Hírek Ötmilliárdból erősíti meg a Citadella falait és épít 35 méteres zászlórudat Mészáros Lőrinc és Garancsi István cége

Várkapitányság Kommunikációs Irodától: „A Citadella megújításának mostani szakaszában a fejlesztési terület előkészítő feltárása, az erőd falainak rekonstrukciója és egy zászlórúd építése valósul meg mintegy 5,3 Mrd Ft értékben, amely összegből a zászlórúd építésének költsége mindösszesen 2 %-ot tesz ki.”

Korábban írtuk:

A közel 10 ezer négyzetméternyi falfelület rekonstrukciója a felületek letisztításával, a kalcit és gipsz kicsapódások eltávolításával és a gyenge, mállott részek leszedésével történik meg. A falrekonstrukció során a szakemberek újjáépítik a vörös mészkő fedlapokat is.

5,3 milliárd forintból állít zászlórudat a Citadellán Mészáros Lőrinc és Garancsi István cége .


Az Uniós közbeszerzési értesítőben szerdán jelent meg az a hirdetmény, ami szerint december 22-én újabb munkát kapott a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Garancsi Istvánhoz köthető Market Építő Zrt. Egészen pontosan egy zászlórudat kell felállítaniuk a Citadella várfalakkal körbezárt területén. A közbeszerzés nyílt eljárásban zajlott, csak egy jelentkező páros akadt a feladatra, akik meg is nyerték azt.

Az ajánlatkérő a Citadella Vagyonkezelő Nonprofit Kft. volt. A kiírása szerint a feladatok közé tartozik egy több elemből álló, 35 méter magas, fölfelé vékonyodó acélcső legyártása, ez lesz maga a zászlórúd. Ezen egy 6x12 méteres nemzeti színű zászló lobog majd, amit motoros szerkezet húz fel a magasba. A motor beépítése is a közbeszerzési feladatok közé tartozik, „de az áramellátást biztosító esetleg szükséges ideiglenes transzformátor telepítése külön beszerzés tárgya lesz” – áll a közbeszerzés ismertetésében.

Pál Tamás

bp.jpg


A zászlórúd egy vasbeton tömbön fog majd állni, ezt is a ZÁÉV-Market duónak kell elkészítenie. De ezt nemcsak úgy lebetonozzák valahová, hanem egy dolomit sziklára épített ágyazatra rögzítik. A zászlórúd tervezett területét fel is kell tárni, az ehhez a kapcsolódó diagnosztikai vizsgálatokat generáltervező biztosítja, a tender szerint a jelen munkák a vizsgálatokhoz szükséges munkákat tartalmazzák. A feltárások mélysége legfeljebb a megtalált sziklafelszínig tart, sziklabontásra nem lesz szükség. Az egész projekt teljesítésének határideje 18 hónap, de a zászlórúdnak már 2022. március 14-re el kell készülnie. A Citadella és a környék átépítési terveiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.
 
IMG_20220608_201943.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,923
Tagok
615,775
Legújabb tagunk
Lucika2008
Oldal tetejére