“Na, b@zd meg, még egy terhes bevándorló, aki a segélyek miatt csinál gyereket!”

Aggasztó mértékben megnőtt a rasszista incidensek száma Nagy-Britanniában a sajtóhírek és a közösségi médián terjedő posztok szerint, miután az ország az uniós kilépésre szavazott. A durva beszólásokból a magyaroknak is kijutott. Már a brit politikusok is foglalkoznak az üggyel.


Az egyik angliai magyarokat tömörítő Facebook csoportban néhány órája posztolta egy anyuka a következőt:

Sziasztok. Ma olyan történt velem, amit még álmomban se gondoltam volna, és a röpke 8 év alatt, amióta itt élek, még nem is hallottam. Jöttem ki a védőnőtől, és a közeli padon 3 alkoholista pasi ült. Elmentem előttük, és az egyik odaüvölti, hogy “na, b@zd meg, még egy terhes bevándorló, aki a segélyek miatt csinál gyereket”. Olyan rosszul esett, hogy hazáig sírtam. Még most is hallom annak az idiótának a hangját a fülemben…”

Felvettük a kapcsolatot Katával, a poszt írójával, és kiderült, Derbyben élnek, ahol a szavazók 57,2 százaléka a kilépésre voksolt.

Próbálok nem foglalkozni vele, de ha már az utcán se lehet úgy elmenni, hogy az emberre ne nézzenek úgy, mint egy darab szarra, és még be is szóljanak neki, akkor elég nehéz úgy élni a mindennapjait, hogy tudom, hogy az a köcsög az én és a férjem által befizetett adóból tud inni. Az utóbbi évben egyre jobban húz a szívem haza, és ezek az apró “csipkelődések”erősítik bennem ezt az érzést. Lehet, hogy fele ennyi pénzből élnénk, de senki nem kiabálna le az utcán, hogy az vagyok, aki” – tette még hozzá a magyar anyuka.

Egy másik magyar asszony, Anikó pedig arról panaszkodott, hogy a férjét a munkahelyén már reggel azzal fogadta az egyik kollégája, hogy akkor most mi lesz, megy haza?

A párom mondta a srácnak, hogy már lassan 5 éve itt van, fizeti az adót, és nem vett fel soha segélyt, folyamatos munkaviszonya van. Mi még nem kaptunk semmit az államtól a gyermekünkre. Szóval ne mondjon semmit inkább. A kollégája erre csak pislogott.”



A Twitteren egy Paul nevű felhasználó pedig a következőket írta:

A ma reggeli híreket hallgatva arról, hogy az utcán embereket támadtak meg azért, mert kelet-európaiak, a feleségem megkérdezte, hogy mostantól beszélhet-e még a gyerekekhez magyarul nyilvános helyen. És ez így kezdődik. Kilépésre szavazók, mit robbantottatok ki?”

Egy másik magyar anyuka, Erika pedig arra panaszkodott, hogy a gyermekeit folyamatosan piszkálják az iskolában. Nemcsak a diákok, de néhány tanár is.

A gyerekek folyamatosan bántalmazzák őket szóban, amióta elkezdték a sulit szeptemberben, hogy miért nem megyünk már haza a saját orszagunkba… Eleinte volt lökdösődés, verekedés is, be kellett mennem a suliba. Most a szavazas óta csak szóbeli bántalmazás, hogy csomagoljanak, meg hogy sokáig itt már úgysem leszünk… A gyerekek mondják leginkább, de egy két tanár is.
Erikáék Northamptonban élnek, és azt mondja, ma először végre történt valami az állandó csúfolás ellen.

Azt mondja a fiam, hogy ma a tanár mondta óra előtt mindenkinek, hogy senkinek nem kell haza mennie, és aki ilyet mond a másiknak, büntetésben fog reszesülni. A lányom tanárát elbocsátották ma. Azt pontosan nem mondták meg, hogy miért, csak annyit, hogy több panasz érkezett rá. Elvették a tanár kártyáját is, többé nem taníthat. Ő volt az egyik, aki szavakba foglalta örömét, hogy a bevándorlóknak haza kell menniük.”

Erika, aki egyébként kozmetikusként dolgozik azt mondja, néhány brit kliensétől is kapott üzenetet a napokban, hogy ezentúl inkább angol szépségszalonba járnak kezelésre.

De nemcsak magyarokat ért atrocitás állítólag, hanem mindenféle nemzetiségű embereket.

A londoni lengyel nagykövetség ma délelőtt már közleményt is kiadott arról, hogy mindenki jelentse a hatóságoknál, ha bármilyen xenofób megnyilvánulást tapasztal.

Sokkolva vagyunk és mélyen aggódunk a lengyeleket és más Egyesült Királyságban élő bevándorlókat ért xenofób incidensek miatt. A Lengyel Nagykövetség már felvette a kapcsolatot a megfelelő szervekkel, és a helyi rendőrség már nyomoz a két legtöbbször jelentett ügyben, amelyek a londoni Hammersmith-ben, illetve Huntingdonban történtek.”

Hammersmith-ben a lengyel kulturális intézet falára írtak a közösséget sértő üzenetet, a Cambridgeshire-ben lévő Huntingdonban pedig valakik a postaládákon keresztül dobáltak be szórólapokat a következő felirattal: „No more Polish vermin”, vagyis nincs több lengyel csőcselék. Ez múlt pénteken történt, néhány órával a kilépők győzelmének bejelentése után.


Forrás: Twitter
A Twitteren több ezer Brexit utáni rasszista vagy xenofób incidenst jelentettek már a felhasználók, köztük olyanokat is, amelyek szerint gyerekeket ért atrocitás az iskolájukban azért, mert nem britek.

Egy Mini Huang nevű felhasználó pedig ezt a történetet osztotta meg:

A Brexit után a szomszédaink, akikkel soha nem váltottunk egy szót sem, megkérdezték, hogy egyáltalán beszélünk-e angolul…

Egy másik felhasználó, Marcus pedig ezt tweetelte:

Éppen most sétáltam haza a városból, és néhány srác rám kiabált, hogy „ba…djál haza, Britanniát újra kifehérítjük”. Azt mondani nekik, hogy húzzanak vissza a tanulatlan, valószínűleg belterjes segély-harácsoló önkormányzati otthonukba szerintem egy kedves gesztus volt tőlem. Én kib…ul ebben az országban születtem és nőttem fel.

De úgy tűnik, a britek hirtelen egymást is osztani kezdték nyilvánosan. Egy tweetelő ezt írta:

A skót kislányom, aki Wales-ben él úgy töltötte az elmúlt két napot, hogy azt hallgatta, menj haza! Egyesült Királyság a seggem!

Szombaton pedig szélsőségesek Newcastle-ben tiltakoztak egy felirattal, amelyen az állt, hogy állítsuk meg a bevándorlást, kezdjük el a repatriálást.



A BBC azt írja, azt egyelőre nem tudni, hogy valóban megnőtt-e a rasszista incidensek száma a népszavazás óta, vagy csak az emberek vannak erre jobban kiélezve. Mindenesetre már a brit rendőrség úgynevezett Hate Crime felszámolására szakosodott egysége is kiadott egy közleményt. Eszerint dolgoznak azon, hogy fenntartsák a rendet az EU-referendum után, és nagyobb incidenseket egyelőre nem tapasztaltak.

Ugyanakkor növekedést látunk a gyűlöletkeltéshez köthető bűnügyek jelentésében, amelyek a True Visionhöz, a rendőrség online, úgynevezett hate crime-bejelentő oldalához érkeznek. Ez hasonló trendet mutat, mint amelyek a nagyobb nemzeti vagy nemzetközi eseményeket követik. A korábbi esetekben a bűnügyek száma viszonylag gyorsan visszaállt a normális szintre, de közelről figyeljük a helyzetet”- írja a brit rendőrség közleményében.

Mindenesetre már politikusok, köztük David Cameron is megszólalt az ügyben, hangsúlyozva, hogy a brit kormány „nem tolerálja az intoleranciát.”

Ugyan kevesebb hangsúlyt kapva, de elindultak akciók a bevándorlók védelmében is. Például egy bristoli virágárus virágot osztogat minden bevándorlónak.



london 2.jpg
 
A menekültváltság ota intek itt mindenkit, hogy az idegengyülölet az nem kimél meg senkit mert világ legtöbb részén mindenki egy idegen.

Szrintem a gyűlölet minden formájára vonatkozik.

Amikor kérdezte a lányom, hogy miből látták, azt mondták, azt nem tudják, de egyből látszik az, ha valaki kelet európai.

Ez azt juttatja eszembe, amikor "hihhhhetetlen fontossággal" bír, ki milyen ruhát, cipőt, stb visel, hány éve ment ki a divatból. Nálunk ez még azt hiszem, gyerekcipőben jár, de ha valaki messziről felismeri egy divatház modelljeit, (megjegyzem, ezt soha nem tudtam felfogni, hogy lehet erre időt pazarolni), akkor érezheti úgy, hogy mindent és mindenkit képes skatulyázni

Rasszizmus, idegengyülölet a zsigerekböl jön nem az agytekervényekböl.

"Fortélyos félelem igazgat"
 
"Rasszizmus, idegengyülölet a zsigerekböl jön nem az agytekervényekböl. Szeretném ha ezt megértené mindenki."

Szerintem ez az állítás hamis. Nem úgy születtem, hogy rasszista vagyok, hanem azért vagyok rasszista, mert rosszak a tapasztalataim.

Mióta az eszemet tudom, azt hallottam, minden ember egyenlő. Ezt ugyan egy idő után nem hittem el - tapasztalataim ennek ellentmondtak -, de úgy gondoltam, hogy a többi nemzet és tagjaik egyenrangú félként kezelése többé-kevésbé meggátolja azt, hogy vérbe boruljon a világ. Még ha alacsonyabbrendűnek is vélem a másik felet, akkor sem éreztetem vele határozottan, mert nem akarok vele harcot. Kultúrnépek ugyanígy járnak el velem való kapcsolataikban.

Egy ideje viszont azt hallom, hogy magyarként, fehér emberként nekem mindent tűrnöm kell, sérelmeim a törvény nem torolja meg és én sem torolhatom meg. Ez Magyarországon egészen szélsőséges állapotokhoz vezetett: a nem kisebbségi lakosság, - azaz mi - szabad préda lett mindenki (népcsoportok tagjai, tőke, befolyásos emberek, multik, hivatalok, stb) számára, fizikai, lelki, gazdasági, jogi értelemben. Ma egy átlag dolgozó magyar a legkülönfélébb váratlan támadásoknak van kitéve melyek kellő rutin hiányában szétverik az életét.

Chalamade "Szvsz az egyén az, aki születése jogán nem különb a másiknál, viszont a "nemzetek" közt lényeges különbségek vannak, és ott bizony a mezőny második felében vagyunk, vannak a magyarok."

Ez nem fog menni, pontosan azért amit leírtam: vagy egyenrangúként viselkedsz azzal akit alacsonyabbrendűnek tartasz vagy vérbe borul a világ. Aki erős az háborúzik, aki gyenge az a terrorhoz folyamodik.
Mellesleg ez a "bűnös nemzet" duma amit hallgathattunk eleget. Ez a vesztes világháborúk következménye, de akik eleget mondogatták ezt a vesztes félnek, előbb utóbb magukra húztak egy újabb vérontást.

Magam részéről azt vallom, semmivel sem rosszabb a magyar egyetlen másik nemzetnél sem. Szabadságszerető, bátor, túlerő ellen is harcoló, hűséges, az elnyomásban furfangos és alkalmazkodó (ezt látjuk a mai napig) - legfeljebb a világot látjuk borúsabban mint azok akiken nem taposott át sok-sok másik nép.

Végül mindennek oka volt, az indiánok kiirtásától az örmény népirtáson át a zsidók táborba gyűjtéséig. Tehát a magyarországi zsidók auswitzcba küldése sem úgy valósult meg, hogy valaki reggel úgy ébredt, hogy na ma deportálom a zsidókat. Kellett hozzá a középbirtokosság elszegényedése 1848 után és birtokaiknak a hitelezők kezére kerülése, az 1916-18 közti baloldali békepropaganda, az egyoldalú teljes leszerelés 1918-ban, a Tanácsköztársaság annak minden hibájával és utópista elképzelésével. Itt egy ország vélte úgy, hogy Magyarország nyomoráért és területveszteségéért a zsidó gazdasági és politikai térnyerés volt a felelős. Nyilván, ezzel a közvélekedéssel lehet vitatkozni (én is úgy érzem, hogy sárosak voltunk mi is), de az ország hangulata, meggyőződése ez volt.
 
Ugy gondolod ,ezt az egesz tortenelmi borzalmakat meg kellene ismetelni? mert ma a demokraciaba hianyolod a demokraciat, ha az eus jogrend nem felel meg.
A multik altal biztositott kinalat a sok sok fejlodes ami az Eus penzek miatt sikerult, mindez smafu ......
A szalon zsidozas se elfogadhato itt, de sehol kulturhelyeken.
Erdemes lenne tobbet tudni a holokausztrol ,mert a deportalasoknal egy szall ruhaba mentek es minden anyagi javaik hazaik uzleteik ertekeiktol megfosztottak.
1848 nagyok sok zsido adta eletet a szabadsagharcba.
A rasszimus egy metely, nem masodpolgarok a magyarok, de nem is kell nagyobb nacinak lenni mint voltak a nacik.
Nem tudom milyen tapasztalatod lehet, de majdnem biztos vagyok talan meg zsidoval semmilyen kontaktusba nem kerultel ami miatt legyen velt okod alapod az antiszemitizmusra.
 
"röpke 8 év alatt, amióta itt élek, még nem is hallottam. Jöttem ki a védőnőtől, és a közeli padon 3 alkoholista pasi ült. Elmentem előttük, és az egyik odaüvölti, hogy “na, b@zd meg, még egy terhes bevándorló, aki a segélyek miatt csinál gyereket”."

Hát aki 8 év alatt sem tudott megfelelően beilleszkedni az általa választott ország társadalmába, úgy hogy még az utcán ülő piás pasiknak egy pillantás alatt se tűnjön fel, hogy ő nem bevándorló, hanem odavaló, akkor azt hiszem vele van a baj...
 
A magyar szavazó majd megkapja a maga feketelevesét a népszavazás után. Mi, kint élők majd megússzuk egy-két beszólással, de a feketelevest az otthon élőknek kell bekanalazni! Egyedül főzik, egyedül is egyék meg!
*
Hidd el, ezt :dr_4: nem mi főzzük. Személyesen nem mi, hanem eszement kormányunk. S, olvashatod, láthatod, hiába ordítanak, háborognak ellenük, ők mindenkit ledózerolnak. Ne kívánj nekünk rosszat, éppen, hogy elegünk van jelenlegi kormányunkból. Könnyű kintről bekiabálni. S, az életünket megnehezítik, nem könnyítik meg.
Visszavezethető azokra az indulatokra, melyeket a migránsok ellen a magyar kormány folyamatosan gerjeszt. Nem lehet csodálkozni azon, hogy az ilyen viselkedés akár határokon kívül, egyes emberekben példaként szolgál.
Az egy dolog, hogy amíg a magyarok Angliában munkát végeznek, mert munka végzésére van lehetőségük. Magyarországon a migránsok csak táborokban vegetál(hat)nak, vagy tovább menekülnek. Amin nem is lehet csodálkozni. Itt semmi esélyük nincs sem a megélhetésre, sem a maradásra. Miért? Kormányunk ezt és így látja jónak. Ezért az egyre több bántó megjegyzés, ezért a minősíthetetlen viselkedés - sajnos - a kint élő és dolgozó magyarokkal szemben.

G.B.
 
*
Hidd el, ezt :dr_4: nem mi főzzük. Személyesen nem mi, hanem eszement kormányunk. S, olvashatod, láthatod, hiába ordítanak, háborognak ellenük, ők mindenkit ledózerolnak. Ne kívánj nekünk rosszat, éppen, hogy elegünk van jelenlegi kormányunkból. Könnyű kintről bekiabálni. S, az életünket megnehezítik, nem könnyítik meg.
Visszavezethető azokra az indulatokra, melyeket a migránsok ellen a magyar kormány folyamatosan gerjeszt. Nem lehet csodálkozni azon, hogy az ilyen viselkedés akár határokon kívül, egyes emberekben példaként szolgál.
Az egy dolog, hogy amíg a magyarok Angliában munkát végeznek, mert munka végzésére van lehetőségük. Magyarországon a migránsok csak táborokban vegetál(hat)nak, vagy tovább menekülnek. Amin nem is lehet csodálkozni. Itt semmi esélyük nincs sem a megélhetésre, sem a maradásra. Miért? Kormányunk ezt és így látja jónak. Ezért az egyre több bántó megjegyzés, ezért a minősíthetetlen viselkedés - sajnos - a kint élő és dolgozó magyarokkal szemben.

G.B.
Bár a hozzászólásod legnagyobb részével maximálisan egyet értek, egy dologgal vitatkoznék.
Azt nem gondolom, hogy a kinti magyarokkal azért viselkednek úgy az angolok, mert a magyar kormány így áll a menekült kérdéshez. Nagy ívben tesznek azok arra, hogy itt mi van.
 
Bár a hozzászólásod legnagyobb részével maximálisan egyet értek, egy dologgal vitatkoznék.
Azt nem gondolom, hogy a kinti magyarokkal azért viselkednek úgy az angolok, mert a magyar kormány így áll a menekült kérdéshez. Nagy ívben tesznek azok arra, hogy itt mi van.
*
Annyiban igazad lehet, hogy "talán" nem ez az egyedüli ok, erre a minősíthetetlen viselkedésre.
Hiszen azt is elképzelem, hogy azok, akik így :mad:viselkednek, nem is olvasnak, nem tájékozódnak sem tévében, sem újságokban, de a neten sem.
Valami azért begyűrűzik, ebben biztos vagyok. Mármint a magyar kormány minősíthetetlen viselkedése, a nem toleranciája és az eszementsége.
G.B.
 
*
Annyiban igazad lehet, hogy "talán" nem ez az egyedüli ok, erre a minősíthetetlen viselkedésre.
Hiszen azt is elképzelem, hogy azok, akik így :mad:viselkednek, nem is olvasnak, nem tájékozódnak sem tévében, sem újságokban, de a neten sem.
Valami azért begyűrűzik, ebben biztos vagyok. Mármint a magyar kormány minősíthetetlen viselkedése, a nem toleranciája és az eszementsége.
G.B.
Azoknak, akik így viselkednek, még szimpatikus is a magyar kormány hozzáállása. Én inkább azt gondolom, hogy ennek az az oka, amit Ernoe is mond, miszerint az így viselkedők nem válogatnak, jó, és rossz keleteurópai között. Az ő szemükben mind egy kutya. Neki mind csak bevándolró, aki nem született angol.
 
Bár a hozzászólásod legnagyobb részével maximálisan egyet értek, egy dologgal vitatkoznék.
Azt nem gondolom, hogy a kinti magyarokkal azért viselkednek úgy az angolok, mert a magyar kormány így áll a menekült kérdéshez. Nagy ívben tesznek azok arra, hogy itt mi van.

Olvastam egy cikket, amiben arról kérdezgették az angolokat, hogy mi az oka, hogy a magyarokkal nincs különösebb bajuk. Azt válaszolgatták (többen), hogy a magyarok nem alkotnak kolóniát, hanem igyekeznek inkább egymástól távol letelepedni. Vajon ennek mi az oka...:D. Ezen kívül még az akcentusuk is olyan furcsa, hogy nem tudják hova sorolják őket. Az egyik ott élő magyar azt mondta, hogy róla a kiejtése után mindig azt hitték, hogy francia.
 
"Rasszizmus, idegengyülölet a zsigerekböl jön nem az agytekervényekböl. Szeretném ha ezt megértené mindenki."

Szerintem ez az állítás hamis. Nem úgy születtem, hogy rasszista vagyok, hanem azért vagyok rasszista, mert rosszak a tapasztalataim.

Mióta az eszemet tudom, azt hallottam, minden ember egyenlő. Ezt ugyan egy idő után nem hittem el - tapasztalataim ennek ellentmondtak -, de úgy gondoltam, hogy a többi nemzet és tagjaik egyenrangú félként kezelése többé-kevésbé meggátolja azt, hogy vérbe boruljon a világ. Még ha alacsonyabbrendűnek is vélem a másik felet, akkor sem éreztetem vele határozottan, mert nem akarok vele harcot. Kultúrnépek ugyanígy járnak el velem való kapcsolataikban.

Egy ideje viszont azt hallom, hogy magyarként, fehér emberként nekem mindent tűrnöm kell, sérelmeim a törvény nem torolja meg és én sem torolhatom meg. Ez Magyarországon egészen szélsőséges állapotokhoz vezetett: a nem kisebbségi lakosság, - azaz mi - szabad préda lett mindenki (népcsoportok tagjai, tőke, befolyásos emberek, multik, hivatalok, stb) számára, fizikai, lelki, gazdasági, jogi értelemben. Ma egy átlag dolgozó magyar a legkülönfélébb váratlan támadásoknak van kitéve melyek kellő rutin hiányában szétverik az életét.

Chalamade "Szvsz az egyén az, aki születése jogán nem különb a másiknál, viszont a "nemzetek" közt lényeges különbségek vannak, és ott bizony a mezőny második felében vagyunk, vannak a magyarok."

Ez nem fog menni, pontosan azért amit leírtam: vagy egyenrangúként viselkedsz azzal akit alacsonyabbrendűnek tartasz vagy vérbe borul a világ. Aki erős az háborúzik, aki gyenge az a terrorhoz folyamodik.
Mellesleg ez a "bűnös nemzet" duma amit hallgathattunk eleget. Ez a vesztes világháborúk következménye, de akik eleget mondogatták ezt a vesztes félnek, előbb utóbb magukra húztak egy újabb vérontást.

Magam részéről azt vallom, semmivel sem rosszabb a magyar egyetlen másik nemzetnél sem. Szabadságszerető, bátor, túlerő ellen is harcoló, hűséges, az elnyomásban furfangos és alkalmazkodó (ezt látjuk a mai napig) - legfeljebb a világot látjuk borúsabban mint azok akiken nem taposott át sok-sok másik nép.

Végül mindennek oka volt, az indiánok kiirtásától az örmény népirtáson át a zsidók táborba gyűjtéséig. Tehát a magyarországi zsidók auswitzcba küldése sem úgy valósult meg, hogy valaki reggel úgy ébredt, hogy na ma deportálom a zsidókat. Kellett hozzá a középbirtokosság elszegényedése 1848 után és birtokaiknak a hitelezők kezére kerülése, az 1916-18 közti baloldali békepropaganda, az egyoldalú teljes leszerelés 1918-ban, a Tanácsköztársaság annak minden hibájával és utópista elképzelésével. Itt egy ország vélte úgy, hogy Magyarország nyomoráért és területveszteségéért a zsidó gazdasági és politikai térnyerés volt a felelős. Nyilván, ezzel a közvélekedéssel lehet vitatkozni (én is úgy érzem, hogy sárosak voltunk mi is), de az ország hangulata, meggyőződése ez volt.

Történelmileg ez pontosan így volt. Az emberek addig tűrnek, amíg nem érzik a saját bőrükön, hogy a helyzetük egyre rosszabb. Ilyenkor a gyengébb ellen fordulnak, akinek a hatalma kevesebb, akik kevesebben vannak, akik nem tudnak védekezni.

Ez ösztönös, mint az állatoknál, ahol a gyengébbet megölik, mert nem hasznos a közösségre. Nem tud vadászni, csak eleszi az eleséget az egészségesek elől...


Ezt az ösztönt nem fogják kinevelni az emberekből. Ki tudja, talán nem is akarják... Túl sokan vagyunk ezt megmondták már százszor, nyilvánosság előtt, sőt kőbe vésték Georgiában.
 
"röpke 8 év alatt, amióta itt élek, még nem is hallottam. Jöttem ki a védőnőtől, és a közeli padon 3 alkoholista pasi ült. Elmentem előttük, és az egyik odaüvölti, hogy “na, b@zd meg, még egy terhes bevándorló, aki a segélyek miatt csinál gyereket”."

Hát aki 8 év alatt sem tudott megfelelően beilleszkedni az általa választott ország társadalmába, úgy hogy még az utcán ülő piás pasiknak egy pillantás alatt se tűnjön fel, hogy ő nem bevándorló, hanem odavaló, akkor azt hiszem vele van a baj...
-
Kedves pearll
-
Miröl lehet felismerin egy magyart? Budapesten arrol, hogy a trikoján az áll "Magyar vagyok nem turista" :)
-
De nem akarok vicet csinálni a helyzetböl, remélem látjuk, hogy plakátok amivel a hozzánk jövöket arra kérjük, hogy "huzzanak el az édesanyukba" nem helyes, nekünk sem esik jol. A plakátok nyilvánvaloan nem a menekülteknek szoltak, azoknak még ajándékozni sem lehet - excuzálja magát az egyház - mert büntetendö cselekmény.
-
Naivitás azt gondolni, hogy aki 8 éve él egy idegen országban az kameleonként eltud tünni a környezetében.
-
Amikor a Beatles-ek elindultak a karierjük felé, amiatt szégyenkezett sok angol, hogy a fiuk kiejtése érthetetlen a Liverpooli munkás-településre jellemzö dialektus miatt. Nagybritániában rengeteg dialektust beszélnek és akkor nem is számoltam a slang-et.
-
Itt van egy érdekes internetoldal ahol interaktiv belelehet hallgatni a különbözö dialektusba, film és szöveg.
http://www.splendidbritain.com/wo-wird-welcher-dialetk-in-grosbritannien-gesprochen/
-
Németországban már az üdvözléskor kiderül, hogy honnan jösz, ha sört akarsz rendelni akkor már nehézségeid is lehetnek. Deutsch-Bayerisch, Deutsch-Kölsch, Deutsch-Friesisch... szotár elengedhetetlen ha kis faluban, vagy városba laksz.
-
Nevetnem kell, a gyerekem osztálya uj tanárnöt kapott aki ügye Hochdeutsch mondott tollba, ö volt az egyetlen aki jelest kapott, mert a többiek otthon tájszolással beszéltek, egyébbként is az iskola nagyon traditionális volt.
-
Menjél egyszer külföldre kedves Pearll és akkor megtapasztalod, hogy van ez. Van egy vicces jelenet a "My fair Lady" cimü musicalben, amikor a virágárus lányt bevezetik a kulturált társaságba és mindenki megvan lepödve a szép kiejtésén, az egyik vendég meg is jegyzi: "olyan szépen beszél angolul, hogy csak egy magyar lány lehet" :)
-
Látod, a tökéletességgel is fellehet tünni. :)
 
Utoljára módosítva:
*
Végtelenül elszomorít, hogy nagyon is működik az "oszd meg és uralkodj!" - mindenütt vannak primitív, "földközeli" úgy értem, a legalja népség, akik a sötétségből kiabálnak azokra, akikre nem kellene... Akik abban lelik örömüket, hogy a másikat megbántsák, sértsék. Csupán azért, mert ők ezt úgy gondolják. Holmi ítélő bírónak képzelik magukat, pedig nincs mire nagyképűsködniök, csupán azért, mert ők oda születtek nem szabadna ezt és így tenniük. Angliának pedig ki kellene állnia a migránsok mellett. De mit is reménykedem, sajnos amit az ott élő magyarok kapnak a nyakukba, azt jelenlegi kormányunknak "köszönhetik". Ha itt nem verik a vasat, nem tüzelnek a migránsok ellen, akkor ott sem kapnának az ott élők hideget-meleget - ráadásul oktalanul és érdemtelenül. Szomorú vagyok, végtelenül szomorú.
G.B.

Ne haragudj, de ez maximálisan téves nézet, általánosítás, áldozathibáztatás (az a magyar kismama vs. 3 részeg angol(?) a kismama hibás bármiben?!) Személyesen pedig több, mint 15 éve tanultam Londonban, amikor is szintén kaptam/kaptunk rasszista megjegyzéseket. Szomorú vagyok, hogy valaki képes (a saját népe ellen) kollektív bűnosséget hirdetni nap, mint nap. Nagyon sok dolgot olyan homályosan látsz, mint amit fiatalok szoktak mesélni az 56-os amerikai, kanadai idős emberekről. Akikből mellesleg nem dől ilyen mértékű rosszindulat.
Hidd el Magyarország nem olyan rossz, mint ahogy az te elképzeled. És hidd el azt is, hogy a világ összefüggéseiben működik!
 
Ne haragudj, de ez maximálisan téves nézet, általánosítás, áldozathibáztatás (az a magyar kismama vs. 3 részeg angol(?) a kismama hibás bármiben?!) Személyesen pedig több, mint 15 éve tanultam Londonban, amikor is szintén kaptam/kaptunk rasszista megjegyzéseket. Szomorú vagyok, hogy valaki képes (a saját népe ellen) kollektív bűnosséget hirdetni nap, mint nap. Nagyon sok dolgot olyan homályosan látsz, mint amit fiatalok szoktak mesélni az 56-os amerikai, kanadai idős emberekről. Akikből mellesleg nem dől ilyen mértékű rosszindulat.
Hidd el Magyarország nem olyan rossz, mint ahogy az te elképzeled. És hidd el azt is, hogy a világ összefüggéseiben működik!
*
Félre értettél, de nagyon. Nem hirdetek kollektív bűnösséget. De maximálisan elítélem ezt a kormányt, mely kártékonyan működik. Hidd el, én pedig ezért vagyok szomorú. Nem sorolom, mit tettek és miért. Nem látok homályosan, nagyon is "jó a szemüvegem", csak éppen tehetetlennek érzem magam. Nem dől belőlem a rosszindulat, én is szeretnék jobban élni. Nem sorolom e kormány kártékonyságát, hazugságait, mert kevés lenne a felület, melyet betöltenék. Ha csak azt veszem alapul, régen ha bárki OTP kölcsönt vett fel, gond nélkül tudta törleszteni. A deviza hitelek, a forintosítás után is irgalmatlan teherként nehezednek a kölcsönt felvevőkre. Az MNB pénz szórásai, a mellé beszélések, a hazugságok, vérlázítóak.
Ha csak a migránsok helyzetét nézem, miért kell mindenkit egy kalap alá venni? Akik tudtak fizetni, azok meg-, ill. kivásárolhatták a magyar állampolgárságot. Akik meg nem, azoknak a "takarodj" maradt. Ha csak azt veszem alapul, hogy .... Nem, nem sorolom. Kár.
Egyetlen szóval nem hibáztattam a kismamát, a részeg angolokat pedig nem minősítem. Mert minősíthetetlen a viselkedésük. Sajnos minden országban vannak olyan népek, melyek azt hiszik, csak azért, mert ők valamibe beleszülettek, ezért ők kiváltságosak... Pedig nagyon nincs igazuk.
Ne ítélkezz felettem, mert nem ismersz eléggé.
G.B.
 
"röpke 8 év alatt, amióta itt élek, még nem is hallottam. Jöttem ki a védőnőtől, és a közeli padon 3 alkoholista pasi ült. Elmentem előttük, és az egyik odaüvölti, hogy “na, b@zd meg, még egy terhes bevándorló, aki a segélyek miatt csinál gyereket”."

Hát aki 8 év alatt sem tudott megfelelően beilleszkedni az általa választott ország társadalmába, úgy hogy még az utcán ülő piás pasiknak egy pillantás alatt se tűnjön fel, hogy ő nem bevándorló, hanem odavaló, akkor azt hiszem vele van a baj...

Áldozathibáztatás?! Egy állapotos nő, aki SEMMIT sem csinált, csak elhaladt pár RÉSZEG, életenincs, benefites helyi előtt, aki soha egy pennyit be nem tett az angol kasszába, csak kivett belőle? Na ez már a rasszizmus kategóriát is megüti.
 
*
Félre értettél, de nagyon. Nem hirdetek kollektív bűnösséget. De maximálisan elítélem ezt a kormányt, mely kártékonyan működik. Hidd el, én pedig ezért vagyok szomorú. Nem sorolom, mit tettek és miért. Nem látok homályosan, nagyon is "jó a szemüvegem", csak éppen tehetetlennek érzem magam. Nem dől belőlem a rosszindulat, én is szeretnék jobban élni. Nem sorolom e kormány kártékonyságát, hazugságait, mert kevés lenne a felület, melyet betöltenék. Ha csak azt veszem alapul, régen ha bárki OTP kölcsönt vett fel, gond nélkül tudta törleszteni. A deviza hitelek, a forintosítás után is irgalmatlan teherként nehezednek a kölcsönt felvevőkre. Az MNB pénz szórásai, a mellé beszélések, a hazugságok, vérlázítóak.
Ha csak a migránsok helyzetét nézem, miért kell mindenkit egy kalap alá venni? Akik tudtak fizetni, azok meg-, ill. kivásárolhatták a magyar állampolgárságot. Akik meg nem, azoknak a "takarodj" maradt. Ha csak azt veszem alapul, hogy .... Nem, nem sorolom. Kár.
Egyetlen szóval nem hibáztattam a kismamát, a részeg angolokat pedig nem minősítem. Mert minősíthetetlen a viselkedésük. Sajnos minden országban vannak olyan népek, melyek azt hiszik, csak azért, mert ők valamibe beleszülettek, ezért ők kiváltságosak... Pedig nagyon nincs igazuk.
Ne ítélkezz felettem, mert nem ismersz eléggé.
G.B.

Akkor maradjunk annyiban, hogy senki ne ítélkezzen senki felett.
Csak kár, hogy nem olvasod más országok sajtóit. Pl. a bankok (szinte) mindenhol sajnos így működnek. Javasolt olvasmány : Az ügynök halála. Az más kérdés, hogy nyugaton a nagy fizetésekkel a hitelekre kis kamatot, míg keleten a kis fizetésekre nagy kamatokat tesznek. Mint, hogy egy Adidas cipő Budapesten drágább, mint Londonban.
A migránsok állampolgársági vásárlása. Mint ha egy Trump hivő beszélne...Nem milliókról van szó, hanem val.szín pár tíz kínairól. Ez az eljárás nagyon sok országban így van, hisz gazdasági befektetőként kezelik a személyt.
A migránsok pedig egy nagyon aktuális téma nem csak Mo-n, hanem szinte az egész világon Ausztriától a Brexiten át Trumpig. De Kanada egy óriási ésgazdag ország, oda is elférne pár tízezernél több menekült.
 
*
Hidd el, ezt :dr_4: nem mi főzzük. Személyesen nem mi, hanem eszement kormányunk. S, olvashatod, láthatod, hiába ordítanak, háborognak ellenük, ők mindenkit ledózerolnak. Ne kívánj nekünk rosszat, éppen, hogy elegünk van jelenlegi kormányunkból. Könnyű kintről bekiabálni. S, az életünket megnehezítik, nem könnyítik meg.
Visszavezethető azokra az indulatokra, melyeket a migránsok ellen a magyar kormány folyamatosan gerjeszt. Nem lehet csodálkozni azon, hogy az ilyen viselkedés akár határokon kívül, egyes emberekben példaként szolgál.
Az egy dolog, hogy amíg a magyarok Angliában munkát végeznek, mert munka végzésére van lehetőségük. Magyarországon a migránsok csak táborokban vegetál(hat)nak, vagy tovább menekülnek. Amin nem is lehet csodálkozni. Itt semmi esélyük nincs sem a megélhetésre, sem a maradásra. Miért? Kormányunk ezt és így látja jónak. Ezért az egyre több bántó megjegyzés, ezért a minősíthetetlen viselkedés - sajnos - a kint élő és dolgozó magyarokkal szemben.

G.B.


Én megértem, hogy nem vagy elégedett a kormányunkkal (ki az?), de biztos vagyok abban, hogy ha a magyarokat, vagy a lengyeleket atrocitások érik manapság Angliában, arról speciel nem ők tehetnek. (Bár megértem, baromi kényelmes a világ minden bajáért patásOrbánt hibáztatni.)
Én az okot többek közt inkább abban keresném, hogy egyrészt voltak, vannak olyanok, akik esetleg nem tudtak, akartak megfelelően beilleszkedni, vagy visszaéltek az ottani lehetőségekkel, másrészt abban, hogy az angol se különb, mint más népek. Ők is általánosítanak pár rossz példa alapján, bennük is megvan a hajlandóság a problémákért másokat hibáztatni, és bennük is megvan az idegengyűlölet, amit eddig elnyomtak, most viszont a Brexit okán - amelynek egyik kampánymotívuma a kelet-európaiak kiebrudalása - feljogosítva érzik magukat arra, hogy kimondják, amit gondolnak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,139
Üzenet
4,803,873
Tagok
615,810
Legújabb tagunk
rtamas12
Oldal tetejére