Fegyveresek kerítették hatalmukba Seattle belvárosát

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy 'anarchisták kerítették hatalmukba' a várost.

Seattle belvárosát fegyveresek kerítették hatalmukba pénteken, rendőröktől mentes "autonóm zónát" hirdetve.

A hetek óta tartó tüntetések után

fegyveresek emeltek barikádokat a rendőrség épülete köré, és arra kényszerítették a rendőrséget, hogy kiürítsék a rendőrőrsöt és a elhagyják az épületet.

Csupán néhány rendőrtiszt maradt az épületben.

"Capitol Hill Autonóm Övezet (CHAZ)" írták ki a tüntetők az általuk körülvett területre. A rendőrség épületére sprayjel ráírták: "A nép tulajdona". Több helyen táblákat tettek ki "zsarumentes övezet" és "innen már nem az USA területe" feliratokkal.

hirdetés
Megjelentek a városi tanács afroamerikai tanácsadói testületének (AACAC)képviselői, akik megpróbáltak nyugalomra inteni, de amikor azt mondták az erőszakos tüntetőknek, hogy kisajátították maguknak a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak)mozgalom célkitűzéseit, akkor kifütyülték őket.

"A fekete életek számítanak, de vannak fekete életek a rendőrök között is" - nyilatkozta a helyi rádiónak, a KOMO Newsnak a tanácsadó testület az egyik tagja. Victoria Beach, az AACAC elnöke Jenny Durkam demokrata párti polgármestert okolta a kialakult helyzetért, mondván, hogy "megnyitotta az utcákat a zűrzavar számára".

Jenny Durkam és a rendőrség vezetője, Carmen Best elemzők szerint ellentmondásos üzeneteket fogalmaz meg. A polgármester szerint a békés tüntetés az amerikai alkotmányban garantált jog. Sajtóértekezletén Durkam úgy fogalmazott: "annak követelése, hogy jobbá tegyük a társadalmat és igazi egyenlőséget biztosítsunk a színesbőrű közösségeknek, nem terrorizmus, ez hazafiasság". Carmen Best rendőrfőnöknő azt nyilatkozta pénteken, hogy a "Capitol Hill Autonóm Övezet" veszélyes, és leszögezte, hogy ilyen helyzetben a rendőrség még a környéken sem tud megfelelően válaszolni a sürgős hívásokra.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy "anarchisták kerítették hatalmukba" a várost.

Az elnök még csütörtökön este a Fox televíziónak adott interjújában minősítette "belföldi terroristáknak" az erőszakos, fegyveres tüntetőket és kilátásba helyezte, hogy amennyiben a város vezetőinek nem sikerül helyreállítaniuk a rendet, a szövetségi kormányzat fog fellépni.

Durkam polgármester sajtóértekezleten utasította vissza a kormányzat esetleges beavatkozását, alkotmányellenesnek és törvényellenesnek nevezve azt. Carmen Best rendőrfőnök ugyanakkor az ABC televízió pénteki műsorában többszöri kérdésre sem volt hajlandó elítélni Donald Trump szavait. "Támogatom az alkotmány első kiegészítését (a szólás-, és gyülekezési szabadságról), de ami most történik, nem erről szól" - fogalmazott a rendőrfőnök az ABC-nek adott interjújában.

seattle-Copy.jpg
 
Napok óta olvasgatom miket írtok.
Örülök, hogy nem tartoztál ahhoz a tanári karhoz akik tanítottak. Annyi adattal, és pontatlansággal bombázol mindenkit, hogy elképesztő.
Az Amritsar-mészárlás miatt nem lehet Churchill-t vádolni, azt egy dandártábornok, mégpedig Reginald Dyer tábornok számlájára írhatod! Ő volt aki kiadta a tűzparancsot, és addig lövette a közel 20 ezres tömeget, amíg el nem fogyott a lőszer.
Nagy-Britanniában a nagyközönség és az alsóház óriási felháborodással és undorral reagált a mészárlásról. Winston Churchillnek annyi köze volt az egészhez, hogy elítélte, szörnyű eseménynek nevezte.

Szóval vagy ragaszkodjatoka hírhez, vagy pontosabb adatokkal offoljátok szét a hírt.

Nem mondtam, hogy Churchill adta ki a parancsot de mivel ö volt a "hadügy miniszter" ezért a végső felelősség nála volt.
-
Igen, elítélte a tömegmészárlást és "szörnyű eseménynek" (unutterably monstrous) nevezte de a történész
Kim Wagner szerint
"minden erőfeszítésének célja az volt, hogy a felelősség nehogy a Brit Birodalomra tapadjon"
-
Annyira nem vagyok benne a témában, hogy itéletet tudjak mondani ez a történészek dolga.
Csak arra szeretnék utalni, hogy az amerikai események csak mozgásba hoztak egy csomó dolgot.

Nem ártana ha Magyarország is elkezdene egy nyílt beszélgetés a múltjáról és a jelenlegi idegengyűlöletről.
 
Ennyi.
Ezzel és így sikerült tökéletesen bemutatkozni. Igaz, hogy ez a könyv lett minden idők legjobb magyar műve annak idején, több százezres szavazással - képzeld, még a Sorstalanság című írásművet is megelőzte.... - Állítólagos magyar létedre megvan neked németül és a nejed lesújtóan ingatta rá a fejét A gyerekeket meg nem érdekli, hogy védték meg ezek a hülye magyarok Európa valagát

Nem csodálkozom én ezután már semmi, Ernoe. Egyszerűen és szépen bemutatkoztál. Tökéletesen érthető, hogy számodra semmi más nem marad, mint egy ostoba, zűrzavaros politikai provokátor-lét, abból is egy sokadrangú, értelem nélküli végrehajtás. Sem te, sem az össze-vissza kuszált zavaros dolgaid nem érdemelnek tovább még szót sem.

Leszerepeltél emberként, magyarként, értelmiségiként, gondolkodóként, európaiként - minden létező és elképzelhető formában

Ehhez csak csatlakozni lehet. Túl kell lépni rajta, nem kell rá reagálni.Innen nem fogják kitiltani:p
Azt nem értem,hogy a figura minek itt szórja az elmés-magvas gondolatait. Amellet, sok ideje is van....
 
- Igen én rengeteg magyar klasszikust megvásároltam németül, hogy a feleségem is eltudja olvasni öket, meg is tette.
- Az Egri Csillagok valójában egy szerelmes történet,
- A 200.000 török támadó valójában csak 80.000, Eger egyszer megmenekül, majd csak ellett foglalva a törököktől
- Hunyadi nem diadalmaskodott a Törökön, mert a 150 éves megszállás csak Vajdahunyad után jött
- A déli harangszó nem a "diadalt" hanem a török veszélyt, volt hivatott jelezni, hogy "imádkozzunk" (lásd. Vatikán)
-
- Nyilván az Egri Csillagok népszerűsége megelőzi a "Sorstalanságot", az elsőben győztünk a másodikban lejárattuk magunkat
- Jó, hogy szóba hoztad ezt a könyvet, egy bizonyíték arra, hogy van mit feldolgozzunk a történelemben, egészen friss dolgokat

- Ugy elvagytok vakulva a nacionalizmustól, hogy egy könyvkritikát nem vagytok képesek elviselni
Regen jartam mar erre, mostanában olasom ujra a postokat.
Az ilyen és ehhez hasonló irások egy dologról győznek meg: ahogy oregszenek emberek, képtelenésg mar beszélni veluk, mert a fejukben csak az a rettenetes elvakult ostobaság kering , ami az értelmes elveket, gondolatokat már csak monomániává teszi.

teljesen mindegy mirol van szo : Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ...
 
Te nem vagy hajlandó kontrovers beszélgetni emlékművekről és arról, hogy ki is áll mögötte?
Nem csak Ő.
Én sem vagyok hajlandó arról beszélni kit ábrázol,van-e rá ok vagy nincs?Lezárva.Semmi se ok, le-döntésre.Így át hisztériázva.Társadalmi egyetértés nélkül végképp.
Így még csak nem is kultúrpolitika.
Közönséges anarchiába torkollott önbíráskodás.

Hogy ki áll mögötte?:
A romboló mozgalom.Kinek célja nem izgat .Hisz politikai pecsenye sütögetés.A többi pedig beszívja a maszlagot.
A szobornak nincs, ma már semmi lényeges köze a ma történteknek.
Politikai hajcihő.
Mi a fenéért beszéljünk arról kit döntenek le.
Ideológiát gyártva hozzá.Semmi aktuális dologhoz nincs köze.
Ahhoz az emberhez van köze ki arról akar vitatkozni?Miért is jó hogy ledöntötték.
Az pedig már megint politikai érdek.
 
Utoljára módosítva:
Azt nem értem,hogy a figura minek itt szórja az elmés-magvas gondolatait. Amellet, sok ideje is van....
Mindig a pillanatnyi érdek dönt.Jól fel lehet használni, minden cikkhez.
Vannak vörös rongy témái.
Mit rögtön felvesz vitára és ha kell kiköt a papoknál vagy a melegeknél.
Az egyébként egy nem olvasott cikket "fergeteges" vélemény írásával pörgetni látszik.(ez is egy fajta trollhatás)
egy dologról győznek meg: ahogy oregszenek emberek, képtelenésg mar beszélni veluk, mert a fejukben csak az a rettenetes elvakult ostobaság kering , ami az értelmes elveket, gondolatokat már csak monomániává teszi.
A "hasznos bolondok" kifejezés talán Gorbacsovi politikára született.De a cselekedet ha naiv is.De segíti a főbb érdeket a tematikus témák életben tartását akkor hasznos bolond
Nos ezért van évek óta.
provokál válaszra kényszerít.ál-tudományos érveléssel jön.Mert szeret előadni.Az életben másutt már kimennek a szobából hol rákezdi.Ezért marad neki a net
Azt nem értem,hogy a figura minek itt szórja az elmés-magvas gondolatait.
Hát ezért:
Jól felhasználható, ráugrik minden olyanra mi "magasabb érdek"Naiv meggyőződésében néha még komolyan is veszi.
Ezzel kiszolgál. És felhasználható mint Gorbacsov rögeszmés hite: peresztrojkája és pluralizmusa
A hasznos bolond.De arról Gorbacsov se tudott.
 
Utoljára módosítva:
Tudod, Ernoe - az a rengeteg következetlenség, amivel igaz, hogy következetesen, de magyarázol valamit, amivel szemben mindössze az emberiség történelme, értékei, intelligenciája és világrendje áll, kontraproduktív Ezt már egyszer leírtam itt neked. És tudod, miért? Egyszerű - egy alapvetően nemes és követendő elképzelésből egy agyament, túltolt, elnagyolt és átláthatatlan valamit sikerült nektek összehozni, ami az embereknek egészen egyszerűen visszatetsző. Értelmezhetetlen, igazolhatatlan, ostoba és agresszív - pedig alapvetően sikeres is lehetne Egyszerűen annyivel - emberek, sokféle megkülönböztetés volt, van, ezzel valamit tenni kellene. Manapság ez már nem tekinthető helyesnek, ezt és ezt változtassunk rajta - beszéljük meg, álljunk neki együtt Ehelyett az, ami most folyik - és ahogy ezt te magad is itt elővezeted - annyit ér el, hogy még annak is felfordul az egésztől a gyomra, aki eddig ugyanezeket vallotta volna. Ez van - és nem csak ebben, mert ez irányzat Ugyanígy sikerül ezt összehozni a homoszexuálisoknál és társaiknál a kisgyerekeknek beadagolt rávezető mesékkel, a jujdeegyenlőek vagyunk minden filmben legalább két-három akármilyen főszereplőkkel, a gender-cirkusszal, az ostoba és félreértelmezett állítólagos jogvédelmekkel, amik már a blődség határát is túllépik néha és hosszasan lehetne ezt sorolni. Nem fogom, és ezzel be is fejezem ezt az egészet, mert vagy fel sem fogod, vagy tökéletesen megérted, de te így hiszed magad húdehaladó szellemű jajdemodernnek Pedig nem az vagy.
Hol tanultál meg ilyen jól lényeget megfogóan írni.Emlékszel.Máskor is mondtam tetszenek írásaid.
Nem irodalmilag hanem lényeget összefoglalóssága miatt.
Nem érthetek mindennel egyet.Néha magad is átesel.(de ki nem?)
A másik az "Ernő olvasatát" eltúloztad.
Nem értek egyet azzal hogy sokszoros túlerőben lévő rendőrök érkezzenek meg.
Ez legtöbbször nem indokolt.
Mi a büdös francért szegeznek sörétes puskát egy földön fekvő emberre.Ez a rendőri brutalitás a hatalommal visszaélés csírája ebből lesz a baj(eddig még nem rasszizmus)
De a túlerőszakos túlreagáló mozzanatok már igen baj
Pont ez a táptalaja a bántalmazásnak.(Más esetben). Ragad a példa alkalmazása.
Lelkileg teszi brutálissá a rendőrt.Amerikai és erőszak szervezetek tagjainak hibája.
És nem csak Amerikában.A brutális testületi tag, mivel védettséget is élvez, elvadul.És kész a Derek Chauvin-félék
Az hogy kiforgatva erre a találó jelenetre rasszizmust mondanak ez az újságírók hibája!!A túlerő alkalmazása a bennük rejlő brutalitás teszi alkalmatlanná a mérték és arányos intézkedésre.A testületi tagokat.
George Floyd halálát ez okozta.
És ne zárjuk ki a rendőr esetleges más bánásmódra hajlamosságát színes bőrű esetén,De ez nincs bizonyítva én sejtem: az is ott lehet.
aki hiába könyörgött rémülten és esdekelve, nem voltak hajlandóak kiereszteni Ezután megérkezett az agresszív elnyomó hatalom és sokszoros túlerőben lévő, felfegyverzett rendőrök egrecíroztatták, utasítgatták és erőszakkal földre teperték a védekezésre képtelen megfélemlített urat. Ez így nyilvánvaló rasszizmus, a színesbőrűek jogfosztó elnyomása
Ám a befejezés jó:

Jó. Persze, hogy kiforgattam - ám a folyamat és a háttér - EZ, kedves Ernoe. ...és emiatt nem kell az ilyesmi valamennyire is normális embernek. További szorgalmas aktivistáskodást - remélem, azért néha valami juttatás is van érte, úgy lenne az igazi. Bár ha nem - hát nem, a lángoló lélek is valami.
a lángoló lélek is valami.
De egyoldalúvá tesz.Ez meg is látszik a szemellenző viseletén
 
Utoljára módosítva:
Regen jartam mar erre, mostanában olasom ujra a postokat.
Az ilyen és ehhez hasonló irások egy dologról győznek meg: ahogy oregszenek emberek, képtelenésg mar beszélni veluk, mert a fejukben csak az a rettenetes elvakult ostobaság kering , ami az értelmes elveket, gondolatokat már csak monomániává teszi.

teljesen mindegy mirol van szo : Ceterum censeo Carthaginem esse delendam ...

A Cato-nak tulajdonított mondás, 225 évvel az államférfi halála után lett papírra vetve ö-görög-böl.
Úgyhogy a latin változat hitelessége nem igazolt. ;)
-
Egyébként is én Publius Scipio Nasica véleményén vagyok, "Karthagot nem kell elpusztítani." :)
 
Nem csak Ő.
Én sem vagyok hajlandó arról beszélni kit ábrázol,van-e rá ok vagy nincs?Lezárva.Semmi se ok, le-döntésre.Így át hisztériázva.Társadalmi egyetértés nélkül végképp.
Így még csak nem is kultúrpolitika.
Közönséges anarchiába torkollott önbíráskodás.

Hogy ki áll mögötte?:
A romboló mozgalom.Kinek célja nem izgat .Hisz politikai pecsenye sütögetés.A többi pedig beszívja a maszlagot.
A szobornak nincs, ma már semmi lényeges köze a ma történteknek.
Politikai hajcihő.
Mi a fenéért beszéljünk arról kit döntenek le.
Ideológiát gyártva hozzá.Semmi aktuális dologhoz nincs köze.
Ahhoz az emberhez van köze ki arról akar vitatkozni?Miért is jó hogy ledöntötték.
Az pedig már megint politikai érdek.

Társadalmi egyetértés csak akkor jöhet létre ha a különböző nézetek megvitatásra kerülnek.
-
Nem hagyom, hogy a témát leredukáljátok "vandalizmusra, bűnöző négerekre akik egyébként is alacsonyabb rendűek... "
Miért nem mentetek ki Budapesten, vagy ott ahol éltek egy BLM tüntetésre?
Mert nincs is személyes kapcsolatotok szines börü, cigány vagy más diszkriminált kisebbséggel.
-
 
Regen jartam mar erre, mostanában olasom ujra a postokat.
Az ilyen és ehhez hasonló irások egy dologról győznek meg: ahogy oregszenek emberek, képtelenésg mar beszélni veluk, mert a fejukben csak az a rettenetes elvakult ostobaság kering , ami az értelmes elveket, gondolatokat már csak monomániává teszi.
Nincs hozzátenni való, bemerevedett.Már a valót meglátni képtelen
 
Nem hagyom, hogy a témát leredukáljátok "vandalizmusra, bűnöző négerekre akik egyébként is alacsonyabb rendűek... "
És még hazudik is.Mert egészet látni képtelen.
Az ilyen és ehhez hasonló irások egy dologról győznek meg: ahogy oregszenek emberek, képtelenség mar beszélni veluk, mert a fejukben csak az a rettenetes elvakult ostobaság kering , ami az értelmes elveket, gondolatokat már csak monomániává teszi.Teljesen mindegy mirol van szo
A dalcím jó
monománia

Én csak a rögeszmés elvakult kimozdíthatatlanságát az öncélú,már már kóros állapotát féltem.
Beka csak a pontatlanságot tartja ernőnél veszélyesnek.Az elvakultak butasága sokkal több kárt okoz.A károkozása a rögeszméseknek.Természetesen nagyobb.
Ha szektát alapítanak még nagyobb

Napok óta olvasgatom miket írtok.
Örülök, hogy nem tartoztál ahhoz a tanári karhoz akik tanítottak. Annyi adattal, és pontatlansággal bombázol mindenkit, hogy elképesztő.
Csak hogy felfedezték: a trollság nem csak kelet európai.Egy németben lakó épp úgy lehet.
 
Utoljára módosítva:
Ideje lenne hogy mindannyian visszatérjünk a Topik eredeti témájához.
-

-
Hát igy néznek ki a "vandálok akik kezükbe kerítették Seattle egy kerületét".
-
Tudom, hogy a kis hazánkban élőknek nehéz beleképzelni magukat egy egészen más dimenzióba létező világba.
-
Van aki azt gondolja: "Magyarországon is van Niagara és Grand Canyon csak egy picit kisebb" :rolleyes:
A kvantitás egy bizonyos érték felett kvalitatív változáshoz vezet.
 
Utoljára módosítva:
most hétvégén eltakarítják a szemetet


a kérdés ki fizeti a cechet?


A kérdés, hogy miért próbálsz gyűlöletet szítani és miért használsz ehhez hamis képeket?
- Az égő autókat mutató video Minneapolis-t mutatja 2020 május 30.-án és nem Seattle városát ami a Topik témája
- Tudjuk, ekkor még a George Floyd-ot meggyilkoló négy rendőrök közük csak egy volt előzetes fogságban.

Az első videón nincs erőszak, azt valószínű meg sem fogja nézni a szenzációra éhes közönség.
- A buldózer előtt fekvő ember egy "fehér streetworker", azzal sem lehet szentségelni.
- A Polgármester hölgy Durkan megígérte, hogy erőszak nélkül fog lefolyni a terület visszaadása.

Aki követni akarja a "Capitol Hill Autonomous Zone" eseményeit az menjen Wikipédiára ez állandón aktualizálva van.
-
Sokan nekem estek itt ami csak megerősíti, hogy Magyarországon egy deficit van az információhoz jutás területén.
Az előítéletéket, idegengyűlöletet illetően pedig egy "Boom".
-
 
Nem értek egyet azzal hogy sokszoros túlerőben lévő rendőrök érkezzenek meg.
Ez legtöbbször nem indokolt.
Mi a büdös francért szegeznek sörétes puskát egy földön fekvő emberre.Ez a rendőri brutalitás a hatalommal visszaélés csírája ebből lesz a baj(eddig még nem rasszizmus)
De a túlerőszakos túlreagáló mozzanatok már igen baj
Pont ez a táptalaja a bántalmazásnak.(Más esetben). Ragad a példa alkalmazása.
Lelkileg teszi brutálissá a rendőrt.
Ebben igazad van - egy magyarázat mégis van rá. Ezek a rendőrök minden nap ki vannak téve a tettleges és váratlan erőszaknak. Akár egy sima igazoltatáskor is. Soha nem tudhatják, kivel állnak szemben, az mit tervez ellenük.
Ebben az esetben sem lehetett tudni - ennél a négernél van-e fegyver. Függetlenül attól, ahogy viselkedett - komoly esély volt rá, hogy van. Egy idő után, és számtalan támadás és megsebesült vagy megölt rendőr bajtárs után a rendőr nem fog gyanútlanul odasettenkedni, hátha...
Erre mondják - ki kardot ránt... Ha nem megy rabolni, nem szegez rá fegyvert a rendőr. Ha nem lenne ezernyi példa arra, hogy intézkedő rendőrre lőnek - akkor a rendőr sem kapkodna fegyver után az első pillanatban. Senki nem szeretne meghalni azért, mert feltételezte - talán éppen egy szelíd lelkű rabló vagy kábítószer nepper akadt útjába.
 
- Az égő autókat mutató video Minneapolis-t mutatja 2020 május 30.-án és nem Seattle városát ami a Topik témája
biztos, hogy nem seattlei ? ... vajon ez sem?

ovasod a dokumentumfilmekhez tartozó kommenteket is? Mintha hadbíróságot követelnének...
 
Utoljára módosítva:
Ernoe írta ---
Nyilván az Egri Csillagok népszerűsége megelőzi a "Sorstalanságot", az elsőben győztünk a másodikban lejárattuk magunkat
- Jó, hogy szóba hoztad ezt a könyvet, egy bizonyíték arra, hogy van mit feldolgozzunk a történelemben, egészen friss dolgokat

- Ugy elvagytok vakulva a nacionalizmustól, hogy egy könyvkritikát nem vagytok képesek elviselni
Lejáratjuk magunkat. Mármint, hogy mi. Aha... Egyébként megesküdtem voln rá, hogy kedvenced - mint ahogy neked sem újdonság, hogy négy oldalnál többet nem bírtam elolvasni abból az irodalmi förtelemből. Hatszor futottam neki - ha nem megy, hát nem megy. Én az általad annyira lenézett Gárdonyin, Mikszáthon, Móriczon, sőt - Gorkíjon, Dosztojevszkijen, Mereskovszkijon és társain nőttem fel. Nem egy kategória, az tény. A tartalma meg... épp neked való. Én már csak megmaradok annál a semmirevaló Egri csillagoknál, a Rab ember fiainál, az Aranykoporsónál, A légy jó mindhalálignál, a Pál utcai fiúknál és a többi rasszista nem eukonform szennynél.
Látod, már annyira nacionalista vagyok, hogy ...hogy...húúúúúúúdenagyonnacionalistavagyokén, wááááááááá.
Sőt - WÁÁÁÁÁÁ:
Sajnos, nem lehet mindenki olyan művel, széles látókörű, objektív nyugati gondolkodó, mint te.... Mi itt, nem eltakarodva a francba, már csak ilyenek vagyunk. Fpglalkozz a négereiddel és szidd szépen tovább a magyarokat, a fehéreket, a rabszolatartókat, mindent és mindenkit, amit előír számodra a politikai kiskáté.
Ez azonban egy pillanatifg nem változtatja meg a tényt - neked végképp ement a maradék józan eszed is. Te már ilyen vagy, ilyen is maradsz. Mint olyan, menthetetlenül bigott szemellenzős ostoba politikai provokátor.
Sok sikert hozzá - ám egybe ne éld bele magad - hogy ez aztán igen, ti vagytok itt a mittoménmi, a csúcs, a követendő példa, a modern megváltók, a tömegek vezérei, sőt egyenesen maguk a tömegek.
Erről szó sincs. Izgága, ostoba, felforgató anarchista banda vagytok - beleértve te magad is. Nem kell elfogadni - attól még ez van. További jó szórakozást, amíg teheted.
 
Ebben igazad van - egy magyarázat mégis van rá. Ezek a rendőrök minden nap ki vannak téve a tettleges és váratlan erőszaknak. Akár egy sima igazoltatáskor is. Soha nem tudhatják, kivel állnak szemben, az mit tervez ellenük.
Ebben az esetben sem lehetett tudni - ennél a négernél van-e fegyver. Függetlenül attól, ahogy viselkedett - komoly esély volt rá, hogy van. Egy idő után, és számtalan támadás és megsebesült vagy megölt rendőr bajtárs után a rendőr nem fog gyanútlanul odasettenkedni, hátha...
Erre mondják - ki kardot ránt... Ha nem megy rabolni, nem szegez rá fegyvert a rendőr. Ha nem lenne ezernyi példa arra, hogy intézkedő rendőrre lőnek - akkor a rendőr sem kapkodna fegyver után az első pillanatban. Senki nem szeretne meghalni azért, mert feltételezte - talán éppen egy szelíd lelkű rabló vagy kábítószer nepper akadt útjába.

A fegyverviselésnek is van egy etnikai komponense
- Az Afro-Amerikaiak a 20. század közepéig nem vásárolhattak fegyvert
- Még Martin Luther King Jr. sem kaphatott fegyverviselési engedélyt
- Mig a kukluxklan-hoz való tartozás nem számít oknak a fegyverviselés megtagadásához.
- Indiánok 1945-ig hordhattak maguknál fegyvert
- A fegyverellenőrzésék 90%-át színes bőrűeken végzi a rendőrség
- Ugyanakkor láttuk, hogy Washingtonban a Corona-rendelkezések ellen tüntető fehéreknél gépfegyver volt
- Szines börü amerikaiak aránytalanul gyakrabban áldozatai bűncselekményeknek
- Trayvon Martin Floridában egy fehér polgári-ör, George Zimmerman által lett lelőve
- Senki sem merné mondani ilyen esetben, "Ha Martinnak lett volna egy pisztolya?"
- Trump a tanárokat akarta felfegyverezni

Ne próbáld itt elbagatellizálni George Floyd meggyilkolását.
- Még hogy szegény rendőr, aki félt? Hitöl félt a rendör?
- Az áldozatot megmotozták, előtte se volt nála fegyver, megbilincselve feküdt a földön,
- Három rendőr "biztosította" a negyedeiket, aki majd 9 percen keresztül térdelt az áldozat nyakán
- Nem lehetsz te hülye, hogy ezt nem látod.

- A két eset ami a vita tárgya egyértelműen fegyvertelen áldozatokról szól
- Az egyik egy hamis 20 dollárossal fizetett a másik pedig aludt.
- Jobb ha hallgatsz mert az ilyen hozzászólásokkal csak magadat terheled.
 
biztos, hogy nem seattlei ? ... vajon ez sem?

ovasod a dokumentumfilmekhez tartozó kommenteket is? Mintha hadbíróságot követelnének...


Ez Seattle de nem amit előtte betettél és ugyanakkor nem aktuális esemény.
- A dátum ugyan ugy május 30.-a amikor a rendőrök még nem volta letartoztatva.
- A kommentárok azok nem nagyon érdekesek, disznóságokat, rasszista megnyilvánulást tőled is olvashatok
- Söt a magyar közmédia és propaganda videók alatt is találok írásokat amikkel az államügyésznek kéne foglalkozni

Az egyik filmben egy Sarina Sementelli mondja: "Ez egy közvetlen erőszak az erőszakra. Erőszakkal reagálunk mert mi ezt így ismerjük" és itt az élettapasztalatukról beszél a lány.

Ez egy egészen más eset mindha hetekkel, vagy évekkel utána reagál valaki. Mondjuk a német politikus Walter Lübcke lelövése, az NSU gyilkosságok vagy a magyar cigányok orvul való becserkészése, lelövöldözése.
 
guardian_rendorok_altal_lelott_emberek_USA_2016.png

Sokak szerint nem etnikai, hanem brutalitásprobléma van az amerikai rendőrségnél
(ez a rendorok altal lelott szemelyek száma 2016-ban)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

¡Hola! Estoy buscando estos patrones. Pertenecen a una diseñadora mexicana llamada Alejandra Betancur. Su Instagram es @corazondemelocoton
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit

Statisztikák

Témák
38,156
Üzenet
4,808,534
Tagok
616,086
Legújabb tagunk
Stoney
Oldal tetejére