Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Pont tegnap kérdezte meg a lányom, hogy miből lehet főzeléket készíteni. Elkezdtem sorolni, de közölte inkább hagyjam abba. Tényleg sokféle variációja van.
A másnál evés szerintem a legjobb az egészben! :) Mi is társasházban laktunk; a fiúk kicsik voltak még (2, 3 évesek). Egyszer a szomszéd bácsi bekopogott, hogy rengeteg kaja van náluk - felesége már nagyon beteg volt -, és átadna belőle, mert nincs szive kidobni. Elfogadtuk. Az én két fiam úgy ette a rántott csirkecombot, mintha életükbe nem ettek volna! Ott megették a tokaszalonnát is vagy a vadast is. :rohog:Mondtam a szomszéd bácsinak, hogy átviszem amit főzök, majd adja át, mintha Tőlük kapnánk! Hátha jobban megeszik a gyerekek. Akkor is jót nevettünk ezen. De ha vendégségbe megyünk, vagy hozzánk jönnek, akkor is jóízűen tudnak enni. Emlékszem egyszer a barátnőm jött át a 3 gyerekével és pizzát készítettem. Jó volt látni, ahogy a 6 gyerkőc körbeüli az asztalt és hang nélkül falatoznak. :D

A hagymaleves tényleg jó ötlet. Én nem nagyon vagyok hagymás, de a francia hagymalevest szeretem. Körül is nézek a konyhába, hogy el tudom-e készíteni holnap.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Ó, Dabadi, gyönyörű fotók.:cool:

A főzelék szerintem a legjobb étel. Bármilyen zöldségféléből lehet főzni, ami éppen van itthon. Ha meg úgy jártok, mint én, hogy kevés a zöldbab, megy hozzá a krumpli. Olyan jól sikerült, hogy nem is maradt holnapra egy falat sem.

Még kicsik voltak a gyerekek, általában esténként főztem, mert a menzás ételt egyik sem ette meg, akkor meg nem volt értelme befizetni. Kaptak tízórait, valami szendvicset meg gyümölcsöt, aztán legkésőbb 14.00-kor már itthon voltak, és meg tudták melegíteni az ebédet a mikróban.
Mivel társasházban lakunk, volt a házban egy kis barát, aki mindig jött velük ebédelni, vagy az enyémek mentek hozzájuk, ha már otthon volt az édesanyja. Na, egy alkalommal paprikás csirke volt ebédre, és nokedli. Sikerült olyan csirkét vennem, hogy mire észbekaptam, teljesen szétfőtt. Akkor azért még ehető volt, de mi lesz a maradékkal? Gondoltam, nem baj, kiszedtem a csontokat, tovább tördeltem a húst benne, hogy majd lesz belőle Hortobágyi húsospalacsinta. Na, ezt az összetört masszát találták meg a gyerekek a hűtőben, és megették a maradék nokedlivel.
Másnap kérdezi a szomszédasszonyom, hogy mi a fenét főztem, mert a fia olyan főzeléket akar, amit nálunk evett, mert az olyan finom volt, és hogy az anyja sose főz olyat.
Na, azóta hiába mondják nekem, hogy mennyire fontos, hogy szép legyen a tányér, amit eléd tesznek. Persze, nem árt, ha szép, természetesen a tálalásnak is meg kell(ene) adni a módját, de még jobb, ha az az étel finom.

Holnap jön a lányom ebédre. Megkérdeztem tőle,mit enne, mit evett már régen. (Legalább ötletet ad, hogy mit főzzek.)
Igen, van ötlet. Kért hagymalevest, és resztelt májat. Hogy milyen májból, az mindegy, ami friss lesz a boltban.

Szóval Te is tudsz husiból főzeléket? Kár, hogy kisfiam már felnőtt férfi ráadásul vegetáriánus, elküldtem volna hozzád husifőzeléket enni. :D
 

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor már kinevezhetjük a csirkepörköltet ugrálós husinak.Nálunk is leugrott a csontról a hús.Éjszakára mentem dolgozni,délután odatettem kuktába egy nagy csirkét és házi tarhonyát hozzá.Ledőltem egy órácskára.Tudtam,hogy a férjem nemsokára hazaér.Szólok neki,hogy nézze már meg kész van-e? Büszkén jelentett,hogy megkavarta...:o Embert még olyan gyorsan nem láttatok kiugrani az ágyból...elkéstem.Kissé megsinylették a husikák:DAzért kárba nem ment.
Kedves Kaszazsu!
Úgy ne járj mint a róka+a kakas mesében:D-El ne lopják tőled azt a jóembert,mert Ő bizony aranyat ér!:rohog:
Olyan jó nálatok lenni:barátságos udvarotok, szép kertetek ,cuki mindenhájjal megkent Puszikátok és aranykezű szakácsok...:dr_104:
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
A szombati kelkáposzta főzelék végéhez csirkecombot sütöttem.
Holnapra lecsót tervezek. Vettem zöldpaprikát, de nem kellett volna. Az ízén erősen érződik a napsütés, meg meleg hiánya, magyarul fűízű. Gondoltam, lecsónak el fog menni némi virslivel megszaporítva és konzerv paradicsommal, mert rendes paradicsom nincs itthon. :D Viszont a hagymát nem fogom sajnálni belőle. Lesz hozzá saját sütésű teljeskiőrlésű kenyér, ami talán picit megdobja.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Hekate! Köszönöm lányodnak a hagymaleves ötletét! :D Készítettem ma egy adag francia hagymalevest, és hozzá a maradék zsemléből szeleteltem fokhagymás-vajas pirítósnak sajttal. Amúgyis nagyon laktató leves, úgyhogy nem is kellett más most. Jól belaktam belőle! :dr_104: Holnapra is maradt, ami nagyon jó, mert ma a fogdoki megint megdolgozza a fogaimat, így megint valami könnyen ehetőt kell kitalálni.
Tegnap kolbászkás rollokat készítettem a gyerekeknek, de mindenki azt hitte, hogy lekváros bukta. Mindegyik úgy ráizgult, hogy sütöttem ma egy adag buktát. Ahhoz Anyukám szilvalekvárját szeretem, mert nem folyik ki. Persze azt meg csak a nagyobbik szereti. Kisebbik fiam folyton eperlekvárosért nyaffog. Ma sütöttem olyant is! Az összes lekvár kifolyt belőle! :mad: Na ezért nem sütök bolti lekvárból buktát! Majd körülnézek a lengyel boltba; ott szokott lenni sütésálló lekvár, talán kapok epreset.

20170510_124015.jpg
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is köszönöm Dabadi az ötletet, mert holnap ebédre krumplistészta lesz, és savanyú káposztát kapnak hozzá.

Hagymaleves nem maradt, mert a lányom a maradékot összecsomagolta, és elvitte magával. Nagyon szereti. Én meg nagyon örültem, hogy ízlett neki. Még a zellerkrémlevest szereti annyira, hogy viszi magával a maradékot.
 

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Ledőltem egy órácskára...:D
Én is egyszer... Nem gondoltam volna hogy csirkecssontot fémmel össze lehet forrasztani. Lábosostul kidobtam az egészet.:D

Tegnap Zürich felé a Boden tó fölött. Háttérben a havas Alpok, a város lent
Friedrichshaven.
Friedrichshaven.jpg

Főzőshez nemvolt kedvem. Begyulladt valami a hüvelykujjamban. Még othonrol
felhívtam a háziorvosnőt. Ma délelőtt belenyomott egy injekciót. Remélem segít.
Kedvenc gyorsvendéglömbe mentem ázsiait enni.

Murg Dahin Narial Wala, indiai Kokuszdió szószban.:)

zz1.jpg
 
Utoljára módosítva:

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Na azert nem kell tulspiralni a dolgokat. Inkabb fozok valamit.
Ambuláns kezelés lenne, és valószínüleg lessz is. Reggel tízkor voltam nála és még
semi hatás. A kortison keverékeknek gyorsan kellene hatni.

Vásárolni sem tudtam nagyon, mert elromlott a jégszekréyem ajtója. Reggel felhívtam a házkezelőséget, holnap 12 és 2 óra között jön a szerelő. Utána lessz nagykanál. A spárgának felére esett az ára.;)
 
Utoljára módosítva:

gumelig

Állandó Tag
Állandó Tag
Spárga hollandi mártással, kicsit megszaladt a citromlével a kezem, így köretnek rizst pároltam hozzá pár szem aszalt gyümölccsel.
Zöld spárgából készítettem, nagyon olcsó most itthon is, félkilóért 230 forintot fizettem.
Én csak a fehér spárgát eszem. Itt -ott a borsólevesbe szoktam a zöld hegyét belefőzni.
Érdekes ízt ad neki.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is egyszer...

Szerintem ezt egyszer mindenki eljátssza. Főzés közben ledőlök egy kicsit.
Én lekvárt főztem. Még a dzsemfix előtti időben. Pufogott. Levettem takarékra, fedőt tettem az edényre, és ledőltem egy kicsit.
Arra ébredtem, hogy iszonyú büdös van, az edényben pedig kátrányszerű fekete massza. Az lett volna az áfonyalekvár.

Holnap pedig székelykáposztát főzök. Ugyanis ma kinyitottam egy konzerv vecsési savanyúkáposztát a krumplistésztához. A 80 dekából megettem kb. 3 dekát, a többi pedig ott szaglik a hűtóben. Gyorsan meg kell főzni, mert a férjem azt hiszi, valami rothad a hűtőben. De ha holnap nem lesz kedvem henteshez menni, akkor rakottkáposzta lesz, mert darálthús van itthon. Azt hiszem ennél maradunk.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap este miután hazaértünk a fogorvostól kikaptak egy zacskót a fagyóból. Kiderült, hogy pulykamell volt. Egy részéből zöldséges rizottót készítettem parmezánnal. Régen gyakran készítettem, de nagyon elhanyagoltam. Férjem vitt is magával egy adagot, amikor hazahozta lányunkat a suliból; nagyon ízlett Neki. Sejtettem, hogy a gyerekek nem fognak enni, ezért nekik rántott husi készült krumplipürével. De a lányom még ma is paradicsommártást evett. :rohog:
20170511_132045.jpg
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére