Óvodai élet

Status
Not open for further replies.

pordantimi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kérlek adjatok ötleteket, hogy az Adventre, Karácsonyra készülve Ti mit csináltok a gyerekekkel ábrázoláson??? Ami szép is és mutatós is. Egyenlőre tanácstalan vagyok ebben a kérdésben.
Köszönöm a segítséget!
 

susie76

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Kérlek adjatok ötleteket, hogy az Adventre, Karácsonyra készülve Ti mit csináltok a gyerekekkel ábrázoláson??? Ami szép is és mutatós is. Egyenlőre tanácstalan vagyok ebben a kérdésben.
Köszönöm a segítséget!
Harang és fenyőfa szalvétatartó
 

dudu63

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Unicornis!
Nagy örömömre szolgált amikor rátaláltam, általad feltett testnevelés tervezetre.Sokat segített a foglalkozásoknál, de sajnos csak januárig van meg.
Kérlek tedd fel a többit is ha meg van. Köszönöm
 

Petite Fleur

Állandó Tag
Állandó Tag
Karácsonyi gyertya természetes anyagokból...

Sziasztok!:D

Valaki kért képet a gyertyáimról, amiket hazavivős karácsonyi ajándéknak, a csoport fájára és dekorációnak itthonra készítettem.
Remélem, sikerül a képeket feltölteni. Amikor a fotó készült, még csak a prototípusok voltak meg, de nagyon mutatós tömegben is.
Nagyon gyorsan elkészül, ha rendelkezésre állnak az alapanyagok.
Szép napot:
Petite Fleur
 

napsugar641

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Milyen verset tanultak kiscsoportban karácsonyra? Valami rövidet, aranyosat keresek.
Kívánságlista
Karácsony csak egyszer van,
ezer ötlet agyamban!
Mit is kérjek ajándékba,
mit hozzon a kisangyalka?

Kérjek labdát, meleg kesztyűt,
búgócsigát vagy pörgettyűt?
Mégsem kérek más egyebet,
boldog, békés ünnepeket!
 

Casidy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Milyen verset tanultak kiscsoportban karácsonyra? Valami rövidet, aranyosat keresek.

Szia! Mi ezeket tanuljuk Karácsonyra a kiscsoportosaimmal, akik nagyon könnyen tanulnak és nagyon szeretik a verseket:

Fésüs Éva: Álmodik a fenyőfácska
Álmodik a fenyőfácska
Odakinn az erdőn.
Ragyogó lesz a ruhája,
Ha az ünnep eljön.
Csillag röppen a hegyekre,
Gyertya lángja lobban,
Dallal várják és örömmel
Boldog otthonokban.
Legszebb álma mégis az, hogy
Mindenki szívébe,
Költözzék be szent karácsony
Ünnepén a béke.

Donászy Magda: Karácsonyi csengő
Karácsonyi csengő vagyok,
Csilingelek az ágon,
Örüljetek, megérkezett
Télországból a karácsony.

K. László Szilvia: Karácsonyra
Nagy pelyhekben hull a hó,
Puha fehér takaró.
Elbúcsúzott Télapó,
Hozott mindent ami jó.
Bent a meleg szobában,
Fenyőfa áll vidáman.
Fényben, díszben, pompásan,
Karácsonyi ruhában.

Ünnepi sütemény
Fahéjillat a konyhában, méz és tojás egy kis tálban.
Hozzá egy kis lisztet adok, kevergetek, kavargatok.
Vékonyra nyújtom a tésztát, előveszek néhány formát:
szívet, holdat és fenyőfát. Így készül a sok finomság!

Karácsonyi készülődés
Nagy a sürgés-forgás nálunk,
eljött végre, mit rég vártunk.
Apa épp egy fenyőt farag,
közben motyog: talpon maradj!
A konyhában anya tesz-vesz,
poharat mos, asztalt rendez.
Együtt van most a családunk,
boldog karácsonyt így kívánunk!

Kettőt már tudnak is, pedig most kezdtük csak mondogatni. A süteményeset holnap a só-liszt karácsonyi sütemény elkészítése közben kezdjük el tanulni.
 

Barbara51

Állandó Tag
Állandó Tag
Kellemes Adventet Mindenkinek!

A "Csináld, mutasd, mondd!" előreláthatólag a jövő héten már a kezemben lesz.
Kérek minden érdeklődőt, (megrendelőt) erősítse meg a korábbi rendelését, ill. aki ezt még nem tette meg, azt most írjon!

Kérek egy emilt a következő tartalommal:
Teljes név, póstai cím (irányítószámmal), darabszám.
És aki számlát is kér, kérem jelezze! (a kiadó adja a számlát, én csak közvetítek.)
Az emilt ide kérem:
[email protected]
Ha ide írtok, előbb megkapom, mintha itt bogarásznék, arról nem is beszélve, hogy a lap sokszor elérhetetlen.
További kellemes ünnepi készülődést:
Barbara
 

Barbara51

Állandó Tag
Állandó Tag
Csináld, mutasd, mondd!

A könyv ára az előzetes, kiadói becsléshez képest megemelkedett.
1.500 Ft lesz.
A kiadó ezt számomra azzal magyarázta, hogy időközben bővült a könyv terjedelme (a tervezett oldalszám másfélszerese lett), valamint, szintén a tervezetthez képest, igényesebb külsőt kapott.
A kiadó ezt az elsőgyártású adagot amolyan próbapéldányoknak, bemutatópéldányoknak szánja, ami többek között azt is jelenti, hogy amennyiben megfelelő érdeklődés mutatkozik, és pl. egy-egy intézményből nagyobb példányszámra érkezik majd megrendelés, akkor pl. a 10 példány felett rendelőknek valamilyen kedvezményes árat kalkulál majd, vagy minden 10 megrendelt könyv után egy ingyen példány is fog járni, vagy valami ilyesmi... J
Kérem azokat, akik a mostani, 1500. Ft-os ár mellett már esetleg nem tartanak rá igényt, írják meg nekem!
[email protected]
A könyv hozzám, ha minden jól megy, pénteken estefelé érkezik meg (most még száradnia kell – varrott helyett ragasztott kötéssel készült), ezért legkorábban hétfőn tudom póstára adni.
Akik számlát is kértek, azoknak a kiadó küldi el, számlával együtt, remélhetőleg még karácsony előtt, de erre nem kaptam ígéretet.
Akiknek én küldöm, utánvétre számítsanak (1500 + póstaköltség), ami nem tudom, mennyi, egészen addig, míg az elsőt fel nem adom. (Függ a súlytól is)
Mivel a könyv nem készült el a tervezett időre, ezért a most készülő néhány új könyvemről majd csak akkor adok bővebb tájékoztatást, amikor már a kezemben lesznek, és mindent fogok tudni róluk. J
(„Helykereső -helyezkedő” – a téri tájékozodás, testséma, és minden, ami még ide tartozik, „Nyelvelő” – anyanyelvi témakör, a fenti két készülő könyv a kompetenciaalapú óvodai neveléshez készül - valamint: „Handabanda mondókák" és új anyáknapi (nagymamákat és apákat is köszöntő) új mondókák és versek)
 

csilla68

Állandó Tag
Állandó Tag
Szükségem lenne a következő kézikönyvre Nagy E., Péter A. (1981): Óvón[FONT=Times New Roman,Times New Roman][FONT=Times New Roman,Times New Roman]ő[/FONT][/FONT]k kézikönyve, EDP, Bukarest. Ha valakinek megvan és fel tudná tölteni nagyon megköszönném.


A beszkennelését nem vállalom,mert 300 oldal. Ha megírod melyik oldalakra van szükséged akkor azt bemásolom. A könyvtárban nem próbáltad? A Peda könyvtárában biztos megvan Csilla
 

smuku

Állandó Tag
Állandó Tag
Dióhéj síp
:DMivel karácsonyi hazavivőst vártatok, nekem az nincs, mert a betegségek miatt bezártuk az ovit...de őszi témakörben a szélfújta kincsinkhez kapcsolódva (kompetenciás vagyok) én diósípot készítettem a gyerekekkel. A férjem segített az alapanyagok előkészítésénél kiss:D
Nyáron a Hortobágyon voltunk 20-án és a múzeumban vettem egy sípot, ami fél dióhéjból, egy kis fakorongból és egy fúvókából áll. Nagyon tetszett az ötlet. a férjem juharfa ágból korongokat vágott, a gyerekek smirglivel lecsiszolták, és diót törtünk, úgy, hogy a fél dióhéjak megmaradjanak, azokat is megsmirglizték a gyerekek, mert a ragasztás után nem maradhat rés, mert kiszökik a levegő:D
Ragasztani Marvin ragasztót használtunk, de jó a piros technokol is, vagy a legjobb direkt fa ragasztó!
A fúvóka fagallyból van, amit fúróval kifúrtunk, és az egyik végén egy kicsit le kell csapni belőle;) azt a korongon fúrt lyuk fölé kell ragasztani, de előbb be kell állítani, hogy szól a leghangosabban, és oda kell felragasztani. Itt képekben:

ja igen...és vegyes csoportom van 30 fős, itt láthattok 3 és 7 éves gyerekeket is dolgozni:D
 

KWJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Képeket nem készítettem a mi kreációinkról az angol csoporttal, de gyorsan leírom, mi mit készítettünk a gyerekekkel karácsonyi hangulatunkban:
I. karácsonyfadíszek:
1. angyalka: kezecskék átrajzolásával és vágással
link, ahonnan az ötletet vettem: [FONT=&quot]http://www.imagitek.com/xmas/crafts/angelcut.html
[/FONT]
itt a sablon is hozzá :)

2. kis karácsonyfa: csatoltam a képet, hogy néz ki. Ki kell vágni, ki kell színezni, akasztót csinálni hozzá és összehajtani

3. karácsonyfa: rajzolni, kivágni és kifesteni, akasztót készíteni és összeállítani kell csak:
link a leírással (ugyan angol, de szerintem egyértelmű) és mindenki ismeri: [FONT=&quot]http://www.enchantedlearning.com/crafts/christmas/papertree/[/FONT][FONT=&quot][/FONT]



4. asztalon is megálló csillag: ugyanaz, mint az előző a karifával:
http://www.enchantedlearning.com/crafts/stars/3dstar2/


5. karácsonyi kocka: csatoltam a képet. Csak össze kell ragasztani és a függőt rátenni (a rénszarvasnál kell kilyukasztani!)



II. Társasjáték:
Nagy méretű kartonlapra kell egy kígyózó 7x7-es négyzetekből álló pályát rajzolni alkoholos filccel. Az első kockába felírni, hogy start, az utolsóba, hogy finish (vagyis start és nyertél!) majd kinyomtatni az alábbiakat:
1. színes nyomtatóval egy I/5-ben leírt karácsonyi kockát, amit össze kell állítani - ez lesz az egyik dobókocka, a másik egy általános 6 oldalú számos dobókocka. A gyerekek majd választhatnak, mivel akarnak dobni.

2. feliratok: dobj még egyszer, lépj előre 2-t, lépj előre 5-öt, lépj vissza 2-t, menj vissza a startra (bár a kis gyerekek még nem szeretnek visszafelé lépni (én ezeket nem is ragasztottam fel), ezért amikor választani lehet a 2 használható kocka közül, természetesen az első nagy visszalépés után a képek miatt a számos dobókockánál maradnak), ezeket 7x7-es kockákban kell kivágni a lapról

3. nyomtass sima fekete-fehérben 6 db képet, amin ugyanazok vannak, mint a kockán volt, vagy legalább is hasonlóak. Csatoltam, hogy én mit használtam (azért memóriakártyák a neve, mert először amikor ismerkedtünk a karakterekkel, akkor memóriakártyáztunk vele - nekünk ugyebár angolul kellett megtanulni a karakterek nevét). 7x7-es kockákban kell kivagdosni és a gyerekeknek odaadni, hogy színezzék ki.


Amikor készen vannak a színezéssel, sima ragaccsal ahová a gyerekek szeretnék, fel kell ragasztani az összes képet és feliratot a pályára (lehet venni ezt a gyurmaragasztót, amit utána a fényes kartonról simán le is lehet kapni. Azért jó ezzel dolgozni, mert így a következő csoport gyerekkel is meg lehet csinálni a saját pályájukat, nem kell újabb kartonra csinálni pályát, majd húsvétkor, és máskor is fel tudjuk használni az alapot, csak a kiszínezendő képeket kell újra nyomtatni.).


A kinder csoki tojásokból lehet használni a figurákat , a gyerekek szeretnek választani :)


Lépegetéskor mivel mi angolul játszottunk, amikor képre lépett a gyerek, meg kellett nevezni angolul, min áll (rénszarvas, Télapó stb.).



Nekem nagyon élvezték a gyerekek.


PS. a lányommal itthon még mézeskalácsot is sütöttünk, mézeskalács házat és emberkét csináltunk. Ha érdekel valakit a recept (mert isteni finom, gyors és nagyon jó a tészta), szóljatok, felteszem.



Üdv,
Judit

[FONT=&quot][/FONT]
 
Status
Not open for further replies.
Top