Paralimpia london 2012

T

TH6777

Vendég
imagesParalimpia2012: Sors Tamás, Tóth Tamás és Engelhardt Katalin döntős, Pálos Péter a 4 között


2012. 08. 31. 16.50
<right>

</right>

Sors Tamás és Tóth Tamás (S9) 100 m háton, Engelhardt Katalin (S5) 200 m vegyesen jutott be a döntőbe a londoni paralimpia úszóversenyeinek második napján.


sors_640x480.jpgLengyel Mónika az előfutamok után a reményfutamban folytatja szereplését.

Az úszóversenyek pénteki előfutamai során 100 m háton Sors Tamás az 5., Tóth Tamás a 8. helyen jutott be a döntőbe.

A két magyar sportoló egymás mellett úszott, a selejtező után elmondták, röviden beszéltek egymással a rajt előtt, és bíztatták, bátorították egymást.

Ott lesz az esti fináléban Engelhardt Katalin is, miután 200 m vegyesen a 8. időt úszta.

Ugyanebben a számban Zámbó Diána a 10. helyen végzett, Kézdi Rékát kizárták.

Csuri Ferenc 400 m gyorson
12. lett, és nem jutott be a döntőbe.

Szintén lemaradt a fináléról Ráczkó Gitta, aki 50 m pillangón a 14. eredményt érte el.

Rendkívül balszerencsés volt Dávid Krisztina a légpisztolyosok 10 méteres számában.
Versenyzőnk az alapverseny után holtversenyben a
8., még döntőbe jutást érő helyen állt, a szétlövésben azonban veszített, így 9.-ként zárt.


Asztaliteniszben Csonka András (8-as kategória) második csoportmeccsét is megnyerte, ezúttal a svéd Fabian Rignell ellen nyert 3-0-ra, és az első helyen jutott be a negyeddöntőbe.

Berecki Dezső (10) első csoportmeccsén 3-0-ra nyert az egyiptomi Abdelraham Abdelvahab ellen, és nagy lépést tett a nyolc közé jutás felé.

Pálos Péter (11) második selejtezőjét 3-1-re elveszítette a dél-koreai Szon Bjeng-csun ellen, de egy győzelemmel és egy vereséggel ott van a legjobb négy között, és szombaton a döntőbe jutásért játszik.
mob_logo.jpgLondon 2012: paralimpiai éremtáblázat


A magyar paralimpikonok szép sikereket érhetnek el. Itt megtekintheted a magyarok eredményeit és a hivatalos éremtáblázatot is megnézheted.LONDON 2012 / Paralimpiai éremtáblázatAranyéremEzüstéremBronzérem
1. KÍNA775
2. AUSZTRÁLIA433
3. UKRAJNA
335
4. OROSZORSZÁG
311
5. NAGY BRITANNIA
311
6. NÉMETORSZÁG
223
7. NIGÉRIA
20-
8. TÖRÖKORSZÁG
12-
9. EGYESÜLT ÁLLAMOK
114
10. BRAZÍLIA
111
...14. MAGYARORSZÁG1--

<tbody>
</tbody>arany-v2.jpg
Sors%20Tam%C3%A1s.jpgSORS TAMÁS
100 méteres pillangóúszás
ezust-v2.jpg
bronz-v2.jpg
helyezettek-v2.jpg
images


ENGELHARDT KATALIN
50m gyorsúszás, 6. hely

<tbody>
</tbody>
 
T

TH6777

Vendég
images


Paralimpia 2012 - Fogadást adott a londoni nagykövetség a magyar sportolók tiszteletére


2012. 08. 31. 23.33
<right>

</right>

_paralimpia2012_JPG.jpg


Fogadást adott péntek este a magyar paralimpiai csapat tiszteletére Magyarország londoni nagykövetsége - tájékoztatta az MTI-t Pataki Eszter, a diplomáciai külképviselet sajtótitkára.


Beszámolója szerint Csák János nagykövet köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a magyar paralimpiai csapat teljes mértékben megvalósítja az olimpia szlogenjét, amely szerint inspirálni kell a jövő nemzedékeit.

A nagykövet köszöntője után Kósa Ádám, az Európai Parlament egyetlen siket képviselője jeltolmács segítségével mondott beszédet, szintén hangsúlyozva, hogy a sportolás révén teljes értékű életet élhetnek a paralimpiai sportolók. Megköszönte a magyar csapatnak a hozzáállását és a küzdeni tudását. Fontosnak tartotta hangsúlyozni: sajnálja, hogy a siketek egyelőre nem vehetnek részt a paralimpiai játékokon.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke örömét fejezte ki amiatt, hogy a 33 fős magyar olimpiai csapat már szerzett egy aranyérmet. Gömöri sok sikert kívánt a magyar sportolóknak.

A fogadáson a részt vett Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, MPB-alelnök, valamint Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is.
A fogadást nem a nagykövetség épületében, hanem az Európa Házban tartották, mert a külképviselet egy olyan épületben van, amelyet műemlékvédelmi előírások miatt nem lehet a mozgássérültek számára is hozzáférhetővé tenné.
Pataki Eszter szerint szeptember 3-5. között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is ellátogat a londoni paralimpiára, illetve szeptember 6-8. között Áder János köztársasági elnök is megnézi a londoni sporteseményeket.
paralimpia2012_JPG.jpg


Sors Tamás paralimpia 2012 100 méter hát


2012. 08. 31. 23.53
<right>

</right>

Sors Tamás hetedik

helyezést ért el 100 méter háton, tegnapi aranyérmét viszont nem a párna alatt

őrzi.imagesTóth Tamás paralimpia 2012 100 méter hát<right> </right>
Tóth Tamás hatodik

helyen csapott célba 100 méter háton, amivel felettébb elégedett volt.tamasok_640x480.jpg


Paralimpia2012: Mindkét Tamás elégedett<right> Tóth Tamás a hatodik, Sors Tamás egy századdal gyengébb idővel a hetedik helyen végzett a 100 méteres hátúszás döntőjében a londoni paralimpián. Mindkét sportoló elégedett volt az elért eredményével.

„Azért jöttem, hogy megnyerjem a 100 m pillangót, ami sikerült, szóval elégedett vagyok– mondta Sors Tamás.

– A pillangó döntője után elhúzódott a doppingvizsgálat, elég későn jutottam be a faluba. Nagyon vártam már a pihenőt, most jön négy nap szünet, az edzések mellett sokat akarok aludni, hogy teljesen kipihenjem magam a hátralévő számokra. A mai döntőben a benyúlás rosszul jött ki, ha az jól sikerül, végezhettem volna előrébb is, de így sem vagyok csalódott. Nem zavar, hogy Tóth Tomi megelőzött, ha már ilyen kis különbséggel előttem végez valaki, akkor inkább a honfitársam legyen az, mint egy külföldi.”


Tóth Tamás is elégedett volt az eredményével.

„Ha valaki azt mondja a paralimpia előtt, hogy az első két döntőmben hatodik és hetedik leszek, egész biztosan aláírtam volna” – nyilatkozta a döntő után Tóth Tamás.

– Ebben a számban a mezőnyben csak a 11. vagy 12. legjobb idővel rendelkezem, ehhez képest nagyon jó eredménynek tartom a hatodik helyet. Sors Tomit azért előztem meg, mert nekem most jobban sikerült a benyúlás.”


Tóth Tamás - csakúgy, mint Sors Tamás – négy napot pihenhet a következő versenye, az 50 m gyors előtt, ami a fő száma, ebben tartja az Európa-csúcsot.

„A négy nap szünet egy kicsit soknak tűnik, igyekszem majd hasznosan eltölteni az időt – mondta erről Tóth Tamás. – Tervezek egy kis városnézést, a faluból indul ilyen busz, arra elég ez az idő, hogy teljesen feltöltődjek, és tökéletes állapotban induljak el 50 m gyorson.”


engelhardt_640x480.jpg


Az esti úszódöntők harmadik magyarja,
Engelhardt Katalin (S5-ös kategória) nyolcadik lett 200 m vegyesen a londoni paralimpián.

Az ebben a számban 1996-ban, Atlantában bronzérmes versenyző - aki csütörtökön 50 gyorson hatodikként végzett - 4:07.84 perces idővel ért célba.


Az asztaliteniszező Berecki Dezső (10-es kategória) kora délután 3-0-ás győzelemmel kezdett egyiptomi riválisa ellen, majd este 3-1-re kikapott svéd vetélytársától, de triójából második helyen továbbjutva így is ott lesz a szombaton 13:30 órakor kezdődő negyeddöntőben.


images</right>

<right></right>
<right><h1 class="component-heading" style="margin: 0px; padding: 0px 5px 2px 20px; font-size: 16px; cursor: text; " http:="" www.mob.hu="" core="" templates="" mob="" gfx="" bg-box-h1.png);"="" target="_blank">rder-bottom-width: 1px; border-bottom-style: solid; border-bottom-color: rgb(229, 229, 229); background-position: 5px 5px; ckground-repeat: no-repeat no-repeat;
SZOMBATON INDUL LONDONBA A MAGYAR KEREKESSZÉKES VÍVÓ CSAPAT</h1>
</right>

<right>


szekeres_640x480.jpg


Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős helyettes államtitkára, - az egyetlen ember a világon, aki az olimpiai és a paralimpiai játékokon is érmet szerzett - a vívó sportág valamennyi magyar kvalifikáltjával együtt holnap, azaz 2012. szeptember 1-én utazik ki Londonba, a XIV. Paralimpiai Játékokra.


A brit fővárosba induló magyar csapat névsora:

Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsanna, Pálfi Judit, Juhász Tamás, Mató Gyula, Osváth Richárd és Szekeres Pál.


A négy évvel ezelőtti pekingi paralimpián Szekeres Pál volt az egyetlen magyar sportoló, aki a kerekesszékes vívásban érmet szerzett.

A sportért felelős helyettes államtitkár a mostani játékokon is éremesélyesként indul tőr egyéni „B” sérültségi kategóriában (2012. szeptember 4-én, 12.00 órakor).


A 2012. évi Paralimpiára Balog Zoltán, az EMMI sportért is felelős vezetője is kilátogat. A miniszter 2012. szeptember 3-a és 4-e között tartózkodik a játékokon, ahol díjat is ad át.

Szekeres Pál sportolói életútja:

Szekeres Pál 1976-ban kezdett el vívni az Újpesti Torna Egyletben. Első sikereit is itt érte el. A válogatottba 1984-ben hívták be, 1987-ben világbajnoki bronzérmet szerzett tőrvívásban. Az 1988-as szöuli olimpián Busa István, Érsek Zsolt, Gátai Róbert és Szelei István társaságában bronzérmet szerzett a férfi tőrcsapattal. Ezután átigazolt a Budapesti Vasutas Sport Clubhoz.

Szekeres Pál 1991-ben súlyos autóbalesetet szenvedett. Sérüléséből fakadóan, kerekesszékbe kényszerülve sportpályafutását a mozgáskorlátozott sportolókat foglalkoztató Bellestra egyesület vívójaként folytatta. 1991 és 2003 között négy alkalommal lett Európa-bajnok, 1994-ben pedig világbajnok. Az 1992-es barcelonai paralimpián tőrvívásban aranyérmet szerzett, 1996-ban, Atlantából tőr- és kardvívásban is aranyat hozott haza. Ezt követően 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben bronzérmes lett tőrvívásban. Jelenleg a Törekvés Sportegyesület versenyzője.

</right>
images
<right>


images


Paralimpia 2012: asztaliteniszezőink a nyolc között, Tóth Tamás 6. lett


Csonka András paralimpia asztaliteniszCsonka András
hibátlan teljesítménnyel vette a selejtezőket.

A magyar asztaliteniszező
MA
folytatja a versenyt a négy közé jutásért.


A tegnapi nap összefoglalója:

Tegnap is eseménydús napot zártak paralimpikonjaink Londonban.

Íme a tegnapi eredmények!


</right>

<right></right>
<right>Evezés


lengyel_monika1_0.jpg


A nap első magyar szereplője Legyel Mónika volt, aki az egyéni evezősök versenyén állt rajthoz. A világbajnoki negyedik helyezett magyar hölgy a gyengébbik futamban szerepelt, összesítésben a 11. időt lapátolta.

A legjobb idő egyébként új paralimpiai csúccsal a második futamban szereplő ukrán Alla Lysenkoé lett, aki ebben a számban világbajnok, és a paralimpia egyik legnagyobb esélyese.

Lengyel Mónika legközelebb MA ül hajóba,
a vigaszág versenyeit magyar idő szerint 10:30-kor rendezik Eton Dorney-ban. Az első futamban szerepel majd, az egyes pályán evez.

Ahhoz, hogy sikerüljön döntőbe kerülés, nagyon jó futamot kell mennie, de nem lehetetlen küldetés.Úszás


Engelhardt Katalin
tegnap is biztosította helyét az esti fináléban. 200m vegyesen SM5-ös sérültségi kategóriában a 8. helyen jutott döntőbe. A szám 1996-os, atlantai bronzérmese 16 évvel a dobogós szereplés után is paralimpiai döntőt úszhatott ma este. Már a 6. olimpiáján vesz részt, ez volt a második döntője a londoni tornán.

A döntőben 8. helyen zárt.engelhardkatalin.jpg


Kézdi Rékát, aki élete első paralimpiáján vesz részt, sajnos kizárták. A szintén hatodszorra induló Zámbó Diána Englehardtal egy futamban úszott, ott az 5. helyet szerezte meg, ami a 10. helyre volt jó. Számára ez az utolsó olimpia lesz, ezt már a londoni játékok előtt bejelentette.

Este 19:32-kor megint volt kiért izgulni a paralimpián, tegnapi aranyérmesünk, Sors Tamás, és a vele egy kategóriában szereplő, tegnap 7. helyen végző Tóth Tamás ma is sikerrel vették a selejtezőt.


Sors-Tamas(2).jpg


Mindketten a második futamban úsztak, egymás melletti pályán. Sors a harmadik helyet szerezte meg, Tóth a 6. lett, de az első selejtező időeredményei annyival gyengébbek voltak, hogy mindketten befértek az esti döntőbe, ahol Sors Tamás jól kapta el a rajtot, ám hamar lemaradt, így magyar szempontból mégsem róla szólt ez a döntő. Mellette az egyes pályán úszó ausztrál Matthew Cowdrey, aki 100 pillangón az egyik legnagyobb ellenfele, rögtön az elején az élre állt, és végig vezette a versenyt. Idejével megdöntötte 4 évvel ezelőtti paralimpiai rokrdját.


toth_tamas.jpg


Az első ötvenen azonban a másik, egyelőre sokkal kevésbé ismert magyar fiú, Tóth Tamás még úgy tűnt, az érmes helyekért is versenyezni tud majd, a fordulónál egy századdal volt lemaradva a negyedik helyen, amögött a brit James Crisp mögött, aki végül az ezüstérmet vitte haza. A futam végére Tóth láthatóan elfáradt, és a 6. helyen fejezte be a versenyt. Úgy tűnik, remekül siekrült a formaidőzítés számára, hiszen mind 100 pillangón, mind a mai 100 háton meglepetés volt döntőbe jutása. Kérdés, hogy jó formája mire lesz majd elég 50m gyorsúszáson, amelyen ő tartja az Európa-csúcsot.

Asztalitenisz


Csonka András
, a 8-as osztályban versenyző magyar aztaliteniszező, mindkét meccsét megnyerve jutott tovább a negyeddöntőbe.

Első ellenfele tegnap Sydney 2000-es bronzérmese, Miroslav Jambor volt, őt 3-2-es szettarányban tudta legyőzni.Mai meccsén a svéd Fabian Rignellel mérkőzött, aki tegnap ugyancsak 3-2-re győzte le Jambort. A magyar atléta 3-0-ra győzte le Rignellt, a végeredmény 11-4; 13-11; 11-7 lett a magyar atléta javára, aki MA játszik a négy közé jutásért.Rajta kívül csak a kínai Churen Sun és a lengyel Marcin Skrzynecki veretlen a legjobb nyolc között.


Andras-CSONKA-HUN.jpg


A 11-es kategóriában versenyző Pálos Péter mai mérkőzésén szoros szettekben 3-1-re kikapott fiatal, 16 éves dél-koreai ellenfelétől a második selejtező mérkőzésén, de ettől függetlenül ott lesz a negyeddöntőben. Berecki Dezső is elvesztette esti mérkőzését, Fredrik Anderssonnal szemben 3-1-re, de szintén bejutott a legjobb nyolc közé. Ő a 10-es kategóriában indul.

Sportlövészet


Dávid Krisztina
kedvenc számában, 10m légpisztolyban versenyzett ma, de szétlövéssel lecsúszott a döntőt érő 8. helyről, kilencedikként zárt. Ellenfele az orosz Natalia Dalekova volt.</right>


imagesParalimpia 2012: a cselgáncs és a tenisz is megkezdődik hétvégén


_paralimpia2012_JPG.jpg


A folytatódó úszás és asztalitenisz mellett a hétvégén - összesen három érdekelttel - megkezdődik magyar részről a cselgáncs és a tenisz is a londoni paralimpián.


images

Szombaton délben a 33 fős magyar küldöttség egyetlen kerekesszékes teniszezője, a 14 egyéni és 20 páros tornagyőzelemnél tartó
Farkas László a lengyel Kamil Fabisiakkal csap össze a 32 közé jutásért.


A dzsúdós csapatból - melynek mindkét tagja ötödik volt négy éve Pekingben - az Európa-bajnoki bronzérmes Papp Gábor a brazil Wilians Silvával küzd meg a negyeddöntőbe kerülésért a +100 kg-osok között, míg a kétszeres világ- és Európa-bajnok Szabó Nikolett (70 kg) a nyolc között a fehérorosz Arina Kacsannal találkozik.

Ugyancsak szombaton szerepel az úszók közül Illés Fanni (400 gyors), Csúri Ferenc (100 mell) és Kézdi Réka (200 gyors), az asztaliteniszezőnél Csonka András a negyed-, míg Pálos Péter az elődöntőben játszik - Berecki Dezső szereplése egyelőre nem biztos -, az evezős Lengyel Mónika pedig a reményfutamban lesz érdekelt.

Vasárnap a tenisz és az asztalitenisz a szombati eredmények függvényében folytatódik magyar részről, Ráczkó Gitta pedig 200 vegyesen indul az uszodában.

images


London 2012: paralimpiai éremtáblázat


LONDON 2012 / Paralimpiai éremtáblázatAranyéremEzüstéremBronzérem
1. KÍNA775
2. AUSZTRÁLIA433
3. UKRAJNA
335
4. OROSZORSZÁG
311
5. NAGY BRITANNIA
311
6. NÉMETORSZÁG
223
7. NIGÉRIA
20-
8. TÖRÖKORSZÁG
12-
9. EGYESÜLT ÁLLAMOK
114
10. BRAZÍLIA
111
...14. MAGYARORSZÁG1

<tbody>
</tbody>


ARANYÉRMESÜNK:

Sors%20Tam%C3%A1s.jpg


SORS TAMÁS

100 méteres pillangóúszás

HELYEZETTEINK:

images


ENGELHARDT KATALIN
50m gyorsúszás, 6. hely

images


TÓTH TAMÁS
100m hátúszás, 6. hely


images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images
HAJRÁ MAGYAROK!
images
 
T

TH6777

Vendég
_paralimpia2012_JPG.jpg


Paralimpia 2012 - Szabó Nikolett bronzérmes, Pálos Péter döntős


2012. 09. 02. 01.11
<right>

</right>

szabo_nikolett_lead.jpg
images
images


A 70 kg-os Szabó Nikolett bronzérmet nyert szombaton a londoni paralimpia cselgáncstornáján, míg az asztaliteniszező Pálos Péter bejutott a döntőbe.


A 33 éves, kétszeres világ- és Európa-bajnok Szabó a nyolc között két vazaarival verte a fehérorosz Arina Kacsant, majd az elődöntőben ugyancsak két vazaarival kikapott az orosz Tatyjana Szavosztyanovától. A bronzmérkőzésen a mexikói Lenia Ruvalcabával szállt szembe, akit szintén két vazaarira kapott ipponnal győzött le.

"A fehérorosz stílusa feküdt nekem, aztán az orosz nagyon kellemetlen ellenfél volt, ugyanarra az oldalra dolgozott mint én. A bronzmeccsen a mexikói ellen végig irányítani tudtam, és nagyon örülök, hogy éremmel zártam" - nyilatkozta a 2008-ban Pekingben ötödikként végzett, látássérült dzsúdós, aki a 33 fős magyar küldöttség második dobogós helyét szerezte meg, miután csütörtökön Sors Tamás aranyat nyert a 100 méteres pillangóúszásban.

Az ExCeL központ szomszédos csarnokában közben az asztaliteniszező Pálos Péter(11-es kategória) elődöntőzött, és 0-1-ről fordítva 3-1-re legyőzte a francia Pascal Pereira-Lealt, ezzel bejutott a hétfő délelőtti fináléba, ahol a dél-koreai Szon Bjeong Dzsun lesz az ellenfele.

Az uszodában a 200 gyors döntőjében Kézdi Réka a nyolcadik helyen végzett.

imagesFantasztikus napot zártak paralimpikonjaink Londonban - összefoglaló


Megvan a második érem, Pálos hétfőn döntőt játszik, Farkas László továbbjutott:

remekeltek tegnap londonban a magyarok!

33921_big.jpg


Tegnap délelőtt úszta Kézdi Rékaaz S5-ös sérültségi kategória 200m gyorsúszásának selejtezőjét.
Saját futamában az
5. lett ugyan, de erősebb volt ideje a másik selejtező 4. helyezettjénél, így döntőbe jutott. Végig stabilan tartotta helyezését, minden fordulónál az 5. helyen volt.

A döntőben javított idején, a 8. helyen végzett.

k%C3%A9zdi%20r%C3%A9ka2(1).jpg


Illés Fanni
az ötödik helyen csapott célba futamában, így egy hellyel lecsúszott a döntőről, 9. lett az S6-osok 400m gyorsúszásában,

Csuri Ferenc
saját futamában 7. lett, összesítésben a 18. időt érte el 100m mellúszáson SB8-as sérültségi kategóriában.


Az
női egyéni evezésben rajthoz álló Lengyel Mónika a reményfutamban lapátolt ma, az 5. helyen ért célba, így MA a B döntőben láthatjuk majd.

A háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok
Pálos Péter
a 11-es osztályban 4 szettben verte francia ellenfelét, Pereira Leal Pascalt a 11-es osztályban versenyzők elődöntőjében. Az első, szoros szettet elveszítette, de utána a következő hármat meg tudta nyerni, az utolsó szettre a francia ki is fáradt. Az eredmény 10-12; 11-7; 11-7; 11-4.palos%20peter.jpgA 8-as osztályban versenyző Csonka András veretlenül hozta a selejtezőkört, ám a legjobb 8 között kínai ellenfele, Shuai Zhao megállította.

Berecki Dezső
a 11-es osztályban indulók között szintén kikapott a negyeddöntőben spanyol ellenfelétől, így neki sem sikerült a négy közé jutás.
A döntőben ugyanazzal a dél-koreaival csap össze, akitől a negyeddöntő második mérkőzésén szoros meccsen 3-2-re kikapott. így az aranyért folyó csata a tegnapi visszavágója is lesz egyben.
Reméljük Pálos mentálisan bírja majd a rá nehezedő nyomást, és azt hozza, amit tud.

A kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós Szabó Nikolett négy éve Pekingben az 5. helyet szerezte meg, nem csoda hát, ha most érmmel szeretne hazatérni. A sportolónő a nála jóval tapasztalatlanabb 16 éves fehérorosz Arina Kachannal küzdött az elődöntőbe jutásért. Két waza-arival és két yukoval, valamint egy büntetéssel kerekedett ellenfele fölé, aki nem tudott értékelhető akciót kezdeményezni, pontot mindössze két intésből szerzett.szab%C3%B3%20nik_.jpg


Az elődöntőben egyik legnagyobb ellenfelét, Tatjana Szavosztjanovát kapta, aki az elmúlt években több világversenyen is megállítótta Szabó menetelését. Ezúttal két waza-arival kapott ki tőle, ami ipponos győzelmet jelentet az orosz számára.
A bronzmérkőzésen aztán a mexikói Lenia Ruvalcaba ellen szállt tatamira, viszonylag könnyű győzelmet aratva 26 éves riválisa felett.

"A fehérorosz stílusa feküdt nekem, aztán az orosz nagyon kellemetlen ellenfél volt, ugyanarra az oldalra dolgozott mint én. A bronzmeccsen a mexikói ellen végig irányítani tudtam, és nagyon örülök, hogy éremmel zártam"
- nyilatkozta Szabó Nikolett.

Papp Gábor
a +100kg-osok súlycsoportjában először brazil ellenfelétől szenvedett vereséget két yukoval, ami egy waza-arit ér, majd következő, iráni riválisát sem sikerült legyőznie a vigaszágon, így a 9. helyen végzett.

Egyetlen kerekesszékes teniszezőnk, Farkas László is sikerrel vette az első akadályt, 6-3; 7-5;-re legyőzte lengyel ellenfelét Kamil Fabisiakot, és 32-közé jutott.imagesSzekeres Pál: az egyetlen a világon, aki olimpiai és paralimpiai érmes is


images


Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős helyettes államtitkára, - az egyetlen ember a világon, aki az olimpiai és a paralimpiai játékokon is érmet szerzett - a vívó sportág valamennyi magyar kvalifikáltjával együtt 2012. szeptember 1-én utazott ki Londonba, a XIV. Paralimpiai Játékokra.


szekeres%20p%C3%A1l.jpgA brit fővárosba indult magyar csapat névsora:
Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsanna, Pálfi Judit, Juhász Tamás, Mató Gyula, Osváth Richárd és Szekeres Pál.

A négy évvel ezelőtti pekingi paralimpián Szekeres Pál volt az egyetlen magyar sportoló, aki a kerekesszékes vívásban érmet szerzett. A sportért felelős helyettes államtitkár a mostani játékokon is éremesélyesként indul tőr egyéni "B" sérültségi kategóriában
(2012. szeptember 4-én, 12.00 órakor).

A 2012. évi Paralimpiára Balog Zoltán, az EMMI sportért is felelős vezetője is kilátogat. A miniszter 2012. szeptember 3-a és 4-e között tartózkodik a játékokon, ahol díjat is ad át. Szekeres Pál sportolói életútja: Szekeres Pál 1976-ban kezdett el vívni az Újpesti Torna Egyletben. Első sikereit is itt érte el. A válogatottba 1984-ben hívták be, 1987-ben világbajnoki bronzérmet szerzett tőrvívásban.

Az 1988-as szöuli olimpián Busa István, Érsek Zsolt, Gátai Róbert és Szelei István társaságában bronzérmet szerzett a férfi tőrcsapattal. Ezután átigazolt a Budapesti Vasutas Sport Clubhoz.

Szekeres Pál 1991-ben súlyos autóbalesetet szenvedett.

Sérüléséből fakadóan, kerekesszékbe kényszerülve sportpályafutását a mozgáskorlátozott sportolókat foglalkoztató Bellestra egyesület vívójaként folytatta.

1991 és 2003 között négy alkalommal lett Európa-bajnok, 1994-ben pedig világbajnok.

Az 1992-es barcelonai paralimpián tőrvívásban aranyérmet szerzett, 1996-ban, Atlantából tőr- és kardvívásban is aranyat hozott haza.

Ezt követően 2000-ben Sydneyben, 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben bronzérmes lett tőrvívásban. Jelenleg a Törekvés Sportegyesület versenyzője.

images
images


London 2012: paralimpiai éremtáblázat - Kína vezet, Magyarország a 29.


A magyar paralimpikonok szép sikereket érhetnek el. Megtekintheted a magyarok eredményeit és a hivatalos éremtáblázatot is megnézheted.


LONDON 2012 / Paralimpiai éremtáblázatAranyéremEzüstéremBronzérem
1. KÍNA201513
2. AUSZTRÁLIA1153
3. NAGY BRITANNIA91611
4. UKRAJNA
967
5. OROSZORSZÁG
895
6. EGYESÜLT ÁLLAMOK6610
7. NIGÉRIA
43-
8. BRAZÍLIA423
9. KUBA
422
10. ÍRORSZÁG
4--
...29. MAGYARORSZÁG1-1

<tbody>
</tbody>images
images


ARANYÉRMESÜNK:


images


SORS TAMÁS
100 méteres pillangóúszásBRONZÉRMESEINK:

images


SZABÓ NIKOLETT
Cselgáncs, -70kg


HELYEZETTEINK:

images


ENGELHARDT KATALIN
50m gyorsúszás, 6. hely

images


TÓTH TAMÁS
100m hátúszás, 6. hely


Gratulálunk az eddigi gyönyörű eredményeitekhez...., a TI részvételetek....és érmeitek nekünk Magyaroknak....duplát jelentenek...,
Hajrá fiúk !Hajrá lányok !..., csak igy tovább ezen az úton....!
Mi szúrkolunk nektek...,és veletek vagyunk!!!images
imagesimages
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
imagesimages
images
images

 
T

TH6777

Vendég

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/mGTzNS183ZY" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>

Paralimpia 2012 - Ráczkó tizedik lett_paralimpia2012_JPG.jpgAz úszó Ráczkó Gitta tizedikként végzett vasárnap 200 m vegyesen a londoni paralimpián.

images
images
images


A 4x50 m-es vegyesváltóval 1996-ban aranyérmes versenyző előfutamában ötödik, összesítésben pedig a tizedik lett, így nem jutott be a fináléba.


Az evezős Lengyel Mónika a hatodik helyen ért célba a B döntőben, és összesítésben a 12. helyen zárt.

A versenynap harmadik magyarja, a kerekesszékes teniszező Farkas László később csap össze a holland Robin Ammerlaannal a 32 között.


imagesTúlélte a terrortámadást, paralimpikon lett

Martine Wright a hét évvel ezelőtti londoni terrortámadás során vesztette el mindkét lábát, most pedig a brit női ülőröplabda-válogatott tagjaként részt vesz a paralimpián.martine-wright.jpg2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő bombákat robbantott a londoni metróban, 52 ember halálát és számos súlyos sérülést okozva.
Martine Wright előző éjjel megünnepelte, hogy 2012-ben a brit főváros rendezheti az ötkarikás játékokat, reggel pedig elaludt, így nem érte el azt a járművet, mellyel rendszerint munkába járt. Lement a metróba, s felugrott egy arra járó szerelvényre, amelyen már éppen záródtak az ajtók.

A detonációban mindkét lábát elvesztette, de ezt nem tekinti végzetesnek.


"Mindig azt mondom, hogy én aznap a szerencsések közé tartoztam - fogalmazott a 39 esztendős Wright. - Nem tudom hogyan, de túléltem a robbantást."


Az ülőröplabdában a röplabdához hasonlóan hat játékos játszik, és három érintés engedélyezett, azonban a háló alacsonyabb, és a játékosok a földön ülnek. Wright elárulta: a pályán sosem gondol a fogyatékosságára."Ami történt, az egy negatív esemény az életemben - mondta a brit csapat 7-es számú játékosa. - De az, hogy élek, nagyon jó dolog. Önmagában egy csoda."martine%20wright2.jpg

imagesParalimpia: hétfői menetrend - egy érmünk már biztosan leszPálos döntőt vív, úszás, és sportlövés is szerepel a magyarok programjában.

Szeptember 3., hétfő:


10:00 Gurisatti Gyula
megkezdi szereplését vegyes 25m pisztolyban


10:30: Pálos Péter döntője
az asztaliteniszezők 11-es osztályában. Ellenfele ugyanaz a dél-koreai Byeongjun Son lesz, aki a selejtező B csoportjában 3-1-re legyőzte a magyar paralimpikont.


10:47: Illés Fanni SM6-os kategóriában, 200m vegyesen,
a második selejtezőben csobban majd vízbe.


11:20: A vegyes 25m pisztoly
selejtezőjének második csoportja is kezdi a lövészetet, itt Dávid Krisztinának szurkolhatunk.


12:34 Csuri Ferenc úszik
legerősebb számában, S8 50m gyorsúszásban.
Az első futam
1. pályáján láthatjuk majd.
images
London 2012: paralimpiai éremtáblázat - Kína: 15 arany egy nap alatt
LONDON 2012 / Paralimpiai éremtáblázatAranyéremEzüstéremBronzérem
1. KÍNA352428
2. NAGY BRITANNIA 152414
3. AUSZTRÁLIA141018
4. UKRAJNA
13712
5. OROSZORSZÁG
12139
6. EGYESÜLT ÁLLAMOK9414
7. BRAZÍLIA 633
8. NÉMETORSZÁG588
9. NIGÉRIA
44-
10. ÚJ-ZÉLAND
434
...34. MAGYARORSZÁG1-1

<tbody>
</tbody>ARANYÉRMESÜNK:

images


SORS TAMÁS
100 méteres pillangóúszásBRONZÉRMESEINK:

images


SZABÓ NIKOLETT
Cselgáncs, -70kg


HELYEZETTEINK:

images


ENGELHARDT KATALIN
50m gyorsúszás, 6. hely

images


TÓTH TAMÁS
100m hátúszás, 6. hely


images


BERECKI DEZSŐ
Asztalitenisz, 5. hely


images


CSONKA ANDRÁS
Asztalitenisz, 5. hely


images<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/5CzRfI3CryY" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe><iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/OAH5Y9G7rwU" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe><iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/kLZKgdUoCPE" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe><iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/30nV5jySi3o" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe><iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/V66iwMfOj5A" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>​
 
T

TH6777

Vendég
imagesAz asztaliteniszező
Pálos Péter aranyérmet nyert a londoni paralimpián,imagesFantasztikus: Pálos Péter Paralimpiai bajnok!!!


images


Az asztaliteniszező Pálos Péter tegnap10:30-kor kezdte meg fináléját az ellen a dél-koreai Byeongjun Son ellen, aki 3-1-re legyőzte őt az első forduló csoportkörében a 11-es osztályban versenyzők között.


palos%20peter(1).jpgA 11-es kategóriában érdekelt - azaz enyhén értelmi fogyatékos -, háromszoros világ- és Európa-bajnok játékos a döntőben azzal a dél-koreai Byeongjun Sonnal szállt szembe, aki 3-1-re verte őt a csoportkörben. A német TTC Mühlhausenben légióskodó Pálos 5-3-ra elhúzott az első szettben, innen ellenfele ugyan még többször kiegyenlített, ám a játszma végül az övé lett (12-10). A folytatásban a mindössze 16 éves ázsiai asztaliteniszező 9-3-ra vezetett, s ezután már hiába jött vissza néhány látványos labdamenet után a magyar 10-9-re, a játszma 11-9-re ellenfeléé lett.


images
images


A harmadik felvonásban Pálos lényegesen jobban kezdett, mint az azt megelőzőben, s 6-2-re ellépett, riválisa ugyanakkor 8-8-nál utolérte őt, fordítania azonban nem sikerült, s a játszma - egy szerencsés ponttal - 11-9-re a magyar játékosé lett.

Son kezdte jobban a negyedik játszmát, de a magyar paralimpiai újonc tartotta vele a lépést, 6-6-nál pedig a dél-koreai edző időt kért.

A szünet Pálosnak tett jót, aki végül nagy csatában 11-9-re megnyerte a szettet, ezzel 3-1-re a döntőt is.

images
images"Tudtuk, hogy mit fog játszani a koreai, és azt is játszotta. A csoportkörben elvesztett meccshez képest bátran kezdtem, kezdeményeztem, volt bennem egy kis bosszúvágy, így nem az ő akarata érvényesült" - nyilatkozta Pálos, aki a magyar küldöttség második aranyérmét nyerte Londonban, az úszó Sors Tamás csütörtöki sikere után. - "A háló ugyanannyira segített nekem, mint neki, de nekem talán jobbkor. Ez egy teljesen más verseny volt a többihez képest, sokáig tartott, amíg sikerült leküzdenem a belső izgalmat. Nagyon boldog vagyok."

Aranyosi Péter szövetségi kapitány rövid bréktáncot járt örömében a beütött meccslabda után:


"Ki kellett adnom a feszültséget magamból egy kis electric boogie-val. A két játékos hasonló stílusa miatt nagyon látványos meccs volt, és így utólag jó, hogy elbuktuk a csoportmérkőzést, mert Peti így jobban harapott. A felkészülésben nagy hangsúlyt fektettünk a beszélgetésekre, ebben a kollégák és versenyzők is segítettek. Peti 27 évesen nem számít öregnek az asztaliteniszben, úgyhogy megyünk tovább!"


images
images


Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elégedetten nyilatkozott az MTI-nek:

"A pekingi egyhez képest már két aranyunk van, ez annak köszönhető, hogy két élversenyzőnk is azt nyújtotta, ami benne van. Péternek ezzel együtt nem volt könnyű átlépni saját árnyékát, mivel a csoportkörben kikapott a koreaitól, sőt az elmúlt öt évben csak tőle szenvedett vereséget. Újonc létére csodásan helytállt itt Londonban."


images
images


A jóval simább bronzmérkőzésen az a francia Pascal Pereira-Leal diadalmaskodott, akit az elődöntőben épp Pálos győzött le.

_paralimpia2012_JPG.jpg


Paralimpia 2012: közös ima a magyar sikerekértSalánki István Londonban élő református lelkésznél vendégeskedett vasárnap este a magyar paralimpiai csapat egy csoportja.

A jó hangulatú, közös bográcsozással egybekötött esemény végén több sportoló kérésének eleget téve Salánki István imát mondott a magyar küldöttség minél sikeresebb szerepléséért.


A magyar delegációból 14 paralimpikon vett részt az esten, köztük a kedden kezdő vívócsapatból
Szekeres Pál, Osváth Richárd, Juhász Veronika, Juhász Tamás, Mató Gyula, Pálfi Judit és Dani Gyöngyi, a középtávfutó Biacsi-ikrek, a nyitóünnepségen a magyarokat vezető Ilona és Bernadett, az úszó Vereckei Zsolt, Zámbó Diána és Engelhardt Katalin, a cselgáncsozó Papp Gábor és az erőemelő Sas Sándor.


imagesParalimpia 2012: nem jutottak tovább az úszók és a sportlövők

Nem jutottak döntőbe a londoni paralimpia hétfői versenynapján érdekelt magyar úszók és sportlövők.
Az uszodában Illés Fanni (SM6-os kategória) 200 vegyesen futamában 7., összesítésben pedig 14. lett,

míg
Csuri Ferenc (S8) 50 gyorson futamában a 6., míg a végelszámolásban a 13. helyen zárt.

A sportlövőknél Gurisatti Gyula és Dávid Krisztina a 30+30 lövéses sportpisztoly számban próbált szerencsét, melyben a férfiak és a nők együtt versenyeztek. Gurisatti a lassú szakasz után 280 körrel a 11. volt, ám a 265 körös gyors résszel végül visszacsúszott a 18. helyre.

Dávid
a 30 lassú után 274 körrel a 19. helyen állt, a gyors szakaszban viszont egy (későn jelzett) pisztolyhiba miatt egy lövést nem tudott leadni, 268 kört lőtt, ezzel összesítésben a 20. helyen végzett.

A szerdai nyitóünnepségen a magyar küldöttséget vezető atléta ikerpár,
Biacsi Ilona és Bernadett eredetileg hétfőre kiírt 1500 méteres előfutamát a visszalépések miatt törölték, így a testvérpár csak a szerda esti, hatfős döntőben lesz érdekelt.images


Paralimpia 2012: MA kezdenek a vívók, Sors második érméért küzd

Éremesélyekkel kezdi meg kedden szereplését a magyar kerekesszékes vívócsapat a londoni paralimpián.
A párbajtőrözők egyéni küzdelmeiben a hatodik paralimpiáján szereplő, háromszoros aranyérmes Szekeres Pál - az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára - mellett Osváth Richárd, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi is favoritnak számít, de jó helyezésben bizakodhat Mató Gyula, Juhász Veronika és Pálfi Judit is.

A vívásnak is otthont adó ExCeL központon kívül az uszodában lesznek még érdekeltek a magyarok: a múlt csütörtökön 100 m pillangón aranyérmes Sors Tamás 400 m gyorson indul, ebben a számban Pekingben bronzérmet nyert. Rajta kívül a 4x50 m-es vegyesváltóval 1996-ban paralimpiai bajnok Engelhardt Katalin száll még vízbe 100 m mellen.


33921_big.jpgPontozási hiba volt, mégis megtarthatja aranyérmét a diszkoszvető


Mariia Pomazan ukrán diszkoszvetőnő annak ellenére megtarthatja olimpiai aranyérmét, hogy valójában csak pontozási hiba miatt lett ő az első. Paralimpiai bajnoki címétől természetesen megfosztják.


pomazan(1).jpg
Pontozási hiba miatt, tévesen ítélték oda az F35/36-os kategória női diszkoszvetésének aranyérmét az ukrán Mariia Pomazannak.

Erre azonban csak az éremátadási ceremónia után derült fény. Miután korrigálták a problémát, a szám valódi győztese a kínai Quing Wu lett, míg Pomazan visszaszorult az ezüstérmes helyre.


Nem csak a dobogó legfelső fokával volt azonban ilyen gond.
A harmadik helyre az eredetileg ötödikként rangsorolt ausztrál, Katherine Proudfoot jött fel, letaszítva a dobogóról a másik kínait, Jiongyu Baot.


Mindenképpen kínos ez az eset a szervezőbizottság számára.

Az egyeztetések után korrigálták az eredménylistát, ám az érmeket azok is megtarthatják, akiknek eredetileg átadásra kerültek.

A hivatalos végeredményt azonban megváltoztatták, és a kínai az ezüst helyett megkapta a neki járó, legfényesebben csillogó medáliát, valamint Prouffoot is gazdagabb lett egy bronzéremmel.

Az éremtáblázaton is ez határozza meg az aktuális állást.


images


Édesanyjáért úszik Engelhardt KatalinCsaládi tragédia árnyékolta be az úszónő paralimpiai felkészülését: két hónappal ezelőtt veszítette el édesanyját.


"Engelhardt Katalin a magyar csapat doyenje. Mindenkivel közvetlen, jó kapcsolatot ápol, felkészülése családjában bekövetkezett tragédia miatt lelkileg nagyon nehéz volt, de talán ez kettőzte meg erejét, amit a 50m gyorsúszáson elért hatodik hely is bizonyít. Nagy küzdő." - mondta róla Baka Dóri, aki a pekingi paralimpián kint volt a magyar válogatott tagjaként, és most sem sokkal maradt le az indulásról.images
imagesimages

A 41 éves úszónő édesanyja körülbelül két hónapja hunyt el, lánya érte is úszik Londonban.

images
images


Leközelebb MA, 12:05-kor szoríthatunk neki, SB4-es kategóriában, 100m mellúszáson.


images
PARALIMPIA 2012
MOB: mégsem kapnak jutalmat az edzők?mob120903.jpg


A MOB tájékoztatása szerint az olimpikonokat - kormányrendelet alapján - megillető pénz 60 százalékában részesülnek a szakemberek, az egyes személyek juttatásaira a sportági szövetségek tettek javaslatot, de ebben eltérések mutatkoztak. Ezért a testület úgy határozott, hogy elhalasztja a döntést, egyúttal felhatalmazta Borkai Zsolt elnököt és Molnár Zoltán főtitkárt, hogy további egyeztetéseket folytassanak a szövetségekkel.


A kormány augusztus 22-én fogadta el a MOB előterjesztését, miszerint az aranyérmesek 35 millió forintot, a második helyezettek 25, a bronzérmesek pedig 20 millió forintot kapnak. A negyedik helyezettek 15, az ötödikek 10 millió forinttal lehetnek gazdagabbak, míg a hatodik helyezettek 8, a hetedikek 4, a nyolcadikak pedig 2 millió forintos jutalomban részesülnek.


Az olimpiai jutalmazás keretösszege 2 milliárd 170 millió forint.


imagesParalimpia: keddi program - Sors Tamás és a vívók is éremért küzdenekMA kezdenek
vívóink, akik közül többen esélyesek éremre, sőt győzelemre is.

Sors Tamás
400m gyorson négy éve bronzérmet nyert, ma kiderül, idei formája mire elég.


Szepteszeptember 4., kedd:

10:30: A szám 2009-es Európa-bajnoka, Juhász Veronika érmes reményekkel vághat neki az idei paralimpiának, A-kategóriás tőr egyéniben elsőként Evgenija Szicsevával csap össze.


10:30: Az esélyesnek számító háromszoros paralimpiai ezüstérmes Dani Gyöngyi a B-kategóriába sorolt versenyzők között Ljudmila Vasiljevával mérkőzik először. Szerencsés sorsolást kapott, mivel az ő csoportjában szereplőknek csak négy selejtezőt kell vívniuk.

10:40: Juhász
második asszóját egy francia versenyzővel, Sabrina Poignettel vívja.


10:40: A Dani Gyöngyivel
azonos kategóriában versenyző Pálfi Judit, négyszeres paralimpiai ezüstérmesünk, az orosz Irina Mishurova ellen vág neki a londoni tornának.


10:42: 2011-es Európa-bajnokunk, Osváth Richárd megkezdi első mérkőzését
az A-kategóriások között, tőr egyéniben. Ellenfele a a francia Ludovic Lemoine.


10:50: Kezdődik Pálfi
következő megmérettetése az ukrán Irina Lukjanenko ellen.


10:54: Osváth
másodszor lép pástra, a hongkongi Wing Kin Channal méri össze tudását.


11:00: Krajnyák Zsuzsanna,
a regnáló világbajnok, megkezdi Londoni szereplését egyéni tőrőzök között, A-kategóriában. Első riválisa a kínai Jing Rong. A nőknél a negyeddöntőbe kerülés a tét.


11:05: Sors Tamás
négy évvel ezelőtt, Pekingben, bronzérmet szerzett 400m gyorsúszásban az S9-esek sérültségi kategóriájában. Londonba is remek forbána érkezett, paralimpiai címének megvédése után ismét dobogós lehet.


11:06: Európa-bajnoki bronzérmesünk, Mató Gyula pástra lép
az olasz Matteo Betti ellen az A-kategóriás egyéni tőrözők mezőnyében.


11:10: Krajnyák Zsuzsanna
másodszor játszik a 8 közé jutásért, ezúttal francia ellenfelet, Delphine Bernard-t sorsolták neki.


11:18: Mató
második mérkőzését vívja a selejtezőkörben, ezúttal a lengyel Dariusz Pender ellen.


11:18: Dani Gyöngyi
másodszor gördül a mérkőzés helyszínére, a kínai Fao Yanggal vív a nyolc közé jutásért.


11:30: Osváth
is folytatja selejtezős szereplését, az amerikai Mario Rodrigezzel néz szembe a nyolcaddöntőbe kerülésért.


11:30: Pálfi
a hazai közönség előtt versenyző Justine Moorral találkozik harmadszor.


11:30: Dani
harmadik ellenfele Jui Chong Chan, aki Hongkongból érkezett Londonba.


11:40: Harmadik mérkőzését kezdi Krajnyák, a hongkongi Pui Shan Fannal mérkőzik.


11:40
: A kínai Jingjing Zhouval csap össze Pálfi Judit a selejtezőben negyedik mérkőzésén.


11:42: Mató harmadik
asszója a csoportkörben, az orosz Artur Juszupovval csatázik.


11:42: Osváth Matóval
egy időben szintén orosz ellenféllel, Ivan Andrejevvel találkozik.


11:50:
Az olasz Loredana Trigilia próbálja majd megállítani Krajnyákot, reméljük nem sikerül neki.


11:50: Juhász harmadszor
is pástra gurul, hogy kiderüljön, jobban vív-e, mint a kínai Baili Wu.


11:54:
Negyedszerre a kínai Jijun Chennel csap össze Mató Gyula a 16 közé jutásért.


12:00:
A hogongi Chui Jee Juval méri össze erejét negyedszerre Juhász Veronika.


12:05: Engelhardt Katalin,
aki 6. lett londoni játékok első napján 50m gyorsúszásban, ma SB4-es kategóriában 100m mellúszásban áll rajtkőre.


12:18: A csoportkörben
utoljára a lengyel Marta Makowskával kell szembenéznie Dani Gyöngyinek.


12:20:
Két kis ország versenyzője találkozik egymással: Krajnyák a csoportkörben utoljára a Makaóról származó In I Laoval meccsel.


12:40:
A Chaterine Bouwkamp ellen vívott utolsó asszóban végleg eldől, hogy siekrül-e Juhásznak a 8 közé jutás.


12:50: Pálfi
utolsó riválisa a negyeddöntő előtt a német Simone Briese-Baetke lesz.


13:12: Utolsóként Szekeres Pál,
aki egyedüliként nyert érmet olimpián és paralimpián is, kezdi meg szereplését ma, először a francia Alim Latrechével vív.


13:24:
Második mérkőzésén az orosz timur Khamathsinnal méri össze tudását.


14:00: Szekeres
harmadik ellenfele a kínai Daoliang Hu lesz.14:12: Szekeres u
toljára az amerikai Gerard Moneroval találkozik a nyolcaddöntőbe jutásért.

paralimpia2012_JPG.jpg


London 2012: paralimpiai éremtáblázat - Kína vezet, Magyarország a 31.


images
LONDON 2012 / Paralimpiai éremtáblázatAranyéremEzüstéremBronzérem
1. KÍNA462933
2. NAGY BRITANNIA 192518
3. OROSZORSZÁG151923
4. AUSZTRÁLIA151219
5. UKRAJNA12139
6. EGYESÜLT ÁLLAMOK101017
7. NÉMETORSZÁG71010
8. BRAZÍLIA 733
9. FRANCIAORSZÁG
598
10. KUBA532
...31. MAGYARORSZÁG2-1

<tbody>
</tbody>
mob_logo.jpg


ARANYÉRMESÜNK:

images


SORS TAMÁS
100 méteres pillangóúszás


images

PÁLOS PÉTER
asztaliteniszBRONZÉRMESEINK:

images


SZABÓ NIKOLETT
Cselgáncs, -70kg


HELYEZETTEINK:

images


ENGELHARDT KATALIN
50m gyorsúszás, 6. hely

images


TÓTH TAMÁS
100m hátúszás, 6. hely

images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images
images


images
images

images
 
T

TH6777

Vendég
_paralimpia2012_JPG.jpgSors Tamás döntős, Krajnyák Zsuzsa, Dani Gyöngyi főtáblán

2012. 09. 04. 14.58 <right>

</right>

Sors Tamás 400 m gyorson bejutott a döntőbe a londoni paralimpián, Engelhardt Katalinnak nem sikerült ugyanez 100 m mellen. Elkezdődött a kerekesszékes vívók versenye, a férfi tőrözőknél az A kategóriában Osváth Richárd, a nőknél az A-ban Krajnyák Zsuzsanna és Juhász Veronika, B-ben Dani Gyöngyi folytathatja az egyenes kieséses szakaszban.

imagesSors Tamás a 400 méteres gyorsúszásban a hetedik idővel lett döntős.

Engelhardt Katalin 100 m mellen a kilencedik legjobb eredményt érte el, így egyetlen hellyel maradt le a fináléról.

A vívóknál a selejtezőket rendezték: Osváth Richárd csoportjában három mérkőzést nyert, egyet elveszített, így a nyolc közé jutásért nem kell vívnia, a negyeddöntőben folytatja.

Mató Gyula egy győzelemmel és három vereséggel kiesett.

A nőknél
Krajnyák Zsuzsanna három győzelemmel és két vereséggel jutott a negyeddöntőbe.

Juhász Veronika egy győzelemmel és négy vereséggel a körbeveréseknek köszönhetően szintén továbbment és a négy közé jutásért vívhat.

A B kategóriában
Dani Gyöngyi két győzelemmel és két vereséggel a nyolc között folytatja szereplését, Pálfi Judit ezzel szemben egy győzelemmel és három vereséggel kiesett.

Szekeres Pál selejtezői a B kategóriában nemrég kezdődtek, vívónknak egyelőre egy győzelme és egy veresége van.


images
 
T

TH6777

Vendég
paralimpia2012_JPG.jpg
Paralimpia 2012 - Két ezüst, két bronz és egy 4. hely is jutott keddre a MAGYAROKNAKimagesSors Tamás ezüstérmes 400m gyorson!!!34143_big.jpg
images


Sors Tamás hatalmas egyéni csúccsal ezüstérmet nyert kedden a 400 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián.

A múlt csütörtökön 100 m pillangón aranyérmes pécsi versenyző - aki 400 m gyorson Pekingben bronzérmet nyert - 4:17.95 perces egyéni rekorddal ért célba, a 4:10.88-as világcsúccsal győztes ausztrál Brendan Hall mögött. A 20 éves Sors a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte meg Londonban.

A múlt csütörtökön 100 m pillangón aranyérmes pécsi versenyző - aki 400 m gyorson Pekingben bronzérmet nyert - 4:24.34 perces eredménnyel, a hetedik idővel került a fináléba, így ott az egyes pályát kapta. A délelőtti előfutam után még arról beszélt, hogy jól érezte magát a vízben, de nagyon erős a mezőny, ezért a döntő előtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ne legyen utolsó.


Ehhez képest az első 200-on még nem volt ott a legjobb négyben, az utolsó 50 méterre azonban már harmadikként fordult. A záró hosszon aztán elképesztő tempóban úszva 4:17.95 perces idővel ért célba, csaknem hét másodperccel lemaradva a 4:10.88-as világcsúccsal győztes ausztrál Brendan Hall mögött. A 20 éves Sors a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte meg Londonban.


"Nem vártuk ezt a csodálatos eredményt Tamástól, fantasztikusan versenyzett"

- fogalmazott Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.


Sors Tamás maga is hitetlenkedve nyilatkozott az eredményhirdetés után:

"Azóta is azon gondolkozom, hogy ez miként sikerült. Nagyon jól ment az úszás, kettővel mellettem a spanyol srácot figyeltem, vele akartam menni, mert azt gondoltam, hogy ő biztosan érmet nyer. Az utolsó százon aztán vettem egy nagy levegőt, és mindent beleadtam, a vége is nagyon jól jött ki. A továbbiakban még 50 és 100 gyorson, valamint 200 vegyesen indulok itt Londonban. Főleg az utóbbit várom, mostanában már a mell is egészen jól ment."<iframe width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen="" src="http://www.youtube.com/embed/j142kwvHTi8"></iframe>
Paralimpia: Krajnyák Zsuzsanna bronzérmes, Juhász Veronika negyedik

images
images
34150_big.jpgA kerekesszékes vívó Krajnyák Zsuzsanna a bronzért folytatott mérkőzésen 15-4-re győzte le Juhász Veronikát, így utóbbi pontszerző negyedik lett.

A nők A kategóriájában - a felállni képes versenyzők között - a 33 éves Krajnyák a harmadik helyért vívott mérkőzésen végig vezetve, magabiztosan, 15-4-re győzte le a nála öt évvel idősebb Juhász Veronikát az ExCeL sportközpont csarnokában - számos magyar szurkoló buzdítása közepette.

"Boldog vagyok és fáradt, de holnap már következik a párbajtőr, úgyhogy összeszedem magam" - nyilatkozta Krajnyák, az UTE sportolója. "A felkészülés végén egy sérülés zavart kicsit. Itt a világ legjobb 12 vívója szerepelt, az ágamra pedig csak korábbi aranyérmesek kerültek, nehéz volt. A hongkongival, aki megvert az elődöntőben, mindig ott vagyunk a végjátékban. Nem tudom, ma mi döntött az ő javára. A bronzmeccsen Vera is nagyon jól teljesített, remekül helytállt."


Krajnyák két ezüstje mellé negyedik paralimpiai bronzérmét szerezte: előbbieket tőr- és párbajtőrcsapatban a 2004-es athéni játékokon, utóbbiak közül az első hármat pedig tőrben (2000 Sydney) és párbajtőrben (2000 Sydney, 2004 Athén) nyerte.


images


Dani Gyöngyi ezüstérmes!34152_big.jpg
9k=A kerekesszékes vívó Dani Gyöngyi ezüstérmet nyert a tőrözők egyéni küzdelmében kedden a londoni paralimpián.

A 37 éves versenyző a B kategória - azaz a felállni képtelen vívók mezőnyének - fináléjában 15-10-re kapott ki a kínai Jao Fangtól. Az UTE sportolója a 33 fős küldöttség hetedik érmét szerezte a brit fővárosban. A magyarok ezzel már túlszárnyalták a pekingi eredményt, 2008-ban ugyanis egy arannyal és öt bronzzal zártak.

"Aranyéremért jöttem, de ez az ezüst is szépen csillog"
- mondta a döntő után. Hozzátette: "Ez a negyedik paralimpiai ezüstérmem, de a kedvenc ékszerem az arany. A holnapi párbajtőrben vagy a pénteki párbajtőr csapatban talán az is összejön."

A kaposvári születésű vívó a korábbi ezüstjeit a 2004-es athéni játékokon nyerte tőr egyéniben, illetve tőr- és párbajtőr csapatban. Dani a 33 fős küldöttség hetedik érmét szerezte a brit fővárosban.

A magyarok ezzel már túlszárnyalták a pekingi eredményt, 2008-ban ugyanis egy arannyal és öt bronzzal zártak.

images


Osváth Richárdnak is megvan a bronzérem34154_big.jpg
imagesAz erdélyi magyar Osváth Richárd a dobogó legalsó fokára állhat fel a londoni paralimpián.

Az erdélyi születésű, paralimpiai újonc Osváth Richárd - aki az A kategóriában szerepelt - a francia Damien Tokatliant verte 15-7-re.

"Elégedett vagyok a mai nappal, ezt kívánom mindenkinek az első paralimpiáján"
- mondta boldogan."Nagyon izgultam az éjjel, nem sokat aludtam, de azt hiszem, ilyenkor minden sportoló így van ezzel. Egy éve még csak a kijutás volt a célom, nagyszerű érzés, hogy érmesként megyek haza."images


Paralimpia 2012 percről-percre - a szerdai nap is csodás eredményeket ígérSzeptember 5., szerda:


10:30:
Tegnapi ezüstérmesünk, Dani Gyöngyi, karrierje alatt hamradszor állt az olimpiai dobogó középső fokán, nem csoda, hogy most már körülnézne a világ tetejéről is. B-kategóriás egyéni párbajtőrben először a német Simone Briese-Baetkével kell szembenéznie.

10:40: Ljudmila Vasileván is át kell verekednie magát Daninak, hogy álmait valóra válthassa.
10:50: Krajnyák Zsuzsanna keddi bronzérme után újra medálért száll harcba, ezúttal A-kategóriás egyéni párbajtőrben. Ehhez elsőként a lenygel Marta Frydrichet kell legyőznie.
10:50: A tegnapi bronzmérkőzésen Krajnyák Zsuzsannával csatázó Juhász Veronika is éremben reménykedik tegnapi negyedik helyezése után. Először a hongkongi Chui Jee Juval küzd meg.
10:54: Mató Gyula első asszója A-kategóriás egyéni párbajtőrben. A világranglista második francia romain Noble-lal vív.
11:00: Második mérkőzésén Krajnyák a kínai Baili Wuval találkozik.
11:00: A hongkongi után az orosz Julia Efimova vár Juhász Veronikára mai második megmérettetésén.
11:06: Másodszor mérkőzik Mató, ezúttal a kínai Janfei Duannal csatázik.
11:06: Juhász Tamás is megkezdi szereplését Matóval egy kategóriában, de másik csoportban. Első ellenfele az olasz Matteo Betti, akit 3. helyen rangsorolnak a világon. Juhász a 12. a listán.
11:18: Juhász Tamás második mérkőzésén az amerikai Gery van der Wegével csap össze.
11:36: Illés Fanni és Ráczkó Gitta, a szám négy évvel ezelőtti bronzérmese versenyzik az SB5-ös kategória 100m mellúszásán. Mindketten a második futamban szerepelnek majd.
11:42: Az orosz Artur Juszupov lesz Juhász harmadik ellenfele.
11:50: A fehérorosz Alesia Makritskaja Dani Gyöngyi következő kihívója.
11:54: Az első fordulóban Juhász Tamás utoljára ukrán riválissal, Andrij Demchukkal száll szembe.
12:00: Krajnyák hamradik asszójában az ujrán Alla gorlinával küzd meg.
12:00: Juhász Veronika övetkező mérkőzése, melynek során a francia Sabrina Poingettel harcol.
12:00: Dani Gyöngyi thaiföldi ellenféllel, Jana Sajsuneevel méri össze tudását.
12:06: Mató harmadszorra lép pástra az egyéni párbajtőrözők mezőnyében, ellenfele a fehérorosz Martyn Kavalenia.
12:10: Utolsó előtti összecsapásán a csoportkörben Krajnyák a hongkongi Pui Shan Fannal vív majd.
12:10: Juhász Veronika kanadai riválissal, Sylvie Morellel méri össze erejét.
12:18: A selejtező forduló utolsó mérkőzését Mató a lengyel Radoslaw Stanczukkal játsza.
12:30: A makaói In I Laoval meccsel Krajnyák a továbbjutásért.
12:30: Utolsó mérkőzésén a csoportban Juhász Veronika a dél-koreai Sun-Mi Kimmel vív.
12:31: Meilinger Csabának, Tóth Tamásnak és Sors Tamásnak is elkél a biztatás S9 50m gyorsúszásban. Tóth tartja a szám Európacsócsát, ráadásul magasan az övé a legjobb kvalifikációs idő (0,66 századdal erősebb, mint a második), Sors pedig két érem után könnyű szívvel várhatja a következő megmérettetést.
12:40: Az első fordulóban zárásként Dani a hazai közönség támogatását élvező Justine Moorral csap össze.
13:00: Megkezdődik a -100kg-os erőemelők versenye Sas Sándorral.
19:00: A +100kg-os súlycsoport is kezdi versenyét az erőemelőknél, Szávai Csabának szurkolhatunk.
21:19: A Biacsi-ikrek futnak az 1500m döntőjében. Ilona bronzérmes, Bernadett pedig negyedik volt az Európa-bajnokságon. Kvalifikációs idejük is 3. illetve 4., ami bizakodásra adhat okot.
20:00: Az asztaliteniszezők 9-10-es osztályának csapatversenyén Csonka András és Bereczki Dezső az oroszokkal mérkőzik az első fordulóban.


Percről-percre


10:37: Vívás - Dani Gyöngyi 5-2-re kapott ki német riválisától első selejtezőjén.
10:43: Vívás - Dani Gyöngyi második asszóját is elbukta, ezúttal 5-1-re veszített.
10:55: Vívás - Mató Gyula 5-2-re hozta első mérkőzését!!!
10:57: Vívás - Tegnapi bronzérmesünk, Krajnyák Zsuzsanna is vereséggel kezdte mai szereplését, 5-2-es vereséget szenvedett a lengyel Marta Frydrichtől.
11:03: Vívás - Másodszor gördült pástra Mató Gyula, ezúttal azonban nem jött össze a győzelem, kínai ellenfele jobbnak bizonyult nála.
11:05: Vívás - Második megmérettetésén egy tussal kerekedett Krajnyák a kínai Baili Wu fölé.
10:07: Vívás - Juhász Veronika is befejezte első összecsapását, az eredmény 4-4.
11:11: Vívás - 5-4-re verte meg Juhász Tamás az olasz Matteo Bettit.
11:22: Vívás - Juhász Tamás 5-2-re behúzta második meccsét is, az amerikai Gery van der Wege ellen.
11:36: Vívás - Juhász Tamás ezúttal kikapott 5-3-ra az orosz Artur Juszupovtól.
11:38: Vívás - Ismét Vereséget szenvedett Dani Gyöngyi. Egy tussal előzte meg 5-4-re a fehérorosz Alesia Makritskaja.
11:40: Vívás - Mató Gyula immár két győzelemmel és egy vereséggel áll csoportjában, miután 5-4-re legyőzte a fehérorosz Martin Kavaleniát.
11:42: Vívás - Dani Göngyi negyedik asszóját sem tudta megnyerni, a thaiföldi Jana Sajsunee 3 találattal nyerte csatájukat.
11:43: Vívás - Nem jöt össze a siker Juhász Tamásnak utolsó selejtezőjén, így a mérleg két győzelem, két vereség.
11:46: Úszás - RÁCZKÓ GITTA ÉS ILLÉS FANNI IS DÖNTŐBE JUTOTT 100m mellúszáson, SB5-ös kategóriában!!!
11:47: Vívás - Krajnyák Zsuzsanna vereséget szenvedett, az ukrán Alla gorlina bizonyult kettőjük közül jobbnak.
11:54: Vívás - Krajnyák negyedik menete jól alakult, reméljük ez lendületet ad neki, és az utolsót is hozni tudja, hogy biztosítsa helyét a nyolc között!


mob_logo.jpg


ARANYÉRMESEINK:

images

SORS TAMÁS
100 méteres pillangóúszás


images

PÁLOS PÉTER
asztaliteniszEZÜSTÉRMESEINK:

images

DANI GYÖNGYI
Tőr egyéniBRONZÉRMESEINK:

images

SZABÓ NIKOLETT
Cselgáncs, -70kgimages

OSVÁTH
RICHÁRD
Tőr egyéni


images

KRAJNYÁK
ZSUZSANNA
Tőr egyéni


HELYEZETTEINK:


images

ENGELHARDT KATALIN
50m gyorsúszás, 6. helyimages

TÓTH TAMÁS
100m hátúszás, 6. helyimages

JUHÁSZ VERONKA
Tőr egyéni, 4. helyimages

BERECKI DEZSŐ
Asztalitenisz, 5. hely


images


CSONKA ANDRÁS
Asztalitenisz, 5. hely


BERECKI DEZSŐ CSONKA ANDRÁS
Asztalitenisz, 5. hel
images
y Asztalitenisz, 5. hely

ENGELHARDT KATALIN TÓTH TAMÁS
50m gyorsúszás, 6. hely 100m hátúszás, 6. hely

images
images


London 2012: paralimpiai éremtáblázat - Éremeső után Magyarország a 29.images

LONDON 2012 / Paralimpiai éremtáblázatAranyéremEzüstéremBronzérem
1. KÍNA533940
2. NAGY BRITANNIA 233026
3. OROSZORSZÁG232217
4. UKRAJNA181517
5. AUSZTRÁLIA12139
6. EGYESÜLT ÁLLAMOK141518
7. BRAZÍLIA1074
8. NÉMETORSZÁG91110
9. IRÁN
598
10. FRANCIAORSZÁG6910
...29. MAGYARORSZÁG223

<tbody>
</tbody>
images

 
T

TH6777

Vendég
paralimpia2012_JPG.jpg


Két ezüst és egy bronz a szerdai termés34265_big.jpgIdőrendben haladva az első ezüstöt a kerekesszékes vívó Krajnyák Zsuzsa nyerte a párbajtőrözők egyéni küzdelmeiben. A nők A (felállni képes) kategóriájában a 33 éves Krajnyák - aki kedden bronzérmes lett tőrben - a fináléban 15-6-re kikapott a hongkongi JChui Je Jutól.

Nem sokkal később az úszó Tóth Tamás csapott másodikként célba 50 m gyorson. Az S9-es kategória döntőjében három magyar is szerepelt, közülük a 20 éves, paralimpiai újonc Tóthnak sikerült legjobban a sprintszám, a Londonban egy aranynál és egy ezüstnél tartó Sors Tamás a hetedik, Meilinger Csaba pedig a nyolcadik helyen zárt.


Az Olimpiai Stadionban a magyar atlétacsapatból elsőként Biacsi Ilona és Bernadett mutatta meg magát, s előbbi bronzérmet nyert 1500 m-es síkfutásban.

A 26 éves, értelmi fogyatékos versenyző - aki ikertestvérével a magyar küldöttséget vezette az egy héttel ezelőtti nyitóünnepségen - 4:42.31 perces idővel ért célba, 49 századdal megelőzve negyedikként befutó testvérét.


Ami a többi magyart illeti, Csuri Ferenc (S8) a 200 vegyes döntőjében nyolcadik lett, míg az S5 kategóriában a 100 mell fináléjában

Ráczkó Gitta 1:56 61-gyel hatodik, Illés Fanni pedig 1:59.47-tel nyolcadik lett.


Erőemelésben a 2004-ben bronzérmes Szávai Csaba (+100 kg) - aki 54 évével a magyar küldöttség korelnöke - 192 kg-os teljesítménnyel a nyolcadik helyen végzett.

Az asztaliteniszezők csapatversenyének csoportkörében Csonka András és Berecki Dezső 3-2-re legyőzte az orosz együttest, így bejutott a csütörtöki negyeddöntőbe.


A 33 fős magyar küldöttség már tíz éremnél - 2 arany, 4 ezüst, 4 bronz - tart a brit fővárosban, ezzel tovább javította eredményét a 2008-as pekingi - egy aranyból és öt bronzból álló - terméshez képest.imagesKrajnyák Zsuzsanna ezüstérmes lett a paralimpián


A kerekesszékes vívó Krajnyák Zsuzsa a tegnapi tőr bronz után ezüstérmet nyert a párbajtőrözők egyéni küzdelmeiben szerdán a londoni paralimpián.
images


A nők A (felállni képes) kategóriájában a 33 éves Krajnyák - aki kedden bronzérmes lett tőrben - a fináléban 15-6-re kikapott a hongkongi Jü Csuj Chui Je Jutól.


"Örömömben annyit kiabáltam, hogy teljesen elment a hangom"
- nyilatkozta az MTI-nek az UTE sportolója."Jól ment ma a vívás, már a nap elején éreztem, hogy nem fáradtam el tegnap, és repül a kezem. A döntőben sajnos a hongkongi volt a jobb, ezt el kell ismerni. A gyűjteményemből már csak egy arany hiányzik, pénteken a párbajtőrcsapattal megpróbálom azt is megszerezni."


Krajnyák négy bronza mellé harmadik paralimpiai ezüstérmét szerezte: előbbieket tőrben (2000 Sydney, 2012 London) és párbajtőrben (2000 Sydney, 2004 Athén) utóbbiak közül a korábbi kettőt tőr- és párbajtőrcsapatban nyerte a 2004-es athéni játékokon.
imagesParalimpia: Tóth Tamás ezüstérmes 50m gyorsonimages
images
imagesAz úszó Tóth Tamás ezüstérmet nyert 50 méter gyorson szerdán a londoni paralimpián S9-es kategóriában.

Az S9-es kategória döntőjében három magyar is szerepelt, közülük a 20 éves, paralimpiai újonc Tóthnak sikerült legjobban a sprintszám. A Londonban egy aranynál és egy ezüstnél tartó Sors Tamás a hetedik, Meilinger Csaba pedig a nyolcadik helyen zárt.

"A helyezésemmel elégedett vagyok, mert nem tudtam volna megverni az ausztrál srácot, az időeredményem viszont csalódás"

- nyilatkozta Tóth, aki ebben a számban 2010-ben világbajnoki harmadik, tavaly pedig Európa-bajnok volt.

"A gyengébb teljesítménynek talán az lehet az oka, hogy ez az első paralimpiám. Holnap reggel már a 200 vegyes jön, picit tartok az előfutamtól, mert fáradtnak érzem magam, de természetesen mindent megteszek, hogy holnap is döntőt ússzak."imagesParalimpia: Biacsi Ilona bronzérmes, Bernadett pontszerző negyedik34261_big.jpg


imagesBiacsi Ilona bronzérmet nyert 1500 méteres síkfutásban szerdán a londoni paralimpián. Ikertestvére, Bernadett mögé zárkózva negyedik helyen végzett, ezzel pontszerző Londonban.

A 26 éves értelmi fogyatékos atléta és ikertestvére, Bernadett - akivel együtt a magyar küldöttséget vezette az egy héttel ezelőtti nyitóünnepségen - az első 700 méteren a hatfős mezőnyben haladt, majd az utolsó kör előtt a korábban bukó tunéziai és a japán rivális már leszakadt.

A két magyar azonban nem bírta a két lengyel vetélytárs tempóját, akik közül a címvédő és világcsúcstartó Barbara Niewiedzial végül magabiztosan nyert.
Biacsi Ilona 4:42.31 perces idővel ért célba, 49 századdal megelőzve negyedikként befutó testvérét.

"Át akartuk venni a lengyelek tempóját, de már túl késő volt. Mire mi is váltottunk, addigra a lengyelek már túl nagy előnyre tettek szert. Jobb eredményt vártam magamtól, de azért elégedett vagyok ezzel a bronzéremmel"
- nyilatkozta Biacsi Ilona.images
34246_big.jpg


A miniszterelnök köszöntötte a romániai magyar paralimpikontVictor Ponta román miniszterelnök gratulált szerdán Novák Károly Eduárd romániai magyar kerékpározónak, aki a paralimpia történetében elsőként szerzett aranyérmet Romániának.

Novák a négy kilométeres pályaversenyen nyert aranyérmet a hétvégén, szerdán pedig a 24 kilométeres országúti verseny egyéni időfutamában szerzett ezüstérmet. A romániai magyar kerékpározót, aki a paralimpia nyitóünnepségén a román csapat zászlóvivője volt, a román média igazi hősként ünnepeli. A bukaresti kormány honlapján olvasható közlemény szerint Novák története bizonyítja, hogy ő született bajnok, aki dicsőséget szerzett Romániának.

A kormányfő szerint Novák Károly Eduárd sikerei arra kell ösztönözzenek mindenkit, hogy képességeihez mérten a lehető legjobban teljesítsen, hiszen Nováknak ez sikerült, és ezzel boldoggá, büszkévé tett sokakat - olvasható a kormányfői üzenetben.

images
images


images
images


A jelenleg 36 éves csíkszeredai sportoló eredetileg gyorskorcsolyázónak készült, de 19 éves korában gépkocsibalesetet szenvedett, és amputálni kellett az egyik lábfejét.imagesTerror és mészárlás az Olimpián: a müncheni tragédiára emlékeztek tegnap


Megemlékezéseket tartottak szerdán Münchenben az 1972-es nyári olimpián izraeli sportolók ellen elkövetett túszejtő merénylet áldozatairól.

A központi rendezvényen Horst Seehofer bajor miniszterelnök hangsúlyozta: a negyven éve történt támadás elkövetői az egész demokratikus világra rontottak rá.

A müncheni olimpiai faluban - ahol 1972. szeptember 5-én hajnalban elkezdődött a 11 izraeli sportoló halálához vezető terrorakció - koszorút helyezett el többek között Christian Ude müncheni polgármester és Szilvan Salom izraeli miniszterelnök-helyettes.

Szilvan Salom és Horst Seehofer a koszorúzás után megbeszélést folytatott, és megállapodtak abban, hogy a túszejtő akció helyszínének közelében emlékművet állítanak fel a müncheni önkormányzat, a német kormány, a németországi zsidó hitközségek és a német olimpiai sportszövetség (DOSB) közreműködésével.

A megbeszélés után Seehofer hangsúlyozta:
"a sebeket nem tudjuk begyógyítani, de megpróbálhatjuk enyhíteni a fájdalmat".

Salom hozzátette: Izrael nagyra értékeli a német kezdeményezést.
terror02.JPGNegyven éve a Fekete Szeptember nevű palesztin terrorista csoport az olimpiai faluban két izraeli sportolót megölt, kilencet pedig túszul ejtett. A túszok életéért cserébe egyebek mellett azt követelték, hogy Izrael engedjen szabadon több mint 200 palesztin foglyot. A terrorelhárításban járatlan német hatóságok a terroristákat és a túszokat helikopterrel a közeli fürstenfeldbrucki katonai repülőtérre szállították. A repülőtéren túszmentő akciót indítottak, amely véres kudarcba fulladt, meghalt mind a 9 izraeli sportoló, öt terrorista és egy német rendőr. Három terroristát élve elfogtak.


Az évfordulón a központi megemlékezést a használaton kívüli katonai repülőtéren tartották. Beszédet mondott többek között a bajor miniszterelnök, aki hangsúlyozta: a támadás "megváltoztatta a világot", és a terrorista merényletek veszélye "ma is realitás".terror03.jpg
Dieter Graumann, a németországi zsidók központi tanácsának (ZJD) elnöke kiemelte: négy évtizede a német biztonsági hatóságok "romboló hatású dilettantizmusról" tettek tanúbizonyságot. Hozzá nem értésük addig "elképzelhetetlen volt", és a véres kudarc után "nem gyakoroltak önkritikát". Graumann bírálta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot is, amiért engedte a játékok folytatását.

Szilvan Salom az 1972-ben elkövetett terrortámadásnak a jelenkorra vonatkozó tanulságait levonva felszólította a nemzetközi közösséget, hogy lépjen fel az Izrael elleni terrorral szemben.

images

Borzasztó: az aranyérmes paralimpikonnak buszjegyre sem futja


Döbbenetes teljesítménnyel nyerte meg a magasugrók versenyét a Fidzsi-szigeteki Iliesa Delana a paralimpián: egy lábbal ugorva a 174 centis magasságon is túljutott, ami olimpiai rekord.

Nap mint nap újabb emberfeletti teljesítménnyel rukkolnak elő a londoni paralimpia résztvevői. Miközben a magyar csapat is sorra nyeri az érmeket, a hazaiak már közel hatvannál tartanak, de az olyan nemzetek is bizonyítanak, amelyeknek a versenyzői eddig soha nem végeztek dobogós helyen.delana.jpg


A Fidzsi-szigeteki Iliesa Delana például azzal, hogy az egy lábbal versenyző atléták magasugró- viadalán 174 centivel első lett, történelmet írt. Nemcsak olimpiai rekord az eredménye, de hazája első paralimpiai érmét szerezte, sőt, az egész dél-óceániai térség első aranyát. Delana, aki háromévesen, egy buszbalesetben veszítette el egyik lábát, két másik társával együtt teljesítette ezt a szinte felfoghatatlan magasságot, de ő volt az egyetlen, aki rögtön elsőre sikerrel vette az akadályt.


<object width="640" height="360"><embed width="640" height="360" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube-nocookie.com/v/khhvxWuYHHs?version=3&hl=hu_HU&rel=0"></object>

Delana egyébként edzőjével, Fred Fatiakival tartózkodik Londonban. Senki nem segíti munkájukat, a lakhelyük és a versenyhelyszín közti utat gyakran gyalog teszik meg, mert nincs pénzük buszjegyre. A tréner a nehézségeket kiemelve beszélt tanítványa sikeréről:

- Ez a siker mindenki számára tanulság
mondta az edző -,Iliesa megmutatta, hogy tényleg nincs lehetetlen.


delana1.jpg


Az ország elnöke, Ratu Epeli Nailatikau is az emberfeletti küzdelemről beszélt és arról, hogy a siker összekovácsolja az országot.

Voreqe Bainimarama miniszterelnök pedig felszólította az országot, hogy Delana jövő heti hazatérését egy emberként ünnepeljék.imagesimagesLondon 2012: paralimpiai éremtáblázat - Két ezüst és egy bronz, Magyarország a 33.LONDON 2012 / Paralimpiai éremtáblázatAranyéremEzüstéremBronzérem
1. KÍNA604848
2. OROSZORSZÁG272520
3. NAGY BRITANNIA 253631
4. UKRAJNA221720
5. AUSZTRÁLIA221623
6. EGYESÜLT ÁLLAMOK201825
7. NÉMETORSZÁG131715
8. BRAZÍLIA1285
9. LENGYELORSZÁG
9105
10. IRÁN855
...33. MAGYARORSZÁG244

<tbody>
</tbody>


ARANYÉRMESEINK:

images

SORS TAMÁS
100 méteres pillangóúszás

images

PÁLOS PÉTER
asztaliteniszEZÜSTÉRMESEINK:

images

DANI GYÖNGYI
Tőr egyéni

images

TÓTH TAMÁS
50m gyorsúszás


images

KRAJNYÁKZSUZSANNA
Párbajtőr egyéni


images

SORS TAMÁS
400m györsúszásBRONZÉRMESEINK:

images

SZABÓ NIKOLETT
Cselgáncs, -70kg


images

OSVÁTH
RICHÁRD
Tőr egyéni


images

KRAJNYÁKZSUZSANNA
Tőr egyéni

images

BIACSI ILONA
1500m sikfutás

HELYEZETTEINK:


images

ENGELHARDT KATALIN
50m gyorsúszás, 6. hely


images

TÓTH TAMÁS
100m hátúszás, 6. hely


images

JUHÁSZ VERONKA
Tőr egyéni, 4. hely


images

BERECKI DEZSŐ
Asztalitenisz, 5. hely


images

CSONKA ANDRÁS
Asztalitenisz, 5. hely


images

RÁCZKÓ GITTA
100m mellúszás 6.,helyimages
images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
imagesimages
 
T

TH6777

Vendég
imagesParalimpia: Vereczkei Zsolt bronzérmes!images
imagesimages


Vereczkei Zsolt bronzérmet szerzett csütörtökön 50 méteres hátúszásban a londoni paralimpián.

Az S5-ös kategóriában induló, 35 éves magyar szereplését már csak azért is különleges figyelem kísérte, mert 1992-ben Barcelonában, 1996-ban Atlantában és 2000-ben Sydneyben arany-, míg 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben bronzérmet szerzett ebben a számban, emellett világ- és Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet.

images
images


A londoni seregszemlén délelőtt megnyerte előfutamát, összesítésben a harmadik idővel jutott be a döntőbe, ahol a hármas pályáról indult, és a rajttól kezdve a harmadik helyen haladt, majd pozícióját mindvégig megőrizve, 38.92 mp-es idővel ért célba.

"A délelőtti eredményem bíztató volt, most is majdnem annyit úsztam"
- nyilatkozta Vereczkei. "Kétszer ráúsztam a kötélre, mert nagyon erős a fény az uszodában, és bántja a szememet. Ezzel együtt természetesen nagyon boldog vagyok, mert azért jöttem Londonba, hogy a hatodik paralimpiámon is érmet szerezzek. Sikerült, és most minden kerek. Lehet, hogy ez volt az utolsó paralimpiám, szép lenne így búcsúzni, majd meglátjuk..."


images
images


A finálét - akárcsak Tóth Tamás délutáni szereplését 200 m vegyesen - a helyszínen tekintette meg Áder János köztársasági elnök. A 33 fős magyar küldöttség már 11 éremnél (2 arany, 4 ezüst, 5 bronz) tart a brit fővárosban, és tovább javította eredményét a 2008-as pekingi - egy aranyból és öt bronzból álló - terméshez képest.


imagesTóth Tamás pontszerző 200m vegyesen


images


Az úszó Tóth Tamás a negyedik helyen végzett csütörtökön 200 m vegyesen a londoni paralimpián, kevéssel elmaradva a dobogótól.


SM9-es kategória 200m vegyesúszásán Tóth Tamás egyedüli magyarként szerepelt a döntőben, mivel Sors Tamást, aki ideje alapján úszhatott volna este, szabálytalan forduló miatt kizárták délelőtt. A 7. idővel kvalifikáló Eb-bronzérmes fiú végül a negyedik helyen végzett, 2:21:04-es idővel, mindössze 0,76 századdal elmaradva a dobogó legalsó fokán álló olasz Federico Morlacchitól.

A szám győztese egyébként az az ausztrál Matthew Cowdrey lett, aki Tóthnak 50m gyorson, Sorsnak pedig 100m pillangón komoly riválisa.
Az ezüstérmet új Európacsúccsal az ukrán Andrij Kaljina viheti haza.34347_big.jpgA tegnap 50m gyorson ezüstérmet szerző úszót MA 100m gyorsúszáson,szombaton pedig 100m mellen láthatjuk még Londonban.


images


Asztaliteniszezőink kikaptak a nyolc között34352_big.jpg


Csonka Andrást és Berecki Dezsőt a spanyolok búcsúztatták a csapatverseny negyeddöntőjében.:(

A 9-10-es osztályban indulók csapatversenyén Csonka András és Berecki Dezső sima, 3-0-ás vereséget szenvedett a spanyol Jose Manuel Ruiz Reyestől és Jorge Cardonától. Az első mérkőzésen Csonka és Cardona csapott össze, a végeredmény 8-11; 8-11; 8-11; lett az egyébként szoros szettekből álló találkozón.

Berecki Dezső az első szettet nehezen, de végül 13-11-re meg tudta nyerni, utána azonban simán, 4-11-re hozta ellene a másodikat Ruiz Reyes. A harmadik játszma ismét szoros lett, de ezúttal is a spanyol javára billent a mérleg, akárcsak az azt követőben.


Ezután ismét Csonka András következett, ezúttal Ruiz Reyes ellen, akitől kevesebb, mint negyed óra alatt kapott ki 5-11; 6-11; 8-11;-re.

Csonka András egyéniben 8-as osztályban versenyzik, Berecki Dezső 10-es, mint a két spanyol.imagesSors Tamás és a női párbajtőr csapat is újabb érmekért indul MA!


34354_big.jpg


Éremeséllyel indul a kerekesszékes vívók pénteki versenynapján a magyar női párbajtőrcsapat a londoni paralimpián.


A Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi összetételű együttesből Krajnyák már egy ezüstnél (párbajtőr egyéni) és egy bronznál (tőr egyéni), Dani pedig egy ezüstnél (tőr egyéni) tart a brit fővárosban, míg Juhász épp Krajnyáktól kapott ki a tőrözők bronzcsatájában. Külön motiváció lehet a trió számára, hogy Krajnyák pályafutásának négy bronz- és három ezüstérme, illetve Dani négy ezüstje mellett még egyikük sem diadalmaskodott paralimpián.images
imagesAz uszodában a harmadik londoni érmére hajtó
Sors Tamás, az 50 gyorson ezüstérmes Tóth Tamás, valamint Meilinger Csaba lesz érdekelt 100 m gyorson, továbbá Kézdi Réka, Engelhardt Katalin és Zámbó Diána indul 50 m-es pillangóúszásban.images
images
images


Sors Tamás 100m gyorsúszásban indul, Pekingben ebben a számban bronzérmes volt.


images


Óriási rekordokat dönt a paralimpia: magyar sikerekkel


Több jegyet adtak el a londoni paralimpiára, mint bármelyik korábbi hasonló eseményre, és a tv-közvetítés is rekordot döntött: több országban és több ember látta az eddigi versenyeket, mint ezt megelőzően bármikor.

paralimpia(3).jpg
A szervezők közlése szerint összesen 2,7 millió belépő talált gazdára, ez 900 ezerrel több, mint négy éve, Pekingben.

A házigazdák eredeti célja az volt, hogy
35 millió font jöjjön össze a jegybevételekből, de Paul Deighton, a szervezőbizottság vezetője szerint a végső összeg ennél tízmillióval több, azaz 45 millió font lesz.


Deighton úgy véli, az értékesítés sikerének kulcsa az volt, hogy a belépők
sokak számára megfizethetőek voltak, a jegyek több mint feléért 10 fontot vagy annál kevesebbet kellett fizetni.


A paralimpia közvetítési jogait a világ
több mint száz országában értékesítették.


Szerencsére ebből Magyarország is kiveszi a részét alaposan!

A magyar válogatott remekül szerepel.


Fotó: így szurkol a magyar köztársasági elnök Londonban


Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, valamint Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke szurkol a lelátón Vereczkei Zsolt úszónak.


aderjanos.jpg


A 2012-es londoni paralimpia férfi 50 méteres hátúszásának döntőjében, az S5-ös sérültségi kategóriában a Vizesközpontban 2012. szeptember 6-án nyert Vereczkei Zsolt bronzérmet.imagesLondon 2012: paralimpiai éremtáblázat - Egy bronzzal és egy negyedik hellyel gazdagodtunkimagesLONDON 2012 / Paralimpiai éremtáblázatAranyéremEzüstéremBronzérem
1. KÍNA706053
2. NAGY BRITANNIA 313938
3. OROSZORSZÁG313123
4. UKRAJNA271823
5. AUSZTRÁLIA251826
6. EGYESÜLT ÁLLAMOK232127
7. NÉMETORSZÁG142117
8. BRAZÍLIA14105
9. LENGYELORSZÁG
10116
10. IRÁN81313
...35. MAGYARORSZÁG245

<tbody>
</tbody>


images
imagesimages
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


images
images
images 
T

TH6777

Vendég
imagesEzüstérmes a női párbajtőr csapat!34463_big.jpg
34468_big.jpg


A kerekesszékes női párbajtőrcsapat ezüstérmet nyert pénteken a londoni paralimpián.

A Krajnyák Zsuzsa, Juhász Veronika, Dani Gyöngyi összeállítású együttes az esti fináléban 45-38-ra kikapott a Rong Jinggel,, Jao Fanggal, Wu Bailivel felálló kínai válogatottól.

NEM BAJ...SZÉP VOLT LÁNYOK!
GRATULÁLUNK!


A magyar trióból Juhász 1-0-s vereséggel kezdett Rong ellen, majd a Londonban kér éremnél tartó - és a nap folyamán még asszót sem vesztő - Krajnyák fantasztikus asszóban 10-1-re verte Jaót. Nem sokáig tartott a magyar öröm, Dani ugyanis 13-3-ra kikapott Wutól, majd Jao 5-3-ra verte Juhászt.


Ismét a tőr egyéniben második Dani következett, aki 5-2-re alulmaradt Ronggal szemben - ekkor összesítésben 25-18-ra vezetett az ellenfél -, ezt követően Krajnyák egy 5-5-ös asszóban megőrizte veretlenségét Wu ellen. Dani 6-5-re legyőzte Jaót, Juhász pedig 5-5-ös döntetlenre végzett Wuval, így az utolsó páros 40-34-es kínai előnyről kezdett.A záróasszóban Krajnyák 5-4-re kikapott Zsungtól, így az ázsiaiak örülhettek.


A női csapatverseny érmeit Áder János köztársasági elnök adta át.

ader_erematadas_.jpg


"Egy paralimpián nehéz bejutni a döntőbe, úgyhogy nekem az ezüst is szépen csillog"
- mondta az eredményhirdetés után Krajnyák. "Jó taktikát választottunk, bármelyik együttes nyerhetett volna. Nem tudom, mi lesz ennek a csapatnak a sorsa, én nagyon szeretek vívni, úgyhogy biztosan folytatom."


Dani Gyöngyi a könnyeivel küszködve nyilatkozott:

"Talán rajtam ment el a meccs. Nem ment ma úgy, ahogy akartam, nem voltam jó távolságra az ellenfeleimtől. Nem tudok örülni, mert ennek az ezüstnek sárgán kellene csillognia. A taktika az volt, hogy Veránál tus nélkül lemenjen az idő, aztán Zsuzsi nagyon megveri a kínait, én pedig tartom a távolságot. Nem jött össze, nagyon sajnálom."


Juhász Veronika a bírók közreműködését is értékelte:

"Amikor ellenfelem kiesett a székből, én adtam tust, de nem adták meg, ráadásul nem álltam fel a székből, amikor megintettek. Szóval kicsit ellenünk dolgoztak. Nyerhető meccs volt, nekem ez az első paralimpiai érmem, úgyhogy örülök neki."


A 33 fős magyar küldöttség a vívóezüsttel együtt már 14 éremnél - két aranynál, hat ezüstnél és hat bronznál - tart a brit fővárosban.
Négy éve, Pekingben egy arannyal és öt bronzzal zárt.images
Fantasztikus úszás: Tóth Tamás ezüst, Sors Tamás bronzérmes 100m gyorsontoth.JPGTóth Tamás ezüst-, Sors Tamás pedig bronzérmet szerzett pénteken 100 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián.

images


Az S9-es kategóriában érdekelt két magyar közül az előzőleg egy érmet nyert Tóth győzött selejtezőjében, és az egész mezőnyt tekintve a negyedik idővel ment tovább, az akkor még két éremnél tartó Sors Tamás a harmadik helyen ért célba az előfutamban, és összesítésben hetedikként lett döntős.

A kora esti fináléban aztán mindketten felülmúlták délelőtti eredményüket, és a fülsiketítő hangorkánban végül 56,46 és 56,69 mp-et úsztak, így 62, illetve 85 század mp-cel maradtak le a győztes ausztrál Matthew Cowdrey mögött, aki már az ötödik elsőségét gyűjtötte be Londonban.


"Szerettem volna érmet nyerni, úgyhogy természetesen nagyon örülök, hogy már két ezüstöt szereztem"
- nyilatkozta Tóth Tamás.

"Ma úsztam a legjobban itt Londonban, megérte ilyen keményen készülni a parailmpiára."
Sors Tamás nem bánta, hogy épp magyar vetélytársa előzte meg a hajrában: "Hihetetlenül boldog vagyok, hogy érmesek lettünk! A tegnapi 200 vegyes után, amelynek az előfutamában kizártak, nagyon motivált voltam, mindenképpen meg akartam szerezni az ott elveszített bronzot. A benyúlás nem igazán sikerült, de mivel Tomi előzött meg, így nem bánom."


imagesFelháborító: kevesebb jutalom jár a paralimpikonoknakpenz.jpg


2004 és 2008 után visszatérünk oda, hogy a paralimpikonok kevesebb jutalmat kapnak az idei ötkarikás játékokon elért eredményükért, mint ép társaik.

2004-ben végre eljutottunk odáig, hogy paralimpikonjaink ugyanolyan jutalomdíjban részesültek, mint olimpikonjaink.

2008-ban folytatódott ez a tendencia: így a paralimpiai bajnok és kétszeres bronzérmes Sors Tamás lett az ötkarikás játékok legjobban kereső idulója hazánkban, míg mögötte Cseh Lászlónak jutott a második hely.


Most azonban visszalép az ország:
diszkriminatív módon ismét kevesebett kapnak majd a sérült atléták. Annyi bizonyos, hogy a pekingi összegnél nem lehet csekélyebb a mostani, és hogy többet kapnak majd az épek díjának 50%-ánál, de hogy pontosan mennyit, azt még nem lehet biztosan tudni.


Azon is múlik majd, hogy hány éremmel, pontszerző helyezéssel térnek haza.
A lényeg azonban az, hogy semmilyen fajta egyenlő értékrendszerről, elbánásról vagy jutalmazásról nem beszélhetünk. Ez a felháborító!


S.K.coment:
Szerintem mindenki nagyon nagyon óvatos a témában..., mert ha őszintén beszél és normálisan..., akkor sajnos azonnal támadják és kikezdik...
A magam részéről igen is
Nagyon fontos dolognak tartom a parasportot...,hiszen egy teljes életet nyújt azoknak akik nem tehetnek különböző fogyatékosságukról....,
ugy gondolom és véleményem is egyben.., hogy ezeknek az
EMBEREKNEK / SPORTÓLOKNAK...
és mindenkinek akik segitik...,felkészitik...,edzik és mindennapjaik küzdelmeiben részeseik valamilyen szinten...,
elismerésre méltó és tisztelet jár a teljesítményükért!
A fogyatékosság nem érdem..., hanem egy sajnálatos állapot...! és ezeket az Embereket Segíteni kell..., hiszen ugyanúgy Emberek ők is, mint az épek!
Valóban a sporteredmények értékelése pedig egy más terület..., és a teljesítmények, eredmények elismerését csak másokhoz viszonyítva..., a konkurenciát és sok más szempontot figyelembe véve... lehet értékelni... és ez pedig azt jelenti..., hogy nyilván az épeknél elért kiemelkedő eredményt... általában nehezebb elérni..., mint a fogyatékosoknál....,
De csak általában!
azt gondolom...,hogy sajnos ugy
a médiákban...,
televizios jogdijakban..., mint a megannyi reklámban..., a paralimpia és maga a para sport nem biznisz!

no én azért bátran azt merem erre mondani...,hogy:

kérem szépen mindenki nyugodtan probálja ki!...
milyen az úszás fél kézzel pl....,vagy történetesen egy székben ülve kardozni...,és éppen arany vagy ezüstérmet szerezni...,
Ezek a Sportólok ezt az állapotot nem kérték..., és biza ŐK is sírhatnának..., no meg állhat
<wbr style="color: rgb(26, 26, 26); font-family: 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 14px; -webkit-text-size-adjust: none; ">
nának sorban segélyekért..., de Ők közben keményen küzdenek Magukhoz képest....,és maximumot adnak...,képviselve egy kis országot amit
MI magyar emberek úgy hivunk

MAGYARORSZÁG!!!

Ui:

A rossz értékítélet nem az övék!!!


images
images
images


images
images


images
images


images
images


images
images


imagesMagyarország szereplése, eredményei szeptember 7.-ig

a 2012. évi nyári paralimpiai játékokonÉremVersenyzőSportágVersenyszámDátum
AranySors TamásÚszás100 méter pillangó (S9-es kategória)augusztus 30.
AranyPálos PéterAsztaliteniszFérfi egyéni (11-es kategória)szeptember 3.
EzüstSors TamásÚszásFérfi 400 méter gyors (S9-es kategória)szeptember 4.
EzüstDani GyöngyiVívásNői tőrvívás egyéni (B kategória)szeptember 4.
EzüstKrajnyák ZsuzsaVívásNői párbajtőr (A kategória)szeptember 5.
EzüstTóth TamásÚszásFérfi 50 méteres gyorsúszás (S9-es kategória)szeptember 5.
EzüstTóth TamásÚszásFérfi 100 méteres gyorsúszás (S9-es kategória)szeptember 7.
BronzSzabó NikolettCselgáncsNői 70 kg-osszeptember 1.
BronzOsváth RichárdVívásFérfi párbajtőr (A kategória)szeptember 4.
BronzKrajnyák ZsuzsaVívásNői tőrvívás egyéni (A kategória)szeptember 4.
BronzBiacsi IlonaAtlétikaNői 1500 méteres síkfutás (T20-as kategória)szeptember 5.
BronzVereczkei ZsoltÚszásFérfi 50 méter háton (S5-ös kategória)szeptember 6.
BronzSors TamásÚszásFérfi 100 méteres gyorsúszás (S9-es kategória)szeptember 7.

<tbody>
</tbody>További magyar eredmények

imagesÉremVersenyzőOrszágSportágVersenyszámDátum
AranyNovák Károly EduárdRomániaKerékpározásFérfi 4 kilométeres pályaversenyszeptember 1.
EzüstNovák Károly EduárdRomániaKerékpározásFérfi 24 kilométeres országúti versenyszeptember 5.

<tbody>
</tbody>images
Versenynaptár


NyitóünnepségVersenynapokDöntőkZáróünnepség

<tbody>
</tbody>

Augusztus/Szeptember293031123456789Aranyérmek
Ünnepségek
20px-Archery_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Íjászat
4329
20px-Athletics_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Atlétika
1117201721202116234170
20px-Boccia_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Bocsa
347
20px-Cycling_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Kerékpározás
55531846450
20px-Equestrian_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Lovaglás
232411
20px-Football_5-a-side_-_Paralympic_pictogram.svg.png
10 személyes labdarúgás
11
20px-Football_7-a-side_-_Paralympic_pictogram.svg.png
14 személyes labdarúgás
11
20px-Goalball_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Csörgőlabda
22
20px-Judo_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Cselgáncs
44513
20px-Powerlifting_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Erőemelés
233333320
20px-Rowing_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Evezés
44
20px-Sailing_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Vitorlázás
33
20px-Shooting_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Lövészet
2221111212
20px-Swimming_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Úszás
15151514141515151515148
20px-Table_tennis_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Asztali tenisz
11104429
20px-Volleyball_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Ülőröplabda
112
20px-Wheelchair_basketball_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Kosárlabda
112
20px-Wheelchair_fencing_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Vívás
4421112
20px-Wheelchair_rugby_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Rögbi
11
20px-Wheelchair_tennis_-_Paralympic_pictogram.svg.png
Tenisz
1236
Összes döntő284049595154644748576503
Összes verseny2868117176227281345392440497503

<tbody>
</tbody>imagesÉREMTÁBLÁZAT 2012. szeptember 6-án:


imagesA 2012. évi nyári paralimpiai játékok éremtáblázatának első tíz helyezettje
Nemzet Arany Ezüst BronzÖsszesen
1. Kína (CHN)706053183
2. Nagy-Britannia (GBR)313938108
3. Oroszország (RUS)31312385
4. Ukrajna (UKR)27182368
5. Ausztrália (AUS)25182669
6. Egyesült Államok (USA)23212771
7. Németország (GER)14211752
8. Brazília (BRA)1410529
9. Lengyelország (POL)1011627
10. Franciaország (FRA)8131334
35. Magyarország (HUN)26614

<tbody>
</tbody>


imagesimages
 
E

elke

Vendég
Nagyon szépen összeszeded ezt a rengeteg információt én úgy érzem a Média évek, Olimpiák óta nem fordít olyan nagy figyelmet a parasportolók teljesítményére a paralimpiákon köszönöm.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Gratulalunk fantasztikus teljesitmenyt nyujtottak a versenyzok!
Remeljuk a jutalom is azons lesz az olimpikonokeval,hisz nem lehet diszkrimativ!

Kulon koszonet Th6677 aki profi modon tudositott es tajekoztatott minket a Paraolompia esemenyeirol es nyerteseirol.
 
T

TH6777

Vendég
_paralimpia2012_JPG.jpg


2012 LONDON


MA VÉGET ÉRNEK A XIV.NYÁRI
PARALIMPIAI JÁTÉKOK!

S.K. Comment:

Azt gondolom..., hogy az elmúlt napokban számtalan torokszorító érzésben lehetet és volt részük...mindazoknak akik követték a Paralimpiai játékokat...,ahogy láthattuk ezeknek a sportolóknak a küzdelmeit..., ahogy láthattuk ezeket a sportolókat... kéz, esetleg láb nélkül...,kerekesszékben..., vagy éppen vakon úszni a sikerért...,

Azért az elgondolkodtató..., hogy a médiáknak "mostoha gyereke" volt ez a PARALIMPIA is...,és mindig azt hallhatjuk..., az a trendi marketing szöveg..., hogy a sérült sportoló is ember....,és jogosan merül fel a kérdés bennünk emberekben...., hogy miért is csak ennyit ér ez a sport..., hogy nem lehet élőben követni sehol... ? és szinte még egy komoly összefoglalót sem ér meg..., csak egy szalagcímet ?
...mintha a paralimpikonok nem lennének emberek...és ugyan ugy üzlet a tévétársaságoknak...,mint az egészségesek!


images


A HAJRÁBAN MÉG

A férfi tőrcsapat hetedik, Engelhardt nyolcadik lett a paralimpián


A férfi tőrcsapat hetedik, lett szombaton a londoni paralimpián.


images
images
images


Vívásban a hatodik paralimpiáján szereplő, háromszoros aranyérmes Szekeres Pál, továbbá Mató Gyula és a tőrözők egyéni küzdelmeiben kedden bronzérmes Osváth Richárd alkotta csapat a negyeddöntőben 45-29-re kikapott a favoritnak tartott Kínától.


A folytatásban a magyarok az 5-8. helyért küzdöttek tovább, és előbb 45-34-re kikaptak az ukránoktól, majd 45-23-re verték a házigazda briteket, így hetedikként zártak.images
images


images
images


images
imagesEngelhardt Katalin 8. lett az úszóversenyek zárónapján

2012. 09. 09. 03.29 <right>

images
images


</right>

Engelhardt Katalin 100 méteres gyorsúszásban a
nyolcadik helyen végzett a londoni paralimpia szombati versenynapján.imagesS.K. COMMENT UGY ZÁRSZÓKÉNT:

Kemény munka van paralimpiai érmeink mögött

Minden előzetes várakozást felülmúltnak paralimpikonjaink a londoni játékokon..., remek szereplésük pedig nem a véletlen műve..., hiszen eredményeikért már itthon is keményen meg kellett dolgozniuk...., ugyanúgy ahogyan az épeknek..., egy kicsit sem lazábban....,

Sportágtól függetlenül... egymást érték paralimpikonjaink arany..., ezüst és bronzérmei..., ennek hátterében pedig nem mindennapi elhivatottság..., küzdeni akarás áll!

Gondoljuk csak végig a paraúszóink napját:
hetente legalább tízszer járnak edzeni az uszodába..., ugyanúgy ahogyan ép társaik is..., amikor még más emberek az igazak álmát alusszák..., Ők már uton vannak.., reggel 6 és 8 között már az úszó edzések vannak..., negyed 9-től fél 10-ig erőfejlesztő szárazföldi edzésen vesznek részt..., délután 5 és este 7 között pedig újra úszás következik..., és mind ez nap mint nap...,évről évre...,
A paralimpia szigorú kategória-beosztása egyben arra is választ ad..., hogy a kevesebb sportággal induló..., a paralimpián miért osztanak ki jóval több érmet..., mint az olimpián...., azért, mert a megkülönböztetés itt esélyegyenlőségi szempontból rendkívül fontos....,

A legkomolyabb sérülést jelző kategóriában szerepelnek azok..., akiknél gerincvelő-sérülés vagy gyermekbénuláslás miatt jelentős az izomerő feletti kontroll hiánya..., akiknél karok..., kezek és lábak használata korlátozott...,
ezeknél a mindennapi életben jellemzően kerekesszékkel élő sportolóknál...,azt gondolom magyarázni sem nagyon kell..., hogy valójában miért jelentenek hatalmas kivívást az edzések...,
ezekhez a sportolókhoz képest azért.... könnyebb helyzetben vannak a kevésbé súlyos sérülést jelző kategóriák versenyzői...., akik pl: lehetnek mindkét térd alatt amputáltak..., vagy olyan sportolók..., akik egyik lábukat vesztették el teljesen..., vagy éppen csípőízületük működése korlátozott...,

véleményem szerint nagyon érdekes pláne egy kivűl állónak..., hogy a paralimpikonok edzésének módszertana..., abban a terhelés és a pihenés aranyának meghatározása..., valamint a kondicionális képességek fejlesztésének metódusa... a sérülések ellenére megegyezik az épekével..., de az is igaz..., hogy a sérültebb sportolóknál... minden esetben szigoruan a megfelelő technika kialakítására....,és a kellő körültekintésre és hozzáértésre nagyon fontos odafigyelni..., no meg persze mindezek mellett..., előfordulnak esetek....amikor biza bizonyos feladatok végrehajtása ugyancsak akadályokba ütközhet..., és így esetenként....egy egy parasportolónál.... kevesebb feladat alkalmazható..., mint alapesetben...., viszont a kevésbe sérült sportolók.... az ép társaikkal együtt végzik mind a vízi..., mind a szárazföldi tréningeket!
azt gondolom..., hogy
amíg a parasportolók edzése nem sokban különbözik az épekétől...., addig nagyon nehéz a felfedezésük...., és a kiválasztásuk is sokszor igen esetleges...,

hiszen a szülők beteg gyermeküket..., rehabilitációs céllal viszik le az uszodába... a pálya szélére..., a vivó és asztalitenisz termekbe stb...,pedig biza ezeknek a sérült és fogyatékkal élő gyerekeknek-felnőtteknek...,
a karrierjük ezekről a helyekről indulhat és indul el!....

ahol is bizton álitom a sok éves szakedzői munkám tapasztalatai alapján..., hogy azok az Emberek akik érintettek a parasportólók (Emberek) mindennapjaiban...., és a sérültekkel foglalkoznak....,kivétel nélkül​
megszállottak..., elhivatott szakemberek..., mert ezt másként nem lehet csinálni!

és a megfeszitet munka..., az edzések..., a tanulás..., a nélkűlőzés és megannyi lemondás..., meghozta ismét a gyümölcsét..., itt és most IS 2012.Londonban a Paralimpiai játékokon!!!...
ugy a MAGYAR CSAPAT számára...,
mint a többi résztvevő paracsapatok/országok csapatainak!


A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá.

Mindegy, hogy egy centivel nyersz, vagy egy mérfölddel. Ha nyersz, nyersz.

Ha esetleg veszít az ember, hát veszít. Nem lehet mindig nyerni. De mindig jön egy másik verseny, amit
meg lehet nyerni, és meg is kell!

Győzni sohasem könnyű, de megpróbálni azért érdemes.

A seb beforr, a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.

KÖSZÖNJÜK és GRATULÁLUNK!

HAJRÁ MAGYAROK!
Emlékeztetőül a MAGYAR CSAPAT:

Bereczki Dezsőasztalitenisz (egyéni, csapat)
Csonka Andrásasztalitenisz (egyéni, csapat)
Pálos Péterasztalitenisz (egyéni)
Biacsi Bernadettatlétika (1500 m)
Biacsi Ilonaatlétika (1500 m)
Kanyó Zsoltatlétika (gerelyhajítás)
Orbán Csabaatlétika (maraton)
Sas Sándorerőemelés (-100 kg)
Szávai Csabaerőemelés (+100 kg)
Lengyel Mónikaevezés
Papp Gáborcselgáncs (+100 kg)
Szabó Nikolettcselgáncs (-70 kg)
Dávid Krisztinasportlövészet (10 m légpisztoly, 25 m pisztoly, 50 m szabadpisztoly)
Gurisatti Gyulasportlövészet (10 m légpisztoly, 25 m pisztoly, 50 m szabadpisztoly)
Farkas Lászlótenisz
Csuri Ferencúszás (100 pillangó, 400 gyors, 100 mell, 50 gyors, 200 vegyes)
Meilinger Csabaúszás (100 pillangó, 50 gyors, 200 vegyes, 100 gyors)
Sors Tamásúszás (100 pillangó, 100 hát, 400 gyors, 50 gyors, 200 vegyes, 100 gyors)
Tóth Tamásúszás (100 pillangó, 100 hát, 50 gyors, 200 vegyes, 100 gyors, 100 mell)
Vereczkei Zsoltúszás (50 gyors, 50 hát)
Engelhardt Katalinúszás (50 gyors, 200 vegyes, 100 mell, 50 pillangó, 100 gyors)
Illés Fanniúszás (100 hát, 400 gyors, 200 vegyes, 100 mell, 100 gyors)
Kézdi Rékaúszás (200 vegyes, 200 gyors, 50 pillangó)
Ráczkó Gittaúszás (50 pillangó, 200 vegyes, 100 mell)
Zámbó Diánaúszás (200 vegyes, 50 pillangó)
Juhász Tamásvívás (párbajtőr egyéni A)
Mató Gyulavívás (tőr egyéni A, párbajtőr egyéni A, tőr csapat)
Osváth Richárdvívás (tőr egyéni A, tőr csapat)
Szekeres Pálvívás (tőr egyéni B, tőr csapat)
Dani Gyöngyivívás (tőr egyéni B, párbajtőr egyéni B, párbajtőr csapat)
Juhász Veronikavívás (tőr egyéni A, párbajtőr egyéni A, párbajtőr csapat)
Krajnyák Zsuzsannavívás (tőr egyéni A, párbajtőr egyéni A, párbajtőr csapat)
Pálfi Juditvívás (tőr egyéni B)

<tbody>
</tbody>


images


MAGYARORSZÁG 2012. London Paralimpia

2 ARANYÉREM, 6 EZÜSTÉREM, 6 BRONZÉREM, 8 HELYEZETT (az első 10-ben)

imagesLondon: kiürültek a londoni üzletek az olimpia idejénA hét elején nyilvánosságra hozott brit kiskereskedelmi forgalmi adatok alapján az idei évben augusztus volt a leggyengébb hónap a kiskereskedelmi eladások terén.


london(3).jpgEzzel tehát végleg szertefoszlottak az olimpia közvetlen forgalom-élénkítő hatásáról szőtt remények, közölte a The Guardian brit napilap.
„A Brit Kiskereskedelmi Konzorcium (British Retail Consortium) adatai szerint London egyébként népszerű, bevásárló utcái az olimpiai idején szinte kongtak az ürességtől”– mondta Mészáros Tibor, a K&H Bank betéti és befektetési marketing főosztály igazgatója, a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram zsűritagja.

A gyenge teljesítményt ellensúlyozta némileg az ország más részein tapasztalható forgalom, ami elsősorban az olimpia eseményei elől vidékre menekülő londoni lakosoknak volt köszönhető, valamint az élelmiszerek és az italok fogyasztásában történt növekedés. Mindez azonban nem volt elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben kompenzálja az egyéb kiskereskedelmi termékek gyenge forgalmát.”


„A kiskereskedelmi forgalom elemzése terén érdemes még megemlíteni, hogy – a nagy sporteseményekhez hűen – a nagyképernyős televíziók eladása jó eredményeket produkált az olimpiai játékok első hetében. Ugyanakkor a ruházati termékek forgalma kifejezetten alacsony volt augusztusban” – tette hozzá Mészáros Tibor.


A Brit Kiskereskedelmi Konzorcium adatai alapján az augusztus kiemelkedően gyenge hónap volt az online értékesítések tekintetében is. A hónap során elért 4,8%-os növekedés a legrosszabb eredmény 2008 októbere óta, amikor is elkezdték az online vásárlásra vonatkozó adatok gyűjtését. Az online vásárlások száma különösen az esti órákban csökkent le, amikor az emberek az olimpiai eseményeket követték nyomon a televízióban vagy online.


„A kiskereskedelmi forgalom hanyatlása, és a kiskereskedők panaszai ellenére az augusztus mégis kiemelt jelentőségű a brit gazdasági életben. A mutatószámok alapján ugyanis augusztusban lelassult a brit feldolgozóipar hanyatlása, ami felcsillantotta a reményt, hogy a szigetország talán még ebben az évben ki tud lábalni a recesszióból” – mondta Mészáros Tibor.


„Az olimpiai hatásaira visszatérve érdemes még megemlíteni a The Guardian megbízásából végzett kutatás eredményeit. Ezek alapján a britek 55%-a véli úgy, hogy megérte az olimpiai ráfordítás. Ezt egyrészt az brit olimpiai csapat kiváló olimpiai eredményeivel magyarázzák – amely az 1908-as olimpia óta nem ért el ilyen jó eredményeket – másrészt úgy vélik, hogy a kiemelkedő hazai eredmények és az olimpia eseményei jókedvre hangolták a recesszió nyomása alatt élő ország lakosságát. A felmérésben résztvevők mindössze 35%-a sokallta az olimpiai játékok megszervezésének költségeit, és felesleges pénzkidobásnak tartotta azt az amúgy is súlyos gazdasági helyzetben”– tette hozzá.


„Az olimpiai gazdasági hatásairól valószínűleg még sok elemzés és értékelés fog napvilágot látni a közeljövőben, de biztosat csak évek múltán tudunk majd mondani. Egyrészt azért, mert a sportjátékok szervezésének számos hosszútávon ható gazdasági vetülete van, másrészt pedig azért, mert a mostani változásokkal teli gazdasági helyzetben – sok más tényezőhöz hasonlóan – az olimpiai játékok gazdasági következményeit is nehéz megítélni” – zárta elemzését Mészáros Tibor.


images

London 2012: paralimpiai éremtáblázat - Kína 95 aranynál tart


Éremtáblázat 2012. Szeptember 9.

ermek.jpgLONDON 2012 / Paralimpiai éremtáblázatAranyéremEzüstéremBronzérem
1. KÍNA957165
2.OROSZORSZÁG353828
3. NAGY BRITANNIA334243
4. UKRAJNA322328
5. AUSZTRÁLIA312329
6. EGYESÜLT ÁLLAMOK302937
7.BRAZÍLIA20148
8. NÉMETORSZÁG182622
9. LENGYELORSZÁG
14139
10. HOLLANDIA101019
...38. MAGYARORSZÁG266

<tbody>
</tbody>


imagesimages
images


images


images
images


images
images


images
images


images
images
images


images
images
images


images
images


images
images


images
images
images


images
images


images
images
images


images
images
images


images
images


images
images
images


images
images


images
images
images
images
images

KÖSZÖNJÜK LONDON!

GRATULÁLUNK ÉS TOVÁBBI SZÉP SIKEREKET KIVÁNUNK MINDEN PARASPORTOLÓNAK ÉS PARALIMPIKONAK!


"A sport elsősorban
szellemi fogalom. Egy sportcsapat a társadalomnak kicsinyített képe, a mérkőzés az életért való nemes küzdelem szimbóluma. (...) A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira."imagesimages
 

Aariella

Állandó Tag
Állandó Tag
Büszkék lehetünk rájuk: Így zárt Londonban a magyar paralimpiai csapat[h=1]Paralimpia 2012 - Minden idők negyedik legsikeresebb magyar szereplése[/h]

A londoni 2 arannyal, 6 ezüsttel és 6 bronzzal együtt a magyar sportolók 31 arany-, 40 ezüst- és 56 bronzérmet gyűjtöttek az eddigi 14 paralimpián.A 33 tagú magyar küldöttség - az érmek számát tekintve - minden idők negyedik legsikeresebb szereplésén van túl, a londoninál ugyanis csak 1984-ben New Yorkban (29), 2000-ben Sydneyben (23) és 2004-ben Athénban (19) lett nagyobb a termés.


Az első magyar paralimpiai medált, egy bronzot 1972-ben Fejes András szerezte kerekesszékes hajtásban Heidelbergben. A legsikeresebb szereplés New Yorkban volt, amikor a küldöttség 29 éremmel tért haza (13/11/5).
A testi fogyatékosok seregszemléjét 1988 előtt „Fáklyás Játékoknak" hívták, és nem volt kötelező az olimpia helyszínén megrendezni. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság megállapodása után 1988-tól hívják az eseményt paralimpiának, és azóta mindig az olimpia helyszínén bonyolítják le.
A londoni érmesek:
arany: Sors Tamás - 100 m pillangó, Pálos Péter - asztalitenisz

ezüst: Sors Tamás - 400 m gyors, Dani Gyöngyi - tőr, Tóth Tamás - 50 m gyors és 100 m gyors, Krajnyák Zzsuzsa - párbajtőr, Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsa - párbajtőrcsapat

bronz: Szabó Nikolett cselgáncs, Krajnyák Zsuzsa - tőr, Osváth Richárd - tőr, Biacsi Ilona - 1500 m síkfutás, Vereczkei Zsolt - 50 m hát, Sors Tamás - 100 m gyors

A paralimpiai éremtáblázat magyar szempontból:
arany ezüst bronz

Róma, 1960 - - -
Tokió, 1964 - - -
Tel Aviv, 1968 - - -
Heidelberg, 1972 - - 1
Toronto, 1976 1 - 1
Arnheim, 1980 - - -
New York, 1984 13 11 5
Szöul, 1988 - 5 7
Barcelona, 1992 4 3 4
Atlanta, 1996 5 2 3
Sydney, 2000 4 5 14
Athén, 2004 1 8 10
Peking, 2008 1 - 5
London, 2012 2 6 6

:..::ugras:..Nagyon bűszke vagyok rájuk és garatulálok minden részvevőnek...és persze családjuknak...és minden háttérben segitőnek.

 
T

TH6777

Vendég
Budapest köszöntötte a paralimpiai érmeseket

2012. 10. 10. 07.07
<right>
fovaros_parasportolok_vagott_hatteres_640x480.jpg

</right>
<right>
</right>

A londoni paralimpia magyar érmeseit köszöntötték kedden a Főpolgármesteri Hivatalban.

Szentes Tamás főpolgármester-helyettes reményét fejezte ki, hogy a londoni paralimpiai sikerek felgyorsítanak bizonyos változásokat.


A főpolgármester-helyettes az eseményen elmondta: a 2008-as pekingi paralimpia óta megváltozott a közvélemény hozzáállása a fogyatékkal élőkhöz.


„Felgyorsult az akadálymentesítés, és a törvényeket is módosították, hogy bevonják a fogyatékkal élőket a közösség életébe
– hangsúlyozta Szentes Tamás.
– Bízom benne, hogy a londoni paralimpia Magyarországon is társadalomformáló erővel bír majd.”


Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, korábbi paralimpiai bajnok, aki maga is szerepelt a londoni kerekesszékes vívóversenyeken, örömét fejezte ki, hogy legalább pozíciójából adódóan jelen lehet az ünnepi eseményen, mert ezúttal nem sikerült érmet szereznie.


„Minden egyes érem és helyezés elősegítheti a folyamatok felgyorsítását, reméljük, ez így is lesz” - utalt a 48 éves sportember Szentes Tamás beszédére.

Kiemelte, a paralimpikonoknak is megvannak a maguk hősei. Vereczkei Zsolt úszót említette, aki hat egymást követő paralimpián szerzett érmet ugyanabban a számban. Megjegyezte, politikusként viszont nemcsak a pekingihez képest megduplázódott éremtermést tartja nagy eredménynek a sport területéről, hanem például azt is, hogy vasárnap a Budapest Maratonon 19 200-an álltak rajthoz, ami abszolút rekordnak számít.


Az ünnepségen a tíz, dobogós helyen végzett sportoló közül csak
Sors Tamás úszó és Pálos Péter asztaliteniszező nem tudott jelen lenni és átvenni emléklapot.

A magyarok két arany-, valamint hat-hat ezüst- és bronzérmet szereztek az idei, londoni játékokon, míg az előzetes elvárás nyolc-tíz dobogós helyezés elérése volt.


A londoni paralimpia érmesei:


arany:

Sors Tamás - 100 m pillangó

Pálos Péter - asztalitenisz

ezüst:

Sors Tamás - 400 m gyors

Dani Gyöngyi - tőr
Tóth Tamás - 50 m gyors és 100 m gyors
Krajnyák Zsuzsa - párbajtőr
Dani Gyöngyi, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsa - párbajtőrcsapat

bronz:

Szabó Nikolett - cselgáncs

Krajnyák Zsuzsa - tőr
Osváth Richárd - tőr
Biacsi Ilona - 1500 m síkfutás
Vereczkei Zsolt - 50 m hát
Sors Tamás - 100 m gyors
 
Oldal tetejére