Óvodai élet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

pordantimi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kérlek adjatok ötleteket, hogy az Adventre, Karácsonyra készülve Ti mit csináltok a gyerekekkel ábrázoláson??? Ami szép is és mutatós is. Egyenlőre tanácstalan vagyok ebben a kérdésben.
Köszönöm a segítséget!
 

dudu63

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Unicornis!
Nagy örömömre szolgált amikor rátaláltam, általad feltett testnevelés tervezetre.Sokat segített a foglalkozásoknál, de sajnos csak januárig van meg.
Kérlek tedd fel a többit is ha meg van. Köszönöm
 

Petite Fleur

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyi gyertya természetes anyagokból...

Sziasztok!:D

Valaki kért képet a gyertyáimról, amiket hazavivős karácsonyi ajándéknak, a csoport fájára és dekorációnak itthonra készítettem.
Remélem, sikerül a képeket feltölteni. Amikor a fotó készült, még csak a prototípusok voltak meg, de nagyon mutatós tömegben is.
Nagyon gyorsan elkészül, ha rendelkezésre állnak az alapanyagok.
Szép napot:
Petite Fleur
 

Casidy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Milyen verset tanultak kiscsoportban karácsonyra? Valami rövidet, aranyosat keresek.

Szia! Mi ezeket tanuljuk Karácsonyra a kiscsoportosaimmal, akik nagyon könnyen tanulnak és nagyon szeretik a verseket:

Fésüs Éva: Álmodik a fenyőfácska
Álmodik a fenyőfácska
Odakinn az erdőn.
Ragyogó lesz a ruhája,
Ha az ünnep eljön.
Csillag röppen a hegyekre,
Gyertya lángja lobban,
Dallal várják és örömmel
Boldog otthonokban.
Legszebb álma mégis az, hogy
Mindenki szívébe,
Költözzék be szent karácsony
Ünnepén a béke.

Donászy Magda: Karácsonyi csengő
Karácsonyi csengő vagyok,
Csilingelek az ágon,
Örüljetek, megérkezett
Télországból a karácsony.

K. László Szilvia: Karácsonyra
Nagy pelyhekben hull a hó,
Puha fehér takaró.
Elbúcsúzott Télapó,
Hozott mindent ami jó.
Bent a meleg szobában,
Fenyőfa áll vidáman.
Fényben, díszben, pompásan,
Karácsonyi ruhában.

Ünnepi sütemény
Fahéjillat a konyhában, méz és tojás egy kis tálban.
Hozzá egy kis lisztet adok, kevergetek, kavargatok.
Vékonyra nyújtom a tésztát, előveszek néhány formát:
szívet, holdat és fenyőfát. Így készül a sok finomság!

Karácsonyi készülődés
Nagy a sürgés-forgás nálunk,
eljött végre, mit rég vártunk.
Apa épp egy fenyőt farag,
közben motyog: talpon maradj!
A konyhában anya tesz-vesz,
poharat mos, asztalt rendez.
Együtt van most a családunk,
boldog karácsonyt így kívánunk!

Kettőt már tudnak is, pedig most kezdtük csak mondogatni. A süteményeset holnap a só-liszt karácsonyi sütemény elkészítése közben kezdjük el tanulni.
 

Barbara51

Állandó Tag
Állandó Tag
Kellemes Adventet Mindenkinek!

A "Csináld, mutasd, mondd!" előreláthatólag a jövő héten már a kezemben lesz.
Kérek minden érdeklődőt, (megrendelőt) erősítse meg a korábbi rendelését, ill. aki ezt még nem tette meg, azt most írjon!

Kérek egy emilt a következő tartalommal:
Teljes név, póstai cím (irányítószámmal), darabszám.
És aki számlát is kér, kérem jelezze! (a kiadó adja a számlát, én csak közvetítek.)
Az emilt ide kérem:
[email protected]
Ha ide írtok, előbb megkapom, mintha itt bogarásznék, arról nem is beszélve, hogy a lap sokszor elérhetetlen.
További kellemes ünnepi készülődést:
Barbara
 

Barbara51

Állandó Tag
Állandó Tag
Csináld, mutasd, mondd!

A könyv ára az előzetes, kiadói becsléshez képest megemelkedett.
1.500 Ft lesz.
A kiadó ezt számomra azzal magyarázta, hogy időközben bővült a könyv terjedelme (a tervezett oldalszám másfélszerese lett), valamint, szintén a tervezetthez képest, igényesebb külsőt kapott.
A kiadó ezt az elsőgyártású adagot amolyan próbapéldányoknak, bemutatópéldányoknak szánja, ami többek között azt is jelenti, hogy amennyiben megfelelő érdeklődés mutatkozik, és pl. egy-egy intézményből nagyobb példányszámra érkezik majd megrendelés, akkor pl. a 10 példány felett rendelőknek valamilyen kedvezményes árat kalkulál majd, vagy minden 10 megrendelt könyv után egy ingyen példány is fog járni, vagy valami ilyesmi... J
Kérem azokat, akik a mostani, 1500. Ft-os ár mellett már esetleg nem tartanak rá igényt, írják meg nekem!
[email protected]
A könyv hozzám, ha minden jól megy, pénteken estefelé érkezik meg (most még száradnia kell – varrott helyett ragasztott kötéssel készült), ezért legkorábban hétfőn tudom póstára adni.
Akik számlát is kértek, azoknak a kiadó küldi el, számlával együtt, remélhetőleg még karácsony előtt, de erre nem kaptam ígéretet.
Akiknek én küldöm, utánvétre számítsanak (1500 + póstaköltség), ami nem tudom, mennyi, egészen addig, míg az elsőt fel nem adom. (Függ a súlytól is)
Mivel a könyv nem készült el a tervezett időre, ezért a most készülő néhány új könyvemről majd csak akkor adok bővebb tájékoztatást, amikor már a kezemben lesznek, és mindent fogok tudni róluk. J
(„Helykereső -helyezkedő” – a téri tájékozodás, testséma, és minden, ami még ide tartozik, „Nyelvelő” – anyanyelvi témakör, a fenti két készülő könyv a kompetenciaalapú óvodai neveléshez készül - valamint: „Handabanda mondókák" és új anyáknapi (nagymamákat és apákat is köszöntő) új mondókák és versek)
 

csilla68

Állandó Tag
Állandó Tag
Szükségem lenne a következő kézikönyvre Nagy E., Péter A. (1981): Óvón[FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman]ő[/FONT][/FONT]k kézikönyve, EDP, Bukarest. Ha valakinek megvan és fel tudná tölteni nagyon megköszönném.


A beszkennelését nem vállalom,mert 300 oldal. Ha megírod melyik oldalakra van szükséged akkor azt bemásolom. A könyvtárban nem próbáltad? A Peda könyvtárában biztos megvan Csilla
 

smuku

Állandó Tag
Állandó Tag
Dióhéj síp
:DMivel karácsonyi hazavivőst vártatok, nekem az nincs, mert a betegségek miatt bezártuk az ovit...de őszi témakörben a szélfújta kincsinkhez kapcsolódva (kompetenciás vagyok) én diósípot készítettem a gyerekekkel. A férjem segített az alapanyagok előkészítésénél kiss:D
Nyáron a Hortobágyon voltunk 20-án és a múzeumban vettem egy sípot, ami fél dióhéjból, egy kis fakorongból és egy fúvókából áll. Nagyon tetszett az ötlet. a férjem juharfa ágból korongokat vágott, a gyerekek smirglivel lecsiszolták, és diót törtünk, úgy, hogy a fél dióhéjak megmaradjanak, azokat is megsmirglizték a gyerekek, mert a ragasztás után nem maradhat rés, mert kiszökik a levegő:D
Ragasztani Marvin ragasztót használtunk, de jó a piros technokol is, vagy a legjobb direkt fa ragasztó!
A fúvóka fagallyból van, amit fúróval kifúrtunk, és az egyik végén egy kicsit le kell csapni belőle;) azt a korongon fúrt lyuk fölé kell ragasztani, de előbb be kell állítani, hogy szól a leghangosabban, és oda kell felragasztani. Itt képekben:

ja igen...és vegyes csoportom van 30 fős, itt láthattok 3 és 7 éves gyerekeket is dolgozni:D
 

KWJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Képeket nem készítettem a mi kreációinkról az angol csoporttal, de gyorsan leírom, mi mit készítettünk a gyerekekkel karácsonyi hangulatunkban:
I. karácsonyfadíszek:
1. angyalka: kezecskék átrajzolásával és vágással
link, ahonnan az ötletet vettem: [FONT=&quot]http://www.imagitek.com/xmas/crafts/angelcut.html
[/FONT]
itt a sablon is hozzá :)

2. kis karácsonyfa: csatoltam a képet, hogy néz ki. Ki kell vágni, ki kell színezni, akasztót csinálni hozzá és összehajtani

3. karácsonyfa: rajzolni, kivágni és kifesteni, akasztót készíteni és összeállítani kell csak:
link a leírással (ugyan angol, de szerintem egyértelmű) és mindenki ismeri: [FONT=&quot]http://www.enchantedlearning.com/crafts/christmas/papertree/[/FONT][FONT=&quot][/FONT]



4. asztalon is megálló csillag: ugyanaz, mint az előző a karifával:
http://www.enchantedlearning.com/crafts/stars/3dstar2/


5. karácsonyi kocka: csatoltam a képet. Csak össze kell ragasztani és a függőt rátenni (a rénszarvasnál kell kilyukasztani!)



II. Társasjáték:
Nagy méretű kartonlapra kell egy kígyózó 7x7-es négyzetekből álló pályát rajzolni alkoholos filccel. Az első kockába felírni, hogy start, az utolsóba, hogy finish (vagyis start és nyertél!) majd kinyomtatni az alábbiakat:
1. színes nyomtatóval egy I/5-ben leírt karácsonyi kockát, amit össze kell állítani - ez lesz az egyik dobókocka, a másik egy általános 6 oldalú számos dobókocka. A gyerekek majd választhatnak, mivel akarnak dobni.

2. feliratok: dobj még egyszer, lépj előre 2-t, lépj előre 5-öt, lépj vissza 2-t, menj vissza a startra (bár a kis gyerekek még nem szeretnek visszafelé lépni (én ezeket nem is ragasztottam fel), ezért amikor választani lehet a 2 használható kocka közül, természetesen az első nagy visszalépés után a képek miatt a számos dobókockánál maradnak), ezeket 7x7-es kockákban kell kivágni a lapról

3. nyomtass sima fekete-fehérben 6 db képet, amin ugyanazok vannak, mint a kockán volt, vagy legalább is hasonlóak. Csatoltam, hogy én mit használtam (azért memóriakártyák a neve, mert először amikor ismerkedtünk a karakterekkel, akkor memóriakártyáztunk vele - nekünk ugyebár angolul kellett megtanulni a karakterek nevét). 7x7-es kockákban kell kivagdosni és a gyerekeknek odaadni, hogy színezzék ki.


Amikor készen vannak a színezéssel, sima ragaccsal ahová a gyerekek szeretnék, fel kell ragasztani az összes képet és feliratot a pályára (lehet venni ezt a gyurmaragasztót, amit utána a fényes kartonról simán le is lehet kapni. Azért jó ezzel dolgozni, mert így a következő csoport gyerekkel is meg lehet csinálni a saját pályájukat, nem kell újabb kartonra csinálni pályát, majd húsvétkor, és máskor is fel tudjuk használni az alapot, csak a kiszínezendő képeket kell újra nyomtatni.).


A kinder csoki tojásokból lehet használni a figurákat , a gyerekek szeretnek választani :)


Lépegetéskor mivel mi angolul játszottunk, amikor képre lépett a gyerek, meg kellett nevezni angolul, min áll (rénszarvas, Télapó stb.).



Nekem nagyon élvezték a gyerekek.


PS. a lányommal itthon még mézeskalácsot is sütöttünk, mézeskalács házat és emberkét csináltunk. Ha érdekel valakit a recept (mert isteni finom, gyors és nagyon jó a tészta), szóljatok, felteszem.



Üdv,
Judit

[FONT=&quot][/FONT]
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére