2010 Dél-Afrika - Foci-vb!

T

TH6777

Vendég

A teljes francia tizenegyet eltiltották egy meccsre
2010. 07. 23. 17.13


<RIGHT>
foci002.jpg



A Francia Labdarúgó Szövetség illetékesei a dél-afrikai világbajnokságon résztvevő mind a 23 (!) futballistát eltiltották a nemzeti csapat soron következő mérkőzéséről.

Érdekesség, hogy a pénteki döntés az új szövetségi kapitány, Laurent Blanc javaslatára született meg.

A dél-afrikai viadalon a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után pakolhattak, ugyanis az utolsók lettek, mindössze egyetlen ponttal és ugyanennyi rúgott góllal. Ráadásul a vb egyik legnagyobb botrányát is a franciák szolgáltatták, ugyanis Nicolas Anelka, az együttes támadója a mexikóiaktól elszenvedett vereség szünetében csúnyán összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, aki emiatt a csatárt hazazavarta. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, így fordulhatott elő az is, hogy a házigazdák elleni utolsó mérkőzésen a csapatkapitány Patrice Evra már nem lépett pályára.

A franciák augusztus 11-én a norvégokkal játszanak barátságos mérkőzést Oslóban.

A vb-n szereplő 23-as keret:
kapusok:

Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cédric Carrasso (Girondins Bordeaux)
hátvédek:
Anthony Réveillére (Olympique Lyon), Bacary Sagna, William Gallas, Gae:l Clichy (Arsenal), Éric Abidal (FC Barcelona), Sébastien Squillaci (FC Sevilla), Patrice Evra (Manchester United), Marc Planus (Girondins Bordeaux)
középpályások:
Jéremy Toulalan (Olympique Lyon), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Florent Malouda (Chelsea), Franck Ribéry (Bayern München), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal)
csatárok:
Thierry Henry (FC Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cissé (Panathinaikosz), Sidney Govou (Olympique Lyon), André-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)
 
T

TH6777

Vendég

Abidal: mindannyian felelősek vagyunk a katasztrofális vb-szereplésért

A francia válogatott védője azt mondta: a mérkőzések során a nemzeti együttes öltözőjében barátságtalan és mogorva volt a légkör


<!--
erid abidal.jpg_48x48.ashx

-->

A szövetségi kapitánytól a játékosokon át a stáb minden tagja felelősséggel tartozik a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon mutatott gyenge teljesítményért, legalábbis Eric Abidal, a francia válogatott védője szerint.

A spanyol bajnok FC Barcelona légiósa katasztrofálisnak nevezte a vb-szereplést, s elmondta, folyamatosan hiányolta a klubcsapatában tapasztalt jó hangulatot, miután a nemzeti együttes öltözőjében barátságtalannak és mogorvának érezte a légkört.

"Sokat gondoltam a Barcelonára Dél-Afrikában" - fogalmazott a 30 éves futballista. "Háború folyt a kapitány és a sajtó között, s az egésznek mi, játékosok ittuk meg a levét."
A tornán a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után pakolhattak, s a vb egyik legnagyobb botrányát is ők szolgáltatták, miután Nicolas Anelka, az együttes támadója a mexikóiaktól elszenvedett vereség szünetében összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, aki emiatt hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, a házigazdák elleni utolsó mérkőzésen például a csapatkapitány Patrice Evra már nem lépett pályára.

A franciák augusztus 11-én a norvégokkal játszanak barátságos mérkőzést Oslóban, de az új szövetségi kapitány, Laurent Blanc egyetlen futballistára sem számít azok közül, akik a vb-n szerepeltek.​
 
T

TH6777

Vendég


Vb 2010: több mint 50 százalékkal nőtt a dél-afrikai szállodák bevétele

Több mint ötven százalékkal (55.3) nőtt a dél-afrikai szállodák bevétele a június 11. és július 11. között megrendezett világbajnokságnak köszönhetően.

<!-- .cikkhead -->

A szálláshelyeken a csúcsszezonban szokásos árakat számították fel a vendégeknek, holott júniusban ott éppen tél, azaz holt szezon van.​
 

Zsóka mama

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jó volt ez a VB, kár hogy nem Németország Hollandia lettek az1. és a 2. és hogy a dél-afrikaiak nem értek el dobogós helyezést...
 
T

TH6777

Vendég
Nagyon jó volt ez a VB, kár hogy nem Németország Hollandia lettek az1. és a 2. és hogy a dél-afrikaiak nem értek el dobogós helyezést...

Tudod ilyen a sport...és addig van szépsége egy sportnak-mindegyiknek amig nem az "iróasztalnál" dölnek el a helyezések...igaz sajnos napjainkra már a sport tisztaságát is eléret a "csalások" mocskos szele....
Sztem aki már egy VB-re eljut az mind nyertes...
 

kisvukk70

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélhetőleg a Brazilok kitesznek magukért! Ott amúgy is nagy a foci szeretete. És reméljük, hogy a fociról fog szólni, nem botrányokról és a vb-re kijutók is színvonalas játékot produkálnak majd.
 
Oldal tetejére