Ötletek, módszerek tanuláshoz, tanításhoz, neveléshez, alap,- közép-és felsőfokon

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

otiti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!
Szeptemberben elsőseim lesznek.:p Most fogjuk elkezdeni az iskolaotthonos oktatási formát.:confused: Nagy a káosz a fejünkben...kerettanterv....óraszámok...osztályfőnökség... Hogyan lehet összeegyeztetni a mi önálló, vagy szabadidős elfoglaltságunkat a többiek tanóráival??
Kérlek Benneteket,adjatok tanácsot,hol tudnánk naprakész információt szerezni az iskolaotthonos oktatási formával kapcsolatban!:55:

Ez engem is érdekelne, de a szülö szempontjából jövőre 5.-es lányom délután 4.-ig a suliba kell maradnia.
Mi lesz a fejlesztő órákkal igy???? Az iskola nem biztósitja én kerestem mellé tanárokat.
Diszkalkuliás, diszlexiás, epilepsziás ha 5 után tanul akkor inkább más iskola után kell nézni
 

Sziget Ditty

Állandó Tag
Állandó Tag

Tulipán84

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Sürgősen szükségem lenne óvodás gyereke részére gyerek zenés tornára, aerobik, zumba videóra!Aki tud kérem segítsen!!!Köszönöm.
 

orcogo

Állandó Tag
Állandó Tag
Megszelidített történetek - A Százholdas Pagonytól Roxfortig

A szegedi Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárában mindig történik valami. A város általános iskoláiból gyakran látogatnak ide csoportok egy-egy kötetlen könyves foglalkozásra. A játékos, vidám perceket élvezik a gyermekek, kedvvel lapozgatják utána a könyveket.
A gyermekkönyvtárosok, akik a foglalkozásokat vezetik, nem szűkölködnek ötletekben. Értenek a történetek "megszelídítéséhez". Tapasztalataikat most közkinccsé teszik.
A Megszelídített történetek tippjei bátran használhatók iskolai órák színessé tételéhez, könyvtári foglalkozások szervezéséhez vagy akár egy játékos délutáni foglalkozáshoz, amely élményt jelenthet a nebulóknak.
***A rejtett tartalom, beidézésnél nem jelenik meg.***
Már válaszoltam, de még nem látom.
miért?
 

dikii

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumtagok!
Egy kurzusom keretén belül a feladatom egy integrációs kérdőív elkészítése volt. Ennek kitöltéséhez szeretném a segítségüket kérni.
A válaszadás teljesen névtelenül történik, csak néhány percet vesz igénybe, és nagyon sokat segítenének vele, ha kitöltenék.
Köszönöm előre is a kitöltéseket és a segítséget! :)
https://docs.google.com/forms/d/1WmEzuDNObnTlWYZprTDVY3WAzJnkQlkV3eZobGCQOSo/viewform
 

KTGABI

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérésre
vetités-pps-


Móricz Zsigmond
title_star.gif
portre_pic-a.gif
moricz_zsigmond.gif
Móricz Zsigmond (1879 - 1942) író, színpadi szerző, lapszerkesztő. A tiszacsécsei gyermekévektől a debreceni diákoskodáson és a pesti redakciók világán át vezet életútja a hírnévig, hogy végül a magyar prózaírás legjelentősebb alakjai közé soroltassék. A pálya*kezdés időszakát jellemzi a gyermekirodalommal való szorosabb kapcsolata. Verses állatmesékből áll össze első kis kötete, az Erdőmező világa (1906), ennek bővített és tetszetősebb kiadása a Boldog világ (1912). Történelmi tárgyú meséi is külön kis füzetet kapnak, ez A sas fia meg a sasfiók (1910). További gyermek- és iskolatörténeteit az utókor gyűjti egybe, és különböző címeken adja közre: A nehéz kétgarasos (1952, 1960, 1984), Benyus (1957), Ifjúsági írások (1958)8, A mese vakációja (Bukarest, 1964). Az írói hagyaték elfeledett része népmesefeldolgozásainak szép sora, mely több évtizedes késéssel kap könyv alakot: A halhatatlanságra vágyó királyfi (1984). Első nagyobb prózai vállalkozása egy gyermekregény: először A magyar tengeren címmel folytatásokban jelenik meg Az Újság hasábjain (1908)8, és kerek harminc esztendő múltán is vállalja az író önálló kötetként, ez a Pipacsok a tengeren (1938)8. A manapság ifjúsági könyvként kezelt Légy jó mindhalálig (1920) - nagy művei, a Sárarany (1911), az Úri muri (1928)8, a Rokonok (1932), A boldog ember (1935), az Árvácska (1941) és a történelmi Erdély-trilógia értékeit gazdagítja. Nyilas Misi története megjelenésekor rögtön sikert arat, azóta is pótolhatatlan alapmű, különleges olvasmányélmény a serdültebb ifjúságnak és a felnőtteknek egyaránt. A kis debreceni diák a magyar epika feledhetetlen alakja; szilárd gyermeki értékrendje, fejlett igazságérzete és a tudományok iránti naiv áhítata az érettebb olvasóknak értékelhető. Az első kiadás után készült a regénynek egy ún., ifjúsági változata is, Roboz Andor (1869-1944) tollából (1922). Ez a csonkított szöveg ma már a múlté, a kamasz olvasó is a teljes művet kapja kézhez, ahogy a regény folytatásait, az érettségiző korosztályról szóló Forr a bor (1931) és a Bál (1935) kiadásait. A Légy jó mindhalálig operaváltozatban is él: Romhányi József (1921-1983) szövegkönyve alapján zenéjét Szabó Ferenc (1902-1969) szerezte. Élete utolsó szakaszában "a magyar Népnek és a teljes magyar Ifjúságnak" ajánlva összeállít még egy kitűnő válogatású antológiát, a honi lírának egy kis "bibliájá" Magvető (1940) címen, amely több bővítést és kiadást is megért. Kiss Tamás (1912-) még személyes emlékekkel adott a diákoknak pályatörténetet az íróról: így élt Móricz Zsigmond (1979)
Nem jelenik meg letölthetőre :(
 

Misscili

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumtársak!

1. osztályos gyerekeknek keresnék olyan tündérmeséket, amihez könnyű illusztrációt készíteni.
Előre is köszönöm a segítségeteket
MissCili
 

peterfii

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom jó helyen kopogok-e, azt hallottam, hogy léteznek olyan programok, amelyek segítenek az olvasásban, vagyis kíséri az olvasást. Azért lenne szükségem rá, mert kínozom 1. oszt. gyerekeimmel az olvasást. Olyan családból való gyerekek, hogy otthon nincs aki segítsen nekik.
Bármilyen segítséget jó szívvel veszek.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére