Ötletek, módszerek tanuláshoz, tanításhoz, neveléshez, alap,- közép-és felsőfokon

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

susie76

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok!
Ezt a könyvet keresném.Ha valakinek megvan töltse fel legyenszíves.köszi



Állapot és mozgásvizsgáló teszt
1319_thumb.JPG
Lakatos Katalin, HRG, Budapest, 2005
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
internetről-matematikához-téri tájékozódáshoz

NA342202(1).jpg


Ötletnek szánom:

A játékban a térbeli elhelyezkedés és a látvány kapcsolatát gyakorolhatják a gyerekek. A felülnézet, oldalnézet, elölnézet jelenik meg az egyes feladatlapokon, és ebből kell kikövetkeztetni, hogy melyik épület hol áll.
A játék tartalma: tanári útmutató, 24 feladatkártya 4 sorozatban, 24 megoldáskártya, 24 bástya: 12 magas bástya (piros és zöld), 12 alacsony bástya (kék és sárga).
Játékosok száma: 1-6 gyermek részére
Ajánlott: 5 éves kortól (Ár: 19.270,- Ft)
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
internetről- matematikai műveletekhez

2844(1).jpg

4106(1).jpg

JG34(1).jpg


Ötletnek szánom:
1.Törtek gyakorlásához dominó

2.Bingó kivonás (-összeadáshoz is találni)
Képességfejlesztő eszközök » Matematika

Ezek a BINGÓ játékok nagyszerű lehetőséget nyújtanak teljes osztályközösségek számára, hogy játékos formában gyakorolják az alapműveleteket. Minden készlet 36 darab bingo táblát és 64 darab műveleti kártyát tartalmaz. A játék menete: a kihúzott műveleti kártya eredményét kell a gyerekeknek a saját táblájukon megkeresni és letakarni. Akinek először lesz letakarva az összes száma annak el kell kiáltania magát, hogy BINGÓ. (Ár: 4.080,- Ft)

3.Vonalkirakó

Az eszköz fejleszti a koncentráló képességet, a logikus gondolkodást, a vizuális megjelenítés képességét, a szimmetria fogalmának kialakítását. Le kell másolni a képen látható ábrát a kirakó darabok kiválasztásával és megfelelő elhelyezésével. A feladatok között találunk 6 és 9 darabból álló képeket is. Amikor ezek már jól mennek, a gyerekek saját maguk is kitalálhatnak képeket.
A játék tartalma: 12 műanyag feladatkártya, 12 kirakódarab, használati útmutató.
Játékosok száma: 1 - 2 gyermek részére
Ajánlott: 8 éves kortól (Ár: 6.350,- Ft)
 

KWJ

Állandó Tag
Állandó Tag
angol nyelvoktatás piciknek

Sziasztok!

Én arról tudnék szólni, mi a legfontosabb pici gyerekek nyelvtanításában. Én 2-3 éveseknek tartok angol foglalkozást. Talán a legjobb megnevezése annak, amit csinálunk, a játszócsoport foglalkozás.
A cél talán inkább az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, szokják a társaságot, énekelve, játszva, szinte észrevétlenül tanulják meg az angolt. Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk és érdekessé is tegyük a foglalkozásokat, az alábbiakat találom a legfontosabbnak:
- rövid, játékos, éneklős feladatok, gyakorlatok gyors egymásutánjára van szükség, mert koncentrálni még ezek a korosztályú gyerekek nem tudnak túl sokáig, így megunják a monotonitást. Tehát a lelke a dolognak a gyors váltás!
- a gyerekek a szüleikről veszik először a példát, majd csak később a többi gyerektől, ezért jobb, ha a szülők is részt vesznek AKTIVAN a foglalkozásokon. Később a gyerekek maguk fogják kérni, hogy például a "make a circle"-ben a szülők már ne vegyenek részt, majd szépen lassan mindenben kérik a szülők kihagyását.
- a legjobb, ha nem beszélünk magyarul a foglalkozásokon egyáltalán<o:p></o:p>
- kevés szót, egyszerű szavakat kell használni, egyszerű mondatokat mondani maximum (de leginkább csak szavakat – csak gondolj bele, a Te kis apróságodnak rögtön körmondatokban beszélsz magyarul? Nem hiszem :eek: „Mi ez? Hold? Nahát… Remek. És ez mi vajon? Napocska? Piros a színe? Neeeem. Sárga, ugye? Sárga. – Ismerős?) – éppen emiatt van az is, hogy még ha nem is tudsz tökéletesen egy idegen nyelvet, elkezdheted tanítani a gyermekedet otthoni körülmények között is.
- nagyon fontos a szemléltetés - hogy értsék is, miről beszélünk. Bábok, képek, flash cards, memória kártyák használata ezért kötelező.
- ismétlés-ismétlés-ismétlés
- mozgásigény kielégítése: ugrálni, forogni, táncolni, futkározni, sétálni, mászni imádnak a gyerekek ebben a korban. Hát meg kell nekik adni a lehetőséget! Sőt, kérni kell rá, hogy tegyék. Követelni fogják...
- kifestőzés, rajzolás, kreatívkodás: igenis ilyen korban már lehet a gyerek kezébe ollót adni szülői felügyelettel. Ha valamit megcsinálnak saját kezűleg, hadd vigyék haza, sőt, használják minden nap - tehát próbáljunk olyan dolgokat készíttetni a foglalkozáson, ami hasznos és használható - pl. egy papírzacskóra rajzoljunk, vagy vágjunk ki valamit és ragasszuk rá közösen - persze angolul (vagy más célnyelven) kommentálva, mit is csinálunk; és minden foglalkozásra hozza a felszerelését a gyerek a jövőben ebben a saját készítésű táskában. Remek, egyszerű ötletekre, nem pénzre van ehhez szükség.

Nagyon jónak találom a gyerekek otthoni nyelvtanítását kicsi korban, egészen születéstől kezdve. Ha valakinek már megadatik, hogy két (vagy több :p) nyelven is beszél, adja meg a gyermekének azt, hogy már ezzel a két nyelvvel indítja el a nagyvilágba.

Üdv,
Judit
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Módszertani segédanyag az osztályfőnöki munka segítésére

Gondolatok, gyakorlatok az érzelmi élet szabályozására
Ajánlott 7 – 11. évfolyamokon


Szerzők: Csillag Ferenc és Pleyerné Lobogós Judit

Részlet a kötet bevezetőjéből:

"A kötet összeállításakor a szerzők arra törekedtek, hogy a gyakorló pedagógus mindennapi munkáját segítse. Napjainkban a klasszikus értelemben vett osztályfőnöki órák megszürkültek, kizárólag egy közösség mindennapjainak szervezésére korlátozódó feladatokat kívánnak a kollégák megoldani. Lássuk be, ez sem kevés!
Ahhoz azonban, hogy a tanítványok érett, kritikus, cselekvő felnőttekké váljanak szükség van olyan foglalkozásokra, ahol állást foglalhatnak, véleményt alkothatnak, sőt, társaikkal vitába szálljanak. E kötet ehhez kíván segítséget nyújtani olyan formában, hogy elméleti bevezetőjében a pedagógia, a pszichológiai alapfogalmait tisztázza, majd gyakorlatokat ad a 12 - 17 éves korosztály számára. A pedagógus felelőssége a válogatás. Azt gondoljuk ugyanis, hogy az itt megjelentetett feladatok kínálati listát alkotnak. A válogatást meghatározza egy közösség összetétele, a tanulók magatartási, cselekvési szintje, de a kolléga érdeklődése is."
 

düdüke

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pedagógusok!

Tollbamondás javítási útmutatóra lenne szükségem(1-8. osztály), ha valaki fel tudná tenni megköszönném.

Düdüke
 

kmarcsy

Állandó Tag
Állandó Tag
Esetleg ha lenne felsős nem szakrendszerű anyag...azt nagyon-nagyon megköszönném...
Ének és rajz érdekel leginkább, de bármi jöhet!

Köszönöm! Marcsy
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére