“A rák a lehető legjobb módja a halálnak”

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Mondjuk nekem , mert öszintén mondván örülök , hogy a bátyámnak szemét bezárni az én feladatom volt a múltkor és még volt idöm elbucsúzni töle . Pedig nem voltunk ikrek , nekem mégis jót tett ,mégha életem végéig is azt az éhségtöl meggyötört testett kellett látnom akkor is ! Meg talán neki is , hogy azzal a tudattal tudott eltávozni , hogy mégsem egyedül maradt az utolsó pillanatában . Igen mert mondjuk tudom én maradi felfogásu vagyok , bolond konzervativ vén ember , de gondolom ennyivel tartoztunk egymásnak mármint mi ketten !! Mert az én tisztességem ezt kivánta meg .
Jó leírtad
De tételezzük fel a betegsége kiderülése előtt egy fél évvel tragikus hirtelenséggel elhuny
Akkor most mit tennél Semmi búcsú csak tudomásul vétel
Az eltávozó semmit nem tud róla
Neki nem szempont(a hirtelen halál miatt), neked aki kísérni akar szempont
De ezren vannak havonta akiktől eltávoznak(tragikus hirtelenséggel)
Ott sincsen búcsú, csak a halál utáni elengedés
Vagy sokaknál van, egy túlvilágon találkozunk még kívánság, egy maga után hagyott űr miatt
------------------
Nekem is van egy utolsó lehetőség elmulasztása miatti hibás cselekedetem
De nem a búcsú miatt
 
Utoljára módosítva:

Gagul

Kitiltott (BANned)
No persze hiába voltam egyértelmű, semmiben se arra reagálsz, amit én írtam, legfeljebb úgy teszel, mintha nekem válaszolnál.
Miért emlegeted a szólásszabadságot? Bántotta valaki a szólásszabadságodat? Én nem. Én mindössze elmondtam, hogy mit jelent az, amit írtál, és hogy szerintem nem helyes népirtó, kuruzsló rémhíreket terjeszteni, véleményként sem. Mert a betegség nem véleménykérdés, hanem valóságkérdés. Nem a te hozzá nem értő véleményedtől függ a betegség, hanem a valóságtól. Nem értesz a témához (bevallottan), mégis tanokat terjesztesz a témában, nem mellesleg népirtó hatású tanokat. És másokét is hozzáértés nélkül propagálod, olyanokét, akik ugyan tudják, hogy hazudnak, de abból élnek nagyon jól, hogy az embereknek népirtó hatású tanokat hazudnak.
"Látszólag" megkérdezel, valójában számonkéred rajtam, hogy ismerem-e a nevezett Bruce Lipton munkásságát, akiről kritikát mondok. Igen, ismerem, rajtam hiába kéred számon, hogy megnéztem-e, elolvastam-e, mert én csak olyasmiről beszélek, amihez értek, csak annyira beszélek róla, amennyire értek hozzá. Amihez nem értek eléggé, vagy amiről nem tudom biztonsággal megállapítani, hogy kik értenek hozzá, arról nem beszélek. Te ellenben olyasmit propagálsz, amihez bevallottan nem értesz, mégis propagálod, mert az a "véleményed", hogy az úgy van. Igaz, semmi tudásod nincs ahhoz, hogy véleményed lehessen a dologról, de mégis aktívan terjeszted a véleményed, és a népirtó kuruzsló(k) "véleményét". Hogy a véleményed bevezetésének milliók halála lenne a következménye, az persze nem zavar, szólásszabadság van, miért ne mondhatnád a népirtó tanaidat. Bruce Lipton viszonylag ért hozzá, tehát ő nagyon jól tudja magáról, amikor beszél, és amikor könyvet ír, hogy ő egy népirtó kuruzsló, és a hasonszőrűek többsége is jól tudja magáról, de vannak annyira ravaszak, hogy ezt úgy csomagolják, hogy lehetőleg ne a börtönben kössenek ki kuruzslásért, népirtásért. És az ilyeneken kívül vannak sokan, olyan népirtó kuruzslók, akik egyáltalán nem is értenek ahhoz, amit terjesztenek, akik tudják, hogy fogalmuk sincs arról, amiről beszélnek, de beszélik, mert van rá vevő, az emberek jelentős része hisz a csodákban, és ezzel sok pénzt kereshet az, aki kihasználja a babonaságot.
Például azt írtad, hogy nem kell a rák gyógyítására költeni semmit, helyette a megelőzésre kell. Én meg visszakérdeztem, hogy ezt elmondanád-e azoknak a szemébe is, akik a korábban halálos rákos betegségekből mára meggyógyultak az orvostudománynak köszönhetően, vagy éppen most vannak olyan rákbetegségben, ami korábban halálos volt, és éppen most reménykednek meggyógyulni. Képzeld, vannak ilyen pofátlan emberek, akik úgy gondolják, hogy bár szerinted ők a hibásak a betegségükért, mégis meg szeretnének gyógyulni, inkább élni akarnak még, ha lehet, nem pedig meghalni. Sőt, horribile dictu: többségük alkalmasint azzal se ért esetleg egyet, hogy ők a hibásak a betegségükért!!! Mert például pozitív lelki életet éltek, helyesen táplálkozva nem ettek mérgeket, de minden fontos tápanyagból éppen annyit ettek, amennyit kell, nem dohányoztak, nem ittak alkoholt, nem a nagyváros szmogos levegőjében éltek, nem stresszelték agyon magukat, nem rohanták agyon az életüket... stb., hogy-hogy nem, mégis elkapta őket a vastagbélrák, a tüdőrák, a gyomorrák, az agyrák, az ebola, a bubópestis, a kanyaró, a spanyolnátha, az inkontinencia, a szürkehályog... Mert a betegség az esetek 80-90%-ában nem kérdezi, hogy te mit tettél a megelőzéséért, nem is érdekli, ugyanis a betegség nem valami sportszerű asztaliteniszjátékos, aki a saját hátrányára is bemondja a csuszát, akkor is, ha a bíró és az ellenfél nem vette észre, hanem a betegség általában egy másik élet, amelyik szintén élni, szaporodni akar, és akkor tud élni, szaporodni, ha téged megbetegít. Minden életforma betegsége más életformáknak! Egy különleges fajta betegség pedig eleve belénk van kódolva, a génjeinkbe, a test kifáradása és végelgyengülésbeli elhalálozása formájában. A végelgyengüléses halál is egy betegség. Tehetsz azért, hogy minél nagyobb eséllyel minél később fáradjon el a tested, de egyelőre nem találtuk fel a halhatatlanságot. Nem a hibánk, hogy meghalunk, hanem biológiai törvényszerűség. Nem a hibánk a betegségek léte, hanem biológiai törvényszerűség. Esélyeket teremthetünk helyes lelki (és testi) életmóddal. Mégis előbb-utóbb bizonyosan megbetegszünk, meghalunk. Mert ez az élet biológiai rendje. Mert minden élő szervezet biológiailag tökéletlen. Mert minden élő szervezet a más élő szervezetek biológiai tökéletlensége révén tud élni - ez a betegség! Legalábbis egyelőre ez a helyzet. Nem kell költeni a gyógyításra?!?!?!
A rák megelőzésében is inkább azokra az orvosokra, orvostudósokra számítanék (köztük persze pszichológusokra, szociológusokra...), akik értenek is a témához, amennyire azt a tudomány mai eszközei megengedik, nem pedig azokra a szélhámosokra, akik abból élnek, hogy a butaságot terjesztik. Az orvostudósok, akiken a sebészkést, a kemoterápiát kéred számon, tesznek is a betegségek megelőzéséért, akár a tudományos ismeretek, akár a népi hiedelmek kísérletes ellenőrzésével. Bruce Lipton pedig nem a megelőzésért tesz, hanem a pénztárcája vastagodásáért tesz, jobbára olyan dolgokat terjesztve, aminek következtében emberek halnak meg. Mert az általad számonkért szólásszabadság miatt számos olyan dologról beszélhet, ami nyilvánvalóan, bizonyítottan káros az emberekre.
Azt írod, a betegségek igazi ellenszere a megelőzés. Az persze nem zavar, hogy az egyénekben létrejött betegségek döntő többsége úgy jött létre, hogy az egyén egy fikarcnyit se tehetett a megelőzéséért, mert a betegséget nem érdekelte az egyén lelki és testi életmódja. Mit gondolsz, a bubópestist mennyire érdekli a lelki életed? Egy fikarcnyit sem. Mit gondolsz, a különféle rákbetegségeket mennyire érdekli a lelki életed? Átlag 10-20%-ban, ami csak annyit jelent, hogy helyes lelki életmód révén 10-20%-kal növelheted az esélyét, valószínűségét, hogy nem betegedsz meg rákban, vagy hogy kigyógyulsz belőle. A rák először, másodszor és harmadszor biológiai törvényszerűség, és csak ezután, ehhez képest lelki és testi életmód. Aki azt mondja, hogy ne költsünk a rák gyógyítására, mert a rák ilyen és olyan módszerekkel megelőzhető, az népirtó kuruzsló. Aki azt mondja, hogy a rák gyógyítása HELYETT kell a rák megelőzésére költeni, az népirtó kuruzsló. És feltételezem, te is csak ilyen helyeken mered mondani, hogy ne költsünk a rák gyógyítására, mert az arra fordított pénzt úgyis a kemoterápia lobbi piszkos üzelmei szívják fel. A betegágy mellett nem mernéd a betegnek mondani, hogy nem fogjuk megműteni, nem fogja megkapni a kemoterápiát, nem fogja megkapni a gyógyszert, nem fogja megkapni az infúziót, mert mostantól ehelyett a rák lelki életmóddal való megelőzésére fogunk költeni. Legalábbis nem válaszoltál semmit azon kérdéseimre, hogy a kigyógyult vagy éppen kigyógyulni vágyó betegeknek is el mernéd-e mondani, hogy a gyógyításukra te nem akarsz költeni, hanem helyette a megelőzésre.
És ugyebár természetesen te meg sem állsz a ráknál, hiszen szerinted minden betegség megelőzhető lelki életmód segítségével, ergo semmilyen betegség gyógyítására nem kell költeni. Mert ez a szólásszabad véleményed. Én ellenben a fejedre olvasom: népirtó, kuruzsló tanokat terjesztesz. Bruce Liptonnal együtt. Te tudatlanságból, Bruce Lipton pedig kapzsiságból. Ez ellenben nem a véleményem, hanem tudományosan bizonyított tény. A betegség nem véleménykérdés, hanem valóságkérdés - és annak a valóságnak 10-20%-át képezi a lelki életmódunk által teremtett esély, 80-90%-át pedig a rajtunk kívülálló életformák és szervetlen anyagok, sugárzások, illetve a megelőzésükre, kivédésükre és a gyógyításra tett testi életmódbeli és orvostudományi erőfeszítéseink.


Jó, ezt itt én végigolvastam. Szép ex catedra kijelentések, ilyet még C-4 ordinariustól is ritkán olvasni. Nulla tényszerüséggel megtámasztva.

S akkor megkérdezném a nagytudásut: mi a rák? Tessék szives nekem ezt definiálni.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem akarok visszatérni a kedvenc témámhoz, de a sok itt olvasott tragédia láttán erös kétségeim támadtak afelöl, hogy egy emberbarát teremtö létezne. Gondviselés alatt én valami mást képzelnék el.
-
Mi lenne ha az élet a halállal kezdödne?
A kukacok összehordanák az elporlad testünket;
kihuznának a sirbol egy sajátos liften ami elött egy sereg feketeruhás csalodott rokon állna;
bekerülnénk az öregek otthonába ahol naprol napra jobban éreznénk magunkat mig kinem rugnának mert tul fiatalok vagyunk;
néhány évet golfoznánk a zsiros nyugdijunkra támaszkodva;
aztán elkezdenénk szép lassan dolgozni egy kicsit;
jönnének az egyetemi évek, végre van pénz, paty-k, alkohol, kábitoszer, a tetejében szex;
Ha itt kimulattuk magunkat jönne az iskola, remélhetöen egy osztálykirándulással kezdödve;
évröl évre butábbak lehetnénk mig a végén kidobnának az iskolábol és a szüleink nem szidnának meg;
ellenkezöleg, megajándékoznának egy nagy tölcsér édességgel;
ettöl kezdve egész nap játszhatnánk a homokozoban néhény évet;
végül eltöltenénk 9 honapot az anyaméhbe és befejeznénk az életünket egy orgazmusként. :)
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem akarok visszatérni a kedvenc témámhoz, de a sok itt olvasott tragédia láttán erös kétségeim támadtak afelöl, hogy egy emberbarát teremtö létezne. Gondviselés alatt én valami mást képzelnék el.
-
Mi lenne ha az élet a halállal kezdödne?
A kukacok összehordanák az elporlad testünket;
kihuznának a sirbol egy sajátos liften ami elött egy sereg feketeruhás csalodott rokon állna;
bekerülnénk az öregek otthonába ahol naprol napra jobban éreznénk magunkat mig kinem rugnának mert tul fiatalok vagyunk;
néhány évet golfoznánk a zsiros nyugdijunkra támaszkodva;
aztán elkezdenénk szép lassan dolgozni egy kicsit;
jönnének az egyetemi évek, végre van pénz, paty-k, alkohol, kábitoszer, a tetejében szex;
Ha itt kimulattuk magunkat jönne az iskola, remélhetöen egy osztálykirándulással kezdödve;
évröl évre butábbak lehetnénk mig a végén kidobnának az iskolábol és a szüleink nem szidnának meg;
ellenkezöleg, megajándékoznának egy nagy tölcsér édességgel;
ettöl kezdve egész nap játszhatnánk a homokozoban néhény évet;
végül eltöltenénk 9 honapot az anyaméhbe és befejeznénk az életünket egy orgazmusként. :)
A zsíros nyugdíj és az egyetemi évek között valahol, valakiben felmerülne az az abszurd ötlet, hogy orgazmus utáni versenyfutással is kezdhetnénk az életünket. :D
 
Utoljára módosítva:

analema

Állandó Tag
Állandó Tag
Reméljük ezzel a kicsit továbbgondolt Benjamin Button történettel sikerült elvenni azt itt kialakult - nagyjából értelmetlen - hitvita vélét :)
 

KatherineYork

Állandó Tag
Állandó Tag
Két gondolat, amelyet nem is olyan régen hallottam.
Az egyik William P. Dinantól származik, aki a new yorki Westminster Banknál dolgozott komoly beosztásban és többszörösen áttételes rákban halt meg.
Bill a következőket mondta nekem, úgy 2006 táján: A betegség üzlet, ahol teljes mértékig az a cél, hogy egy-egy beteg kezelése kapcsán, minél nagyobb jövedelemre tegyenek szert. Az üzletben pedig sem együttérzésnek, sem beleérző képességnek nincs helye, mivel az semmi hasznot nem hoz.

A másik gondolat Egerben hangzott el, amikor is az egri kórházakat egy új cég vette át, tehát kikerült a város és a megye irányításából. Akkoriban nagy port vert fel az ügy, s ha majd tíz év távlatából jól emlékszem, az új cég neve Investetment - és még valami utána, ami már egyáltalán nem rémlik - volt. Amikor a cég még csak bemutatkozott a teljes orvosi gárda előtt, a legfőbb képviselőjük részéről az alábbi hangzott el: a kórházi kezelés üzlet, amiből csak 10 % a beteg érdeke!
 

Gagul

Kitiltott (BANned)
Két gondolat, amelyet nem is olyan régen hallottam.
Az egyik William P. Dinantól származik, aki a new yorki Westminster Banknál dolgozott komoly beosztásban és többszörösen áttételes rákban halt meg.
Bill a következőket mondta nekem, úgy 2006 táján: A betegség üzlet, ahol teljes mértékig az a cél, hogy egy-egy beteg kezelése kapcsán, minél nagyobb jövedelemre tegyenek szert. Az üzletben pedig sem együttérzésnek, sem beleérző képességnek nincs helye, mivel az semmi hasznot nem hoz.

A másik gondolat Egerben hangzott el, amikor is az egri kórházakat egy új cég vette át, tehát kikerült a város és a megye irányításából. Akkoriban nagy port vert fel az ügy, s ha majd tíz év távlatából jól emlékszem, az új cég neve Investetment - és még valami utána, ami már egyáltalán nem rémlik - volt. Amikor a cég még csak bemutatkozott a teljes orvosi gárda előtt, a legfőbb képviselőjük részéről az alábbi hangzott el: a kórházi kezelés üzlet, amiből csak 10 % a beteg érdeke!

Hospinvest a cég neve.
S Falus György akkori országos H1N1-elleni föoltó áttételes tulajdonos/érdekelt volt a Hospinvestben.

S ez a mondat kiválóan összefoglalja a történést:
" A betegség üzlet, ahol teljes mértékig az a cél, hogy egy-egy beteg kezelése kapcsán, minél nagyobb jövedelemre tegyenek szert. Az üzletben pedig sem együttérzésnek, sem beleérző képességnek nincs helye, mivel az semmi hasznot nem hoz."
 

Ajuda67

Állandó Tag
Állandó Tag
De nagyon sok mindennel vagyunk így.
A betegség üzlet, a fegyver üzlet, az olaj üzlet.
Amíg meg lehet akadályozni, hogy elfogyjon az "alapanyag", addig azok is maradnak.
Egyszerűen nem hagyják lecserélődni őket.

Már nem tudom hol olvastam, kinek a tollából, kinek a gondolata volt:
"A beteget kezelni kell, nem meggyógyítni."
 

Theodora9

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Igen biztosan van gyógyszerlobbi vonatkozása is az ügynek..
De a témára visszatérve az a baj, hogy felkészületlenek vagyunk ezügyben..( a halál feldolgozására gondolok )
Volt a fociban egy ideig olyan szabály, hogy a rendes meccs végén ha nem volt döntés, a 11-es rúgások előtt volt az un. "hirtelen halál" . ( az első rúgott gólnál azonnal vége a meccsnek )
Mennyivel másképp játszottak ekkor, mint a rendes játékidőben? ..
Így van ez az "élettel" is. Az élet hossza adott, véges, mint a meccs.Élünk, mint hal a vízben ,s ha közlik a diagnózist, minden megváltozik, az értékrendünk stb. - csakúgy,mint a fociban - a " hirtelen halálnál ".. már minden "élesben megy"..
Pedig mindannyiunk életéből talán már kevesebb van hátra, mint amennyi eltelt belőle. A rákkal véget érő élet a "hirtelen halálos" meccs, a rák nélküli pedig egy olyan meccs, amit nem tudjuk, hogy mikor fújnak le.
Miért ne élhetnénk olyan értékrenddel addigi életünket is le, mint amilyenné változna a hülye " hirtelen halálos " hasonlatomban? Most írnám -e,és te olvasdnád -e levelemet, vagy más fontosabb dolgunk akadna? Akkor most miért nem azt csináljuk?
Egyáltalán jó lenne ez nekünk , vagy a társadalomnak?

Csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a halál kérdését több féle szempontból vizsgálhatjuk.
Itt minden hozzászólónak igazat lehet adni- az ő szempontjukból.
A halál feldolgozása inteligencia kérdése is..az állatvilág is különbözően viszonyul hozzá, embercsoportok, népek is és nem csak az idő távlatában, hanem a jelenben is pl. Indiában, különböző törzseknél stb.
Egyes kultúrákban szinte karneváli hangulatban búcsúznak,..- talán nem is búcsúznak - a halottaktól. Mert hisznek valamiben . Hisznek ,( mert nem tudják ), mivel nem tudják megtapasztalni mi van utána.. Na jó , van persze aki visszajött onnan, látta a fehér fényt stb, de ugye nem erre gondolunk..
Hisznek valamiben az emberek népcsoportoktól eltérően , szinte vallásszerűen, már szinte az őskortól, mégis most itt tartunk ezügyben.

( Mennyivel más a halála egy pl. infarktusos embernek, vagy egy hősnek , aki modjuk egy égő házból kiment valakit ,de ő nem jut ki élve. Úgy gondolom, hogy a hősre a családja büszke lehet, pedig elvileg kínhalállal halt, de maga a tett van a másik oldalon ellensúlyként, és talán így könyebb elengedni őt, a család könyebben nyer vígaszt.. Gondolom ilyen lehet még pl. ha valaki felajánlja saját, vagy hozzátartozója valamelyik szervét,talál valami értelmet is ellensúlyként... )

Érdekes , hogy az un. civilizált országokban a kérdéshez való hozzáállás nem " fejlettebb ".. Pedig próbáltunk mi is hinni valamiben, évezredek óta jutunk a pokolra vagy a mennyországba, ma is tömegek járnak hétvégenként felemelt kézzel örömünnepre, vagy templomba üdvözülni.- persze nem gondolom, hogy hinni kellene, (és nem akarok senkit megbántani), csak nem értem, hogy a mi kultúránkban miért nem tudtuk rendezni ezt a kérdést megfelelően.
A mi generációnk -szerencsére- nem látott háborút, talán halottat sem, a témát otthon kerüljük, nem vagyunk rá felkészülve, s ezért ha egyszer elveszítünk valakit sok esetben egy életre sebzettek leszünk.....elnézést, hangosan gondolkodtam..
 

Marcsi_67

Állandó Tag
Állandó Tag
Két dolgot szeretnék hozzáfűzni a korábbi kommentjeimhez.

1. Amikor azt mondtam: "A rákkutatásra költött milliárdok szerintem is ablakon kidobott pénznek tekinthetők." - ezalatt egészen pontosan azt értettem, hogy sajnálatos módon a rákkutatásra befolyt összegek nagyvalószínűséggel bizonyos emberek, cégek zsebeibe vándorolnak, és nem a kutatásra fordítódnak. Elnézést a pongyola megfogalmazásért.

2. Hogy létezik az, hogy az elmúlt száz évben - a befolyt horribilis összegek ellenére sem tudtak hatékonyabb módszerrel előállni a rák "gyógyítására", mint a sugárkezelés és a kemoterápia? Valami olyannal, ami nem károsítja a szervezetet? Úgy gondolom azért, mert nem is akarnak.
Ha annyira fontos lenne az emberek EGÉSZSÉGE, akkor támogatnák legalább az alternatív módszereket. (Ebben a videóban Kovács Ádám a vendég.)

Itt Kanadában is élt egy ápolónő (Rene Caisse), aki az 1920-as évektől közel 50 évig kezelte sikeresen a rákos betegeket az általa főzött Essiac teával és a belőle készült injekcióval. Olyan emberek kezelését vállalta csak el, akikről a hivatalos orvoslás lemondott, papírral igazolva. 50 év nem volt neki elég, hogy hivatalossá tegye a szert. Ellenben üldözték és börtönnel fenyegették tevékenysége miatt. Dr. Gary Glum írt egy könyvet róla (Calling of an angel), és a tea receptje is kikerült a köztudatba. Boltban is lehet kapni a "hivatalos" változatot, de én jobban szeretem magam készíteni a 4 gyógynövény összetevőből. Ha valakit érdekel, elküldöm a részleteket szívesen a recepttel együtt. Kb. tíz dollárból kijön több havi adag.
(Néhány éve felkerestem a sírját Bracebridge-ben és megígértem, hogy nem hagyom kiveszni a köztudatból a teát.)

 
Utoljára módosítva:

Marcsi_67

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes , hogy az un. civilizált országokban a kérdéshez való hozzáállás nem " fejlettebb ".. Pedig próbáltunk mi is hinni valamiben, évezredek óta jutunk a pokolra vagy a mennyországba, ma is tömegek járnak hétvégenként felemelt kézzel örömünnepre, vagy templomba üdvözülni.- persze nem gondolom, hogy hinni kellene, (és nem akarok senkit megbántani), csak nem értem, hogy a mi kultúránkban miért nem tudtuk rendezni ezt a kérdést megfelelően.
A mi generációnk -szerencsére- nem látott háborút, talán halottat sem, a témát otthon kerüljük, nem vagyunk rá felkészülve, s ezért ha egyszer elveszítünk valakit sok esetben egy életre sebzettek leszünk.....elnézést, hangosan gondolkodtam..

Nekem sikerült eljutnom arra a pontra, hogy egyáltalán nem félek a haláltól. Nem is gondolok rá. Azért nem, mert teljes szívemből hiszem, hogy én teremtem meg az életemet a gondolataimmal, érzelmeimmel, hitemmel. Minden személyt és eseményt én vonzok magamhoz azzal a rezgéssel, amit kibocsátok. Mivel tudatosan pozitívan gondolkodom az esetek többségében, így jó dolgokat várok cserébe. ;) Nem hiszek a véletlenben, a szerencsében, a karmában, hiszek viszont a Teremtő/Univerzum erejében és a reinkarnációban. Annyi szeretetet generálok a szívemben és adok, amennyit csak tudok. Hiszek abban, hogy a halál is akkor következik be, amikor úgy döntök, hogy kiélveztem mindent ebben a testben, és készen állok megtapasztalni egy új létállapotot. Ez a hit biztosítja a teljes lelki nyugalmat számomra. :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Két gondolat, amelyet nem is olyan régen hallottam.
Az egyik William P. Dinantól származik, aki a new yorki Westminster Banknál dolgozott komoly beosztásban és többszörösen áttételes rákban halt meg.
Bill a következőket mondta nekem, úgy 2006 táján: A betegség üzlet, ahol teljes mértékig az a cél, hogy egy-egy beteg kezelése kapcsán, minél nagyobb jövedelemre tegyenek szert. Az üzletben pedig sem együttérzésnek, sem beleérző képességnek nincs helye, mivel az semmi hasznot nem hoz.

A másik gondolat Egerben hangzott el, amikor is az egri kórházakat egy új cég vette át, tehát kikerült a város és a megye irányításából. Akkoriban nagy port vert fel az ügy, s ha majd tíz év távlatából jól emlékszem, az új cég neve Investetment - és még valami utána, ami már egyáltalán nem rémlik - volt. Amikor a cég még csak bemutatkozott a teljes orvosi gárda előtt, a legfőbb képviselőjük részéről az alábbi hangzott el: a kórházi kezelés üzlet, amiből csak 10 % a beteg érdeke!
Igen, ha egy korház ráfizetéses akkor bezárják. Mi van ezen meglepö és ellenszenves?
-
Gondoljunk bele, hogy mi vagyunk ott az orvosok, ápolok, személyzet akik szinte éjjel nappal a betegek (bocs a kifejezésért) undorito nyavajáival vagyunk elfoglalva.
-
A korház egy veszélyes munkahely, ott nemcsak a betegek lehetnek még betegebbek - amiröl olyan szivesen tudositotok - hanem az egyébbként egészséges személyzet is.
-
Igen a gyogyászok néha jol keresnek. A filmszinészek mosolya mögött egy Porsche árrával vetélkedö fogsor csillog.
Az egészmagos kenyerek elterjedése arrol árrulkodik, hogy egyre többen hordanak müfogsort, a középkorban és a szocializmusban ezt olcsobban oldották meg, "fehérkenyér, buci" :)
-
Nincs egyetlen ráfizetéses cég ami hosszabb idön keresztül létezhetne. Még az anyaszentegyház is nyereségesen dolgozik. Mutter Therese is több templomot épitett az adományokbol mind gyogyszerre kiadott.
-
Hallom, hogy Mo.-on a több éven keresztül nyereség nélkül dolgozo cégek államositva lesznek. Ilyen már volt amig az állam maga nem lett veszteséges és összeomlott. :)
 

inmelius

Állandó Tag
Állandó Tag
A beteget kezelni kell, nem meggyógyítani - olvastam valamelyik hozzászólásban, idézetként.

Ez úgy általában is undorító hozzáállás, hát ha még magamra veszem... Egy piszlicsáré náthánál is seggbe rúgnám az ilyen gondolkodású egyént, hát még ha hozzátartozóm haldokolna.

Azt még el tudom fogadni, hogy az orvos is hibázik: fáradt, nem jól döntött, késlekedett pár másodperccel, ilyen van. Bármennyire is nem szeretjük, ilyen van. Temettem el gyermekemet orvos rossz döntése miatt. Nem tárgya ennek a hozzászólásnak, miért vagyok benne biztos, hogy az orvos rosszul döntött. Amikor eltemettem a gyermeket, leültem magammal, és megbeszéltem, hogy egy orvos elleni per nem hozza vissza a gyermeket az élők sorába - élni kell tovább lehetőleg olyan harmóniában, ami elősegíti a gyászból való kilábalást.

Szóval: el tudom fogadni, hogy az orvos is ember. A nagy szervezetek cinizmusát viszont, hogy "kezelni, nem gyógyítani" - na azt nem. Az ilyen szervezet irányítóinak személyessé tenném a kérdést, hogy kapjanak a fejükhöz. Amíg ez nem törénik meg, ilyenek maradnak.
 

Theodora9

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Marcsi !
Komolyan mondom, irigyellek, hogy hiszel ,megtaláltad a saját egyensúlyodat és nem félsz a haláltól. Örülök a hitednek , s jól is van ez így. Én is leírom mit gondolok erről, nem kifejezetten neked , és nem akarok provokálni , vagy megbántani senkit..

Én bizony erősen tartok tőle , pontosabban sajnálom itt hagyni a földi létet, mert nem "hinném" hogy én reinkarnálódom bármivé is.Éppen azért drága mindenkinek az élet, mert csak egy van belőle, és megismételhetetlen. Na jó, a macskákról ne beszéljünk..

A tudásban hiszek, nem valamiféle megfoghatatlan teremtőben.Minden történésnek van oka, - igen véletlenek nincsenek, csak nem ismerjük a magyarázatát.Egyre több mindent tudunk ,de nem tudunk mindent megmagyarázni, ekkor kezdünk hinni.
A termtő univerzum nem mérhető "emberi léptékkel" számunkra felfoghatatlan.Nem tudjuk megmagyarázni pl. hogy miből,hogyan
jött létre az legelső anyagi részecske.Idő és tér gondolatainknak is korlátai vannak, nm tudjuk pl. értelmezni a végtelent számtanilag sem, és nem tudjuk, hogy a szuper teleszkópokkal észlelt távoli naprendszerek és galaxysokon túl a szomszéd E.T éppen mit csinál a kertben, vagy éppen miben hisz.
Vagy mi volt az első történés ? És lesz utolsó ? Ezekre soha nem tudjuk meg a választ, ezért kreálunk hozzá emberi hitet.
A hiedelmekből vallás lett ,ami szép és hasznos is, az embereket kordában tartja stb . Én pl. imádom a különböző vallásokhoz tartozó művészeteket a katedrálisoktól a gregoriánokig.
Másrészt pedig a vallást az emberiség egyik legnagyobb " rákfenéjének " tartom, ami ( ami hatalmi kérdéssé is vált ) a történelem során a népeket nemzeteket megosztotta, iszonyú számú áldozatot követelt és követel napjainkban is- lásd akár a mai hírekben az iszlám keresztények elleni fenyegetőzéseit stb
Mel Gibson - Apocalypto c. filmjében éreztem , - ami nagyon megragadott-, hogy bepillantást nyerhetünk a közép-amerikai néhai
maják kultúrájába.Aki még nem látta, de megnézné, az ne olvassa el a következő mondatot..
Igaz sajátos módon mutatja be, mégis jól átélhető, és a végén mikor megjelennek az európai katonák és hittérítők nem akartam hogy jöjjenek..... tudjuk mi lett belőle..
 

Marcsi_67

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Marcsi !
Komolyan mondom, irigyellek, hogy hiszel ,megtaláltad a saját egyensúlyodat és nem félsz a haláltól. Örülök a hitednek , s jól is van ez így. Én is leírom mit gondolok erről, nem kifejezetten neked , és nem akarok provokálni , vagy megbántani senkit..

Én bizony erősen tartok tőle , pontosabban sajnálom itt hagyni a földi létet, mert nem "hinném" hogy én reinkarnálódom bármivé is.Éppen azért drága mindenkinek az élet, mert csak egy van belőle, és megismételhetetlen. Na jó, a macskákról ne beszéljünk..

A tudásban hiszek, nem valamiféle megfoghatatlan teremtőben.Minden történésnek van oka, - igen véletlenek nincsenek, csak nem ismerjük a magyarázatát.Egyre több mindent tudunk ,de nem tudunk mindent megmagyarázni, ekkor kezdünk hinni.
A termtő univerzum nem mérhető "emberi léptékkel" számunkra felfoghatatlan.Nem tudjuk megmagyarázni pl. hogy miből,hogyan
jött létre az legelső anyagi részecske.Idő és tér gondolatainknak is korlátai vannak, nm tudjuk pl. értelmezni a végtelent számtanilag sem, és nem tudjuk, hogy a szuper teleszkópokkal észlelt távoli naprendszerek és galaxysokon túl a szomszéd E.T éppen mit csinál a kertben, vagy éppen miben hisz.
Vagy mi volt az első történés ? És lesz utolsó ? Ezekre soha nem tudjuk meg a választ, ezért kreálunk hozzá emberi hitet.
A hiedelmekből vallás lett ,ami szép és hasznos is, az embereket kordában tartja stb . Én pl. imádom a különböző vallásokhoz tartozó művészeteket a katedrálisoktól a gregoriánokig.
Másrészt pedig a vallást az emberiség egyik legnagyobb " rákfenéjének " tartom, ami ( ami hatalmi kérdéssé is vált ) a történelem során a népeket nemzeteket megosztotta, iszonyú számú áldozatot követelt és követel napjainkban is- lásd akár a mai hírekben az iszlám keresztények elleni fenyegetőzéseit stb
Mel Gibson - Apocalypto c. filmjében éreztem , - ami nagyon megragadott-, hogy bepillantást nyerhetünk a közép-amerikai néhai
maják kultúrájába.Aki még nem látta, de megnézné, az ne olvassa el a következő mondatot..
Igaz sajátos módon mutatja be, mégis jól átélhető, és a végén mikor megjelennek az európai katonák és hittérítők nem akartam hogy jöjjenek..... tudjuk mi lett belőle..

Teljesenn egyetértek veled abban, amit a vallásokról gondolsz. Azért jöttek létre, hogy kontroll alatt és félelemben tartsák az embereket. Én magam soha nem voltam megkeresztelve, nem is tartoztam soha egyetlen felekezethez. Kerestem az utam, belenéztem ide-oda, de valahogy mindig az volt az érzésem, hogy ez nem nekem való. Nem tetszettek a tiltások, a szabadság megnyirbálása. Ne tedd ezt, ne higyj abban, mert megbüntet az Isten. Később, amikor olvastam ezt-azt és tágítottam a tudásom a világ dolgairól, rájöttem, hogy így van jól, nem tartozni egyik valláshoz sem. Spirituálisnak lenni igen. Azóta megtanultam hallgatni a belső hangra, mert az az iránytűm. Ha valami jó érzéssel tölt el, arra kell menni, azt kell csinálni. Ha nem jó érzés, abba kell hagyni, ami azt a rossz érzést kiváltotta. Remekül működik.

A fent említett filmet láttam én is, nekem is tetszett. Hasonló érzéseim vannak, amikor azt látom, hogy az ember betör valahová, és csak tarol, elvesz, leigáz. Lásd az amerikai indiánok sorsát. Én a béke, az elfogadás és a feltétel nélküli szeretet híve vagyok.

Az engem is nagyon érdekelne, hogy az ET-k mit csinálnak a szomszédos bolygókon, naprendszerekben és galaxisokban. Alig várom, hogy a közvetlen kontaktus létrejöjjön köztünk, és megmutathassák nekünk, ők hogyan élnek a bolygójukon, hogy hogy sikerült nekik legyőzni a gravitációt, mi hajtja az űrhajójukat, és még sok más érdekes és izgalmas dolgot. ;)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A beteget kezelni kell, nem meggyógyítani - olvastam valamelyik hozzászólásban, idézetként.

Ez úgy általában is undorító hozzáállás, hát ha még magamra veszem... Egy piszlicsáré náthánál is seggbe rúgnám az ilyen gondolkodású egyént, hát még ha hozzátartozóm haldokolna.

Azt még el tudom fogadni, hogy az orvos is hibázik: fáradt, nem jól döntött, késlekedett pár másodperccel, ilyen van. Bármennyire is nem szeretjük, ilyen van. Temettem el gyermekemet orvos rossz döntése miatt. Nem tárgya ennek a hozzászólásnak, miért vagyok benne biztos, hogy az orvos rosszul döntött. Amikor eltemettem a gyermeket, leültem magammal, és megbeszéltem, hogy egy orvos elleni per nem hozza vissza a gyermeket az élők sorába - élni kell tovább lehetőleg olyan harmóniában, ami elősegíti a gyászból való kilábalást.

Szóval: el tudom fogadni, hogy az orvos is ember. A nagy szervezetek cinizmusát viszont, hogy "kezelni, nem gyógyítani" - na azt nem. Az ilyen szervezet irányítóinak személyessé tenném a kérdést, hogy kapjanak a fejükhöz. Amíg ez nem törénik meg, ilyenek maradnak.
Kedves inmelius
-
Sok mindenben egyetértek veled, mind gyerekét szeretö szülö együtt tudok érezni veled a veszteség miatt.
-
A beteget kezelni kell, nem meggyógyítani - olvastam valamelyik hozzászólásban, idézetként.
-
Nem tudom ki irta de van benne valami. Az élölények önmagukat reprodukálni tudo lények, egy megkarcolt autot ujra kell lakkozni, egy megsérült börfelületet csak védeni tudunk a külsö korokozoktol (a nyitott seb védtelenné tesz bennünket) támogatni az anyagcseréjét és reméljük, hogy a szervezetünk regenerálja magát.
-
Egy élö sejtet nem lehetséges megreparálni ugy mind egy integrált áramkört (a handyt, vagy PC-t sem) mert nem férünk hozzá. Mi tudunk egy orát, egy hidat, egy makroszkopikus tárgyat csinálni de a nano-technologia területén még nem vagyunk otthon. De ha jártassak is leszünk benne a szerszámot sejtnek fogják nevezni.
-
A ráknál felborul a sejtek létrejöttének és elhalálásának az aránya, az elhalt sejtek nem tudnak lebomlani, nem lesznek elszállitva. A magyar Szentgyörgyi sok érdekes dolgot fedezett fel ezen a területen.
-
Vannak olyan mondások is, hogy aki még 20 évet életben marad annak soha többé nem kell meghalnia. Hát reméljünk... :)
 
Oldal tetejére