"Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként"

„Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként” – szögezi le az a Washingtonban megjelent írás, amelynek szerzője Radványi Miklós, akinek a nevéhez fűződik az Orbán és nyolc társa ellen a Magnitsky törvény keretében született beadvány. Annak sorsáról ebben a cikkében is olvashatunk.

Szerinte egyébként Donald Trumpot a most távozó illetékes helyettes államtitkár és a budapesti amerikai nagykövet félrevezették, nekik is köszönhetően nem jutott az elnök megfelelő információkhoz arról, mi folyik Magyarországon. Hosszú cikkében végigveszi az Orbán-rezsim ártalmas politikáját, rosszindulatú daganathoz hasonlítva azt. Megpróbál választ találni a kérdésre, hogy miért tűri ezt Magyarország, míg végül eljut odáig, hogy nemzeti skizofrénia alakult ki a magyarokban.

A cikk azonban nem csak ennyi: tanácsokat, javaslatokat is megfogalmaz a cél érdekében. Az pedig nem más, mint hogy Orbán tűnjön el a politikai porondról despota és rasszista illiberális demokráciájával egyetemben.


45963.jpg


„Az Egyesült Államoknak tovább kell lépnie „az Orbán-kormány támadása alatt lévő univerzális szabadságjogok és demokratikus normák megvédésén”, és mindent meg kell tennie a kormány megváltoztatásáért, akár már a 2022-es magyarországi választások előtt is, de legkésőbb akkor. Első lépésként a külügy- és a pénzügyminiszternek alkalmaznia kell a globális Magnitsky törvényt Orbán Viktor, a családtagjai és legközelebbálló társaival szemben” – szögezi le „A magyar skizofrénia kezelése” című írás, amely most jelent meg a magát az emberi jogokért küzdő, a korrupció elleni harcot folytatóként aposztrofáló, jobbközép értékeket követő Frontiers of Freedom, washingtoni székhelyű szervezet honlapján. Kilenc magyar állampolgárt, közte Orbánt érinti az a beadvány, amelyet tavaly márciusban a Frontiers of Freedom nyújtott be a két miniszternek – emlékeztet a cikk (Megj: a beadványról és az érintett törvényről részletesebben olvashatnak keretes írásunkban.)

A magyar származású, évtizedek óta az USA-ban élő, jogász végzettségű, magát racionális republikánusnak tartó politikai tanácsadó Radványi Miklós által jegyzett írás leszögezi, hogy Donald Trump elnöknek meg kell fontolnia szankciók bevezetését Orbán Viktorral és nyolc másik magyar állampolgárral (Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István) szemben. És végül be kell fagyasztani ezeknek a magánszemélyeknek a bankszámláit bárhol is bukkannak a nyomukra a világon, s ugyanezt tenni részben vagy egészben az ő tulajdonukban lévő bankszámlákkal is. Az ott lévő pénzeket a magyar emberektől lopták el, s vissza kell nekik szolgáltatni – szögezi le az írás.

Nem tolerálható tovább, hogy Orbán Viktor és klikkje átlépte a határvonalat. Orbán nem hajlandó jó partnerként viselkedni, teret enged az orosz és a kínai beavatkozásnak, ez pedig már veszélyezteti a NATO és az EU egységét és hatékonyságát. Éppen itt az ideje annak, hogy Orbán és cinkosai teret adjanak a politikusok új generációjának, amelynek tagjai nem korrumpálhatók, elkötelezettek egy demokratikus Magyarország kiépítése mellett, s lojális partnerei a NATO-nak és az Európai Uniónak – áll a cikk végkövetkeztetésében.

Hosszú elemzés végén jut el idáig a szerző, aki a többi között leszögezi: már jóval korábban szükség lett volna a Sargentini-jelentés megszavazására és a három amerikai szenátor január 25-i határozatának az elfogadására, amely felszólítja Trump elnököt „az Orbán-kormány által megtámadott univerzális szabadságjogok és a demokratikus normák megvédésére”.

Sajnos az egymást követő amerikai vezetés kevés figyelmet szentelt a mindkét szervezetben egyre burjánzó rosszindulatú tumorra. A most távozó, az európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár A. Wess Mitchell totális kudarc volt, sikertelenül próbálta meg lecsendesíteni Orbánt, s hasonlóképpen az új budapesti amerikai nagykövet, a magyar ügyekben teljesen tapasztalatlan és ismeret nélküli ügyetlen amatőr, David Cornstein is úgy döntött, hogy hazudni fog a magyar helyzetről, s nem létezőként cáfolja a kormány legfelsőbb köreit érintő korrupcióról szóló szóbeszédet, s azt állítva, hogy Magyarország igazi demokrácia. Így azután Donald Trump és az adminisztrációja nem kapott pontos információkat Orbánról és a magyarországi helyzetről.

De hát hogyan válhatott a szovjet blokk legvidámabb barakkjából az EU legelnyomóbb és legkorruptabb országa?” – teszi el a kérdést a szerző, aki úgy látja, hogy a válasz részben a viharos magyar történelemben, részben a megkövesedett magyar politikai kultúrában, részben pedig a magyar emberek pszichéjében keresendő. Magyarország mindig is a külföldi hódítók és a nemzetet felszabadítani akarók sikertelen kísérletei között vergődött, s a magyarok a külföldi urak és a szabadságvágyuk között őrlődtek, így pedig soha nem alakulhatott ki egy pozitív politikai kultúra. Ez vezetett el a nemzeti skizofréniáig. A magyarok az évszázadok során elveszítették a kollektív és egyéni felelősségérzetüket saját sorsuk iránt és ennek nyomán megszűntek tisztelni a politikusokat és egymást.

A rendszerváltás után már az első Orbán-kormány megmutatta az autokratikus és a szégyenérzet nélküli végtelen korrupciós hajlamait. Orbán azután ellenzékben könyörtelen destruktív politikai erővé alakította a pártját. 2010-ben ismét hatalomra kerülve pedig a mindent átható és romboló korrupció mellett Orbán politikája és moralitása egy megosztott és intoleráns társadalommá változtatta a magyart, s sikeresen szított gyűlöletet, különösen a rabló zsidók ellen. Valójában Orbán „illiberális demokráciája” despota és rasszista. A despotizmus a gazdaságban is érvényesül: a piacgazdaság és a kormányzati kontroll közül ez utóbbit választotta. Az elszámoltatás teljes hiánya a korrupció elburjánzását eredményezte. Több kötetnyit kitöltene Orbán főben járó politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és morális vétségeinek a rögzítése, röviden: a demokrácia , a jogállamiság és a piacgazdaság megszűnt létezni, s ami talán még ennél is figyelmeztetőbb: Orbán ma már az Európai Unió és a NATO egységének a megsemmisítését célozza, hogy elfedje rezsimjének bűnözői jellegét.

Magyarország, a rosszindulatú daganat már áttéteket képzett Az EU Közép- és Kelet-Európa tagországaiban, Olaszországban, Ausztriában és Spanyolországban. Semlegességről álmodozva Orbán egyre közelebb kerül Oroszországhoz és Kínához, s láthatóan készen áll még több kárt okozni a NATO és az EU egységének. A szomszédos országokban – közte Ukrajnában – élő magyar kisebbséget politikai túszként kihasználva újabb dózis rasszizmussal fertőzi meg a többnemzetiségű szövetségeseket. A kétoldalú védelmi együttműködési megállapodás (Defense Cooperation in Armaments, DCA) aláírásának az elutasítása egyenesen megdöbbentő. Mindezen okok miatt Orbán Viktort már nem tolerálható magyar kormányfőként.

A beadvány és a törvény
A Frontiers of Freedom nevű, washingtoni székhelyű szervezet nyújtotta be tavaly márciusban a beadványt, amelyben Orbán Viktor és további nyolc, Orbán családtagja, politikus és szűk körének tagja ellen kér szankciókat a feltételezett – és több oldalra rúgó forrás-felsorolással nyomatékosított – korrupciós tevékenység és az emberi jogok megsértésére irányuló cselekmények miatt. Teszi ezt a 2016 decemberében megszületett Global Magnitsky Törvény keretében.

A Global Magnitsky Act hatálya az emberi jogok megsértése mellett kiterjed a súlyos korrupciós ügybe keveredő kormányzati tisztségviselőkre és társaikra, valamint a pénzmosásra is, ha jogellenes a forrás, vagy eltitkolják a jövedelmeket az illetékes adóhatóságok elől. Az úgynevezett Magnitsky listára felkerülőktől megtagadják a belépést az USA területére, bármely, az Egyesült Államokban lévő tulajdonukat elkobozzák, s tilos bármely amerikai érdekeltségű pénzintézetnek kapcsolatot tartania velük. A listára magánszemélyek éppen úgy felkerülhetnek, mint szervezetek. Ajánlásokat civil szervezetektől is befogadnak, ezekről a pénzügy- és a külügyminisztérium dönt, nem ritkán kompletten benyújtott „vádanyagok” alapján.

Szerző: N. Vadász Zsuzsa
 
Ha ilyen jól informált vagy, a bizonyítékok birtokában tégy feljelentést - akár nemzetközi testületeknél. Bizonyítson az, aki vádol! Amúgy meg ilyen mondatokat bárki képes legyártani bárkivel összefüggésben. A súlya is kb. akkora.

Minek biztatsz engem feljelentéstételre, ez az egész topic arról szól hogy mások - nálam befolyásosabbak - máris megtették a feljelentést! Erről folyik különben a 7-es cikk szerinti eljárás is részben: vagy szerinted a „korrupció” szó nem olyasmi ami BŰNCSELEKMÉNYT jelent?! Sargentiniről hallottál? OLAF jelentés mond neked valamit?!

Szóval ne ködösíts és trollkodj itt nekem mintha én találtam volna ki a hasamra csapva hogy O1G és bandája TOLVAJ, tehát GAZEMBER mert LOPNAK. Ezt állítom igen. De nem dolgom bizonyítani. Sokszor bebizonyították már (lásd megintcsak OLAF jelentés meg a többi). Nekem egyszerűen állampolgári (sőt inkább emberi) jogom hogy elhiggyem egy nagy hírnevű nemzetközi bizottság és szakértői csoport jelentésében foglaltakat. Elhiszem. És hangot adok annak amit hiszek.
 
„Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként” – szögezi le az a Washingtonban megjelent írás, amelynek szerzője Radványi Miklós, akinek a nevéhez fűződik az Orbán és nyolc társa ellen a Magnitsky törvény keretében született beadvány. Annak sorsáról ebben a cikkében is olvashatunk.

Szerinte egyébként Donald Trumpot a most távozó illetékes helyettes államtitkár és a budapesti amerikai nagykövet félrevezették, nekik is köszönhetően nem jutott az elnök megfelelő információkhoz arról, mi folyik Magyarországon. Hosszú cikkében végigveszi az Orbán-rezsim ártalmas politikáját, rosszindulatú daganathoz hasonlítva azt. Megpróbál választ találni a kérdésre, hogy miért tűri ezt Magyarország, míg végül eljut odáig, hogy nemzeti skizofrénia alakult ki a magyarokban.

A cikk azonban nem csak ennyi: tanácsokat, javaslatokat is megfogalmaz a cél érdekében. Az pedig nem más, mint hogy Orbán tűnjön el a politikai porondról despota és rasszista illiberális demokráciájával egyetemben.


45963.jpg


„Az Egyesült Államoknak tovább kell lépnie „az Orbán-kormány támadása alatt lévő univerzális szabadságjogok és demokratikus normák megvédésén”, és mindent meg kell tennie a kormány megváltoztatásáért, akár már a 2022-es magyarországi választások előtt is, de legkésőbb akkor. Első lépésként a külügy- és a pénzügyminiszternek alkalmaznia kell a globális Magnitsky törvényt Orbán Viktor, a családtagjai és legközelebbálló társaival szemben” – szögezi le „A magyar skizofrénia kezelése” című írás, amely most jelent meg a magát az emberi jogokért küzdő, a korrupció elleni harcot folytatóként aposztrofáló, jobbközép értékeket követő Frontiers of Freedom, washingtoni székhelyű szervezet honlapján. Kilenc magyar állampolgárt, közte Orbánt érinti az a beadvány, amelyet tavaly márciusban a Frontiers of Freedom nyújtott be a két miniszternek – emlékeztet a cikk (Megj: a beadványról és az érintett törvényről részletesebben olvashatnak keretes írásunkban.)

A magyar származású, évtizedek óta az USA-ban élő, jogász végzettségű, magát racionális republikánusnak tartó politikai tanácsadó Radványi Miklós által jegyzett írás leszögezi, hogy Donald Trump elnöknek meg kell fontolnia szankciók bevezetését Orbán Viktorral és nyolc másik magyar állampolgárral (Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István) szemben. És végül be kell fagyasztani ezeknek a magánszemélyeknek a bankszámláit bárhol is bukkannak a nyomukra a világon, s ugyanezt tenni részben vagy egészben az ő tulajdonukban lévő bankszámlákkal is. Az ott lévő pénzeket a magyar emberektől lopták el, s vissza kell nekik szolgáltatni – szögezi le az írás.

Nem tolerálható tovább, hogy Orbán Viktor és klikkje átlépte a határvonalat. Orbán nem hajlandó jó partnerként viselkedni, teret enged az orosz és a kínai beavatkozásnak, ez pedig már veszélyezteti a NATO és az EU egységét és hatékonyságát. Éppen itt az ideje annak, hogy Orbán és cinkosai teret adjanak a politikusok új generációjának, amelynek tagjai nem korrumpálhatók, elkötelezettek egy demokratikus Magyarország kiépítése mellett, s lojális partnerei a NATO-nak és az Európai Uniónak – áll a cikk végkövetkeztetésében.

Hosszú elemzés végén jut el idáig a szerző, aki a többi között leszögezi: már jóval korábban szükség lett volna a Sargentini-jelentés megszavazására és a három amerikai szenátor január 25-i határozatának az elfogadására, amely felszólítja Trump elnököt „az Orbán-kormány által megtámadott univerzális szabadságjogok és a demokratikus normák megvédésére”.

Sajnos az egymást követő amerikai vezetés kevés figyelmet szentelt a mindkét szervezetben egyre burjánzó rosszindulatú tumorra. A most távozó, az európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár A. Wess Mitchell totális kudarc volt, sikertelenül próbálta meg lecsendesíteni Orbánt, s hasonlóképpen az új budapesti amerikai nagykövet, a magyar ügyekben teljesen tapasztalatlan és ismeret nélküli ügyetlen amatőr, David Cornstein is úgy döntött, hogy hazudni fog a magyar helyzetről, s nem létezőként cáfolja a kormány legfelsőbb köreit érintő korrupcióról szóló szóbeszédet, s azt állítva, hogy Magyarország igazi demokrácia. Így azután Donald Trump és az adminisztrációja nem kapott pontos információkat Orbánról és a magyarországi helyzetről.

De hát hogyan válhatott a szovjet blokk legvidámabb barakkjából az EU legelnyomóbb és legkorruptabb országa?” – teszi el a kérdést a szerző, aki úgy látja, hogy a válasz részben a viharos magyar történelemben, részben a megkövesedett magyar politikai kultúrában, részben pedig a magyar emberek pszichéjében keresendő. Magyarország mindig is a külföldi hódítók és a nemzetet felszabadítani akarók sikertelen kísérletei között vergődött, s a magyarok a külföldi urak és a szabadságvágyuk között őrlődtek, így pedig soha nem alakulhatott ki egy pozitív politikai kultúra. Ez vezetett el a nemzeti skizofréniáig. A magyarok az évszázadok során elveszítették a kollektív és egyéni felelősségérzetüket saját sorsuk iránt és ennek nyomán megszűntek tisztelni a politikusokat és egymást.

A rendszerváltás után már az első Orbán-kormány megmutatta az autokratikus és a szégyenérzet nélküli végtelen korrupciós hajlamait. Orbán azután ellenzékben könyörtelen destruktív politikai erővé alakította a pártját. 2010-ben ismét hatalomra kerülve pedig a mindent átható és romboló korrupció mellett Orbán politikája és moralitása egy megosztott és intoleráns társadalommá változtatta a magyart, s sikeresen szított gyűlöletet, különösen a rabló zsidók ellen. Valójában Orbán „illiberális demokráciája” despota és rasszista. A despotizmus a gazdaságban is érvényesül: a piacgazdaság és a kormányzati kontroll közül ez utóbbit választotta. Az elszámoltatás teljes hiánya a korrupció elburjánzását eredményezte. Több kötetnyit kitöltene Orbán főben járó politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és morális vétségeinek a rögzítése, röviden: a demokrácia , a jogállamiság és a piacgazdaság megszűnt létezni, s ami talán még ennél is figyelmeztetőbb: Orbán ma már az Európai Unió és a NATO egységének a megsemmisítését célozza, hogy elfedje rezsimjének bűnözői jellegét.

Magyarország, a rosszindulatú daganat már áttéteket képzett Az EU Közép- és Kelet-Európa tagországaiban, Olaszországban, Ausztriában és Spanyolországban. Semlegességről álmodozva Orbán egyre közelebb kerül Oroszországhoz és Kínához, s láthatóan készen áll még több kárt okozni a NATO és az EU egységének. A szomszédos országokban – közte Ukrajnában – élő magyar kisebbséget politikai túszként kihasználva újabb dózis rasszizmussal fertőzi meg a többnemzetiségű szövetségeseket. A kétoldalú védelmi együttműködési megállapodás (Defense Cooperation in Armaments, DCA) aláírásának az elutasítása egyenesen megdöbbentő. Mindezen okok miatt Orbán Viktort már nem tolerálható magyar kormányfőként.

A beadvány és a törvény
A Frontiers of Freedom nevű, washingtoni székhelyű szervezet nyújtotta be tavaly márciusban a beadványt, amelyben Orbán Viktor és további nyolc, Orbán családtagja, politikus és szűk körének tagja ellen kér szankciókat a feltételezett – és több oldalra rúgó forrás-felsorolással nyomatékosított – korrupciós tevékenység és az emberi jogok megsértésére irányuló cselekmények miatt. Teszi ezt a 2016 decemberében megszületett Global Magnitsky Törvény keretében.

A Global Magnitsky Act hatálya az emberi jogok megsértése mellett kiterjed a súlyos korrupciós ügybe keveredő kormányzati tisztségviselőkre és társaikra, valamint a pénzmosásra is, ha jogellenes a forrás, vagy eltitkolják a jövedelmeket az illetékes adóhatóságok elől. Az úgynevezett Magnitsky listára felkerülőktől megtagadják a belépést az USA területére, bármely, az Egyesült Államokban lévő tulajdonukat elkobozzák, s tilos bármely amerikai érdekeltségű pénzintézetnek kapcsolatot tartania velük. A listára magánszemélyek éppen úgy felkerülhetnek, mint szervezetek. Ajánlásokat civil szervezetektől is befogadnak, ezekről a pénzügy- és a külügyminisztérium dönt, nem ritkán kompletten benyújtott „vádanyagok” alapján.

Szerző: N. Vadász Zsuzsa
*
Elmondhatjuk, leírhatjuk, hogy Magyarország jelenlegi kormánya nemcsak korrupt, de világszerte hírhedt is... Végtelenül szomorú sorok ezek.
Hibáztathatjuk a megtévesztett választókat, a folyamatos, naponta ismételt hazugságokkal traktált embereket. A választási csalást, a megszervezett buszoztatást, s azokat, akik minden gond nélkül jöttek, s országhatárról kívülről - voksoltak a mi életünkre!
Soha nem felejtem el, amikor Gyurcsány Ferenc úr nemcsak felemelte a szavát a magyar igazolványok bevezetése, de egyenesen tiltakozott a szavazati jog megadása ellen. Erre akkor is igazat adtam, sokad magammal, de teszem ezt most is.
Egyéb dolgok, most is hová juttatják a mi pénzeinket? Romániába, Ukrajnába, s ott sport pályákat, stadiont építtetnek, templomot javíttatnak, ott is adják az újszülötteknek az állami segítséget és a nyugdíjasoknak a mi nyugdíj alapunkból azt a pénzt, amit itt, országhatáron belül is eloszthatnának.
No persze, akkor nekünk több jutna.
Érthető, hogy élesedik a gyűlölet, élesedik az utálat, a határon belül élők egyre jobban forronganak ez ellen, kikerülhetetlenül. Ennek nem így kellene működnie.
Többen ezért acsarkodnak a vétlenekre is, ami viszont nagyon nagy baj.
A jelenlegi vezetés abból él és éltet, hogy nemcsak családokon belül, de a magyar igazolvánnyal rendelkezők és az itt születettek között is, irgalmatlan, áthidalhatatlan szakadékot ás. Megosztja a társadalmat, élesedik az ellentét, mélyülnek a "törés vonalak".
Forr a gyűlölet.
Hazánk jelenlegi kormánya abból él, és élteti önmagát, hogy a gyűlöletből kovácsolta trónon ülnek, s onnan vezetik a szakadékba az országunkat. Amit a kezük elér, azt eladják, a pénzek elkönyvelődnek, de különféle zsebekbe is vándorolnak. A határ a csillagos ég, vagy még annak magasságán felül is... Kíváncsi lennék arra, hogy pl. - többek között! - a belvárosi Párizsi Udvar eladásának összege hová és kihez vándorolt? De legfőképpen miért? Egy valóban csodálatos épület, amit eddig nem jutott eszébe a vezetőinknek, hogy eladják.
Rémisztő.
Legijesztőbbnek azt tartom, hogy még mindig kevés az a kohézió, aminek ilyenkor sokkal erősebben kellene működnie.
Bízom, napról-napra egyre többen megébrednek, csak éberen is maradjanak. Összefogni, összezárni és tenni, tenni kell de mielőbb.
A harangot már megkongatták a fejünk felett, s nem véletlenül. Álljunk ki a saját érdekeink mellett, szegüljünk szembe a maffia vezetőkkel, a mindent és mindenkit ledózerolókkal, akik most, a valódi ellenségeink.
 
Minek biztatsz engem feljelentéstételre, ez az egész topic arról szól hogy mások - nálam befolyásosabbak - máris megtették a feljelentést! Erről folyik különben a 7-es cikk szerinti eljárás is részben: vagy szerinted a „korrupció” szó nem olyasmi ami BŰNCSELEKMÉNYT jelent?! Sargentiniről hallottál? OLAF jelentés mond neked valamit?!

Szóval ne ködösíts és trollkodj itt nekem mintha én találtam volna ki a hasamra csapva hogy O1G és bandája TOLVAJ, tehát GAZEMBER mert LOPNAK. Ezt állítom igen. De nem dolgom bizonyítani. Sokszor bebizonyították már (lásd megintcsak OLAF jelentés meg a többi). Nekem egyszerűen állampolgári (sőt inkább emberi) jogom hogy elhiggyem egy nagy hírnevű nemzetközi bizottság és szakértői csoport jelentésében foglaltakat. Elhiszem. És hangot adok annak amit hiszek.
Sokan sok mindenben hisznek. Ha jól emlékszem, nem is oly rég Európában és Amerikában a faji felsőbbrendűség eszméje volt a "divat". Mellesleg engem Orbán személye nem érdekel - sokkal inkább az a konzervatív politika, amelyet képvisel, és amellyel útját állja az Európai Egyesült Államoknak.
 
*
Forr a gyűlölet.
Hazánk jelenlegi kormánya abból él, a gyűlöletből kovácsolta trónon ülnek, s onnan vezetik a szakadékba az országunkat. l.
Maximum benned forr a gyűlölet. S jellemző módon ilyenkor nem lát tisztán az ember. Orbán az elhibázott rendszerváltás és Gyurcsány ámokfutása miatt szerezte - akkor is demokratikusan - az első kétharmadát, és a gazdaság-, család- és nemzetpolitikai eredmények tartják kétharmadon. Plussz az ellenzék tökéletes kormányzóképtelensége. Jelenleg 4%-os a gazdaság növekedés. Persze tőlem azt vizionálsz, amit csak szeretnél,demokráciában, bizonyos keretek között gyűlölni is szabad!
 
Maximum benned forr a gyűlölet. S jellemző módon ilyenkor nem lát tisztán az ember. Orbán az elhibázott rendszerváltás és Gyurcsány ámokfutása miatt szerezte - akkor is demokratikusan - az első kétharmadát, és a gazdaság-, család- és nemzetpolitikai eredmények tartják kétharmadon. Plussz az ellenzék tökéletes kormányzóképtelensége. Jelenleg 4%-os a gazdaság növekedés. Persze tőlem azt vizionálsz, amit csak szeretnél,demokráciában, bizonyos keretek között gyűlölni is szabad!
*
Egyre többen vagyunk, bőszítő, hogy amit az EU nekünk, a mi épülésünkre, a mi jobbá, szebbé váló életünkre utalt pénzeket elsinkofálták. Idiótaságokra költötték, lásd: a sehová nem vezető utakra, "kilátókra", emlék parkokra stb. A többit, a súlyos pénzeket átkönyveltették a saját vagyonuk gyarapítására. Sőt volt olyan, hogy vendégházat építtettek, majd azt "belakták". Felsorolni is több ezer kötetre rúgna az a mérhetetlenül hosszú bűnlajstrom, amit ellenünk követett el a jelenlegi kormány, de annak "koronázatlan királya". Mert sajnos ez a beteg ember, aki egyszemélyű uralkodónak képzeli magát. Udvartartása pedig nemcsak bólogatással, de kiszolgálja. Annak ellenére, hogy a körülötte lévők tudják, hogy beteg ember. Ő pedig úgy hiszi, ő mindent megtehet és meg is tesz. Egyenlőre büntetlenül. Ez így nem maradhat, felelnie kell Lőrinc barátjával, vagyona kezelőjével együtt. Arcátlan lopásaikért, no meg egyéb tetteikért.
 
Sokan sok mindenben hisznek. Ha jól emlékszem, nem is oly rég Európában és Amerikában a faji felsőbbrendűség eszméje volt a "divat". Mellesleg engem Orbán személye nem érdekel - sokkal inkább az a konzervatív politika, amelyet képvisel, és amellyel útját állja az Európai Egyesült Államoknak.
Sajnalhatod, hogy nem kovetik egy az egyben Ameriakat mert jobban jarna mindenki. Mellesleg konzervativ kormany van Usaba is Trump erosen republikanus.
 
Maximum benned forr a gyűlölet. S jellemző módon ilyenkor nem lát tisztán az ember. Orbán az elhibázott rendszerváltás és Gyurcsány ámokfutása miatt szerezte - akkor is demokratikusan - az első kétharmadát, és a gazdaság-, család- és nemzetpolitikai eredmények tartják kétharmadon. Plussz az ellenzék tökéletes kormányzóképtelensége. Jelenleg 4%-os a gazdaság növekedés. Persze tőlem azt vizionálsz, amit csak szeretnél,demokráciában, bizonyos keretek között gyűlölni is szabad!
*
Félre olvastál. Nem bennem forr a gyűlölet, pontosan leírtam azt, hogy kiben:"A jelenlegi vezetés abból él és éltet, hogy nemcsak családokon belül, de a magyar igazolvánnyal rendelkezők és az itt születettek között is, irgalmatlan, áthidalhatatlan szakadékot ás. Megosztja a társadalmat, élesedik az ellentét, mélyülnek a "törés vonalak".
Forr a gyűlölet".
Családokon belül - megosztják nemcsak a társadalmat, de a családokat is. Politikailag, mindenképpen. Kezdve a szülőtartástól - a többin keresztül. Aztán az erdélyiek, a csángók, székelyek és azok ellen, akik nem tehetnek arról, hogy a történelem átrajzolta az államhatárokat. Ők oda születtek, ott éltek és magyarként élnek, még ma is. Megkapták ezt a magyar igazolványt. A mostani vezetés megy, hívatlanul is és osztja az észt, azon túl a mi pénzünket. Tehát -jogosan- úgy hiszik, úgy gondolják, milyen jó nekünk, hogy ilyen vezetésünk van. S, ők erősíteni, de minket gyengíteni jönnek ide szavazni. S, akik nem ezt a kormányt akarják, azok felháborodnak, azon, hogy Romániából, Ukrajnából jönnek ide buszokkal szavazni - a mi életünkre. Jogos a felháborodás, jogos a gyűlölet. Erre írtam azt, hogy "Forr a gyűlölet". Nem bennem, de forr magyar a magyar ellen. Jogos? Igen, mert innen tolják ki a mi pénzünket, Romániába, napközi otthonokra, iskolák felújítására, építésére, templomok restaurálására stb. No meg a többi kedvezmény, amit eddig a szülés után élveztek a kismamám, még abból is adakoznak. Jogosan arra gondolnak a határon belüliek, ha nem tolnák ki talicskával azt a pénzt, amit kitolnak - nekik több jutna. S, akkor az ukrajnai nyugdíjasok illetményéről nem is írtam.
 
Szóval ne ködösíts és trollkodj itt nekem mintha én találtam volna ki a hasamra csapva hogy O1G és bandája TOLVAJ, tehát GAZEMBER mert LOPNAK.

természetesen, nem Te találtad ki... ez az ellenzék sablon szövege mindenütt a nagyvilágban, az ellenzéki tüntetők minden országban ezt skandálják. Magyarországon már vagy tíz éve, az ellenzék folyamatosan feljelengeti a magyar kormányt Brüsszelben, és az EU folyosítja tovább a pénzeket...mert minden rendben van.
 
Utoljára módosítva:
Igen, mert innen tolják ki a mi pénzünket, Romániába, napközi otthonokra, iskolák felújítására, építésére, templomok restaurálására stb. No meg a többi kedvezmény, amit eddig a szülés után élveztek a kismamám, még abból is adakoznak. Jogosan arra gondolnak a határon belüliek, ha nem tolnák ki talicskával azt a pénzt, amit kitolnak - nekik több jutna. S, akkor az ukrajnai nyugdíjasok illetményéről nem is írtam.

Érdekes felvetés ... ugyanezt a problémát meg kellene vizsgálni más nézőpontból is.
Például, hogy az általad felsorolt külföldön élő magyar állampolgároknak juttatott összegek hogyan arányulnak a magyarországon kizárólag szociális segélyeken élő állampolgároknak juttatott összegekhez.
Vagy, például mennyit költenek az állampolgárok egy hónap alatt dohányzásra és mekkora az általad említett éves támogatás aránya (dohánytermékekből kb. 10 milliárd forint csak a jövedékiadó-bevétel havonta) .

Tehát mikor azt halljuk, hogy egymillió létszámu határokon kívül rekedt magyar közösséget támogat 15 milliárd forinttal az sok vagy egy jelképes összeg.
 
Utoljára módosítva:
Érdekes felvetés ... ugyanezt a problémár meg kellene vizsgálni más nézőpontból is.
Például, hogy az általad felsorolt külföldön élő magyar állampolgároknak juttatott összegek hogyan arányulnak a magyarországon kizárólag szociális segélyeken élő állampolgároknak juttatott összegekhez.
Vagy, például mennyit költenek az állampolgárok egy hónap alatt dohányzásra és mekkora az általad elköltött éves támogatás aránya (dohánytermékekből kb. 10 milliárd forint csak a jövedékiadó-bevétel havonta) .

Tehát mikor azt halljuk, hogy egymillió létszámu határokon kívül rekedt magyar közösséget támogat 15 milliárd forinttal az sok vagy egy jelképes összeg.
Azt támogatják akik rá szavaztak.
Majd csak észreveszik az emberek hogy érdemes a kormányerőkre szavazni mert másképp nem lesz beruházás....
 
A határon túliak szavazati jogához ...
Szerintem a hasonlat az ajándékot váró unokatestvérrel nem jó ... talán ha egy örökösödési perről lenne szó, az már jobb hasonlat lenne.
Azért jó tudni, hogy miről szavazhatnak és kb. hány parlamenti helyről dönthetnek a külföldön élő magyar állampolgárok
 
a képviselőurak azért el kell számoljanak a választóiknak ha folytatni akarják a karrierjüket, kell támogassák a választókerületeiket ... a kormánypártnak minimum ennyi választókerületet kell támogasson

2vcgorb.jpg
Örülök hogy örülsz a szép színnek.
Tudja kend nénémasszony, magának olyan jó színe van, olyan szép sárga...tudja mire gondolok!? Indul a bakterház. Én mindig is jó szándékú gyerek voltam, ...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,137
Üzenet
4,803,709
Tagok
615,809
Legújabb tagunk
Eke Ilona
Oldal tetejére