“A rák a lehető legjobb módja a halálnak”

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért nem tudunk segíteni a hozzátartozónkon? Miért nem tanuljuk meg, ami megtanulható? Az ágyazást? Amihez erő és tudás esetén egy ember is elég? A fürdetést? A mozgatást?

Nem kell orvosnak lennünk ahhoz, hogy ápoljunk. Nem kell ápoló szakmánknak sem lenni. Csak meg kell tanulni. Készülni kell rá. A beteget nem azonnal adják haza a kórházból. Addig egy embert fel lehet szabadítani a családból a munka alól és be lehet menni a kórházba és figyelni, kérdezni és kérdezni a nővértől, hogy csinálja, mint csinálja. Menni az atyaúristenig is, ha kell, hogy mindezt az ember megtehesse, márhogy a beteggel kapcsolatos fizikai teendőket elleshesse, megtanulhassa.

Nem a saját elmúlásunkat féljük-e minden halálban? És ezért rettegünk a feladattól: ápolni valakit?

A haláltól félni: fölösleges energiapocséklás. Van. És az van, ami van. Borzasztó lehet egy életen át tudatosan a félelemre kondícionálni, de legalábbis hagyni, hogy arrafelé kondícionalizálódjuk magunkat a halállal kapcsolatban. Van. Ha eljön, mi megyünk. Pont. Akkor is, ha félünk tőle, és akkor is, ha magunkhoz öleljük, hogy nosza, jöhet a következő kaland. Az én felfogásom szerint sokkal jobb az utóbbiként megélni mind a mások, mind a magam halálát.
Az eszmefuttatásodnak az otthoni ápolásra vonatkozó részével egyetértek. Csak feltételek kellenek hozzá. Egy ember nem elég. 24 Órát nem lehet a betegágy mellett ügyeletben tölteni. (Ha az ember a mellékhelyiségbe menne, előtte két, nem görgős, nehéz fotellal el kell torlaszolni az ágyat leesés, vagy bódult felkelés ellen.) Kell egy kórházi ágy magasságú ágy, hogy az ápoló dereka ne akadjon ki a mozgatás, pelenkázás és egyéb teendők közben. Kell egy szoba, ahol megoldható, hogy az ágy körbejárható legyen. Ha az ember szerencsés, és a feltételeket biztosítani lehet, akkor lehet felvállalni.

A haldokló ápolása és saját halálfélelmünk összefüggéséről. Az emberek többsége nem a meghalástól fél, hanem az úttól, amin végig kell menni a meghalásig. Iszonyat kemény lecke, hogy az ember a szeretett hozzátartozóját megalázó, méltatlan helyzetekben lássa. A zseniálisnak ismert embert báván, elbutulva látni, a magára mindig pedáns ember maga alá végzi a szükségletét. Melitta is ezeket a keserveket és nehézségeket említette.

Meghalni jó. Ezt tudom. <---Ez volt a transzcendens rész!! De odáig eljutni sokunknak keserves. És nem csak annak keserves, aki végigmegy az úton, hanem annak is, aki kíséri.

Igen. Ez a lényeg: hagyni meghalni a szerettünket. Elengedni. Látni, hogy elege van, hogy nem bírja. És nem is akarja bírni. Miért kell mindig mindenkit megmenteni? Amikor egyértelműen haldoklik? Amikor menni akar? Miért nem hagyjuk, hogy menjen? Miért kell megmenteni a biztos szenvedésnek?

Tökéletesen igaz. Nagyon nehéz etikai kérdéseket feszegetsz.
 
Utoljára módosítva:

Ternyák

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a faszi egy idióta. A nagybátyám és a felesége 1-1 évig kínlódott, szó szerint, mire szegények elmentek. A doktor úrnak is ki kellene próbálni, szavazok neki morfiumot és wiskey-t is.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Igen. Ez a lényeg: hagyni meghalni a szerettünket. Elengedni. Látni, hogy elege van, hogy nem bírja. És nem is akarja bírni. Miért kell mindig mindenkit megmenteni? Amikor egyértelműen haldoklik? Amikor menni akar? Miért nem hagyjuk, hogy menjen? Miért kell megmenteni a biztos szenvedésnek?

Mert a haldoklas idotartalma nem kivansag musor. Ki tudja a csaladtagok kozul , most eppen haldoklik mar a hozzatartozo, mikor sem enni, sem inni, nem akar , sem felkelni az agybol, akkor nem lehet azt mondani ,hogy ok maradj nyugodtan az agyba , ne egyel ,ne igyal semmit majdcsak jon a kaszas.
egy otthon apolt csaladtag sem tudja eldonteni mikor varhato a halal idopontja, arrol nem is beszelve mindenki probal hinni hatha jobban lesz, es ez igy is van mielott meghal valaki par napra konyebbnek erzi magat, mintha javulast latna az ember.
Emberi felelosseg miatt sem lehet csak ugy elengedni valakit mert nem akar mar elni. Az eunasztazia nem az otthon apolas soran merul fel es intezodik el.
Azok akik a raktol ilyen vegso stadiumu betegek azokat nem tudjuk megmenteni, mar az orvostudomany sem csak emberi korulmenyeket apolasukat biztositani es mellettuk lenni vegig meg az elete tart.

Ket embert apoltam vegig a halalukig ,edesanyamat, es aposomat. Nincs szep halal legalabbis a rak betegsegnel.
Baratnom korhazba halt meg es a gepekrol donteni kellett, hogy levegyek-e es mikor.
Hiaba nem akart gepeken elni, de ott elotte megkerdezte az orvos, es en nem tudtam azt mondani ,vegyek le, olyan erzesem volt ,hogy a halalos iteletet mondtam volna ki ra , amihez nincs jogom, nem birtam megtenni, hiaba volt ugyvedi papirom hogy donthetek ez ugyben .

Mo nem tul fejlett az otthon apolas lehetosege es felszereltsege. 5 eve egy infuzio beadasa otthon egy kesz tortura volt. Megvettem az uveges infuziot, amit kiirtak, kijott az apolono hogy bekosse, de se allvany se zsinorok se tu semmi, amit nekem kellett megvennem de ezt en nem tudtam. Zsinort azaz a csovet azt megrendelik nincs raktaron a patikaba. Allvany meg nem letezik privatnak. A patikus azt mondta huzzam oda a szekrenyt az oldalara tegyek egy vallfat arra egy kendot es bele az uveget. Hivathatom a novert ha ezzel kesz vagyok hogy bekosse, aki ugy sietet hogy 10 perc alatt lecsopogtette a literes uveget. 1 ora mulva rosszul lett anyukam mentoket hivtam akik megallapitottak oszeomlott a keringese, mert a majdnem kiszaradt szervezet nem birta felvenni ilyen gyorsan ilyen mennyisegu folyadekot.
/Gondolhattam volna erre, mert nagyon logikus,de akkor nem jutott az eszembe csak fogtam a kezet .../
Mar az eredeti diganozisrol nem is beszelek bordacsontgyulladast allapitott meg az orvos es ha nem vagyok ilyen eroszakos akkor ki sem derul ,hogy rakos millio egy attetellel.

Bocsanat ,az offert /a szemelyes beirasert/de meg mindig felkavar, es allitom en megprobaltam mindent. 8 honapot voltam otthon , egy percre nem hagytam magara, es akartam hogy meggyogyuljon eljen meg, de sajna nem sikerult.
 
Utoljára módosítva:

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, Melitta, felkavaró ez mindnyájunknak, akik halálba kísértük a szeretteiket. Nagyon nehéz fizikailag is, lelkileg is végignézni, hogy valaki saját árnyékává válik. Nem a kakis pelenka cseréje a nehéz. Azok a döntések nehezek, amiket meg kell hozni. Az ember pontosan tudja, hogy nem akar felesleges szenvedést okozni, nem akarja a szeretett ember szenvedéseit feleslegesen nyújtani egy olyan élet fejében, ami már nem emberhez méltó. Amikor az ember ott áll, és döntenie kell olyan kérdésben, amihez nem ért, akkor nem bír mást tenni, mint a szívére hallgat.
Hogyne tudná az ember, hogy nem szabad visszatartani a haldoklót, nem szabad felesleges szenvedést róni rá a már hatástalan kezelésekkel. De amikor még nem tudom elképzelni az életet a haldokló nélkül, akkor nem biztos, hogy a racionális énem lesz képes felülkerekedni.
 

Marcsi_67

Állandó Tag
Állandó Tag
Elnézést, de egyértelműen kemény leszek, mert nagyon súlyos a téma, és nem mindegy, hogy eggyel többen vagy kevesebben terjesztik a rémhíreket.
A rákbetegségek ügye nem véleménykérdés, hanem valóságkérdés, nem ezotéria, hanem matéria. A róla alkotott véleményed súlyosan hibás, káros, ártalmas. No és legfőképpen illetéktelen. Nem értesz hozzá, nem kellene ezzel kapcsolatos nézeteket mint igazságokat aktívan terjesztened, propagálnod. Méghogy felesleges lenne a rákbetegségek gyógyításának lehetőségeit kutatni?! És ezt azoknak a szemébe is elmondanád, akik a tudományos eredményeknek köszönhetően gyógyulnak meg egyre többen a régebben eleve halálos rákbetegségekből?! Meg a szüleik szemébe is, a gyerekeik szemébe is?! A megbetegedettek haljanak meg, mert szerinted (hangsúlyozom SZERINTED!) ők és a környezetük a hibás a betegségükért a hibás lelki életük miatt?!?!?!
És ráadásul nem is igaz, hogy az általad ide is beterjesztett videó témája a topik témájába vág. Nem vág témába.
Az általad propagált "mellesleg sejtbiológus", valójában kuruzsló vándorprédikátor Bruce Lipton egyike azoknak a népnyomorító szélhámosoknak, akik az emberek nyomorúságának kihasználásával és növelésével keresik a pénzt. (Nagy pénzt.) Sajnos az ilyen szélhámosok igen sokan vannak, mert az emberek jelentős része elég tudatlan és hiszékeny, ezért könnyen bedőlnek a féligazságokra és egészhazugságokra alapozott hasonló tanoknak, amelyek bevált recept szerint a hajmeresztő kitalációk mellett éppen annyira vannak megtámogatva féligazságokkal, hogy a hangoztatóit és drága pénzért kiárusítóit még éppen ne vihesse el a rendőr bilincsbe verve, mint kuruzslót, közvetett népirtót.

Úgy gondolom, hogy a szólásszabadság joga engem is megillet ugyanúgy, mint másokat. Függetlenül attól, hogy a véleményem egyezik-e a többségével. Az pedig, hogy neked nem tetszik a véleményem, egyáltalán nem ingat meg abban a hitemben, amit fentebb leírtam.
A természetes állapot a jól-lét. Ami ettől eltér, annak oka van. Nem elég a tüneteket elfedni, megszüntetni (pl. operáció, kemó, sugár), a probléma gyökeréig kell ásni és változtatni. Ha ez nem történik meg, a betegség vissza fog térni. A betegségek igazi ellenszere a megelőzés. Én inkább erre költenék. Az persze nem kifizetődő, ha az emberek zöme egészséges, mert akkor ki fog gyógyszerekre költeni? Ez megint csak a személyes véleményem, lehet miatta háborogni.

Kérdem én, hogy mielőtt kuruzsló vándorprédikátornak tituláltad Bruce Liptont, elolvastál-e egyetlen könyvét, megnéztél-e egyetlen videóját? És másoktól, akiket népnyomorító szélhámosnak nevezel? Ha így lenne, akkor tudnád, hogy ők azon fáradoznak, hogy minél több embernek segítsenek FELISMERNI AZT AZ ERŐT, AMI BENNÜK LAKOZIK. Hogy ne érezzék magukat erőtlen áldozatoknak, akik úgy élik le az életüket, hogy mindent és mindenki mást hibáztatnak a balsorsuk miatt. A fent említett videó pedig annál is inkább idevág, mert több ízben beszél benne a rák előidézéséről. Ha megnézted volna, ezt is tudnád.
Azt pedig őszintén reméltem, hogy a hozzászólásomat sokan elolvassák. Olyanok is, akik tanácstalanul állnak a diagnózisukkal a kezükben, és rettegnek, hogy most mi lesz. Ha közülük már csak egynek is felkeltette a figyelmét az írásom, egészen pontosan az a rész, hogy a hozzáállással, a gondolkodás és életstílus megváltoztatásával bizony segíthetnek maguknak a gyógyulásban, akkor már nem írtam hiába. Arról nem is beszélve, hogy a betegség KIALAKULÁSÁT is meg tudják előzni vele, és igazából ez a lényeg. Azt viszont egy szóval sem mondtam, hogy a betegek haljanak meg. Inkább szeretetenergiával mindet meggyógyítanám egyszerre.

Egyébként pedig miért érinti az embereket olyan érzékenyen az, hogy ők tehetnek a betegségük kialakulásáról? Csak nem félnek a felelősségvállalástól, ami a szabad akarat és a teremtőerő gyakorlásával jár? Hiszen ha elfogadom, hogy a gondolataimmal, érzelmeimmel, hitemmel teremtem az életemet, akkor nem okolhatok senkit a zátonyra futott életem, egészségem vagy párkapcsolatom miatt. Az emberek többsége a nap nagy részében olyan sok negatív dologra koncentrál, hogy nem is csoda, hogy betegségeket, baleseteket, és mindenféle nemkívánatos dolgot vonzanak be, vagy ha úgy tetszik TEREMTENEK az életükbe. A pozitívan gondolkodó, boldog, szeretni tudó ember a lehető legritkábban betegszik meg és hal meg "gyógyíthatatlan" betegségben. Annál inkább a negatívan gondolkodó, félemben élő, rosszindulatú, kapzsi, féltékeny, zsugori, irigy, hatalomvágyó emberek.

Tedd csak fel magadnak azt a kérdést, hogy mitől érzed magad jobban: attól a tudattól, hogy erőtlen áldozat vagy, vagy inkább attól, hogy nagyhatalmú teremtő? Meg lennék lepve, ha a belső éned nem az utóbbit választaná...
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok ,
csak annyit szeretnék mondani , már azért is mert magam is érintett igy magától érthetöen elfogult vagyok e dologban ! Ugye a kinai császárság idejében az orvos feladata a Betegség megelözése volt ! tehát nem csak a gyógyitás hanem annak megelözése is . Igen ám de manapság arra kevés idö adatik hiszen az pénz !! Nem lehet egy betegnek mondjuk 4-5 hetet otthon töltenie és rendesen leküzdeni a "betegséget" hiszen a "Népgazdasági" tényezöket is figyelembe kell venni . Na itt van a bibbi . Valamint ugye van ám spontán gyógyulás is , természetesen a páciens is akarja és nem veszik el a még megmaradt életerejét is ! Igaz az Empátiát nem tanitják az Unin . Sajnos
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusztok ,
csak annyit szeretnék mondani , már azért is mert magam is érintett igy magától érthetöen elfogult vagyok e dologban ! Ugye a kinai császárság idejében az orvos feladata a Betegség megelözése volt ! tehát nem csak a gyógyitás hanem annak megelözése is . Igen ám de manapság arra kevés idö adatik hiszen az pénz !! Nem lehet egy betegnek mondjuk 4-5 hetet otthon töltenie és rendesen leküzdeni a "betegséget" hiszen a "Népgazdasági" tényezöket is figyelembe kell venni . Na itt van a bibbi . Valamint ugye van ám spontán gyógyulás is , természetesen a páciens is akarja és nem veszik el a még megmaradt életerejét is ! Igaz az Empátiát nem tanitják az Unin . Sajnos
Kedves Gyula
-
Valoszinüleg elkerülte a figyelmedet, hogy a prevencio minden kuturált országban az elsö helyen áll.
-
Egy picit butaságokat beszélsz egy olyan országbol ahol a gyerekeknek nem kerül semmibe az orvosi vizsgálat, a kismamák soha nem voltak anyira támogatva mind ma, ennek megfelelöen alacsony a szülés következtében meghallt gyerekek és anyák száma...
-
Mamár a koraszületeknek sem kell rettegniük. Menyire elöre menjünk még a preventioval? Már az ivarsejteidet is vizsgálat alá vetheted mielött élsz velük? Elég emenni egy patikába és otthon megcsinálhatsz egy "spermion-tesztet" :)
-
spermcheck.jpg

-
 

inmelius

Állandó Tag
Állandó Tag
Értem én, Melitta. Soha, senki nem mondta azt, hogy könnyű a döntés: elengedni a szerettünk kezét, vagy menteni tovább.

Ettől még tény a tény: hogy ragaszkodunk hozzájuk, kezeltetjük minden miatt, meghosszabbítjuk a kínlódásukat.

Bocsáss meg érte, hogy így érzem. Soha, semmiklyen körülmények között nem akarlak se bántani, sem megbántani.

Nem saját példa: amikor a férjem megtudta, hogy a felesége tüdőrákos, megkérdezte az orvost / orvosokat, hogy mi várható. Elmondták, hogy kevés ideje van hátra. Ennek ellenére felvették kemoterápiás kezelésre.

Ő leült a felesége mellé, és megkérdezte, mit akar: élni még kevés ideig, kínokkal, és meghalni kínlódva fehér falak között, idegenek között, vagy élni még kevesebb ideig, fájdalommentesen, és észrevétlen átcsúszni a nemlétbe otthon. Elmondta neki, hogy bármelyik mellett dönt is a felesége, ott lesz mellette végig, de ha őt kérdezi a felesége, akkor ő inkább az emberhez méltó halált választaná, otthon. Az utóbbit választotta a felesége. Mindenkin átgázolva kérték ki a zárójelentést és hazahozta ide, abba a szobába, ami most az én szobám. Még 6 hétig élt. A hátán húzta ki WC-re, fürdetni, stb., és morfinozta rendületlenül. Amikor meghalt, békés volt az arca.

Ez is egy döntés volt. És a lelkemre van kötve, hogy ugyanígy járjak el, ha vele ilyen betegség történik. És én sem szeretném másként, ha rajtam vesz erőt a gyógyíthatatlan kór.
 

inmelius

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, Melitta, felkavaró ez mindnyájunknak, akik halálba kísértük a szeretteiket. Nagyon nehéz fizikailag is, lelkileg is végignézni, hogy valaki saját árnyékává válik. Nem a kakis pelenka cseréje a nehéz. Azok a döntések nehezek, amiket meg kell hozni. Az ember pontosan tudja, hogy nem akar felesleges szenvedést okozni, nem akarja a szeretett ember szenvedéseit feleslegesen nyújtani egy olyan élet fejében, ami már nem emberhez méltó. Amikor az ember ott áll, és döntenie kell olyan kérdésben, amihez nem ért, akkor nem bír mást tenni, mint a szívére hallgat.
Hogyne tudná az ember, hogy nem szabad visszatartani a haldoklót, nem szabad felesleges szenvedést róni rá a már hatástalan kezelésekkel. De amikor még nem tudom elképzelni az életet a haldokló nélkül, akkor nem biztos, hogy a racionális énem lesz képes felülkerekedni.

Ez borzasztó lehet a hozzátartozónak és a haldoklónak is. Úgy kell szeretnünk egymást, hogy képesek legyünk bármilyen döntésre - ha szükséges. Számomra az a felnőtt lét utolsó, legjelentősebb fázisa, hogy ebben az esetben képesek legyünk a szó jó értelmében lemondani is a másikról, mert ez az egész haldoklás, az ő haldoklása NEM RÓLAM SZÓL. Nem arról, hogy tudok-e élni, létezni nélküle.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Ernoe ,
ha hallgattál volna akkor okos maradtál volna ! Lehet , hogy Te vizsgálgatod ivarsejtjeid , de nekem erre nincsen szükségem . Már vártam mikor fogsz irásomba bele köttni , mert ugye nem hagyhatod szónélkül ! Akkor igaz ez az én dolgom , de igy kénytelen vagyok már megjagyeezni illetve elmesélni ; tavaly szabadságom alkalmával feltünt , hogy bátyám valahogy másképen viselkedik mint szokott az utobi idöben . Valahogy olyan kissé fura volt számomra , igaz hogy az utobbi években csak pár napra láttuk egymást , telefon az sokat "hazudhat" hiszen nem látod a személyt a másik oldalon . Vissza jövetelünk után mesélte el pár hétel késöbb sógornöm , hogy nyelvrákja van !!! Tavally december 3-án mütötték a Péterffy útcában , aránylag jól sikerült igaz valami több mint 30 kemot kapott utána meg leis fogyott etc. pp. minden ami vele jár ! Igy nekem volt arra idöm , hogy csak itt magamban eltudjak töle bucsúzni hiszen munkám nem engedi , hogy ripsz-ropsz haza tudjak menni . Aránylag jól is birta a dolgokat , szépen felépült , igaz baráti körünkböl elég sokan távoztak a "vadász mezökre" akik Bátyám mondása szerint mind rákban haltak meg . Neki csak "daganata" van mondja Ö . /jó néha a saját ámitás sem rossz/ Be bejárogatott a Kékgolyó utcai Onkologiára havonta és az utolsó vizsgálatkor nem volt ott a kezelö orvosa hanem csak egy Asszinsztens orvosnö . Aki megmondta neki , hogy mi a fenét akar hiszen halálos beteg , gyógyulásra semmi remény ! Az utolsó három hetében ugy leromlott egészsége hogy az megfoghatattlan , már enni sem tudott . Mint emlitettem elözö irásomban tényleg csont és bör volt szegény Ernö tudod ezt még neked sem kivánom . Az állapotott sem, meg azt sem hogy ilyent láss ! Aztán Morfium ide- Whisky oda aki ilyen maga nem élt át az inkább tartsa a száját ! Minden tisztelettem elismerésem minden családtagnak akik önfeledtem ápolják magatehetettlen család tagjaikat !! Hiszen magam is láttam és tettem ezt és mint sokmás minden panasz , dohogás , hülye megjegyzés nélkül, már bocsánat a kifejezésért . :(
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez borzasztó lehet a hozzátartozónak és a haldoklónak is. Úgy kell szeretnünk egymást, hogy képesek legyünk bármilyen döntésre - ha szükséges. Számomra az a felnőtt lét utolsó, legjelentősebb fázisa, hogy ebben az esetben képesek legyünk a szó jó értelmében lemondani is a másikról, mert ez az egész haldoklás, az ő haldoklása NEM RÓLAM SZÓL. Nem arról, hogy tudok-e élni, létezni nélküle.
De! Rólam is szól. Amit ketten csinálunk végig, az mindkettőnkról szól.
Minden tiszteletem a férjedé, aki azzal döntött, hogy átengedte a döntést a feleségének, és felvállalta annak minden következményét. De a döntési helyzetek nagyon sokszor nem egyértelműek. És az embernek olyan tárgyban kell döntést hoznia, amihez nem ért. Ha valaki már látott rákos embert meghalni, könnyebben teszi fel döntésre a kérdést. Ha nem látott, és nem tudja, hogy mi vár rá, akkor sokkal nehezebb, mert nem tudja, mi a választék.

Tudod, immelius én már többször kerültem életemben olyan helyzetbe, amiről korábban azt képzeltem, hogy el tudom képzelni, és racionálisan tudom kezelni. Csak azt tudom mondani, hogy bármennyire fantáziadús az ember, bizonyos helyzeteket nem tud közel valósághűen sem elképzelni. Őszintén kívánom neked, ha ilyenbe kerülsz, légy képes a helyes döntésre.
 
Utoljára módosítva:

inmelius

Állandó Tag
Állandó Tag
De! Rólam is szól. Amit ketten csinálunk végig, az mindkettőnkról szól.
Minden tiszteletem a férjedé, aki azzal döntött, hogy átengedte a döntést a feleségének, és felvállalta annak minden következményét. De a döntési helyzetek nagyon sokszor nem egyértelműek. És az embernek olyan tárgyban kell döntést hoznia, amihez nem ért. Ha valaki már látott rákos embert meghalni, könnyebben teszi fel döntésre a kérdést. Ha nem látott, és nem tudja, hogy mi vár rá, akkor sokkal nehezebb, mert nem tudja, mi a választék.

Tudod, immelius én már többször kerültem életemben olyan helyzetbe, amiről korábban azt képzeltem, hogy el tudom képzelni, és racionálisan tudom kezelni. Csak azt tudom mondani, hogy bármennyire fantáziadús az ember, bizonyos helyzeteket nem tud közel valósághűen sem elképzelni. Őszintén kívánom neked, ha ilyenbe kerülsz, légy képes a helyes döntésre.


Ámen.
 

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy gondolom, hogy a szólásszabadság joga engem is megillet ugyanúgy, mint másokat. Függetlenül attól, hogy a véleményem egyezik-e a többségével. Az pedig, hogy neked nem tetszik a véleményem, egyáltalán nem ingat meg abban a hitemben, amit fentebb leírtam.
A természetes állapot a jól-lét. Ami ettől eltér, annak oka van. Nem elég a tüneteket elfedni, megszüntetni (pl. operáció, kemó, sugár), a probléma gyökeréig kell ásni és változtatni. Ha ez nem történik meg, a betegség vissza fog térni. A betegségek igazi ellenszere a megelőzés. Én inkább erre költenék. Az persze nem kifizetődő, ha az emberek zöme egészséges, mert akkor ki fog gyógyszerekre költeni? Ez megint csak a személyes véleményem, lehet miatta háborogni.

Kérdem én, hogy mielőtt kuruzsló vándorprédikátornak tituláltad Bruce Liptont, elolvastál-e egyetlen könyvét, megnéztél-e egyetlen videóját? És másoktól, akiket népnyomorító szélhámosnak nevezel? Ha így lenne, akkor tudnád, hogy ők azon fáradoznak, hogy minél több embernek segítsenek FELISMERNI AZT AZ ERŐT, AMI BENNÜK LAKOZIK. Hogy ne érezzék magukat erőtlen áldozatoknak, akik úgy élik le az életüket, hogy mindent és mindenki mást hibáztatnak a balsorsuk miatt. A fent említett videó pedig annál is inkább idevág, mert több ízben beszél benne a rák előidézéséről. Ha megnézted volna, ezt is tudnád.
Azt pedig őszintén reméltem, hogy a hozzászólásomat sokan elolvassák. Olyanok is, akik tanácstalanul állnak a diagnózisukkal a kezükben, és rettegnek, hogy most mi lesz. Ha közülük már csak egynek is felkeltette a figyelmét az írásom, egészen pontosan az a rész, hogy a hozzáállással, a gondolkodás és életstílus megváltoztatásával bizony segíthetnek maguknak a gyógyulásban, akkor már nem írtam hiába. Arról nem is beszélve, hogy a betegség KIALAKULÁSÁT is meg tudják előzni vele, és igazából ez a lényeg. Azt viszont egy szóval sem mondtam, hogy a betegek haljanak meg. Inkább szeretetenergiával mindet meggyógyítanám egyszerre.

Egyébként pedig miért érinti az embereket olyan érzékenyen az, hogy ők tehetnek a betegségük kialakulásáról? Csak nem félnek a felelősségvállalástól, ami a szabad akarat és a teremtőerő gyakorlásával jár? Hiszen ha elfogadom, hogy a gondolataimmal, érzelmeimmel, hitemmel teremtem az életemet, akkor nem okolhatok senkit a zátonyra futott életem, egészségem vagy párkapcsolatom miatt. Az emberek többsége a nap nagy részében olyan sok negatív dologra koncentrál, hogy nem is csoda, hogy betegségeket, baleseteket, és mindenféle nemkívánatos dolgot vonzanak be, vagy ha úgy tetszik TEREMTENEK az életükbe. A pozitívan gondolkodó, boldog, szeretni tudó ember a lehető legritkábban betegszik meg és hal meg "gyógyíthatatlan" betegségben. Annál inkább a negatívan gondolkodó, félemben élő, rosszindulatú, kapzsi, féltékeny, zsugori, irigy, hatalomvágyó emberek.

Tedd csak fel magadnak azt a kérdést, hogy mitől érzed magad jobban: attól a tudattól, hogy erőtlen áldozat vagy, vagy inkább attól, hogy nagyhatalmú teremtő? Meg lennék lepve, ha a belső éned nem az utóbbit választaná...

No persze hiába voltam egyértelmű, semmiben se arra reagálsz, amit én írtam, legfeljebb úgy teszel, mintha nekem válaszolnál.
Miért emlegeted a szólásszabadságot? Bántotta valaki a szólásszabadságodat? Én nem. Én mindössze elmondtam, hogy mit jelent az, amit írtál, és hogy szerintem nem helyes népirtó, kuruzsló rémhíreket terjeszteni, véleményként sem. Mert a betegség nem véleménykérdés, hanem valóságkérdés. Nem a te hozzá nem értő véleményedtől függ a betegség, hanem a valóságtól. Nem értesz a témához (bevallottan), mégis tanokat terjesztesz a témában, nem mellesleg népirtó hatású tanokat. És másokét is hozzáértés nélkül propagálod, olyanokét, akik ugyan tudják, hogy hazudnak, de abból élnek nagyon jól, hogy az embereknek népirtó hatású tanokat hazudnak.
"Látszólag" megkérdezel, valójában számonkéred rajtam, hogy ismerem-e a nevezett Bruce Lipton munkásságát, akiről kritikát mondok. Igen, ismerem, rajtam hiába kéred számon, hogy megnéztem-e, elolvastam-e, mert én csak olyasmiről beszélek, amihez értek, csak annyira beszélek róla, amennyire értek hozzá. Amihez nem értek eléggé, vagy amiről nem tudom biztonsággal megállapítani, hogy kik értenek hozzá, arról nem beszélek. Te ellenben olyasmit propagálsz, amihez bevallottan nem értesz, mégis propagálod, mert az a "véleményed", hogy az úgy van. Igaz, semmi tudásod nincs ahhoz, hogy véleményed lehessen a dologról, de mégis aktívan terjeszted a véleményed, és a népirtó kuruzsló(k) "véleményét". Hogy a véleményed bevezetésének milliók halála lenne a következménye, az persze nem zavar, szólásszabadság van, miért ne mondhatnád a népirtó tanaidat. Bruce Lipton viszonylag ért hozzá, tehát ő nagyon jól tudja magáról, amikor beszél, és amikor könyvet ír, hogy ő egy népirtó kuruzsló, és a hasonszőrűek többsége is jól tudja magáról, de vannak annyira ravaszak, hogy ezt úgy csomagolják, hogy lehetőleg ne a börtönben kössenek ki kuruzslásért, népirtásért. És az ilyeneken kívül vannak sokan, olyan népirtó kuruzslók, akik egyáltalán nem is értenek ahhoz, amit terjesztenek, akik tudják, hogy fogalmuk sincs arról, amiről beszélnek, de beszélik, mert van rá vevő, az emberek jelentős része hisz a csodákban, és ezzel sok pénzt kereshet az, aki kihasználja a babonaságot.
Például azt írtad, hogy nem kell a rák gyógyítására költeni semmit, helyette a megelőzésre kell. Én meg visszakérdeztem, hogy ezt elmondanád-e azoknak a szemébe is, akik a korábban halálos rákos betegségekből mára meggyógyultak az orvostudománynak köszönhetően, vagy éppen most vannak olyan rákbetegségben, ami korábban halálos volt, és éppen most reménykednek meggyógyulni. Képzeld, vannak ilyen pofátlan emberek, akik úgy gondolják, hogy bár szerinted ők a hibásak a betegségükért, mégis meg szeretnének gyógyulni, inkább élni akarnak még, ha lehet, nem pedig meghalni. Sőt, horribile dictu: többségük alkalmasint azzal se ért esetleg egyet, hogy ők a hibásak a betegségükért!!! Mert például pozitív lelki életet éltek, helyesen táplálkozva nem ettek mérgeket, de minden fontos tápanyagból éppen annyit ettek, amennyit kell, nem dohányoztak, nem ittak alkoholt, nem a nagyváros szmogos levegőjében éltek, nem stresszelték agyon magukat, nem rohanták agyon az életüket... stb., hogy-hogy nem, mégis elkapta őket a vastagbélrák, a tüdőrák, a gyomorrák, az agyrák, az ebola, a bubópestis, a kanyaró, a spanyolnátha, az inkontinencia, a szürkehályog... Mert a betegség az esetek 80-90%-ában nem kérdezi, hogy te mit tettél a megelőzéséért, nem is érdekli, ugyanis a betegség nem valami sportszerű asztaliteniszjátékos, aki a saját hátrányára is bemondja a csuszát, akkor is, ha a bíró és az ellenfél nem vette észre, hanem a betegség általában egy másik élet, amelyik szintén élni, szaporodni akar, és akkor tud élni, szaporodni, ha téged megbetegít. Minden életforma betegsége más életformáknak! Egy különleges fajta betegség pedig eleve belénk van kódolva, a génjeinkbe, a test kifáradása és végelgyengülésbeli elhalálozása formájában. A végelgyengüléses halál is egy betegség. Tehetsz azért, hogy minél nagyobb eséllyel minél később fáradjon el a tested, de egyelőre nem találtuk fel a halhatatlanságot. Nem a hibánk, hogy meghalunk, hanem biológiai törvényszerűség. Nem a hibánk a betegségek léte, hanem biológiai törvényszerűség. Esélyeket teremthetünk helyes lelki (és testi) életmóddal. Mégis előbb-utóbb bizonyosan megbetegszünk, meghalunk. Mert ez az élet biológiai rendje. Mert minden élő szervezet biológiailag tökéletlen. Mert minden élő szervezet a más élő szervezetek biológiai tökéletlensége révén tud élni - ez a betegség! Legalábbis egyelőre ez a helyzet. Nem kell költeni a gyógyításra?!?!?!
A rák megelőzésében is inkább azokra az orvosokra, orvostudósokra számítanék (köztük persze pszichológusokra, szociológusokra...), akik értenek is a témához, amennyire azt a tudomány mai eszközei megengedik, nem pedig azokra a szélhámosokra, akik abból élnek, hogy a butaságot terjesztik. Az orvostudósok, akiken a sebészkést, a kemoterápiát kéred számon, tesznek is a betegségek megelőzéséért, akár a tudományos ismeretek, akár a népi hiedelmek kísérletes ellenőrzésével. Bruce Lipton pedig nem a megelőzésért tesz, hanem a pénztárcája vastagodásáért tesz, jobbára olyan dolgokat terjesztve, aminek következtében emberek halnak meg. Mert az általad számonkért szólásszabadság miatt számos olyan dologról beszélhet, ami nyilvánvalóan, bizonyítottan káros az emberekre.
Azt írod, a betegségek igazi ellenszere a megelőzés. Az persze nem zavar, hogy az egyénekben létrejött betegségek döntő többsége úgy jött létre, hogy az egyén egy fikarcnyit se tehetett a megelőzéséért, mert a betegséget nem érdekelte az egyén lelki és testi életmódja. Mit gondolsz, a bubópestist mennyire érdekli a lelki életed? Egy fikarcnyit sem. Mit gondolsz, a különféle rákbetegségeket mennyire érdekli a lelki életed? Átlag 10-20%-ban, ami csak annyit jelent, hogy helyes lelki életmód révén 10-20%-kal növelheted az esélyét, valószínűségét, hogy nem betegedsz meg rákban, vagy hogy kigyógyulsz belőle. A rák először, másodszor és harmadszor biológiai törvényszerűség, és csak ezután, ehhez képest lelki és testi életmód. Aki azt mondja, hogy ne költsünk a rák gyógyítására, mert a rák ilyen és olyan módszerekkel megelőzhető, az népirtó kuruzsló. Aki azt mondja, hogy a rák gyógyítása HELYETT kell a rák megelőzésére költeni, az népirtó kuruzsló. És feltételezem, te is csak ilyen helyeken mered mondani, hogy ne költsünk a rák gyógyítására, mert az arra fordított pénzt úgyis a kemoterápia lobbi piszkos üzelmei szívják fel. A betegágy mellett nem mernéd a betegnek mondani, hogy nem fogjuk megműteni, nem fogja megkapni a kemoterápiát, nem fogja megkapni a gyógyszert, nem fogja megkapni az infúziót, mert mostantól ehelyett a rák lelki életmóddal való megelőzésére fogunk költeni. Legalábbis nem válaszoltál semmit azon kérdéseimre, hogy a kigyógyult vagy éppen kigyógyulni vágyó betegeknek is el mernéd-e mondani, hogy a gyógyításukra te nem akarsz költeni, hanem helyette a megelőzésre.
És ugyebár természetesen te meg sem állsz a ráknál, hiszen szerinted minden betegség megelőzhető lelki életmód segítségével, ergo semmilyen betegség gyógyítására nem kell költeni. Mert ez a szólásszabad véleményed. Én ellenben a fejedre olvasom: népirtó, kuruzsló tanokat terjesztesz. Bruce Liptonnal együtt. Te tudatlanságból, Bruce Lipton pedig kapzsiságból. Ez ellenben nem a véleményem, hanem tudományosan bizonyított tény. A betegség nem véleménykérdés, hanem valóságkérdés - és annak a valóságnak 10-20%-át képezi a lelki életmódunk által teremtett esély, 80-90%-át pedig a rajtunk kívülálló életformák és szervetlen anyagok, sugárzások, illetve a megelőzésükre, kivédésükre és a gyógyításra tett testi életmódbeli és orvostudományi erőfeszítéseink.
 
Utoljára módosítva:

Marcsi_67

Állandó Tag
Állandó Tag
A te véleményed is CSAK EGY vélemény a sok közül ha jól meggondolom. Miért kellene, hogy igazad legyen? Csak azért, mert vehemensen adod elő? :)
No persze hiába voltam egyértelmű, semmiben se arra reagálsz, amit én írtam, legfeljebb úgy teszel, mintha nekem válaszolnál.
Miért emlegeted a szólásszabadságot? Bántotta valaki a szólásszabadságodat? Én nem. Én mindössze elmondtam, hogy mit jelent az, amit írtál, és hogy szerintem nem helyes népirtó, kuruzsló rémhíreket terjeszteni, véleményként sem. Mert a betegség nem véleménykérdés, hanem valóságkérdés. Nem a te hozzá nem értő véleményedtől függ a betegség, hanem a valóságtól. Nem értesz a témához (bevallottan), mégis tanokat terjesztesz a témában, nem mellesleg népirtó hatású tanokat. És másokét is hozzáértés nélkül propagálod, olyanokét, akik ugyan tudják, hogy hazudnak, de abból élnek nagyon jól, hogy az embereknek népirtó hatású tanokat hazudnak.
"Látszólag" megkérdezel, valójában számonkéred rajtam, hogy ismerem-e a nevezett Bruce Lipton munkásságát, akiről kritikát mondok. Igen, ismerem, rajtam hiába kéred számon, hogy megnéztem-e, elolvastam-e, mert én csak olyasmiről beszélek, amihez értek, csak annyira beszélek róla, amennyire értek hozzá. Amihez nem értek eléggé, vagy amiről nem tudom biztonsággal megállapítani, hogy kik értenek hozzá, arról nem beszélek. Te ellenben olyasmit propagálsz, amihez bevallottan nem értesz, mégis propagálod, mert az a "véleményed", hogy az úgy van. Igaz, semmi tudásod nincs ahhoz, hogy véleményed lehessen a dologról, de mégis aktívan terjeszted a véleményed, és a népirtó kuruzsló(k) "véleményét". Hogy a véleményed bevezetésének milliók halála lenne a következménye, az persze nem zavar, szólásszabadság van, miért ne mondhatnád a népirtó tanaidat. Bruce Lipton viszonylag ért hozzá, tehát ő nagyon jól tudja magáról, amikor beszél, és amikor könyvet ír, hogy ő egy népirtó kuruzsló, és a hasonszőrűek többsége is jól tudja magáról, de vannak annyira ravaszak, hogy ezt úgy csomagolják, hogy lehetőleg ne a börtönben kössenek ki kuruzslásért, népirtásért. És az ilyeneken kívül vannak sokan, olyan népirtó kuruzslók, akik egyáltalán nem is értenek ahhoz, amit terjesztenek, akik tudják, hogy fogalmuk sincs arról, amiről beszélnek, de beszélik, mert van rá vevő, az emberek jelentős része hisz a csodákban, és ezzel sok pénzt kereshet az, aki kihasználja a babonaságot.
Például azt írtad, hogy nem kell a rák gyógyítására költeni semmit, helyette a megelőzésre kell. Én meg visszakérdeztem, hogy ezt elmondanád-e azoknak a szemébe is, akik a korábban halálos rákos betegségekből mára meggyógyultak az orvostudománynak köszönhetően, vagy éppen most vannak olyan rákbetegségben, ami korábban halálos volt, és éppen most reménykednek meggyógyulni. Képzeld, vannak ilyen pofátlan emberek, akik úgy gondolják, hogy bár szerinted ők a hibásak a betegségükért, mégis meg szeretnének gyógyulni, inkább élni akarnak még, ha lehet, nem pedig meghalni. Sőt, horribile dictu: többségük alkalmasint azzal se ért esetleg egyet, hogy ők a hibásak a betegségükért!!! Mert például pozitív lelki életet éltek, helyesen táplálkozva nem ettek mérgeket, de minden fontos tápanyagból éppen annyit ettek, amennyit kell, nem dohányoztak, nem ittak alkoholt, nem a nagyváros szmogos levegőjében éltek, nem stresszelték agyon magukat, nem rohanták agyon az életüket... stb., hogy-hogy nem, mégis elkapta őket a vastagbélrák, a tüdőrák, a gyomorrák, az agyrák, az ebola, a bubópestis, a kanyaró, a spanyolnátha, az inkontinencia, a szürkehályog... Mert a betegség az esetek 80-90%-ában nem kérdezi, hogy te mit tettél a megelőzéséért, nem is érdekli, ugyanis a betegség nem valami sportszerű asztaliteniszjátékos, aki a saját hátrányára is bemondja a csuszát, akkor is, ha a bíró és az ellenfél nem vette észre, hanem a betegség általában egy másik élet, amelyik szintén élni, szaporodni akar, és akkor tud élni, szaporodni, ha téged megbetegít. Minden életforma betegsége más életformáknak! Egy különleges fajta betegség pedig eleve belénk van kódolva, a génjeinkbe, a test kifáradása és végelgyengülésbeli elhalálozása formájában. A végelgyengüléses halál is egy betegség. Tehetsz azért, hogy minél nagyobb eséllyel minél később fáradjon el a tested, de egyelőre nem találtuk fel a halhatatlanságot. Nem a hibánk, hogy meghalunk, hanem biológiai törvényszerűség. Nem a hibánk a betegségek léte, hanem biológiai törvényszerűség. Esélyeket teremthetünk helyes lelki (és testi) életmóddal. Mégis előbb-utóbb bizonyosan megbetegszünk, meghalunk. Mert ez az élet biológiai rendje. Mert minden élő szervezet biológiailag tökéletlen. Mert minden élő szervezet a más élő szervezetek biológiai tökéletlensége révén tud élni - ez a betegség! Legalábbis egyelőre ez a helyzet. Nem kell költeni a gyógyításra?!?!?!
A rák megelőzésében is inkább azokra az orvosokra, orvostudósokra számítanék (köztük persze pszichológusokra, szociológusokra...), akik értenek is a témához, amennyire azt a tudomány mai eszközei megengedik, nem pedig azokra a szélhámosokra, akik abból élnek, hogy a butaságot terjesztik. Az orvostudósok, akiken a sebészkést, a kemoterápiát kéred számon, tesznek is a betegségek megelőzéséért, akár a tudományos ismeretek, akár a népi hiedelmek kísérletes ellenőrzésével. Bruce Lipton pedig nem a megelőzésért tesz, hanem a pénztárcája vastagodásáért tesz, jobbára olyan dolgokat terjesztve, aminek következtében emberek halnak meg. Mert az általad számonkért szólásszabadság miatt számos olyan dologról beszélhet, ami nyilvánvalóan, bizonyítottan káros az emberekre.
Azt írod, a betegségek igazi ellenszere a megelőzés. Az persze nem zavar, hogy az egyénekben létrejött betegségek döntő többsége úgy jött létre, hogy az egyén egy fikarcnyit se tehetett a megelőzéséért, mert a betegséget nem érdekelte az egyén lelki és testi életmódja. Mit gondolsz, a bubópestist mennyire érdekli a lelki életed? Egy fikarcnyit sem. Mit gondolsz, a különféle rákbetegségeket mennyire érdekli a lelki életed? Átlag 10-20%-ban, ami csak annyit jelent, hogy helyes lelki életmód révén 10-20%-kal növelheted az esélyét, valószínűségét, hogy nem betegedsz meg rákban, vagy hogy kigyógyulsz belőle. A rák először, másodszor és harmadszor biológiai törvényszerűség, és csak ezután, ehhez képest lelki és testi életmód. Aki azt mondja, hogy ne költsünk a rák gyógyítására, mert a rák ilyen és olyan módszerekkel megelőzhető, az népirtó kuruzsló. Aki azt mondja, hogy a rák gyógyítása HELYETT kell a rák megelőzésére költeni, az népirtó kuruzsló. És feltételezem, te is csak ilyen helyeken mered mondani, hogy ne költsünk a rák gyógyítására, mert az arra fordított pénzt úgyis a kemoterápia lobbi piszkos üzelmei szívják fel. A betegágy mellett nem mernéd a betegnek mondani, hogy nem fogjuk megműteni, nem fogja megkapni a kemoterápiát, nem fogja megkapni a gyógyszert, nem fogja megkapni az infúziót, mert mostantól ehelyett a rák lelki életmóddal való megelőzésére fogunk költeni. Legalábbis nem válaszoltál semmit azon kérdéseimre, hogy a kigyógyult vagy éppen kigyógyulni vágyó betegeknek is el mernéd-e mondani, hogy a gyógyításukra te nem akarsz költeni, hanem helyette a megelőzésre.
És ugyebár természetesen te meg sem állsz a ráknál, hiszen szerinted minden betegség megelőzhető lelki életmód segítségével, ergo semmilyen betegség gyógyítására nem kell költeni. Mert ez a szólásszabad véleményed. Én ellenben a fejedre olvasom: népirtó, kuruzsló tanokat terjesztesz. Bruce Liptonnal együtt. Te tudatlanságból, Bruce Lipton pedig kapzsiságból. Ez ellenben nem a véleményem, hanem tudományosan bizonyított tény. A betegség nem véleménykérdés, hanem valóságkérdés - és annak a valóságnak 10-20%-át képezi a lelki életmódunk által teremtett esély, 80-90%-át pedig a rajtunk kívülálló életformák és szervetlen anyagok, sugárzások, illetve a megelőzésükre, kivédésükre és a gyógyításra tett testi életmódbeli és orvostudományi erőfeszítéseink.

A te véleményed is CSAK EGY vélemény a sok közül ha jól meggondolom. Miért kellene, hogy igazad legyen? Csak azért, mert vehemensen adod elő? :)
 

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz Ernoe ,
ha hallgattál volna akkor okos maradtál volna ! Lehet , hogy Te vizsgálgatod ivarsejtjeid , de nekem erre nincsen szükségem . Már vártam mikor fogsz irásomba bele köttni , mert ugye nem hagyhatod szónélkül ! Akkor igaz ez az én dolgom , de igy kénytelen vagyok már megjagyeezni illetve elmesélni ; tavaly szabadságom alkalmával feltünt , hogy bátyám valahogy másképen viselkedik mint szokott az utobi idöben . Valahogy olyan kissé fura volt számomra , igaz hogy az utobbi években csak pár napra láttuk egymást , telefon az sokat "hazudhat" hiszen nem látod a személyt a másik oldalon . Vissza jövetelünk után mesélte el pár hétel késöbb sógornöm , hogy nyelvrákja van !!! Tavally december 3-án mütötték a Péterffy útcában , aránylag jól sikerült igaz valami több mint 30 kemot kapott utána meg leis fogyott etc. pp. minden ami vele jár ! Igy nekem volt arra idöm , hogy csak itt magamban eltudjak töle bucsúzni hiszen munkám nem engedi , hogy ripsz-ropsz haza tudjak menni . Aránylag jól is birta a dolgokat , szépen felépült , igaz baráti körünkböl elég sokan távoztak a "vadász mezökre" akik Bátyám mondása szerint mind rákban haltak meg . Neki csak "daganata" van mondja Ö . /jó néha a saját ámitás sem rossz/ Be bejárogatott a Kékgolyó utcai Onkologiára havonta és az utolsó vizsgálatkor nem volt ott a kezelö orvosa hanem csak egy Asszinsztens orvosnö . Aki megmondta neki , hogy mi a fenét akar hiszen halálos beteg , gyógyulásra semmi remény ! Az utolsó három hetében ugy leromlott egészsége hogy az megfoghatattlan , már enni sem tudott . Mint emlitettem elözö irásomban tényleg csont és bör volt szegény Ernö tudod ezt még neked sem kivánom . Az állapotott sem, meg azt sem hogy ilyent láss ! Aztán Morfium ide- Whisky oda aki ilyen maga nem élt át az inkább tartsa a száját ! Minden tisztelettem elismerésem minden családtagnak akik önfeledtem ápolják magatehetettlen család tagjaikat !! Hiszen magam is láttam és tettem ezt és mint sokmás minden panasz , dohogás , hülye megjegyzés nélkül, már bocsánat a kifejezésért . :(
Ernő arra világított rá, hogy a közhelyes vélekedéssel szemben az igazság az, hogy a modern társadalmak és azok orvostudománya és orvostársadalma minden korábbi energiánál és figyelemnél több energiát és figyelmet fordít a betegségek megelőzésére. Én pedig azt teszem ehhez hozzá, hogy az általad is hangoztatott közhelyes vélekedéssel szemben, de igen, az Empátiát is tanítják az Universitason. Persze nem minden orvos érzi vagy tanulja meg - de ez nem a modern orvostudomány hibája, mert a közhelyes vélekedéssel szemben a modern orvostudományban minden korábbinál mélyebben belegyökerezve ott van az empátia gyakorlása, a lelki tényezőkre való odafigyelés a betegségmegelőzés és a gyógyítás érdekében. A kínai császárság idejénél is mélyebben belegyökerezve ott van. Kivételek persze mindenben vannak. De a kivételek alapján általánosítani hibás cselekedet.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Ratalics,
megtudnád mondani , hogy holvan a "közhelyes" viselkedés??? Mert megmertem kérdöjelezni az empátiat ?? Huu na akkor már ez a világ vége !!! Ha már ez is közhely akkor vége az emberiségnek !! De amit a fentnevezet doktor mond az helyes !! Mert valószinü haver !!!!!!! Valmint ez nem kivétel , mivel beszéltem pont itt nálunklevö itteni Medikákkal akik mondták , hogy itt A Düsseldorfi Egyetemen mindent tanulnak , de pont azt hogy egy beteggel aki "halálos"beteg hogyan viselkedjenek azt sajnos nem !!! Igy én vidéki a két tánc és három faiskolámmal csak közhelyeskedhetek . Ja különben meg ajánlom a sok szakembernek mivel véretlenül pont most volt egy cikk egy itteni lapban amely pont a rákról ir , hogy Bert Vogelstein cikkét elolvasni sziveskedjenek aki a Johs HopkinsHospitálon dolgozik Baltimorban . Egy "Scince" nevü folyóiratban irja , állitolag hogy a rák véretlenszerü !!! Tehát hiába is keresünk-kutatunk , nagyrésze még mindig ismeretlen . Jönn csak ugy !
Aztán nem tudom , mit is szolnál ha esetleg pont veled történne meg ilyesmi ! Gondolom te biztosan örülnél mert olyan jó nézni a másik szenvedését hiszen ez a legjobb módja a halálnak Nem ?????
Ps. aztán részemröl e dolog befejezettnek tekintendö , mert majd az szóljon és itélkezzen aki maga cserélt ilyen betegeket kakis pelenkát napokig - hetekig - hónapokig és látta szenvedésüket . a többi meg hadddovázon kedve szerint akármivel
 
Utoljára módosítva:

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
A te véleményed is CSAK EGY vélemény a sok közül ha jól meggondolom. Miért kellene, hogy igazad legyen? Csak azért, mert vehemensen adod elő? :)


A te véleményed is CSAK EGY vélemény a sok közül ha jól meggondolom. Miért kellene, hogy igazad legyen? Csak azért, mert vehemensen adod elő? :)
Ha megduplázod, akkor már KETTŐ, hehe.

A szövegemben jól láthatóan egyetlen darab véleményt sem adok elő, sőt, alkalmasint szó szerint hangsúlyoztam, hogy amit előadok, az tényanyag, tudományosan bizonyított és bizonyítható tényanyag.
Például tudományosan bizonyított tény, hogy Bruce Lipton népirtó kuruzsló.
Például logikailag is megkerülhetetlen tény, hogy Marcsi_67 felelőtlen népirtó kuruzsló, ha azt mondja, hogy véleménye szerint a rákbetegségek kutatására-gyógyítására nem kell költeni, hanem ha már költünk, akkor a gyógyítás helyett, legfeljebb csak a megelőzésre szabad költeni, hiszen formállogikailag is nyilvánvaló, hogy amennyiben Marcsi_67 elképzelése teret kapna, akkor egy-két éven belül sok-sokmillióan meghalnának olyanok, akik még évekig, évtizedekig élhetnének, ha az orvostudomány meggyógyítja őket a rákbetegségükből. TÉNY, NEM VÉLEMÉNY.
És mondandómat tényszerűen adtam elő, egy darab vehemencia nem volt benne, bár amint hangsúlyoztam, a téma kifejezetten súlyos, hiszen népirtásról van szó, tehát éppenséggel megérdemelné a vehemenciát is. Én azonban nem vagyok vehemens típus. Én babonák ellen szenvtelenül, "matematikai robotként" viselkedem. Azért szenteltem ennyi szöveget és keménységet a szövegednek és Bruce Lipton szövegének, mert a téma igen-igen súlyos, sok-sokmillió ember élete és halála a tét, sok-sokmillió ember életét és halálát "véleményezed" szólásszabadságilag.
Egyetlen olyan megállapításom van a szövegemben, ami úgymond vélemény maradt, mert nem válaszoltál rá, miszerint feltételezem, hogy a sok-sokmillió rákból felgyógyult és felgyógyulásra váró (ex)betegnek nem mernéd egyenként a szemébe mondani, hogy ők most már halottak, mert az ő meggyógyításukra te nem akarsz költeni, mert te legfeljebb csak a még egészségesek betegségmegelőzésére akarsz költeni, ugyanis a módszereddel biztosítva látod a betegség elkerülését.
 

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz Ratalics,
megtudnád mondani , hogy holvan a "közhelyes" viselkedés??? Mert megmertem kérdöjelezni az empátiat ?? Huu na akkor már ez a világ vége !!! Ha már ez is közhely akkor vége az emberiségnek !! De amit a fentnevezet doktor mond az helyes !! Mert valószinü haver !!!!!!! Valmint ez nem kivétel , mivel beszéltem pont itt nálunklevö itteni Medikákkal akik mondták , hogy itt A Düsseldorfi Egyetemen mindent tanulnak , de pont azt hogy egy beteggel aki "halálos"beteg hogyan viselkedjenek azt sajnos nem !!! Igy én vidéki a két tánc és három faiskolámmal csak közhelyeskedhetek . Ja különben meg ajánlom a sok szakembernek mivel véretlenül pont most volt egy cikk egy itteni lapban amely pont a rákról ir , hogy Bert Vogelstein cikkét elolvasni sziveskedjenek aki a Johs HopkinsHospitálon dolgozik Baltimorban . Egy "Scince" nevü folyóiratban irja , állitolag hogy a rák véretlenszerü !!! Tehát hiába is keresünk-kutatunk , nagyrésze még mindig ismeretlen . Jönn csak ugy !
Aztán nem tudom , mit is szolnál ha esetleg pont veled történne meg ilyesmi ! Gondolom te biztosan örülnél mert olyan jó nézni a másik szenvedését hiszen ez a legjobb módja a halálnak Nem ?????
Hogy az előzményekből mi módon jutottál az énrám vonatkozó pejoratív feltételezéseidhez, azt inkább nem kommentálnám. Ajánlom figyelmedbe a témában leírt hozzászólásaimat, homlokegyenest ellentétesek a rám vonatkozó feltételezéseddel.
Egyetlen apró megjegyzés olyasmire, ami valóban kötődik az előzményekhez. lásd:
"Valmint ez nem kivétel , mivel beszéltem pont itt nálunklevö itteni Medikákkal akik mondták , hogy itt A Düsseldorfi Egyetemen mindent tanulnak , de pont azt hogy egy beteggel aki "halálos"beteg hogyan viselkedjenek azt sajnos nem !!!"
Amely medikák ilyet állítottak, azok vagy nem jártak be az órákra, és ezért nem tanulták, vagy enyhén szólva nem mondtak igazat, hiszen természetesen a Düsseldorfi Egyetemen is nagy hangsúllyal tanítják az ilyesmit - ezzel természetesen nem azt állítom, hogy minden tökéletes e téren, hanem azt, hogy sokkal előrébb tart, mint az általad hivatkozott kínai császárság idejében.
Nem mellesleg érdemes megjegyezni, hogy manapság éppen az az orvostudomány és az erkölcsfilozófia/-szociológia egyik legközpontibb, legvitatottabb kérdése, hogy hogyan helyes erkölcsileg, hogyan jogszerű, hogyan illendő, hogyan hatékony orvosilag bánni azokkal a betegekkel, akik jó eséllyel vagy bizonyossággal halálos betegek, és egy részük esetében esetleg a betegségük mibenlétéről való tudásuk vagy nemtudásuk is befolyásolhatja a betegségük lefolyását, esetleg a gyógyulási esélyeiket, és esetleg a környezetükkel szembeni viselkedésüket.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz Ernoe ,
ha hallgattál volna akkor okos maradtál volna ! Lehet , hogy Te vizsgálgatod ivarsejtjeid , de nekem erre nincsen szükségem . Már vártam mikor fogsz irásomba bele köttni , mert ugye nem hagyhatod szónélkül ! Akkor igaz ez az én dolgom , de igy kénytelen vagyok már megjagyeezni illetve elmesélni ; tavaly szabadságom alkalmával feltünt , hogy bátyám valahogy másképen viselkedik mint szokott az utobi idöben . Valahogy olyan kissé fura volt számomra , igaz hogy az utobbi években csak pár napra láttuk egymást , telefon az sokat "hazudhat" hiszen nem látod a személyt a másik oldalon . Vissza jövetelünk után mesélte el pár hétel késöbb sógornöm , hogy nyelvrákja van !!! Tavally december 3-án mütötték a Péterffy útcában , aránylag jól sikerült igaz valami több mint 30 kemot kapott utána meg leis fogyott etc. pp. minden ami vele jár ! Igy nekem volt arra idöm , hogy csak itt magamban eltudjak töle bucsúzni hiszen munkám nem engedi , hogy ripsz-ropsz haza tudjak menni . Aránylag jól is birta a dolgokat , szépen felépült , igaz baráti körünkböl elég sokan távoztak a "vadász mezökre" akik Bátyám mondása szerint mind rákban haltak meg . Neki csak "daganata" van mondja Ö . /jó néha a saját ámitás sem rossz/ Be bejárogatott a Kékgolyó utcai Onkologiára havonta és az utolsó vizsgálatkor nem volt ott a kezelö orvosa hanem csak egy Asszinsztens orvosnö . Aki megmondta neki , hogy mi a fenét akar hiszen halálos beteg , gyógyulásra semmi remény ! Az utolsó három hetében ugy leromlott egészsége hogy az megfoghatattlan , már enni sem tudott . Mint emlitettem elözö irásomban tényleg csont és bör volt szegény Ernö tudod ezt még neked sem kivánom . Az állapotott sem, meg azt sem hogy ilyent láss ! Aztán Morfium ide- Whisky oda aki ilyen maga nem élt át az inkább tartsa a száját ! Minden tisztelettem elismerésem minden családtagnak akik önfeledtem ápolják magatehetettlen család tagjaikat !! Hiszen magam is láttam és tettem ezt és mint sokmás minden panasz , dohogás , hülye megjegyzés nélkül, már bocsánat a kifejezésért . :(
Kedves Gyula
-
Az én hozzászolásom a betegségmegelözés érdekében tett eröfeszitésinket érintette, a bátyádat nem is ismerem.
-
De ha már itt vagyunk, a halálnál, mert ügye meghalni nemcsak rákban lehet, megjegyzem, hogy az emberiség orjási eröfeszitéseket tesz annak érdekében, hogy ne harapjunk fübe, ne sérüljünk meg és sokáig éljünk.
-
Preventio a halál elkerülése érdekében történik. A tüzrendészeti elöirások szigora, az élelemiszerek ellenörzése, a jármübiztonság..... és még egy csomo más dolog, az orvosi kezelés ennek csak egy része..
-
Ami a saját halálunkat illeti, én egy kicsit ambivalens vagyok. Egy biztos ezen a területen Petöfi Sándor nem a példaképem. Inkább ágyban párnákközt hallnék meg mind véres csatában.
-
Öszintén mondva nem a halál elötti szenvedés ami engem aggaszt, amig érzek valamit addig vagyok. En nem látok alternativát az élethez. Ugyanakkor nem tekintem a fájdalmakat (stigma) isten adományának. (Egy nagynéném azzal probált vigasztalni az édesanyám halála elött, hogy a "Jézuska megajándékozta öt a saját szenvedésével" és egy kitüntetésnek kell tekinteni.)
-
Lehet, hogy a szenvedés egy különleges élmény de muszály mindent kiprobálnunk? Röviden, én nem magamat sajnálnám egy fájdalmas elmulásnál hanem azokat akik az életbentartásomon ügyködnének. Pelenkaváltás, a tehetetlenség érzése a beteg melett...
 
Oldal tetejére