Hírek Trump szerint kedden le fogják tartóztatni, híveit tüntetésre szólította fel

Donald Trump volt amerikai elnök szombaton arról posztolt közösségi oldalán, a Truth Social-ön, hogy kedden le fogják tartóztatni. A politikus egyben felszólította híveit, hogy tartsanak tüntetéseket, amikor ez bekövetkezik.

A korábbi elnök a bejegyzésében azt írta, hogy a manhattani kerületi ügyészség (aminek a vezetőjét szerinte Soros György finanszírozza) „kedden le fogja tartóztatni a magasan vezető republikánus jelöltet, és egyben az Egyesült Államok korábbi elnökét”. Annak ellenére, hogy Trump szerint az ügy egy „régi, és teljes mértékben megcáfolt tündérmese”.
„Tüntessetek, vegyétek vissza az országunkat”
– zárta Trump a bejegyzést. A „vegyétek vissza az országunkat” felkiáltás Trump 2021. január 6-i beszédének végén is elhangzott, mely után hívei megostromolták az amerikai törvényhozás épületét.

A CNN információi szerint a manhattani kerületi ügyészség amiatt akar vádat emelni Trump ellen, mert korábbi ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül 130 ezer dollárt, azaz közel 50 millió forintot fizetett Stormy Danielsnek, hogy a pornósztár hallgasson az afférjukról. Néhány hónappal korábban 150 ezer dollárért Karen McDougal Playboy-modell hallgatását is megvette Trump.
Az ügyet amiatt vizsgálja az ügyészség, mert a kifizetések a 2016-os kampány hajrájában történtek. A gyanú szerint kampányfinanszírozási szabályokat szegett velük a Trump-kampány.

A korábbi elnök azért fizette le a két nőt, mert félt, hogy ha a választás előtti hónapokban kirobban valamelyik szexbotrány, az komolyan ártott volna a választási esélyeinek. A Stormy Daniels-ügyet végül több mint egy évvel Trump választási győzelme után, 2018 januárjában robbantotta a Wall Street Journal.
Michael Cohen 2018 decemberében bűnösnek vallotta magát egyebek mellett kampányfinanszírozási szabályok megszegésében és amiatt, hogy hazudott a Kongresszusnak. A Trump piszkos ügyeit intéző ügyvédet három év börtönre ítélték. Végül mindössze 13 és fél hónapot kellett a rácsok mögött töltenie. Ezt követően másfél évet házi őrizetben kellett töltenie, majd jó magaviselet miatt az eredeti ítéletnél néhány hónappal korábban szabadulhatott 2021 novemberében.
A jövő héten várható vádemelés újabb csavart hozhat a 2024-es elnökválasztási kampányba. Az elmúlt hónapokban Trumpnak sikerült elhúznia elsőszámú kihívójától, Ron DeSantis floridai kormányzótól a felmérésekben, így jelenleg ő számít a legesélyesebbnek a republikánus elnökjelölti címre. A jelenlegi ügy azonban megkavarhatja a dolgokat.


A korábbi elnök ellen számos további vizsgálat is folyik. Trump két vállalatát például tavaly decemberben találták bűnösnek egy éveken át felgöngyölített adócsalási ügyben. Az esküdtszék akkor mind a 17 vádpontban elítélte a Trump Organizationhöz tartozó két céget. Ezeket azzal vádolták, hogy „nem hivatalos juttatásokat” adtak a csúcsvezetőiknek, ezzel pedig törvénytelenül csökkentették a felsővezetőik személyi jövedelemadó-kötelezettségét.
Az ügyet még tavaly nyáron indította a manhattani kerületi ügyészség a Trump Organization korábbi pénzügyi vezetőjének, Allen Weisselbergnek a tanúvallomása alapján. Az eljárás, illetve a nyomozás három éven át zajlott. A bűncselekmények Donald Trump elnöksége alatt is zajlottak.

Ezen kívül több vizsgálat is folyik Trump ellen a 2020-as elnökválasztás elcsalására tett erőfeszítései miatt. Az pedig pénteken derült ki, hogy 300 ezer dollár értékben kapott elnökként ajándékokat, amelyekkel a törvény szerint el kellett volna számolnia és túl nagy értéküknél fogva meg sem tarthatta volna őket.
(CNN)

1679159351254.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

kaary wrote on Recsi70's profile.
Helló. Köszönöm szépen a hagyatékot. Lenne kedved cserélni képregényeket? OneNote-ba gyűjtöm a listámat. Nem teljes de ha adsz egy e-mailt megosztom veled. A legtöbb képregényem asztali gépen ami most egyenlőre nem működik. Laptopon is van jópár. Ha hazaérek átkűldöm a laptopos listámat!
katica69 wrote on Punpido25's profile.
Szia!
Szeretném elkérni tőled a könyvet.
Sokat varrok az unokáimnak a családnak. Magamtól és videókból tanúltam meg. De hiányoznak az egyszerű fortélyok.
Köszönöm előre is.
trueheart wrote on Melitta's profile.
megkérhetlek,hogyha nem tudod tolerálni a tagok véleményét,azt ne egyoldalúan cenzúrázd!? nem diplomatikus,és amúgy mi nem vagyunk elkötelezett radikális szélsőbalosok! (sem) munkából élünk (van olyan) Ti mért nem tudtok főzni,könyveket megvenni,filmeket adni?
Lucan0 wrote on Professor Hangoskönyv's profile.
Mit olvasol mostanában?
napraforgó2003 wrote on lerzsi61's profile.
Kedves lerzsi61!

Bocsánat, téves volt a ha-ha-ha smiley. :)
A Támogatásoknál véletlenül kattintottam.
Vissza is vontam.

Statisztikák

Témák
37,722
Üzenet
4,701,926
Tagok
608,969
Legújabb tagunk
Tisza Bernadett
Oldal tetejére