2012-a Nap ötödik korszakának utolsó éve

Toth Bandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Megértés...

Mivel nem ismerjük az ősokot, így egy ismeretlen dologról véleményt alkotni balgaság lenne kedves András. Kizárólagosan csak Te lovagolsz a teremtés tudatosságán, ami szerintem az ősrobbanás óta mellékes, mivel az általunk érzékelhető valóságos Isten részben az "égi mechanika" függvénye, azaz nem rendelkezik szabad akarattal. Az ószövetségi messiás születése se történhetett meg korábban, mivel csak 1999.08.11-én realizálódott az a kozmikus kereszt, aminek az égisze alatt meg kellett lássa a napvilágot....
Csak azért, mert ez nagyon fontos momentum, balgaság vagy sem. Ezen elmélet fő pontja. Mert ha az indulás pillanatában még nem volt Folyamatosan változó szellemi való akkor szerintem a véletlen keletkezés függvényében minden eredendően véletlen...

Kedves Istenkereső

Nálam ezekre a gondolatbeli eszmecserékre volt szükség, ahhoz, hogy a hozzászólásaid értelmet nyerjenek számomra.
Nagyon tisztelem a munkádat és a ráfordított idődet ezen elméletek megalkotásához!

Ez a folyamat a te kutatómunkád és tapasztalataid által kialakított benned egy világképet.

Én mint ahogy ezt már láthattad más világképet alakítottam ki más tapasztalatok és más irányú tanulmányok által.

Viszont egyikünk sem jelentheti ki, hogy az övé az egyetlen ami IGAZ!
Ezért én tisztelettel elfogadom a tiédet a sajátodnak és tiszteletben tartom mint bárki másét is!


Teljesen egyetértek veled, hogy a régi tanítások nagy részét "eltüntették", de a fennmaradó rész is igen érdekes.
Főleg a régi beavatottak tudására célzok. Nagyon úgy néz ki, hogy igen komoly Spirituális tudással rendelkeztek és ennek java része "eltűnt". A régi korok mondáiból és bizonyos leletekből azonban érdekes lehetőségek bontakoznak ki. De ez egy másik történet.

Köszönöm a kimerítő válaszaidat!
 

atmanandajee

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Istenkereső!

Azt hiszem, hogy az előző hozzászólásomban mindent elmondtam.
És ennek lényegi eleme volt az, hogy nem óhajtok veled vitatkozni, és kímélj meg attól, hogy válasznak álcázva újra elismételd azt, amit már 200szor megtettél.
Attól, hogy valamit sokszor ismételgetsz, attól az még nem lesz igaz, ez max a médiában jön be.
<O:p</O:p
Minthogy világképed egyetlen elemével sem tudok azonosulni, és még csak fárasztani sem akarom magam ezzel, mivel már korábban is belefutottam az írásaidba más fórumokon, és a honlapodat is átolvasgattam, és itt is követtem számomra fárasztó, önmagadat ismételgető, számomra értelmetlen hozzászólásaidat, és a Jászladánnyal (akit sikeresen behúztál a játékodba, amíg rá nem jött, hogy értelmetlen) folytatott vitádat is, nem látom értelmét az eszmecserének.
Nekem se időm, se kedvem, sem energiám nincs erre, és megbántani sem akarlak, és ha bármit is mondanék, az is csak egó lenne, mint ahogy a Te világképed is az. Nekem pedig nem tisztem, sem az, hogy ítélkezzem felette, sem az, hogy azt megváltoztassam, vagy másikra cseréljem, ami persze lehetetlen is a Te esetedben. Ez kb olyan lenne, mintha egy születésétől vak embernek próbálnám elmagyarázni, hogy mi az a szivárvány.
<O:p</O:p
Két dolgot azért a figyelmedbe ajánlanék, bár ahogy a Bandi, vagy az Évi jóindulatú hozzászólásait, és azoknak a rád gyakorolt hatását elnézem, ez is csak pusztába kiáltott szó lesz, de azért ki tudja, adok neked én is egy esélyt.
Az egyik dolog, hogy ha időd engedi, akkor olvasd el ezt a könyvet, amit itt alant csatoltam, és talán megérted, hogy miben is vagy. Utána beszélgethetünk, bár ha igazán megérted, akkor meg már azért nincs miről.
<O:p</O:p
És ajánlom ezzel együtt mindenkinek, aki még nem olvasta. Főként azoknak, akik itt előszeretettel szapulják a vallásokat, összekevervén sokszor a vallást a hittel, a hitet pedig az igazsággal. De azoknak is, akik a vallások mögé bújtatott emberi törekvésekből fakadó történelmi szörnyűségeket képesek csak látni, és ezért utasítják el az igazságot is, pedig akárhogy is torzítják el sokszor a vallások az eredeti tanítások lényegét, az igazság, az igazság marad, és akinek füle van, az hallja. Aki keres, az meg talál, mindegy, hogy egy fűszálat nézel, vagy a Bibliát olvasgatod, az igazságot megláthatod, mert az benned ragyog.
Idézet a könyvből, ha nem vennéd a fáradságot, hogy az egészet elolvasd:
<O:p</O:p
„Igazság: relatív vagy abszolút?<O:p</O:p

Az egyszerű és igazolható tények birodalmán túl – személyes kapcsolatokban, valamint nemzetek, törzsek, vallások stb. közti interakciókban – már veszélyes a „nekem igazam van, neked nincs” bizonyossága.
Ha azonban a „nekem igazam van, neked nincs” hiedelme az ego önmegerősítésének az egyik módja; ha az önmagadat a helyes, a másikat a téves pozíciójába helyezés olyan mentális diszfunkció, ami állandósítja az emberek közti távolságtartást és konfliktusokat; akkor vajon ez azt jelentené, hogy nem létezik olyan, mint jó és rossz viselkedés, jó és rossz cselekedet vagy igaz és téves hit? Vajon ez nem az az erkölcsi relativizmus, amit egyes mai keresztény tanok korunk hatalmas veszedelmének tartanak?
A kereszténység történelme persze kitűnő példa arra, hogy ha azt hiszed, hogy az igazság kizárólagos birtokosa vagy – tehát neked van igazad –, akkor ez a hit egészen az őrültség szintjéig képes lerontani cselekedeteidet és viselkedésedet. Évszázadokon át helyesnek tartották az emberek megkínzását és elevenen történő elégetését, ha véleményük a legkisebb mértékben is eltért az egyházi tantételektől vagy az írások (az „igazság”) szűk értelmezésétől. Ha „tévedtek”. Ez járt, ha „tévedtek”, és bizony annyira „tévedtek”, hogy meg kellett őket ölni. Az igazságot fontosabbnak tekintették, mint ez emberi életet. Mi volt az igazság? Egy történet, amiben hinned kellett; más szóval: egy gondolathalmaz.
Az egymillió ember közt, akiket az őrült diktátor, Pol Pot lemészároltatott, ott pusztult az összes szemüveget viselő kambodzsai. Miért? Mert számára a történelem marxista értelmezése jelentette az abszolút igazságot. Marx szavait ő úgy értelmezte, hogy a szemüvegesek a műveltek osztálya, a burzsoázia, a parasztok kizsákmányolói. El kell őket tüntetni, hogy tér nyíljon az új társadalmi rend előtt. Az ő igazsága is egy gondolathalmaz volt.
A katolikus és más egyházak történetesen indokoltan nevezik a relativizmust – a hitet, miszerint az ember viselkedésének irányításához nem létezik abszolút igazság – korunk egyik veszedelmének. Ám nem fogod megtalálni az abszolút igazságot, ha ott keresed, ahol azt képtelenség megtalálni: tantételekben, ideológiákban, szabályzatokban vagy történetekben. Mi bennük a közös? Hogy valamennyi gondolatokból áll. A gondolat a legjobb esetben is csak rámutat az igazságra, de sohasem maga az igazság. Ezért mondják a buddhisták: „A Holdra mutató ujj nem a Hold.” Valamennyi vallás egyformán téves és egyformán igaz, attól függően, hogy miként használod. Állíthatod az ego szolgálatába, de az igazság szolgálatába is. Ha azt hiszed, hogy kizárólag a te vallásod az igazság, akkor azt az egód szolgálatába állítottad. Így használva a vallás ideológiává válik, és a felsőbbrendűség illuzórikus tudatát teremti meg, megosztja az embereket, és konfliktusokat szül köztük. Az igazság szolgálatába állítva a vallási tanítások olyan útjelző táblák vagy térképek, amiket fölébredt emberek hagytak neked hátra, hogy segítsenek lelkileg fölébredni, vagyis: kiszabadulni a formával való azonosulásból.
Csupán egyetlen abszolút igazság létezik, és minden más igazság abból sugárzik ki. Ha megleled azt az igazságot, tetteid ahhoz igazodnak. Az emberi cselekvés tükrözheti az igazságot, vagy tükrözhet illúziót. Szavakba lehet-e önteni az igazságot? Igen, de a szóhalmaz nem maga az igazság. Azok a szavak csak rámutatnak arra.
Az igazság elválaszthatatlan attól, aki vagy. Igen, te vagy az igazság. Ha máshol keresed, minden esetben csalódni fogsz. Maga a Lét, aki vagy, az az igazság. Jézus megpróbálta ezt megértetni, amikor így fogalmazott: „Én vagyok az út, az igazság és az élet.”http://canadahun.com/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=2469198#_edn1 Ezek a Jézus által kiejtett szavak alkotják az igazságra mutató egyik legerőteljesebb és legközvetlenebb útjelzőt, ha jól értik őket. Ha azonban félreértelmezik, akkor hatalmas akadállyá válnak. Jézus a legmélyebb vagyokról, a minden férfi és nő – valójában minden létforma – esszenciális identitásáról beszél. Arról az életről, aki vagy. Néhány keresztény misztikus ezt nevezi a bennünk élő Krisztusnak; a buddhisták Buddha-természetnek mondják; a hinduk számára ez az Atman, a bennünk élő Isten. Amikor kapcsolatban állsz ezzel a benned lévő dimenzióval – és a kapcsolatban állás a természetes állapotod, nem pedig valami csodálatos teljesítmény –, akkor minden tetted és kapcsolatod azt a minden élettel való egységedet fogja visszatükrözni, amit mélyen belül érzel. Ez a szeretet. Törvények, parancsolatok, szabályok és előírások azoknak kellenek, aki el vannak vágva attól, akik ők: a bennük lévő igazságtól. Azok a törvények, parancsolatok, szabályok és előírások megakadályozzák az ego legdurvább kicsapongásait, ám sokszor még ezt sem érik el. „Szeress, és tégy, amit akarsz!” – mondta Szent Ágoston. E mondatnál – szavakkal – nem lehet sokkal közelebb jutni az igazsághoz.”
<O:p</O:p
A másik pedig, ami a globalizációs elképzeléseiddel és az ún. „Közjó”-val (amit persze közvetve, vagy közvetlenül Te fogsz meghatározni) kapcsolatos elképzeléseiddel összefüggésben megfontolandó, idézet a könyvből:
<O:p</O:p
„Nem attól válsz jobbá, ha megpróbálsz jó lenni, hanem ha megtalálod azt a jóságot, ami már eleve benned van, és hagyod azt előbukkanni. Ám az csak akkor bukkanhat elő, ha tudati állapotodban valami alapvető változás történik.
Az eredetileg nemes eszmék ihlette kommunizmus története világosan megmutatja, hogy mi történik, ha az emberek megpróbálják megváltoztatni a külső valóságot – új világot teremtenek – anélkül, hogy előtte megváltoztatnák belső valóságukat, tudati állapotukat. Úgy szőnek terveket, hogy nem veszik számításba annak a diszfunkciónak a működési mechanizmusát, ami pedig minden emberben ott található, s a neve: ego.”



<HR align=left width="33%" SIZE=1>http://canadahun.com/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=2469198#_ednref1 János 14:6
<O:p</O:p
<O:p</O:p
<O:pÉs nézd meg a Végjáték - A világ leigázásának forgatókönyve (Endgame - Blueprint for Global Enslavement) c. filmet is, a netről letölthető, de online is nézhető, próbáltam beilleszteni, de nem sikerült. Sajnos elég hosszú, de csodásan tükrözi azt, hogy mi lenne az eredménye a törekvéseidnek.</O:p
 

Istenkereső

Kitiltott (BANned)
Kedves Istenkereső

Nálam ezekre a gondolatbeli eszmecserékre volt szükség, ahhoz, hogy a hozzászólásaid értelmet nyerjenek számomra.
Nagyon tisztelem a munkádat és a ráfordított idődet ezen elméletek megalkotásához!

Ez a folyamat a te kutatómunkád és tapasztalataid által kialakított benned egy világképet.

Én mint ahogy ezt már láthattad más világképet alakítottam ki más tapasztalatok és más irányú tanulmányok által.

Viszont egyikünk sem jelentheti ki, hogy az övé az egyetlen ami IGAZ!
Ezért én tisztelettel elfogadom a tiédet a sajátodnak és tiszteletben tartom mint bárki másét is!


Köszönöm a kimerítő válaszaidat!

Ahány ember annyi féle, mindenki más szemszögből nézi, látja a világot kedves András. Ezzel én tisztában vagyok és akceptálom is. A vallásfórumok egymás istenképeinek, elképzeléseinek az ütköztetése, megvitatása érdekében fejthetnek csak ki hasznos tevékenységet. Ha mindenki csak azért látogatná ezeket, hogy helyeseljen egy feltételezetten helyesnek képzelt vallási elképzelést, akkor az már szinte imaház lenne és nem vallásfórum.

Szerencsére már nem a sötét középkorban élünk, amikor a máshogy gondolkodókat vagy máglyára vitték, vagy tönkretették az életüket esetleg a szeretet és megbocsátás jelszavát hangoztatva...:cry:

Isten mibenléte nem hit és kívánságműsor kérdése. Sokan tagadják Isten létét, amit én balgaságnak tartok, hiszen elég csak a természetben alaposabban körülnézni ahhoz, hogy Isten tevékenységének az eredményét láthassuk, felismerhessük.

Ahány vallás annyi féle istenkép. Természetesen szinte mindegyik az egyedüli igazság birtokosaként igyekszik tetszelegni.;)

Mivel csak egyetlen valós istenkép létezhet, így csak egy az igaz, a többi hamis kell legyen. Részigazság nem lehet azonos az igazsággal.
A kereszténység vezetői meg voltak és vannak ma is győződve arról, hogy ők az egyetlen igaz Istennek az ismerői. Szerintük ez az Isten az Jóisten.

Én ezt a kutatási eredményeimre támaszkodva kizártnak tartom, mivel szerintem az egyetlen valóságos Isten a Folyamatosan Változó Szellemi Való, ami nemcsak a jónak, de az összes létező szellemi hatásnak is a kútfője.

Köszönöm én is Neked a meglátásaidat, válaszaidat!
 

Istenkereső

Kitiltott (BANned)
Annyit a velem kapcsolatos véleményedhez kedves atmanandajee, hogy jogod van hozzá. Ha Te így látod a tevékenységemet, akkor csak arra tudok ebből következtetni, hogy tégedet más elképzelések, célok motiválnak.kiss

És ajánlom ezzel együtt mindenkinek, aki még nem olvasta. Főként azoknak, akik itt előszeretettel szapulják a vallásokat, összekevervén sokszor a vallást a hittel, a hitet pedig az igazsággal. De azoknak is, akik a vallások mögé bújtatott emberi törekvésekből fakadó történelmi szörnyűségeket képesek csak látni, és ezért utasítják el az igazságot is, pedig akárhogy is torzítják el sokszor a vallások az eredeti tanítások lényegét, az igazság, az igazság marad, és akinek füle van, az hallja. Aki keres, az meg talál, mindegy, hogy egy fűszálat nézel, vagy a Bibliát olvasgatod, az igazságot megláthatod, mert az benned ragyog.

A Biblia két egymásnak ellentétes etikai sugallatokat tartalmazó emberek által megalkotott műből álló könyv, amelyek az ókor emberének lettek adresszálva. Az első rész egy nemzeti vallás alapjait és tanításait tartalmazza, a második pedig a világ népei számára készült.

Valóban tartalmaz a Bibliai helyes, de helytelen, valós, de alaptalan elképzeléseket, magyarázatokat is.

Az egyszerű és igazolható tények birodalmán túl – személyes kapcsolatokban, valamint nemzetek, törzsek, vallások stb. közti interakciókban – már veszélyes a „nekem igazam van, neked nincs” bizonyossága.
Ha azonban a „nekem igazam van, neked nincs” hiedelme az ego önmegerősítésének az egyik módja; ha az önmagadat a helyes, a másikat a téves pozíciójába helyezés olyan mentális diszfunkció, ami állandósítja az emberek közti távolságtartást és konfliktusokat; akkor vajon ez azt jelentené, hogy nem létezik olyan, mint jó és rossz viselkedés, jó és rossz cselekedet vagy igaz és téves hit? Vajon ez nem az az erkölcsi relativizmus, amit egyes mai keresztény tanok korunk hatalmas veszedelmének tartanak?

A keresztény elképzelés szerint az egyedüli igazság az keresztény... Ennek érdekében aztán tömegével égtek máglyán el a máshogy gondolkodók a korábbiakban:

stake.gif


Feltétlenül el kell ismerni, hogy a Jézusnak tulajdonított emberek egymás közti kapcsolatait szabályzó etikai utasításai helyesek és követésre méltóak. De ugye ez csak akkor valósulhatna meg, ha a vallási sokszínűség megszűnne, és egy globális etikai kódex alapján nevelkedhetnének fel az eljövendő generációk. Realizálódhat vajon addig az áhított szebb, boldogabb, békésebb és igazságosabb közös jövő, amíg eltérő ekölcsi szabályzók betartására nevelik az ifjúságot? Maga a Biblia is...

Valamennyi vallás egyformán téves és egyformán igaz, attól függően, hogy miként használod.

Ha egy vallás tartalmaz irreális, hamis magyaráztokat is, akkor arra nem fogható rá, hogy igaz... Legfeljebb csak az, hogy tartalmaz valós, igaz elemeket is...

Ha azt hiszed, hogy kizárólag a te vallásod az igazság, akkor azt az egód szolgálatába állítottad. Így használva a vallás ideológiává válik, és a felsőbbrendűség illuzórikus tudatát teremti meg, megosztja az embereket, és konfliktusokat szül köztük. Az igazság szolgálatába állítva a vallási tanítások olyan útjelző táblák vagy térképek, amiket fölébredt emberek hagytak neked hátra, hogy segítsenek lelkileg fölébredni, vagyis: kiszabadulni a formával való azonosulásból.

Az általam tervezett vallás nem istenhívő vallás kedves atmanandajee, hanem a KÖZJÓ-ba vetett hit elmélyítése és ápolása a célja, aminél szerintem nem létezik magasztosabb, de nagy fontosságot tulajdonít az egyedüli valóságos Istennek a minél alaposabb megismerésére és megismertetésére.

A magyarázat szerint azok a vallások, melyek az igazság kizárólagos birtokosának hiszik magukat, azok a felsőbbrendűség illuzórikus tudatát teremtik meg, megosztva az embereket, és konfliktusokat szülnek köztük.

Tudsz olyan vallást említeni az egyistenhívő vallások közül, amelyik ez alól kivétel lenne?

Az I.G.E. nem szándékozik se a felsőbbrendűség, se pedig a kiválasztottság illuzórikus tudatát táplálni.

Csupán egyetlen abszolút igazság létezik, és minden más igazság abból sugárzik ki. Ha megleled azt az igazságot, tetteid ahhoz igazodnak.

Ha egyetlen abszolút igazság létezik, akkor a "minden más igazság" legfeljebb részigazság lehet kedves atmanandajee.
Gondolj pl. a kereszténységre. Helyesen állítják azt, hogy Isten csak egy van, de az más szerintem nem stimmel, hogy ez az Isten kizárólagos Jóisten lenne, ami mellé utaltak egy Sátánt. Ez így már dualista szemlélet eleve.

A másik pedig, ami a globalizációs elképzeléseiddel és az ún. „Közjó”-val (amit persze közvetve, vagy közvetlenül Te fogsz meghatározni) kapcsolatos elképzeléseiddel összefüggésben megfontolandó, idézet a könyvből:

„Nem attól válsz jobbá, ha megpróbálsz jó lenni, hanem ha megtalálod azt a jóságot, ami már eleve benned van, és hagyod azt előbukkanni. Ám az csak akkor bukkanhat elő, ha tudati állapotodban valami alapvető változás történik.
Az eredetileg nemes eszmék ihlette kommunizmus története világosan megmutatja, hogy mi történik, ha az emberek megpróbálják megváltoztatni a külső valóságot – új világot teremtenek – anélkül, hogy előtte megváltoztatnák belső valóságukat, tudati állapotukat. Úgy szőnek terveket, hogy nem veszik számításba annak a diszfunkciónak a működési mechanizmusát, ami pedig minden emberben ott található, s a neve: ego.”

A KÖZJÓ a túlnyomó többség érdeke és akarata.

A globalizáció nem elképzelés már kedves atmanandajee, hanem reális gyakorlat. Viszont nem mindegy, hogy az emberiség nagy családjának a kollektív érdekeit szolgálja-e, vagy sem...
Helyesled azt pl., amikor néhány tucat magánbankárnak eladósodhatnak úgy az országok, hogy a jövendő generációk megélhetési lehetősége kilátástalanná válhat ez által?

Egy aktuális példa:

Eddig az USA államadóssága néhány magánbankár felé hivatalosan 13,5 billió dollárt tett ki. Nemrég látott napvilágot egy amerikai gazdaságkutató (Laurence Kotlikoff) véleménye, ami szerint az USA reális államadóssága el van hallgatva. Szerinte jelenleg már 202 billió dollár, azaz ~tizenötszöröse a nyilvánossára hozottnak...

Szemléltessük ezt számokkal:

202 billió dollár adósság egy főre lebontva (USA lakóssága ~308 millió): 658 844 dollár

Ez az összeg az újszülöttekre és az aggastyánokra is vonatkozik!
Hacsak a kereső felnőtteket vennénk figyelembe, akkor ez lényegesen magasabb összeget tenne ki.

A 202 billió dollár a jelenlegi arany unciánkénti árát (~1275 dollár - szeptember 20-i érték) tekintve 4 927 215 814 kg tiszta aranynak felel meg, ami majdnem 5 millió tonna aranyat tesz ki...

12,44 kg-os (400 uncia súlyú) aranytéglákra átszámolva: 396 078 442 db.

Természetesen ennyi aranykészlete nincsen az emberiségnek, tudtommal 155 000 tonna körül van az összmennyiség.

A fenti adatokból következik tehát, hogy a Föld aranykészletének a 31,5-szörösével adós az USA néhány magánbankárnak, ha valóban 202 billió dollár az eladósodás összege.

A tényleges adósság nagysága természetesen lényegesen magasabb kellene legyen, hiszen ez akkor lenne csak ennyi, ha azonnal egyösszegben ki tudnák fizetni... Mivel feltehetőleg már a kamatokat se képesek fizetni, ezért emelkedik rohamosan az adósság összege is. Hova vezethet ez a folyamat?

A globalizáció igenis helyes és szükségszerű, de az emberiség nagy családjának az érdekeit szem előtt tartva kellene ezt realizálni a véleményem szerint, és feltétlenül egy olyan globális vallásnak kellene a színre lépnie, ami a soha be nem váltható túlvilági ígéretek, illetve mások kárára ösztönző vallási sugallatok helyett, a szeretetet, megértést, egymás segítését, támogatását hirdetné az áhított szebb, boldogabb, békésebb és igazságosabb közös jövő reményében és érdekében.

Mit találsz ebben kifogásolhatónak:?:
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Nagyon remélem hogy be is következik, senkinek nem kívánok rosszat, de ez így nem mehet tovább! Az embereket nagyon elidegenítette egymástól a technika...Keveset vannak szabadban és egymás társaságában, nincs bennük élet, mert elhiszik, hogy az csak a TV-ben és közösségi oldalakon létezik...:sad:

Én is úgy látom, hogy az emberiség olyan zsákutcába lavírozta be magát, ahonnan képtelen lesz kimozdulni másképp, csakis kényszer hatására.

Kedves Kyra!kiss
Ez az ijesztgetés az emberek agyszüleménye.
Már ismerhetjük a katolikus papok szószékről való prédikációjukból. "Ha nem lesztek jók, az Isten lelök a poklok mélyére, ahol az ördögök sütögetnek nyársakon, főznek a kondérokban!" És az inkvizíció megteremtette a poklok-poklát. Ott nem az ördögök, hanem az emberek sütögettek nyársok embereket, törtek kerékbe, nyújtottak lalálra, égettek máglyán, szaggatattak szépt oroszlánokkal, stb, stb. Féljetek, rettegjetek, mert akkor tudunk itt a földön uralkodni fölöttetek! Biztos, hogy lesznek nehézségek, amik már most mutatkoznak. Vulkánok kitörnek, amik már nagyon régen nem törtek ki. Szökőárak, viharok, tajfunok, és a média áldásos tevékenységének köszönhetően az emberek egyre jobban rettegnek.
Én nem félek. Engem az Isten a nehézségekből mindig kiszabadított. Magyarországi taxisblokádkor mentünk haza falura édesanyámékhoz, szerbiai bombázáskor jöttünk haza magyarországra, és a hajunk szála sem görbült meg, semmi bajunk nem származott belőle. A többi nehéz élethelyetemről nem is beszélve. Én bízom a szerető Mennyei Édesanytyában, Ő nem hagyja, hogy bajunk származzon belőle. A lelkünk rezgése növekszik, ami a bolygónk rezgésének növekedéséből adódik, meg abból, hogy igyekszünk vissza az Istenhez. Mint minden szülés lelki viharokkal, fájdalmakkal, kellemetlenségekkel is jár, ennek is így kell lezajlania, bizalommal kell lennie iránta, és félni nem szabad tőle.
Legyen csodásan gyönyörű, vidám, bizakodó napotok!
Sok szeretettel Erzsi.kiss

Kedves Erzsi! Én sem félek, teljesen felesleges félni az elkerülhetetlentől. :wink: Nem tudom, hogy emberi agyszülemény-e csupán, vagy valóságos veszély. Mindenesetre nem kristálygömbből olvasták ki, hanem szavahihető tudósok munkája fekszik a megállapításokban.

Amit pedig a papi fenyegetőzésekről írtál, eszembe juttatta azokat az ókori legendákat, amelyeknél a tudós papok kiszámították, hogy mikor és hol várható napfogyatkozás, aztán ott összecsődítették a népet és azzal rémísztgették őket, hogy az örök sötétség vár rájuk, ha nem azt teszik, amit parancsolnak nekik. Aztán, hogy bemutassák micsoda hatalom van a kezükben, egy mozdulatukra sötétség borult a földre...

Ki tudja, talán a közeljövőben is várható egy olyan esemény, amelyről azok tudnak, akiknek a hatalom most is a kezében van! Úgyhogy nem árt minden információt alaposan körüljárni, mielőtt elhinnénk. (Valamivel már alaposabb ismereteink vannak a természeti törvényekről, mint Egyiptom földjén a rabszolgáknak a napfogyatkozásról...)

Nem árt, ha tudjuk miféle veszélyek várhatnak az emberekre. Nem rettegni kell, hanem megpróbálni kibújni abból a hálóból, amit "Istenkereső" által olyannyira kedvelt globalizáció kényszerít ránk.

Kedves Kyra!

Bizonyosan fokozódnak a Napkitörések.Úgy vélem ezeknek az előrejelzéseknek van alapja, és elég pontosak.

De nem tudom hallottad e, hogy a legnagyobb napkitörés az elmúlt időszakban 1972-ben volt. Akkor még nem ezen szinten volt az űrkutatás. A műholdak nem voltak ott minden "sarkon", és az űrszondák is ritkábban indultak. Az akkori napkitörésnek el kellett volna söpörnie az emberi civilizációt. És mégsem történt semmi számunkra érzékelhető dolog.Miért? Mert az emberi fajon kívül vannak fejlettebbek. Többek között a bennünket létrehozó egyik ilyen a Sziriusz B-ről származók, akik tisztában voltak a helyzet súlyosságával, előre látták az eseményt, és megóvták a Földet.Bizonyára még terveik terveik vannak velünk. Hivatottak vagyunk még valamire, tehát bízz az Univerzumban, bízz azokban akik az embert teremtették, és bízz magában az emberiségben, mert jó úton halad(egy része) a másik része pedig más utat választ(ott), velük már nem lesz oly kegyes a sors.Szeretettel:I

Bárcsak igazad volna és valóban lennének olyan nálunk fejlettebb civilizációk, akik még ráadásul vigyáznak is erre a törékeny fajra itt a Földön. :grin:

Én azért tisztelem a tudományt és el tudom fogadni amit elismert kutatók állítanak.http://tv2.hu/mokka/video/a-napkitoresek-titkai

Amit az 1972-es napkitörésről írtál, azt nem tudom megerősíteni, mert amerikai tudósok szerinta 2012-14 között várható, századok óta nem látott mértékű napviharok akár a Katrina hurrikánnál hússzor nagyobb gazdasági katasztrófát is okozhatnak.

Juhász Árpád beszélt a tv2-n arról, hogy szerinte mi várható nagy napkitörés hatására. Amit mondott, nekem eszembe juttatta a majákat, akik úgy írják le annak a bizonyos napnak vagy napoknak a hatását, hogy "az emberek megbolondulnak"...


<button class="ws" title=""></button>
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
vallás-nem vallás(?)mind "EGY"..

Miért kell vallás?miért nem lehet vallás nélkül élni?érdeklődöm.Egy dolog van amit még a mai napig sem tudok elfogadni az az egyház által az emberekre erőltetett vallás.

Szia vándorcsillag!

Egyetértek veled abban,hogy bármi,amit az emberre akarnak "erőltetni" ellenszenvet vált ki,pontosan azért, mert szabad akarattal rendelkezünk,és mindig is fontos az a fajta "szabadság" (még ha egyeseknél rejtve is marad),ahol minden egyes ember dönthet,hogy milyen nézeteket fogad el.

A "mindenre való erőltetés" taszitja az embert.

-Valahol mindannyian keressük az "igazságot",
a vallásban,másfajta közösségekben,vagy önmagunkban találjuk meg azt...kiss
szeretettel:Éva
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Miért kell vallás?miért nem lehet vallás nélkül élni?érdeklődöm.Egy dolog van amit még a mai napig sem tudok elfogadni az az egyház által az emberekre erőltetett vallás.

Szia kedves Vándorcsillag.kiss
Én tapasztalatom szerint szükség van vallásokra. Sok embernek meg sem fordulna a fejében, hogy Isten létezik, és figyleni kelle rá.
Az Istentudat pedig közelebb viszi az embereket ahhoz, hogy ténylegesen emberré válljanak.
Itt nem abban vana probléma, hogy léteznek-e vallások, hanem abban, hogy a vezetőik uralni akarják a vallásukhoz forduló embereket. Istennek képzelik magukat, a valóságos Isten helyett. Még az igazi Istennek is megszeretnék mondani, hogy mikor, és hol, mit, és hogyan csináljon. Isten nevében büntetnek, és kiátkozással fenyegetőznek, a többi vallást szidják, hogy az övékbe még több embert csábítsanak. Meg sem fordul a fejükben, hogy úgy szerezzenek több hívet, hogy a magukét szebb fényben tüntessék fel. Egyszerűbb számukra a másik vallást szapulják.
Kihasznáják azt, hogy az emberek közösségbe vágynak, ebben az esetben egyfajta világnézetben, hibeli meggyőződésben lévőkkel való közösségben.
Itt a fizikai világban úgy látszik, csak így mennek a dolgok. A maguk pecsennyéjét próbálják sütögetni az helyett, hogy valóban az Istent szolgálnák. A szolgálat pedig nem arról szól, hogy uraljuk a többi embert, hanem, hogy valóban kisebbek legyünk a hozzánk fordulóktól. Mint Jézus megmosta a tanítványai lábát. Ilyenre gondoltam.
Legyen csodásan vidám, jókedvű napod.
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia kedves Erzsi!Köszönöm a válaszod,de nem hitre van szükség?Miért kell csoportokba szerveződni ahhoz,hogy együtt tudjanak élni ,békében az emberek?Vagy ez a 3.dimenzióra jellemző?2012 után megváltozik?
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia kedves Erzsi!Köszönöm a válaszod,de nem hitre van szükség?Miért kell csoportokba szerveződni ahhoz,hogy együtt tudjanak élni ,békében az emberek?Vagy ez a 3.dimenzióra jellemző?2012 után megváltozik?

Kedves Vándorcsillag!kiss
Elsősorban hitre van szükség, de akik már hisznek, azok közösségbe vágynak, és olyan közösségbe, ahol hasonlóak a nézeteik az embereknek.
Nem hinném, hogy csak a 3.-dik dimenzióra lenne jellemző ez a dolog, mert a szellemvilágban is a hasonlóak vannak egy helyen. Míg itt a fizikai világban különböző szintű szellemek élnek fizikai testben. Itt a fizikai vlágban olyanformán élünk, mint a családban a gyerekek. Különböző korúak, és neműek élnek együtt. Míg a túlvilágon azonos szintűek élnek egy helyen.
Majd kiderül, hogy mi lesz 2010 után. Szerintem semmi, a folyamatos felemelkedés folytatódni fog, a földdel együtt.
Legyen csodaszép bizakodó, vidám napod.
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Oké,kedves Erzsi,csak még az nem világos,hogy ha csoportokban vannak akkor az már miért vallás?Elfogadom,hogy az ember társas lény,vágyik a másik ember társaságára.Lehet,hogy maga a szó is bántó nekem,mert én úgy gondolom,hogy vallás nélkül is lehet boldog,békés,kiegyensúlyozott életet élni.Köszönöm a türelmedet és további szép napot kívánok.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Oké,kedves Erzsi,csak még az nem világos,hogy ha csoportokban vannak akkor az már miért vallás?Elfogadom,hogy az ember társas lény,vágyik a másik ember társaságára.Lehet,hogy maga a szó is bántó nekem,mert én úgy gondolom,hogy vallás nélkül is lehet boldog,békés,kiegyensúlyozott életet élni.Köszönöm a türelmedet és további szép napot kívánok.

Kedves Vándor csillag!kiss
Mert sokan vannak ugyanolyan hitbéli meggyőződéssel egy helyen. Valaki átél valami hatalmas jellegű spirituális dolgot, elbeszéli a közelében élő barátainak, azok meg az ő barátainak. Így növekszik a tábor. Addig nincs is baj, míg csak arról szól, hogy egy dologban hívő egyhelyen vannak, és örülnek egymásnak.
Én szeretek ilyen közösségben lenni, nagyon felemelő érzés. De csak addig, míg önkéntes a dolog.
Ezért nem lennék katolikus.
De hát a keresztények pont azért is váltak sokfelé, mert a katolikusok eltértek Jézus tanításától.
Legyen szép napod.
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
szabad akarat,és korlátok..

Szia Éva!neked is köszönöm a válaszod.Évekkel ezelőtt nekem azt mondták nincs szabadakarat,szépen levezették mikor jöttem haza a munkahelyemről.

Kedves vándorcsillag!

Talán a szabad akaratunk,és szabadság vágyunk az,ami elkülönit embereket más fajoktól.

Ugyanis a birkát lehet terelni,ahová mi akarjuk,
ellenben az embert "csak" egy darabig lehet kordában tartani,mert előbb-utóbb fellázad,és bizony a forradalmak nagyobb része ebből alakul ki.

Természetesen kell a jó közösség,ahol együtt megvitathatjuk a gondolatainkat,az érzéseinket addig a pontig,
mig mások ránk nem akarják erőszakolni az akaratukat.

-Ha neked azt mondják mások,hogy nincs szabad akaratod,akkor csak figyeld meg magad..,figyeld az érzéseidet..
-ha nem értel egyet valamivel,azonnal munkálkodik benned egyfajta ellenérzés (szabad akarat)
-ha pedig neked is azaz elképzelésed,akkor kellemes érzéssel tölt el.
Persze ez utóbbit könnyebb elfogadni,mig az eőbbi esetében törekednünk kell a másik ember véleményének a tiszteletben tartására,no nem bólogató János módjára,hanem korrekt vélemény nyilvánitásra.
szeretettel:Évakiss
 

EL-LA

Állandó Tag
Állandó Tag
Amiről még senki nem beszélt e témában

A MAJA KÓD című könyvet szertném ajánlani minden érdeklődőnek.Abban érthetővé válik, hogy a maja naptár egy kőbe vésett üzenet arról, hogy az idő egy dimenzió, egy lehetőség a szellemi fejlődésre, magasabb tudatszintek elérésére.Ennek lesz most vége! S ezt alátámasztja minden tény amit a világban látunk.Ha tovább tartana, az emberiség úgyis elpusztítaná önmagát.Csak le kell vezetni logikusan a dolgokat.Bármelyik vonalon indulsz el, sajnos a pusztulásba vezet (válság, időjárás, a Nap, a vízeink, a Föld mágnesessége, s a legrémísztőbb az emberek tudatlansága és kapzsisága).Én azért imádkozom, hogy csak tartson ki az emberiség 2012-ig, akkor az örök jelenben felismeri minden létező az egyetlen valóságot:Istent és újra az egységben egy új dimenziót teremt.
 

EL-LA

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma kaptam, s megosztom veletek, mert 2012-höz kapcsolódik

Ma kaptam egy levelet és benne a köv. olvasnivalót:


Meg fogtok lepődni amit megtudtok még a majákról és a magyarokról, s a magyar ember szerepéről ezekben az időkben.Hosszú de megéri.Jó olvasást!
Szeretettel Ella

linktelenítette:elke
 
Oldal tetejére