Ördög ,ördögűzés, ördögi kör......

Melitta témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2012 November 4.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az okkult tudományokkal szívesen foglalkoznak az emberek , mert régen ez egy tabu téma volt.
  Csak a kiváltságosok, a beavatottak számára volt hozzáférhető e tárgykörhöz tartozó tanok.
  Mint például a kabala a zsidoság misztikus titkos tanitasa, vagy a katolikus kivaltságosok ördögüzési gyakorlata, mint a mai napig megmaradt, szigoru szertartások mellett Romaban kölön tanítjak erre a papokat.


  Más vallások is erőszeretettel használjak az ördög által megszállt embereknél.


  Honnan lehet felismerni ,ha valakit megszállt az ördög? Elsősorban a szokatlan viselkedés, ami "gyanussá" teheti a pácienst pl, hirtelen elkezd idegennyelveken beszélni,vagy olyan különleges képességek birtokába kerül aminek elötte nem tapasztalt, jövőkép vizualitása vagy földönkivüliekkel való szoros kapcsolata.
  Ma az ezoterikán belül is foglalkoznak a megszállottság téveszmeket képzelő embereknek gondolataival, probálják visszahozni a realitások talajára vagy elemezni a képzelgéseit.


  Sokan gondoljak szívesen mennek majd az örödögi pokolba mert ott azért több az ismerös es barát.


  Vitára bocsájtom, nektek mi a véleményetek az ezoterika es az ördög viszonyáról?
   

  Csatolt fájlok:

  Jaszladany kedveli ezt.
 2. g70

  g70 Állandó Tag

  Dicsőség Istennnek !! Az ÖRDÖG a LÁBUNK ALATT VAN!!!
   
  Asperrimus, Kicsi Fecske és Jaszladany kedveli ezt.
 3. V.T.

  V.T. Állandó Tag

  Aztamindenitneki8):D


  Ez komoly??
   
  Silver10 és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 4. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Halálosan.
   
  V.T. kedveli ezt.
 5. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Megint rossz fába vágtad a fejszét..
  Röviden: Nem tudod,hogy mit beszélsz...:wink:
   
  Silver10, Kicsi Fecske és V.T. kedveli ezt.
 6. V.T.

  V.T. Állandó Tag


  De ezt igy kerekperec kimondani elegge sarkos nezeteket vall.Persze van benne igazsag amit mondasz.
   
  Jaszladany és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 7. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Kedves Jászladány!kiss
  Fogalmad sincs az ezotériáról. Kevered az okult tudományokkal. Hiszen ezotériát végez a katolikus, stb. pap is a templomban a misén. Minden természetfölöttivel foglalkozás ezotéria, még ha Istennel fogalalkozik is valaki. A szeretet is ezotériás viselkedés, érzelem, csak a pozitív oldala. Ezotéria olyan eszköz, mint a kés. Lehet vele pozitív, de negatív dolgokat is végezni.
  Legyen nagyon szép, és vidám napod!
  Sok szeretettel Erzsi.kiss
   
  evapatocs kedveli ezt.
 8. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Nektek is van egy véleményetek, és nekem is, ahogy ezt már megszokhattuk. ;) Ezért sikerül felpörgetnünk minden topicot, ahol csak megjelenünk. :)

  Kedves Éva, légy egész nyugodt, pontosan tudom, mit beszélek. A véleményemet mondtam, most se kell vele egyetérteni. kiss Abban viszont egyetértünk, hogy az ezotéria rossz fa ;)

  Kedves V. T., Attól még, hogy valami sarkalatos, lehet igaz.

  Kedves Erzsike, ennek alapján Te valami egészen mást értesz ezotérián, mint ami, de jó, hogy felhoztad, mert nem lehet úgy beszélgetni valamiről, ha nem tisztázzuk, hogy ki mit ért alatta. Mellesleg az én olvasatomban Melitta a topicindítójában nem választja külön az okkult tudományokat és az ezotériát, mivel így kezdi: "Az okkult tudományokkal szívesen foglalkoznak az emberek , mert régen ez egy tabu téma volt."
  És így fejezi be:
  Vitára bocsájtom, nektek mi a véleményetek az ezoterika es az ördög viszonyáról?

  A kettő nem is választható külön. A közöttük lévő különbségre Melitta is rámutat: ami egykor "okkult" azaz titkos tudomány volt, és csak egyes beavatottak ismerték és művelték, az napjainkban ezoterika gyűjtőnév alatt nagyjából bárki számára hozzáférhető. Tehát az okkultizmus is az ezoterikához tartozik.

  Mint említettem, még ha vannak olyan praktikái is, amelyek pozitívnak tűnnek (pl. különböző gyógyító praktikák), attól ez még a sötét oldal tudománya.

  De tudom, hogy az ezotéria sokak szíve csücske, és kézzel lábbal tiltakoznak ez ellen. Sajna, ettől ez még így van. :(
  Tessék, lehet zúgolódni...

   
  Asperrimus kedveli ezt.
 9. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Íme, miért mondtam, hogy "halálosan" komolyan beszélek.
  A következmények mindennél jobban bizonyítják, hogy ezotéria mögött milyen erők állnak:

  Ha valaki nem Istenhez és az Ő Igéjéhez fordul a problémájával, kérdésével, stb., hanem az ezotériában keres segítséget, az kapcsolatba kerül az ördöggel. Akár tudja, akár nem, akár akarja, akár nem - a kapcsolat létre jött! Csak azt nem tudja az illető, hogy a Sátán drágán fizetteti meg ezt a segítségét.

  Ennek a kapcsolatnak a következményei többek között: marcangoló nyugtalanság - szorongás - lidércnyomás - kényszerképzetek - rettenetes gondolatok - tartós búskomorság, amely öngyilkosságba is vihet - kísérteties görcsök - erős érzékiség, egészen a természetellenes fajtalankodásig - hirtelen harag egészen a dühöngésig és bűnözésig - látomások - titokzatos hangok - borzalmas átkozódás és istenkáromlás - irtózás Isten Igéjétől és az imádságtól - hitre való képtelenség - vallásos téboly - démoni megszállottság - utoljára a vég, borzalmas halálfélelmek és reménytelenség közepette!

  Sokan szenvednek ilyen lelki bajoktól, és csődöt mond náluk mindenféle orvosi kezelés. Nem is szervi betegségek ezek, hanem a démonizált emberek bűneinek a következményei.

  Lehet, hogy ezek a következmények nem azonnal jelentkeznek, akár csak évekkel később. De a legnyugtalanítóbb, hogy az utódokra is kihatnak.
   
  Asperrimus kedveli ezt.
 10. V.T.

  V.T. Állandó Tag


  De ezt miert mondod?

  Ha peldaul a gyermeked magas lazban szenved es netantan meg lazgorcsot is kap es ezen tudsz segiteni - mentalisan - es a tunet elmulik 5 perc alatt es a laza lemegy 20 perc alatt akkor ebbe mi a sotet oldal?

  Azert mondtam hogy sarkos megfogalmazas ami mindig maga utan vonja az altalanositast.Ami ugye a kategorizalassal egyenlo ez ilyen az olyan.

  Igazat adok Erzsikenek hogy mint minden az eletben erre is igaz az hogy mindenkinek a sajat egyeni tudatossagatol fugg hogy jora hasznalja vagy rosszra.
   
  Kicsi Fecske és evapatocs kedveli ezt.
 11. V.T.

  V.T. Állandó Tag


  Ez micsoda amugy? Marmint ez a magan velemenyed vagy valahonnan masoltad?


  ezeket a "bizonyitekokat" kiallitja? Es aki allitja honnan tudja hogy aki a bibliat forgatja azokon nem lesznek elhatalmasodva ezek a tunetek?
   
  Kicsi Fecske, Jaszladany és evapatocs kedveli ezt.
 12. Asperrimus

  Asperrimus Állandó Tag

  Sziasztok!


  Hogy senki ne bocsátkozzon felesleges terminológiai vitába, gondoltam idézek az idegen szavak szótárából - szó szerint.


  "Ezoterikus - gör-lat titkos, rejtett, csak a beavatottaktól érthető, csak nekik hozzáférhető."
  "Okkult - lat rejtett, titkos, titokzatos."


  Az én olvasatomban a kettő mind jelentésében, mind pedig tartalmában ugyanaz, csak a kétes hangzású okkult szót cserélték le egy kevésbé ismert, ezért szebben csengő szóra, hogy a köztudatban átértelmezzék. Ennek ellenére a dolog lényege semmit sem változott. Amit régen okkultnak neveztek, azt ma ezoterikusnak nevezik.Pont.


  Azzal egyébként egyet értek, hogy a mise egy okkult szertartás, mert azt az áldozatot ismétlik meg - szerintük -, ami a Biblia szerint egyszeri és megismételhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy az ostya állítólagos átlényegülése után Krisztusként kell azt tisztelni és imádni.


  Kedves Jászladány!


  Ahogy általában, most is majdnem mindenben egyetértek veled. Egyet kivéve. Én is szívesebben hajlanék arra, hogy a Pokol ideiglenes, és meg fog semmisülni a benne levőkkel együtt. A Biblia kijelentése alapján azonban ennek ellenére úgy látom, hogy noha a Pokol megsemmisül, de ez nem jelenti a megszűnését, hanem azt, hogy az egész hely bele fog vettetni a Gyehennába, amit a Jelenések könyve tűzzel és kénkővel égő tónak nevez, ami a feltételezések szerint egy tűzgömb. A benne levők pedig nem fognak megsemmisülni.


  "És az ördög, aki elhitette őket, vetteték a tűz és kénkő tavába, ahol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké. És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték. És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint. És a tenger kiadá a halottakat, akik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, akik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint. A pokol pedig és a halál vettetének a tűznek tavába. Ez a második halál, a tűznek tava. És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték." (Jel 20,10-15)


  A Biblia szerint a tűz tava, nem a megsemmisülés helye, hanem az örök gyötrelemé. Nincs okunk azt feltételezni, hogy azok az emberek, akik a Jelenések 20,15 szerint lesznek a tűz tavába vetve, azok megsemmisülnek. Szerintem is kemény, nekem is könnyebb volna megemészteni, ha mást írna, de ez van.


  Kedves Melitta!


  A démonikus befolyás jele az, ha az ember akarata ellenére kényszert érez valaminek a megtételére, amin nem tud uralkodni. Ilyenek a szenvedélyek. Démonikus befolyásra utal, amikor valaki rendszeresen túlreagálja a dolgokat, ha nem tud uralkodni a saját indulatain, ha gyilkos indulatokat táplál valaki ellen, ha nem hajlandó megbocsátani. A rosszindulatúnak minősített - sokszor öröklődő - betegségek is démonikus tevékenységre utalnak, ahogyan a fejlődési rendellenességek, az idegrendszeri és értelmi problémák is. De ezek nem jelentenek még megszállottságot. A megszállottság azzal egyenértékű, amikor háború idején lerohannak egy falút a katonák, mindenkit kiterelnek az utcára, kegyetlenkednek mindenféle ellenállás nélkül. A Bibliában egyetlen példa van erre, ha Nabukodonozor királyt is beleszámoljuk, akkor kettő. A gadarai megszállottban egy légiónyi démon volt benne. Amikor Jézus kiparancsolta őket, akkor belementek a közelben legelésző mintegy kétezer disznóba, és azokat mind belehajtották a vízbe, ahol mind meg is fulladt.


  Szerintem Hitler, Sztálin és a többi diktátor nem volt megszállott a fenti értelemben. Abban azonban biztos vagyok, hogy ők a Sátán kiválasztottjai voltak, és bennük is sok démon volt, és nem voltak szabad emberek, azt pedig nem tudhatjuk, hogy mivé fajultak volna a dolgok, ha tovább tudtak volna tevékenykedni.
   
  V.T. és Jaszladany kedveli ezt.
 13. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Sziasztok!

  Ez egy nagyon kényes téma,ugyan is több oldalról meg lehet közeliteni,de olyat nem lehet kijelenteni,hogy az ezoterika foglalkozik ördögűzéssel,miután van olyan bejegyzett egyház,akik végeznek ördögűzést,hogy ez mennyire legális engem nem érdekel,mert nem vagyok benne érintett.
  Mindenesetre,ha szakszerűen végzik nem hiszem,hogy lehetne vele ártani - de én nem értek hozzá,mint ahogy Jaszladany még annyit sem,mert akkor nem lennének ilyen bődületesen fals információi.

  Magam elvégeztem az agykontroll tanfolyamot,ahol több pap is részt vett (megjegyzem nekik tudtommal ingyenes volt),majd az Ultrát is,de ott semmiféle okkult dolgokra nem oktattak,ellenben sikerült "meggyógyitanom" édesanyámat az elme erejével.

  Ma már nem nevezhetjük tiltott dolognak,legfeljebb nincsenek ismereteink róla,ugyanis a tudomány bebizonyitotta,hogy a gondolatainkkal tudjuk formálni világunkat (Dr. Gregg Braden),ebből kiindulva magunkat.
  Ezen kivül a tudomány azt is bebizonyitotta,hogy a viz is azt a formát veszi fel (Dr.Emoto),amilyen információval látjuk el,vagyis ezáltal is tudunk gyógyitani.

  Egyébként folyamatosan programozzuk saját magunkat,akár tudunk róla,akár nem.:D

  Végezetül ne felejtsük el,hogy mit ir a Szentirás:

  Máté 7:15–23: „Óvakodjatok a hamis prófétáktól . . . Sokan mondják majd nekem azon a napon: ťUram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben? De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!”
   
  totácska és V.T. kedveli ezt.
 14. V.T.

  V.T. Állandó Tag


  Draga Evi!!

  Pontosan ez a lenyeg!!!Ha a biblian jarnak a gondolataink akkor azok fognak bizonyossagot nyerni ha az okkult dolgok akkor azok.
  Az eletunkben azok fognak vissza tukrozodni amikben hiszunk.Ennyi.Ha rajovunk arra hogy a gondolataink hatarozzak meg a tapasztalatainkat akkor maris tisztabban latunk.Es igy megszunik a viszaly a vita az ervek hadba allitasa stb..
  Pontosan ezzel magyarazhato az hogy ha valaki kereszteny annak a bibliai kellekekkel aki buddhista azoknak a a keleti kellekekkel stb fogja megkapni a felismereseket!Legyen a hitetek szerint.Ez teljesen normalis.Csak abban kene rugalmasnak lenni hogy nem zarjuk magunkat be se az okkult es sem a kereszteny stb keretek koze!
   
  Kicsi Fecske és evapatocs kedveli ezt.
 15. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  kissKedves Tamás!

  Amivel azonosulunk,azt kapjuk,ahová a figyelmünket (energiát) irányitjuk,azt vonzuk magunkhoz--ugye a tudomány szerint is: az energia nem vész el,csak átalakul:p
  Amilyen magot vetünk,az kel ki belőle:p
  Mikor teljesen megértjük-e kijelentést, más irányt vesz az életünk!!kiss
   
  Kicsi Fecske és V.T. kedveli ezt.
 16. V.T.

  V.T. Állandó Tag

  Ez igy van!!
   
  Kicsi Fecske és evapatocs kedveli ezt.
 17. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Most találtam (nincsenek véletlenek - a vonzás törvénye:p),de nagyon is kapcsolódik az utólsó bejegyzésemhez.

  "Félelemmel teli gondolataink ugyanolyan intenzitással teremtő erejűek és vonzanak nehézségeket életünkbe, mint ahogy a konstruktív és pozitív gondolatok pozitív dolgokat vonzanak. Teljesen mindegy, milyen egy gondolat természete, mindig saját természetének megfelelően teremt. Amikor mindez az ember tudatába vésődik, akkor fogja fel a lenyűgöző erőt, mely rendelkezésére áll." (Claude Bristol)
   
  Kicsi Fecske és V.T. kedveli ezt.
 18. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag


  Hú, hát nagyon felpörgettétek itt az eseményeket, nem fogok győzni válaszolni! :)

  Kedves V.T., azért mondom azt, hogy gyógyító erő is jöhet az ördögtől, mert úgy tűnik, ilyen is létezik. Nekem pedig nem kell segítség az ördögtől, mert tudom, hogy az nem segítség, annak nagyon komoly ára van.

  Ha a gyermekem magas lázban szenved, természetesen lázcsillapítót és más természetes lázcsökkentő módszereket alkalmazok (hűtőfürdő stb.), és közben Istent kérem, hogy árassza ki a gyermekre a gyógyító erejét.
  Mivel Jézus a gyógyító. Ha bármilyen természetfeletti gyógyítót hívok segítségül, az csakis kizárólag Jézus. És Ő még sosem hagyott cserben.

  És az, hogy valaki egy ezoterikus erőt (vagy képességet) jóra használ vagy rosszra, az teljesen lényegtelen, mindenképpen az ördög áll az erő mögött. Az ördög ugyanis hazug, és hazugságnak atyja. Ha nyíltan előállna, hogy ez a "jó" dolog tőle van, senki se akarna vele kapcsolatban lenni. (Legalábbis kevesen). Ezért tetszeleg a jó angyal, és a jó "erő" szerepében. (Világosság angyalává változtatja magát). Nagy átverőművész. De a következmények előbb utóbb leleplezik őt. Csak az a baj, hogy akkor már késő. Akkor már nagyon nehéz tőle megszabadulni. Emberi erővel lehetetlen.
   
  Asperrimus és V.T. kedveli ezt.
 19. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Ez a magánvéleményem, de az okkultizmus által okozott leli problémák felsoroláshoz segítségül hívtam a parókia oldalt, mert én nem tudnám ilyen szabatosan és pontosan összefoglalni őket.

  A fenti állítást, mármint hogy az okkult dolgokkal való foglalkozás lelki és ezen keresztül fizikai problémákhoz vezetnek, tapasztalati bizonyítékok támasztják alá. Sok vallomást (keresztény fogalommal: bizonyságtételt) olvashatsz, láthatsz erről a neten azoktól, akik Jézusnak köszönhetően megszabadultak az okkultizmustól. És személyesen is hallhatsz ilyet, ha elmész keresztény gyülekezetekbe.

  A Biblia olvasása nem okoz ilyen tüneteket. A Biblia olvasása Jézushoz vezet, aki megszabadít az ördög hatalma alól, és akkor megszűnnek ezek a tünetek. Erről fognak neked beszélni azok a keresztények, akik a megtérésükkor az okkultizmusból szabadultak meg.
   
  Asperrimus kedveli ezt.
 20. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Éva, én nem olvastam itt azt az állítást, hogy az ezoterika ördögűzéssel foglalkozik. Ki mondta ezt?

  Mihez nem értek, és milyen fals információkról beszélsz?
  Attól tartok, már megint két malomban őrölünk, mint szokásunk szerint :confused:

  Hát pont ez a gyógyítás volt az okkult dolog. Mint ahogy az egész agykontroll az. Akár voltak ott papok, akár nem.

  Szerintem egyszerűbb, ha azt mondod, hogy Te személy szerint, nem vagy hajlandó elfogadni, hogy az ezoterika mögött az ördög áll, és kész.


  Így van, ne felejtsük el!
   
  Asperrimus kedveli ezt.

Megosztás