Ásványvíz és az ezzel járó őrület

Forex témája a 'Eszem-íszom' fórumban , 2007 Május 25.

 1. snds

  snds Állandó Tag

  A világon több mint 3000 ásványvízmárka van forgalomban.
   
 2. snds

  snds Állandó Tag

  Mesterségesen is állítanak elő ásványi és egyéb anyagokkal dúsított vizet, ezek azonban ezek nem tekinthetők természetes ásványvíznek.
   
 3. snds

  snds Állandó Tag

  Az ásványvíz olyan ivóvíz, amely legalább 500 mg/liter oldott ásványi anyagot tartalmaz, és amelyek sajátos ízt és gyakran gyógyhatást kölcsönöznek neki. Az ásványvíz az ivóvízzel azonos beszerzési helyről, védett ártézi kútból, vagy forrásból származik. A vizek döntő többsége szénsav mentes, melyet a palackozás előtt dúsítanak. A fentieknek köszönhetően a hazai vezetékes ivóvizek fele, és a természetes források többsége is ásványvíznek minősülnek.
   
 4. snds

  snds Állandó Tag

  A természetes ásványvizek összes oldott ásványianyag-tartalma legalább 1000 mg/l, vagy az oldott összes szilárd ásványianyag-tartalma 500-1000 mg/l között van, és tartalmazza az alább felsorolt aktív biológiai anyagok valamelyikét:
   
 5. snds

  snds Állandó Tag

 6. snds

  snds Állandó Tag

  Víz az élet

  A víz a földi életet egyik alapvető meghatározója. Víz nélkül nincs élet, az ember számára nélkülözhetetlen: biológiai-, higiéniai-, egészségügyi-, közlekedési-, és termelési szempontból is.  A Föld vízkészlete
  Az ENSZ szakértői szerint évszázadunk végére az ivóvíz drágább lehet az aranynál. A megdöbbentő előrejelzésnek valós alapjai vannak.
  A Föld felületének kétharmadát víz alkotja, az élet fenntartásához nélkülözhetetlen édesvíz sok helyütt már ma is kevés az ott élők számára. A meglévő vízkészletre pedig egyre több embernek van szüksége.

  A Földet nem véletlenül hívják a kék bolygónak,hiszen felszínének közel 70 %-át, átlagosan 1 km mélységben borítja víz. E roppant - 1,32 milliárd köbkilométernyi - vízmennyiséget egészítik ki a légkörben és a földkéreg alatt található vízkészletek. A Föld térfogatához viszonyítva ez csupán 0,13 %, mégis óriási jelentősége van az élet és természetesen az ásványvizek keletkezése tekintetében is.
   
 7. Angeleyes26

  Angeleyes26 Állandó Tag

  szénsavmentes vizet szeretem
   
 8. Brucem

  Brucem Új tag

  napi 2,5 - 3 l víz elfogyasztása ajánlott
   
 9. kuthom

  kuthom Állandó Tag

  Én azokhoz tartozom, akik azt vallják az ásványvíz a bizniszről szól.
  2 éve vettünk a csapra szerelhető víztisztítót melynek betétjét félévente 4000 ft -ért kicserélem, és nem kell a sok palackot haza cipelnem.
   
 10. petlis

  petlis Új tag

  én nem szeretem ezeket az ízesített ásványvizeket :S
   
 11. vismaior

  vismaior Állandó Tag

  A legnagyobb átverés az oxigénnel dúsított ásványvíz. A szervezet szempontjából teljesen értékelhetetlen mennyiségű oxigént visz a szervezetbe a gyomor nyálkahártyán keresztül. Két nagy lélegzetvétellel többet érek...
   
  sogorkoma kedveli ezt.
 12. edani

  edani Állandó Tag

  A belvárosban is :)
   
 13. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Hát...valahogy így igaz;):D
   
 14. mamyx

  mamyx Új tag

  én úgy tudom, hogy abban a vízben van hasznosítható Mg, ami minimum 800 méter mélyről jön, mert a nagy nyomás miatt olyan kicsi "finom" a benne lévő ásványi anyagok mérete, ami már képes felszívódni az emberi szervezetben. Érdemes tehát ezt is figyelni a választásnál.
   
 15. Komplexum

  Komplexum Állandó Tag

  Én abszolút csapvíz párti voltam mindaddig, míg falun laktam. Amínt felköltöztem nagyobb városba, egyszerűen ihatatlanná vált a víz. Sokszor úgy érzi az ember, hogy szomjasabb mielőtt még ivott volna. Így marad az ásványvíz rekesz számra...
   
 16. mamyx

  mamyx Új tag

  A másik ami elgondolkodtató a palackok és a hőmérséklet kapcsolata, azt hallottam, hogy a magas hőmérsékleten olyan anyagok oldódhatnak ki a palackokból, ami egészségre ártalmas, pl egy nyári napon egy kamionban, vagy akár a raktárak udvarán várakozó palackokban.
   
 17. mamyx

  mamyx Új tag

  sajnos nálunk is élvezhetetlen az íze, a sok klór miatt, ráadásul vasas, és nagyon "kemény" ami jól látszik a hamar vízkövesedő felületek vöröses színében.
   
 18. tölcsike

  tölcsike Állandó Tag

  Nincs is annyi ásványvíz a világon amennyit eladnak.
   
 19. HV1

  HV1 Állandó Tag

  Vízművek

  A vízművek, akik az ivóvizet szolgáltatják,úgy tudják befolyásolni a vizsgálati eredményeket, ahogy ők akarják. Így úgy gondolom az ásványvíz palackozók is.
   
 20. Mikeorsi31

  Mikeorsi31 Új tag

  Én is ezt szeretem a legjobban :)
   

Megosztás