Ásványvíz és az ezzel járó őrület

snds

Állandó Tag
Állandó Tag
Mesterségesen is állítanak elő ásványi és egyéb anyagokkal dúsított vizet, ezek azonban ezek nem tekinthetők természetes ásványvíznek.
 

snds

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ásványvíz olyan ivóvíz, amely legalább 500 mg/liter oldott ásványi anyagot tartalmaz, és amelyek sajátos ízt és gyakran gyógyhatást kölcsönöznek neki. Az ásványvíz az ivóvízzel azonos beszerzési helyről, védett ártézi kútból, vagy forrásból származik. A vizek döntő többsége szénsav mentes, melyet a palackozás előtt dúsítanak. A fentieknek köszönhetően a hazai vezetékes ivóvizek fele, és a természetes források többsége is ásványvíznek minősülnek.
 

snds

Állandó Tag
Állandó Tag
A természetes ásványvizek összes oldott ásványianyag-tartalma legalább 1000 mg/l, vagy az oldott összes szilárd ásványianyag-tartalma 500-1000 mg/l között van, és tartalmazza az alább felsorolt aktív biológiai anyagok valamelyikét:
 

snds

Állandó Tag
Állandó Tag
Víz az élet

A víz a földi életet egyik alapvető meghatározója. Víz nélkül nincs élet, az ember számára nélkülözhetetlen: biológiai-, higiéniai-, egészségügyi-, közlekedési-, és termelési szempontból is.



A Föld vízkészlete
Az ENSZ szakértői szerint évszázadunk végére az ivóvíz drágább lehet az aranynál. A megdöbbentő előrejelzésnek valós alapjai vannak.
A Föld felületének kétharmadát víz alkotja, az élet fenntartásához nélkülözhetetlen édesvíz sok helyütt már ma is kevés az ott élők számára. A meglévő vízkészletre pedig egyre több embernek van szüksége.

A Földet nem véletlenül hívják a kék bolygónak,hiszen felszínének közel 70 %-át, átlagosan 1 km mélységben borítja víz. E roppant - 1,32 milliárd köbkilométernyi - vízmennyiséget egészítik ki a légkörben és a földkéreg alatt található vízkészletek. A Föld térfogatához viszonyítva ez csupán 0,13 %, mégis óriási jelentősége van az élet és természetesen az ásványvizek keletkezése tekintetében is.
 

kuthom

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azokhoz tartozom, akik azt vallják az ásványvíz a bizniszről szól.
2 éve vettünk a csapra szerelhető víztisztítót melynek betétjét félévente 4000 ft -ért kicserélem, és nem kell a sok palackot haza cipelnem.
 

vismaior

Állandó Tag
Állandó Tag
A legnagyobb átverés az oxigénnel dúsított ásványvíz. A szervezet szempontjából teljesen értékelhetetlen mennyiségű oxigént visz a szervezetbe a gyomor nyálkahártyán keresztül. Két nagy lélegzetvétellel többet érek...
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
MA az egyik legnagyobb uzleti vallalkozas "vizet palackozni"
Rengeteg cikk jelent meg hogy kozonseges csap vizet palackoznak semmi ++++nincs benne.
Mig a csapvizet ellenorzik allandoan, a palackozotat csak idonkent, akkor nagy cikkek cirkusz es tovabbira is megy minden a regi kerekvagasban.

Egy elonyet latok hogy az ember allandoan tart kocsiban mindenhol egy egy uveg vizet,hogy nem a szirupos colat vagy mas uditot issza, ami meg rosszabb mint a "palackozott csapviz".:D
Hát...valahogy így igaz;):D
 

mamyx

Új tag
én úgy tudom, hogy abban a vízben van hasznosítható Mg, ami minimum 800 méter mélyről jön, mert a nagy nyomás miatt olyan kicsi "finom" a benne lévő ásványi anyagok mérete, ami már képes felszívódni az emberi szervezetben. Érdemes tehát ezt is figyelni a választásnál.
 

Komplexum

Állandó Tag
Állandó Tag
Én abszolút csapvíz párti voltam mindaddig, míg falun laktam. Amínt felköltöztem nagyobb városba, egyszerűen ihatatlanná vált a víz. Sokszor úgy érzi az ember, hogy szomjasabb mielőtt még ivott volna. Így marad az ásványvíz rekesz számra...
 

mamyx

Új tag
A másik ami elgondolkodtató a palackok és a hőmérséklet kapcsolata, azt hallottam, hogy a magas hőmérsékleten olyan anyagok oldódhatnak ki a palackokból, ami egészségre ártalmas, pl egy nyári napon egy kamionban, vagy akár a raktárak udvarán várakozó palackokban.
 

mamyx

Új tag
sajnos nálunk is élvezhetetlen az íze, a sok klór miatt, ráadásul vasas, és nagyon "kemény" ami jól látszik a hamar vízkövesedő felületek vöröses színében.
 

HV1

Állandó Tag
Állandó Tag
Vízművek

A vízművek, akik az ivóvizet szolgáltatják,úgy tudják befolyásolni a vizsgálati eredményeket, ahogy ők akarják. Így úgy gondolom az ásványvíz palackozók is.
 
Oldal tetejére