Beköltözött Kulka Jánoshoz egy afgán menekült

Albérletet segít találni egy új kampány azoknak a Magyarországon élő külföldieknek, akiknek ez nehézséget jelent. Ennek része egy videónapló-sorozat, amelynek első részében Amint látja vendégül Kulka János.

A Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület Velkám Májgrentsz! címmel videósorozatot és albérletkereső programot indított. A részvételi dokusorozat hazai közéleti szereplők és itt élő migránsok közreműködésével készült, akik közösen dokumentálták együtt töltött napjaikat.

Az első epizódban Kulka János látja vendégül otthonában néhány napra az Afganisztánból származó, 6 éve Magyarországon élő Amint. Az együtt töltött napokat a szereplők maguk örökítették meg, így a saját felvételekből készült, személyes hangvételű videónapló a lehető leghitelesebben adja vissza megismerkedésük és összebarátkozásuk történetét.



A videót három további epizód követi a Velkám Májgrentsz!-kampány keretében (nov. 30-tól dec. 8-ig) Klein Dávid hegymászó, Vranik Roland filmrendező (Fekete kefe, Az állampolgár) és családja, valamint Jónás Vera zenész-énekesnő részvételével.

A filmek személyes történeteken keresztül hozzák közelebb az Iránból, Afganisztánból és Ugandából származó migráns szereplőket, és bemutatják a könnyű együttélés hétköznapi helyzeteit. A sorozat következő epizódja Klein Dávid szereplésével december 2-án kerül nyilvánosságra!

„Azt tapasztaltuk, hogy az utóbbi hónapokban érezhetően megnehezült azoknak az élete, akik hosszabb ideje itt élnek Magyarországon. Több olyan migránssal és menekülttel vagyunk kapcsolatban, akik hónapokon keresztül hiába keresnek lakást, mert sokan félnek és elzárkóznak attól, hogy külföldinek adják ki a lakásukat. Még akkor is, ha ezek az emberek Magyarországon szeretnének letelepedni, hosszú távra keresnek lakást, és fizetni is tudják a lakbért” – mondta Kováts András, a Menedék Egyesület igazgatója.

Az Egyesület éppen ezért olyan potenciális főbérlők jelentkezését várja, akik örömmel tesznek lépéseket egy befogadóbb társadalomért, és szívesen adják ki lakásukat vagy szobájukat itt élő külföldieknek (normál áron vagy akár kis kedvezménnyel). A program keretében szociális munkás és interkulturális mediátor is segít a kiadással kapcsolatos esetleges kérdések megválaszolásában, hosszú távon pedig akár egy szorosabb viszony kialakításában is.

kulka1.jpg
 
2000 év alatt is befogadott Magyarország jó pár menekültet (csak kiragadva, chileiek, görögök).

a magyar jelenlét a kárpátmedencébe olyan 1100 év, hacsak nem vesszük ide a hunokat is , de az más téma. chileiek , görögök ezek viszonylag kis létszámúak, érdekes , hogy senki nem említi meg a cigányokat , akiknek a népessége azért magas a kárpát medencébe mert még nyugatról is ide űzték őket vissza , illetve a nagy létszámú betelepített Galíciai zsidót se igen mondogatja senki.
 
Szervusz Sirion ,
kérlek nebecsüld le a Magyarországon élö Görög menekültek nagyságát mely igazándiból több ezer is volt . Igaz mára kevesebb lett hiszen kimentek mindentovábbi nélkül nyugatra , nekem is van egy barátom akiknek szülei ott éltek és Ö is még ott született az a falut talán még ma is Beloanisznak hivják a Duna parton Paks és Érd között !Aránylag mi itt Europában egy elég jó "olvasztó tégely" voltunk az elmult évszázadok során és mindenkivel aránylag "normálisan" tudtunk élni !
 
Ahhoz képest, hogy te nem tudsz róla (nem akarsz tudni), a 2000 év alatt is befogadott Magyarország jó pár menekültet (csak kiragadva, chileiek, görögök). Ahogy most is egy rakat kísérő nélküli menekült gyerek van nálunk. A felnőttek meg leléptek, mert nem akaródzott ebben a csóró országban maradni. De ezt már többször leírtuk, hiába.
-
Kedves graver
-
Még jo, hogy nem a honfoglalással jössz, a vérszerzödést hét különbözö nép kötötte, hangsulyozom a szerzödés és nem a vérrokonság volt döntö. En a napjainkrol beszélek, Orbán az EU parlamentbe egy majd 500 évvel ezelötti eseménnyel probálta az abverzioját megmagyarázni.
-
Olvasom, hogy a belügyminiszterium olyan eredményesen nyomoz a Mo.-on maradt muszlemok után, hogy sikerült megtalálniuk Sulelymán Szultán sirját aki 500 évvel ezelött halt meg. :)
-
Hát te pl. iskolapéldája vagy, hogyan viszik jó hírünket a kitántorgók...
-
Tudod a szégyenkezés miatt még senkit sem vetettek meg, az önkritika és az extremizmustol valo elkülönülés a minimum amit elvárnak töllünk a szomszédaink. Ha a fiatalok nem hajlandoak az atyánik tetteit megbirálni, szobrokat emelnek háboros bünösöknek, azt mondják semmi közünk a honfitársaink haláláért akkor legalább a jelenben legyünk gerincesek.
-
Van más is, aki nem szégyelli kimondani, hogy talán nem kéne beengedni muszlimokat. Ejnye...
-
Senki sem születik muszlemnak vagy kereszténynek, mi csinálunk belöllük azt. Továbbá a vallásszabadság nemcsak a keresztény árnyalatoknak szol. Te valahogy elpasszoltad az évszázadot amibe beleszülettél, erkölcsileg még a középkorban vagy.
-
Szépen elbagatellizálod a dolgokat, ha az érdeked úgy kívánja. Nálad a buszok, vonatok, és minden hely, ahol megfordultak, és tönkrevágtak, szétszartak, csak egyetlen wc lett hirtelen, a megerőszakolások, rendszeres verekedések, egyéb erőszakos cselekmények csupán konyhai perpatvarok a szemedben. Lehet, hogy saját gondolokodásod táján kéne "söprögetni"?
-
Na látod, ezt a klischeet veri a kormányod a fejedbe, ezt nem szereti a világ. Nézz már utána hányan férnek egy vonatba, menyi WC van ott, menyi papir anyi személyre és szabad e állo vonatban a klotyot használni.
-
Ezek a menekültek anyi mindenen mentek keresztül, csak a te dölyfösséged nem fogja fel, hogy ök is megbetegedhetnek utközben. Nállunk sokan vannak a korházban (nem ragályos betegségekkel ahogy a magyar kormány ilyesztegeti a polgárait) hanem megfázás, hasmenés, holyaghurut. De te csak a szart akarod látni valami miatt.
-
Azt gondolod, hogy tisztára tudod mosni a lelkiismereted a másik bemocskolásával?
-
Semmi más érved nincs, csak a focihuligánokkal hozakodsz elő mindig, mintha pl. az angol szurkolók nem híresültek volna el a világban. Vandálok mindenhol vannak, még a szent Németországban is. A "zsörtölődésről" már írtam fentebb. Érdekes, milyen készségesen mentesz fel mindenkit, kivéve a magyarokat.
-
Butaságokat mondasz. En arra hivatkozom, hogy kis helyen összezárt emberek között természetes, hogy veszekedés tör ki. Probáld meg a konyhádat több családdal megosztani, elöbb utobb hajba fogtok kapni.
-
A foci hulligánok miatt még nem itéltem el egy országot sem, te viszont ezt teszed több millio menekültel egy hasmenés miatt. Megjegyzem a magyar börtönök mindig is a kapacitásuk határáig voltak tele, rendszerektöl, menekültektöl függetlenül. Ha ezt tagadod akkor azzal nem véded a hazádat, hanem tetözöd az elfogultsággal terheled ötet.
-
Ehhez képest naponta járok Budapesten - nem csak néha, mint te - és elég sok hajléktalant látok.
-
Ezek szerint nincsenek "zárt zonák" Bp.-en ahol nem aludhatnak hajléktalanok?
-
Értem én, csak a szegény migránsok cselekedeteit lehet szépíteni, magyar ember tettére nem lehet magyarázat.
-
Ne gyere nekem mindig magyarral meg nem magyarral. Van rengeteg elszegényedett magyar is nyugaton. Még olyan szerencsétlennel is találkoztam aki zsinorra kötött mágnessel lopta az apropénzt a templomi perzselyböl.
-
Gyalogos versus kamion mindig egy egyenlötlen küzdelem. Aki az életéért küzd azt másképp itéli meg az ember mind aki egy ilyen védtelenröl mocskosul beszél, kiteszi öket életveszélynek.
-
Ne probáld már elhitetni velem, hogy egy járokelö megcélzása egy 40 tonnás autoval kockázat nélküli? Mi van ha nem tud félreugrani a szerencsétlen?
-
Hogy lehet felnyitni a kamiont? Bírom amikor naivnak tetteted magad. Naponta megteszik, itt is van egy kis össz
-
Egy kamion a terhével együtt akár több milliot is érhet, ha ezt nem tudják jobban lezármi mind egy varieté elöadás alkalmával lekötözött büvészt akkor az felelötlenség.
 
Azert ez a videon a rendorok se akarjak elutni a menekulteket hanem leszedik es leterelik oket az autopalyarol.
Nem lenne hir a magyar camionos ha nem tartja magat jopofanak es nem mas hanem o maga tette fel a videot ami elindult a vilag hodito utjan.
A magyaroknak o hozott es bizonyitott ilyen hirt amit nana atvesz mindenki.
Nem mi kutakodtunk a netten hatha van egy magyar aki ki nem allhatja a menekulteket.
Mindenki hibas meg magyar ellenes csak ez a pali nem, aki makulatlan buszke magyar ha sikerul elutnie egy par menekultet akkor buszke gyilkos is lenne?

A baj hogy semmi onkritikatok nincs. Megtortent hibazott elnezest kellett volna kerni es ennyi. Ti tovabb es tovabb folytatatok es magyarazatok a meg nem magyarazhatot.
POntosan mint a rugdosos riporternot.
 
Utoljára módosítva:
Én csak azt nem értem, hogy biztonságban levő közel-keleti, akinek az életét és testi épségét önmagán kívül nem fenyegeti senki és semmi, ha bármit csinál, az bocsánatos, és rohadt fasiszta, aki fennakad rajta. Ha valaki a munkáját szeretné végezni és a szegénymenekültek ebben gátolják és közben tetemes anyagi kárt okoznak neki, kiborul, akkor az fasiszta és megbocsáthatatlan tettet követ el.
Tényleg nem értem.
 
Itt senki nem mondta hogy fasiszta a sofor, de hogy nem egy franko ember az azert boritekolva van. O maga allitotta ki a bizonyitvanyt magarol es termeszetesen a magyarokrol, ami felhaborito, mert a magyarok nem potencialis gyilkosok.
Valami nem tiszta a palinal ,mert ilyen cselekedetekkel hivalkodni .......
hogy ez nem bantja a finom lelkuletu video nezoket?????????
sok camion jar arra , sok problema is van a menekultekkel de se onbiraskodni sem az eletet kockaztatni senkinek nem lehet.

Canadaba ezert nagyon megbuntettek volna.
 
Melitta, nem azt állítom, hogy korrekt dolog többtonnás járművel emberek közé hajtani. Nem azt állítom, hogy a sofőr helyesen cselekedett. Azt állítom, hogy nem korrekt az a szemlélet, ami a szegénymenekülteknek a világon mindent elnéz, és annak az embernek, akit kiborítanak a magatartásukkal, akinek anyagi kárt okoznak, még enyhítő körülményt sem keres.

Kérlek, vedd észre, hogy ha nem az lenne elmagyarázva, hogy szegénymenekültéknél természetes dolog a vonat ülésére és a wc mellé sz@rni, és ezt tilos zokon venni, akkor nagyon hasonlóan vélekednék én is, mint te. Az igazságérzetem nem engedi, hogy belenyugodjak a kettős mérce alkalmazásába.
 
Azert ez a videon a rendorok se akarjak elutni a menekulteket hanem leszedik es leterelik oket az autopalyarol.

Ez így helyes, Melitta, ez a dolguk, ezért kapják a fizetést. És nem csak akkor kellene leterelni az autópályáról a gyalogosokat, amikor a média jelen van, és riportot forgatnak amit aztán a fél világ lead fő műsoridőben a híradóban, hanem folyamatosan!
Ha meg nem képesek rá, akkor táblákkal illene jelezni, hogy az autópályán gyalogosforgalomra kell számítani! Ahogy ki tudják tenni a figyelmeztető táblákat az autópályákra vadveszélyre, lakott települések közelében a kutyákra, úgy a gyalogosveszélyt is jelezni kellene.
 
Teljes mértékben igaza van Melittának, a szégyenletes videonak nemcsak a föszereplöje, a forgatoja, a tulajdonosa hanem az internetbe tevöje is egy és ugyanaz. Lehet, hogy a baráti körötökben ez egy hös mind a gyereket rugdoso kamerahölgy, az én ismeröseim nem igy vélekednek rolla. Nagyon szégyeltem magamat amikor a kollegáim felhivták a videora a figyelmemet.
-
Hogy a menekültek többsége hazamegy azt tapasztalatbol tudjuk. Willy Brandt is menekült volt és miután az országban rendezödött a helyzet visszajött és 24 év mulva ö lett a bundeskanzler.
-
Allandoan azt emlegetitek, hogy Frau Merkel politikáját ellenzi mindenki nyugaton mig, a magát "Grenzschutz-Kapitän"-nek nevezö magyar államelnök az "etalon", abszolute norma.
-
Ajánlom gondolkozzatok el azon, hogy a "Time-Magazin" mindezt másképp látja. Söt a menekültek száma miatt idegeskedö Seehofer ma nyilvánosan köszönetet mondott a Bayor lakoságnak a menekülteknek nyujtott segitségért.
-
 
Nem hajtott közéjük, csak feléjük. Van különbség.
Ja, és hogy gyakoroljak egy kis önkritikát: jól tette. Ez nem neked szólt, hanem fentebbre.

Semmi különbbség, nem az autovezetön mulott, hogy az emberek félretudtak ugrani.
-
Nem én járatom le a magyarokat hanem te az ilyen hozzászolásaiddal. Ha nem látod be akkor rossz környezetben mozogsz.
 
Ez így helyes, Melitta, ez a dolguk, ezért kapják a fizetést. És nem csak akkor kellene leterelni az autópályáról a gyalogosokat, amikor a média jelen van, és riportot forgatnak amit aztán a fél világ lead fő műsoridőben a híradóban, hanem folyamatosan!
Ha meg nem képesek rá, akkor táblákkal illene jelezni, hogy az autópályán gyalogosforgalomra kell számítani! Ahogy ki tudják tenni a figyelmeztető táblákat az autópályákra vadveszélyre, lakott települések közelében a kutyákra, úgy a gyalogosveszélyt is jelezni kellene.

Kedves CasaLoma

Nem akármilyen autobahnrol beszélünk, a menekültek már évek ota probálkoznak ott, az autovezetök tudják ezt. Az sem igaz, hogy reggeltöl estig ez folyik ott. Néha sikerül a szerencsét probáloknak egy autohoz közeledni. Mégha egy idiota ugrik is elém én vagyok a felelös érte.
-
Németországban évente 300 ember leli a halálát "Bambik" miatt. Csak összehasonlitásul.
-
867742_print_1.jpg

-
 
Azert ez a videon a rendorok se akarjak elutni a menekulteket hanem leszedik es leterelik oket az autopalyarol.
Nem lenne hir a magyar camionos ha nem tartja magat jopofanak es nem mas hanem o maga tette fel a videot ami elindult a vilag hodito utjan.
A magyaroknak o hozott es bizonyitott ilyen hirt amit nana atvesz mindenki.
Nem mi kutakodtunk a netten hatha van egy magyar aki ki nem allhatja a menekulteket.
Mindenki hibas meg magyar ellenes csak ez a pali nem, aki makulatlan buszke magyar ha sikerul elutnie egy par menekultet akkor buszke gyilkos is lenne?

A baj hogy semmi onkritikatok nincs. Megtortent hibazott elnezest kellett volna kerni es ennyi. Ti tovabb es tovabb folytatatok es magyarazatok a meg nem magyarazhatot.
POntosan mint a rugdosos riporternot.


Egyikük sem követett el bűncselekményt.
 
-
Kedves graver
-
Még jo, hogy nem a honfoglalással jössz, a vérszerzödést hét különbözö nép kötötte, hangsulyozom a szerzödés és nem a vérrokonság volt döntö. En a napjainkrol beszélek, Orbán az EU parlamentbe egy majd 500 évvel ezelötti eseménnyel probálta az abverzioját megmagyarázni.
-
Olvasom, hogy a belügyminiszterium olyan eredményesen nyomoz a Mo.-on maradt muszlemok után, hogy sikerült megtalálniuk Sulelymán Szultán sirját aki 500 évvel ezelött halt meg. :)
-

-
Tudod a szégyenkezés miatt még senkit sem vetettek meg, az önkritika és az extremizmustol valo elkülönülés a minimum amit elvárnak töllünk a szomszédaink. Ha a fiatalok nem hajlandoak az atyánik tetteit megbirálni, szobrokat emelnek háboros bünösöknek, azt mondják semmi közünk a honfitársaink haláláért akkor legalább a jelenben legyünk gerincesek.
-

-
Senki sem születik muszlemnak vagy kereszténynek, mi csinálunk belöllük azt. Továbbá a vallásszabadság nemcsak a keresztény árnyalatoknak szol. Te valahogy elpasszoltad az évszázadot amibe beleszülettél, erkölcsileg még a középkorban vagy.
-

-
Na látod, ezt a klischeet veri a kormányod a fejedbe, ezt nem szereti a világ. Nézz már utána hányan férnek egy vonatba, menyi WC van ott, menyi papir anyi személyre és szabad e állo vonatban a klotyot használni.
-
Ezek a menekültek anyi mindenen mentek keresztül, csak a te dölyfösséged nem fogja fel, hogy ök is megbetegedhetnek utközben. Nállunk sokan vannak a korházban (nem ragályos betegségekkel ahogy a magyar kormány ilyesztegeti a polgárait) hanem megfázás, hasmenés, holyaghurut. De te csak a szart akarod látni valami miatt.
-
Azt gondolod, hogy tisztára tudod mosni a lelkiismereted a másik bemocskolásával?
-

-
Butaságokat mondasz. En arra hivatkozom, hogy kis helyen összezárt emberek között természetes, hogy veszekedés tör ki. Probáld meg a konyhádat több családdal megosztani, elöbb utobb hajba fogtok kapni.
-
A foci hulligánok miatt még nem itéltem el egy országot sem, te viszont ezt teszed több millio menekültel egy hasmenés miatt. Megjegyzem a magyar börtönök mindig is a kapacitásuk határáig voltak tele, rendszerektöl, menekültektöl függetlenül. Ha ezt tagadod akkor azzal nem véded a hazádat, hanem tetözöd az elfogultsággal terheled ötet.
-

-
Ezek szerint nincsenek "zárt zonák" Bp.-en ahol nem aludhatnak hajléktalanok?
-

-
Ne gyere nekem mindig magyarral meg nem magyarral. Van rengeteg elszegényedett magyar is nyugaton. Még olyan szerencsétlennel is találkoztam aki zsinorra kötött mágnessel lopta az apropénzt a templomi perzselyböl.
-
Gyalogos versus kamion mindig egy egyenlötlen küzdelem. Aki az életéért küzd azt másképp itéli meg az ember mind aki egy ilyen védtelenröl mocskosul beszél, kiteszi öket életveszélynek.
-
Ne probáld már elhitetni velem, hogy egy járokelö megcélzása egy 40 tonnás autoval kockázat nélküli? Mi van ha nem tud félreugrani a szerencsétlen?
-

-
Egy kamion a terhével együtt akár több milliot is érhet, ha ezt nem tudják jobban lezármi mind egy varieté elöadás alkalmával lekötözött büvészt akkor az felelötlenség.


Csak hogy ne legyen olyan hosszú.
- Te emlegetted a 2000 évet, nem én.
- Nem én mondtam, hogy muszlimokat ne engedjenek be, hanem Donald Trump, csak ezt "elfelejtetted" beidézni.
- Hogyan csinálunk mi valakiből muszlimot? Lehet, hogy én erkölcsileg a középkorban vagyok, de még mindig jobb, mint agyilag ott tartani...
- Hiába mentegeted a civilizálatlan viselkedést, biztos elvégeztél orvosi vizsgálatokat a migránsokon, hogy bizton állítod, hogy hasmenésük volt. Az élelmet és az adományokat is azért dobálták el biztos, mert annyira kellett sietni a hasmenés miatt. Ehhez a kormányunknak semmi köze nem volt, mindenki láthatta a neten, aki nem csukta be a szemét, nem csak magyar oldalakon.
- Még mindig ragaszkodsz ahhoz, hogy mindenki más bűncselekményét elbagatellizáld. Bezzeg a kamionos, aki nem erőszakolt meg, nem vert össze senkit, csak trágárul beszélt, és ijesztgetett, ő tömeggyilkos a szemedben. Érdekes...
- Más országokban biztos konganak az ürességtől a börtönök...
- Nálatok bárhol aludhatnak a hajléktalanok? Mellesleg a migránsok különb ellátást kaptak, mint ők valaha is... Na, ez valóban szomorú.
- Járókelő?! Nem a korzóról beszélünk, hanem autópályáról. Semmi keresnivalójuk nincs ott az általad járókelőnek nevezett, valójában galeriknek. A kamionosokat bezzeg nem félted, akiknek a szélvédőjét dobálják különböző tárgyakkal, ami simán balesethez vezethet. Mi a javaslatod, talán hegesszék le a kamion ajtaját, hogy ne tudják feltörni?
 
Meg szerencse hogy nem tortent tragedia. Helytelen volt a sofor viselkedese a kommentjerol nem is beszelve.
Ezt nem is vitatja senki, és azt sem, hogy jogosan rúgták-e ki, vagy sem. Most nem történt tömegszerencsétlenség, de ki tudja mit hoz a holnap, a holnapután... egy autópályán pillanatok alatt több száz autó ütközhet egymásnak. Akinek még nem volt ilyenben része, el sem tudja képzelni!
 
-
Németországban évente 300 ember leli a halálát "Bambik" miatt. Csak összehasonlitásul.
Ez elég szomorú, mert egy autópálya attól autópálya, hogy átszaladgáló állatokra sem kell számítani. Ha ez itt normális, akkor az a csoda, hogy "csak" ennyien halnak meg, és nem sok ezren.

A német kresz szerint az autópályán is csak olyan sebességgel szabad közlekedni, hogy ha gyalogos megy át előttem az autópályán, meg tudjak időben állni?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,172
Üzenet
4,811,761
Tagok
616,303
Legújabb tagunk
Michaelcon
Oldal tetejére