épületek szellőzőberendezéseit. Nem beszélve a fentebb említett hatalmas földmunkákról, amit a sík területen az építkezés alatt végeztek.

A Google Earth-en látható, hogy egy folyó halad a reptér felé, eltűnik az épület alatt, majd a másik oldalon újra folytatódik. Bizonyára más útja is lett volna a semmi közepén, hogy az épületegyüttes és a folyó ne zavarják egymást. Talán a földalatti építményrendszer saját víztározóval rendelkezik?

2007. február 16-án, rövid időn belül, három és fél óra leforgása alatt, 14 repülőgép, összesen 26 ablaka repedt meg. A Közlekedésbiztonsági Bizottság nyomozást indított, de nem találtak magyarázatot az esetre. Arra gondoltak, talán az erős szélben szálló nagy szemű homok zúzta szét az ablakokat. Független vizsgálatok azonban kimutatták, hogy ez nem lehetséges, jóval inkább azok a nagyon magas, illetve nagyon alacsony frekvenciájú hangok okozták a furcsa balesetet, melyeket többször is bemértek, s melyek a reptérről erednek. Forrásukat a földfelszín alatt találták meg, ahová senki sem mehet le. Valószínű ugyanezek a rezgések felelősek a reptér dolgozóinak gyakori rosszulléteiért, heves fejfájásaiért.

A morbid festményekről még szót sem ejtettünk. Az első freskó a The Children of the World Dream of Peace/A világ gyermekei a békéről álmodnak címet viseli. A képen két halott nő és egy kislány fekszik koporsóban, körülöttük halott és haldokló állatok. A háttérben hatalmas tűz emészt el mindent. A koporsóban fekvő kislány sárga csillagot és keresztet visel a ruháján, a kezében Biblia. A másik két koporsóban egy bennszülött és egy fekete asszony fekszik. A kép közepén a Maja kislány a 2012-es világvégéről mesélő táblát tartja felette a madár az azték mitológiából ismert Quetzalcoatl - Tollaskígyó - felirattal.


death_of_christianity_indian_2.jpg
Itt van a kép, mert túl nagy ebbe a topikba.
[HIDE]http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110419131155/creepypasta/images/2/2f/Mural_1.jpg[/HIDE]


Airport3.jpg


Ezen a hátborzongató freskón a világ gyermekei a halott katona fölött állnak, akinek fegyverén a béke galamja ül. A gyerekeknél a világ zászlaiba burkolt fegyverek. Az elemzők szerint ez a Georgia Köveken is említett "Egy Nemzetet" szimbolizálja.

*
Ezen a képen már az Új Világ (Új világrend?) látható. A kép közepén egy Jézusra hasonlító központi alak, előtte egy a csakrákra emlékeztető "virág", körülötte béke, élet. A képen azonban több zavaró, felkavaró apróság is található.​


4_1.jpg

Napjainkban az amerikai elnök tett látogatást ezen a repülőtéren. Nem olvastam, hogy neki és a kíséretének vajon megmutatták-e a reptér alatti épületmonstrumot?
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Kyra2 -

"2007. február 16-án, rövid időn belül, három és fél óra leforgása alatt, 14 repülőgép, összesen 26 ablaka repedt meg. A Közlekedésbiztonsági Bizottság nyomozást indított, de nem találtak magyarázatot az esetre. Arra gondoltak, talán az erős szélben szálló nagy szemű homok zúzta szét az ablakokat. Független vizsgálatok azonban kimutatták, hogy ez nem lehetséges, jóval inkább azok a nagyon magas, illetve nagyon alacsony frekvenciájú hangok okozták a furcsa balesetet, melyeket többször is bemértek, s melyek a reptérről erednek. Forrásukat a földfelszín alatt találták meg, ahová senki sem mehet le. Valószínű ugyanezek a rezgések felelősek a reptér dolgozóinak gyakori rosszulléteiért, heves fejfájásaiért."


********

A "bűnös" feltehetően az alábbi kis "kütyü".


calbolt.jpg

Lézeres sziklafúró technológia.
Egész földalatti városokar lehet kivájni rövid idö alatt, s ezeket sokszáz kilométeres földalatti alagútrendszerekkel összekötni.
A lézert használó gépek energiaigénye hatalmas, ezért nukleáris meghajtásúak.​


Földalatti bázisok

Deep Underground Military Base

Global Justice Online


.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Ez a magbunker egy kolosszális marhaság. Itt ugyanis a magokat időnként cserélni kell. Ha cserélnek, akkor hogyan biztosítják az azonosságukat? Tökmagot nem lehet repcére cserélni, vagy mégis? Azonkívűl gondolom nem génkezeltek kerűlnek a hűtőbe. Ha a magok csíraképessége megszünik, a hűtő elromlik, akkor is okoskák voltak a fiúk, mert úgysem tudnak a pénzükkel már mit csinálni. Afrika sem kéri már ...
Még egy főnixmadár keltetőt is építenek remélem!! Vagy a sfinxet is behűtik?
Persze furkálni is kell ahol csak lehet. A közetek darálása jó dolog, sok munkát ad. A talajvíz, rétegvíz stb eltávolításáról persze nem tudni semmit?Magyarországon az autópályához (6. sz.) már egészen sík területen is épült alagút...
Ajánlom a bazaltot furkálni, ehhez aztán sok pénz szükséges. Mindenféle tufát hagyjanak ki, ez olcsó..
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
A "bűnös" feltehetően az alábbi kis "kütyü".
Lézeres sziklafúró technológia.
Egész földalatti városokar lehet kivájni rövid idö alatt, s ezeket sokszáz kilométeres földalatti alagútrendszerekkel összekötni.
A lézert használó gépek energiaigénye hatalmas, ezért nukleáris meghajtásúak.
Júúúj! És mit csinál ez a kis "kütyü", ha gyors földalattiváros-kivájás közben pl. karbonátos ásványokat, ne adj' Isten nedvességet, vizet talál? Attól nem csak a repülőgépek ablakai törnének be:). És hogyan biztosítja annak a városnyi üregnek a falát, mennyezetét "rövid idő" alatt, hogyan hordja ki a törmeléket? Egyáltalán honnan tudod, hogy a fényképen látható masina lézeres fúró (így oldalról a hátulsó része inkább egy hagyományos fúrópajzsra emlékeztet), és nukleáris meghajtású? Láttál róla korrekt műszaki leírást, vagy csak saját füleddel hallottad, mikor mesélték?;)
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
....Egyáltalán honnan tudod, hogy a fényképen látható masina lézeres fúró...Láttál róla korrekt műszaki leírást, vagy .....;)

*******

Nem láttam és nem sikerült "felderítenem" többet, mivel a megadott linkek vagy nem működtek, vagy lelassitották, lefagyasztották a számítógépet.

De érdeklődéssel várom a Te szakértői leírásodat.
"Elnéző mosolyú" véleményid azt sugallják, hogy fölöttébb jártas vagy a témában, eddig viszont csak cáfolatokat olvashattunk Tőled, meggyőző ellenérvekkel nem gyújtottál világosságot elhomályosult fantázia világunkba.
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Akit érdekel, hogy működik egy felszín alatti lézerfúró berendezés:
[HIDE]www.federationofscientists.org/PMPanels/Pollution/Drilling.pdf[/HIDE]

Egyáltalán miért kellene mindenkinek tudni, hogyan működik az ilyesmi? Talán csak nem az általános műveltség része?

Arra viszont tudok válaszolni, hogy cserélgetni kell-e a magvakat az ilyen tárolókban, amelyekről Zsuzsanna hozott egy összefoglalót. Természetesen nem kell cserélgetni. Pontosan tudják azok, akiknek ez a hivatása, hogy mit milyen módon és milyen hőmérsékleten lehet tárolni ahhoz, hogy csíraképes legyen hosszú időn keresztül.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Ahogyan az élelmiszerk (pl a húsok) "örgszenek" a fagyatsztónkban, ugyanilyen jellegű folyamatok miatt a vetőmagvak csíraképessége is romlik, majd megszűnik. Ráadásul ez csak a fele a kérdésnek. Ma ugyanis Csak vetőmagvak, vetőgumók alkalmasak a tenyésztésre (pl még a krupmlinál is!) ezért, ha a vetőmag termését betakarítjuk, akkor hogyan tovább? Mert továbbvetésre mamár a betakarított magvak nem alkalmasak...Akkor pedig mit vacakolnak a norvégok és más balgák ilyesmivel? Hiába, van aki pocsékol, míg más éhenhal. Biztos tartalék agregátjuk, hűtőrendszerük is van az eszük helyén? Hát nem tudom minek ez a kinek...?
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Ahogyan az élelmiszerk (pl a húsok) "örgszenek" a fagyatsztónkban, ugyanilyen jellegű folyamatok miatt a vetőmagvak csíraképessége is romlik, majd megszűnik. Ráadásul ez csak a fele a kérdésnek. Ma ugyanis Csak vetőmagvak, vetőgumók alkalmasak a tenyésztésre (pl még a krupmlinál is!) ezért, ha a vetőmag termését betakarítjuk, akkor hogyan tovább? Mert továbbvetésre mamár a betakarított magvak nem alkalmasak...Akkor pedig mit vacakolnak a norvégok és más balgák ilyesmivel? Hiába, van aki pocsékol, míg más éhenhal. Biztos tartalék agregátjuk, hűtőrendszerük is van az eszük helyén? Hát nem tudom minek ez a kinek...?

Zsuzsanna által beidézett írásban le van írva, hogy azok a magbankok, amelyek pl. Norvégiában vannak akkor sincsenek veszélyeztetve, ha nincs áram, mert a hőmérséklet nem emelkedik - 4 fok fölé. Fényképek is vannak róla. Mit tegyünk még, hogy elhidd?

Abban igazad lehet, hogy burgonya vetőmagot nem lehet fagyasztani. Ez kár! Képzeld mi lesz velünk, ha egy jégkorszak után nem tudunk főzni paprikás krumplit! Brrr, még rágondolni is rémes...:mrgreen:
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Kínlódjanak a norvégok a fagyasztott vackaikkal ahogyan akarnak. Bizonyítsák be, a bizonytalant...az ő dolguk. Egyék a répát mínusz százfokosan és a foguk törjön. Ha nagy baj lesz akkor úgysem lesznek norvégok, horvégok és hikszoszok, bubenyákok stb már..
Egy fagyasztott molekula újraindulása, felpörgetése -kiolvasztáskor- már amúgysem sokat érhet..savanyú.
A paprikáskrumplit az északiak nem is ismerik...halat esznek csak, a szennyezett tengerűkből, békacombbal. Ha nincs krumli, akkor cukorrépa sem lesz és fagyasztott napraforgóból kell olajat sajtolni és tej lesz? Sajt? A vetőmagtermelés viszont nem megoldott, mamár nemlehet a termés-magokból vetőmagot felhasználni,,,ki sem kel. Az emberi agybénaság végtelen..szellemeknek kaját, magvakat fagyasztani? Inkább a szellemeket visszahozni embernek..nem? Ja, náluk nincs orvosképzés Y-Etike! Micsoda jó terep!
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem láttam és nem sikerült "felderítenem" többet, mivel a megadott linkek vagy nem működtek, vagy lelassitották, lefagyasztották a számítógépet.
És Te ebből milyen következtetést vonsz le? Mert szerintem élből nem vethető el pl. az a magyarázat sem, hogy a forrásod csak "hasalt", és ezért eleve kamu linkeket tett fel a lapjára.

De érdeklődéssel várom a Te szakértői leírásodat.
Ami nem létezik, azzal én sem szolgálhatok. Éppen ezért az előző hozzászólásomban említett műszaki aggályok csak súlyosbítják a helyzetet. Csak Kyra kedvéért részletesebben kifejtve: a karbonátos kőzetekből a lézer alkalmazási hőmérsékletén szén-dioxid, a vízből pedig hidrogén, és persze vízgőz szabadul fel, ami egy fúrólyukban nem probléma, de egy alagútban, ahol emberek dolgoznak, életveszélyes lehet. A kifúrt törmeléket el kell szállítani, az alagút falait meg kell erősíteni, mindehhez a szállítást pedig a már kész alagútszakaszon át kell megoldani: egy napi néhány kilométeres sebességgel mozgó fúrónál (a kamu lapok általában ilyen sebességet adnak meg) ez enyhén szólva problémás lenne. Nem is szólva arról, hogy a lézeres fúrás itt nem sokkal gyorsítaná meg a munkát, egy-egy lézer egy menetben még annyi anyagot sem termel ki, mint egy marófog, a fogak cseréje pedig nem jár akkora idő- és energiaveszteséggel, mint a mélyfúrásnál a fúrófej és a fúrószár időnkénti kiemelése. Ráadásul még ott van a nukleáris meghajtás problémája: egy atomreaktort folyamatosan hűteni kell, még akkor is, ha áll, ha pedig dolgozik, még több hőtől kell megszabadulnia. Erre pedig egy alagút a létező legrosszabb hely. Éppen ezért nehezen tudnék olyan helyzetet elképzelni, ahol egy ilyen masinát előnyösebben lehetne használni, mint egy "hagyományos" alagútfúrót. És ezzel nem csak én vagyok így: ha átnézed a szakirodalmat, mélyfúrásnál még próbálkoznak lézerekkel, de alagútfúrási alkalmazással én legalábbis nem találkoztam. Ráadásul fura volna, hogy habár az USA szövetségi kormányzatának rendelkezésére áll ilyen technika, mégis pl. a szövetségi pénzen, szövetségi projektként futó Yucca Mountain nukleáris tározóra annyi időt, pénzt, energiát fordítottak a "hagyományos" technikával kínlódva.
A ;) szmájli nem "elnéző mosoly", hanem kacsintás. (Nem mindig értem, hogy egy-egy meredekebbnek tűnő kijelentésedet komolyan gondolod-e, vagy csak ugratni akarsz vele.)
 

Kyra2

Kitiltott (BANned)
Csak Kyra kedvéért részletesebben kifejtve: a karbonátos kőzetekből a lézer alkalmazási hőmérsékletén szén-dioxid, a vízből pedig hidrogén, és persze vízgőz szabadul fel, ami egy fúrólyukban nem probléma, de egy alagútban, ahol emberek dolgoznak, életveszélyes lehet. A kifúrt törmeléket el kell szállítani, az alagút falait meg kell erősíteni, mindehhez a szállítást pedig a már kész alagútszakaszon át kell megoldani: egy napi néhány kilométeres sebességgel mozgó fúrónál (a kamu lapok általában ilyen sebességet adnak meg) ez enyhén szólva problémás lenne. Nem is szólva arról, hogy a lézeres fúrás itt nem sokkal gyorsítaná meg a munkát, egy-egy lézer egy menetben még annyi anyagot sem termel ki, mint egy marófog, a fogak cseréje pedig nem jár akkora idő- és energiaveszteséggel, mint a mélyfúrásnál a fúrófej és a fúrószár időnkénti kiemelése. Ráadásul még ott van a nukleáris meghajtás problémája: egy atomreaktort folyamatosan hűteni kell, még akkor is, ha áll, ha pedig dolgozik, még több hőtől kell megszabadulnia. Erre pedig egy alagút a létező legrosszabb hely. Éppen ezért nehezen tudnék olyan helyzetet elképzelni, ahol egy ilyen masinát előnyösebben lehetne használni, mint egy "hagyományos" alagútfúrót. És ezzel nem csak én vagyok így: ha átnézed a szakirodalmat, mélyfúrásnál még próbálkoznak lézerekkel, de alagútfúrási alkalmazással én legalábbis nem találkoztam. Ráadásul fura volna, hogy habár az USA szövetségi kormányzatának rendelkezésére áll ilyen technika, mégis pl. a szövetségi pénzen, szövetségi projektként futó Yucca Mountain nukleáris tározóra annyi időt, pénzt, energiát fordítottak a "hagyományos" technikával kínlódva.
A ;) szmájli nem "elnéző mosoly", hanem kacsintás. (Nem mindig értem, hogy egy-egy meredekebbnek tűnő kijelentésedet komolyan gondolod-e, vagy csak ugratni akarsz vele.)

Kedvedért kicsit körülnéztem a "piacon", hogy mit és hogyan csinálnak ezek a hatalmas gépek a föld alatt. Idő hiányában nem mélyednék bele, de bizony használják a lézert a föld alatt is, csak tájékozódj!

Persze nem arra, hogy szétlőjjék vele az óriási sziklákat, amelyek a fúrógép útjában állnak, hanem azért, hogy irányítsák vele ezeket a monstrumokat. A kacsintó szmájli jogos, de azt én sem és szerintem más sem hitte, hogy a lézer arra való, hogy megolvassza az akadályokat a föld alatt, remélem ezt azért nem is feltételezted rólunk.

Lehet, hogy egyszer majd a távoli jövőben lesz ilyen technika is, ki tudja, sőt, még az is lehet, hogy volt ilyen technika! ;)

mpl_6_3.jpg



mpl_6d.jpg
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
És Te ebből milyen következtetést vonsz le? ....

. Ráadásul még ott van a nukleáris meghajtás problémája
Ráadásul fura volna, hogy habár az USA szövetségi....

(Nem mindig értem, hogy egy-egy meredekebbnek tűnő kijelentésedet komolyan gondolod-e, vagy csak ugratni akarsz vele.)


*******

És Te ebből milyen következtetést vonsz le? ....

Pl. azt, hogy a Yucca Mountain nem biztos, hogy a legfejlettebb technológia, azért mert ezt már a "köznépnek" is megismerhetővé tették.
Talán gondolj a repülő csodáikra vagy inkább szörnyeikre.
Minden (majdnem minden !) lefutott szériát kegyesen ismertettek a balga halandókkal.
Hát nem érdekes ?!

. Ráadásul még ott van a nukleáris meghajtás problémája...

Gondolod, hogy van ?


Ráadásul fura volna, hogy habár az USA szövetségi....

Az USA szövetségnél minden meglehetősen fura, és ha már az egészségügyi és biztonsági dolgokat is felvetetted...

Nos, ezek a szövetségieknél nem szoktak érzelmi gondokat okoznii, ha el akarnak érni valamit.
Náluk a "járulékos veszteség" nem számít, és marhára nem érdekli őket, hogy hány életet és egyebet kell feláldozni az "emberiségért" (?!) folytatott kutatásaik, valamint - az örökös és már nevetséges - "terrorizmus elhárításaikra" !

Azért ismerd el, hogy a titkolódzások mögött van nagyon sok minden, amit lehet, hogy még elképzelni sem tudunk, csak apró epizódokból összerakva sejtünk.

Sokszor icipici blogokban akadok érdekes dolgokra, amit érdemesnek tartok arra, hogy "kutakodjak" utána.

Számomra az is érték, amit "csak" egy ember látott és írt le, még akkor is, ha az illető nem rendelkezett cirka három doktorátussal.

Olykor egy ember is le tud leplezni töménytelen hazugságot, még akkor is, ha az ellen-média hiteltelen hülyét akar csinálni belőle.


.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedvedért kicsit körülnéztem a "piacon", hogy mit és hogyan csinálnak ezek a hatalmas gépek a föld alatt. Idő hiányában nem mélyednék bele, de bizony használják a lézert a föld alatt is, csak tájékozódj!

Persze nem arra, hogy szétlőjjék vele az óriási sziklákat, amelyek a fúrógép útjában állnak, hanem azért, hogy irányítsák vele ezeket a monstrumokat. A kacsintó szmájli jogos, de azt én sem és szerintem más sem hitte, hogy a lézer arra való, hogy megolvassza az akadályokat a föld alatt, remélem ezt azért nem is feltételezted rólunk.
Nem találok pirulva szégyenkező szmájlit, úgyhogy képzeld ide: én bizony ezt feltételeztem. Legalábbis Zsuzsanna linkjeinek linkjeit átböngészve, és azt a kijelentését olvasva, hogy a lézer hatalmas energiaigénye miatt van szükség a nukleáris meghajtásra, meg hogy egy ilyen (olyan:)) masina "rövid idő" alatt egész városokat tud kivájni, szerintem mást aligha feltételezhettem volna. De ha ő is csak a szintező-távmérő lézerre gondolt, akkor elnézést kérek mindenkitől. Akkor már csak a nukleáris meghajtást és az irreálisnak tűnő sebességet kellene tisztázni valahogyan.
 
Oldal tetejére